Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 09:38   #1861
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska
Dot.: Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
ja widzialam u siebie w aptece na mieście termoopakowanie za niecałe 8zeta to podjade i kupie

a mam pytanko do wszystkich jak założyc dziecku pieluche terową, tzn czy sa do tego jakies takie malusie majtki czy jak

no i dzis sie dowiedzialam ze zmarł tata mojego kumpla z którymś dawno temu byłam kurde musi mu byc cieżko, a pogrzeb byl wczoraj jakbym wiedziala to moze bym sie wybrala
Są kochana takie malusie majtosie z ceratki na gumeczkę, które można sobie przepierać nawet Ale Ty mi nie mów, że będziesz małą w tetrę owijać Będziesz prać każdą kupę?

Przykro mi z powodu taty kolegi (*)
magnesska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:39   #1862
Serdelekk
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyny jak maliny: Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz.X

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hahaha no chodź to będzie jak nationalgeografic, walka dwóch słonic:ha haha:
hehehe to by bylo nezle

http://emigracjadoswiadczenia.blogspot.com/

http://ac46dikvuzbl8l0kvdzf07z6bw.ho...REEENERGYTESLA
Serdelekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:40   #1863
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
są zwykłe malusie majty, ale raczej niewygodne w użyciu i są też takie nieprzemakalne, które rozkładają się jak pampersy i po boku je zapinasz na guziczka albo coś w tym stylu.
aha dziekuje widzialam ostatnio takie na te guziczki po bokach ale akurat S takich malych nie było, rozejrze sie jeszcze, bo tez chce czasem zwykla pieluche malej zalozyc, ale jak to bedzie w praktyce sie okaże

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:41   #1864
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
właśnie obserwatorki jak to jest 14 dnia fl to już powinien być @ czy dopiero 15
A to zależy kto jakie długie ma. Przyjmuje się, że długość fl to 12-16 dni, ale to też różnie bywa. Stres, dieta itp może opóźnić przyjście @.
Stary 2010-10-28, 09:41   #1865
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
wszytsko zależy od lekarza, generalnie to nie nastawiaj się, że od razu będą wywoływać, ja poszłam do szpitala 8 dnia po terminie i dopiero na 3 dzień chcieli podłaczyć kroplówkę, bo wody były ok i wogóle, u mnie raczej nie chcieli ingerować. Jedyne co zrobili to jakąś próbę oksyco..coś tam, czyli jak reaguje macica na oksycylinę i 2 razy dziennie ktg
kochana wiem, ze to wszysto zależy od lekarza, nie nastawiam się, ze od razu bede wywoływali licze, ze jakby dzisiaj mnie przyjęli to pewnie w sobote by cos moze robili! a jak mnie nie zostawią to mam jutro tak czy tak wizytę u gina, kóry ma mi wystawić skierowanie do szpitala, abym w sobote poszła! wiec weekend tak czy tak spędze w szpitalu, chciałam poprostu dzisiaj jechac, zeby jeden dzień zyskać! a poza tym dwa razy mała była by monitorowana na ktg to juz byłabym spokojniesza, ze z nia wszytsko teges!
jak jutro mnie tu nie bedzie to znacy , ze juz zostałam!

magnesska dziekuje za wyganianie mnie
serdelek dziękuje

Edytowane przez czekajaca na fasolke26
Czas edycji: 2010-10-28 o 09:42
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:42   #1866
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnesska Pokaż wiadomość
Są kochana takie malusie majtosie z ceratki na gumeczkę, które można sobie przepierać nawet Ale Ty mi nie mów, że będziesz małą w tetrę owijać Będziesz prać każdą kupę?

Przykro mi z powodu taty kolegi (*)
nie wiem jak to bedzie ale moze tam czasem sie zdarzyc ze bede jej chciala tetre założyć ale to tylko w domu i tylko czasami choć wątpie ale biore pod uwage taka opcje

mi tez przykro bo chłop byl mlody moze w wieku mojego taty...

Stary 2010-10-28, 09:42   #1867
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
aha dziekuje widzialam ostatnio takie na te guziczki po bokach ale akurat S takich malych nie było, rozejrze sie jeszcze, bo tez chce czasem zwykla pieluche malej zalozyc, ale jak to bedzie w praktyce sie okaże
powiem Ci, że jak bedziesz używać tetry to pełen szacun ja z Oliwką też miałam taką początkowa fazę na tetrę i mi przeszło, na pewno dobrze jest takiemu starszemu dziecku (koło roku półtorej) zakładać tetrę to szybciej uczy się korzystać z toalety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 09:43   #1868
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
hahaha no chodź to będzie jak nationalgeografic, walka dwóch słonic:ha haha:
Ty mje tu nie fikaj Zenia Myślisz, że jak jesteś starsza o 5 miesięcy to wygrasz?
Stary 2010-10-28, 09:45   #1869
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że jak bedziesz używać tetry to pełen szacun ja z Oliwką też miałam taką początkowa fazę na tetrę i mi przeszło, na pewno dobrze jest takiemu starszemu dziecku (koło roku półtorej) zakładać tetrę to szybciej uczy się korzystać z toalety
nie nie chce uzywac tetry ale moze sie zdarzyc ze najdzie mnie zeby jej zalożyc na chwile wszytkiego sie naucze jak mala bedzie na swiecie i dowiem sie jak to jest na wlasnym dziecku
moja siostra chodzila pamietam jak dzis jak musialam prac po niej te pieluchy czasami i prasowac

Stary 2010-10-28, 09:47   #1870
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
nie nie chce uzywac tetry ale moze sie zdarzyc ze najdzie mnie zeby jej zalożyc na chwile wszytkiego sie naucze jak mala bedzie na swiecie i dowiem sie jak to jest na wlasnym dziecku
moja siostra chodzila pamietam jak dzis jak musialam prac po niej te pieluchy czasami i prasowac
No skoro chcesz spróbować to tylko pogratulować odwagi Ja jak widzę jak sis karmi małego i co chwilę się zmienia śmierdzące kupki to nie wyobrażam sobie prania TEGO w rękach co godzinę
Stary 2010-10-28, 09:49   #1871
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

to ja przynajmniej mam praktykę tyle dzieciaczków przebierałam
nie zapomnę, miałam 13 lat a siostra rok- komunia św brata a ona mi kupkę zrobiła-sama w domu byłam z nią

albo jak mnie brat osikał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 09:50   #1872
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro chcesz spróbować to tylko pogratulować odwagi Ja jak widzę jak sis karmi małego i co chwilę się zmienia śmierdzące kupki to nie wyobrażam sobie prania TEGO w rękach co godzinę
Te mnie sie pewnie takie zmienianie pieluchy na terowa zdarzy moze ze 2razy na miesiac znajac mnie i to na chwile, takze jak zwali kupsko to zaloze juz pampersa po prostu chce zobaczyc ja to bedzie i tyle ale tak na codzien nie ma mowy

Stary 2010-10-28, 09:50   #1873
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
jakbyś nie miała na pampersy to też byś kupila pieluszek wielorazowego użytku... a pampersy wiadomo wygoda
Stary 2010-10-28, 09:52   #1874
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
to ja przynajmniej mam praktykę tyle dzieciaczków przebierałam
nie zapomnę, miałam 13 lat a siostra rok- komunia św brata a ona mi kupkę zrobiła-sama w domu byłam z nią

albo jak mnie brat osikał
Hehehe To miałaś wrażenia w takim wieku
Ja już też się wypraktykowałam na 3jeczce dzieciaczków i obecnie na małym sis się jeszcze ćwiczę, a co Wczoraj maluszek zasnął mi na klacie, a pod spodem moja mała chyba zazdrosna była, bo podkopywała hihi
Stary 2010-10-28, 09:52   #1875
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
jakbyś nie miała na pampersy to też byś kupila pieluszek wielorazowego użytku... a pampersy wiadomo wygoda
ale akurat u mnie to nie kwestia kasy, po prostu chce dac czasem pupci dac odpoczac od pampersa i tyle

fakt sa ludzie ktorych nie stac na takie wygody jak nas, uzywaja tery i zyja

Stary 2010-10-28, 09:56   #1876
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
No to nie podlega wątpliwości, że gdyby nie było mnie stać, to zmuszona byłąbym do używania i prania tetry. Póki co, całe szczęście, nie będę zmuszona prać.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
ale akurat u mnie to nie kwestia kasy, po prostu chce dac czasem pupci dac odpoczac od pampersa i tyle

E no mała, nikt Cię za to nie gani Po prostu podziwiać i tyle

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Dobra lasencje, ja mykam do wyra wygrzać tą cholerną chorobę Tylko kto mi herbatę zrobi jak sama jestem, nie mówiąc już o obiedzie buuu
Miłego dnia!
Stary 2010-10-28, 09:58   #1877
Basima
Zakorzenienie

Hej dziewczyny wpadłąm tylko się przywitać , jajnik prawy tak mnie nawala,że zwijam się z bólu , brałam w nocy nospe troche przeszło a od rana znowu boli, ech niech się zacznie okres to tabsy pojdą w ruch i przynajmniej nie będę miałą bolesnych @
Scio przykro mi, ale wszystkie czekamy na następny miesiąc i trzymamy oczywiście kciuki.
Pamelka współczuje , ale takie jest życie a Ty się nie denerwuj bo małej zaszkodzisz
Innym babskom nie odpisuje bo coś ostanio mnie olewacie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 09:58   #1878
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Pewnie Pamelka ma rację... odpocznie skóra na pupie
Stary 2010-10-28, 09:59   #1879
Basima
Zakorzenienie

Cytat:

Ale kochana to na to samo wyjdzie tetre musisz prać, prasować więc proszek , woda , prąd.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 09:59   #1880
marlenka0505
Zakorzenienie

a ja lecę na spacerek
Stary 2010-10-28, 10:00   #1881
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

e tam ja wierzę,że będzie dzidzia u Scio. Ja prawie rok temu też myślałam,że będzie @ a tu zonk i II kreski... a teraz czekam z znaziją znów na II kreski...

Wszyscy mnie pouczają,że jak przestanę czekać na II kreski to sie uda. a du*** mam wszystkich.
Stary 2010-10-28, 10:02   #1882
marlenka0505
Zakorzenienie

ps ja też byłam pewna że będzie @ a były II kreseczki
Stary 2010-10-28, 10:03   #1883
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wpadłąm tylko się przywitać , jajnik prawy tak mnie nawala,że zwijam się z bólu , brałam w nocy nospe troche przeszło a od rana znowu boli, ech niech się zacznie okres to tabsy pojdą w ruch i przynajmniej nie będę miałą bolesnych @
Scio przykro mi, ale wszystkie czekamy na następny miesiąc i trzymamy oczywiście kciuki.
Pamelka współczuje , ale takie jest życie a Ty się nie denerwuj bo małej zaszkodzisz
Innym babskom nie odpisuje bo coś ostanio mnie olewacie
Oj wspólczuje tych bóli mam nadzieje ze jak zaczniesz brac tabsy bedzie lepiej

A ja sie nie denerwuje spoko, luzik

Stary 2010-10-28, 10:19   #1884
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
hejka babolki

bylam w biedronce sie obkupowac bo dzis maja fajne artykuły niemowlęce w promo, to kupilam zestaw do czesania wlosko, smoczki i butelki wszystko z Kubusia Puchatka
A teraz wcinam sniadaneczko

basima tez troche ogladalam ten dokument na HBO, masakra
magneska mam dzis usg genetyczne to ostatnie na 15stą

aha i przyszedł mi rachunek za prąd myslamalam ze padne znow tyle kasy trzeba zapacic

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

hej
a ja juz po cichutku myslalam ze ty juz na porodówce
Pamela ceny poprosze tych kubusiowych rzeczy

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:23   #1885
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Pamela ceny poprosze tych kubusiowych rzeczy
Każda rzecz po 5,49 były tez fajne grzechotki ale nie wiedzialam która kupic wiec nie wzielam żadnej

a ja wlasnie wcinam kisiel cytrynkowy

Stary 2010-10-28, 10:28   #1886
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
ja widzialam u siebie w aptece na mieście termoopakowanie za niecałe 8zeta to podjade i kupie

a mam pytanko do wszystkich jak założyc dziecku pieluche terową, tzn czy sa do tego jakies takie malusie majtki czy jak

no i dzis sie dowiedzialam ze zmarł tata mojego kumpla z którymś dawno temu byłam kurde musi mu byc cieżko, a pogrzeb byl wczoraj jakbym wiedziala to moze bym sie wybrala
ja kupiłam takie ceratkowe w carefourze po 3 szt pakowane. Moja kuzynka używała tetry jak jej dziewczyny miały problemy z pupcią po pampersach... tak więc nigdy nic nie wiadomo.
Cytat:
Ty mje tu nie fikaj Zenia Myślisz, że jak jesteś starsza o 5 miesięcy to wygrasz?
hehe no dobra to rozejm

Basimka nie olewają tylko czytają i się uczą od świeżej mamy jeszcze nie mam o co pytac więc tylko ciebie i Marlenkę podpatruję i staram się zapamiętac co i jak

Scio bo ty zaraz lańsko dostaniesz no, póki @ nie ma jest nadzieja

Czekająca
bo żeś se taki nick zapodała, że teraz się nie dziw, że mała wyjśc nie chce

bella ja zaciążyłam w cyklu, w którym się odchudzałam i odłożyłam starania... nie kochaliśmy się w dni w których spodziewałam się owulki a później jak w mordę strzelił utrafiliśmy właśnie w samą owulację bo na drugi dzień po bzykanku tempka skoczyła fiuuuuuuu do góry i się udało...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:34   #1887
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

to pewnie u mnie nici. niby jest wysoko ale chyba to nie to. od # nie bolały mnie piersi a teraz pobolewają...

jadę po południu odebrać wyniki progesteronu.
Stary 2010-10-28, 10:36   #1888
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam takie ceratkowe w carefourze po 3 szt pakowane. Moja kuzynka używała tetry jak jej dziewczyny miały problemy z pupcią po pampersach... tak więc nigdy nic nie wiadomo.

hehe no dobra to rozejm

Basimka nie olewają tylko czytają i się uczą od świeżej mamy jeszcze nie mam o co pytac więc tylko ciebie i Marlenkę podpatruję i staram się zapamiętac co i jak

Scio bo ty zaraz lańsko dostaniesz no, póki @ nie ma jest nadzieja

Czekająca
bo żeś se taki nick zapodała, że teraz się nie dziw, że mała wyjśc nie chce

bella ja zaciążyłam w cyklu, w którym się odchudzałam i odłożyłam starania... nie kochaliśmy się w dni w których spodziewałam się owulki a później jak w mordę strzelił utrafiliśmy właśnie w samą owulację bo na drugi dzień po bzykanku tempka skoczyła fiuuuuuuu do góry i się udało...
o dzieki za info, skocze moze jeszcze dzis do carrefoura i zobacze te majtusie
a to one sa na dziale z niemowlecymi rzeczami tak?

no lepiej sie zabezpieczyc w takie rzeczy nigdy nie wiadomo jak zareaguje pupcia dziecka na pieluchy jednorazowe, tak jak u twojej kuzynki

Stary 2010-10-28, 10:53   #1889
LadyMK
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
wpadłam się przywitać i opisać wizyty u ginekologów, do których dziś trafiłam na konsultację. Obaj są w Poradni K, jednak w różnych przychodniach.

Dr Zagórski stwierdził, że poronienie bardzo wczesne nastąpiło (jak mu pokazalam dowody- czyli test z krwi). Zrobił mi cytologię. Prosiłam o usg jajników, ledwo ledwo z niechęcią mi dał, bo powiedział, że powinnam iść do kliniki niepłodności. No ale ja powiedziałam, że jestem już w 23dc i nadal nic się nie dzieje i chcialabym zobaczyc co z jajnikami, bo wcześniej mi robił USG ON i było ze jeden słabo pracuje a drugi lepiej. No ok, to po tej paplaninie mojej mi dał. Skierowania do endo nie dostałam, bo powiedział, że endo mi tu nic nie pomoże. Z resztą, żebym dostała skierowanie do endokrynologa to muszę iść do swojego ogólnego lekarza :/
Dr Grubba stwierdził natomiast, że poronienia nie było, bo tak to bym była w szpitalu na łyżeczkowaniu, że laboratorium źle wykonało badanie. Opowiedział mi o tym, że powinnam się zdecydować czy bedę się leczyła na niepłodność czy nie, czy jestem w stanie inwestować ogromne pieniądze w siebie. Pytając o USG jajników, powiedział, że jestem tak szczuplutka, że USG jajników jest u mnie niepotrzebne, więc wykonał mi badanie ginekologiczne. Ponaciskał, ponaciskał i stwierdził, że jest ok. :| Pytałam się o skierowanie do endokrynologa to stwierdził, że powinnam wybrać jednego ginekologa prowadzącego mnie i wskazał jakiego! że żadne badanie hormonów tu jest niepotrzebne, nie na tym etapie leczenia, że ono mi nic nie powie. I powiedział, że najpierw trzeba przeprowadzić monitoring cyklu u dr N. (nooo u kolegi oczywiście;/) i dodal, żebym zrobiła prolaktyne (mówiąc: u nas w przychodni mozna zrobić za 25zł) :| - więc potrzebne badanie hormonów czy niepotrzebne?
i na tyle koniec. Mam skierowanie na USG narządów rodnych i wyniki cytologii za 2tygodnie, więc jakieś plusy z tych wizyt (a właściwie jednej:/) są.
dr Grubba powiedział, że sztuczne zapłodnienie kosztuje 6000zł, a in vitro kosztuje 10000zł. A z tego co wiem, to inseminację można wykonać na NFZ. NO ALE... u mnie w mieście leczenie na NFZ doprowadza człowieka prędzej do grobu

nooo... to tyle. Wiecie wszystko, co nie? ... pewno tyle co ja, wielkiee "G"

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 10:58   #1890
motylek85
Zakorzenienie

tak Pamelcia, na dziale dla dzieciaczków, ja znalazłam przy buteleczkach i pieluszkach tetrowych

dziewczynki udało mi się w końcu tą aukcję wystawic!!! Lady, dzięki wielkie, skorzystałam z tej stronki do wrzucania fotek co mi podałaś
link do tej aukcji jakby któraś była zainteresowana
http://allegro.pl/show_item.php?item=1295115003

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
wpadłam się przywitać i opisać wizyty u ginekologów, do których dziś trafiłam na konsultację. Obaj są w Poradni K, jednak w różnych przychodniach.

Dr Zagórski stwierdził, że poronienie bardzo wczesne nastąpiło (jak mu pokazalam dowody- czyli test z krwi). Zrobił mi cytologię. Prosiłam o usg jajników, ledwo ledwo z niechęcią mi dał, bo powiedział, że powinnam iść do kliniki niepłodności. No ale ja powiedziałam, że jestem już w 23dc i nadal nic się nie dzieje i chcialabym zobaczyc co z jajnikami, bo wcześniej mi robił USG ON i było ze jeden słabo pracuje a drugi lepiej. No ok, to po tej paplaninie mojej mi dał. Skierowania do endo nie dostałam, bo powiedział, że endo mi tu nic nie pomoże. Z resztą, żebym dostała skierowanie do endokrynologa to muszę iść do swojego ogólnego lekarza :/
Dr Grubba stwierdził natomiast, że poronienia nie było, bo tak to bym była w szpitalu na łyżeczkowaniu, że laboratorium źle wykonało badanie. Opowiedział mi o tym, że powinnam się zdecydować czy bedę się leczyła na niepłodność czy nie, czy jestem w stanie inwestować ogromne pieniądze w siebie. Pytając o USG jajników, powiedział, że jestem tak szczuplutka, że USG jajników jest u mnie niepotrzebne, więc wykonał mi badanie ginekologiczne. Ponaciskał, ponaciskał i stwierdził, że jest ok. :| Pytałam się o skierowanie do endokrynologa to stwierdził, że powinnam wybrać jednego ginekologa prowadzącego mnie i wskazał jakiego! że żadne badanie hormonów tu jest niepotrzebne, nie na tym etapie leczenia, że ono mi nic nie powie. I powiedział, że najpierw trzeba przeprowadzić monitoring cyklu u dr N. (nooo u kolegi oczywiście;/) i dodal, żebym zrobiła prolaktyne (mówiąc: u nas w przychodni mozna zrobić za 25zł) :| - więc potrzebne badanie hormonów czy niepotrzebne?
i na tyle koniec. Mam skierowanie na USG narządów rodnych i wyniki cytologii za 2tygodnie, więc jakieś plusy z tych wizyt (a właściwie jednej:/) są.
dr Grubba powiedział, że sztuczne zapłodnienie kosztuje 6000zł, a in vitro kosztuje 10000zł. A z tego co wiem, to inseminację można wykonać na NFZ. NO ALE... u mnie w mieście leczenie na NFZ doprowadza człowieka prędzej do grobu

nooo... to tyle. Wiecie wszystko, co nie? ... pewno tyle co ja, wielkiee "G"
nie, no nóż się w kieszeni otwiera, co za barany!!! kochana jak jest możliwośc to szukaj jeszcze innego gina bo przy tych wałkoniach to nic się nie dowiesz...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości