mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 17:07   #1861
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Tak ostatnim razem mialam robione takie "szybkie" USG - słuchała maluszka serduszka i sprawdzaal ilośc płynu,a teraz podobno ma robić jakieś dokałdniejsze tzn mierzyć ważyć itd.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Lecę odgrzewać obiadek bo Tż niebawem z pracy wróci a później na zakupy pojedziemy a wieczorkiem to ogarnianie się
trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę - oby coś tam się skracało i otwierało

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:23   #1862
milagrosa
Raczkowanie

torba spakowana duża ale nie jest ciężka, uff

a mam pytanko do Was- też kupiłam te saszetki tantum rosa- i chcę kupić spryskiwacz taki jak do kwiatków żeby w nim roztwór sobie zrobić jeszcze w szpitalu i się psikać

bo w sumie nie wiem jak inaczej sobie z tym poradzić... macie jakieś inne sposoby/pomysły???

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:25   #1863
OlusiaS
Wtajemniczenie

Co tu taka cisza dzisiaj,czyzby polowa rodzila .
Nie_wiem sie odzywala?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:29   #1864
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

ja ostatnio kupiłam ten bezdotykowy Microlife ddrogi jak cholera ale czytałam, że bardzo dobry jest.....
tez go mam, bo byl w promocji w superpharmie, ale tez ciutke sie roznia poszczegolne odczyty temp, niewiele, ale jednak

Ja zaplanowalam ciaze do sytuacji zyciowej bardziej niz do pory roku, rodze w listopadzie, ale mysle, ze jakby sie nam nie udalo za pierwsyzm razem, to potem miesiac bysmy sie wstrzymali, zeby nie miec terminu na 23.12

ja juz po wizycie u gina, mam juz 1 cm rozwarcie no i moge za 2 tygodnie juz rodzic... a ja planowalam przenosic zobaczymy co z tego wyjdzie.
do 10.11 zacikam nogi, wyprawki jeszcze nie moge skonczyc bo wyplata dopiero za tydzien.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
a mam pytanko do Was- też kupiłam te saszetki tantum rosa- i chcę kupić spryskiwacz taki jak do kwiatków żeby w nim roztwór sobie zrobić jeszcze w szpitalu i się psikać

bo w sumie nie wiem jak inaczej sobie z tym poradzić... macie jakieś inne sposoby/pomysły???
Dziewczyny radzily butelke do wody z dziubkiem.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:36   #1865
princessskaa
Wtajemniczenie

Myszeczko gratuluję wizyty

Gold-fish moim zdaniem poród w okresie jesiennym ma kilka plusów
- do lata odzyskam figurę
-córeczka będzie miała ponad pół roku na wakacje, więc będzie już spora i spokojnie będziemy mogli wyjachać z nią na wakacje
-nie będę chodzić z dużym brzuszkiem w zimowej kurtce ala namiot
-końcówka ciąży przypada na wrzesień, październik, więc nie męczą nas upały
-w lecie z przyjemnością chodziłam w sukienkach podkreślających rosnący brzuszek

Ale oczywiście ciąża o każdej porze roku jest wyjątkowa

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2011-10-20 o 17:37
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:36   #1866
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie_wiem sie odzywala?

no własnie też się dziwie że dziś tu taka cisza... aż strach pomyśleć jakie będą wieściu jutro z rana

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:44   #1867
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
moim zdaniem poród w okresie jesiennym ma kilka plusów
- do lata odzyskam figurę
-córeczka będzie miała ponad pół roku na wakacje, więc będzie już spora i spokojnie będziemy mogli wyjachać z nią na wakacje
-nie będę chodzić z dużym brzuszkiem w zimowej kurtce ala namiot
-końcówka ciąży przypada na wrzesień, październik, więc nie męczą nas upały
-w lecie z przyjemnością chodziłam w sukienkach podkreślających rosnący brzuszek
podpisuję się rękami i nogami

Aniolina czyli polewam sobie krocze z tej butelki, i wycieram papierem czy zostawić??

Edytowane przez milagrosa
Czas edycji: 2011-10-20 o 17:51
Stary 2011-10-20, 17:50   #1868
ela3010
Zadomowienie

No ja też myślałam że 7 stron do nadrabiania a tu 2. Wszystkie gdzieś sobie poszły.

Myszka gratuluję wizyty a za Twoją owieczko ściskam kciuki.

Jeju, czopy gromadami odchodzą, normalnie szał pał.

To niedługo się posypiemy, aż strach myśleć jak się zaczerwieni u nas.

A ja miałam koleżankę, cały dzień posiedziałyśmy, kawka, obiad, cudnie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:55   #1869
Wiszkaa
Raczkowanie

Ja dziś na zakupach, potem ploty i kawka z przyjaciółką, miło a potem bigos na obiad gotowałam, wyszedł pycha

Faktycznie nie ma dużo do nadrabiania

A gdzie wasze dzieciaczki lubią siedzieć? Bo moja mała cały czas mości się pod prawym żebrem, jakby tam jakiś schowek był

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Edytowane przez Wiszkaa
Czas edycji: 2011-10-20 o 17:56
Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 17:58   #1870
muffinka90
Zakorzenienie

dalia moze i sie cos kluje

Aniolina to trzymam kciuki, zebys do 10.11 wytrzymala a z tym rozwarciem to roznie, kobity maja i chodza i chodza, a u innych niby nic i nagle sie zaczyna, ja sie juz tymi ginkowymi zapowiedziami nie przejmuje, bo to sie rzadko sprawdza

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Wiszka moj Felippe ma dupke pod lewym zebrem

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

dzisiaj to taka pogoda mulasta, ze sie pewnie wiekszosci pisac nie chce

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:00   #1871
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wcale bym sie nie zdziwila,jakby cos sie zaczelo dziac .Mi tesciowa ciekawostke dzisiaj powiedziala,ze brzuch opada na 4/5 tygodni przed porodem .Jednym nie opada wcale,innym zaraz przed porodem,ale z tego,co sie orientuje najpozniej na 2 tygodnie przed,a ta mi z czterema wyskakuje!Takze dowiedzialam sie,ze jeszcze z miesiac mi zostal
Stary 2011-10-20, 18:05   #1872
basiula19
Zadomowienie

a mój najlepszy nic mi nie powiedział jak powiedziałam do niego 10.10.2011 " to w najbliższym czasie niema co sie spodziewać porodu???"
to mi powiedział, że tego sie nieda przewidzieć w sumie to prawde powiedział.........ani nie powiedział, że mam czas, ani że to już na dniach...........ja teraz to już nasyłam białych wojowników męża na małego żeby go podgonili troszke i powiem wam, że coś mi tam twardnieje i puszcza i znowu twardnieje może podgoni troche

Tż pojechał na siatke ale mu przykazałam żeby telefon wzioł na hale a on jak wychodził chyba z 15 razy mi powtarzał, że jak coś mam dzwonić

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:08   #1873
princessskaa
Wtajemniczenie

Moja córeczka siedzi po mojej prawej stronie, lubi piętkę w prawe żeberko wsadzać hehe A druga stópka wychodzi z lewej strony, moja mała akrobatka

Dzisiaj wraca tż z delegacji
Stary 2011-10-20, 18:22   #1874
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
torba spakowana duża ale nie jest ciężka, uff

no jak dziewczyny pisza butelka z dziobkiem po wodzie mineralnej sie sprawdza

ja po wizycie u gina i jestem dosc zalamana, mimo lekow rozwarcie postepuje, zalozyl mi pesar na szyjke macicy- to jest takie gumowe kolko ktore ma zapobiec dalszemu rozwieraniu
w ogole sytuacja jest taka ze szyjka sie skraca mimo ze skurczow nie ma- przez to ze jeden maluch na niej glowka siedzi i bardzo uciska, zszedl juz w kanal rodny jak do porodu, drugi tez sie dopycha. no i moja biedna szyjka nie wydala-

pesar kosztowal mnie bagatelka- 400 zl wsciekla jestem- to tak a propos nieprzewidywalnych wydatkow

no i ogolnie mam lezec plackiem i sie nie ruszac. humor do d...bo nie dosc ze wszystko swedzi to jeszcze lezec i modlic sie zeby maluchy jeszcze z 3 tygodnie zechcialy posiedziec
no i zla jestem bo juz po wszystkim lekarz zaczal mi robic usg a ja tak sie zdenerwowalam ze malo nie zemdlalam, normalnie szum w uszach i zero kontaktu z rzeczywistoscia
Stary 2011-10-20, 18:30   #1875
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dostalam od TZ'ta babci tone marchewki i wlasnie mysle,co z niej zrobic.Pomyslalam o zupie krem z marchewki (zaraz sie za nia biore),na pewno zrobie zasmazana do obiadku w weekend,bo jutro nalesniki.Macie jeszcze jakies pomysly??

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

ja po wizycie u gina i jestem dosc zalamana, mimo lekow rozwarcie postepuje, zalozyl mi pesar na szyjke macicy- to jest takie gumowe kolko ktore ma zapobiec dalszemu rozwieraniu
w ogole sytuacja jest taka ze szyjka sie skraca mimo ze skurczow nie ma- przez to ze jeden maluch na niej glowka siedzi i bardzo uciska, zszedl juz w kanal rodny jak do porodu, drugi tez sie dopycha. no i moja biedna szyjka nie wydala-

pesar kosztowal mnie bagatelka- 400 zl wsciekla jestem- to tak a propos nieprzewidywalnych wydatkow

no i ogolnie mam lezec plackiem i sie nie ruszac. humor do d...bo nie dosc ze wszystko swedzi to jeszcze lezec i modlic sie zeby maluchy jeszcze z 3 tygodnie zechcialy posiedziec
no i zla jestem bo juz po wszystkim lekarz zaczal mi robic usg a ja tak sie zdenerwowalam ze malo nie zemdlalam, normalnie szum w uszach i zero kontaktu z rzeczywistoscia
Ojej,bidulo .Trzymam kciuki,zeby sie przestala skracac i zebys te 3 tygodnie dotrwala .Bedzie dobrze
Stary 2011-10-20, 18:34   #1876
mol_aa
Zadomowienie

Witam Was popoludniowo

Malo aktywne dzisiaj bylyscie, czyzby któras pojechala rodzic???

My po wizycie, wszystko sie trzyma, szyjka sie nie skraca, ale bez rewelacji, bo jest bardzo elastyczna Maly wazy 2940g calkiem sporo, ale u nas i u tza w rodzinie rodzily sie dzieciaczki po 4kg norma

Olusia jak masz nadmiar marchewki to ja poprosze, bo ze mnie to sie marchewkowy potwor zrobil

Glam wiem, ze nie latwo bedzie Ci lezec, ale musisz jak najwiecej sie oszczedzac, a pesar najwidoczniej byl konieczny
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:35   #1877
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
, zalozyl mi pesar na szyjke macicy-

nie denerwuj się i leż i myśl o maluszkach 3 tyg to już niedługo!! trzymam kciuki żeby jeszcze nie chciały wychodzić!!

Stary 2011-10-20, 18:50   #1878
muffinka90
Zakorzenienie

kurcze, glam trzymam mocno kciuki za ciebie i dzieciaki i jeszcze tyle kasy poszlo, ale wiadomo, ze najwazniejsze, zeby jeszcze dzieciaki potrzymac troche.
A jak Sonia, masz kogos do pomocy??

mola_aa gratuluje wizyty, duza masz juz dzidzie

dziewczyny pamietacie jak pisalam o tej mojej kuzynce zaciazonej, co u niej same siostry i siostrzenica, a u jej faceta sami bracia i bratanek?

no to przed chwila pisal do mnie jej tz, ze beda mieli coreczke moj wujek sie ''zalamie'', nie dane mu miec wnuka haha, zostala mu jeszcze jedna corka bez dzieci, wiec moze...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-20, 18:53   #1879
rudominka
Raczkowanie

Olusia, jeszcze możesz ciasto marchewkowe zrobić, jest pyszne
Ja to codziennie wcinam surówkę z marchwi i jabłka do obiadu - cukru nie podnosi, a fajnie zapycha

Glam - skoro gin założył ci ten pessar to jest chyba realna szansa, że jeszcze trochę maluchy posiedzą w brzuchu, prawda?

Do listopada jeszcze 2 tygodnie, ale widzę, że są chętne na październikowe porody Też się piszę

Któraś się pytała w jakim miesiącu urodziłam starsze dzieci - jeden jest z kwietnia, drugi z sierpnia. Szczerze mówiąc, to wiosenny termin porodu był najlepszy moim zdaniem. Malucha prosto od cycka wkładałam do wózka, brałam zapas pieluch i ubranek i szliśmy na dłuuugi spacer. Miałam obczajone wszystkie ławki w okolicy na okoliczność karmienia, nie było problemu ze zmianą pieluchy, bo było cieplutko. Brzuch duży miałam w marcu i kwietniu, więc już tak zimno nie było, z kurtką nie było problemu.
Z ciążą kończącą się w sierpniu było o tyle gorzej, że dwa ostatnie miesiące były upalne i dały mi się we znaki.
Ale też spacery i krótkie wyjazdy robiliśmy od początku, a teraz zimą to nie za fajnie gdzieś pojechać połazić. Nawet na narty mąż jedzie sam z chłopakami, ja z małą zostanę
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:59   #1880
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
podpisuję się rękami i nogami

Aniolina czyli polewam sobie krocze z tej butelki, i wycieram papierem czy zostawić??
Mysle, ze przy ranie to moze lepiej nie wycierac. Wyjdzie w praktyce

Glam trzymam kciuki, zeby pessar pomogl

Cytat:
Dostalam od TZ'ta babci tone marchewki i wlasnie mysle,co z niej zrobic.Pomyslalam o zupie krem z marchewki (zaraz sie za nia biore),na pewno zrobie zasmazana do obiadku w weekend,bo jutro nalesniki.Macie jeszcze jakies pomysly??
Moze jakies ciasto marchewkowe?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:00   #1881
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Nie_wiem sie odzywala?
to jest cisza przed burzą

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Ja dziś na zakupach, potem ploty i kawka z przyjaciółką, miło a potem bigos na obiad gotowałam, wyszedł pycha

Faktycznie nie ma dużo do nadrabiania

A gdzie wasze dzieciaczki lubią siedzieć? Bo moja mała cały czas mości się pod prawym żebrem, jakby tam jakiś schowek był
Moja ma pupę pod lewym żebrem
Cytat:

glam w takim razie bardzo mocno za te 3 tyg. w trójpaku. Jestem trochę w szoku, ze za pessar trzeba płacić, mi się wydawało, ze to zakładają w szpitalu na NFZ.

A moja Mała od rana jakoś mało aktywna. Teraz zjadłam kilka jeżyków i dalej cisza Za to brzuch mam napompowany i twardy jak balon.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:01   #1882
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Wcale bym sie nie zdziwila,jakby cos sie zaczelo dziac .Mi tesciowa ciekawostke dzisiaj powiedziala,ze brzuch opada na 4/5 tygodni przed porodem .Jednym nie opada wcale,innym zaraz przed porodem,ale z tego,co sie orientuje najpozniej na 2 tygodnie przed,a ta mi z czterema wyskakuje!Takze dowiedzialam sie,ze jeszcze z miesiac mi zostal
Mnie brzuchol opadł w 32tc a jestem już w 37 i do tej pory nie urodziłam a minęło juz 5 tygodni
Stary 2011-10-20, 19:08   #1883
milagrosa
Raczkowanie

oki dziękuję za podpowiedzi z tą butelką

a powiedzcie- kupujecie już jakieś pojedyncze ubranka na większy rozmiar? chodzi mi o to czy jak mam okazję kupić coś fajnego już na wiosnę dla małej, za małe pieniążki to chyba nie musze się powstrzymywać?

Stary 2011-10-20, 19:09   #1884
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Mnie brzuchol opadł w 32tc a jestem już w 37 i do tej pory nie urodziłam a minęło juz 5 tygodni
Tez dlatego padlam,jak to uslyszalam .Mi opada od jakiegos czasu powoli,a w zeszlym tygodniu juz tak calkiem calkiem.Zrobila sie taka kulka duza.

O tym ciescie pomysle,pomysle .Jakbyscie mialy sprawdzony przepis,to poprosze
Stary 2011-10-20, 19:12   #1885
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
oki dziękuję za podpowiedzi z tą butelką

a powiedzcie- kupujecie już jakieś pojedyncze ubranka na większy rozmiar? chodzi mi o to czy jak mam okazję kupić coś fajnego już na wiosnę dla małej, za małe pieniążki to chyba nie musze się powstrzymywać?
Jak się trafia jakaś super okazja to kupuję, do rozmiaru 74 póki co. Te maluchy tak szybko rosną, że może się nagle okazać że nie ma w co jej ubrac Tylko takie bardziej uniwersalne, wiosenno - letnie.
Stary 2011-10-20, 19:18   #1886
muffinka90
Zakorzenienie

Olusia ja robie z takiego:

1 szkl oleju
1 szkl cukru
1 i 2/3 szkl maki
3 jajka
2 szkl startej marchwi
1 i 1/2 lyzeczki sody
1 i 1/2 lyzeczki cynamonu
1 i 1/2 lyzeczki kakao
1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

Cukier i olej utrzec, dodawac po jednym jajku, stopniowo make, cynamon, kakao, proszek, sode, dokladnie wymieszac, na koniec marchew, jeszcze raz wymieszac (wyjdzie dosc geste)
Piec 40 min w 190-200 st, mozna polac polewa

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Ja mam ubranka nawet na 100 z kawalkiem, ale podostawalam to wszystko, jak sie trafi cos fajnego tanio to tez kupuje do 74-80 sie zdarzalo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-10-20, 19:19   #1887
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
O tym ciescie pomysle,pomysle .Jakbyscie mialy sprawdzony przepis,to poprosze
Poszło na pw
Stary 2011-10-20, 19:46   #1888
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

biedna.... ale jak mus to mus... dacie rade

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:10   #1889
princessskaa
Wtajemniczenie

Glam współczuję i mocno trzymam kciuki za dalsze 3tyg maluchów w brzuchu

Ja przeprowadziłam proces pielęgnacyjny z okazji powrotu mężusia.. Ależ się zmęczyłam, kondycja coraz gorsza eh Miał być na 20, ale korki i beznadziejna pogoda więc opóźni się jego powrót do domku ze dwie godz
Stary 2011-10-20, 20:10   #1890
nie _wiem
Raczkowanie

Olusia nie odzywałam się bo rano mnei bardzo brzuch bolał....
potem miałam wizyte u gina, oczywiście mnie nie zbadał powiedział że teraz moze zdarzyć się już wszytsko ws sumie niczego nowego sie nie dowiedziałam, no może oprucz tego ze paciora nie mam ale jakiegoś drożdzaka udało im się wychodować dostałam jakieś globulki w każdym bądź razie lekarz kazał mi się już nie zapisywać na wizytę....

dla mnie również miesiąc urodzin mojego dziecka nie ma dla mnie znaczenia
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości