Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 20:33   #1861
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Włąśnie wróciłam od lekarza. Jutro kładę się do szpitala na parę dni...Szyjka mi się skróciła o 0,5 cm a młody strasznie śpieszy się do wyjścia - napiera na szyjkę...Dostanę jakieś zastrzyki, żeby się szybciej płuca wykształciły, w razie wcześniejszego porodu...Gin powiedział, że grozi mi przedwczesny poród a termin mam na 2.02...Trzymajcie się, odezwę się jak mnie wypiszą...
Ojej, trzymam kciuki w takim razie! Podobno ważne jest dotrwanie choćby do końca 34. tygodnia (nie wiem czemu), a skoro położą Cię do szpitala, na pewno będziesz pod dobrą opieką no i dobrze że podadzą Ci w razie "W" sterydy na płucka. Wszystko będzie dobrze! Trzymajcie się dzielnie!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-14 o 20:36
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:39   #1862
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Włąśnie wróciłam od lekarza. Jutro kładę się do szpitala na parę dni...Szyjka mi się skróciła o 0,5 cm a młody strasznie śpieszy się do wyjścia - napiera na szyjkę...Dostanę jakieś zastrzyki, żeby się szybciej płuca wykształciły, w razie wcześniejszego porodu...Gin powiedział, że grozi mi przedwczesny poród a termin mam na 2.02...Trzymajcie się, odezwę się jak mnie wypiszą...
Trzymam kciuki, żeby wszystko było okej! A miałaś jakieś objawy?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:50   #1863
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

hej, czekaj na mnie! nie spieszcie się tak!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:57   #1864
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj a już Ci powiem że nie ty jedna masz z tym problem, ja nie chciałam pisac bo głupio ale Ci napiszę przed ciążą z wzrostem 164 cm ważyłam 85 kg a moje zdjęcie możesz zobaczyc kilka stron wcześniej, więc nie przesadzaj z tymi kilogramami. A płaszcz ciążowy to że w rozmiarze 50 nie znaczy że ty taka wielka tylko by było wygodniej i zazwyczaj rozmiar rozmiarowi nierówny.
No to Ci powiem, że podobnie miałam, pisałam już o tym nawet: 165, a jako wyjściową traktuję 86,4. U mnie dodatkowo występuje problem rozstępów. Wiesz, trochę śmiesznie się czyta, jak ktoś przeżywa jeden rozstęp na udzie, w momencie gdy ma się całe uda i brzuch w czerwonych krechach.

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
(...)
Ja aktywowałam ja w sklepie podczas zakupów, ale wiem, że przez internet też można. I jak pytałam w sklepie to babka mówiła, że jak się zamawia przez neta to tak samo wszystkie zniżki z ta kartą ma się zachowane. A dziś zagladałam do tej gablotki z dzieciowymi produktami i wszystkie były o 25-30% tańsze dla mam z kartami
Muszę się przyjrzeć z bliska tej aptece. Chociaż jakoś nie mam zaufania do aptek internetowych, sama nie wiem dlaczego. Stacjonarnej w mojej okolicy nie uświadczysz.
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja z mężem nie rodzę, zreszta nie jest zainteresowany aż tak

to ja też do tych "problemowych" się zapisuję ;p
Ja nie wiem, czy rodzę w mężem, bo to się w ostatniej chwili okaże. A i tak chce, żeby miał świadomość co i jak.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja już naszykowałam TŻowi torbę z ciuszkami na wyjście dla małej: body z długim rękawem, rajstopki, polarkowy pajacyk bez stópek, ciepłe skarpetki, rękawiczki z szaliczkiem i czapeczką i kombinezon. No i w zapasie gruby kocyk dla siebie też coś muszę.
Torbę do porodu TŻ pakował ze mną, więc dokładnie wie co gdzie jest. No i torba na potem do szpitala też gotowa

(...)

Bierzesz aż 3 torby? Ja się mam zamiar w jednej zmieścić.

Zjadłam banana z Nutellą. Jak mam być słoniem to pełną gębą.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Myślę, że Twój ginekolog podjął dobrą decyzję, będziesz pod stałą opieką. Byle do stycznia.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:57   #1865
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Kma ty masz termin tuż przede mna... nie strasz kobieto... u mnie nic nie gotowe... zupelnie nic

ale bedziesz w szpitalu pod dobra opieka, to przetrzymaja cie i jeszcze w terminie bedziesz rodzic w kazdym razie powodzenia i trzymaj sie jak najdłuzej w dwupaku za Ciebie i synka

skrobnij jakiegos smska do ktorejs naszej dyżurującej
Stary 2010-12-14, 21:00   #1866
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
No to Ci powiem, że podobnie miałam, pisałam już o tym nawet: 165, a jako wyjściową traktuję 86,4. U mnie dodatkowo występuje problem rozstępów. Wiesz, trochę śmiesznie się czyta, jak ktoś przeżywa jeden rozstęp na udzie, w momencie gdy ma się całe uda i brzuch w czerwonych krechach.

Muszę się przyjrzeć z bliska tej aptece. Chociaż jakoś nie mam zaufania do aptek internetowych, sama nie wiem dlaczego. Stacjonarnej w mojej okolicy nie uświadczysz.

Ja nie wiem, czy rodzę w mężem, bo to się w ostatniej chwili okaże. A i tak chce, żeby miał świadomość co i jak.

Bierzesz aż 3 torby? Ja się mam zamiar w jednej zmieścić.

Zjadłam banana z Nutellą. Jak mam być słoniem to pełną gębą.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Myślę, że Twój ginekolog podjął dobrą decyzję, będziesz pod stałą opieką. Byle do stycznia.
Jak lubisz połączenie banana i nutelli to polecam sandwiche z nutellą i pociętym bananem.. Ja to uwielbiam;D

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 21:16   #1867
Chantalle
Raczkowanie

kma1982 zaciskaj nogi jeszcze! napisz do nas smsa jak sobie radzisz.

ja uwielbiam nalesniki z bananem,nutella i kokosowymi wiorkami-na goraco,pyyyychaaaa

o 10:45 egzamin,a ja dalej forum mecze...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 21:18   #1868
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki za Was, nie martw się, będziecie oboje pod dobrą opieką.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 21:37   #1869
mila24
Raczkowanie

Kma trzymaj sie,
musisz Mlodego jeszcze troche hodowac
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:04   #1870
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:

Kma trzymaj się, w szpitalu będziesz na pewno pod dobrą opieką i sytuacja zostanie opanowana.

Ja jutro wizyta i usg. Boję się, bo mam dziwne przeczucia. Ostatnio jakieś schizy mnie napadają że lada moment urodzę a tu jeszcze nic nie przygotowane.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 22:44   #1871
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
tak a czemu spluwaczka?? jest wyremontowany i małe grupki ludzi mam blisko pracy, od razu po pracy ide no i tylko 3zł
strasznie tani ten basen...u nas najtanszy to 10zl...jeszcze z czasow komuny i w takim klimacie

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
trzymaj sie, kma! bedzie dobrze w szpitalu...jakby ci bylo smutno czy co to smsuj...odpowiemy napewno....pamietaj, ze caly watek trzyma kciuki by bylo dobrze!

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
jak dobrze

ja też mam nowinę

DOSTAŁAM DZISIAJ SMS (ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE OD ACHAIA bo nie podpisała się ale po imieniu córci tak sądzę)

także.... następną mamusię mamy w naszym gronie!!

wow!!! gratulacje!!!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 23:12   #1872
make_up_istka
BAN stały

anka_bzzz ja poszłam za radą położnej z SR. Jedna malutka (naprawdę malutka i lekka) torba tylko na poród: koszula do porodu i coś na przebranie od razu po porodzie, parę podpasek, majtki, mydło, klapki, ręcznik na poród, szlafrok/sweter żeby można było chodzić po korytarzu i ewentualnie 1 komplet ciuszków, żeby od razu w nie małą ubrali, więc malutko tego. No i dokumenty.
Później TŻ zabiera tę torbę do domu i z samochodu przyniesie mi ciut większą: pozostałe koszule, bielizna, czyste ręczniki, podkłady, podpaski, kosmetyki, pampersy i nawilżone chusteczki, rożek, ubranka dla małej na pobyt w szpitalu, sztućce i kubek, laktator.
Ubrania na wyjście naszykowałam osobno w reklamówce, bo po co mam trzymać cały czas w torbie zimowy kombinezon dla Gabi, gruby koc do samochodu czy ubrania dla siebie...?

Położna mówiła, że tak jest najlepiej i to rozwiązanie najbardziej się sprawdza, bo pierwsza torba jest na tyle mała że same możemy ją nieść na salę czy z nią przyjechać do szpitala, a nie położna targa za nami (wtedy się wkurzają, bo opowiadała jak targały za rodzącą d sali wielką walizkę...), łatwo znaleźć to co trzeba na już (a nie szukać i rozwalać inne niepotrzebne od razu), a poza tym większość z tych rzeczy poporodowych i tak później trzeba by oddać TŻowi do prania lub wywalenia bo jak tak trzymać kolejne dni brudne rzeczy w torbie...

Znowu nie mogę spać...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-14 o 23:16
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 06:26   #1873
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Jejku Kma zaczekaj na mnie Mamy między terminami tylko z tydzień różnicy. Napisz smska jak Ci tam jest i czy wszystko w porządku. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za bombla małego

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
s_a_j mnie zainteresowała ta karta w aptece dbam o zdrowie. Niedawno się zarejestrowałam i to jest inna karta niż ta na punkty no nie??a tę kartę dla młodych mam to się wyrabia w sklepie?bo na stronie internetowej nie mogę znaleźć. Wytłumaczysz mi co i jak?
ja dziś znów buszowałam w lumpach.Młody to będzie miał chyyba miliard ubranek
Koperco przez internet to Ci nie pomogę, bo sama nie za bardzo wiem co i jak. W aptece tylko mówiła pani, że można się zarejestrować i aktywować samemu kartę. Ja tę kartę dostałam na miejscu i od razu w aptece mi ją aktywowali. Więc jak masz taką aptekę blisko domu to warto się chyba przejść, poproś od razu o aktywację i nowy katalog. No i wtedy już można kupować z rabatami

A tak w ogóle to witam porannie każdą z Was z osobna Ja już po szamaniu, męża pożegnałam (on już na urlopie co prawda, ale dziś do Poznania jedzie). Tak w ogóle to on już tak na tym urlopie zostanie ze mną gdzieś do wiosny

Obiecałam dziś sobie, że MUSZĘ, po prostu muszę dziś zrobić mega mega porządku, bo ostatnio się czaję na nie, ale nic z tego nie wychodzi. A dziś będę cały dzień sama, więc na spokojnie powolutku chce sobie posprzatać wszyściutko przed świętami. Mężowi zostawiam tylko łazienkę (bo do kibelka się nie zbliżam a i np wanny też już nie umyję, bo mi zaraz kręgosłup nawala). No i chciałabym jak starczy czasu te swoje prezenty popakować, uwielbiam się w to bawić
Stary 2010-12-15, 06:48   #1874
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Jak lubisz połączenie banana i nutelli to polecam sandwiche z nutellą i pociętym bananem.. Ja to uwielbiam;D

o szok jak tu przy Was nie przybierać na wadze jak wy kusicie

właśnie piję mleczko z miodem...mniam!
jak nie kasza manna...to mleko z miodem normalnie...szaleję.

jeszcze 7tygodni... jak mi zostanie 4tyg do terminu to chyba zawału dostanę

Ja mam przygotowane 4 torby:
- mała z ciuszkami do szpitala małego
- mała walizeczka z moimi przyborami i koszulkami
- większa do porodu (z wodą, landrynkami, szlafrokiem, kapciami, koszulką i rzeczami TŻ) - potem TŻ sobie ją zabierze
- średnią z rzeczami na wyjście moimi i małego (moich jeszcze tam nie ma bo muszę poprasować )
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:09   #1875
agape
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki żeby wszysto było dobrze dużo zdrówka i sił dla was

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
strasznie tani ten basen...u nas najtanszy to 10zl...jeszcze z czasow komuny i w takim klimacie
bo to z pracy mamy i dlatego tak tanio, a tak gdzie indziej to od 7zł wzwyż

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:24   #1876
olbka
Zadomowienie

po 1. - Gratulacje dla Achai!!! a na kiedy miała termin, bo cos nie mogę znaleźć?

Po 2. - Już po wszystkim, jakoś przeżyłam pogrzeb... Coś mnie tknęło i przed usg pojechaliśmy jeszcze po wózek. Zamówiliśmy Jedo Fyn 4DS czy jakoś tak. Śliczny

No i potem usg... Mała waży 2200, więc w normie jak na 33 tydzień, ale tak samo jak u Kmy - skróciła mi się szyjka Mała już napiera i szykuje się do wyjścia... Wszystko przez stres ostatnich tygodni, bo w październiku wszystko było w porządku. Mam wytrzymać chociaż do 2 stycznia, wtedy skończę 36 tydzień... Czyli święta z głowy
Dostałam luteine dopochwowo i spasmolinę na skurcze. I mam leżeć ile się da, a jakby co - szpital, tak jak u Kmy
Czyli zaciskam nogi i tyle...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:26   #1877
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Jak ja zastanawiałam się nad tako, to zdecydowanie chciałm ten pierwszy kupić, czyli Jumper X baby boy, moja koleżanka ma taki, ogólnie jest zadowolona.
No mi tez sie on bardzo podoba, ale szkoda, ze sa tylko dwa kolory...różowy i niebieski... Niby wiem, ze to dziewczynka, ale wiadomo, ze to roznie bywa....wiec z wozkiem wole nie ryzykowac

kma trzymaj sie i pamietaj o nas tak jak dziewczyny pisaly, w szpitalu sie Wami dobrze zajma, wiec sie nie stresuj
Ale fajnie tak czuc, ze niedlugo sie juz bedzie mialo przy sobie swoje malenstwo...

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie bo nawet w necie nie moge zadnych opinii znalezc
co uwazacie o tych wozkach? Ktory lepszy?
http://www.artykulydzieciece.pl/detale.html?id=643
http://www.artykulydzieciece.pl/detale.html?id=455
http://www.artykulydzieciece.pl/detale.html?id=641

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:40   #1878
Justyna M
Rozeznanie

Muron dzięki za poradę co do palmersa
kma trzymajcie się

Wera jeśli tako to ten model jest fajny http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ju...348217316.html
widziałam babkę w CH jak takim jeździła i bardzo fajny zwrotny wózeczek z niego . W rzeczywistości jest o wiele ładniejszy i zgrabniejszy niż na zdjęciach

Ja chcę na wyprzedaż do H&M a mam jedynie jakieś 70km bo objazd zrobili do Opola wolałabym do Wrocławia ale objazd jeszcze dłuższy i te zaspy - niech do soboty już nie pada
Musimy zrobić zakupy prezentowe .
Jutro idę do gina mam nadzieję że moje zwieracze trzymają mocno i będę mogła jechać na zakupy

Nocami nie śpię ,boli mnie kręgosłup -dzisiaj myślałam że będę z nudów wyła do księżyca
Optymistycznym akcentem Witam Was z rana i do napisania później

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:42   #1879
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość

Nocami nie śpię ,boli mnie kręgosłup -dzisiaj myślałam że będę z nudów wyła do księżyca
no to witaj w klubie... Nie spałam od 1:30 do 3:30...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:47   #1880
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już naszykowałam TŻowi torbę z ciuszkami na wyjście dla małej: body z długim rękawem, rajstopki, polarkowy pajacyk bez stópek, ciepłe skarpetki, rękawiczki z szaliczkiem i czapeczką i kombinezon. No i w zapasie gruby kocyk dla siebie też coś muszę.
Torbę do porodu TŻ pakował ze mną, więc dokładnie wie co gdzie jest. No i torba na potem do szpitala też gotowa

Całe plecy mnie tak strasznie bolą że mam łzy w oczach jak chwilę dłużej siedzę Tylko spacer, chodzenie pomogło, ale przyszłam do domu i od nowa. Wzięłam kąpiel, bo myślałam że może mięśnie zmęczone, ale bolą dalej. Najbardziej na wysokości żeber (odc. lędźwiowy?) Już nie wiem co mam dalej robić, żeby sobie pomóc, a na dodatek jestem śpiąca i staram się jeszcze nie zasnąć, żeby w nocy spać tym razem...

)

czuję poród nosem......

ja miałam porodowy sen, dziecko się urodziło i było brzydkie. I tak uważam, że ładne sa po miesiącu;;-) Ale miała rude włosy, czerwoną skórę i krostki i się darła. Koszmar jakiś.

Jesli oddajecie ciuchy z powrotem do domu, to pamiętajcie żeby przypomnieć TŻom co by zabrali, buty i kurtki też. Po siostrę mąż przyjechał bez niczego, i się dziwił, ze nakrzyczała bo:"w lipcu ciepło to można w koszuli"/

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 07:49   #1881
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
po 1. - Gratulacje dla Achai!!! a na kiedy miała termin, bo cos nie mogę znaleźć?

Po 2. - Już po wszystkim, jakoś przeżyłam pogrzeb... Coś mnie tknęło i przed usg pojechaliśmy jeszcze po wózek. Zamówiliśmy Jedo Fyn 4DS czy jakoś tak. Śliczny

No i potem usg... Mała waży 2200, więc w normie jak na 33 tydzień, ale tak samo jak u Kmy - skróciła mi się szyjka Mała już napiera i szykuje się do wyjścia... Wszystko przez stres ostatnich tygodni, bo w październiku wszystko było w porządku. Mam wytrzymać chociaż do 2 stycznia, wtedy skończę 36 tydzień... Czyli święta z głowy
Dostałam luteine dopochwowo i spasmolinę na skurcze. I mam leżeć ile się da, a jakby co - szpital, tak jak u Kmy
Czyli zaciskam nogi i tyle...
zaciskaj udka zaciskaj oby do nowego roku

wera a ja tako warrior polecam - widzieliśmy w sklepie i gdybym kupowała nowy to napewno ten- zwinny i ładny i funkcjonalny http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...366954982.html

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-15 o 07:52
Stary 2010-12-15, 07:51   #1882
weraa11
Zadomowienie

Dzieki Justynka ten wozek tez bardzo fajny, widze, ze tako ma bardzo podobne wozki.. Ale jakos tak mi sie podobaja no i cena nie jest wygorowana

A co do kiepskiego snu, to ja tez nie zasne wczesniej niz 2 ;/ a potem rano jestem nieprzytomna... Zazdroszcze, ze prawie (?) wszystkie z Was juz w domach siedza.... Mi jeszcze od 25 stycznia praktyki wcisneli... (jezeli bede sie dobrze czuc)

Stary 2010-12-15, 07:55   #1883
dewi
Rozeznanie

dzień dobry

u nas ok... a w zasadzie lepiej niż wczoraj bo już mnie tak łydka nie boli i moge chodzić. Poprzedniej nocy złapał mnie skurcz łydki w dwóch miejscach i mimo że puścił łydka bolała przy chodzeniu.
Mała przy herbatce się obudziła i kopie mnie po żebrach... ale tak delikatnie kochana jest

U mnie zaczela sie juz sesja i jutro mam egzamin... jeszcze nic nie czytalam. Musze dzisiaj sie zmobilizowac bo ustny a tak mi sie nie chce. Mam nadzieje na ulgowe traktowanie ze wzg na brzuszek

Kama, Olbka trzymajcie sie dziewczyny juz Wam tak nie duzo zostalo i myślcie tylko o przyjemnych rzeczach...
Stary 2010-12-15, 07:57   #1884
muron
Zakorzenienie

aa w Smyku tez wyprzedaż, ale dużo drożej niż w H&M, a w H&M więcej dla chłopców tym razem.
Od wczoraj czuję cały czas nogę na żebrze. B boli. I dusza jak patrzę na fryzurę w lustrze ha ha

Czemu nie może być troszkę, nie za dużo śniegu, -2 i słońce? U nas zwały śniegu, nic nie odśnieżone, nawet główne ulice, ciemno. Brrr. Wolałabym 15 st i słonce, ale wiem, że się nie da.

Stary 2010-12-15, 07:58   #1885
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Witam porannie.

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
kma1982 zaciskaj nogi jeszcze! napisz do nas smsa jak sobie radzisz.

ja uwielbiam nalesniki z bananem,nutella i kokosowymi wiorkami-na goraco,pyyyychaaaa

o 10:45 egzamin,a ja dalej forum mecze...

A jak je robisz? Ja do czekoladowego naleśnika daję pół banana, zawijam i podsmażam jeszcze. A Nutellę i wiórki kokosowe też do środka? Brzmi kusząco.

Cytat:
anka_bzzz ja poszłam za radą położnej z SR. Jedna malutka (naprawdę malutka i lekka) torba tylko na poród: koszula do porodu i coś na przebranie od razu po porodzie, parę podpasek, majtki, mydło, klapki, ręcznik na poród, szlafrok/sweter żeby można było chodzić po korytarzu i ewentualnie 1 komplet ciuszków, żeby od razu w nie małą ubrali, więc malutko tego. No i dokumenty.
Później TŻ zabiera tę torbę do domu i z samochodu przyniesie mi ciut większą: pozostałe koszule, bielizna, czyste ręczniki, podkłady, podpaski, kosmetyki, pampersy i nawilżone chusteczki, rożek, ubranka dla małej na pobyt w szpitalu, sztućce i kubek, laktator.
Ubrania na wyjście naszykowałam osobno w reklamówce, bo po co mam trzymać cały czas w torbie zimowy kombinezon dla Gabi, gruby koc do samochodu czy ubrania dla siebie...?

Położna mówiła, że tak jest najlepiej i to rozwiązanie najbardziej się sprawdza, bo pierwsza torba jest na tyle mała że same możemy ją nieść na salę czy z nią przyjechać do szpitala, a nie położna targa za nami (wtedy się wkurzają, bo opowiadała jak targały za rodzącą d sali wielką walizkę...), łatwo znaleźć to co trzeba na już (a nie szukać i rozwalać inne niepotrzebne od razu), a poza tym większość z tych rzeczy poporodowych i tak później trzeba by oddać TŻowi do prania lub wywalenia bo jak tak trzymać kolejne dni brudne rzeczy w torbie...

Znowu nie mogę spać...

Kurcze, mam jedną większą torbę. Trudno, spakuję się do niej. Wczoraj mi się nie chciało. Zobaczę jeszcze, co zrobię z ciuszkami dla małej, muszę przygotować mężowi, żeby mi potem przywiózł. Kurde. Skomplikowane to.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
o szok jak tu przy Was nie przybierać na wadze jak wy kusicie

właśnie piję mleczko z miodem...mniam!
jak nie kasza manna...to mleko z miodem normalnie...szaleję.

jeszcze 7tygodni... jak mi zostanie 4tyg do terminu to chyba zawału dostanę

Ja mam przygotowane 4 torby:
- mała z ciuszkami do szpitala małego
- mała walizeczka z moimi przyborami i koszulkami
- większa do porodu (z wodą, landrynkami, szlafrokiem, kapciami, koszulką i rzeczami TŻ) - potem TŻ sobie ją zabierze
- średnią z rzeczami na wyjście moimi i małego (moich jeszcze tam nie ma bo muszę poprasować )

4 torby?
Chciałam poród i szpital mieć w jednej torbie. Na szczęście u nas chyba nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka.

Co myślicie o takim wdzianku zamiast kombinezoniku, bo ciągle takowego nie posiadam :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6000097.jpg (95,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000099.jpg (98,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2010-12-15, 07:59   #1886
weraa11
Zadomowienie

Tako Warrior troche dorgi juz nie chcialabym o wiele przekroczyc cene 1000zl.
A Ty jaki masz?

Stary 2010-12-15, 08:04   #1887
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
zaciskaj udka zaciskaj oby do nowego roku

wera a ja tako warrior polecam - widzieliśmy w sklepie i gdybym kupowała nowy to napewno ten- zwinny i ładny i funkcjonalny http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...366954982.html

My kupujemy Tako Warrior, mogę polecić. Cena ok, a jeździ się nim fajnie (po sklepie na pewno ).
Stary 2010-12-15, 08:04   #1888
dewi
Rozeznanie

ja sie pocieszam, że jak już będę się dobrze czuła... zakładam jakiś miesiąc po cc to będzie wiosna... piękna słoneczna cudowna pora na spacerki z wózeczkiem to się rozmarzyłam
Stary 2010-12-15, 08:05   #1889
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witam porannie.

A jak je robisz? Ja do czekoladowego naleśnika daję pół banana, zawijam i podsmażam jeszcze. A Nutellę i wiórki kokosowe też do środka? Brzmi kusząco.

Kurcze, mam jedną większą torbę. Trudno, spakuję się do niej. Wczoraj mi się nie chciało. Zobaczę jeszcze, co zrobię z ciuszkami dla małej, muszę przygotować mężowi, żeby mi potem przywiózł. Kurde. Skomplikowane to.

4 torby?
Chciałam poród i szpital mieć w jednej torbie. Na szczęście u nas chyba nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka.

Co myślicie o takim wdzianku zamiast kombinezoniku, bo ciągle takowego nie posiadam :
i tylko to i coś pod spodem? Trochę zimno. Pamiętaj, że dziecko nie ma praktycznie odporności jeszcze. A kombinezon kupisz za 25 z przesyłką uzywany nawet, mogę Ci znaleźć na alle.
Ten pierwszy raz trzeba ubrać trochę cieplej. Przez polar jednak przewiewa...

Stary 2010-12-15, 08:06   #1890
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Tako Warrior troche dorgi juz nie chcialabym o wiele przekroczyc cene 1000zl.
A Ty jaki masz?
ja mam jedo bartatine- też nam się bardzo podobała, ma dużą gondole i duże koła ale za to brzydką spacerówkę (która potem wymienie) no i za 400zł w komisie jak nowy kupilismy więc warto było

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości