|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
torba spakowana
a mam pytanko do Was- też kupiłam te saszetki tantum rosa- i chcę kupić spryskiwacz taki jak do kwiatków żeby w nim roztwór sobie zrobić jeszcze w szpitalu i się psikać ![]() bo w sumie nie wiem jak inaczej sobie z tym poradzić... macie jakieś inne sposoby/pomysły???
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Co tu taka cisza dzisiaj,czyzby polowa rodzila
.Nie_wiem sie odzywala? |
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zaplanowalam ciaze do sytuacji zyciowej bardziej niz do pory roku, rodze w listopadzie, ale mysle, ze jakby sie nam nie udalo za pierwsyzm razem, to potem miesiac bysmy sie wstrzymali, zeby nie miec terminu na 23.12 ![]() ja juz po wizycie u gina, mam juz 1 cm rozwarcie no i moge za 2 tygodnie juz rodzic... a ja planowalam przenosic do 10.11 zacikam nogi, wyprawki jeszcze nie moge skonczyc bo wyplata dopiero za tydzien. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Dziewczyny radzily butelke do wody z dziubkiem. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszeczko gratuluję wizyty
Gold-fish moim zdaniem poród w okresie jesiennym ma kilka plusów - do lata odzyskam figurę -córeczka będzie miała ponad pół roku na wakacje, więc będzie już spora i spokojnie będziemy mogli wyjachać z nią na wakacje ![]() -nie będę chodzić z dużym brzuszkiem w zimowej kurtce ala namiot ![]() -końcówka ciąży przypada na wrzesień, październik, więc nie męczą nas upały ![]() -w lecie z przyjemnością chodziłam w sukienkach podkreślających rosnący brzuszek ![]() Ale oczywiście ciąża o każdej porze roku jest wyjątkowa Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-10-20 o 17:37 |
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no własnie też się dziwie że dziś tu taka cisza... aż strach pomyśleć jakie będą wieściu jutro z rana
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniolina czyli polewam sobie krocze z tej butelki, i wycieram papierem czy zostawić??
nigdy się nie kłóć!! od razu płacz ![]() nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011 Edytowane przez milagrosa Czas edycji: 2011-10-20 o 17:51 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
No ja też myślałam że 7 stron do nadrabiania a tu 2. Wszystkie gdzieś sobie poszły
.Myszka gratuluję wizyty a za Twoją owieczko ściskam kciuki. Jeju, czopy gromadami odchodzą, normalnie szał pał .To niedługo się posypiemy, aż strach myśleć jak się zaczerwieni u nas A ja miałam koleżankę, cały dzień posiedziałyśmy, kawka, obiad, cudnie. |
|
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś na zakupach, potem ploty i kawka z przyjaciółką, miło
![]() Faktycznie nie ma dużo do nadrabiania ![]() A gdzie wasze dzieciaczki lubią siedzieć? Bo moja mała cały czas mości się pod prawym żebrem, jakby tam jakiś schowek był
Mama od 25 grudnia 2011r. Edytowane przez Wiszkaa Czas edycji: 2011-10-20 o 17:56 |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
dalia moze i sie cos kluje
Aniolina to trzymam kciuki, zebys do 10.11 wytrzymala a z tym rozwarciem to roznie, kobity maja i chodza i chodza, a u innych niby nic i nagle sie zaczyna, ja sie juz tymi ginkowymi zapowiedziami nie przejmuje, bo to sie rzadko sprawdza![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Wiszka moj Felippe ma dupke pod lewym zebrem ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- dzisiaj to taka pogoda mulasta, ze sie pewnie wiekszosci pisac nie chce
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcale bym sie nie zdziwila,jakby cos sie zaczelo dziac
.Mi tesciowa ciekawostke dzisiaj powiedziala,ze brzuch opada na 4/5 tygodni przed porodem .Jednym nie opada wcale,innym zaraz przed porodem,ale z tego,co sie orientuje najpozniej na 2 tygodnie przed,a ta mi z czterema wyskakuje!Takze dowiedzialam sie,ze jeszcze z miesiac mi zostal
|
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
a mój najlepszy nic mi nie powiedział jak powiedziałam do niego 10.10.2011 " to w najbliższym czasie niema co sie spodziewać porodu???"
to mi powiedział, że tego sie nieda przewidzieć w sumie to prawde powiedział.........ani nie powiedział, że mam czas, ani że to już na dniach...........ja teraz to już nasyłam białych wojowników męża na małego żeby go podgonili troszke i powiem wam, że coś mi tam twardnieje i puszcza i znowu twardnieje może podgoni troche ![]() Tż pojechał na siatke ale mu przykazałam żeby telefon wzioł na hale a on jak wychodził chyba z 15 razy mi powtarzał, że jak coś mam dzwonić
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córeczka siedzi po mojej prawej stronie, lubi piętkę w prawe żeberko wsadzać hehe A druga stópka wychodzi z lewej strony, moja mała akrobatka
![]() Dzisiaj wraca tż z delegacji |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po wizycie u gina i jestem dosc zalamana, mimo lekow rozwarcie postepuje, zalozyl mi pesar na szyjke macicy- to jest takie gumowe kolko ktore ma zapobiec dalszemu rozwieraniu w ogole sytuacja jest taka ze szyjka sie skraca mimo ze skurczow nie ma- przez to ze jeden maluch na niej glowka siedzi i bardzo uciska, zszedl juz w kanal rodny jak do porodu, drugi tez sie dopycha. no i moja biedna szyjka nie wydala- pesar kosztowal mnie bagatelka- 400 zl wsciekla jestem- to tak a propos nieprzewidywalnych wydatkow no i ogolnie mam lezec plackiem i sie nie ruszac. humor do d...bo nie dosc ze wszystko swedzi to jeszcze lezec i modlic sie zeby maluchy jeszcze z 3 tygodnie zechcialy posiedziecno i zla jestem bo juz po wszystkim lekarz zaczal mi robic usg a ja tak sie zdenerwowalam ze malo nie zemdlalam, normalnie szum w uszach i zero kontaktu z rzeczywistoscia
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dostalam od TZ'ta babci tone marchewki
i wlasnie mysle,co z niej zrobic.Pomyslalam o zupie krem z marchewki (zaraz sie za nia biore),na pewno zrobie zasmazana do obiadku w weekend,bo jutro nalesniki.Macie jeszcze jakies pomysly??---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
.Bedzie dobrze |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was popoludniowo
![]() Malo aktywne dzisiaj bylyscie, czyzby któras pojechala rodzic??? ![]() My po wizycie, wszystko sie trzyma, szyjka sie nie skraca, ale bez rewelacji, bo jest bardzo elastyczna Maly wazy 2940g Olusia jak masz nadmiar marchewki to ja poprosze, bo ze mnie to sie marchewkowy potwor zrobil Glam wiem, ze nie latwo bedzie Ci lezec, ale musisz jak najwiecej sie oszczedzac, a pesar najwidoczniej byl konieczny |
|
|
|
#1877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie denerwuj się i leż i myśl o maluszkach
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, glam trzymam mocno kciuki za ciebie i dzieciaki
A jak Sonia, masz kogos do pomocy?? mola_aa gratuluje wizyty, duza masz juz dzidzie ![]() dziewczyny pamietacie jak pisalam o tej mojej kuzynce zaciazonej, co u niej same siostry i siostrzenica, a u jej faceta sami bracia i bratanek? no to przed chwila pisal do mnie jej tz, ze beda mieli coreczke moj wujek sie ''zalamie'', nie dane mu miec wnuka haha, zostala mu jeszcze jedna corka bez dzieci, wiec moze...
|
|
|
|
#1879 |
|
Raczkowanie
|
Olusia, jeszcze możesz ciasto marchewkowe zrobić, jest pyszne
![]() Ja to codziennie wcinam surówkę z marchwi i jabłka do obiadu - cukru nie podnosi, a fajnie zapycha ![]() Glam - skoro gin założył ci ten pessar to jest chyba realna szansa, że jeszcze trochę maluchy posiedzą w brzuchu, prawda? Do listopada jeszcze 2 tygodnie, ale widzę, że są chętne na październikowe porody Też się piszę ![]() Któraś się pytała w jakim miesiącu urodziłam starsze dzieci - jeden jest z kwietnia, drugi z sierpnia. Szczerze mówiąc, to wiosenny termin porodu był najlepszy moim zdaniem. Malucha prosto od cycka wkładałam do wózka, brałam zapas pieluch i ubranek i szliśmy na dłuuugi spacer. Miałam obczajone wszystkie ławki w okolicy na okoliczność karmienia, nie było problemu ze zmianą pieluchy, bo było cieplutko. Brzuch duży miałam w marcu i kwietniu, więc już tak zimno nie było, z kurtką nie było problemu. Z ciążą kończącą się w sierpniu było o tyle gorzej, że dwa ostatnie miesiące były upalne i dały mi się we znaki. Ale też spacery i krótkie wyjazdy robiliśmy od początku, a teraz zimą to nie za fajnie gdzieś pojechać połazić. Nawet na narty mąż jedzie sam z chłopakami, ja z małą zostanę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Glam trzymam kciuki, zeby pessar pomogl Cytat:
|
||
|
|
|
#1881 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w takim razie bardzo mocno za te 3 tyg. w trójpaku. Jestem trochę w szoku, ze za pessar trzeba płacić, mi się wydawało, ze to zakładają w szpitalu na NFZ.A moja Mała od rana jakoś mało aktywna. Teraz zjadłam kilka jeżyków i dalej cisza Za to brzuch mam napompowany i twardy jak balon.
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a minęło juz 5 tygodni ![]() ![]()
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
oki dziękuję za podpowiedzi z tą butelką
![]() a powiedzcie- kupujecie już jakieś pojedyncze ubranka na większy rozmiar? chodzi mi o to czy jak mam okazję kupić coś fajnego już na wiosnę dla małej, za małe pieniążki to chyba nie musze się powstrzymywać?
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mi opada od jakiegos czasu powoli,a w zeszlym tygodniu juz tak calkiem calkiem.Zrobila sie taka kulka duza.O tym ciescie pomysle,pomysle .Jakbyscie mialy sprawdzony przepis,to poprosze
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko takie bardziej uniwersalne, wiosenno - letnie.
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia ja robie z takiego:
1 szkl oleju 1 szkl cukru 1 i 2/3 szkl maki 3 jajka 2 szkl startej marchwi 1 i 1/2 lyzeczki sody 1 i 1/2 lyzeczki cynamonu 1 i 1/2 lyzeczki kakao 1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia Cukier i olej utrzec, dodawac po jednym jajku, stopniowo make, cynamon, kakao, proszek, sode, dokladnie wymieszac, na koniec marchew, jeszcze raz wymieszac (wyjdzie dosc geste) Piec 40 min w 190-200 st, mozna polac polewa ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Ja mam ubranka nawet na 100 z kawalkiem, ale podostawalam to wszystko, jak sie trafi cos fajnego tanio to tez kupuje do 74-80 sie zdarzalo |
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna.... ale jak mus to mus... dacie rade
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Glam współczuję i mocno trzymam kciuki za dalsze 3tyg maluchów w brzuchu
Ja przeprowadziłam proces pielęgnacyjny z okazji powrotu mężusia.. Ależ się zmęczyłam, kondycja coraz gorsza eh Miał być na 20, ale korki i beznadziejna pogoda więc opóźni się jego powrót do domku ze dwie godz
|
|
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Olusia nie odzywałam się bo rano mnei bardzo brzuch bolał....
![]() potem miałam wizyte u gina, oczywiście mnie nie zbadał powiedział że teraz moze zdarzyć się już wszytsko ![]() ws sumie niczego nowego sie nie dowiedziałam, no może oprucz tego ze paciora nie mam w każdym bądź razie lekarz kazał mi się już nie zapisywać na wizytę....dla mnie również miesiąc urodzin mojego dziecka nie ma dla mnie znaczenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

.Jednym nie opada wcale,innym zaraz przed porodem,ale z tego,co sie orientuje najpozniej na 2 tygodnie przed,a ta mi z czterema wyskakuje!Takze dowiedzialam sie,ze jeszcze z miesiac mi zostal 
wsciekla jestem- to tak a propos nieprzewidywalnych wydatkow
Maly wazy 2940g