|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
no właśnie tak podejrzewałam ja raczej nie kupuję książek tylko wypożyczam ale dzięki za przestrogę wczoraj w bibliotece wpadła mi książka, którą też widziałam na kilku blogach "Lekcje Madame Chic" więc wzięłam z myślą o czytaniu właśnie teraz jak będę jeździć mpk i wczoraj zaczęłam i podoba mi się, jest lekko napisana i dobrze się czyta, zobaczymy czy dowiem się z niej czegoś ciekawego ![]() ja mimo, że jestem absolutną fanką płaskich butów i najchętniej chodziłabym wciąż w balerinach to teraz śmigam w botkach na obcasie, nie za wysokim i klockowatym więc buty bardzo wygodne a i nogi od razu lepiej się prezentują Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-10-23 o 08:33 |
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczeta
Wlasnie wrocilam z pracy, dzis na lunch dostalam muffina z marakuja. W srodku jest pyyyszny custard (taki rzadki budyn) z marakuja W ogole to nie wiem czy wiecie, ale w Australii godziny otwarcia sklepow w CH to zwykle 9-17 (czasem 17.30). Jedynie w czwartki otwarte jest do 21. bardzo mnie to zdziwilo na poczatku. W pasazu z jedzeniem mamy tez fajny sklep z owocami morza, wypatrzylam pstraga i zamierzam go jutro kupic i upiec. Juz mi slinka cieknie! Jest tam tez fajny rzeznik, maja miesa dobrej jakosci, bez hormonow i z wolnego wybiegu (btw, wiecie ile tu na wsi jest krow? Kiedys w Polsce tyle bylo...) Juz mnie skubancy zapamietali, stoje w kolejce, a gosc sie mnie pyta jak mi wczoraj skrzydelka sie udaly Co robicie na obiad? U mnie gnocci z sosem szpinakowym i kurczakiem
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie też straszna pogoda i zimno a przydałoby się do sklepu wyskoczyć
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas nie ma dress codu jako tako. Dostaliśmy białe koszule z logo firmy, sweterki z logo firmy i koszulki polo z logo firmy. Na codzien możemy je nosić ale nie musimy. Tylko czasem jak przyjeżdża jakiś klient czy jakaś ważna szycha to jest mail "załóżcie białe koszule". I dziś właśnie mamy wizytę najwyższych szych firmy, więc wszyscy na biało. Ale generalnie pracuję w tej firmie już 7 miesięcy i to dopiero 3 raz kiedy jestem w białej koszuli. Polówkę czy sweterek nosiłam częściej, bo te zakładam kiedy nie chce mi się myśleć w co się ubrać. Wstaję o 6 rano. Robię śniadanie a w miedzyczasie sprawdzam co w świecie
|
||
|
|
|
#1865 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kupuję albo ściągam na kindla w duchu minimalistycznym - nie gromadzę książek. Zresztą w Minimaliźmie po polsku też o tym pisała blogerka - że ludziom wydaje sie, że wyrzucać książki to straszny grzech i przywiązują się bardziej niż do czegokolwiek innego... przynajmniej to mi nie grozi - a jak filolog nikt mi nie zarzucić, że nie jestem inteligentem który nic nie czyta Cytat:
|
||
|
|
|
#1866 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja musiałam wstać dziś 5:45, było ciężko ale za to ciepła owsianka z rana i przetestowałam nową odżywkę o smaku capuccino- smakuje mi Cytat:
lubię też czytać prawdziwe książki ale nie powiem jakby ktoś mi sprezentował kindla to bym nie płakała ![]() daj przepis na te placki
|
||
|
|
|
#1867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BĘDZIE NA BLOGU |
|
|
|
|
#1868 |
|
Blond forever!
|
Dzień dobry bardzo
Szaro, buro, nic się nie chce...Ja ogólnie też staram się dużo czytać, ale korzystam z biblioteki, a w przyszłości kupię sobie Kindle ![]() Oglądaliśmy wczoraj 2 mieszkania, ale niestety nie pasowały nam... Jedno wymagało kapitalnego remontu (z wymianą okien), a przy takiej cenie tego mieszkania niestety się nie opłacało, a drugie mieszkanie trochę zaniedbane i do remontu, poza tym miało drogie opłaty eksploatacyjne - no trudno, szukamy dalej
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
Dasz przepis?
Bo jutro Tz ma przyniesc sporo szpinaku od babeczki z pracy z ogrodka i moze bym zrobila?Doczytalam, ze bedzie na blogu
Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2014-10-23 o 11:06 |
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Godzin y otwarcia rzeczywiście szokujace ![]() My dzisiaj mamy gulasz węgierski, co nam został z wesela, rozmroziliśmy
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Komplikatorka
|
A ja dzisiaj (jak wrócę z zebrania u Młodego) albo jutro robię Banoffee
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Wczoraj na orbitreku zrobiłam 20 km a dzisiaj chodzić nie mogę
|
#1872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też zimno. Rano o 6.00 jak wstałam do pracy było 6 stopni, a teraz niewiele cieple, bo 7 brrr!
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę wlaśnie, a w salonie mamy spakowane 4 pudła - a to są DOPIERO tylko książki
Ja nie wiem jak my spakujemy całą resztę ![]() Dobrze, że już piątunio, bo już mnie wszystko denerwuje, a głównie wlasny mąż
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Komplikatorka
|
Przyłączam się do nerwowych.
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mam dobry dzień dobry humor,pogoda nie jest zła. to, że piątek to akurat nie gra żadnej roli, bo mam szkołę, więc tak jakbym weekendu nie miała |
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
czesc Dziewczyny
wczoraj przemarzlam, dzis obudzilam sie z goraczka i nie poszlam do pracy u mnie teraz termometr pokazuje 2 stopnie
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniłam też tego soft-shella na coś cieplejszego
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Blond forever!
|
Cześć
![]() Ja też się cieszę na piątek, a jednocześnie jestem przerażona, bo jutro mam imprezę i po całym tygodniu gotowania taaaaaak mi się nie chce stać przy garach... Ale nie wyobrażam sobie gości poczęstować paluszkami i chipsami jak to zrobiła tydzień temu moja koleżanka (bardzo kochana), ale to nie w moim stylu... Dotka - poproszę menu z Twojej zeszłej imprezy ![]() A jak macie coś do polecenia do zrobienia na szybko do wódki (mamy kilka powodów do świętowania ) to poproszę - właśnie tworzę w międzyczasie listę zakupów
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie hitem są takie mini zapiekaneczki:
1. Zmiksuj/poszatkuj pieczarki 2. Podsmaż je na sporej ilości masła i dopraw czym lubisz (ja zwykle daję pieprz i zioła prowansalskie) 3. Niech to w miarę ostygnie 4. Pokrój bagietkę na "kanapeczki" 5. Posmaruj solidnie tym "masłem pieczarkowym" 6. Nałóż jakieś dodatki (kiełbasa, wędlina, oliwki, papryka - czy też co Ci przyjdzie do głowy) 7. Daj trochę sera żółtego (najlepsza mozarella ale inny też da radę) 8. Podpiecz w piekarniku aż ser się roztopi. Proste, szybkie i bardzo smaczne. Dobre jest i zaraz po wyjęciu z piekarnika i jak ostygnie
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Na ciepło: muszle makaronowe nadziewane kurczakiem, szpinakiem, pieczarkami, cukinią - zapieczone w sosie pomidorowym i z serem żółtym
![]() Poza tym: paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą; świeżo pieczone, pełnoziarniste bagietki z masłem czosnkowym, pieczarkami, szynką, serem - zapiekane w piekarniku; paluszki z kaszy jako przekąska, z dipem czosnkowym i drugi: pomidorowy na ostro; sałatka gyros + świeży chlebek. |
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
U mnie dzis dzien wyplaty Dostalam dzis 9 muffinow z pracy (niesprzedane) Jak my to zjemy to ja nie wiem! Chyba po sasiadach porozdaje. Chociaz pomyslelismy, zeby dawac je pod koniec dnia pracownikom z innych knajp w pasazu z jedzeniem, wtedy oni sie odwdzieczaja swoimi produktami Zbieram sie spac
|
|
|
|
#1887 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#1888 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio zrobilam muszle nadziewane podsmazona piersia z kurczaka z cebulka i serem plesniowy blue i to wszystko zapieczone w sosie pomidorowym z mozzarella- bylo mega
|
|
|
|
#1889 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wygłaskaj ode mnie chomisię Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do suszarki ja polecam tą, wchodzi mi chyba z 5 prań a jak jest mniej może część złożyć |
||||||||
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() mnie dziś puścili godzinę wcześniej z pracy, fajnie jutro mam do 15 w pracy, a potem mam 4 dni wolnego
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

ja raczej nie kupuję książek tylko wypożyczam ale dzięki za przestrogę
wczoraj w bibliotece wpadła mi książka, którą też widziałam na kilku blogach "Lekcje Madame Chic" więc wzięłam z myślą o czytaniu właśnie teraz jak będę jeździć mpk i wczoraj zaczęłam i podoba mi się, jest lekko napisana i dobrze się czyta, zobaczymy czy dowiem się z niej czegoś ciekawego 
a przydałoby się do sklepu wyskoczyć
ale za to ciepła owsianka z rana

Ja nie wiem jak my spakujemy całą resztę 
wczoraj przemarzlam, dzis obudzilam sie z goraczka i nie poszlam do pracy
wygłaskaj ode mnie chomisię