Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 15:53   #1861
nadiazloto1
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Rodzilam w Nowej Soli...ale lezalam 2 tygodnie bo nie chcialo moje dziecie wyjsc...panie z poloznictwa sa bardzo mile...ale te na trakcie porodowym to masakra..jedna to wymalowana..kolczykow pelno i jeszcze tatuaze i guma w gebie...Poznalam troche lekarzy w szpitalu..byl taki jeden fajny ale nie pamietam jak sie nazywal..noi spotkalam tez tam Wojtka Suszczyczewicza..nie wiem czy znasz ale dorabia sobie u Herbicha...Tez slyszalam o Walkowiakowej... aWilczynskiego nie znam...ale drogo bierze...Herbich kasuje 50zl za wizyte..ale jak bylam w ciazy to tak 70-100zl bral..sie dorobil..
Tego na SZ nie znam-nigdy o nim nie słyszałam
Herbich brał od mojej szwagierki różnie, ona sama nie wiedziała od czego to zależy ale zawsze było to w okolicach 100zł. Mój dr zawsze bierze 100zł i nie jest to dla mnie dużo, bo tyle płaciłam dwa lata temu u Wachowiaka, więc teraz byłoby już więcej, a w klinice w Poznaniu płaciłam 200zł za wizytę
A położne to już to do siebie mają, że są bezduszne i często chamskie. Do mojej koleżanki to taka jedna mówiła:co teraz płaczesz, trzeba było myśleć o tym jak robiłaś A ona bez znieczulenia rodziła 18 godzin i już rady nie dawała. U szwagierki z koleibyły takie sekciary porodu naturalnego i wielkiego bólu, też nie dały jej znieczulenia bo mówiły że to takie mistyczne uczucie, że po fakcie będzie żałowała znieczulenia, a tak jak się wymęczy to doceni poród Wariatki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
superancko niech fasolki rosna zdrowo, znowu blizniaki na watku

dlatego ja tez nie bede chodziła na nfz.......

boję się tej wizyty, stracha mam........ aby wszystko było w porzadku
Będzie dobrze
na odwagę

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dziękuję bardzo za troskę i zainteresowanie:cmo k: U mnie dziś lepszy nastrój. Nie miałam w zasadzie powodu do smutku, tylko pewnie hormony mi lecą w dół przed @ i wczoraj byłam bardzo płaczliwa Poużalałam się trochę nad sobą, popłakałam i już jest dobrze Kupiłam dziś leki na kolejną stymulację i znów jestem dobrej myśli

Egwene Gratuluję bliźniaków (bliźniąt, bliźniaczek): jupi: Tak czułam Niech rosną zdrowo
Lisiczko Małgosia jest boska A jakie ma gęste i długie włoski
Danika to super, że już lepiej się czujesz
Dania współczuję stresów o dzidzię z powodu plamienia Odpoczywaj teraz dużo
Enia to ja zaczynam trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

Widzę, że piszecie u badaniach. Ja byłam dziś u gina w LIMie po skierowania na cytologię i usg piersi. Trzeba posprawdzać czy wszystko działa, jak trzeba I chyba wezmę się za leczenie nadżerki. Może to ona przeszkadza w zaciążeniu Ale moja ginka jakoś nic nie wspomina o tym, że trzeba to leczyć, a 2 innych lekarzy u których byłam ostatnio uważa, że byłoby trzeba się tym zająć. I bądź tu człowieku mądry...
Już kilku lekarzy mówiło mi, żeby nadżerki (pod warunkiem,że nie rośnie) nie ruszać, póki nie zajdziesz w ciążę i nie urodzisz choć jednego dziecka. Im mniej zabiegów przed ciążą tym lepiej. Nie baw się z tym, poszukaj innych przyczyn. Ja mam nadżerkę od 17 roku życia i jestem w ciąży, to nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę.
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:08   #1862
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Tego na SZ nie znam-nigdy o nim nie słyszałam
Herbich brał od mojej szwagierki różnie, ona sama nie wiedziała od czego to zależy ale zawsze było to w okolicach 100zł. Mój dr zawsze bierze 100zł i nie jest to dla mnie dużo, bo tyle płaciłam dwa lata temu u Wachowiaka, więc teraz byłoby już więcej, a w klinice w Poznaniu płaciłam 200zł za wizytę
A położne to już to do siebie mają, że są bezduszne i często chamskie. Do mojej koleżanki to taka jedna mówiła:co teraz płaczesz, trzeba było myśleć o tym jak robiłaś A ona bez znieczulenia rodziła 18 godzin i już rady nie dawała. U szwagierki z koleibyły takie sekciary porodu naturalnego i wielkiego bólu, też nie dały jej znieczulenia bo mówiły że to takie mistyczne uczucie, że po fakcie będzie żałowała znieczulenia, a tak jak się wymęczy to doceni poród Wariatki [COLOR="Silver"]

Już kilku lekarzy mówiło mi, żeby nadżerki (pod warunkiem,że nie rośnie) nie ruszać, póki nie zajdziesz w ciążę i nie urodzisz choć jednego dziecka. Im mniej zabiegów przed ciążą tym lepiej. Nie baw się z tym, poszukaj innych przyczyn. Ja mam nadżerkę od 17 roku życia i jestem w ciąży, to nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę.
ha ja za wizyte tez w Poznaniu placilam 300zl....u prof. Pawelczyka...

Tak tak nadzerki sie nie rusza...mi tez Herbich stwierdzil ze mam bo ciagle mialam infekcje...i mowil ze dopiero jak urodze to mi ja wymrozi..a teraz cisza nie mam nic..a te infekcje to pewnie przez table mialam...po clo...na szczescie to juz koniec...
Stary 2011-02-08, 16:11   #1863
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
.
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

No właśnie ja też tak słyszałam. Ale to podobno zależy od wyników cytologii. Jak kilka lat temu wyszła mi II grupa, to lekarz stwierdził, że trzeba wyleczyć nadżerkę, bo może być nieciekawie W kolejnym cyklu zrobię cytologię i zobaczę jak wyjdzie Raczej będzie nadal II grupa, bo ja mam często infekcje i upławy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:07   #1864
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też tak słyszałam. Ale to podobno zależy od wyników cytologii. Jak kilka lat temu wyszła mi II grupa, to lekarz stwierdził, że trzeba wyleczyć nadżerkę, bo może być nieciekawie W kolejnym cyklu zrobię cytologię i zobaczę jak wyjdzie Raczej będzie nadal II grupa, bo ja mam często infekcje i upławy
Co do cytologii to też kilku ginów mówiło mi, że I grupę mają tylko dziewice, a każda kobieta, która współżyje ma prawo mieć II grupą, chodzi tylko o to, żeby nie było grupy gorszej i żeby nie było bakterii i innych zarazków. Mam wrażenie, że Twój gin chce naciągnąć Cię na wymrażanie-to łatwa kasa dla niego
Stary 2011-02-08, 17:11   #1865
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Co do cytologii to też kilku ginów mówiło mi, że I grupę mają tylko dziewice, a każda kobieta, która współżyje ma prawo mieć II grupą, chodzi tylko o to, żeby nie było grupy gorszej i żeby nie było bakterii i innych zarazków. Mam wrażenie, że Twój gin chce naciągnąć Cię na wymrażanie-to łatwa kasa dla niego
Akurat moja ginka, u której mam stymulację, nie chce ruszać nadżerki. Zresztą, ja też nie chcę Chodzi mi tylko o te infekcje. Ale zobaczymy , jak wyjdzie cytologia (zazwyczaj niestety są tam jakieś bakterie)
Stary 2011-02-08, 17:52   #1866
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat moja ginka, u której mam stymulację, nie chce ruszać nadżerki. Zresztą, ja też nie chcę Chodzi mi tylko o te infekcje. Ale zobaczymy , jak wyjdzie cytologia (zazwyczaj niestety są tam jakieś bakterie)
Ja też zawsze miałam jakieś bakterie i grzyby, ale po globulkach przechodziło, co znaczy, że nie ma w tym niczego niebezpiecznego. Jak bierzesz globulki to poproś ginkę o maść dla TZ, niech też smaruje małego, bo to najczęściej mężczyźni nas zarażają choć sami nie mają objawów. Jak wyleczycie się oboje to na dłuższy czas będziesz miała spokój. Są też jakieś tabletki do łykania za ok.100zł-likwidują zapalenia na kilkanaście miesięcy, mi rodzinna je polecała, ale nazwy nie pamiętam-zapytaj ginkę o nie.
Stary 2011-02-08, 18:18   #1867
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

My już po USG i oficjalnie mogę potwierdzić że będziemy rodzicami dwóch maleństw
Lekarz przez chwilę mnie zestresował bo powiedział coś w stylu "Są dwa pęcherzyki ciążowe....Chwila, a to co takiego?" Już myślałam że mi powie że będą trojaczki - to by dopiero była niespodzianka

Na razie nie widać jeszcze struktur płodów ani nie ma bicia serduszek ale lekarz zapewnił mnie że ciąża jak najbardziej wygląda na swój wiek i na razie rozwija się prawidłowo. Cieszymy się bardzo i mamy nadzieję że już wkrótce usłyszymy serduszka naszych dzieci.

A w załączniku pierwsze zdjęcie naszych kruszynek

wiecie co... dziś przeglądałam ginekologów w moim mieście... jestem załamana cenami... poniżej 100 zł za wizytę ciężko liczyć :/ koszmar!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-02-08 o 18:20
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 18:44   #1868
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zawsze miałam jakieś bakterie i grzyby, ale po globulkach przechodziło, co znaczy, że nie ma w tym niczego niebezpiecznego. Jak bierzesz globulki to poproś ginkę o maść dla TZ, niech też smaruje małego, bo to najczęściej mężczyźni nas zarażają choć sami nie mają objawów. Jak wyleczycie się oboje to na dłuższy czas będziesz miała spokój. Są też jakieś tabletki do łykania za ok.100zł-likwidują zapalenia na kilkanaście miesięcy, mi rodzinna je polecała, ale nazwy nie pamiętam-zapytaj ginkę o nie.
Tak właśnie zrobię Dziękuję za radę
Stary 2011-02-08, 19:07   #1869
baby29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
To mocno trzymam kciuki za wizytę i za inseminację

Madziu cieszę się, że to nic poważnego
Dziękuję na razie to małe kroczki do inseminacji,zobaczymy jak tam moja tarczyca.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Ja mam wykupiony pakiet w Compensie i jest całkiem fajny Ale teraz jak już jesteś w ciąży to Ci nie pozwolą z niego korzystać, bo tam jest 3 miesiące karencji na usługi medyczne dot. ciąży. Ale Nordea ma bardzo fajną ofertę. Tylko trzeba założyć konto w banku i można sobie wykupić super pakiet medyczny za 77 zł Zamierzam w marcu się na nich przerzucić, bo w Compensie płacę prawie 100 zł. Z tego co wiem, Nordea nie ma żadnej karencji dot. ciąży i nie wyklucza badań związanych z niepłodnością ( to dotyczy mnie, bo Ciebie już na szczęście nie). Poczytaj w necie.
Ja też dziękuję za tą informację

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

My już po USG i oficjalnie mogę potwierdzić że będziemy rodzicami dwóch maleństw
Lekarz przez chwilę mnie zestresował bo powiedział coś w stylu "Są dwa pęcherzyki ciążowe....Chwila, a to co takiego?" Już myślałam że mi powie że będą trojaczki - to by dopiero była niespodzianka

Na razie nie widać jeszcze struktur płodów ani nie ma bicia serduszek ale lekarz zapewnił mnie że ciąża jak najbardziej wygląda na swój wiek i na razie rozwija się prawidłowo. Cieszymy się bardzo i mamy nadzieję że już wkrótce usłyszymy serduszka naszych dzieci.

A w załączniku pierwsze zdjęcie naszych kruszynek
a zdjęcie cudownie rozczulające
Stary 2011-02-08, 19:09   #1870
nadiazloto1
Zakorzenienie

Co do tej Nordei to od kilku dni w TV raklamują, że jak założysz u nich konto z pakietem medycznym to jest on bezpłatny przez 3 m-ce. Ale nigdy w całości nie obejrzałam tej reklamy, bo zanim zorientuje się, że to ta to już końcówka, a właśnie na końcówce jest o tych 3 m-cach darmowych. Może zapytajcie w Nordei o tą reklamę, fajne choć 3 m-ce darmowe

Edytowane przez nadiazloto1
Czas edycji: 2011-02-08 o 20:28
Stary 2011-02-08, 20:15   #1871
magdulec
Zadomowienie

już po wizycie i fasolka potwierdzona i żyje dostałam skierowanie na badanka, duphaston i zwolnienie do 18.02 ze względu na te plamienia.

wiec oficjalnie moge rozdawac zarazki
paulinaizabela
Tacca
LadyMK
Nina_k
Cherubinka
Ewakol
Irmusia81
Baby29
Atila-
Pacierp
Darusiaaaa
alexa83
Mezaga
Tincia
Karolca

naduś dziekuje
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:30   #1872
nadiazloto1
Zakorzenienie

Magdulec oficjalnie GRATULUJE
Dbaj o Was i wypoczywaj
Stary 2011-02-08, 20:38   #1873
karolca
Zakorzenienie

magdulec, poczęstuję się zarazkiem
no i gratuluję

wzruszają mnie takie szczęsliwe chwile, ale rzecz jasna pozytywnie Bardzo lubię słyszeć i czytać o dobrych nowinach To taaaki miłe

Wiecie, postanowiłam w tym miesiącu W OGÓLE nie zaglądać do kalendarza (a lubię przewidzieć termin następnej @, taki nawyk). Zaznaczyłam tylko pierwszy dzień
Chciałam iść do gin sprawdzic czy występuje owu, znalazłam całkiem niedaleko siebie lekarkę, która ma bdb opinie, może zadzwonię i spytam o cenę. Myślicie, że warto? Czy iść na żywioł z TŻ, który o od 20 już chrapie?
Niech ta wredna @ się kończy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-02-08 o 20:42
Stary 2011-02-08, 20:46   #1874
danika
Zakorzenienie

Magdulec super no to oficjalne gratulacje odpoczywaj i dbaj o was
a na kiedy masz datę porodu?

Karolca ja mysle, że monitoring warto zrobić, nawet jeśli nie bedziecie sie pod jego wynik starać

EDIT: Karolca zobaczyłam właśnie, że to twój 3 cykl starań, odwołuje, nie rób monitu, nie chodź po ginach i nie nakręcaj się i odpuść TZ-owi, bo faceci bardziej sie tym wszystkim przejmują niż to po sobie pokazują trzymam za nowy, wyluzowany cykl

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-02-08 o 20:55
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:47   #1875
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiecie, postanowiłam w tym miesiącu W OGÓLE nie zaglądać do kalendarza (a lubię przewidzieć termin następnej @, taki nawyk). Zaznaczyłam tylko pierwszy dzień
Chciałam iść do gin sprawdzic czy występuje owu, znalazłam całkiem niedaleko siebie lekarkę, która ma bdb opinie, może zadzwonię i spytam o cenę. Myślicie, że warto? Czy iść na żywioł z TŻ, który o od 20 już chrapie?
Niech ta wredna @ się kończy
Zadzwonić może i dowiedzieć się o ceny, ale na zapas. Ten cykl zostawiłabym jeszcze swojemu biegowi i odłożyłaym na wypadek kolejnego cyklu i wtedy zrobiła porządny monitoring i hormony, bo sam monitoring to nie wszystko-warto by wtedy zrobić badania. Choć i tak uważam, że masz jeszcze czas
Stary 2011-02-08, 21:48   #1876
dra
Zakorzenienie

witajcie
ja muszę się pochwalić moim kawalerek waży 7600 i mierzy uwaga 72cm i co chwile coś nowego poznaje ,ostatnio paluszki od stópek sobie gryzie
ale jak nocnym markiem był i głodom orkiem tak jest
cora to wypoczywaj,chodz ja też miewałam jakieś bóle i szyjki,lekarz kazał zwolnic tempo,ale i tak o czasie prawie urodziłam,ale lepiej odpocząć sobie kochana.Ty teraz się za zakupy wziełaś,a to też wysiłek.Ja jak byłam 6msc miałam gotowe,jedynie pranie i prasownie na koniec.
enia to życzę szybkiego plum
egwene6 no to gratulacje kochana to będą bliźniaki
caroline co za lekarz trep u mnie też przyjmuje jedna ginka na nfz ale każdego przyjmie,nawet jak ktoś na ostatnią chwile przyleci.Ale jakby miał nie przyjac czy cos to olac takiego gina.
Dania to wypoczywaj
magdulec gratki kcohana
kotek jak Izunia??
Stary 2011-02-08, 22:10   #1877
agnieszka09
Wtajemniczenie

DRA nie wierze Twoj Rafalek ma 4,5 miesiaca i ma 72 cm i ponad 7 kg wazy....moja Karina ma 72-74 i wazy 8 kg a ma ponad 10 miesiecy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Edytowane przez agnieszka09
Czas edycji: 2011-02-08 o 22:11
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 00:02   #1878
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
DRA nie wierze Twoj Rafalek ma 4,5 miesiaca i ma 72 cm i ponad 7 kg wazy....moja Karina ma 72-74 i wazy 8 kg a ma ponad 10 miesiecy
to uwierz dziewczynki mają inna miare i wage jednak,ale na prawde tyle waży i mierzy przychodnia by nie kłamała,a po drugie mój sie urodził jak miał 60cm to ma prawo tak mierzyc,a waga teraz juz pomału przybiera,ale przez jakis czas bardzo dużo przybierał.A ubranka już nosimy 74/80,bo 68 za małe.Każde dziecko jest inne możesz nawet zajrzec na mamuski z mojego watku i tam niektóre dzieci waża jeszcze wiecej od mojego.I nie ma co porównywać,że twoja córcia ma tyle,a mój już tyle.
Stary 2011-02-09, 05:02   #1879
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Magdulec super no to oficjalne gratulacje odpoczywaj i dbaj o was
a na kiedy masz datę porodu?

Karolca ja mysle, że monitoring warto zrobić, nawet jeśli nie bedziecie sie pod jego wynik starać

EDIT: Karolca zobaczyłam właśnie, że to twój 3 cykl starań, odwołuje, nie rób monitu, nie chodź po ginach i nie nakręcaj się i odpuść TZ-owi, bo faceci bardziej sie tym wszystkim przejmują niż to po sobie pokazują trzymam za nowy, wyluzowany cykl
Ja TŻ nawet nic nie mówię, co by się nie przestraszył A chcę faktycznie zrobić rozeznanie - w cenach, w tym co faktycznie lekarz ma do powiedzenia... Warto już wcześniej poszukać sobie dobrego lekarza, bo jak pomyślę, że miałabym chodzić do mojej przychodni i o wszystko się prosić, nawet o USG, rejestrowac się przynajmniej miesiąc wcześniej to robi mi się słabo. Chociaż ludzie bardzo sobie babkę chwalą... Mój "prywatny" lekarz jest drogi, chodzę więc okazjonalnie, a swój "lepszy" gabinet i szpital ma w innym mieście.

No cóż, jestem już osobą, która chce mieć wszystko poukładane nieco wcześniej

Cytat:
Zadzwonić może i dowiedzieć się o ceny, ale na zapas. Ten cykl zostawiłabym jeszcze swojemu biegowi i odłożyłaym na wypadek kolejnego cyklu i wtedy zrobiła porządny monitoring i hormony, bo sam monitoring to nie wszystko-warto by wtedy zrobić badania. Choć i tak uważam, że masz jeszcze czas
Dlatego właśnie nie zaglądam w mój mądry kalendarz. Nie liczę nawet dni cyklu. Taka nieświadomość jest lepsza
A bałamucenie TŻ to inna sprawa Jak się dobrze zakręcę koło niego to i o zmęczeniu na trochę zapomni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 08:34   #1880
Enia_
Zadomowienie

cześć kobietki.
U mnie w nocy znów drętwienie dłoni, ale mam nadzieje że niedługo skończą się moje "cierpienia"
Dzisiaj wizyta, jak wróce dam znać co jak i kiedy
Tymczasem zostawiam kilka zarazków

Cytat:
już po wizycie i fasolka potwierdzona i żyje dostałam skierowanie na badanka, duphaston i zwolnienie do 18.02 ze względu na te plamienia.
Wspaniała wiadomość !!
Bierz duph i odpoczywaj bo to najważniejsze chwile

Cytat:
dzieci tak niesamowicie różnią się między sobą że wszystko jest możliwe
A mojej siostry dziewczynka ma 7 miesięcy i waży 10 kg , także ile dzieci tyle możliwości

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
to uwierz dziewczynki mają inna miare i wage jednak,ale na prawde tyle waży i mierzy przychodnia by nie kłamała,a po drugie mój sie urodził jak miał 60cm to ma prawo tak mierzyc,a waga teraz juz pomału przybiera,ale przez jakis czas bardzo dużo przybierał.A ubranka już nosimy 74/80,bo 68 za małe.Każde dziecko jest inne możesz nawet zajrzec na mamuski z mojego watku i tam niektóre dzieci waża jeszcze wiecej od mojego.I nie ma co porównywać,że twoja córcia ma tyle,a mój już tyle.
dokładnie, zgadzam się w 100%
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:15   #1881
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry

Magdulec oficjalne GRATULACJE mamusiu Odpoczywaj i uważaj na Was Bardzo dziękuję za porywam oczywiście
Dra ale z Rafałka duży facet już Pozdrowienia od wizażowej ciotki

Nadia co do Nordei to rzeczywiście podstawowy pakiet ubezp. zdowotnego jest za darmo przez 3 miesiące. Ale on jest bardz ograniczony. I kobietki, które robią liczne badania , jak np przed i w czasie ciąży powinny wykupić rozszerzony pakiet, bo na prawdę się opłaca Za 77 zł są nieograniczone wizyty u specjalistów, w tym też domowe, bardzo dużo badań, a nawet opieka w szpitalu. Ja będę z tego korzystać od kwietnia, bo marzec mam jeszcze opłacony w Compensie
Stary 2011-02-09, 09:18   #1882
agnieszka09
Wtajemniczenie

DRA wiem,ze kazde dziecko jest inne...i nie chodzi mi o to,ze Rafalek jest duzy czy za duzy itp...tylko o to,ze moja taka pchla i caly czas sie matrwie o to,ze jest wlasnie za mala...a do tego jedzenie bywa czesto katastrofa... dlatego czesto si ezastanwiam czy czasem do lekarza nie isc...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:22   #1883
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
DRA wiem,ze kazde dziecko jest inne...i nie chodzi mi o to,ze Rafalek jest duzy czy za duzy itp...tylko o to,ze moja taka pchla i caly czas sie matrwie o to,ze jest wlasnie za mala...a do tego jedzenie bywa czesto katastrofa... dlatego czesto si ezastanwiam czy czasem do lekarza nie isc...
Kochana! Nie masz się absolutnie czym przejmować. Po pierwsze dziewczynki są często niższe i mniejsze od chłopców. Jedzenie nie ma większego wpływu.
Moja siostra i koleżanka urodziły dzieci w odstępie 12 godzin, różnica między nimi jest taka, jakby córka koleżanki była prawie 1,5 roku młodsza!! Mama owszem, jest niską osobą, ale ojciec już do takich nie nalezy (mój siostrzeniec ma oboje wysokich rodziców).
Jesli rozwija się prawidłowo, ma proporcjonalny stosunek waga-wzrost nie powinnaś się martwić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 11:49   #1884
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Nadia co do Nordei to rzeczywiście podstawowy pakiet ubezp. zdowotnego jest za darmo przez 3 miesiące. Ale on jest bardz ograniczony. I kobietki, które robią liczne badania , jak np przed i w czasie ciąży powinny wykupić rozszerzony pakiet, bo na prawdę się opłaca Za 77 zł są nieograniczone wizyty u specjalistów, w tym też domowe, bardzo dużo badań, a nawet opieka w szpitalu. Ja będę z tego korzystać od kwietnia, bo marzec mam jeszcze opłacony w Compensie
A co mają w tym podstawowym pakiecie?
U nich pewnie też tak jest, że musisz iść do gina po skierowanie np na hormony, bo bez tego nie robią-ja tak mam w Luxmedzie i to mnie wkurza.
Oni maja wyznaczone przychodnie w których działa ich pakiet?
Stary 2011-02-09, 12:39   #1885
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam dziewczyny z kawusią

Cytat:
Napisane przez baby29 Pokaż wiadomość
Dziękuję na razie to małe kroczki do inseminacji,zobaczymy jak tam moja tarczyca.
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze

Cytat:

wiec oficjalnie moge rozdawac zarazki
paulinaizabela
super Kochana cieszę się bardzo
Zrób badanka i odpoczywaj sobie
A na kiedy masz termin porodu?? Podaj to zrzucę Cie na dół
I porywam fluidka

Cytat:
witajcie
ja muszę się pochwalić moim kawalerek waży 7600 i mierzy uwaga 72cm i co chwile coś nowego poznaje ,ostatnio paluszki od stópek sobie gryzie
Kochana to już kawał chłopa
Cieszę się, że zdrowo rośnie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
cześć kobietki.
U mnie w nocy znów drętwienie dłoni, ale mam nadzieje że niedługo skończą się moje "cierpienia"
Dzisiaj wizyta, jak wróce dam znać co jak i kiedy
Tymczasem zostawiam kilka zarazków
Czekamy na wiadomość po wizycie
i porwę sobie jedne z ostatnich fluidków
Stary 2011-02-09, 12:50   #1886
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
No to jeszcze raz wielkie gratki kochana
Cytat:
witajcie

kotek jak Izunia??
Rafałek rośnie jak na drożdżach

U nas ok - Izula mi się w aniołka zmienia - leży sobie na łóżku albo w bujaczku i gada do siebie albo do misia, marudzi tylko jak głodna albo śpiąca - jak jest śpiąca to kładę ją do wózka i sama zasypia bez żadnego bujania itp. (żebym tylko za bardzo nie pochwaliła, bo jeszcze usłyszy i da mi popalić ) Ale za to nie cierpi łóżeczka - poleży w nim maks 5 minut i jest ryk no ale niech jej będzie
My za 2 tygodnie mamy szczepienie to się wreszcie dowiem ile waży - już się zaczynam bać
Cytat:
wszystko ok, nie przejmuj się - moja Kinga jak kończyła rok to ważyła 7,3 kg a teraz mam w domu 25kg żywej wagi każde dziecko jest inne i wcale nie musi to oznaczać niczego złego
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:13   #1887
paulinaizabela
Zakorzenienie

Kotuś to super, że córcia aniołeczek - oby tak już zostało

Kto chętny na kawkę??
Stary 2011-02-09, 13:16   #1888
kotek81
Zakorzenienie

Akurat mam zamiar zrobić sobie kawkę to wypijemy razem
Stary 2011-02-09, 13:22   #1889
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Akurat mam zamiar zrobić sobie kawkę to wypijemy razem
Super
nie ma jak to kawka w doborowym towarzystwie

Coś inne mamusie się nie odzywają Kalex, Maggie, Sanderinka, Pamela dziewczyny co tam u Was?? Jka maluszki??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2011-02-09 o 13:25
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:30   #1890
kotek81
Zakorzenienie

No też jestem ciekawa co u dziewczyn - Sanderika i Szarlot27 niby są ze mną na Mamusiowym ale już nie pamiętam kiedy się ostatni raz odzywały na wątku - pewnie dziewczyny tak pochłonięte macierzyństwem, ze na kompa czasu nie mają....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości