Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 16:41   #1861
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Aha, dzięki.
A mozesz zdradzic, ktora ta mebloscianka? Mnie sie podoba jedna z ikei, taka w kolorze ni to szarym, ni to zlamanym fioletowym, dziwny kolor. Stol tez chyba kupimy w ikei, sa spoko i dosc tanie.
My chcemy sobie "złożyć" z Besty. Ostatnio się bawiliśmy plannerem u nich na stronie i coś się udało skombinować
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:50   #1862
glizduha
Wtajemniczenie

Pumas jeśli chodzi o tą kuchnie, to wiesz 3 czy 5 lat to i tak sporo, ja bym wolala spędzać ten czas w pomieszczeniach, które mnie jedna cieszą. Rób tak, żebyś była zadowolona ale n ie koniecznie najwyższym kosztem, przecież też się tak da.

Ariena ten czas na obiad jest normalnie wliczony do 8h czasu pracy, więc luz. Może idź z tym uchem do lekarza, może coś (odpukać) się zaczyna dziać i lepiej za w czasu zapobiec.

Ja mam super krem do nóg Sally Hansen, który hmmm "naświetla" nogi, daje taki efekt lycry bardzo fajnie to wygląda. co do innych kosmetyków to nie wiem, nie testowałam nic oprócz tego kremu. A co do allegro to też nie jestem zwolenniczką kupowania przez nie ciuchów, butów itp. raz kupiłam japonki i ani razu ich nie ubrałam bo jakos dziwnie mi na nodze leżały:/ nie były za duże ani za małe, jakieś takie po prostu dziwne, wiec nie zwróciłam i leżą może je kiedyś komuś opchnę. A dziś właśnie zakończyła się moja aukcja sukni ślubnej, tez ją muszę gdzieś opchnąć

Również czekam na zimę, bo uwielbiam narty, a w tym roku może się skuszę spr. jazdy na desce mąż ma hopla na tym punkcie. no i oczywiście uwielbiam w zimie pić herbatę z rumem, nie wiem czemu ale tylko w zimie mi smakuje

Cytat:
Napisane przez morphen Pokaż wiadomość
Zwierzaki to najlepsi przyjaciele
To nasza perełka goldenka Luni Isn't she lovely??

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 19:02   #1863
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość
pumas jeśli chodzi o tą kuchnie, to wiesz 3 czy 5 lat to i tak sporo, ja bym wolala spędzać ten czas w pomieszczeniach, które mnie jedna cieszą. Rób tak, żebyś była zadowolona ale n ie koniecznie najwyższym kosztem, przecież też się tak da.

ariena ten czas na obiad jest normalnie wliczony do 8h czasu pracy, więc luz. Może idź z tym uchem do lekarza, może coś (odpukać) się zaczyna dziać i lepiej za w czasu zapobiec.

Ja mam super krem do nóg sally hansen, który hmmm "naświetla" nogi, daje taki efekt lycry bardzo fajnie to wygląda. Co do innych kosmetyków to nie wiem, nie testowałam nic oprócz tego kremu. A co do allegro to też nie jestem zwolenniczką kupowania przez nie ciuchów, butów itp. Raz kupiłam japonki i ani razu ich nie ubrałam bo jakos dziwnie mi na nodze leżały:/ nie były za duże ani za małe, jakieś takie po prostu dziwne, wiec nie zwróciłam i leżą może je kiedyś komuś opchnę. A dziś właśnie zakończyła się moja aukcja sukni ślubnej, tez ją muszę gdzieś opchnąć

Również czekam na zimę, bo uwielbiam narty, a w tym roku może się skuszę spr. Jazdy na desce mąż ma hopla na tym punkcie. No i oczywiście uwielbiam w zimie pić herbatę z rumem, nie wiem czemu ale tylko w zimie mi smakuje

To nasza perełka goldenka luni isn't she lovely??

piękny psiak
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 20:46   #1864
Kala_88
Rozeznanie

glizduha - słodka jest i zdjęcie ładnie zrobione.

Jak dojdą mi te cienie to Wam zrecenzuję Tak się nie mogę ich doczekać, że dziś 3 razy je oglądałam na allegro czy na pewno ładne są hehe.
Butów nigdy nie kupiłam w ten sposób, ubrania owszem i różnie bywało. Teraz za to już na bank nie popełnię tego błędu, bo właśnie, wymiary ok, spódnica ładna ale na zdjęciu przecież nie widać, że ma taki a nie inny szew przez który się dziwnie układa. Ciekawa jestem tylko, czy w miarę szybko mi zwrócą kasę bo pani usilnie namawiała mnie na wymianę na coś innego, twierdząc, że nie prowadzi zwrotów gotówki Tak mnie wkurzyła rozmowa z nią, że następnego dnia TŻ nasłałam na nią i niby jest wszystko ok.
Na pewno kosmetyki, zwłaszcza apteczne są tańsze na allegro, choć trzeba uważać na podróbki. Jak szukałam cieni to jakiś wysyp był poczwórnych paletek lancome za 25zł
Stary 2010-11-23, 22:19   #1865
pumas
Zakorzenienie

z tymi podrobkami to trza uwazac, ja sie pilnuje i nie kupuje juz badziewia. Za to zainstalowalam sie na szafie i tam zaczynam moj handel.Dodalam dopiero 4 przedmioty, a dostalam juz 19 pytan o sprzedaz lub wymianke
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 05:23   #1866
Kala_88
Rozeznanie

To jest całkiem fajny pomysł ale trochę czasu na to potrzeba. No i niektóre dziewczyny wrzucają zdjęcia ciuchów ot tak, żeby się pochwalić czy ktoś coś dopasował (chyba?). Tak myślę, że to kupę czasu zajmuje
Stary 2010-11-24, 07:51   #1867
morphen
Raczkowanie

To jeśli mogę również chciałbym się pochwalić moją psiną, zdjęcie z zeszłej zimy

morphen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 08:03   #1868
pumas
Zakorzenienie

Morphen, slodycz tego zdjęcia poprawiła mi dzisiejszy humor! Zdjęcie piękne, kupa sniegu i dwa stwory, swietnie czujace sie w swoim towarzystwie Bomba!

Kala, dokladnie, na to chyba trzeba spooooorooooo czasu.... Dlatego ja na razie nie wkrecilam się, bo go po prostu nie mam, ale moze w piatek cos wiecej podziałam, bo zrobiłam sobie wolne
Stary 2010-11-24, 08:27   #1869
Jula
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dopiero wstałam, muszę zrobić jakieś śniadanie...
Wczoraj pół dnia byłam na zakupach, próbowałam zrobić metamorfozę koleżance, zeby mając 34 lata nie ubierała się na 64... ech... ciężka sprawa
Teraz będę walczyć z wypracowaniem z filozofi, bleee!

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 10:58   #1870
morphen
Raczkowanie

Cytat:
Morphen, slodycz tego zdjęcia poprawiła mi dzisiejszy humor! Zdjęcie piękne, kupa sniegu i dwa stwory, swietnie czujace sie w swoim towarzystwie Bomba!
Dziękuję xD
morphen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 11:30   #1871
pumas
Zakorzenienie

Ja dzisiaj nie mam weny na nic. Jak zwykle.
Nie lubie pracowac nie majac swojego kąta. Obecnie siedze przy biurku Tż, bo swoje mu oddałam i bedziemy musieli szybko to zmienic, bo normalnie nie mam gdzie sie podziac z moimi papierami ! Mam sporo takie papierkowej roboty, a ze lewa do tego jestem i wszystko gubie, zle wypelniam, nie dbam o szczegoly, to jeszcze nie majac swojego miejsca, wyglada to tragicznie i nic nie moge znalezc
Deska sie do mnie usmiecha zza drzwi, a ja patrze w okno (kocham biurka przy oknie!) i wyczekuje sniegu...
Jutro mama mnie odwiedza ! Robie sobie dwa dni wolnego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 11:31   #1872
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphen Pokaż wiadomość
To jeśli mogę również chciałbym się pochwalić moją psiną, zdjęcie z zeszłej zimy

Stary 2010-11-24, 13:33   #1873
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Deska sie do mnie usmiecha zza drzwi, a ja patrze w okno (kocham biurka przy oknie!) i wyczekuje sniegu...
U mnie pada od dwóch godzin mogę wygnać go do Ciebie, bo ja niestety takiego ekwipunku nie posiadam
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 13:43   #1874
stokrotka1404
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23426078]U mnie pada od dwóch godzin mogę wygnać go do Ciebie, bo ja niestety takiego ekwipunku nie posiadam[/QUOTE]

o kurcze gdzie tak pada???jakie miasto???
u mnie kilka minut popadało i to jeszcze deszczu ze śniegiem. Tez wyczekuje śniegu, pracuje przy biurku przy oknie, wiec jak coś to jestem na bieżąco...
Stary 2010-11-24, 13:44   #1875
pumas
Zakorzenienie

hehe ja tez pracuje przy oknie, ale ani deszczu, ani sniegu. tylko wiatr buszuje w sośnie.

tak mnie tż wkurzyl, ale az łzy w oczach mialam ze zlosci i nerwow. niby nic, a jednak mnie to wyprowadzilo z rownowagi. Obiecalam mu, ze przywioze mu dzisiaj obiad do pracy. Zebralam sie, zrobilam swiezutkie wszystko, naszykowalam się spakowalam i sruu w droge. pisze mu smsa, ze za 5 min bede. a on mi oddzwania i mowi, ze go nie ma w biurze, ze jest w drugiej czesci miasta. no szlag mnie trafil. a prosilam, zeby mi dal znac, jakby gdzies z biura wychodzil. No to nieee, gdzie tam. No i sie w****ilam, wrocilam do domu, obiad zostawilam w aucie, niech mu zmrozi na kość, ja juz na pewno nie bede panu robic obiadkow na zamowienie z dowozem gratis. I bądź tu dobrym

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-11-24 o 13:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 14:00   #1876
Ariena
Zakorzenienie

Glizduha ja też mam goldenkę! Tzn miałam bo jest u rodziców. Trafiła do nas jak miała 3 miesiące i ją wychowywałam na porządną psicę. Wszystkiego się bała i była bojaźliwa.
Taka była kulka na początku, a potem wyrosła. Na zdjęciach mój mąż i ja. Sorki że aż tyle ale nie umiałam się powstrzymać.

Morphen super zdjęcie i pies!
Stary 2010-11-24, 14:35   #1877
Jula
Zakorzenienie

Pumas, musisz ukarać swojego TŻ'ta. Zero gotowania i obiadków
Ja bym chyba pojechała do mojego TŻ'ta na ten drugi koniec miasta i wysmarowała mu twarz obiadem gdyby mi zrobił taki numer

Stary 2010-11-24, 15:09   #1878
Ariena
Zakorzenienie

Glizduha pokaż suknię! Proszę! Możesz podać linka do aukcji, ja jestem maniaczką sukien ślubnych.

Jestem sama w domu, bo mąż poszedł na imprezę firmową. W sumie takie spotkanie ze znajomą z pracy która od nich odeszła jakiś miesiąc temu i poszła do innej firmy i chce się z nimi spotkać. M. ma się tam popytać jej o pracę dla mnie w tej nowej firmie.

Pumas najwyraźniej po prostu zapomniał, ale czy to taka tragedia? W sumie mogłaś zadzwonić zanim wyjechałaś, zawsze coś może wyskoczyć że będzie musiał gdzieś jechać i nawet nie pomyśli o tym że miał dać znać.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-11-24 o 15:13
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 15:20   #1879
pumas
Zakorzenienie

Ariena, az taka tragedia, bo umowilam sie z nim, ze to on zadzwoni, jak gdzies bedzie wychodzil (a ze to sie rzadko zdarza, wiec tym bardziej bylo to dla mnie zaskoczeniem). Poza tym ugotowanie obiadu, spakowanie go, wyjscie z domu, zawiezienie, wrocenie sie do domu spod firmy z niczym, to jest CZAS. I to mnie wkurzylo, bo dobrze wiedzial, ze mam inne rzeczy do zrobienia, a nie tylko wozenie panu jedzenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 15:30   #1880
Jula
Zakorzenienie

Chciałam Wam polecić artykuł o fb:
http://osblog.pl/facebook-zly/

Może Was zaciekawi

Stary 2010-11-24, 15:41   #1881
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
o kurcze gdzie tak pada???jakie miasto???
u mnie kilka minut popadało i to jeszcze deszczu ze śniegiem. Tez wyczekuje śniegu, pracuje przy biurku przy oknie, wiec jak coś to jestem na bieżąco...
Południowa wielkopolska

Cytat:
Ariena, az taka tragedia, bo umowilam sie z nim, ze to on zadzwoni, jak gdzies bedzie wychodzil (a ze to sie rzadko zdarza, wiec tym bardziej bylo to dla mnie zaskoczeniem). Poza tym ugotowanie obiadu, spakowanie go, wyjscie z domu, zawiezienie, wrocenie sie do domu spod firmy z niczym, to jest CZAS. I to mnie wkurzylo, bo dobrze wiedzial, ze mam inne rzeczy do zrobienia, a nie tylko wozenie panu jedzenia.
Teraz już na pewno Cię zawiadomi jak następnym razem będziesz mu szykowała obiad, a on będzie musiał opuścić firmę (o ile będzie ten następny raz)

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Pumas, musisz ukarać swojego TŻ'ta. Zero gotowania i obiadków
Ja bym chyba pojechała do mojego TŻ'ta na ten drugi koniec miasta i wysmarowała mu twarz obiadem gdyby mi zrobił taki numer
Co za zemsta
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 17:18   #1882
pumas
Zakorzenienie

PEwnie bedzie nastepny raz, bo ja taka ciota jestem, ale powinnam dać mu nauczke, zeby szanował moj czas!

Teraz zamiast na wizazu, to siedze na szafie, kolejny moj nałóg... ale moze pozbede sie kilku rzeczy ;-)
Stary 2010-11-24, 17:32   #1883
Jula
Zakorzenienie

Co to znaczy, że siedzisz na szafie???

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 17:46   #1884
pumas
Zakorzenienie

Szafa.pl Pozbywam sie kilku rzeczy
Stary 2010-11-24, 18:36   #1885
stokrotka1404
Zadomowienie

Ja w przypływie złego nastroju poszłam dzisiaj do biblioteki iiiii wypożyczyłam sobie 2 książki o Chorwacji i Grecjii Rozmarzyłam się, hmmmm gdzie lepiej pojechać na wakacje????? Doradzicie cos??Pumas??
Mam nadzieje, że w 2011 roku to mi się uda Jechać w końcu gdzieś, coś zobaczyć...
Tak sobie myślę, że zacisnąć teraz zęby i odłożyć kasę z wypłaty na wakacje i jeszcze żeby zostało na prawko na motorByłoby suuuuuper
Stary 2010-11-24, 18:59   #1886
Ariena
Zakorzenienie

W końcu dostaliśmy fotki od fotografa. Zresztą wszystko czyli: fotoksiążkę, odbitki, prezentacje na DVD i wszystkie foty na płycie. Jeszcze chyba sobie obraz zamówimy.
Nie wiem chcecie parę zobaczyć?? Bo może zanudzam. Wcześniej pokazywałam tu amatorskie od rodziny.
Stary 2010-11-24, 19:22   #1887
Konto usunięte

Pokaż, pokaż

U mnie właśnie policja była, pytali się o tate i nie chcieli powiedzieć o co chodzi. Jak wróci ma się stawić na komende

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 19:35   #1888
VwVampirka
Zakorzenienie

witam
Dziś jest u mnie TŻ, więc zerkam tu tylko na chwilkę
Widzę, że chwaliłyście się swoimi psiakami wszystkie słodziutkie Ja może jutro też wam się pochwalę swoim pupilem, tylko najpierw muszę poszukać jakiegoś ładnego zdjęcia

Cytat:
z tymi podrobkami to trza uwazac, ja sie pilnuje i nie kupuje juz badziewia.
a ja właśnie kupuję kosmetyki na allegro i jeszcze się nie zawiodłam. Kosmetyki są 3 razy tańsze i w takiej samej jakości co te kupione w sklepie (czasami są tylko mniejsze). Z tymże, te co ja kupuję, to nie są podróbki, tylko kosmetyki sprowadzane z Anglii i pewnie stąd ta różnica w cenie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że siedzisz na szafie???

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
W końcu dostaliśmy fotki od fotografa. Zresztą wszystko czyli: fotoksiążkę, odbitki, prezentacje na DVD i wszystkie foty na płycie. Jeszcze chyba sobie obraz zamówimy.
Nie wiem chcecie parę zobaczyć?? Bo może zanudzam. Wcześniej pokazywałam tu amatorskie od rodziny.
Ba, jeszcze się pytasz??
Dawaj

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 19:46   #1889
Ariena
Zakorzenienie

Ok to jutro dam. Mąż siedzi na kompie a w moim laptopie nie ma kieszeni na płytę DVD :/

Siedzę właśnie i główkuję jaki album zamówić na te zdjęcia i jakie jeszcze jeszcze wywołać z drugiej sesji.
Chciałam dać do jednego albumu wszystkie te od naszego fotografa czyli:ślub, wesele i plener w Pszczynie oraz wywołać foty z drugiego pleneru w Chorzowie i też je dać razem z tamtymi. Ale widzę że na allegro nie ma albumu na 80 stron. Są tylko 60 a potem na 100.
Z kolei jak podzielę foty na ślub i wesele a osobno plenery to trochę bez sensu, a i tak nie ma albumów na 50 stron.
No i bądź tu mądry, ale coś wymyślę.

Nie mówiąc o tym że obiecaliśmy rodzicom albumy. No i będę siedzieć i wybierać które wywołać zdjęcia do tych albumów. Dobrze że kupiłam tylko na 40 stron więc 80 zdjęć muszę wybrać.
Stary 2010-11-24, 19:53   #1890
glizduha
Wtajemniczenie

Ariena goldunie są super! Zresztą wszystkie psiaki ale goldunie najbardziej Tak wczoraj o zimie pisałyśmy, a u mnie dziś popołudniu masakra, nasypało tyle śniegu że hej, istna zamieć była przez ok 1h oczywiście jak wracałam z pracy, co zajęło mi 1,5h bo jak co roku zima zaskoczyła kierowców eh a teraz jest chyba 5cm śniegu ale pewnie wszystko stopnieje przez noc bo już się ciapa robi.

Co do sukni to aukcja się zakończyła więc nie wiem ale zaraz coś postaram się wrzucić. Ja miała prostą suknię, więc nie wiem czy będzie się Wam podobać

glizduha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości