|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Wujaszek przybył i chcę żeby sobie jak najszybciej poszedł
![]()
#1862 |
Raczkowanie
|
to mi oddaj
![]() ![]()
#1863 |
Rozeznanie
|
Malinowa zgadzam się z raita. Poza tym porozmawiaj z nim i po prostu zapytaj się o to dlaczego się nie stara. A co oddzywania przy TŻ-ecie ja przy moim też czasami się boje, bo czasami palnę jakąś głupotę a TŻ-et później się śmieje z mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
idę zaraz do lekarza po ten wynik co babka do mnie dzwoniła, zobaczymy co mi powie, wiecie czy działa już ten system z ubezpieczeniem w każdej przychodni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie myśl w ogóle o jego ex. Ty to Ty, miej wysokie poczucie własnej wartości i każdą próbę porównania duś w zarodku!!! a jeśli chodzi o tą pracę... to porażka... wiem... ja też wysyłam mnóstwo CV i zero odzewu. Ale pewnie, jesli masz możliwość biegnij na staż! zawsze jakieś doświadczenie i kawałek grosza, a czasem firmy zatrudniają swoich stażystów. Ja niestety nie mogę bo jeszcze koncze drugi kierunek ![]() Kurcze, dlaczego ja się tak mądrzę na każdy temat? Lubicie mnie jeszcze ? ![]() ![]()
![]() |
#1867 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
dostałam skierowanie do centrum onkologii do poradni chorób szyjki macicy, cytologia grupa III, w posiewie liczne nabłonki i leukocyty, Lactobacillus Ziarniaki, w rozpoznaniu nie mogę rozczytać co jest napisane, ale zalecenia to badanie histopatologiczne i kolkoskopie, zabrzmiało to wszystko jak wyrok, jestem załamana
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- rozpoznany nabłonek(tego słowa nie jestem pewna, bo niewyraźnie) zapalny w cytolizie ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- LG-SIL zmiany śródbłonkowe małego stopnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _Stokrotka, nam właśnie elite pękła i kilku dziewczynom tutaj też, jeśli kojarzę. Ja ich od tej pory unikam jak ognia ![]() Cytat:
![]() Niewymierna sto lat! Malinowa z pracą jest ciężko. Sama mam staż do końca stycznia i się zastanawiam co będzie dalej ![]() wontrubka, nawet więcej- kochamy cię ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1870 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu shizę załapałam
![]()
#1872 |
Zakorzenienie
|
panicznie się boję, to oznacza już stan przedrakowy, zawsze na myśl o centrum onkologii przechodziły mnie ciary, nie umiem wyobrazić sobie co dalej.. mam tylko jednego TŻ z którym się kochamy, nigdy żaden inny... on też miał tylko jedną partnerkę wcześniej, boję się powiedzieć rodzicom, mama się załamie, badanie, czekanie i sesja wszystko na raz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Rozeznanie
|
Jeszcze nic nikomu nie mów. Poczekaj, aż będzie wiadomo co Ci jest. Na razie nie ma po co nikogo straszyć, bo prawdopodobnie będzie to niepotrzebne. Trzymam kciuki za to,żeby było dobrze.
Może to wiesz, rzeczywiście coś poważniejszego, ale wcześnie wykryte, więc będzie się dało temu zapobiec. Lepsze to, niż dowiedzieć się o chorobie już po jakimś czasie jej trwania, wtedy już nie ma co zapobiegać, a tak. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Wszystko będzie dobrze! W takiej chwili nie możesz się załamywać, tylko walczyć, walczyć i walczyć. Zresztą jeszcze nic nie jest przesądzone, więc nie daj się załamaniom.
Ja dzisiaj też rano byłam na badaniach krwi i moczu, bo coś mi organizm świruję. Ginekologa mam dopiero za miesiąc ![]() A się Wam pochwalę, że dzisiaj mi TŻ zrobił niespodziankę i przyszedł do mnie, ale... Nie miał gumek, jak mógł o tym zapomnieć?! I zostały nam tylko te uboższe zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
paulinka_47 jak Twój Tż? Nie miałam ostatnio czasu tu zaglądać, ale naprawdę współczuję że tak zaczęliście ten rok. Mam nadzieję, że już lepiej się czuje
![]() O pracy to mi lepiej nic nawet nie mówcie, bo od razu ciśnienie mi się podnosi. Żeby chociaż jakiś staż był - dobre i to... a tu nic. ![]() karolinuuusia poczekaj aż będziesz miała wizytę w tej poradni, nie martw się na zapas ![]() Mariatta nie było żadnej przygody? To nie ma powodu do obaw! W poprzednim cyklu zdarzyło nam się 2 razy bez gumki (a zawsze jeżeli coś bez było to tylko raz w jednym miesiącu żeby się nie denerwować) i nie schizowałam, okres przyszedł w terminie. Jak będziesz się stresować to pogorszy sprawę. Spokojnie! ![]() raita to już wiecie, że kupując gumki trzeba się podzielić ![]() ![]() Arya90 u nas elite jak na razie dają radę, raz nam pękła - pleasuremax i od tamtej pory ich nie używamy ![]() wontrubka pewnie że Cię lubimy! ![]() Dobra, to się trochę rozpisałam a teraz jeszcze się wyżalę, że mam przeczucie że nie do końca ok jest ostatnio między mną a Tż... jednego dnia mówi że się stara, że chce żeby było dobrze a następnego znów się sprzeczamy o byle co, mam nadzieję że to przejściowe. Ech... Myślę żeby kupić unimil skyn na próbę, ale nie wiem czy warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy! Nawet nie wiecie jak to ważne dla mnie
![]() Najbardziej przeraziło mnie że do Centrum Onkologii od razu na Ursynów... Mój TŻ bardzo się przejął, widziałam łzy w jego oczach.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
Karolina, nie prorokuj ani nic, na razie nic nie wiesz, pojedziesz to się dowiesz. Nie ma co z góry zakładać. Trzym się
![]() Stokrotka, dzieki, że pytasz. Opuchlizna mu zeszła z twarzy, na jej miejscu pojawiły się siniaki. Ale siniaki to dobry znak, wszystko idzie do przodu, goi się, za jakiś czas mam nadzieję, że ledwo będzie widać. I mam nadzieję, że nie zostanie z lekko krzywym nochalem, jaki ma teraz ![]() A co do tych cięzkich okresów w związku. dziewczyny, jeszcze się nie nauczyłyście, że raz jest lepiej a raz gorzej? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Konto usunięte
|
Nie bój się, ja w gimnazjum wylądowałam w IMiD na oddziale onkologicznym. Nic mi nie było, więc liczymy że u Ciebie też. Lekarze boją się sami takimi rzeczami(podejrzeniami) zajmować.
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Rozeznanie
|
Karolina zobaczysz strach ma wielkie oczy .
![]() Ja się muszę umówić żeby wyniki odebrać, ale brak mi czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Wybrałam się dziś do rosmana żeby kupić sobie zmywacz do paznokci taki w gąbeczce w pudełeczku. Wydałam 75zł, a zmywacza i tak nie kupiłam, bo takeigo nie było
![]() ![]() I co najgorsze, kupiłam korektor pod oczy rimela za 30zł, ale dopiero jak doszłam do akademika odkeciłam kurek, bo chciałam go wypróbować i okazało się, że chyba wszyscy go sobie w sklepie próbowali. ![]() ![]() ![]() Jedno dobre w tym wszystkim, że chociaż ładnie since kryje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nadal nie mogę się pozbierać, mam nauki od groma i nie mogę się do niej zebrać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
ja co roku robiłam cytologię, 3 lata temu miałam gr I, rok temu o tej samej porze II, miałam częste wizyty u gina, bo często dopadały mnie infekcje
wiecie coś konkretnego-prawdziwego o tym wirusie hpv, bo ja się naczytałam w necie i nie wiem w co wierzyć, jak jest z leczeniem u TŻ'a? |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie dziewczyny! Podczytuję Was regularnie, dziś postanowiłam napisać
![]() Jestem schizolem życiowym, ale staram się zmienić i nie myśleć negatywnie o jakimś przykrym zdarzeniu z prezerwatywą. Stosuję patentex+ prezerwatywę. Najgorzej jest w trakcie stosunku, po, jak już widzę, że pre jest cała to nawet nie jest źle z moimi myślami ![]() Widzę, że macie temat o cytologii. Droga karolinuuusio do mnie w lipcu przyszło zawiadomienie,że mam się stawić u lekarza w związku z cytologią. Przerażenie jakich mało.. Grupa III.. jakieś nieprawidłowe nabłonki (niezidentyfikowane bliżej). Wskazanie do cyto za pół roku.. Lekarka widząc mój wynik podjęła decyzją o kolposkopii. Powiedziała mi, że jest jakiś stan zapalny, z którym organizm walczy, ale poczekamy do następnej cytologii. Nie widziała potrzeby leczenia po wynikach kolposkopii. Martwię się strasznie.. W lutym mam mieć cyto.. Oby coś się poprawiło. Ściskam Cię mocno i przesyłam pozytywne fluidy, chociaż wiem, że ciężko Ci myśleć pozytywnie. Spójrz na to tak, jak radzą dziewczyny. Wiesz o tym, że coś jest nie tak, możesz działać. Zdiagnozują się i wyleczą, zobaczysz. Najgorzej chodzić z czymś i o tym nie wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się przypomina, że lekarz mówił o tym żeby stwierdzić obecność bądź jego brak wirusa HPV, który prawdopodobnie wywołał infekcje stąd ten uszkodzony nabłonek, jeszcze do tego wszystkiego nie mogę się tam dodzwonić od wczoraj, CAŁY czas numer zajęty, a po 18 jest już sygnał, ale nikt nie odbiera, więc zostaje mi się tam jutro wybrać, panicznie boję się tego miejsca, myślałam, że dziś pójdę, bo mój TŻ miał wolne i by ze mną poszedł, a jutro już pracuję, ale chcę żeby chociaż mógł ze mną iść na same badanie ( oczywiście nie do gabinetu), ale żeby ze mną tam był po prostu ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Przyczajenie
|
Ze mną się właśnie listownie kontaktowali, żeby od razu się udać do ginekologa ze względu na wyniki. Potem miałam wizytę i kolposkopię. O HPV nic mi nie mówiła, więc niestety nie pomogę.
Wiem.. Nie mówię, że mnie by nie przeraziło ![]() Pisząc pozytywnie nie bagatelizuję Twoich obaw i strachu.. To naturalne, że tak czujesz. Nie idź sama, może jakaś zaufana przyjaciółka? Trzymam mocno kciuki. Edytowane przez Spring89 Czas edycji: 2013-01-09 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.