|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
W ogóle jeszcze coś w SR położna dostała zdjęcie jakiegoś dziecka zaraz po urodzeniu pokazywała nam .
Na zdjęciu widać rozkraczoną kobietę dokładnie widać od pępka w dół z jej łonem i wychodzącą pępowiną i w dłoniach położnej dziecko jeszcze z nie odciętą pępowiną . Niby normalny widok a jednak bym zabiła męża jakby mi takie zdjęcie zrobił. |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
Pisalyscie o promocji na pieluszki dada, niestety u mnie w biedronce były tylko w rozmiarze 4 i 5. Za to w rossmannie dostałam na maila zniżkę 20 % na pampers newborn i te białe pampersy 78 szt, wzięłam białe. A tak odchodząc od tematu dzieciowego w rossmannie jest też 40 % zniżki na kosmetyki do makijażu do 28 listopada, więc zrobilam sobie i sobie prezent.
#1864 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale na poważnie ja nic nie mówiłam o kapuście kiszonej.
Ja gadam tylko o czekoladzie i pączkach ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() A może on ma ten syndrom partnerki w ciąży. Że przejmuje zachowania ciężarnej na siebie. Czytałam, że niektórym facetom się udziela pierwsza ciąża - tzn. miewają te same dolegliwości co partnerka, są zmęczeni niekótrzy nie śpią i wstają na siku w nocy, a nawet brzuchy im tyją ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi daibetolog mowila, ale tez mi sie ketony w moczu pojawialy, a tzn ze niby organizm gloduje:, albo za malo jadlam na noc albo ogolnie w ciagu dnia. To moze dlatego mi tak powiedziala ?? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1867 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sama brałam tabletki przez długi czas, a w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu. Podobnie dwie osoby w mojej rodzinie. Wiele lat na tabletkach i aktualnie mają dwójkę dzieci, także te teorie nijak się mają do rzeczywistości ![]() Gosiu, do termometru są dołączone kapturki, ale ten użytkownik, od którego kupuje ma też w sprzedaży dodatkowo kapturki i zastanawiałam się czy brać jeszcze dodatkowo. Widzę, że jednak nie ma sensu, bo te starczą pewnie na długo. Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-11-22 o 18:11 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
To ja dziś jadłam kiszoną kapustę i do teraz jestem pełna, dziś kolacji nie jem
![]() Dostarczyli nam materac, wydaje się dosyć fajny i wygodny, mąż wybierał ![]()
#1869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale głowa do góry! Odmieni mu się jak zobaczy maleństwo. Szkoda będzie mu oczu przymrużyć na drzemkę bo nie będzie mógł ich oderwać od maluszka ![]()
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Migotka- zgubiłam gdzies linka do tej aukcji z cyckonoszem, masz może?
![]()
#1871 | |
Zadomowienie
|
witam się po drugiej już dzisiaj drzemce
![]() żebra tak, dają czadu, od wczoraj nie mam jak usiąść czy ułożyć się, żeby było dobrze. zastanawiam się, czy mały już się nie "wstawia" na pozycję startową, bo gniecie mnie też z prawej strony w miednicę. może trafic nie może? ![]() Cytat:
dla mnie jest to drugi z kolei wybór, gdyby "mój" szpital miała jakąś awarię- bliżej mam do Międzylesia
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z opieką nie zawsze jest prosto, koleżanki mąż poprosił w szpitalu to mu powiedzieli że nie ma mowy bo żona jest w dobrym stanie a ich ZUS teraz bardzo kontroluje i nie ma takiej opcji. Poszedł prywatnie do ginekologa i dopiero mu wypisał.
Któras pisała o pampkach sleep&play (pomarańczowe) - nie polecam dla maluszka bo nie mają gumek/sciagaczy w pasie i przez to słabo się trzymają, do tego wiecznie zaliczalismy przecieki w nich. Lepiej kupic fun&fit z rossmana czy biedronkową dade (osobiście dla starszaka byłam fanką pieluch rossmanowskich) . Co do obaw czy pokochacie maluchy. Na prawde nie da się nie pokochać. Ja np pokochałam Alka w trzeciej dobie dopiero ![]() ![]() ![]() W tym roku koleżanka rodziła która na dziecko zgodziła się bo mąż jej truł. Całą ciąże nie była pewna czy chce mieć to dziecko, a z porodówki dzwoniła do mnie że jednak się rozmyśliła i ona nie chce rodzic i nie chce dziecka. A jak urodziła to oszalała na punkcie dziecka i to dosłownie, najchetniej nie odkładała by córki nawet do spania i świata poza nią nie widzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() dzisiaj po długich, kilkumiesięcznych poszukiwaniach wózka- wybralam ![]() ![]() ![]() W sklepie kupilam dzis pampersy Premium Care -78 sztuk za 44 zl, wiec cena chyba ok... i usztywniany stanik do karmienia... Zastanawiam sie nad kupnem cebuszki- czy ktoras z was uzywa? jest to wydatek ok 80 zl, wiec neimalo ... do tego mysle czy kupic samą wanienkę do kąpieli czy stojak z wanienką... Napiszcie tez prosze czego bedziecie uzywac do kapieli- jakiego kosmetyku- ja sie zastanwaiam nad emolium...ale nie mam doswiadczenia w tej kwestii... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Wtajemniczenie
|
Ale jajca.
Mamuśki jak Wam wyjdą leukocyty w moczu to łykajcie Żuratvit (3 razy dziennie 1 tabl.) + Urosept (raz dziennie 2 tabl) przez tydzień i wynik moczu poprawia się jak ta lala. W poniedziałek odbieram wyniki posiewu, ale myślę, że jak bad. ogólne moczu wyszło ok to tam nic mi chyba już nie wyhodują... W każdym razie, wygląda na to, że jak tych leukocytów nie jest specjalnie dużo to może się obejść bez antybiotyku. Chyba, że to była wina tego, że przed tem faktycznie jakoś źle nasikałam do tego kubeczka... Kurczę jakim to trzeba być ostrożnym przy takim czymś. Teraz zrobiłam tak: wstałam rano, podmyłam się ciepła wodą i płynem do hig.int. , dokładnie opłukałam i osuszyłam krocze jałowym gazikiem (!) z apteki. - Polecam taką metodę jak coś. I dzięki za Wasze wcześniejsze porady. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Pamiętaj, że zawsze ale to zawsze można go wymienić na lepszy model. Oczywiście teraz nie będzie Ci to w głowie, bo będziesz miała inne przyjemniejsze zajęcie - dzieciątko. Ale jakby się po porodzie Twój facet nadal nie sprawdzał i Cię wkurzał, to - nie ma co się z takim męczyć i użerać. Bo to tylko szkoda nerwów, zdrowia i czasu.
#1877 |
Zadomowienie
|
Shiloh mój mąż też bardzo dużo pracuje, a jak wraca to jest drzemka albo dalej siada do kompa i pracuje. Ja będę miała do ogarnięcia dziecko, dom, pracę i psa, także też będę nieźle styrana. Proponuje, jak się uspokoisz, usiąść i pogadać. Ja przedstawiłam sprawę jasno, powiedziałam, że moje życie zmienia się i to bardzo, obydwoje zdajemy sobie sprawę z tego, że to głównie mi dojdą obowiązki, podkreśliłam, że praca w domu to tez jest etat (czasem o wiele cięższy niż gdy wychodzimy np. do biura czy pracować fizycznie) i liczę, że on też przełoży swoje potrzeby nad nasze potrzeby (nie będzie drzemek po południowych czy ślęczenia nad lapkiem), tak jak to robić będę ja. Myślę, że dotarło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przed ciążą zdarzyło mi sie ze dwa, trzy razy mieć problem z pęcherzem. Wtedy nie szłam po antybiotyk, tylko leczyłam domowym sposobem. Pić dużo wody z cytryną i łykać dużo witaminy C. Powoduje to zakwaszenie moczu i zabicie bakterii, które wydalamy martwe wraz z moczem. Oczywiście nie jest to dobra metoda na zaawansowane i bolesne zapalenie pęcherza lub cewki. forester już parę dni temu rozmawiałam z nim na temat opieki nad dzieckiem i zajmowaniem sie domem. Powiedziałam mu podobnie tak jak Ty mi to napisałaś. Powiedział, że zdaje sobie z tego sprawę i wie jak to będzie wyglądać i będzie mi pomagał ![]() Jeśli mu się odmieni nagle współdzielenie obowiązków, to został również poinformowany, że nie będzie miał co jeść , będzie żył w brudzie i chodził w brudnych ciuchach Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-22 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
|
mp84 wanienkę mam ze stojakiem bo będę dziecię kąpac w łazience, a do kąpieli będę używała oliatum baby
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-11-22 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam pierwszy link od Migotki a pozostałe trzy to moje typy tylko chciałabym najpierw gdzieś w sklepie przymierzyć... http://allegro.pl/80d-biustonosz-do-...664048738.html http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...695356553.html http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...716198490.html (to mój faworyt jest śliczny!) http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...720342795.html
![]() |
#1883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zadomowienie
|
Czesc Laski,
Ja po wizycie u gina. Aleks wazy juz 2600 a to 35tydz. ![]() ![]() Poza tym szyjka mi sie skrocila i mam sie oszczedzac, bo w kazdej chwili moge urodzic ![]() ![]() Aha no i do porodu zakaz seksu.... buuuuuu ![]() ![]() Na wadze od ostatniej wizyty 1kg, ogolnie 8kg na plusie, wiec nie jest zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przedstawiam Wam w załączniku powóz mojej córki
![]() Cieszę się do tego wózka jak głupek ![]() ps. stelaż w rzeczywistości jest ciemniejszy ![]()
![]() |
#1887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
brawo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
|
Ale masakra - POMYLILI NOWORODKI w szpitalu - http://ciekawe.onet.pl/aktualnosci/s...1,artykul.html
Kurczę chyba będzie trzeba jakoś oznaczyć swoje dziecko po porodzie - założyć coś na rękę czy coś... bo masakra
#1890 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.