Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 16:50   #1861
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
EN niech się uda. Taka szansa nie zdarza się często. Musisz Go przekonać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Komu oddalam skoka?

;p
mi na 15 min,ale pogonilam dalej :P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:55   #1862
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie.
1.Zeby ida dziecku wiec to moze byc przyczyna nocnej korby.
2. Próbujemy debridat znowu
3. Może w nocy odrabiac jedzeniowo dzien, byc glodna bo przez miesiąc przybrala tylko 360g..
4. Neurologicznie jest wg niej ok, kazdy rośnie w swoim tempie. Hania np. Bez problemu obraca sie na boki i na brzuch, a robia to świadomie dzieci w 6 mcu a z brzucha czasem jej wyjdzie. Jej dziecko stalo w lozeczku w wieku 6 mcy np :p

Na szczepieniu była tragedia. Nowa pani wywolala histerie, az ja musialam podac rotarix

Wysłane z mojego GT-I9300
brawa za umiejętności
co do zębów, to po czym to poznać można? oczywiście poza tym, że idzie wyczuć palcem?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:57   #1863
Oliath
Zakorzenienie

Perse spiworek rewelacja, ale model przycmiewa spiworek bez wysilku

Nawdychalam sie denaturatu szorujac oponki z kleju od tasmy zabezpieczajacej, ile myslicie moge miec promili we krwi?

Dom caly w sreberku, bo odpadalo z tasmy i folii przy odpakowywaniu tapicerki

JEZUUU, WALI JAK W GORZELNI, WIETRZE I ZAMARZAJA MI STOPY
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:57   #1864
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
brawa za umiejętności
co do zębów, to po czym to poznać można? oczywiście poza tym, że idzie wyczuć palcem?
Nie wiem babka popatrzyla, ze cos tam jest ukosnie, widac zalazki i zaczyna miec ostre

A i mamy zapalenie spojowki

Stary 2013-11-14, 16:58   #1865
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
brawa za umiejętności
Tysia dziąsła są wtedy opuchnięte, dziecku sprawia przyjemność jak jeździmy mu po dziąśle palcem, a ono chętnie przygryza naszą część ciała

Nam jeszcze zęby jako takie nie idą, ale pediatra powiedziała, ze wchodzą do zębodołu i przez to również może odczuwać dyskomfort. Nam zęby przewidziała za 2 msc i to pierwsze ponoć będą na dole. Zobaczymy jak się sprawdzi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:06   #1866
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
och dziewczyny! byłam na tym usg i spotkałam tam koleżankę z porodówki! Te wspomnienia, aż mi się łezka zakręciła...

Na usg bioderek wszystko ok, pan doktor pochwalił szerokie pieluchowanie...którego nie było
za bioderka

Cytat:
My juz po wizycie.
1.Zeby ida dziecku wiec to moze byc przyczyna nocnej korby.
2. Próbujemy debridat znowu
3. Może w nocy odrabiac jedzeniowo dzien, byc glodna bo przez miesiąc przybrala tylko 360g..
4. Neurologicznie jest wg niej ok, kazdy rośnie w swoim tempie. Hania np. Bez problemu obraca sie na boki i na brzuch, a robia to świadomie dzieci w 6 mcu a z brzucha czasem jej wyjdzie. Jej dziecko stalo w lozeczku w wieku 6 mcy np :p

Na szczepieniu była tragedia. Nowa pani wywolala histerie, az ja musialam podac rotarix

o to może u mnie pkt 3 że mi od połnocy je co godzinę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:09   #1867
mela1234
Zakorzenienie

Jestem po dentyście. To jest pierwszy dentysta którego lubię. Zrobił mi trójeczkę, piąteczkę co jest kanałowo leczona pogrzebał i jeżeli nic się nie będzie działo to za miesiąc ją zamknie.
Alicja grzeczna u cioci, zasnęła i tyle się nią zajmować. Ja na znieczuleniu okazało się, że 3 godz nie mogę karmić i strasznie się martwiłam jak wytrzyma Alicja do 17:30 ale póki co nie marudzi o jedzenie. Jadła o 14!
Troszkę coś miauczy, ale myślę, że jeszcze ją do 18:30 przetrzymam i ją do spania już nakarmię.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 17:13   #1868
fiazo
Zakorzenienie

Pomagałam dziecku spać bo jak rączki zaczynały go budzić to bujałam go i dalej spał, takim sposobem spał mi 2godz a ja leżałam pod kocykiem i odpoczywałam

Synek
Stary 2013-11-14, 17:14   #1869
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po dentyście. To jest pierwszy dentysta którego lubię. Zrobił mi trójeczkę, piąteczkę co jest kanałowo leczona pogrzebał i jeżeli nic się nie będzie działo to za miesiąc ją zamknie.
Alicja grzeczna u cioci, zasnęła i tyle się nią zajmować. Ja na znieczuleniu okazało się, że 3 godz nie mogę karmić i strasznie się martwiłam jak wytrzyma Alicja do 17:30 ale póki co nie marudzi o jedzenie. Jadła o 14!
Troszkę coś miauczy, ale myślę, że jeszcze ją do 18:30 przetrzymam i ją do spania już nakarmię.
dla Pana dentysty i dla wyrozumiałej Alicji
Ja też muszę iść do dentysty, bo mnie ząb pobolewa, a też muszę pare zębów zrobić.. ale jakoś zebrać się nie umiem

Włączyłam na dwie godziny ogrzewanie, wchodzę do wc, a tu się okazuje, że teść wyłączył no pójdę i go wałkiem do ciasta pieprznę przez łeb

A no i mam trzeci od porodu okres, plus tabletek, że chociaż mam cykle równe, a nie co 29- 35-40 dni

A no i uwaga, uwaga- En oszalała, założyła se bloga ciekawe na ile mi zapału starczy.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Pomagałam dziecku spać bo jak rączki zaczynały go budzić to bujałam go i dalej spał, takim sposobem spał mi 2godz a ja leżałam pod kocykiem i odpoczywałam

lubię takie wylegiwanie się z Tomkiem

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-14, 17:26   #1870
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja też muszę iść do dentysty, bo mnie ząb pobolewa, a też muszę pare zębów zrobić.. ale jakoś zebrać się nie umiem

Włączyłam na dwie godziny ogrzewanie, wchodzę do wc, a tu się okazuje, że teść wyłączył no pójdę i go wałkiem do ciasta pieprznę przez łeb

A no i mam trzeci od porodu okres, plus tabletek, że chociaż mam cykle równe, a nie co 29- 35-40 dni

A no i uwaga, uwaga- En oszalała, założyła se bloga ciekawe na ile mi zapału starczy.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Chwal się blogiem

Synek
Stary 2013-11-14, 17:30   #1871
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie zammiast odpowiedz wciskałam odśwież i zaatanaqiałam się czemu nie mogę nic napisać

Po tym jak pisałam wcześniej położyłam piotrka z gołą dupiną do łóżeczka, żeby przewietrzyć, a sama wróciłam do łóżka na małą drzemkę. Jakież było moje zdziwienie gdy obudził mnie płacz z pokoju obok i spojrzałam na zegarek. Spałam około 2godz i wcześniej nic nie słyszałam tak twardo spałam

a on tak 2h z gola dupinka?????

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
tylko ze my mozemy juz zebow nie miec

----
zapomnialam Antka odlozyc do lozeczka bo mi zasnal na cycku... wizaz mnie wciagnal
ide nacpać sie panadolu zeby jakos dzis funkcjonowac.
a co się dzieje? głowa Cię boli Ty nasza Czarodziejko??

JAKIERKA...Ty powinnaś mieć nick JASKIERKA Biedny Edzio oby mu zeszła skaza.

Cytat:
nooo, a przed nami bunt przedszkolaka, ucznia, nastolatka, pierwsze milosci, fajki, hazard, kumple, alkohol, pewne partie w Polsce... zapomnialam o ząbkowaniu
weź nie strasz co:P

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Szukam prezentu dla chrześniaków. Miałam doczynienia z 5-6 latkami na co dzień a mam problem z prezentem Tylko ja uwielbiam zabawki edukacyjne. A moje chrześniaki nie bardzo i jestem w czarnej dziurze.
a jakie lubią zabawki?

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale my jesteśmy w tyle za Wami- jak juz zaczniemy Was doganiac z Adasiem to podpowiecie co i jak z tymi kaszkami itd?

Adaś waży juz 4,73kg W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
Niestety pojawiło sie "coś" nowego w sercu. Ma 7mm
Czekamy na wyniki badań- oby to nie było to czego sie obawiamy... Istnieje ryzyko, ze gronkowiec sie rozprzestrzenia

Przeleciałam Was na szybko i widzę, ze sporo maluchów ma skaze bialkowa- trzymamy za Was kciuki.
Za kryzysy małżeńskie, skoki rozwojowe i przeziębienia też...

No brawo za wagę Adaska
Jeszcze nam przegoni Maluszki!
I dobrze
Jak Ty go tam podkarmiasz no brawo kobieto!
A ...i kciuków nie puszczamy więc wiesz....nie martw się!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-11-14, 18:13   #1872
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a on tak 2h z gola dupinka?????
oj widzisz jakie skróty myślowe z niewyspania zastosowałam, zrobiłam mu pseudo pieluchę z tetry, on tak leży aż mu się znudzi bądź się zasika i macha nogami i bąki puszcza
zaczął płakać i ja nie słyszałam, tż usłyszał i nim się zaopiekował, a ja spałam 2h, pewnie Piotrek tak leżał ze 10-20min

Synek
Stary 2013-11-14, 18:15   #1873
surka
Zakorzenienie

Rozbierałam Lilę do kąpieli, a ta się tak zaczęła w głos chichrać Uwielbiam jej śmiech
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 18:31   #1874
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Chwal się blogiem

a to w klubie się Wam pochwalę bo jakoś nie mam odwagi tak publicznie , chociaż nie ma czym w porównaniu do niektórych blogów naszych mamuś

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Rozbierałam Lilę do kąpieli, a ta się tak zaczęła w głos chichrać Uwielbiam jej śmiech
mój zawsze się tak śmieje jak mu śpiewam "Lajkoniku laj laj" albo jak go podrzucam do góry

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-11-14, 18:45   #1875
roxi1980
Zakorzenienie

cześć

powoli może Was doczytam - Norbert wrócił do przedszkola po 3 tygodniach koczowania w domu!

Nie wiem, co u Was - zajrzałam tylko do klubu, jeszcze muszę iść fotki oblukać

Buziam Was wszystkie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 18:48   #1876
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
surka dzieki a opłata 3.99 jest? bo mam 300 zdjec i by wychodziłó dodatkowo 12 zł

a jak wasze dzieci reaguja na sierscie? moja nie zwraca uwagi jak jej do wózka zagladaja czy jak pozwalam im ja powochac. No ale ja nie kłade małej im na ziemi. One sa duze po 30kg i mogły by odebrac mała na ziemi jako gorsza od siebie i sie boje pomimo ze nigdy nawet nie warkneły na dziecko no ale nogdy nie wiadomo. to zawsze pies. Moze nawet tylko łapa ja uderzyc bo bedzie sie chciał bawic czy co i krzywda gotowa
Mój Tosiek zaczął dostrzegać Sarę od jakiegoś miesiąca i traktuje ją jak każdą inną zabawkę. Sarę przyzwyczajam od początku do Antka i obserwuję jej zachowanie bardzo uważnie i też nie zostawiam ich na razie samych. Chociaż jedyna reakcja Sary jaką zauważyłam na Antka to nieodparta chęć wylizania go i niestety kilka razy dostał już soczystego liza jak nie zdążyłam jej powstrzymać, ale przeżył, reakcji alergicznej nie ma (uff bardzo się tego bałam) i mam nadzieję, że nie będzie Gdyby moja sunia była jakimś dużym psem albo przejawiała agresję albo zazdrość jakąkolwiek to byłby problem. Nie wyobrażam sobie jak musiałabym się jej pozbyć gdyby nie tolerowała Antka
Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Byliśmy od poniedziałku w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Dzisiaj już jesteśmy w domu ale nadal jesteśmy pod opieką szpitala i będziemy jeździć na kontrole. Dostaliśmy inhalacje do domu i będziemy się sami teraz leczyć. Nie ma to jak w domu...
Ojojo biedactwa dobrze, że już w domku

A ja czekam na TŻta wraca z Krk i sobie uświadomiłam, że muszę się nim trochę zająć bo baaardzo go odstawiłam na boczne tory. Aż mi głupio. A on kochany jest i nawet słowem się nie odezwie tylko czasem przyciągnie za fraki i przytuli da buziaka. Wiadomo, że Antoś wywrócił wszystko do góry nogami, ale przez to, że staliśmy się rodzicami nie przestaliśmy być małżeństwem
Stary 2013-11-14, 18:53   #1877
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, którą przytulankę kupić, bo mi się wszystkie podobają
http://allegro.pl/kocyk-przytulanka-...676879874.html
i którą wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wynalazłam sobie nowe zajęcie na macierzyńskim
Teściowa dała nam kasę na prezenty świąteczne i na urodzinowy dla mnie. Wpadłam dziś w necie na quilling, czyli zwijanie paseczków papierowych i tworzenie z nich cud na kartki okolicznosciowe np. I zamówiłam sobie cały zestaw do skręcania

Filip dzis grzeczniutki. Śpi już 3h. Idę pozmywać, bo niedługo się pewnie obudzi na karmienie.
Ty to zdolna bestia jesteś noo!!!!

Cytat:
Mój mały pożeracz rączek
ech te rece takie sa pyszne, normalnie rarytas

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Byliśmy od poniedziałku w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Dzisiaj już jesteśmy w domu ale nadal jesteśmy pod opieką szpitala i będziemy jeździć na kontrole. Dostaliśmy inhalacje do domu i będziemy się sami teraz leczyć. Nie ma to jak w domu...
zdróweczka dla dzidzi!!!!!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[

spadam zaraz na spacer, chociaż jak widze to moje dziecko kilometry na macie wyrabia
się nabiega mały sportowiec

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
[
Nie moge juz doczekac sie tych wakacji u tesciow, bo w domu nie potrafie odpoczac, wciaz milion rzeczy mnie wola zewszad.
Przyszly wlasnie skorzane paski do wozka, tj. zwykle paski do spodni, ale ze skory licowej, wiec sie nadacza . Drozsze te paski cztery od calego wozka
jak sie nad morze wybierzecie to i jodu zaczerpniecie
przywieź go troszke do Wro

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
oli mela moja wybrala kuracje Ribomunylu i co i nic - koszt masakra, a nadal nie pomaga. Nie wierze juz w te cuda. U nas glowny winowajca to "wilgoc" i niestety bedzie chorowac ja wiem, ze to tego wina. Niestety na razie nie mam mozliwosci sie wyprowadzic, wiec wiece....

Sorki, ze znow wybiorczo, ale moje dzieci na zmiane sie budzily wiec nie spalam prawie wcale a teraz musze po lekarstwo aleksa jechac i na szybkie zakupy
zdrówka dla MArysi i Aleksa
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
muszę o tym poczytać, bo nie znam się w temacie.
zanim mała pójdzie do szkoły, chcemy się na nowo wybudować i szukam ciekawych rozwiązań dotyczących domu.
teraz chcę zrobić dużo rzeczy inaczej, jednak sporo prawdy jest w tym, że pierwszy raz buduje się dla wroga. nasza obecna chata jest nieprzemyślana.
co byś teraz zmieniłą jakbyś nowy dom budowała...
Kurcze macie zdrowie, budować kolejny dom

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Surka,nie denerwuj niewyspanych mam
Nocka jak zwykle ostatnio wg Jasia-pięknie zasypiam,śpię do północy,a potem włącza mi się wielki głód.Ale ponieważ jestem bardzo zmęczony,to zjem tylko troszkę i usnę...Dlaczego nie?Przecież dojem za godzinkę,bo mama czuwa.I tak do 5.30.A później?Wstawajcie,śpioch y,co to za leżenie w łóżku!
I pajaca mi ściągać natychmiast,bo w pampku samym chcę poleżeć i w skarpetkach!
A co,czyje to wory pod oczami leżą przy łóżeczku?Mamusi?To chodź,matka,pogadamy
I gada Gaduła moja kochana eeeeeeee,aaaaaaa,oooooo i co tam jeszcze mu przyjdzie do główki z takim zacieszem na twarzy,że całe niewyspanie odchodzi w cień
ale sie usmiałam heheh
Fajna pogugawędka

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
[

Wklejam nowe umiejętności mojego syna
http://www.youtube.com/watch?v=QfR-6i37QMg
Szymek jest swietny, a to podnoszenie wow, pewnie szybko bedzie siedział

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ghia jamniczek taki jak mój ale się będą niedługo super razem bawić!

Muszę sobie kupić czepek. Nie dość że mi połowa włosów wypadła i są dosłownie wszędzie, to drugie pół wyrwie mi syn

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

ja chyba też....masakra z tymi włosami.

Ja dodatkowo dziś zrobiłam badania krwi, jutro wyniki. Codziennie mi się strasznie kręci w głowie...mam nadz. ze to nie znowu anemia:/o ile z niej po ciąży wogole wyszłam...

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Moje dziecko powiedziało do mnie własnie- ugly.
I czuję się niefajnie. Idę się pomalować.
ja Ci powie po dziecinnemu "pitiii"(pretty) czuj się doceniona

Cytat:
dzień dobry

U nas nocka trochę lepsza. Wiercenie od 4, wstawanie o 6.30 ale tylko 2 karmienia. Nie jest źle. Teraz Mikołaj śpi a ja mykam pokręcic na hula hopie Trzeba w końcu pozbyć się tego zwisającego brzuchola A potem jedziemy na usg bioderek. Trzymajcie kciuki!
kciuki były trzymane

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej
U nas standart noc średnia pobudka o trzeciej rano do piątej wiercenie się ale cóż chyba już taki mój los dopóki tego nie wyrośnie bo mam nadzieje że kiedyś zacznie przesypiać całą noc
Fotka jak mój pies walczy o zabawki z Antkiem

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
jaki Antoś ma zaciesz
a piesek niezły ehhehehe, zabrac zabawke, zabrać hehe

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Nie wiem babka popatrzyla, ze cos tam jest ukosnie, widac zalazki i zaczyna miec ostre

A i mamy zapalenie spojowki

jak nie urok to, że tak powiem coś na s....

28.07.2013r.
Stary 2013-11-14, 18:54   #1878
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Ale Młody dał mi dziś popalić
Mam nadzieję, że to był jakiś punkt kulminacyjny Skoka i od jutra będzie ciut lepiej
Jestem wykończona psychicznie.
Tzn teraz już mi trochę lepiej, bo wysprzątałam dom jak Mały zasnął
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 18:54   #1879
fiazo
Zakorzenienie

uwielbiam mego teścia , przd chwilą dzwoni i pyta: jak tam piotruś, to ja mówie, że je, zdrowy i wszystko ok, a ten "to dobrze , to tyle cześć" może z 30sek trwała rozmowa ale on tak zawsze

Synek
Stary 2013-11-14, 18:55   #1880
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ty to się masz z tym karmieniem.
Może Alisia wytrzyma.
Miałam pytać...jak dziadek..juz ok?

28.07.2013r.
Stary 2013-11-14, 18:59   #1881
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ev, Kejt: jak dzieciaki?
Nie kaszle dziś Katar ewoluował z przezroczystego na biały
Śpi cały dzień praktycznie. Bez płaczów
Cytat:

POKA!!!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
cześć

powoli może Was doczytam - Norbert wrócił do przedszkola po 3 tygodniach koczowania w domu!

Buziam Was wszystkie

dla Norberta!
Rozumiem, że zaczynasz spamować z nami?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Ale Młody dał mi dziś popalić
Mam nadzieję, że to był jakiś punkt kulminacyjny Skoka i od jutra będzie ciut lepiej
Jestem wykończona psychicznie.
Tzn teraz już mi trochę lepiej, bo wysprzątałam dom jak Mały zasnął
przytulam!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:07   #1882
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku nic nie pasuje zjadł i usnął, jestem tak padnięta tym jojczeniem od rana, że najlepiej żeby spał do 18
Jak wyczuć że zęby idą? Jak przejadę palcem po dziąśle na dole to czuje takie ostrzejsze w miejscu jedynek.

Czarowniczko ja bym brała zebre albo krowe

postukaj po dziasle metalowa lyzeczka. Jesli to co czujesz to zabek to zastuka

Cytat:
krówka jest suuuper!

lew lub krowa

Cytat:
Tysia dziąsła są wtedy opuchnięte, dziecku sprawia przyjemność jak jeździmy mu po dziąśle palcem, a ono chętnie przygryza naszą część ciała

Nam jeszcze zęby jako takie nie idą, ale pediatra powiedziała, ze wchodzą do zębodołu i przez to również może odczuwać dyskomfort. Nam zęby przewidziała za 2 msc i to pierwsze ponoć będą na dole. Zobaczymy jak się sprawdzi
zazwyczaj najpierw pojawiaja sie jedynki na dole, potem na gorze

Daj link do bloga!

ONA- jakies lego? Ninjago, Chima lub Star Wars

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:08
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:08   #1883
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Buziam Was wszystkie
Twoje powitanie mnie rozwaliło hehehehe

Cytat:
dziecku do szczescia duzo nie tzreba hehe

Cytat:
oj widzisz jakie skróty myślowe z niewyspania zastosowałam, zrobiłam mu pseudo pieluchę z tetry, on tak leży aż mu się znudzi bądź się zasika i macha nogami i bąki puszcza
zaczął płakać i ja nie słyszałam, tż usłyszał i nim się zaopiekował, a ja spałam 2h, pewnie Piotrek tak leżał ze 10-20min
uff

Zawsze sie zastanawiałam jak wietrzycie dupiny, bo ja jak przeberam pieluszke to chwilunie bo zaraz ma gęsią skórkę

ENLEVEE CHWAL SIĘ

28.07.2013r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 19:10   #1884
roxi1980
Zakorzenienie

edytkaac - dobrze, że już w domku jesteście, dużo zdrówka życzę
magdalenne - nie bój, nie jesteś sama - Weronika od kilku tygodni śpi w dzień w domu 10-20 min. (za to na dworze do 3h wredek mały)
Surka - a butle masz AVENT? jeśli tak to oni mają smoczek trójprzepływowy - super do kaszki - w zależności jak go do dziobala włożysz (na kierunek noska ustawia się I, II lub III i to reguluje siłę wypływu kaszki)
małaczarnakejt - mam nadzieję, że pochwalisz się jak idzie zwijanie paseczków...?

Ja nie wiem... dzieci nie śpią, marudzą, chorują, a Wy macie zas pisać... to niesprawiedliwe!

Stary 2013-11-14, 19:10   #1885
surka
Zakorzenienie

Przed chwilą mieliśmy kolejną próbę picia kaszki przez smoczek do kaszki, niesttey nie udana
Stary 2013-11-14, 19:13   #1886
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

dla Norberta!
Rozumiem, że zaczynasz spamować z nami?
sie postaram

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Twoje powitanie mnie rozwaliło hehehehe
why?

Stary 2013-11-14, 19:15   #1887
surka
Zakorzenienie

Cytat:
edytkaac - dobrze, że już w domku jesteście, dużo zdrówka życzę
magdalenne - nie bój, nie jesteś sama - Weronika od kilku tygodni śpi w dzień w domu 10-20 min. (za to na dworze do 3h wredek mały)
Surka - a butle masz AVENT? jeśli tak to oni mają smoczek trójprzepływowy - super do kaszki - w zależności jak go do dziobala włożysz (na kierunek noska ustawia się I, II lub III i to reguluje siłę wypływu kaszki)
małaczarnakejt - mam nadzieję, że pochwalisz się jak idzie zwijanie paseczków...?

Ja nie wiem... dzieci nie śpią, marudzą, chorują, a Wy macie zas pisać... to niesprawiedliwe!
Ja mam butelki avent natural, do nich też jest taki smoczek? Bo mam 3 + i tam nie widzę, żeby była możliwość I,II i III chyba, że ślepa jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 19:18   #1888
angelak86
Raczkowanie

Hej,
Rozpisałam się, już miałam wysyłać, brakło prądu- z racji tego że bateria w lapku zepsuta- wyłączył się, rozpisałąm się znów- Piotrek zaczął płakać wzięłam Go na ręce i co? Jakaś aktualizacja czy coś takiego lapka- wyłączył się, o nieeeeeeeeeeeeee złośliwość rzeczy martwtch, w takim razie teraz na szybko ile zdąrze

Domi Karolajn przypomniało mi się jak rozmawiałam ze znajomą i chwaliłam Piotrusia za nocki, to gratulowała mi bo jej 1,5 roczny synek do tej pory nie przespał ani razu całej nocy, mało tego, budzi się co godzinę max co 2 z płaczem tragedia, jeździli po lekarzach, robili badania i wsio ok, taki jego UROK. Nawet nie próbowałam wyobrazić sobie jak ona jest w stanie wstać rano i iść do pracy, po pracy zająć się dzieciaczkiem i funkcjonować.
Ja ostatnio Piotrusia usypiam na noc na 2 razy, 1 raz zasypia przy mleczku o dziwo dziś tylko po 10 minutowym szlochu a potem za jakąś godzinę budzi się z krzykiem więc biorę Go w rożku na ręce i bujam tak z 15 minut (więcej nie mam sił bo ręce odpadają, a bron Boże nie mogę usiąść podczas tego bujania) po czym zasypia i tak juz śpi do kolejnego karmienia przed północą gdzie w sumie wszystko odbywa się na śpiocha a potem o 4, przeważnie wstajemy ok 8 no i do wieczora śpi może z godzinę łącznie. Ale tak tak, ważne że jak już zaśnie to noc jest bezproblemowa.

Agrafka odkąd mamy Piotrusia ja też niczego nie potrzebuję, przed ciążą zastanawiałam się jak to będzie, gdy bedę umiała sobie odmówić na rzecz dziecka? Jakże stało się to oczywiste i naturalne! To nasze największe szczęście i zrobię wszystko żeby zaspokoić Jego potrzeby. Nawet nie myślę o sobie- jedyne na co sobie pozwoliłam to zakup eleganckiego płaszczyka zimowego i małej czarnej bo w święta chrziny i chciałabym wyglądać jak ludź

Piotruś przed wczoraj pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki, ależ byłam z niego duuuuuuuuuuuuumna cieszy mnie to, ponieważ moje dziecko nienawidziło leżeć na brzuszku a teraz widzę że jak radzi sobie coraz lepiej z unoszeniem główki to i leżenie na brzuszku jest przyjemniejsze.
No to starczy, wysyłam póki jeszcze nic się nie stało
Aaaa Cynamonku cieszę się że Adaś przybiera na wadze tak pięknie, świadczy to o tym że wraca do sił

Edytowane przez angelak86
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:20
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:24   #1889
Neni1984
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43706304]Nadrobilam po łepkach, wiec wybaczcie

My po wizycie, tak jak uwazalam Leonsio ma skaze bialkowa..
Tak wiec odstawiam wszelki nabial, kozi tez, wszelkie konserwanty itp. Smaruje buziaka kremem i podaje zyrtec..
Charcze biedaczek przy tym strasznie i marudzi okropnie ...
mam nadzieje ze po tych zmianach charczenie mu przejdzie bo ewidentnie gdziec ma podrazniona sluzowke.
Trzymajcie kciuki pls za szybka poprawe!

Generalnie nie ma tego zlego - jestem na diecie bez slodyczy i nabialu od tygodnia i schudlam 1,5 kg
[/QUOTE]
Rety kolejny maluch ze skazą białkową
Brawa za wagę
A co ma skaza białkowa do charczenia?
Czy coś źle zrozumiałam?

Bo mój też ostatnio charczy...
Cytat:
Aaa i kupiłam sobie dziś mopa z wiatrem
To tak dla rozrywki, żebym się nie zanudzila siedząc z Fi w domu
A co to?
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale my jesteśmy w tyle za Wami- jak juz zaczniemy Was doganiac z Adasiem to podpowiecie co i jak z tymi kaszkami itd?

Adaś waży juz 4,73kg W dwa dni przytyl 150gramow! :thumbup:
Niestety pojawiło sie "coś" nowego w sercu. Ma 7mm
Czekamy na wyniki badań- oby to nie było to czego sie obawiamy... Istnieje ryzyko, ze gronkowiec sie rozprzestrzenia
Ale ślicznie Adaś tyje
Mam nadzieję, że to coś to nic groźnego
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Dwie poprzednie nocki jakos sie udały, po 4 pobudki byly ale jakos przespala, a dzis coś jej sie odwidzialo i noe chce spac w łóżku. Spała 45 minut z cycem, a pozniej sie obudziła i koniec spania.

Teraz uspilam ja na rękach i boję sie odłożyć znow

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Rocky, poczytuje, ale jakos nie moge sie wbic
Wspilczuje problemow z azs. Powiem, ze przechodze to samo, z ta tylko roznica, ze tu do wszystkiego musze dochodzic sama, bo lekarze nic nie powiedza. Rowniez stosuje diete i powiem, ze to nie jest latwe, zwlaszcza przy wegetarianizmie, juz mam mysli odnosnie kurczaka, bo boje sie o niedozywianie Edka. W dodatku widze, ze Edziu sporo schudl i to mnie martwi. W poniedzialek sprawdze wage i raczej przeloze szczepienia o jakies dwa tygodnie. Wysypka u nas lepiej, ale do czystej buzki droga daleka, no i niestety na nozkach mamy sporo plam. Tak bardzo sie martwie o Edzia :/ Postaram sie jutro/pojutrze znow udac sie do rodzinnego i prosic o skierowanie na badania lub wizyte u specjalisty, zobaczymy co na to rodzinny.
Zycze Laurce powodzenia w walce z suchoscia skory

Kurcze - jak chudnie to koniecznie idź na wizytę
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U mnie bez poprawy jakby kto pytal haha

Cytat:
No to 3cidzień zkolei moje męczarni.od północy prawie. Niw śpię

I kolejna bida

Jak tak czytam, że nie tylko ja mam szał ostatnio z Młodym to mi tak trochę lżej ...
Przepraszam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:27
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:24   #1890
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Piotruś przed wczoraj pierwszy raz przewrócił się z brzuszka na plecki, ależ byłam z niego duuuuuuuuuuuuumna cieszy mnie to, ponieważ moje dziecko nienawidziło leżeć na brzuszku a teraz widzę że jak radzi sobie coraz lepiej z unoszeniem główki to i leżenie na brzuszku jest przyjemniejsze.
No to starczy, wysyłam póki jeszcze nic się nie stało
)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości