|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Aga a przypomniało mi się jeszcze- parę razy jak miałam takie pyk w środku to bałam się wstać, bo myślałam, że mi wody odejdą
![]() Madzia ee Ty to masz prawo a nawet obowiązek w łóżku leżeć
|
|
#1862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma jak dziecko sadysta od samego początku ![]() Cytat:
![]() A drudzy znajomi, którzy mają czwórkę dzieci zupełnie odwrotnie. Odwiedzamy ich już rzadko, bo mają czwórkę dzieci i kupienie czegoś takiej gromadzie to już spory wydatek. A wcześniej jak szliśmy np na urodziny jednego z prezentem i drobnostkami dla reszty to były pytania: a dla mnie nie masz zabawki? I myk do torebki w poszukiwaniu czegoś jeszcze. A rodzice na to nie reagowali. Zawsze staramy sie kupować fajne zabawki, raczej edukacyjne - czyli zamiast kolejnej lalki to puzzle, albo jakaś gra. A potem słyszelismy teksty typu: a czemu to tak gra, zaraz wam baterie zabiorę, posprzątać ten bałagan! I wywalanie dzieci z pokoju tylko dlatego, że bawią się nową zabawką... |
||
|
|
|
#1863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raz przyjechał do nas do domu znajomy i zawsze przywoził coś moim braciom i oni już czekali na niego i prezenty pod drzwiami. Dał im po pudełku kiwi. Co moi bracia powiedzieli? 'ziemniaki? Fajnie... Dziękujemy... Będziemy mieć na obiad...'
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie potrafię iść do dzieciaków z pustymi rękoma. Zawsze jakieś kinderki czy czekoladę kupuję.
miałam iść do rossmana, na rynek po warzywa, do biedronki, ale mała mi coś uciska i ledwo oddycham, normalnie zaraz zemdleję, szturcham ją żeby się przesunęła z tego czegoś i nic.... Ewka udusisz matkę zaraz Aga pyk nie słyszałam, ale kojarzy mi się z wodami
|
|
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotko. Ja na szczęście też mam znajomych którzy pilnują żeby dziecko przytulilo i podziekowalo za prezent. To bardzo miłe bo dostajesz coś za coś od dziecka.
|
#1867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnam chyba dopakowac torbe Cytat:
no i tu jest pies pogrzebany...rodzice , niektorzy nadaja sie niestety pod diody Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A pyk to takie cichutkie.... wody nieeeeeeeeee :P:P ![]() wiecie co, chyba zamkne oczka na godzinke
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
No trochę mi było przykro. Gdybym wiedziała, ze tak będzie w ogóle nie kupowałabym tej lalki. I stwierdziłam, ze juz żadnego drogiego prezentu dla dziecka nie kupię.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona ale się naśmiałam z Twoich braci
![]() Pewnie w środku poczuli się trochę zawiedzeni, ale trzymali fason Olcia o masakra. I bądź tu człowieku dobry ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Uera ja to już chyba z rok nie byłam w kinie a teraz to już w ogóle bym nie wysiedziała
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Konto usunięte
|
oglądam teraz hobbita ale źle się ogląda na lapku
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- wczoraj oglądałam film jeden dzień. polecam natomiast film jhon wick strasznie mnie wynudził Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
85jaa o losie
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no tak, kulturę to oni mają. Jeśli zapytasz ich co chcą dostać na urodziny to odpowiedzą ze po lizaku wystarczy i żeby im złożyć życzenia. I tak odkąd pamiętam. Nawet teraz jak już nie mieszkam z nimi i przywoża mi np mleko (chora akcja ze szklanka mleka w szkole bo dzieci nie dostają go codziennie ale raz na 2-3 tygodnie jednym rzutem i niosą po 4 litry na plecach do domu plus jeszcze książki a mleko jakieś lepsze to termin ważności 5 dni Cytat:
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
poważnie, niestety, ale za dużo nie mogłam zrobić, bo on już pootwierał pudełka, więc musiałam mu to zostawić, ale jakiś taki niesmak pozostał;P no i trochę kasy poszło;/ zwłaszcza, że ja właśnie też z tych co z gołą ręką do dzieci nigdy nie idę, choćby to miały być kinder czekoladki (wychodzę z założenia, że wszyscy je lubią;P)
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmowa nie była bardzo trudna, Zuziczek chwilkę popłakała. Nie chciałam jej okłamywać, to jest właśnie to o czym kiedyś pisała Marchewka. Trzeba dziecko traktować odpowiednio
Jak zdechła papuga to powiedzieliśmy ze wyleciała przez okno, była u nas krótko, zresztą naturalnym środowiskiem ptaków jest wolność i nie było dyskusji za dużo na ten temat, a z chomikiem to inna sprawa. Z nim się bawiła, karmiła. Pytała czy kupimy małego chomiczka, ale tu wolała bym już się wstrzymać. Powiedziałam ze pojedziemy jak będzie wiosna nazrywamy kwiatki i zawieziemy chomiczkowi Ja też zawsze mam coś dla dziecka do którego idę, jak idę z Zuzką kupuje to samo jak sama to wiadomo tylko dla tych dzieci które będą Jeśli chodzi o podziękowania od Zuzi to pilnuje żeby dziękowała ale nigdy nie mówię żeby dawała buziaki. Dziadki i ciotki może całować ale resztę nie. Sama nie lubię jak mnie obce dzieci ślinią. Czekam na koleżanki miały być o 13
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
nie idzie zasnac
z nudow zaczelam ukladac w pudelku te drobnostki,ale stwierdzam,ze gaziki jalowe gdzie indziej bede trzymac fajne sie wydaje to pudelko, pokazuje, moze ktoras natchnie fajny, zamkniety, nic sie nie kurzy, estetycznie ![]()
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Też muszę obejrzeć ten film
Dziewczyny oglądam kiedyś super film ale nie pamiętam jego tytułu. Pomożecie? Jest to historia kobiety którą opiekuje się facetem chorym na raka. Zakochują się. On w ukryciu przed nią odstawia leki żeby móc świadomie spędzić z nią ostatnie chwile życia ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A u mnie dzisiajna obiad kaszanka z cebulką
|
#1881 |
|
Wtajemniczenie
|
Przebudziłam się. Poczytałam Was
Zjadłam pryncypałki, zapiłam kubusiem i idę dalej w kimę coś bym jeszcze zjadła, ale nie mam mocy iść do kuchni, także dobranoc
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga, ja wczoraj kupiłam takie gaziki w aptece i dumałam czy będą ok dla bobasa. Ale widzę, ze Ty je masz, więc jestem spokojna, ze sa ok ![]() Fajny praktyczny pojemnik. Ja kupiłam w Jysku malutkie koszyczki. |
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
85jjaa o rany ale akcje miałaś, brawo dla mamusi, cholera wkurza mnie to bo później dzieci takie nie wychowane są A przecież to tylko i wyłącznie wina rodziców !!!!!
Moja Zuzka nigdy w życiu by czegoś takiego nie zrobiła. Nawet u nas w domu zawsze o wszystko pyta.
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec kupilam i ja ![]() Koszyczki sa super ![]() ja bede miala w koszyczkach kosmetyki kapielowe, zeby mi nie zabrudzily komody jak bede odstawiac je po kapieli- bo bedziemy miec wanienke w pokoju ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Tż też pępkowe go nie będzie stawiał, zresztą mój Tż to nie ma % kolegów wiec nie ma nawet komu
A jak to jest u nich w pracy w tym temacie nie wiem. Ostatnio mówił że koledze dziecko się urodziło ale nic chyba nie stawiał nie wiem. A ze znajomymi to już razem w domku będziemy oblewać ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Marchewka mój Tż by się z takiego obiadu ucieszył. Może jutro mu zrobię
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Aga natchnęłaś mnie... podoba mi sie to pudelko . i fajnie bo zamykane jest to nie beda sie kurzyć rzeczy.
|
#1889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też nie przepadam za zbyt wšcibskimi dziećmi. Nie podoba mi się pozwalanie na grzebanie w torebkach czy szafkach argumentując to 'bo dziecku wolno' dupa. Nie wolno. Może zaglądać do torebki jednej babci która tam zawsze coś ma i na tym koniecCytat:
Znów tętno 110... ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Aga super koszyczki Dziewczyny zaraz sprawdzę bo obecnie na tronie siedzę a na tel nie lubię ;D Mój postawi nieoficjalnie flaszke w pracy to każdy po kieliszku a do tego oficjalnie worek cukierków.
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona,
machaj,machaj bioderkami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

nie ma jak dziecko sadysta od samego początku 
Czy w stosunku do mnie też tak będzie? Nie wiem... Przypuszczam, że ze strony niektórych tak, z innej nie. Trudno!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)