Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 14:04   #1861
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
chciałam Was zapytać :
czy w dobie internetu pasuje powysyłac swoje Cv do przedszkoli?? czy lepiej zadzwonic? bo jechac to zbyt duzo placówek..
Oczywiście zawsze możesz wysłać ale jeśli chodzi o mnie to ja zaniosłabym osobiście. Zrób sobie "wycieczkę" i obskocz wszystkie które możesz. Nie ma nic lepszego jak osobisty kontakt, poza tym jeżeli w tej chwili nikogo nie potrzebują to mail najprawdopodobniej zostanie usunięty bez czytania. Papier dłuzej zostaje no i oczywiście powiązanie go z osobą, która go przyniosła. Zawsze to wygląda tak ze bardziej Ci zalezy jak jesteś osobiście. Ja mam takie odczucie no i kiedyś na warsztatach tak nam tłukli w głowy.
Moja koleżanka tak znalazała pracę, nie w przedszkolu tylko w przychodni ale jednak. Było to ostatnie miejsce jakie odwiedziła z CV (zresztą 5 min od domu) i okazało się że prezes miał chcilę czasu, porozmawiał z nią i pracę zaczęła po kilku dniach.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Lind - w carrefour jest też wózek mały mechanik 42,89. Trzeba pooglądać
Stary 2011-11-15, 14:06   #1862
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Madziwnia nie uwazam, zeby nie przykryte dziecko bylo przegrzane bodziakiem pod pidzamka....bez przesady....wole tak niz ma jej sie gora pod szyje podwinac i ma spac prawie na golasa...
moja nie spi pod kolderka tylko na niej:P

Madziwnia cv podobno najlepiej wysylac do takich placowek od nowego roku, oni do kwietnia musza miec kadre wybrana i wypisana juz podobno, tak nam mowili ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja bym wolala pojezdzic osobiscie i pogadac plus zostawic cv...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:14   #1863
lindsley
Zakorzenienie

No właśnie do carrefoura muszę podjechać bo sporo zabawek. W tesco chyba też ale ja mam tylko takie małe (były w nim ostatnio te wielkie wywrotki co ma mój Michaś i jeszcze których z wątkowych chłopców za pół ceny 50zł)

Misiek śpi przeważnie w body na długi i spodenki od piżamki. U nas w nocy dość chłodno. Ale często jak się budzi i nie chce zasnać to przysuwamy łóżeczko do naszego łóżka i wtedy go na bieżąco przykrywam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:16   #1864
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

A czy któras ma jakis fajny wzór Cv.. cobym mogła looknąc
i chyba list motywacyjny tez by sie zdało dołączyc?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:25   #1865
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A czy któras ma jakis fajny wzór Cv.. cobym mogła looknąc
i chyba list motywacyjny tez by sie zdało dołączyc?
moge Ci tylko swoje podesłać
Stary 2011-11-15, 14:27   #1866
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwnia dolacz , zawsze lepiej to wyglada.

Ja swoj usunelam, bo przez jakis czas bedzie mi niepotrzebne;/
A.Camus
Stary 2011-11-15, 15:05   #1867
sidorcia
Rozeznanie

Maja to córeczka mojej teściowej. Tak, ona ma dziwne metody wychowania (nie wspomnę o tym, że gdy Maja ledwo siedziała (6mies) to ona ją stawiała w łóżeczku i twierdziła że ona sama wstaje, wogóle Maja jakaś dziwnie giętka jest jak na 9mies dziecko, siedząc pochyla się, garbi, wygina...)

Madziwnia, bez przesady, pomysl o tym ze przeciez ktos moze miec zimniej w domu niż Ty. Ja sama śpię w grubych skarpetach czasem w nocy, piżamie flanelowej i opatulona kołdrą. Mała śpi w nocy w spodenkach, skarpetkach i bodach z długim, przykrywam ją jak tylko widzę że jest odkryta, ale tak jak Oliwka POPowa kopie nogami na wszystkie strony z wielkim nerwem A Natalki nie przegrzewam, mimo że ubieram ją ciepło, podobnie do siebie, to tylko 3 razy miała katar, raz zapalenie ucha i rota, więc może czasem zatrzymaj takie komentarze dla siebie? Zabrzmiało to tak, jakbyś zwracała nam uwagę,a przynajmniej mi. Ale nie odbierz tego negatywnie, tylko trochę mnie to uraziło.
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:08   #1868
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam Was zapytać :
czy w dobie internetu pasuje powysyłac swoje Cv do przedszkoli?? czy lepiej zadzwonic? bo jechac to zbyt duzo placówek..
A wg mnie pasuje powysyłac. Ale ja z tych co wola dokumenty mieć w formie elektronicznej bo papierowe to szybko archiwizuję w koszu na śmieci. Ale jeżeli chodzi o przedszkola to może faktycznie lepiej osobiście.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:10   #1869
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

Madziwnia, bez przesady, pomysl o tym ze przeciez ktos moze miec zimniej w domu niż Ty.
a chcesz sparwdzic bo bym sie sprzeczała .. uwierz mi my mamy baaardzo chłodno bo mamy wielki dom i bardzo duzy jest ten nasz pokój i ciezko go ogrzac chodź sa 2 grzejniki

no nie ważne ja wyraziłam tylko swoje zdanie bo kazdy chowa dziecko jak uważa.. ja bym tak nie robiła i tyle..

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

iza możesz mi wysłąc na wzór swoje CV chetnie podpatrze
madziwnia@interia.pl

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-11-15, 16:42   #1870
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia a no widzisz,musimy czakac na kolejne cc ten contratubex to by zadzialal ale chyba jakby sie od razu smarowalo teraz to juz niewiele pomoże.

PoP-big brather a raczej sister,"źle umyłeś Oliwkę wzywam Cię do pokoju zwierzeń"
Ja nie po cesarce mam blizne.a jakby nawet to wiecej dzieci nie planuje. Lekarka mi radzila do takiej blizny 4ro letniej.

Izazula wiesz jak jest z tymi dziecmi. Na miesjcy wiekszosci ja bylam ( chodzi o wiek dziecka) a zawsze latwiej marzyc ze bedzie lepiej jak sie nie ma szkolnego dziecka i sie nie wie jak to jest, no i wtedy mozna marzyc ze bedzie latwiej.ale batdzo duzo zalezy od konkretnej chwili.

Madziwnia moj synek spi w body z dlugim i rajtuzach. Bez przykrycia. I wedlug mnie glupota byloby klasc dziecko spac cieniej ubrane nie uwazam zebym przegrzewala. Niewiem ile masz stopni w domu. Ale u mnie ze wzgledu na astme eryka mamy w nocy 16-18 stopni przeciez w rakiej temp nie poloze dziecka w samym body

Co do klockow to na lego nasze dzieci chyba za male. Moj by polowe pod naroznik wepchnal a reszte zjadl. A te duplo to takie juz wieksze.

I taka moja madrosc nie czekajcie z prezentami wszystkimi do bozego narodzenia.bo jak dziecko dostanie na raz wiecej niz dwie to wogle sie nimi moze nie zainteresowac. Ja prezenty rozkladam na kilka dni. W swieta dostana to co ich najdluzej w ciszy utrzyma

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:49   #1871
madziwnia
Zakorzenienie

Ale Michaśka tez teraz juz spi na długi rekaw i spodnie lub pajac .. Madzia nie romumiem dlaczego stwierdziłas że ja uważam że takie ubieranie to przegrzewanie.
mi chodziło o body na to długi rekaw i spodnie tylko o taką wersje

u nas temp. taka sama jak u ciebie a 19-20 to w dzien mamy.
z reszta ja tu z tem sie nie licytuje.

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 17:29   #1872
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Kupiłam od sąsiadki jej kiszoną kapuste i o matko!jakie pyszności taka robiona,domowa kapustkaTe ze sklepu nawet kapustą kiszoną się nazywać nie powinny.Teraz dokupiłam jeszcze 5 kg.Nina się zajada jak szalona.
A podobno kapusta kiszona podjadana codzień odgania stres od nas i dzięki niej człowiek spokojniejszy jest
no fakt bez porównania , ja to od beczki nie mogę odejść ciągle podżeram a mam ją w kuchni bo dopiero się kisi
może się skusisz na przyszły rok na samodzielne kiszenie
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dziś byłam z małą u lekarza bo mi od 1 w nocy z godzinę się dusiła. Miała straszny kaszel. na szczęście po godzince usnęła i spała do rana. osłuchowo jest czysto, tylko gardełko zaczerwienione. takze zestaw ten co zawsze plus syropek wykrztuśny... mam nadzieję, ze szybko przejdzie.
polecam inhalator i leki do inhalatora zamiast do picia
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Asiulek - po 40-ce Wam sie zmieni. Wtedy ma sie więcej cierpliwości dla świata
też tak myślę
Cytat:
Mam pytanie, czy któras z was nakłada dzieciom piżamkę bluzeczka + spodenki? czy pod to jeszcze nakładacie body, bo wiadomo, że to się podwinie? Natalka praktycznie całą noc śpi odkryta, więc sądzę, że w samym pajacu jest jej trochę zimno, a mam superową piżamkę Tygrysek, właśnie dwuczęściową, i zastanawiam się czy jej w bodach i w tej piżamce nie będzie za ciepło.
mój śpi w body i w piżamce dwuczęściowej i w śpiworku i na pewno mu nie jest za gorąco nie budzi się ani nie wierci.
U dziecka się kark sprawdza jak ma gorący i spocony to za gorąco a jeśli lekko ciepły to dobrze.
wcześniej ubierałam w body samo i śpiworek ale w nocy miał lodowate rączki nie tylko dłonie to zaczęłam ubierać w piżamkę do tego
sama śpie opatulona po uszy w kołdrę grzejnik prawie całkiem zakręcony mamy w sypialni
Cytat:
Sara to moja teściowa, tak mogę nazwać
U nas jedynie jeśli chodzi o Boti to są buty dla dorosłych, dziecięcych nie ma.
myślałam że siostra czy szwagierka , młodo wygląda
Cytat:

Dziewczyny moim zdaniem to przegrzeanie.. wyrosna zmarźluchy;
no nie każdy ma taką samą temperature w domu , ja nie sądzę żebym wychowywała zmarźlucha ,ubieram go tak samo jak siebie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:54   #1873
P0P70
Zakorzenienie

IzaZula – wiesz jak ja bym zjadła placów ziemniaczanych?
Kapusty kwaszonej czy kiszonej też bym zjadła. A triamisu to normalnie uwielbiam. I dla mnie to tylko taki z mascarpone i jajkami. JA ten deser pierwszy raz jadłam we Włoszech i dla mnie taki w stylu włoskim jest naj. Te na bitej śmietanie nie lubię bo to już nie jest tiramisu tylko jakiś inny deser i pod inną nazwą mogę to jeść.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:23   #1874
libra777
Zakorzenienie

ja mam jeszcze śledzie w śmietanie i w occie nie masz ochoty
To włoskie tiramisu na pewno było naj ,bo te wszystkie nasze to z różnych mascarpone robione, nie wiem który mascarpone jest najlepszy niektóre to pewnie podróbki

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-11-15 o 20:34
Stary 2011-11-15, 19:45   #1875
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jeśli mowa o zagranceniu chaty to ja Ninie namiot do jej pokoju zamówiłam,żeby trochę pokój jej zapełnić,bo za duży maA ona lubi takie domki to pewnie sobie w tym namiocie urządzi swoją skrytke czy coś
a pokój juz gotowy? miałaś pokazać. Ciekawa jestem tej "jagody"

fajny ten kubuś. Ja jakiś czas temu myślałam z kolei nad książeczką rymowanką z FP-znasz takie coś? http://allegro.pl/fisher-price-ksiaz...917655316.html

Cytat:
Mam pytanie, czy któras z was nakłada dzieciom piżamkę bluzeczka + spodenki? czy pod to jeszcze nakładacie body, bo wiadomo, że to się podwinie? Natalka praktycznie całą noc śpi odkryta, więc sądzę, że w samym pajacu jest jej trochę zimno, a mam superową piżamkę Tygrysek, właśnie dwuczęściową, i zastanawiam się czy jej w bodach i w tej piżamce nie będzie za ciepło.

Doradźcie mi co do bucików... Co o nich sądzicie?
1 http://allegro.pl/rewelacyjne-kozacz...913201817.html
2 http://allegro.pl/sniegowce-dzieciec...909122824.html
3 http://allegro.pl/nieprzemakalne-cie...933929012.html
4 http://allegro.pl/cieple-sniegowce-k...920807192.html
5 http://allegro.pl/nieprzemakalne-cie...933929004.html
6 http://allegro.pl/cieple-sniegowce-k...920807665.html
mikołajka super, a teściowa jak siostra

co do bucików, to z quechua powinny być fajne, ja sama mam śniegowce z decatlona i to najcieplejsze buty jakie w życiu miałam. Te trzy ostatnie takie odpustpwe.

ostatnio natknęłam się na polecane takie śmieszne-ponoć leciutkie i fajne dla grubostopkowych dzieci. Takie pokraczne że aż urocze
http://polbut.bazarek.pl/opis/283388...lna-demar.html
http://polbut.bazarek.pl/opis/276644...lna-demar.html

co do spania-lenucha do niedawna spała w body na długi +spodenki piżamkowe i oczywiście skarpetki. Teraz śpi w body na krótki +piżamka. Do tego w ocieplanym śpiworku. Nie przegrzewam jej, jak ma cieniej to jej zwyczajnie zimno-budzi się i jęczy i ma zimne łapki i cała jest chłodna.
Dlatego tez kupiłam jej ostatnio śpiworki-jak się latem odkrywała, to jej to nie przeszkadzało, a jak się zaczęło chłodniej robić, to się potrafiła kilkanaście razy budzić, bo jej było zimno i nie potrafiła się przykryć kołderką (a ona z tych kotłamszących się, ale już nie zaplątuje się w chińskie osiem-a może i się zaplątuje, ale przynajmniej mnie nie budzi żeby ją rozplatać)

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No właśnie tylko takie chce nosić bo może w nich coś złapać. A zakladać je lubi. Wtedy liczymy paluszki
moja ogólnie też nie lubi rękawiczek, ale ostatnio daje sobie zakładać. Mam w torbie i jedno i pięciopalczaste, i jak w wozie jedziemy to jedno zakładam, bo szybciej, a jak ma łazić to pięcio. No chyba że nie chce żadnych, to wtedy marznie...

Cytat:
Raaany wasze dzieci grubo są ubrane na noc !
michalina czesto sie odkrywa jak spi w łóżeczku ale wiem że jak zmarznie to budzi sie i woła nas..
a śpi tylko w piżamce
a w dzien chodzi w body na ramiączkach albo krótkich i na to bluzeczka.. a jak zimno zanim napalimy to bluza lub bezrekawnik taka kamizelka.

Dziewczyny moim zdaniem to przegrzeanie.. wyrosna zmarźluchy
więc madziwniu droga i znów wpadasz w ten swój ton "możecie-robić-jak-uważacie-ale-jak-robicie-inaczej-niż-ja-to-robicie-źle", i jest to naprawdę bardzo denerwujące.
Przyjmij do wiadomości że nie jesteś alfą i omegą
A jeśli ZNÓW wyszło inaczej niż chciałaś napisać, to chyba jednak twój problem z artykułowaniem swoich myśli się póki co nie zmniejszył

Każdy ma inaczej w domu i tez inną temperaturę lubi-ja np. jestem zmarzluchem i śpię CAŁY ROK w skarpetkach, w zimie w piżamie czasem z bluzką pod spodem i pod puchową kołdrą pod szyję. A mój tż przeciwnie

Moja koleżanka chodzi teraz z nami na spacery w krótkim rękawku i polarowej kurtce, a ja w 2x dł.rękaw i kurtka zimowa....bo ludzie są RÓŻNI, także może wstrzymaj się z tymi ocenami.

I chyba swoje dzieci znamy już na tyle że wiemy czy im zimno czy ciepło i czy są z tych bardziej ciepło czy chłodno lubnych

A tak ogólnie to ja nie jestem zwolennikiem zimnego chowu (przegrzewania też zresztą nie-te dzieciw kombinezonach we wrześniu, pod grubymi kocykami-TO jest przegrzewanie), dla mnie to dziwne jak widzę na spacerze dziecko w cienkiej bluzeczce z gołymi nogami i mamusię w kozakach i kurteczce (we wrześniu na placyku) bo "niech się hartuje".
Młodą ubieram podobnie jak siebie

A tak nawiasem mówiąc to to "jak zmarznie to nas woła" może o czymś świadczy....

Amen.

Cytat:
więc może czasem zatrzymaj takie komentarze dla siebie? Zabrzmiało to tak, jakbyś zwracała nam uwagę,a przynajmniej mi. Ale nie odbierz tego negatywnie, tylko trochę mnie to uraziło.
po raz kolejny

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:46   #1876
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moje dziecko dzisiaj z tesco wyszlo z puzzlowa ksiazka o ciężarówkach, kocha autka jak mamusia
A.Camus
Stary 2011-11-15, 19:47   #1877
evitka21
Zakorzenienie

ja też chce tiramisu!!!
może być na czymkolwiek, mascarpone, bita śmietana....człowiek nie świnia-wszystko zje (by tż)

Stary 2011-11-15, 19:56   #1878
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jak nauczylyscie dzieci spac w spiworku? Nie ja mam spiworek od roku ale to takie nierealne

Ja dzisiam mam dzien obzartucha. Siedze i sie objadam ;(ale mam wyrzuty sumienia. A teraz mam jeszcze ochote przez was choc na bita smielane w speyu.bo tylko tyle mi ze slodkiego zostalo

Stary 2011-11-15, 20:04   #1879
evitka21
Zakorzenienie

madziu, moja w sumie dawno już przestała spać w śpiworku, gdzieś na wakacje chciałam ją zapakować w taki cieńszy, to wścieku dostała. Ale jak sie właśnie chłodno zaczęło robić to zaryzykowałam i kupiłam w lidlu ten największy, na 110cm (tż się śmiał że prawie na mnie będzie dobry), to była moja ostatnia deska ratunku przed wstawaniem naście razy na przykrywanko.
I faktycznie jest dość obszerny i miękki i sobie swobodnie może nóżkami majtać i się wiertolić do woli.

I wyobraź sobie że od pierwszego razu polubiła-wsadziłam jej łapy, a ona mi sama "nogi,nogi też" krzyczała. Tatmte co miała za dawnych czasów, to były zapinane na ramionkach, a ten na zamek jest i chyba to wygodniejsza teraz opcja.

Stary 2011-11-15, 20:06   #1880
libra777
Zakorzenienie

Hehe to prawda z tą świnią że wszystko zeżre jak byłam mała to u babci dawaliśmy świni bilety z autobusu i żarła

mi też sie wydawało nierealne nauczenie spania w śpiworku bo Miko się wiecznie rozkopywał pod kołdrą ale jak kupiłam śpiworek wsadziłam małego i ku mojemu zdziwieniu spał spokojnie całą noc i tak od tamtej pory śpi.
Szkoda mi było na nowy śpiworek bo nie wiedziałam czy się nada więc kupiłam w lumpku za 12 zł i jest bardzo fajny.
Ja też się dzisiaj trochę obżarłam ,zjadłam chyba z 10 bąbek czekoladowych z rumem,adwokatem,brendy:ro lleyes:
Stary 2011-11-15, 20:12   #1881
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja mam taki duzy spiworek zapinany na zamek. Ale jakos az sie boje sproboeac. Tylko mi go zal ze wszescy pod koldrami plus ja dodatkowo koc. A mlody ma kocyk cieniusi tylko dp przytulanie. Ale nawet nim nie przykrywam bo za 5 min znowu odkryty. A jednak nawet jak latem drzemke w dzien mialam to musialam pod kocykim, a on nic.

Stary 2011-11-15, 20:25   #1882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwnia moja spi w body nakrotki plus pidzamka, na bank nie jest przegrzana.

Laski to ja poprosze jakis pomysl do 30zl na prezent dla dziewczynki, taka kwote wymyslila szwagierka, ze do takiej kupujemy laskom prezenty....
A.Camus
Stary 2011-11-15, 20:33   #1883
evitka21
Zakorzenienie

oglądałam gazetkę z leclerca zabawkową, ile tam fajnych rzeczy
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/ele...logoOffsetY=20

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

jak masz leclerca u siebie to pooglądaj, jest tam sporo wg mnie ciekawych rzeczy takich tańszych też właśnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 20:33   #1884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia moja jak widzi spiworek mowi o nie nie nie i tyle ja widzimy bo zwiewa
ale ona nigdy w wozku badz do spania nie spala w tak owym bo bysmy cala noc nie spali wszyscy.

Evitka zgadzam sie z toba, ludzie sa rozni, moj tz ostatnio wychodzil do sklepu rano na krotki rekaw bo jemu cieplo, wygladal jak palant no ale co zrobic:P

Tak jak pisalas kazda z nas zna swoje dziecko najlepiej.
A.Camus
Stary 2011-11-15, 20:35   #1885
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

więc madziwniu droga i znów wpadasz w ten swój ton "możecie-robić-jak-uważacie-ale-jak-robicie-inaczej-niż-ja-to-robicie-źle", nawet przez głowe taka mysl mi nie przeszła i jest to naprawdę bardzo denerwujące.
Przyjmij do wiadomości że nie jesteś alfą i omegą
A jeśli ZNÓW wyszło inaczej niż chciałaś napisać, to chyba jednak twój problem z artykułowaniem swoich myśli się póki co nie zmniejszył

Amen.
dzięki .. tego stwierdzenia mi brakowało.. a juz kilka razy chciałam, to własnie powiedziec...
no jest problem jak pisze.. jak kogos nie widze..

i czesto tak jest to odbierane bo piszac w głowie mam odpowiedni ton "głosu".. a jednak słowo pisane odbierane jest jak uwagiii

jakbym w luznej rozmowie na zywo powiedziała ci z usmiechem ze zmarźluch bedzie z małej.. to tez bys sie oburzyła.. mysle ze nie bo ton głosu by swiadczył i innej mojej intencjii

no trudno mam problem

zdecydowanie chyba wole rozmowy na zywo wtedy jest smiesznie i przyjemnie, bo jestem rozumiana prawidłowo.

a tu niestety emotki nawet nie pomagaja

Dobrej nocki zyczę

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-11-15, 20:37   #1886
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no bo skoro oni sie nie wysilaja, my co roku dawalismy cos super extra, ale jak mowi ze do30 niech tak bedzie, kurde niestety nie mam ...wiesz u nas szal bo tesco otworzyli hahahahawiec czego sie spodziewac

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

ejjjj a ja wlasnie zdalam sobie sprawe ( szybko-nie ma co!) ze ja to powinnam nad 2 prezentami pomyslec, przeciez 2 dzieci bedziemy juz miec
A.Camus
Stary 2011-11-15, 20:45   #1887
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam gazetkę z leclerca zabawkową, ile tam fajnych rzeczy
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/ele...logoOffsetY=20

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

jak masz leclerca u siebie to pooglądaj, jest tam sporo wg mnie ciekawych rzeczy takich tańszych też właśnie
dużo zabawek i ceny podobne jak na all

Zosia śpi w bodach z długim rękawem, spodniach i skarpetkach. U nas chłodno w pokoju mamy w nocy bo grzejnik przykręcamy,lepiej się tak śpi.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:56   #1888
evitka21
Zakorzenienie

madziwnia, nie oburzyłam się (ani nie przejęłam, nie obraziłam itp.). Tylko wyraziłam swoje zdanie. No może jeszcze jedno-nie wydaje mi się żeby można było z kogoś zrobić zmarzlucha-uważam że albo się nim jest albo nie. Nie wchodzę w dalsze utarczki słowne

sara, moja dopiero od dziś znów śpi "jakby" w piżamce (bo wszystko z innej parafii ma ) i body pod spodem, bo ma teraz cieńszy śpiwór (ten "właściwy" jest w praniu) i wczoraj już były jęki-zimnowe-nocne, nakrywałam ją jeszcze kocykiem nad ranem i dopiero ucichła.
Ona ma to chyba po mnie, bo temp.chyba mamy taką normalną, blisko kaloryfera dość, a ja sama się potrafię zbudzić, bo mi chłodno. No, ale ja się ponakrywam do nosa i ide w kimę dalej

i naprawdę fajne ceny....wiele rzeczy mi się podoba...ciekawe czy mnie tż zawiezie (dość daleko mamy L.), bo pokłóceni jesteśmy....a na weekend odstawiamy młodą do teściów, to byłoby kiedy...zobaczymy czy nam przejdzie

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-11-15 o 20:58
Stary 2011-11-15, 21:17   #1889
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
IzaZula – wiesz jak ja bym zjadła placów ziemniaczanych?
Kapusty kwaszonej czy kiszonej też bym zjadła. A triamisu to normalnie uwielbiam. I dla mnie to tylko taki z mascarpone i jajkami. JA ten deser pierwszy raz jadłam we Włoszech i dla mnie taki w stylu włoskim jest naj. Te na bitej śmietanie nie lubię bo to już nie jest tiramisu tylko jakiś inny deser i pod inną nazwą mogę to jeść.
Szkoda ze nie wiedziałam, mogłam zamówić kuriera i wysłać. Jutro bys miała na sniadanie . W Warszawie takich nie dostaniesz .

A tiramisu to ja tez wolę takie na jajkach i z mascarpone. Mam fajny przepis od teściowej i serek kupuję w lidlu. Proste jak drut. Uwielbiam je

Cytat:
ostatnio natknęłam się na polecane takie śmieszne-ponoć leciutkie i fajne dla grubostopkowych dzieci. Takie pokraczne że aż urocze
http://polbut.bazarek.pl/opis/283388...lna-demar.html
http://polbut.bazarek.pl/opis/276644...lna-demar.html
Faktycznie troszkę pokraczne ale napewno nie ma problemu z zakładaniem
Stary 2011-11-15, 21:23   #1890
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Tylkooliwka byłam dzisiaj u dermatolog. I niestety ten laser co ma nie jest do usówania blizn Powiedziała że na wypupłe chyba contratubex najlepszy i takie silikonowe, a na ciemne blizny to krem z wyciagiem ze ślimaka, ale podobno niewiele coś zmienia

))
Używałam chyba z pół roku 4 razy dziennie i powiem jedno u mnie nic nie pomógł lipa na szczęście wyciachali tą bliznę w cholere a ta co mam teraz jest malutka

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem jeszcze jaki, nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę

np taki mi się podoba
http://allegro.pl/sportowy-mercedes-...913641385.html

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

ten Popowy

ja też właśnie nie wiem jaki, patrze jakie najwięcej kupują muszę poczytać gdzieś na forum. Nie mam się nawet kogo zapytać, kto by się znał na tym.
Może Anip tż coś pomoże?[COLOR="Silver"]

?
Mój tz jak oglądał to trzeba sprawdzać akumulator , jakiej jest mocy ile się ładuje . ile czasu auto na tym będzie jeździło . fajnie żeby miał pasy .
A resztę to trzeba oblukać czy jest solidne .

Cytat:
Sidorcia.. slicznie Natalka wygląda w tej czapuni!!
Ale rzuciło mi sie w oczy że ta ciocia to sama odpieta kurtke ma a dziecko w sklepie sie meczy w szaliku i kombinezonie

Raaany wasze dzieci grubo są ubrane na noc !
michalina czesto sie odkrywa jak spi w łóżeczku ale wiem że jak zmarznie to budzi sie i woła nas..
a śpi tylko w piżamce
a w dzien chodzi w body na ramiączkach albo krótkich i na to bluzeczka.. a jak zimno zanim napalimy to bluza lub bezrekawnik taka kamizelka.

Dziewczyny moim zdaniem to przegrzeanie.. wyrosna zmarźluchy

Ja tak piszę bo jakbym czytała kuzynkę z pierwszym synkiem robiła dokłądnie jak piszecie body pod pizamke kołderka itd.. gdzie mieszka w bloku i mega ciepło.. dziecko ma 3 l. ciagle zaziebione jak tylko zmarznie.. 2 msc temu urodziła drugiego synka i juz robi inaczej z nim bo sama sie przyznaje że popłeniła błąd i przegrzewała.

Byłam w GOPS-ie...cd w klubie
Mój SZymon nie jest zmarźluchem w dzień . ma trzy lata i sam jest w stanie iść po bluzę i ją założyć jak mu zimno . ale w nocy lubi mieć ciepło śpi w koszulce na ramiączka piżamie , skarpetkach które każe sobie założyć Olka śpi w body i piżamce bez skarpet i wiecznie odkryta . SZymek jakbym go odkryła zaraz by wył należy do typów które kochają mieć w nocy gorąc . ja mam tak samo nawet w lato śpię pod kołdrą . OLka może spać bez niczego mimo tego że ma najzimniej w pokoju . Także kazde dziecko jest inne co innego lubi . Jak wiesz moje dzieci nie chorują

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Jak nauczylyscie dzieci spac w spiworku? Nie ja mam spiworek od roku ale to takie nierealne

Ja dzisiam mam dzien obzartucha. Siedze i sie objadam ;(ale mam wyrzuty sumienia. A teraz mam jeszcze ochote przez was choc na bita smielane w speyu.bo tylko tyle mi ze slodkiego zostalo
MOje też by nie spały ale sporo dzieciaków śpi bo u mnie śpiworki to nigdy długo nie wiszą nawet takie na 110 .
MOja kuzynka ma taki fajny wielki jak normalny śpiwór z postaciami z bajek musze taki upolować dla OLi . Bo u mnie dość zimno jest w domu a wkurzają mnie jej wiecznie zimne i gołe nogi . w domu pierwsze co to ściąga skarpety

Moje dzieciaki dostaną na gwiazdkę grę od mojej przyjaciółki mam nadzieję że im się spodoba bo wydaje się fajna
http://allegro.pl/fisher-price-gra-r...912601326.html

ja już nakupowałam dla jej dziewczyn pet shopów i polly pocketów .
Moja OLka strasznie kocha te pet shopy bo zawsze się bawi jak dziewczyny przyjadą . sylwka już razem zaplanowaliśmy .

Mój mąz ma zapalenie oskrzeli . miał grypę a teraz to się przypętało . ma inhalacje i antybiotyk jakby w niemczech się źle czuł to ma zacząć brać bo ku protestom lekarki jedzie w niedzielę . jutro jeszcze wynik rentgena bo nie wiadomo czy to czasem tez nie zapalenie płuc
do dzieciaków ma zakaz zbliżania bo to wirusowe

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości