Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 12:05   #1861
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Jak to już Madziusia pisała - marzec musi być nasz
jakby plan się powiódł to na Gwiazdkę tulimy nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Witam. Od razu zaznaczam, że nie czytałam zaległych wiadomości zrobię to potem teraz piszę pospiesznie bo mam sprawę, która mnie niepokoi i liczę na wasze cenne rady.
No więc od jakiegoś czasu zaczęłam badać szyjkę macicy. No i w sumie to jeszcze nie umiem tego robić ale się staram
Jakiś czas temu wyczułam tam takie dziwne zgrubienie ale nie przejełam się bo pomyślałam , że może się zadrapałam czy coś.
No ale dziś patrzę a na matkach mam trochę krwi (a to dopiero 11 dzień cyklu) więc chciałam zobaczyć o co chodzi
Podczas mojego samobadania krwi już nie było ale znowu wyczułam to zgrubienie na szyjce, jest ono koło jej otworu (wyjścia , ujścia - nie wiem jak to się nazywa ) takie małe jakby blizna czy coś.
No i tu moje pytanie, to normalne? Nie powinnam mieć żadnych blizn bo nie rodziłam ani nie miałam żadnych zabiegów. Do ginekologa idę dopiero po świętach. Szczerze to bardzo mnie to martwi. Doradźcie coś.
o kurcze ja o szyjce nie mam zielonego pojęcia, lekarz będzie tu najlepszym doradcą.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:17   #1862
kokos111
Raczkowanie

Ja też niestety nic nie wiem na ten temat, proponuję wizytę u lekarza, napewno wszystko będzie w porządku
kokos111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 12:22   #1863
Gegee
Rozeznanie

Koziemleko - wydaje mi się, że to chyba normalne... w sumie się nie znam, ale ja też czuję jakieś takie zgrubienie, bardziej może jak taką kulkę i z tego co czytałam to są to takie spuchlnienia szyjki macicy. Ale powiem szczerze, że też mnie to trochę zaniepokoiło i jak w piątek będę u gin to na pewno się wypytam.

Mnie dzisiaj tak masakrycznie boli głowa, że zaraz zwariuję... a roboty tyle, że nie wiem jak mam dać radę
Stary 2013-03-12, 12:52   #1864
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Koziemleko - wydaje mi się, że to chyba normalne... w sumie się nie znam, ale ja też czuję jakieś takie zgrubienie, bardziej może jak taką kulkę i z tego co czytałam to są to takie spuchlnienia szyjki macicy. Ale powiem szczerze, że też mnie to trochę zaniepokoiło i jak w piątek będę u gin to na pewno się wypytam.

Mnie dzisiaj tak masakrycznie boli głowa, że zaraz zwariuję... a roboty tyle, że nie wiem jak mam dać radę
Gegee byłabym wdzięczna gdybyś zapytała Bo jak zacznę grzebać w internecie to zaraz znajdę , że mam raka i będę musiała wszystko wyciąć i nigdy nie będę mogła mieć dzieci, więc wole jednak nie szukać
Pozwolę sobie na dokładny opis tego czegoś. Nie jest to żaden guzek tylko jakby naciek takie twardsze od reszty. No wlaśnie mi się skojarzyło z zadrapaniem i ranką ale za długo to już mam jak na rankę. No i przede wszystkim malutkie pod palcem się wyczuwa tylko taką nierówność Ciężko to opisać
Zanim pójdę do gina to niepewność mnie wykończy

Też mnie dziś mega głowa bolała. Na szczęście mogę jeszcze brać tabletki i jakoś funkcjonuję
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 13:40   #1865
kokos111
Raczkowanie

Bożżeeee..... a ja chcę skończyć 1 rozdział pracy mgr i nic za mało mam materiałów i nic mi nie idzie, jakaś porażka;/ a może macie dziewczęta jakieś materiały o metodach resocjalizacji?? wiem, że nie ten dział hehe, ale może akurat któraś z was spotkała się z taką literaturą juz wszystko mam i tylko te metody nieszczęsne, gdyby nie to, to juz bym skończyła dawno a w necie nic nie ma ciekawego;/
Stary 2013-03-12, 13:45   #1866
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kokos111 Pokaż wiadomość
Bożżeeee..... a ja chcę skończyć 1 rozdział pracy mgr i nic za mało mam materiałów i nic mi nie idzie, jakaś porażka;/ a może macie dziewczęta jakieś materiały o metodach resocjalizacji?? wiem, że nie ten dział hehe, ale może akurat któraś z was spotkała się z taką literaturą juz wszystko mam i tylko te metody nieszczęsne, gdyby nie to, to juz bym skończyła dawno a w necie nic nie ma ciekawego;/
A ja się męczę z podsumowaniem rozdziału swojej pracy ale licencjackiej. Wiesz , może jak to ma wyglądać?? Bo chyba bez sensu pisać znowu to wszystko co było w całym rozdziale?
A o resocjalizacji nic nie wiem ja piszę o rodzinach niepełnych
Stary 2013-03-12, 13:48   #1867
kokos111
Raczkowanie

Cytat:
A ja się męczę z podsumowaniem rozdziału swojej pracy ale licencjackiej. Wiesz , może jak to ma wyglądać?? Bo chyba bez sensu pisać znowu to wszystko co było w całym rozdziale?
A o resocjalizacji nic nie wiem ja piszę o rodzinach niepełnych
Ja nie pisałam w pracy lic. podsumowania rozdziału, nie wiem o co chodzi Podsumowanie tylko robiłam w zakończeniu, ale to już całej pracy. Pewnie musi się znaleźć jakaś złota myśl:Pz tego co pisałaś i wnioski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 13:51   #1868
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ja nie pisałam w pracy lic. podsumowania rozdziału, nie wiem o co chodzi Podsumowanie tylko robiłam w zakończeniu, ale to już całej pracy. Pewnie musi się znaleźć jakaś złota myśl:Pz tego co pisałaś i wnioski
Więc chyba moja promotorka jest dziwna , bo szukałam wzorów podsumowania i tam też nie było tego Ale dzięki za pomoc Coś na jutro muszę wymyślić
Stary 2013-03-12, 14:45   #1869
ag9
Zadomowienie

Ja niestety nie pomogę jeśli chodzi o rodziny niepełne ani resocjalizację... a robicie w swoich pracach jakieś badania? tzn. mam tu na myśli np. badania ankietowe czy wywiady?

A ja dzisiaj obdzwoniłam wszystkie poradnie ginekologiczne u mnie w miejscowości i stwierdziłam, że na NFZ iść do lekarza to graniczy z cudem, bo terminy są na maj
Wolałabym jednak znaleźć kogoś na NFZ, bo chciałabym dostać skierowania na badania ... Macie może tak, że chodząc do prywatnego ginekologa który pracuje gdzieś w szpitalu dostajecie skierowania na badania? czy wszystko trzeba robić z własnej kieszeni?
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 15:59   #1870
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
OK, jak tylko skończy się miesiączka ruszam i dam znać Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a lekarz powie, że mam sie nie stresować, wyluzować i się uda

Pradip to mamy ten sam staż:P
A przed ślubem długo byliscie razem?
Koniecznie biegnij do tego lekarza bo Ci tu żyć nie damy
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki - głowa do góry i brać się do roboty Zdrowa para może do roku czasu starać się o potomka, więc nie ma co panikować i się psychicznie nastawiać. Trzeba zrobić badania i jeśli wszystko jest ok to podchodzić do tematu spokojnie, wiem co mówię bo najpierw sama się nastawiłam, a później odpuściłam
Kiedy W wznawiacie starania? Coś mi się ubzdurało że w pierwszej połowie roku a niedawno wyczytałam na innym wątku ze dopiero po wakacjach
Cytat:
witam się po dłuższej przerwie. Weekend szybko zleciał, za szybko stanowczo... i znowu kolejny tydzień. Nastroju jakoś niestety nie mam. Ale nie będę Wam zanudzać..

No to męcz ile się da ja mam właśnie 12dc więc też zaczęłam męczyć... a w piątek (15 dc) idę na pierwsze podglądanie jajeczka. Ciekawa jestem co z tego wyniknie

Przypomnij, dlaczego chcecie się starać dopiero od kwietnia/maja?
Czemu taki kiepski humorek masz?
Męcz skutecznie i dawaj znać co na usg wychodzi.
Mąż miał w tym miesiącu zabieg na zylaki i musimy odczekać poza tym jakoś sobie ubzdurałam ze nie chce rodzic na koniec roku tylko juz na początek nowego
Cytat:
Napisane przez Lilo_89 Pokaż wiadomość
Dziekuję za miłe przyjęcie do waszego grona
Ja właśnie czekam na koniec miesiączki i siadam na mojego męża, cykle mam nieregularne więc nigdy nic nie wiadomo Trzymam za Nas wszystkie kciuki i wierzę, że teraz napewno się uda
Łącze sie w bólu nieregularnych okresów jednak tabletki pod tym kontem były idealne...
Cytat:
Witam. Od razu zaznaczam, że nie czytałam zaległych wiadomości zrobię to potem teraz piszę pospiesznie bo mam sprawę, która mnie niepokoi i liczę na wasze cenne rady.
No więc od jakiegoś czasu zaczęłam badać szyjkę macicy. No i w sumie to jeszcze nie umiem tego robić ale się staram
Jakiś czas temu wyczułam tam takie dziwne zgrubienie ale nie przejełam się bo pomyślałam , że może się zadrapałam czy coś.
No ale dziś patrzę a na matkach mam trochę krwi (a to dopiero 11 dzień cyklu) więc chciałam zobaczyć o co chodzi
Podczas mojego samobadania krwi już nie było ale znowu wyczułam to zgrubienie na szyjce, jest ono koło jej otworu (wyjścia , ujścia - nie wiem jak to się nazywa ) takie małe jakby blizna czy coś.
No i tu moje pytanie, to normalne? Nie powinnam mieć żadnych blizn bo nie rodziłam ani nie miałam żadnych zabiegów. Do ginekologa idę dopiero po świętach. Szczerze to bardzo mnie to martwi. Doradźcie coś.
Nie pomogę bo nigdy nie badałąm szyjki ale wydaje mi sie że organy nie są idealne i takie zgrubieia często są "naturalne" ale powiedz o nim na kolejnej wizycie (właśnie gdyby było coś nie tak to napewno lekarz wcześniej badając Ci zwróciłby na to uwagę)
Cytat:
Bierz procha nie męcz się
Cytat:
Studiowałam pokrewny kierunek ale niestety nie mam juz żadnych materiałów wiec nie pomogę
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj obdzwoniłam wszystkie poradnie ginekologiczne u mnie w miejscowości i stwierdziłam, że na NFZ iść do lekarza to graniczy z cudem, bo terminy są na maj
Wolałabym jednak znaleźć kogoś na NFZ, bo chciałabym dostać skierowania na badania ... Macie może tak, że chodząc do prywatnego ginekologa który pracuje gdzieś w szpitalu dostajecie skierowania na badania? czy wszystko trzeba robić z własnej kieszeni?
Ja mam ubezpieczenie z medici i tam mam sporo badań ale właśnie chciałabym znaleźć takiego lekarza do którego mogłabym chodzić prywatnie ale który pracuje w szpitalu żeby już mi i poród odebrał

Właśnie tak sobie pomyślałam że chcemy kupować bilety lotnicze a jak będę w ciąży do tego czasu?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:03
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 16:04   #1871
kokos111
Raczkowanie

PRABIP jesteśmy od 2007 roku z moim TŻ, własnie w dzień wiosny będzie 6 lat jak jesteśmy razem i wtedy zaczynamy kolejne nasze starania, mam nadzieję że się uda!...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 17:19   #1872
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Ja niestety nie pomogę jeśli chodzi o rodziny niepełne ani resocjalizację... a robicie w swoich pracach jakieś badania? tzn. mam tu na myśli np. badania ankietowe czy wywiady?

Czyżbyś miała jakieś doświadczenie w badaniach i ankietach? bo ja będę robiła badania naukowe i nie ukrywam, że chętnie dowiedziałabym się czegoś na temat metodologii no i w ogóle pewnie dobrze by było skorzytsać z pomocy jakiegoś specjalisty

Co do lekarza z NFZ - nie mam pojęcia jak to jest. Też chciałam iść do jednego, ale terminy były na za 3 miesiące... więc odpuściłam, bo uznałam, że to bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Czemu taki kiepski humorek masz?
Męcz skutecznie i dawaj znać co na usg wychodzi.
Mąż miał w tym miesiącu zabieg na zylaki i musimy odczekać poza tym jakoś sobie ubzdurałam ze nie chce rodzic na koniec roku tylko juz na początek nowego

Bierz procha nie męcz się

Ja mam ubezpieczenie z medici i tam mam sporo badań ale właśnie chciałabym znaleźć takiego lekarza do którego mogłabym chodzić prywatnie ale który pracuje w szpitalu żeby już mi i poród odebrał

Właśnie tak sobie pomyślałam że chcemy kupować bilety lotnicze a jak będę w ciąży do tego czasu?
Humor kiepski oczywiście przez ogrom pracy.. za dużo stresów, więc już sobie ubzdurałam, że w ciąże też na bank nie zajdę, bo przecież jak ciągle tylko jeden wielki stres.. no i ten ból głowy... ale jakoś powiedzmy daję radę.. Pogoda chyba mnie wykańcza, bo jest taka paskudna i dołująca, że nic się nie chce. A prochy niestety biorę i nic nie pomagają

o ja głupia.. rzeczywiście Twój mąż miał zabieg i to tak niedawno przecież było

Ja znowuż nie wiem, czy po tym cyklu nie zrobimy przerwy. Ja sobie coś ubzdurałam, że właśnie chciałabym na koniec roku rodzić, a nie na początku. Sama jestem z końca listopada i uważam, że to super sprawa być prawie o rok młodszą od swoich rówieśników. A ci wszyscy z początku roku są prawie o rok starsi

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
PRABIP jesteśmy od 2007 roku z moim TŻ, własnie w dzień wiosny będzie 6 lat jak jesteśmy razem i wtedy zaczynamy kolejne nasze starania, mam nadzieję że się uda!...
To my aż tak długiego stażu nie mamy poznaliśmy się równo 4 lata temu, jesteśmy razem jakieś 3,5 roku, a ślub braliśmy 5 miesiący temu

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Koziemleko - na pewno się dopytam w piątek i dam Ci znać. Chociaż wydaje mi się, że rzeczywiście jakby było coś nie tak to na pewno przy okazji jakiejkolwiek innej wizyty by to wyszło i coś by Ci powiedzieli. Sama się tak pocieszam
Stary 2013-03-12, 18:01   #1873
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Badałam swojego czasu szyjkę i moim zdaniem wszystko jest ok. Tym bardziej koło wejścia. Tak, jak już któraś z dziewczyn pisała, szyjka może być rozpulchniona, więc to też może być to. Myślę, że nie masz się czym przejmować.

Dziewczyny wątek nam chyba trochę podupada :/. Ja się przyznaję, że staram się jak najmniej Was podczytywać, żeby przestać myśleć o dziecku, może tak łatwej się uda.

Witam nowe dziewczyny, dobrze, że nas coraz więcej. Mam nadzieję, że niedługo znowu posypią się II kreseczki
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:28   #1874
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
To my troszkę dłużej ale życzę Wam żebyście mieli piękny prezent rocznicowy
Cytat:
Humor kiepski oczywiście przez ogrom pracy.. za dużo stresów, więc już sobie ubzdurałam, że w ciąże też na bank nie zajdę, bo przecież jak ciągle tylko jeden wielki stres.. no i ten ból głowy... ale jakoś powiedzmy daję radę.. Pogoda chyba mnie wykańcza, bo jest taka paskudna i dołująca, że nic się nie chce. A prochy niestety biorę i nic nie pomagają

Ja znowuż nie wiem, czy po tym cyklu nie zrobimy przerwy. Ja sobie coś ubzdurałam, że właśnie chciałabym na koniec roku rodzić, a nie na początku. Sama jestem z końca listopada i uważam, że to super sprawa być prawie o rok młodszą od swoich rówieśników. A ci wszyscy z początku roku są prawie o rok starsi
Kochana pamiętasz ze jestes po pozytywnej rozmowie z szefostwem? Miałaś leciutko odpuscić w pracy żeby spokojnie wytrzymać do maja
Na poprawe humorku napiszę Ci że jeszcze 2 dni i zacznie sie robić ciepło a za tydzień ma już być ponad 10 stopni

Jak to dobrze że ludzie są różni i mają różne potrzeby i zachcianki
Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wątek nam chyba trochę podupada :/. Ja się przyznaję, że staram się jak najmniej Was podczytywać, żeby przestać myśleć o dziecku, może tak łatwej się uda.

Witam nowe dziewczyny, dobrze, że nas coraz więcej. Mam nadzieję, że niedługo znowu posypią się II kreseczki
Ja mam nadzieję że właśnie dzięki nowym staraczkom wątek znów odżyje bo jak tak dalej pójdzie to zanim my rozpoczniemy starania to wszystkie stąd ociekną a tak szczęśliwie się zaczęło...
Stary 2013-03-12, 18:38   #1875
kokos111
Raczkowanie

Faktycznie, nie pomyślałam że byłby piękny dla nas taki mały prezencik Niby chcę przestać już o tym myśleć, ale jakoś samo tak siedzi z tyłu głowy i nie wychodzi z podświadomości, że juz chcę być mamą i czy napewno mogę i w ogóle czy.... milion pytań i wątpliwości.Ale chyba tak to już jest z nami kobietami, że niby chcemy przestać myśleć, starać się a i tak nie możemy zapomnieć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 18:45   #1876
Eleo765
Zadomowienie

kokos, lilo, witamy serdecznie!

kokos, proszę nam tu ładnie napisać, na kiedy się umówiłaś do gina, trzeba szybko nadrobić błędy młodości. powinnać CHOCIAŻ przejść podstawowe badanie ginekologiczne, zeby być pewną, że z twoją budową wszystko ok. jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało. że już o cytologii nie wspomnę.

o szyjce się nie wypowiadam bo nie badam i nie mam zielonego pojęcia o co może chodzić:/

co do podsumowania rozdziału - podsumowanie jak podsumowanie, spróbuj każdy z akapitów bądź stron streścić jednym zdaniem - krok po kroku wyjdzie ci podsumowanie. ma w nim być w max 3 akapitach napisane w skrócie to co w rozdziale, jeszcze raz przytoczone główne wnioski.

ja jutro idę do gin, mam zamiar jej powiedzieć, że staramy się od sierpnia zeszłego roku a nie od stycznia tego roku, ale jestem taka prawdomówna że nie wiem czy kłamstwo przejdzie mi przez usta najważniejszy cel wizyty: lek na infekcję która ciągle do mnie wraca, cel nr 2 - skierowanie na badania hormonów 3. podstawowe badanie, bo nie byłam u gin już rok:/

a ogólnie co u mnie: mąż chory, wcina lekarstwa, ale zapewnia, że podoła, bo właśnie zaczęły się dni płodne. z uwagi na jutrzejszą wizytę u gin dziś powstrzymaliśmy się od starań

w ogóle tyle pisałyście żeby wyluzować... dlatego też ja mimo że tu codziennie zaglądam, to piszę mniej (przynajmniej się staram)... ale temp mierzę dalej czy to już luz???
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 18:52   #1877
kokos111
Raczkowanie

hehe... wszystkie chyba powinnyśmy wyluzować, a prawda jest taka, że im bardziej chcemy, tym więcej się nakręcamy i tak to już jest muszę znależć odpowiedniego lekarza w moim mieście, mam jednego na oku, ale pewnie terminy ma odległe, postaram się w tym tygodniu umówić i obiecuję, że zamelduję na kiedy się umówiłam
Stary 2013-03-12, 19:09   #1878
Gegee
Rozeznanie

Ja nie zamierzam nigdzie uciekać
Tak wiec proszę nie straszyć upadkiem naszego wątku

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
To my troszkę dłużej ale życzę Wam żebyście mieli piękny prezent rocznicowy

Kochana pamiętasz ze jestes po pozytywnej rozmowie z szefostwem? Miałaś leciutko odpuscić w pracy żeby spokojnie wytrzymać do maja
Na poprawe humorku napiszę Ci że jeszcze 2 dni i zacznie sie robić ciepło a za tydzień ma już być ponad 10 stopni

Jak to dobrze że ludzie są różni i mają różne potrzeby i zachcianki

Ja mam nadzieję że właśnie dzięki nowym staraczkom wątek znów odżyje bo jak tak dalej pójdzie to zanim my rozpoczniemy starania to wszystkie stąd ociekną a tak szczęśliwie się zaczęło...
Wiem, wiem.... Masz racje musze wyluzować bo zwariuje i cały czas sobie powtarzać, ze przecież to tylko do maja, czyli jakieś niecałe 6 tyg (bo w miedzy czasie jeszcze 4 dni urlopu wzięłam )

Cytat:
hehe... wszystkie chyba powinnyśmy wyluzować, a prawda jest taka, że im bardziej chcemy, tym więcej się nakręcamy i tak to już jest muszę znależć odpowiedniego lekarza w moim mieście, mam jednego na oku, ale pewnie terminy ma odległe, postaram się w tym tygodniu umówić i obiecuję, że zamelduję na kiedy się umówiłam
Wyluzować łatwo powiedzieć, trudniej zrobić sama nie wiem jak to osiągnąć i jakos nie moge się powstrzymać od zaglądania na wizaż

Idę męczyć męża i spać, bo jutro o 6 rano uderzam znowu do Lublina. Tym razem niestety z klientami, wiec nie będę miala okazji do Was napisać
Stary 2013-03-12, 20:04   #1879
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Czyżbyś miała jakieś doświadczenie w badaniach i ankietach? bo ja będę robiła badania naukowe i nie ukrywam, że chętnie dowiedziałabym się czegoś na temat metodologii no i w ogóle pewnie dobrze by było skorzytsać z pomocy jakiegoś specjalisty
Owszem Socjologiem nie jestem, jestem zdecydowanie "ilościowcem" ale powiedzmy że zajmuję się tym "zawodowo". Tak więc chętnie pomogę.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:

Też jestem z listopada i powiem że to średni czas na obchodzenie urodzin, bo z reguły jak byłam dzieckiem to w swoje urodziny chorowałam.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

ja jutro idę do gin, mam zamiar jej powiedzieć, że staramy się od sierpnia zeszłego roku a nie od stycznia tego roku, ale jestem taka prawdomówna że nie wiem czy kłamstwo przejdzie mi przez usta najważniejszy cel wizyty: lek na infekcję która ciągle do mnie wraca, cel nr 2 - skierowanie na badania hormonów 3. podstawowe badanie, bo nie byłam u gin już rok:/

w ogóle tyle pisałyście żeby wyluzować... dlatego też ja mimo że tu codziennie zaglądam, to piszę mniej (przynajmniej się staram)... ale temp mierzę dalej czy to już luz???
Haha to widzę że nie tylko ja mam zamiar tak skłamać
Chyba umówię się to ginki, do której chodziłam ostatnio, bo nie mam zamiaru dwa miesiące czekać. Muszę się szybko wybrać, bo mam nie wiem co się stało z moim organizmem, @ trwał 2 dni i był tak skąpy jak zwykle w ostatni dzień :/

Zaopatrzyłam się też w 30 testów owulacyjnych i mam zamiar używać w tym miesiącu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-12, 20:39   #1880
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, nie pomyślałam że byłby piękny dla nas taki mały prezencik Niby chcę przestać już o tym myśleć, ale jakoś samo tak siedzi z tyłu głowy i nie wychodzi z podświadomości, że juz chcę być mamą i czy napewno mogę i w ogóle czy.... milion pytań i wątpliwości.Ale chyba tak to już jest z nami kobietami, że niby chcemy przestać myśleć, starać się a i tak nie możemy zapomnieć.
No bo kobiety myśla zawsze i wszedzie a tylko mężczyźni potrafią wyłączyć myślenie o czymś ważnym
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

a ogólnie co u mnie: mąż chory, wcina lekarstwa, ale zapewnia, że podoła, bo właśnie zaczęły się dni płodne. z uwagi na jutrzejszą wizytę u gin dziś powstrzymaliśmy się od starań
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę żebyś osiągnęła wszystkie 3 cele
Zdrówka dla meża
Cytat:
Czyli nadal sie nie zapisałaś oj bo będzie
Ja się nie nakręcam tylko frustruje że jeszcze bezproduktywny kwiecień a dopiero w maju wznawiamy starania
Cytat:
Wiem, wiem.... Masz racje musze wyluzować bo zwariuje i cały czas sobie powtarzać, ze przecież to tylko do maja, czyli jakieś niecałe 6 tyg (bo w miedzy czasie jeszcze 4 dni urlopu wzięłam )

Idę męczyć męża i spać, bo jutro o 6 rano uderzam znowu do Lublina. Tym razem niestety z klientami, wiec nie będę miala okazji do Was napisać
Sama widzisz jak nie wiele zostało dasz radę kochana
Męcz męża skutecznie
Stary 2013-03-12, 21:22   #1881
kokos111
Raczkowanie

Nie zapisałam się, bo muszę odnaleźć numer w internecie i od razu będę dzwonić, czuję się zobowiązana wobec siebie, no i was...obiecałam jest taka nutka niepewności, że jak pójdę to coś wyjdzie,że może będzie lepiej jak poczekam, może akurat się uda bez zbędnych stresów, no ale muszę wziąć się w garść i stawić czoła jak każda z nas!!!
Stary 2013-03-13, 07:22   #1882
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Chyba umówię się to ginki, do której chodziłam ostatnio, bo nie mam zamiaru dwa miesiące czekać. Muszę się szybko wybrać, bo mam nie wiem co się stało z moim organizmem, @ trwał 2 dni i był tak skąpy jak zwykle w ostatni dzień :/

Zaopatrzyłam się też w 30 testów owulacyjnych i mam zamiar używać w tym miesiącu.

a może to nie był okres tylko krwawienie implantacyjne? zaciekawiło mnie to. jak długie miałaś krwawienia zazwyczaj - kiedy się to skończyło? ja bym na Twoim miejscu za jakiś czas zrobiła jeszcze jeden test. słyszałam że tak może być czasem, że lekkie plamienia na początku ciąży są mylone z okresem i to czasem bardzo skutecznie

a tak na marginesie - upadkiem wątku straszycie a ja miałam dwie strony do nadrobienia..

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2013-03-13 o 07:23
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:32   #1883
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
a może to nie był okres tylko krwawienie implantacyjne? zaciekawiło mnie to. jak długie miałaś krwawienia zazwyczaj - kiedy się to skończyło? ja bym na Twoim miejscu za jakiś czas zrobiła jeszcze jeden test. słyszałam że tak może być czasem, że lekkie plamienia na początku ciąży są mylone z okresem i to czasem bardzo skutecznie

a tak na marginesie - upadkiem wątku straszycie a ja miałam dwie strony do nadrobienia..
Hmm zazwyczaj nie miałam jakiś bardzo obfitych miesiączek, trwały tak z 3 dni + 1 dzień plamienia. To w tym miesiącu zaczęło się w niedziele przed południem a skończyło właściwie w poniedziałek popołudniu. Wczoraj było jeszcze tylko takie minimalne plamienie.
Ale ogólnie nawet w nd i pon było skąpe, nie leciała sama krew tylko raczej krew zmieszana z przezroczystym śluzem.

Bardziej boję się że coś mi się poprzestawiało, bo nie miałam ani nadzwyczajnych stresów, ani przepracowania, zmęczenia, zmiany trybu życia.

Wczoraj przyszły do mnie testy (ciążowe i owulacyjne) z allegro, takie paskowe i z ciekawości żeby sprawdzić jak to działa zrobiłam jeden, tylko że wieczorem i mocz był rozrzedzony bo wypiłam sporo herbaty wcześniej. Tak czy siak była jedna kreska, więc chyba niemożliwe żeby się znowu test pomylił?
Stary 2013-03-13, 09:08   #1884
ryba91
Zakorzenienie

ag9 ja też jestem z listopada, co prawda nie chorowałam ale baaaaaaaaardzo wkurzało mnie to, ze zawsze w prezencie dostawałam coś świątecznego. Kubek z mikołajem, pluszak mikołaj, figurka bałwan.. bo nigdy w sklepie nie było niec normalnego i taniego zarazem.. więc jak już coś sobie wymarzyłąm to ciężko było dostać w okresie przedświątecznym

Co do testów itd. NIe wiem czy kojarzysz moją historię z testami..?
Pierwszy test był popsuty, więc ok- nic nie pokazał..
Kolejny mimo że od OM minęło 6 dni, zrobiłam w godzinach południowych i wyszedł negatywnie Kolejny zrobiłam dopiero b. późnym wieczorem, ale wtedy nic nie piłam i czekałam, aż mocz będzie nierozcieńczony specjalnie i wtedy wyszła blada krecha, następny zrobiłam rano i wyszła już ciemniejsza ( gdzieś taam są zdjęcia nawet ) ale dla pewności i tak poszłam na betę, bodajże 19tego i wyszła mi 1279 jak się nie mylę.. więc uważam, że do testów warto miec dystans.. a takie krótkie krwawienie to może faktycznie być krwawieniem implantacyjnym.. myślę, że powinnaś poczekać i zrobić test rano ze środkowego strumienia moczu ew. iść na betę jak masz możliwość..

A któraś z Was pytała co tam u mnie, a no w sumie nic ciekawego Jest już 9t wg OM bo na usg jeszcze dokładnie nie pokazało nic ciekawego ( byłam jak bylam w 4/5 t.. ) ale idę w poniedziałek do gina i mam nadzieję zzobaczyć już serduszko i usłyszć .. tak ogólnie to nie mogę się skoncentrować( ten post piszę od 9:41 i nie wiem kiedy skończe :p ) a oprócz tego zapomianam niektórych nazw, pojęć, zwrotów. Spać mi się chce jak nie wiem, godzina 20 a ja już leżę w łóżku .. no chyba że w pracy jestem to 22
Stary 2013-03-13, 09:25   #1885
benetta
Zadomowienie

też uważam że z testami różnie bywa.... nie chce Cie nakręcać ale pouważaj na siebie jeszcze troche :-P

ja mam w szafie już 3 testy i czekają na dobre czasy

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A któraś z Was pytała co tam u mnie, a no w sumie nic ciekawego Jest już 9t wg OM bo na usg jeszcze dokładnie nie pokazało nic ciekawego ( byłam jak bylam w 4/5 t.. ) ale idę w poniedziałek do gina i mam nadzieję zzobaczyć już serduszko i usłyszć .. tak ogólnie to nie mogę się skoncentrować( ten post piszę od 9:41 i nie wiem kiedy skończe :p ) a oprócz tego zapomianam niektórych nazw, pojęć, zwrotów. Spać mi się chce jak nie wiem, godzina 20 a ja już leżę w łóżku .. no chyba że w pracy jestem to 22

moja kuzyneczka wychodziła spod prysznica z tłustymi włosami bo zapominała szamponu użyć także jeszcze sporo fajnych wrażeń przed Tobą
a powiedz mi ile cs miałaś?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:26
Stary 2013-03-13, 09:28   #1886
ryba91
Zakorzenienie

w 3 cs nam się udało
Stary 2013-03-13, 09:55   #1887
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ag9 A któraś z Was pytała co tam u mnie, a no w sumie nic ciekawego Jest już 9t wg OM bo na usg jeszcze dokładnie nie pokazało nic ciekawego ( byłam jak bylam w 4/5 t.. ) ale idę w poniedziałek do gina i mam nadzieję zzobaczyć już serduszko i usłyszć .. tak ogólnie to nie mogę się skoncentrować( ten post piszę od 9:41 i nie wiem kiedy skończe :p ) a oprócz tego zapomianam niektórych nazw, pojęć, zwrotów. Spać mi się chce jak nie wiem, godzina 20 a ja już leżę w łóżku .. no chyba że w pracy jestem to 22

To i ja o sobie przypomnemimo,ze zafasolkowana to i tak Was podczytuje trzymajac ciagle kciuki,mam nadzieje,ze wraz z nadejsciem wiosny bedzie wysyp II kreseczek na watku

a u mnie w zeszlym tygodniu bylo USG,dzidzius ma 3mm,wiec okruch maciupci,ale serducho widzialam,malutki pulsujacy punkcik,ale widzialamUSG bylo robione w 6tyg.(wiek wg.USG),co do objawow to narzekac nie moge. zero mdlosci,zero wymiotow,silne bole brzucha narazie przeszly,wiec jest naprawde ok. Faktycznie,tak jak pisze ryba spac sie chce ciagle,ale nie daje sieno i malzon narzeka troche na moja nerwowosc,ale robie co w mojej mocy,bo moze fatycznie troche za szybko sie denerwuje z byle czego-na swoje usprawiedliwienie dodam,ze tak samo szybko mi przechodza wszelkie zlosci,wiec chyba mozna mi troche wybaczyc
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 10:16   #1888
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no i malzon narzeka troche na moja nerwowosc,ale robie co w mojej mocy,bo moze fatycznie troche za szybko sie denerwuje z byle czego-na swoje usprawiedliwienie dodam,ze tak samo szybko mi przechodza wszelkie zlosci,wiec chyba mozna mi troche wybaczyc
Hah, u mnie też jest trochę nerwówki, ale ja mu cały czas powtarzam, że to dzidzia się złości i denerwuje i przechodzi na mnie, więc musi jej wybaczyć
Stary 2013-03-13, 10:19   #1889
benetta
Zadomowienie

ehh.. a ja pisałam wcześniej jaki to mam luz na te starania teraz... DUPA! jeszcze 9 dni do @ a ja już chce test!

za 3 tyg będę chrzestną - kupiłam sliczną białą szate, cała podjarana jestem

dzisiaj rozmawiałam z siostrą przez telefon i mi dała szkrabka do słuchawki i mówi "przywitaj się z mamą" ahhh.. jak by to miło było..

Stary 2013-03-13, 10:38   #1890
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ehh.. a ja pisałam wcześniej jaki to mam luz na te starania teraz... DUPA! jeszcze 9 dni do @ a ja już chce test!
nie rób wcześniej testu, bo może jeszcze nic nie pokazać i się niepotrzebnie załamiesz..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości