![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Kot wyraźnie lubi te poranki z teściową, pewnie daje mu papu, mizia i kizia i dlatego tak się dopomina |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Masz pięknego kota! Moja mam się uśmiechnęła na jego widok
![]() ![]() Siedzi podobnie jak mój pers! ![]() To mieszaniec jakiś?
#1863 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, bo ta pani szuka domu tymczasowego. Nie chce jej oddać, tylko ma trudną sytuację i chce to przeczekać. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ziazik pytała tutaj jakiś czas temu czy nie mogłaby któraś z nas przygarnąć takiej koty, więc się zgodziłam. Wiesz, mogłam powiedzieć tej pani że biorę ją na stałe, pomyślałam sobie że i tak zostawię ją u nas tak długo, jak będzie trzeba, ale nie chcę pozbawiać ludzi kota którego kochają, jeśli jest możliwość powrotu do pierwszego domu. Fajnie mieć taką kotę, czemu nie, ale tamta kotka wróci do prawdziwej mamusi, a ja będę mogła dać dom jakiemuś dachowcowi. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-04-29 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
KOTerator
|
Cytat:
Ciekawe czy ona zdaje sobie sprawę z tego, że kot to nie mebel który można przesunąć albo wyrzucić, albo oddać. Brytyjczyki z mojej obserwacji są bardzo uczuciowe, zamknięte w sobie; przeżywają wszystko co się dzieje, ale tego nie pokazują, za to mają wyraźną mimikę pyszczka, więc Siejusia zobaczysz, jak będzie świetnie widać nieszczęście i rozpacz, chociaż - można to pomylić ze zdziwieniem i zaciekawieniem (na wystawie ludzie myśleli, że kotki są rozbawione, a ja znam na pamięc pyszczki brytyjskie i widziałam tam tylko strach), ale to nie to ![]() Później kotek wróci do właścicielki i ona myśli, że wszystko będzie dobrze? ![]() Niektórzy ludzie nie powinni mieć zwierząt ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Czyli będziesz jak hotel? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-04-29 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||||
Nie depcze krokusów
|
2 tygodnie z Szarym, Feliway w kontakcie, a oni nadal całymi dniami się tłuką
![]() Cytat:
Bezzbożówki nie wychodzą wcale u mnie taniej, bo Buras je ich tyle, co zbożowych i jak nasypię mniej lub 2 porcje dziennie zamiast 3, to potem łazi i jęczy. Dawki powinny być mniejsze, ale dla mojego tygrysa nie są bardziej sycące niż zbożówki ![]() Nie znam się na żywieniu kotów chorych, więc z chęcią się czegoś od Ciebie dowiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kotka śpi krócej niż Wy. Taka już jest i nie jest to zły nawyk. Kota nie nauczysz zasypiać i wstawać o tej, o której Tobie pasuje. Nie możecie jej rano wypuszczać zamiast więzić w pokoju? Cytat:
Generalny remont i pomieszkiwanie u alergicznych znajomych? Molestowanie kota przez męża pijaka?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy powinnam mówić o tym. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-04-29 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Nie depcze krokusów
|
Siejusia - myślę, że to wystarczający argument...
![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-29 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Malla jak tu chodzi Ci o Uropet, to jest to pasta, którą kot po kastracji może jeść spokojnie, ale wiadomo, konsultacja z wetem musi być ![]() ![]() Fajna jest karma WildCat, moja Sonia po niej baaaardzo dużo piła. Cytat:
![]() Moje dostają tyle ile trzeba (nie tyle ile jest zasugerowane na opakowaniu, trochę więcej bo tam jednak źle podają), ale to dla ich dobra, Sonia już przeszła dietkę i źle się czuła taka pulchna a Milka trzyma linię. Pytałam weta (spec. rehabilitacja) co z jej kręgosłupem - tak jak Gae i Esfira i ja przypuszczałam - najważniejsze, to to, żeby nie przytyła. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-29 o 11:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Pamiętam, jak Daniels bawił się z bratem. Packali się, tarmosili, biegali, ale jak jeden przybrał poddaną pozycję, to drugi nie rzucał się na jego brzuch z zębami aż do porzygu tego pierwszego kontynuując atak, gdy pierwszy nie wie, czy się myć, bronić, czy zjadać rzygi ![]() Z nowości to Szaruś reaguje na imię oraz kici-kici i nauczył się od Burego picia z kranu. Cytat:
Rzeczywisty głód rozpoznaję po tym, po jakim czasie odpuszcza.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-29 o 11:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Moje nie reagują na kici kici ![]() ![]() ![]() Tańsza od Ziwi ![]() A 10 minut wrzasku to prawdziwy głód czy nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Esfira jak tam Ravik na urlopie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
my_nickname, może kotka ma ruję
![]() kotka znajomej miauczy cały czas, bo jest głucha (wzięła kotkę od pani, która miała w mieszkaniu 17 kotów i pewnie kazirodztwo odchodziło na całego), ale wtedy taki problem byście mieli od początku, a nie od trzech tygodni... do głowy mi jeszcze przychodzi feliway (nigdy nie zaszkodzi) i zapewnienie kotce większej ilości zabawy- ukrywanie jedzenia po kątach, zabawki, drapaki, jak będzie czymś zajęta to będzie trzymać pyszczek zamknięty ![]() mój kot się zepsuł, leży pod samochodem albo pod krzakiem, nie ma sił już brykać ![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-04-29 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2 miesiące. Nie wiemy co będzie. Być może kotka zostanie. Trudno coś więcej powiedzieć na ten moment ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Biedny gryzoń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Postaram się do każdej ustosunkować.
marea Zgodzę się z Tobą, że kotka te poranki lubi, chociaż nie wszyscy podzielają jej poranny entuzjazm ![]() ![]() Malla Gdyby tak było od początku, od kiedy kot jest z nami - może rzeczywiście nie byłoby dla mnie problemu. Ale tak nie było. Może trudno w to uwierzyć, ale kot się przystosował do naszego trybu życia: chodził spać o tej co my, wstawał, gdy zadzwonił budzik, rano nam towarzyszył dopóki nie wyszliśmy z domu, jak nas nie było to spał, jak wracaliśmy to wstawał, itd. esfira No właśnie w poniedziałek się u niej ruja objawiła ![]() ![]() W ogóle to przyszło mi jeszcze do głowy, że to wszystko przez pogodę ![]() ![]() A no i chciałam dodać, że naprawdę nie jestem jakąś straszliwą babą, która więzi biednego kota i w ogóle znęca się nad nim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Wtajemniczenie
|
My nickname: przechodziłam przez to, zaczynaliśmy od zamkniętych drzwi, i choć miauków nie było strasznych i wrzasków, to Shilka leżała pod drzwiami i skrobała, po czym przy braku naszej reakcji, przychodziła do łóżka łaziła po nas i robiła wszytsko by nas obudzić, i oczywiście zawsze jej się to udawało, przy drzwiach uchylonych, na początku budziły nas hałasy z domu albo szybko nawykliśmy do nich
![]() ![]() ![]() ![]() Wy się zmieniacie, kot się zmienia i jego przyzwyczajenia, zamiast walczyć trzeba dostosowywać się do sytuacji by wszytskim żyło się lepiej a z tego co piszesz teściowa kotka lubi więc chyba może przebywać gdzie chce? Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-04-29 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() (choc technicznie to zaden jest prazek, Cycek to classic tabby po polsku marmurkowy a Skuter to spotted tabby czyli kropkowy/laciaty) Malla - u nas jakis czas zabawy byly grozne, na poczatku dopoki Skuter sie nie podporzadkowal, wiem ze wyglada to jakby Skuter dominowal ale to Cyc jest tym ktory rzadzi, potrafia sie bawic i czasami Skuter wygrywa zapasy. Interweniowalismy na poczatku tylko gdy widzielismy lub slyszelismy ze jest naprawde groznie, to mozna rozpoznac, w tej chwili chlopaki nadal sie piora, futro wtedy leci i jak wracam z pracy i widze kupki futra to wiem ze sie lali, czasami warcza na siebie ale to wszystko. Potem sie wyliza i zadowolone spia razem lub osobno jak maja humor. Musisz pamietac ze zapoznalas ze soba dorosle koty i ich zabawy wlasnie tak moga wygladac. W ksiazkach ktore mam pisze ze wraz z dorastaniem jesli koty bawia sie ze soba zabawa moze sie robic agresywniejsza co wcale nie oznacza ze koty sie nie lubia, przy czym podobno kotki sa bardziej agresywne. My ludzie tego nie rozumiemy.
#1879 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wy się zmieniacie i kot też się zmienia, to normalne. Mój na wiosnę też zaczął wstawać wcześniej, ostatnio nie zasypia ze mną w łóżku, tylko dochodzi w połowie nocy. Cytat:
Toleruję to, że od 5 rano biegają i biją się na mnie na łóżku, drapiąc także mnie, bo ich nie obchodzi, że akurat skaczą po mojej głowie, ale nie toleruję robienia krzywdy rezydentowi, bo nie na tym tymczasowanie polega. Raz spały koło siebie, ale chyba tylko dlatego, że drugi dołączył, jak pierwszy już spał ![]() Etapu zabawy nie doczekam, bo chcę, aby do 2 tygodni kot znalazł nowy dom.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(moim zdaniem ale to tylko moja opinia za szybko pozwolilas kotom na bezposredni kontakt, u nas Skuter na poczatku sporo czasu spedzil w lazience a kontakty bezposrednie byly nadzorowane jak bylismy w domu, cala procedura zaprzyjazniania trwala ok 2 miesiecy, zawsze podkreslam ze w dokocaniu cierpliwosc jest kluczem) odnosnie drapania - ja nie toleruje drapania mnie czy meza, oba wiedza ze nie ma bicia na lozku kiedy my tam jestesmy, nie ma drapania ludzi pod zadnym pozorem, zabawa nie zabawa, w moim stadzie takie sa zasady ![]()
![]() |
#1881 |
Przyczajenie
|
marea
U nas dokładnie taka sama sytuacja, jak nie miauki to próbuje zrobić podkop pod drzwiami, a jak to nie pomaga, to włazi na mnie i żuje moje włosy mrucząc z zadowoleniem ![]() ![]() Malla Teściowa była jeszcze wcześniej niż kot ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Ech, kupiłam mojej mendzie wielopak saszetek Tesco Finest (mają 50% mięska) - 15 sztuk a ona wcale nie chce ich jeść
![]() ![]()
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Spiace niedzielne popoludnie
![]() 1. Skuter 2. Cycek
![]() |
#1884 |
Kazar Lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#1886 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() ide szukać Mietka, skrył sie gdzies przed upałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
wiem
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Kazar Lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
#1890 |
Kazar Lady
|
tak jest
![]() fajnie sie dogadują, raz młode ze sobą raz faceci razem, a najczęściej całuski sobie dają Mietek z małą Milusią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.