|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
A ja się zastanawiam nad szkoła rodzenia tylko trochę daleko mam bo do najbliższej 40 km i to pewnie autobusem bym musiała jezdzic. Nie wiem czy to jest sens jeszcze w cenie muszę się zorientować.
A jak to jest z położna do każdego przychodzi po porodzie czy trzeba to zgłaszać że się chce? |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze nie zostane tu jedna z ostatnich do rozpakowania
|
#1863 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() dokladnie, juz czasu za duzo nam nie zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj ja tez sie troche boje, im blizej tym czesciej o tym mysle ale nie moge panikowac, tylko spokoj mnie uratuje |
|||
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
No właśnie tez sie zastanawiam jak to jest tymi poloznymi.
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem zeby wybrac polozna wypelnia sie jakas deklaracje. Wiec pewnie jak sie tego nie zrobi to nie przyjdzie, bo skad bedzie wiedziala
|
#1866 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
(tak sobie tlumacze )
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
i po co sie pchalas ;P Poczekaj, daj szanse urodzic bardziej doswiadczonym, ktore beda pisaly jak to latwo i bezbolesnie sie rodzi, wtedy bedzie latwiej
![]() hehe my na odchowalnie sie przeniesiemy, a Ty zostaniesz nie no zartuje, wezmiemy Cie ze soba ![]() Kiedy pakujecie torbe do szpitala? Ja tak myslalam o 35 tygodniu juz jednak by miec ja na podorędziu Jej to juz ciut ponad 6 tygodni
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mysle ze spakuje torbe pod koniec lutego.
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
O widze ze sie szykujecie do porodu powoli
![]() Wlasnie dzisiaj mija miesiac jak zostalo mojej bratowej. Troche panikuje.. mysle i mam nadzieje ze ja tak nie bede ![]() Az nie wierze ze za ok. miesiac Wiktor bedzie na swiecie A ja dzisiaj zaczelam juz powoli zamawiac rzeczy. Zamowilam 6el. posciel, laktator avent natural reczny, przewijak, kocyk Minky, staniki do karmienia bo slyszalam ze sie z nich dobrze chodzi jeszcze podczas ciazy, klips i opakowanie na spoczek, termometr do wody, szczotke do wloskow, obcinaczki do paznokci i "gruszke" do noska. Narazie to taka moje pierwsza czesc ![]() Ogladnelismy z M wlasnie film i zaraz do spania
|
|
#1871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja squata zrpbie po porodzie bo kiedys mi ladnie uniosl tylek Cytat:
super ![]() Cytat:
ja smaruje sie rano pharmaceris foliacti -uda wewnatrz,brzuch,posladki i piersi.a wieczorem cala oliwka hippa Cytat:
spoko mi tez wlosy sciemnialy na brzuchu i na gorze plecow i wlasnie po tym zaczelam myslec juz ze chlopak,mimo zewlosy na nogach megaaa wolno mi rosna i wlosy na glowie wolno sie przetluszczaja ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Mt jhz w drodze. Kawy w kubeczkach mamy termoskowych ![]() przypominaja mi sie moje wyjazdy na studia jak jezdzulan sama na podyplomowke
|
|||||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja juz w przychodni czekam na pobranie bo od 8 ale juz sie zglaszalam. Najgorsze ze jestem strasznie glodna! ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Ja juz po pobraniu, o 10.05 kolejne. Drinka wypilam ![]() Urlopu mam zaleglego 7 lub 8 dni, z tego roku 26 bedzie i z nastepnego tez potem wychowawczy. Co do nocnego pisania to przy karmieniach odpalalam forum i patrzylam ktora nie spi a ktora rodzi. Torbe pakuje na poczatek marca.
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z droższych rzeczy jeszcze był monitor oddechu z nianią A chciałam zauważyć,że ani fotelika,ani karuzelki ani dużej części ciuszków nie musieliśmy kupować, wtedy jak nic by dycha pękła ![]() Pociesza mnie fakt,że może Sylwia mnie goni ze swoim zakupoholizmem ![]() Mi też sciemnialy włoski na brzuchu,ale tylko tam gdzie powinna być Linea negra której nie mam ![]() Witam nową koleżankę Sylwia - spoko,pójdziemy jako pierwsze i będziemy świecić przykładem ![]() A kiedy planujesz zacząć szkołę rodzenia?Ja chyba odpuszczę,bo od 34 tygodnia mogłabym dopiero zacząć,a to juz chyba trochę za późno ![]() Niezawsze ja planuję torbę gdzieś w lutym spakować,jak dokupię resztę rzeczy dla siebie do szpitala
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
NATIK ogromna kwota! Ja tam tego nie obliczam bo skoro chcialam miec dzieci to i z wydatkiem sie liczylam
|
#1875 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja już po wypiciu glukozy - następne pobranie 9.25 i 10.25. Nawet mi ta glukoza smakowała Olek zaczął harce w brzuszku, a ja czytam książkę " dziecko dla odważnych " ![]() Zgrabny brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
jasne,że możesz dołączyć ![]() Kolejny chłopak Marcel ładne imięCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Super zakupy!Cytat:
Powodzenia!Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wyniki glukozy! Ja też wtedy spakuję torbę. Ja nawet nie pamiętam ile mam urlopu, przy okazji spr.w pracy ale myślę że min.10 dni za 2014 rok + 26dni 2015r. i później jeszcze kilka m-cy bezpł.urlopu bo planuję wrócić do pracy w październiku ale może coś mi sie odmieni. Mam 500zł na "swoje wydatki" i z tego chce kupić koszulę i szlafrok, kapcie, torbę do wózka (jak znajdę coś fajnego... widziałam tę skip hop nową za 150zł ale nie jestem przekonana), może kocyk minky i już mnie korci żeby odwiedzić h&m i pepco więc większosć pewnie wydam na bobasa. Do kosmetyczki pójdę na pedicure o to jest myśl
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-01-07 o 09:06 |
||||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
EDZIK mi zostala godzina
a w torbie mam serek waniliowy a w myslach to juz go 3 razy zjadlam ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- MAJKA dzieki
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik - również powodzenia!
za glukozę!Ja z ciekawości podliczyłam ile wydałam na moje badania i wizyty i wyszło ok.1400 zł plus żelazo i witaminki ok.200 zł. Wiedziałam, że dużo. Jak doliczyć kolejne wizyty, ktg i poród to wyjdzie ponad 5 tys. Szczerze mówiąc lepiej tego nie liczyć
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się tam podobał ![]() A planujecie nowy czy używany? Ja jeszcze w wyprawce chcę się zmieścić z sesją ciążową i noworodkową ![]() Dziewczyny 350zl za dwa komplety pościeli,ochraniacz na całe łóżeczko, mały organizer na bok,falbanke maskująca pod materac i kocyk minky z podusia to dobra cena? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Choć nie powiem,ostatnio mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam ile w sumie od października wydaliśmy kasy (dopiero wtedy tą apke odkryłam )Wrzucilam Wam poniedziałkowe foto brzuszka w klubie
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Natii - ja bym nie nadąrzała z wpisywaniem wydatków do tej aplikacji :/
Masz w obwodzie tyle co ja ale mój brzuch jest zdecydowanie większy... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html Takiego mam psa, właściwie jest identyczny tylko że mój ma biszkoptową sierść
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam termin na 18 kwietnia :-PCytat:
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam taką nadzieję ![]() Cytat:
![]() Gosiak tez za gluko! Miłego dnia dziewczyny! Ja jeszcze z łóżka pisze, tz jeszcze śpi bo wrócił o 5 z nocki ja niedługo się zbiore zjem coś i pójdę na zakupki.
|
|
#1883 |
|
BAN stały
|
Dowiedzialam sie,ze nie moge rodzic w tym szpitalu kolo siebie, tylko musze jakies 20 pare km od domu(tam gdzie wyladowalam z malym jak mial zoltaczke). Przez ta cukrzyce. Nie sa w stanie zapewnic tutaj odpowiedniej opieki.
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masakra! Dobrze ze bylam z M. Zmienili miejsce poradni,wchodze a tam pusto..powiedzieli gdzie isc ale chamsko i krazylam i znalazlam portiernie szpitalna i w koncu sie dowiedzialan. M ciagle parkowal bo tam nigdzie miejsca nie ma..i ktos go obdrapal...zaczal padac snieg. Dotarlam do kliniki..i weszlam do doktor a tam pobranie musze miec,ja po kawie i sniadaniu ale co tam . Najgorzej ze kolejka do pobrania na 2-3h...
I ludzie sie klocili,nikt mnie przepuscic nie chcial. Dwoch panow bylo mlodych policjantow i mega niemilych dla mnie i Marcin przyszedl i im nagadal bo jak zawsze mi sie kdzywda dzieje to go nie ma :-( spytalam kolejki czy mnie przepuszcza to oni ze nie,to ja uderzylam do osoby ltora miala pierwsza wchodzic i baba wzruszyla ramionami i weszlam... Ogolem korki w miescie takie jak nigdy..dopiero wyjezdzamy a M mial na 10 byc w pracy:/:/ Nie wiem co to bedzie..naprawde. Ogolem brzuch mnie z nerwow boli mega. Zachcialo im sie zmieniania miejsca poradni - zrobili teraz klinike z 5-6 poradni w jedbym miejscu i 1punkt pobran i jedna babka pobiera! Masakra jakas! Do tej pory kazda kliniczna poradnia miala swoj punkt..i dwie panie:/ Gdybym tam byla sama to bym w ogolw sie rozryczala juz przy parkowaniu i w ogole tam nie dotarla chyba.. Nieststy przed poroden musze sie zjawic.. 1kwietnia..ale jakbym juz musiala lezec czy cos to Marcin ma po leki pojechac |
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze 50km jechać :-(
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Powodzenia na glukozach - ja jutro robię i resztę badań z krwi i moczu. Majka Fajny pies taki masywny ale tego z artykułu tak mi szkoda ... Taki smutny jest., Mi z takich dużych marzy się Golden Retriver jak kiedyś będę miała dom... HmmNatik 350 zł to mi się wydaje niedużo za tyle gadżetów- podeślesz linka : D ? A Bugaboo wozek ekstra jest, używany wzięłaś? Bo ceny w necie są o wiele większe, a wpadł mi w oko On ma przekładaną rączkę?
|
#1888 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że naturalne sposoby jednak działaja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mieliście atrakcje. B. dobrze że się wtryniłaś ![]() Ludzie są straszni, na prawdę. Ja dopiero zjadłam śniadanie. Próbuje ogarnąć ten urlop, macierzyński itp. i szkołę rodzenia. Potem mam mase rzeczy do zrobienia na miescie wiec zobaczymy kiedy do Was potem wpadnę |
||||||
|
|
|
#1890 |
|
BAN stały
|
Nie przesadzaj.Nie takidiabel straszny jak go maluja.
Mozliwe ze pod koniec bedziemy mialy tak dosc, ze kazdabedzie chciala urodzic jak tylko donosi. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ja jakos w polowie lutego, musze jeszcze kupic bluzy i kapcie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

a za trzy miesiące będą nas podczytywac majowki i czerwcowki

za glukozę!