|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Wybacz ![]() Oglądam "Dom nie do poznania!" Uwielbiam to. Zawsze beczę na tym
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lekarz mówi, że to nic złego a raczej nawet lepiej ![]() Daj znać jaki duży już Kamilek, to będę wiedziała ile mniej więcej Marcelek już ma Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z przykrością stwierdzam że rozleniwiłam się do tego stopnia że potrzebuję porządnego kopa żeby cokolwiek zrobić
Obiad był w proszku, zadzwoniła mama że wraca z pracy baaaardzo głodna i w 15 minut zrobiłam mięso które właśnie mi się smaży, dokończyłam fasolkę i obrałam ziemniaki ![]() Także dzięki mamie obiad mam już z głowy
|
|
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula kolejne usg na nfz w piatek kolejny czyli 19
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- domii mam tak samo jak ty zazdraszczam obiadu,ja w trakcie
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pranie nie wywieszone
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Ha! A ja dokonałam obiadu
kolorowego ryż ugotowałam z dodatkiem kurkumy- wyszedł żółciutki do tego pomidorki i łosoś pieczony pod pierzynką z zielonej pietruszki Bejzbiolowi ewidentnie smakowało ![]() Za to jeśli chodzi o sprzątanie, to jestem w szczerym polu.. Jak wróci TŻ to...
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
a moja magisterka leży obok i nawet nie patrzę w jej stronę.. udaję że jej nie widzę
|
#1872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w poczekalni na szczęście maks 20 minut czekałamKurczę 3,5 na plusie, ja ostatnio na wizycie czyli w 23 tyg miałam 5,5 kg na plusie, ale cóż poradzić jem ile potrzebuje, to że muszę skubnąć coś słodkiego to inna sprawa, ale jem bardzo dużo owoców, nawet cały dzień mogę na samych owocach być Cytat:
![]() Pamiętam jak na połówkowym mała ważyła 248 g matulu jaka to malizna a teraz już na 3D było 600 g więc rosną nam te dzieciaczki
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-10 o 13:59 |
||
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się zorientowałam, że w poniedziałek o 9.30 mam wizytę, a o 10 próbne uczesanie. Chyba się na to drugie spóźnię
Muszę tam zadzwonić. Co chwilę prądu nie ma I mi neta wybija. Co to się dzieje
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grratulacjeeeeeeeeeCytat:
![]() |
||
|
|
|
#1877 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kolejne tygodnie!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,a jak z brzuszkiem u Ciebie?widoczny już?![]() Ogarnęłam się, baaa nawet udało mi się pomalować paznokcie u stóp ![]() Niedługo wróci Tż z pracy,zjemy obiad i lecimy na wizytę... wieczorem zapewne zdam relację.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#1878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy podyskutować jednak dla dziewczynki wydaję mi się że prościej ![]() Typy to: Julian, Sergiusz, Gracjan, Tobiasz Gabriel , Aleksander Tymoteusz, Cyprian Amadeusz I chyba z tych coś wybierzemy ![]() Tż napisał ostatnio na kartce swoje typy dla dziewczynki i chłopca jak jeszcze nie znaliśmy płci.I też mu wyszło więcej dla dziewczynki ![]() I ja bym zrobiła to badanie dla spokojnej głowy ![]() Cytat:
Ale na usg widać że sobie pływał w różnych kierunkach ![]() Cytat:
Sama siebie zaskoczyłam jednak nie ma co liczyć na intuicję....przynajmniej u mnie w ciąży zawiodła.A tak to działa sprawnie ![]() Issia Dziękuję Magalska Najbardziej zaciekawiło mnie sztachnięcie gazem ![]() Dzidzia Dziękuję Cytat:
Cytat:
Codziennie lody,dobre żarło i pewnie przybyło tu i ówdzieAle co tam Ktosiula Dzięki A kocyki można uszyć samemu,pełno min. na Allegro wzorów pięknej bawełny i materiału minky
|
|||||
|
|
|
#1879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
klaski :Cytat:
![]() Cytat:
Za to ja mam dziś jakiegoś pawera do sprzątanie i robienie przetworów. Łazienki umyte, pozamiatane, posprzątanie w pokojach, pranie zrobione, powieszone i już zebrane, bo szybko wyschło, zrobione porcje kompotowe na zimę i ogórki kiszone całe 4 słoiki ale zawsze coś. Zaraz idę jeszcze posprzątać babci w domu, bo mieszka obok, a już wiekowa jest to pomogę jej, a wieczorem może uda mi się przekonać osobistego na wyprawę do sklepu na zakupy. Nie chce mi się w domu siedzieć.
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na obiad warzywa na patelnię z makaronem penne
|
|
|
|
#1881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mojemu TŻ się podoba jak go używam ![]() Cytat:
[QUOTE=aaby;41715997] za 23 tydziń ![]() za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hejo! ![]() dziewczyny polecam Wam przepis na sajgonki który wczoraj wrzucałam! rewelacja! troch go zmodyfikowałam ![]() coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam co
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Nas też dla dziewczynki było więcej typów za to nie mogliśmy dojść do porozumienia.. bo Tż chciał swój typ,a ja swój... a dla chłopca mniej imion mi się podobało,ale ostatecznie padło na Kamila ![]() P.S Moja mamcia serwuje dziś kurczaki z rożna na obiad
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-10 o 14:47 |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczorajsze sajgonki tylko że dzisiaj z frytkami a nie ryżem
![]() muszę rozmrozić wiśnie które ostatnio mroziłam, bo mnie chęć naszła na nie :d idę jeszcze na drzewka popatrzęe może się coś uchowało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() miki Dzięki Budowniczka A gdzie ten Twój gigancik się chowa? Tak będzie chłopaczek Dla wszystkich mamuś gratki za tygodnie i miesiące ![]() Idę jeść obiadek,ziemniaczki z kefirkiem
|
||
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Zatłukłabym taką matkę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku byłyśmy u tej samej lekarki w L&L
USG genetyczne miałam wprawdzie w dr Sus-Urban - też polecam, a z koleżanką na jej usg genetycznym byłam u dr Rybak. Z tych trzech chyba dr Pośpiech spodobała mi się najbardziej.Jestem ciekawa zdjęć Twojego maluszka. No i gratuluję synka
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Budowniczko z wywoływaniem porodu to chyba od lekarza zależy i szpitala ![]() Nasturcja Oni zawsze mądrzejsi ![]() Koala Spora dziewczynka anka ![]() Ostatnio kumpela robiła glukozę w 25 tygodniu.U nas ginka zapisuje między 24-26 tygodniem. Poziom cukru też miałam dobry i pewnie niedługo w 24 tyg zrobię glukozę. Do później... Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-10 o 15:17 |
|
|
|
|
#1890 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Od rana nie miałam neta więc miałam kwarantanne od wizażu Od rana boli mnie głowa nawet kawa nie pomogła, tylko mnie porządnie przeczyściła.. ; )Moje dziecie dziś oszalało. Walczy w tym brzuchu chyba sama ze sobą, normalnie jakby chciała przez ten brzuch wyskoczyć! ![]() Cytat:
Cytat:
Dopiero chyba w przyszłym miesiącu będę mogła zająć się wyprawką. Jestem powoli przerażona tym że jestem w takiej czarnej Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

) ktora zburzyla moj dzien robiac mi z rana smaka na Koktajl !
) 
Wybacz 

a ja 11 kg na plusie.
Ślub 25.08.2012

pranie nie wywieszone

I mi neta wybija. Co to się dzieje

klaski :
troch go zmodyfikowałam