|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widzialam takich , moj Avent jakis przedpotopowy w takim razie :mysli:.. Troszke kształtem przypiminaja TT . I tez maja ten smok imitujacy cyca. Bardzo fajneWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie takie chciałam kupić i kupię;-)
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaoszczędziłam troszkę kasy bo dostałam je w SR za darmo (sorki musiałam się tym pochwalić )---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Takie jak ja mam ? Naprawdę polecam
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie same, oglądałam je wczoraj. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Domii29 - czy te butelki to AVENT Philips Butelka z serii Natural 125ml SCF 690/17 |
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie na jednym watku wyczytałam jak dxiewczyna o 7.50 pojechala ze skurczami do szpitala ( takimi do wytrzymania) tam jej powiedzieli ze ma pełne rozwarcie - to ich wyśmiała a o 8.19 miała juz dzieciàtko na rekach.
Mowi ze dzien przed porodem duzo na piłce skakała. Chyba musze szybko taka piłke kupic ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamu
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ! Nadrobiłam od wczoraj, ale wybaczcie nie dam rady cytować . Piszę z lapka i nie jestem przyzwyczajona - już mi 3 razy całą wiadomość skasowało którą do Was piszę
Gratuluję Wam wizyt i poznanych płci ![]() Mam nadzieję że u Basii wszystko jest ok ! My dziś od rana z mężem lataliśmy po sklepach. Kupiliśmy dla naszego synka m.in. Kocyk, ręcznik kąpielowy i właśnie zestaw startowy butelek z Aventu. Dziewczyny jeżeli mogę doradzić to nie kupujcie w smyku butelek - nie opłaca się. My kupiliśmy ten zestaw w Tk maxx za 79 zł, poszliśmy później do smyka zobaczyć a tam taki sam za 149 zł ! także różnica masakryczna ! |
|
|
|
#1871 |
|
Konto usunięte
|
A ja już mam
Moja Olka dostała taką pod choinkę. Jeśli będzie mi się poród opóźniał to sobie poskaczę ;p Tylko mąż to chyba na zawał zejdzie jak mnie zobaczy w 9 miesiącu kicającą na piłce |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41980738]A ja już mam
Moja Olka dostała taką pod choinkę. Jeśli będzie mi się poród opóźniał to sobie poskaczę ;p Tylko mąż to chyba na zawał zejdzie jak mnie zobaczy w 9 miesiącu kicającą na piłce Moj TZ tez jakis przewrazliwiony jesli chodzi o ciaze i jakby zobaczyl mnie na takiej pilce to by krzyku narobil i by mi ja zabral |
|
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już przez Was mam mętlik i z butelkami jaką kupić kończy mi się obiad gotować i zawitam tu na dłużej bo TŻ gra, a potem wygonie go trawe kosić :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1874 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z Olą to już był czerwiec, ja chciałam urodzić, a on "nie nie nie, poleż jeszcze z 2 tygodnie, im dłużej poczekasz tym lepiej" A dziś mnie opierniczył, że niuni wiaderka z ciepłą wodą nosiłam do baseniku... a ja sobie po pół wiaderka plastikowego nalewałam... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Ale i ja w sumie nie wspominam żeby moje skurcze, które złapały mnie w domu były jakieś bolesne. Pojechałam do szpitala raczej dlatego, że wody mi wyciekały. A w szpitalu dali mi wszystko na przyspieszenie i pytali czy skurcze już bardziej bolą- a ja im na to, że nie za bardzo. Bardziej bolesna było badanie ginekologiczne w czasie skurczy... chyba pielęgniarka się zdenerwowała, że nic nie postępuje i chciała mi masaż szyjki zrobić... Ale niemal uciekłam z łóżka i dała spokój |
||
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41980857]
Fajny taki poród, że niemal nic nie czujesz ![]() Ale i ja w sumie nie wspominam żeby moje skurcze, które złapały mnie w domu były jakieś bolesne. Pojechałam do szpitala raczej dlatego, że wody mi wyciekały. A w szpitalu dali mi wszystko na przyspieszenie i pytali czy skurcze już bardziej bolą- a ja im na to, że nie za bardzo. Bardziej bolesna było badanie ginekologiczne w czasie skurczy... chyba pielęgniarka się zdenerwowała, że nic nie postępuje i chciała mi masaż szyjki zrobić... Ale niemal uciekłam z łóżka i dała spokój[/QUOTE] tego się właśnie obawiam ![]() ale się objadłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać ze dziś sobota
i mało do nadrobienia![]() nemosek, budowniczka dziękuje za inf., niestety było dziś tak gorąco że nigdzie nie pojechaliśmyczekam teraz na grila, ale jeszcze z 2 godziny zanim zostanie zapalony ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Ogladam różne rzeczy dla dzieciaków i widzę że mam jakiś fetysz na owce, owieczki, pociel, pieluchyyyyyyyyy i resztę słodkich rzeczy z owcami
|
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z IP,bo mi dziwnie twardniał brzuch od pępka w dół i przestraszyłam się.
Lekarz zbadał mnie, szyjka długa i zamknięta, uff. Kazał dużo odpoczywać, pić wodę i brać no-spę 3x dziennie. Najadłam się strachu...znowu... |
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej masz pewność że nic się nie dzieje złego
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz odpoczywaj. |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o butelki ja się też chyba zdecyduję na te z Aventu z serii Natural. Kupię na początek 2 szt (jedną mniejszą 125 ml i drugą tą większą 260 ml + do tego smoczki do butelek 0+, 1+ i 2 szt. 3+). Później będę dokupować albo zmieniać jak coś. U mnie na tapecie cały czas ostatnio łóżeczka i muszę poszukać na allegro jakiegoś fajnego kocyka i ręcznika. Zamawiałyście może coś z allegro? Tam ceny fajne, ale tego kurde dotknąć nie ma jak i tak trochę się waham czy jest sens kupowania takich rzeczy prze internet.
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze te kilkuosobowe sale
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Od rana jakoś nie miałam czasu zajrzeć, na szczęście dzis tylko 3 strony do nadrobienia uff ![]() Sprzątanko zalicznone, zakupki też to teraz chillout ![]() Właśnie czekam na pizze podziwiam! A co tam u Ciebie?? Cytat:
Cytat:
udanej wizyty i córci Daj znac jakie imiona bierzecie pod uwagę ![]() za poprawę wyników Ja nie miałam typowo 3d ale w 19tc jak byłam na wizycie to ginka na chwilę przestawiła aparat i podejrzałam małą w 4d i mam fotkę buziulki Cytat:
Ja mam piłkę, trzeba bedzie napompować ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1884 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może pełnia była ![]() Cytat:
![]() kocham sówki dla natalki do pokoju kupiłam naklejki sówki tylko teraz się zastanawiam gdzie je ulokować ![]() Cytat:
![]() niekoniecznie do wywalenia, moja nie miała ani plamki ale nie warto ryzykować w drogiej koszuli bo rzeczywiście może się nadawać tylko do wyrzucenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale moja Talcia to piła z każdej butelki więc nie było problemu, szybko jej zmieniłam na najtańsze takie za 10 zł co innego jak dziecię ma kolki, albo nie chce pić z butelki (moja bratowa wypróbowała już chyba wszystkie możliwe a martynka pomimo że ma ponas rok z żadnej nie chce pić ) ja teraz chyba kupię z TT bo mam laktator z tej firmy i ta butelka z zestawu jest już do wywalenia ![]() dziewczyny - nie kupujcie dużo butelek, jedna starczy na początek, bo jak dziecku nie spasuje to szkoda pieniążków, a dokupić drugą zawsze można ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla nawet normalne ceny w h&m albo reserved często są przesadzone (chociaż nie wszystkie), ale na wyprzach to co innego ![]() tylko ja mma jakieś fatum i zawsze jak są wyprze to nie mam kasy żeby poszaleć [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41980857] Ale i ja w sumie nie wspominam żeby moje skurcze, które złapały mnie w domu były jakieś bolesne. Pojechałam do szpitala raczej dlatego, że wody mi wyciekały. A w szpitalu dali mi wszystko na przyspieszenie i pytali czy skurcze już bardziej bolą- a ja im na to, że nie za bardzo. Bardziej bolesna było badanie ginekologiczne w czasie skurczy... chyba pielęgniarka się zdenerwowała, że nic nie postępuje i chciała mi masaż szyjki zrobić... Ale niemal uciekłam z łóżka i dała spokój[/QUOTE] ja tez dostałam kroplówke, zastrzyk, a skurcze nadal miałam minimalne choć regularne. Dopiero jak mi lekarz pęcherz płodowy przebił żeby wody odeszły to poczułam co to skurcz ![]() A badanie przy porodzie niestety bolesne, mój lekarz (trafiłam akurat na jego dyżur ) starał się byc delikatny ale i tak auć to było. ale upał i duchota, nie cierpię takiej pogody. Dla mnie idealna to 20 stopni i słoneczko, mogłabym żyć gdzieś gdzie mają wieczną wiosne ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Jeszcze o szpitalach pisalyście widziałam ![]() ja sie nasłuchałam wiele o szpitalu u mnie w mieście, ale że o okolicznych też krążą różne opinie to stwierdziłam że nie będę świrować tym bardziej że do mojego mam 15 minut spacerkiem a samchodem to 3 minuty. I jestem bardzo zadowolona Chyba dużo zależy od zmiany na jaką się akurat trafi.Natalke urodziłam przed 20.30, potem szycie, 2 godziny z mężem, na sale trafiłam jakieś o 23, natalke mi zabrały położne do siebie żebym mogłą odpocząc ale i tak nie umiałam spać z tych emocji o 5 przywieźli natalke na karmienie i już cały czas była ze mną. Ale jak coś to mogłam zawsze dzwonić że chciałabym im dac dziecko do opieki.Swoją droga - założe się że one dają tym dzieciom jakieś usakajające ziółka albo coś bo jak to możliwe że dziecko przy mamie płacze a upołożnych niemalże wszystkei dzieci śpią ![]() U mnie jest tak, że na salę nie może nikt wchodzić, odwiedziny sa tylko w specjalnym pokoju. Z jednej strony to dobrze, z drugiej dla mnie optymalnie byłoby, gdyby na sale mógł wchodzić maż, mama jedna wybrana osoba. Bo np. o ile na leżąco czułam się bosko i myślałam że jak wstane to zacznę biegać to gdy wstałam strasznie kręciło mi się w głowie, nie byłam w stanie wejść pod prysznic, a położne czasu na kąpiele nie mają
|
||||||||
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam się w tą upalną sobotę, widzę dziś wszystkie leniuchują gdzieś nad jeziorkami albo w ogrodach bo coś mało dziś postów Pisałyście o jedzeniu, ja też od początku ciąży przestałam jeść słodkie, dopiero niedawno zjadłam batonika, a nawet trzy dni pod rząd kupowałam sobie mleczko w tubce ![]() A mam pytanie, potrzebuje na cywilny buty, ale całkiem niskie, ponieważ jesteśmy z Tżetem tego samego wzrostu, i nie wiem gdzie szukać A i jeszcze pytanie do dziewczyn które brały/będą brały cywilny czy miałyście/będziecie kupowały sobie bukiet?A i jeszcze coś jak mam zgłosić i kiedy zmianę nazwiska w pracy jak jestem na l4?
|
|
|
|
#1886 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1 pielęgniarka widząc jak słaba jestem po cesarce (szczególnie mój tragiczny ból głowy o którym Wam kiedyś pisałam) przyszła do mnie i powiedziała, że weźmie Oleńkę, a ja odpocznę tak z 3h. Spałam do rana, zabrała Olę na całą noc- może widziała, że śpię i nie ruszała mnie A że na sali było nas 8 to ciężko było o chwilę snu- moje chwile relaksu to były słuchawki na uszach... I marzyłam o powrocie do domu ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Waaami ze szpitala Ale spokojnie wszystko ze mną i z Lulą ok! Miałam jakies plamienie, ale podejrzewam, że rozdrapałam jakąś chrostkę. Jak zobaczyłam ilość to mówie o nie! I pojechałam zepsutym samochodem. Zgodziłam się na przyjęcie i gin przebadał mnie, zrobił USG, widziałam cipciucha, zrobil krótkiego dopplera, pooglądal serce, mózg. No ogólnie zrobil mi połówkowe.
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba musisz pozmieniać dane w zusie bo L4 będziesz miała na nowe nazwisko ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41982428]Dlatego ja po prostu czuję, że trafiłam na Anioła 1 pielęgniarka widząc jak słaba jestem po cesarce (szczególnie mój tragiczny ból głowy o którym Wam kiedyś pisałam) przyszła do mnie i powiedziała, że weźmie Oleńkę, a ja odpocznę tak z 3h. Spałam do rana, zabrała Olę na całą noc- może widziała, że śpię i nie ruszała mnie A że na sali było nas 8 to ciężko było o chwilę snu- moje chwile relaksu to były słuchawki na uszach... I marzyłam o powrocie do domu[COLOR="Silver"] Mi przebili pęcherz, ale i tak nic nie pomogło[/QUOTE] 8? o matko ![]() my byłyśmy we 2, w ogóle u mnie w szpitalu maks to 3 osoby na sali. No chyba że byłoby jakies kilkudniowe oblężenie to może po 4 by poupychali ale to mega ciasno by było. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
to nieźle sobie jeszcze stresu zafundowałaś ale dobrze że wszystko okej! ![]() a pracownicy
|
||
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

KCIUKI DLA ANI 

nie widzialam takich , moj Avent jakis przedpotopowy w takim razie :mysli:.. Troszke kształtem przypiminaja TT . I tez maja ten smok imitujacy cyca. Bardzo fajne

przynajmniej masz pewność że nic się nie dzieje złego

A i jeszcze pytanie do dziewczyn które brały/będą brały cywilny czy miałyście/będziecie kupowały sobie bukiet?