|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
niezapomnijka czekałam na info od Ciebie, bardzo sie cieszę że wszystko ok i mogę spokojnie iść spać
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ja też dostałam taką kartę Strasznie się cieszę, że lekarz Cię uspokoił i że wszystko dobrze ![]() Co do oliwy z oliwek do skóry radzę uważać - pani dermatolog kiedyś zabroniła mi używać, bo ponoć ma w składzie coś, co po dłuższym używaniu może wręcz powodować atopowe suchości... Ja kiedyś wcierałam we włosy. Dzisiaj przeglądałyśmy z mamą jej składy ciuchowe i byłysmy też w ciucholandzie i tyyyle fajnych rzeczy nazbierałam dzinsowe sukieneczki i spodnie dzinsowe i inne ![]() Ale fakt faktem, że nie wydałam chyba jeszcze więcej niż 150 zł, a mam sporo rzeczy więc nie ma tragedii
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jutro pewnie nie zajrzę, bo jadę do krakowa i pewnie wieczorem wrócę, a weekend standardowo brak czasu na wizaż. tym bardziej, ze rodzinna imprezę muszę zorganizować
|
|
|
#1866 |
|
Rozeznanie
|
Niezapominajka :thumbup: bardzo sie ciesze
teraz bedziesz miec spokojna nocke i resztę ciąży ![]() Co do karuzeli nad łóżeczko ja kupię na 100%. Większość dzieci jest nimi zainteresowana. Nawet czytałam na niektórymi stronach internetowych apropos jak mądrze i z głową urządzić pokoik dziecięcy i były karuzele bardzo polecane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karuzela też nam się przydawała. na początku miałam taką nakręcaną - odradzam stanowczo, chyba, że chcecie do 2,5 minuty biegać do pokoju i ją nakręcać na chrzest zażyczyłam sobie w imieniu Zuzanki (miała niecałe 3mce) karuzalkę http://www.ceneo.pl/16399601 ok 6mca zdjęłam pałąk, bo silne rączki mocno ciągnęły za zabawki, więc z jednej strony nie chciałam żeby popsuła a z drugiej jak już sama raczkowała i siedziała, to zabawiania na leżąco nie potrzebowała. do dziś korzystamy z melodyjek przy zasypianiu. Zuzanka włącza sobie sama, przełącza melodie. wydatek spory, ale polecam z czystym sercem
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karuzeli, maty i leżaczka to wszystko dostanę w prezencie więc nie bardzo zaprząta to moje myśli
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
niezapomnijka gratuluje
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- A mogę z ciekawości zapytać jak u Ciebie wyglądała przezierność karkowa i ryzyko Zespołu Downa? Chciałabym porównać jakie jest ryzyko jak ta przezierność nie jest tak duża jak w moim przypadku.
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() amen---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
, chusteczki zostaly tylko na wyjscia margo trzymam kciuki za dobre nowiny ... musi byc dobrze
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-10-11 o 00:00 |
||
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Całe szczęście, że poszłaś na to drugie usg. Tamten lekarz to facet bez ogłady, który nie rozumie co czuje kobieta słysząc taką informację. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło
Ja rano jadę na usg genetyczne i juz spać nie mogę z tego powodu. Tak bardzo chcę, żeby wszystko było w porządku. I żeby płeć się ujawniła. Trzymajcie rano kciuki za mojego berbecia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam (tzn. mój bąbel) przezierność 1,9 a na kartce mam trzy ryzyka ![]() trisomia21: 1:3947 trisomia18: 1:7590 trisomia13: <1:20000 Tu chyba chodzi o te zespoły.
|
|
#1874 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ci powiem bylas dzieckiem z duza wyobraznia :thumbup:Moj TZ sie stara ale mu ciezko idzie. Ciagle mi obiecuje ze teraz wszystko sie zmieni. W poniedziałek niby idzie do innej pracy. Niby to samo ale nowy pracodawca, normalny. Cytat:
Powiedział ze nie lubi jak sie klocimy. Zostal u mnie i przytylilismy sie na zgode. Gdyby nie zakaz pewnie bylby seks na zgode ![]() A tak tylko przytulas. I z tego zmeczenia o 19:30 poszliśmy spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-10-11 o 06:41 |
||
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Slyszalyscie coś moze o pepowinie dwunaczyniowej? Albo ma któraś taką diagnozę? ( pewnie nie, bo to chyba za wcześnie, najczęściej wychodzi na polowkowym, tak jak u mnie
()Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
21 to Z. Downa 18 to Z. Edwardsa 13 tp Z. Pataua Bardzo Ci dziękuję za podzielenie się ![]() Ja na genetycznym- 13tc- mam napisane trójnaczyniowa więc to chyba już wcześniej widać niż na połówkowym.
|
|
|
#1877 |
|
Rozeznanie
|
Gdzies na jakimś forum obilo mi sie o uszy ale nie wiem dokladnie o co chodzilo. Chyba pepowina ma 3 zwyczajowo.
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Tak, powinna być 3 naczyniowa, u mnie jest dwu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Niezapominajko - super wieści, możesz być spokojna
![]() małż wrócił z pracy, wysłuchał moich obaw, pogadaliśmy. i on i moja przyjaciółka, której tata jest lekarzem, zapewniają mnie, że to tylko cyferki, że nie ma się co nakręcać, dopóki nie poznam wyników i oceny ryzyka. trochę ochłonęłam. w każdym razie uznaliśmy z małżem, że co by nie było - amniopunkcji nie chcemy robić. |
|
|
|
#1880 |
|
Rozeznanie
|
A lekarz co mówi? Do tej pory dziecko rozwija się prawidłowo, wszystkie pomiary w normie? Z tego co wiem to chodzi o to, że przez 2naczyniową słabiej przepływa krew.
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czasem nic nie wiadomo a okazuje sie ze z maluszkiem jest jakis problem. Mojej bratowej kuzynka miala wszystkie badania, usg i rozne cuda i okazalo sie dopiero po porodzie ze dziecko mialo dziure w przeponie i natychmiast operacja. |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą nie wiem czy chodzicie do kościoła, ale mnie i TŻ rodzice namówili na pewien wyjazd sama do końca nie wiem czy bardziej wycieczkowo czy bardziej żeby mi pomógł na psychikę jak się łamałam jakiś czas temu do sanktuarium pod częstochową w którym w trzecią bodajże niedzielę m-ca jest specjalne błogosławieństwo dla ciężarnych. Muszę przyznać że fajne to było odczucie usiąść pośród samych bab z brzuchami Generalnie polecam, takiego nagromadzenia ciążarnych nie zobaczycie nawet na porodówce To działa na psychikę jak to że nadaliśmy mu imię w pierwszych dniach jak dowiedzieliśmy się o ciąży i nasz Piotrusio-Zuzanka musiał się udać skoro był już żywym stworem z imieniem a nie jakąś fasolką którą łatwo byłoby utracić. Trzeba zawsze wierzyć w to że się uda...wszytsko. Tak samo z tymi wynikami.. I jeśli jednemu pomoże tak jak mnie że idzie raz w tygodniu na godzinę do kościoła albo to ż e nada mu imię to niech to będzie to, innemu może pomoże coś innego
|
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się źle zaczyna to się dobrze kończy---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
#1884 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w II trymestrze w koncu Cytat:
Cytat:
Trisomie 21 - 1:9893 18 - 1:27581 13 - 1:77365 a teraz mam przeziernosc 0,6, robilam to badanie w 11t3d a na wyniki z krwi jeszcze czekam Cytat:
teraz to juz bedzie tylko lepiej ja nie slyszalam o tym, to cos zlego ?? Cytat:
za decyzje niezapominajka ciesze sie razem z toba Super, ze ten drugi lekarz Cie uspokoil
|
|
|
#1885 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na odmianę za mało przybrałam, ale wcale się tym nie martwię. Nie wiem, czy uwierzycie, ale przez 4 msc przybrałam 20 dkg, a brzuszek już dość widoczny mam ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Ruchy dzieciątka - dokładnie w pierwszym dniu 18 tygodnia mogł je już wyczuć mój partner i córka, ja czułam już lekkie plumkanie ponad tydzień wcześniej. |
||
|
|
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle w IKEA można kupić dość dużo takich tekstylnych rzeczy do pokoju niemowlęcego, i to w fajnych cenach. Jutro jedziemy oglądać łóżeczka, więc przy okazji i resztę rzeczy obejrzę. Chętnie bym już kupowała, ale w sumie jeszcze jest czas ![]() Ostatnio często spotykam się z koleżanką, która w lipcu została mamą. Jak pakowała córkę do fotelika, swoją drogą dobrego Recaro, to moim zdaniem za luźno zapinała jej pasy. Wczoraj nie wytrzymałam, i mówię jej że chyba źle to robi, a ona mi na to, że wie, ale przecież tylko chwilę będą jechały więc dlatego tak zapina no i że małej ciasno. Opadły mi ręce. Na chusteczkę kupować dobry sprzęt, jak się go źle użytkuje?! Przytoczę jedno zdanie pana ze szkoleń Bezpieczny Maluch dotyczące fotelików: "Im mocniej kochasz swoje dziecko, tym mocniej zapinaj je w foteliku." Niektórym trzeba by to grawerować na kokpicie. Może nudna jestem z tymi fotelikami, ale po prostu poraża mnie ignorancja niektórych Rodziców w tym temacie.
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Wyslala mnie laska do Pränatalzentrum na wykluczenie wad
generalnie pepowina powinna byc trojnaczyniowa dwunaczyniowa moze byc jedynie "uroda" dziecka, ale moze byc i powodem wad serca, nerek, genetcznych itp, jak rowniez hipotrofii (to na ta chwile malo prawdopodobne, bo dziecko jest ciezsze niz powinno, istnieje zagrozenie cukrzycy ciazowej), sa rowniez przypadki, ze dzieci przedwczesnie umieraja w brzuszku
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole prosilam tzta zeby mi juz jakies pudla przyniosl, tak jak myslalam kazal poklupac mi sie w glowe i powiedzial, ze dopiero 2 mies przed porodem
jak go wysmialam, to stwierdzil ze jak zrobie porzadek u Natalki w szafie I wczoraj zrobilam teraz juz nie ma wyjscia
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-14 o 09:33 |
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i oczywiście gratuluje wejścia w IItrymestr
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
bebe mi farmaceutka powiedziała że glicerynowe mają działanie przeczyszczające i w ciąży powinno się je stosować tylko po konsultacji z lekarzem. Na inter też znalazłam info, że wykazują działanie drażniące na śluzówkę
![]() niezapomnijkaa09 cudownie amelka2006 ![]() cayenneOna o kurczaczek asienka213 ja tam brzuszka nie widzę zgrabniutki, gratuluję II trym Wczoraj dzwonił do mnie tato i powiedział, żebym sobie jakoś dbała o tą skórę, rozciągała ją itp, bo mama ma rozstępy po mnie (a ma je wszędzie i są olbrzymie ) i że jemu one nie przeszkadzają ale brzydko to wygląda, no i mówi dalej, że mamie to w ciąży ze mną (pierworodna) taki brzuch urósł że lekarze mówili że mogą być bliźniaki stwierdzali bo wielkości brzucha... No i ja wpadłam w panikę bo mi brzuch też duży rośnie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

żonka swojego męża

Wiem, że to chore 

w koncu
jak go wysmialam, to stwierdzil ze jak zrobie porzadek u Natalki w szafie I wczoraj zrobilam 
) i że jemu one nie przeszkadzają ale brzydko to wygląda, no i mówi dalej, że mamie to w ciąży ze mną (pierworodna) taki brzuch urósł że lekarze mówili że mogą być bliźniaki