Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-04, 22:34   #1861
Basiulka19
Zadomowienie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVII

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Sama na tusz i podkład wydaje ok 400 zł bo tyle kosztuje Guerlain czy Chanel i niestety prócz marki za jakość też się płaci i nikt mi nie wmówi, że YR, Bourjois czy L'Oreal nie odbiega jakością. I nie mam zamiaru się chwalić bo to nie jest dla mnie tak łatwe jak wydanie 5 zł ale jak widzę rozmowy na temat kto ile i na co wydaje to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zapewne tą pannę również stać na torebkę LV za 3.5 koła. I tłumaczenie sobie, że zapewne rodzice dają też mnie rozsmiesza... Niech każdy patrzy do swojej kieszeni i interesuje się sobą.
zgadzam się w 100%

czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny

luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny

Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej

Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 23:14   #1862
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Ja podejrzewam, że chyba bardziej chodziło o to, że ktoś kto nie pracuje z kosmetykami w pracy, tylko ma je na użytek wyłącznie osobisty, ciągle rozrzuca kasę i ma np. 5 napoczętych i górnopółkowych tuszy do rzęs (z których cały czas korzysta) i tak samo innych rzeczy i nie zna umiaru, bo wszedł np. do Sephory, Douglasa i miał zachciewajkę. A nie o to, że ktoś po prostu wyda więcej na coś co bardzo lubi i jest to jego pewnik. Jak kogoś stać niech wydaje, oczywiście, ale umiar też trzeba mieć moim zdaniem, inaczej to zakupoholizm, nic innego. Poza tym nie wiem czemu się dziwić, znacznej części Polek po prostu nie stać na takie kosmetyki, albo zbierają na nie bardzo długo.

Co do jakości - przy zręcznym malowaniu mijając np. osobę na ulicy trudno rozpoznać markę, także jest to bardzo względna kwestia i raczej przyzwyczajenie osoby która danego kosmetyku używa + trochę marketingu też robi swoje Weźmy pod uwagę np. Hanię z oficjalnego kanału Avonu - dziewczyna pięknie wygląda w swoich makijażach, a maluje się Avonem, czyli czymś co sporo Wizażanek uważa za gów** (obserwacja z wymian). Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 23:41   #1863
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
Ja podejrzewam, że chyba bardziej chodziło o to, że ktoś kto nie pracuje z kosmetykami w pracy, tylko ma je na użytek wyłącznie osobisty, ciągle rozrzuca kasę i ma np. 5 napoczętych i górnopółkowych tuszy do rzęs (z których cały czas korzysta) i tak samo innych rzeczy i nie zna umiaru, bo wszedł np. do Sephory, Douglasa i miał zachciewajkę. A nie o to, że ktoś po prostu wyda więcej na coś co bardzo lubi i jest to jego pewnik. Jak kogoś stać niech wydaje, oczywiście, ale umiar też trzeba mieć moim zdaniem, inaczej to zakupoholizm, nic innego. Poza tym nie wiem czemu się dziwić, znacznej części Polek po prostu nie stać na takie kosmetyki, albo zbierają na nie bardzo długo.

Co do jakości - przy zręcznym malowaniu mijając np. osobę na ulicy trudno rozpoznać markę, także jest to bardzo względna kwestia i raczej przyzwyczajenie osoby która danego kosmetyku używa + trochę marketingu też robi swoje Weźmy pod uwagę np. Hanię z oficjalnego kanału Avonu - dziewczyna pięknie wygląda w swoich makijażach, a maluje się Avonem, czyli czymś co sporo Wizażanek uważa za gów** (obserwacja z wymian). Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Przez 1 godzinę może i wygląda fajnie poza tym widzisz ją na filmie a nie na żywo. Pomijam już ewentualne dodatkowe działania np pielęgnacyjne czy skład ( oczywiście wiem nie wszystkie górnopółkowe kosmetyki są wow)To po pierwsze. Po drugie jak kogoś stać to może mieć i 10 napoczętych podkładów i nikomu do tego. Też mam 3-4 podkłady ( pomijam marki ) bo moja cera jest kapryśna i raz wygląda super po BB a za drugim razem muszę użyć kryjacego matującego podkładu. Poza tym wyraźnie zostało tu skrytykowane wydanie NA SIEBIE 600 zł i dokładnie oddźwięk był taki " jak można wydać 600 zł na 2 kosmetyki kolorowe " jak można tą kasę wydać na coś "ważniejszego".I nikt tu się nie rozwodził nad tym, że to nie wizażystka. Nie rozumiem takiego toku myślenia i w ogóle dyskutowania na temat wydawania nie swojej kasy. Jak ktoś zarabia np 10 tys albo ma bogatych rodziców to korzysta z tego bo po to są luksusowe produkty. Luksus to marka, jakość, odpowiedni wygląd produktów i wygoda stosowania. I za to się płaci. Poza tym idąc Twoim tokiem myślenia to po co wizażystka może kupiować diora czy chanel skoro tak dobre są kosmetyki Avon ? I odwrotnie ... czemu malując się sama, nie wypada mi pomalować się Guerlainem tylko muszę zapłacić wizażystce, żeby mnie ktoś nie obgadał, że wydałam 230 zł na podkład. Zapewne znalazł by się ktoś kto od razu napisałby, że jak można zapłacić za makijaż do clubu 100 zł jak przecież można się samemu pomalować. To po prostu taki typ... nic nie zrobisz...
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-04, 23:53   #1864
xxxescapismxxx
Pani Pech

Na szaro : cena a jakośc to dwie odmienne rzeczy są tanie i dobre produkty oraz drogie buble ale m.in. meteoryty guerlaina są wyjątkowe i działają cuda, a tanie kosmetyki bani agafi są boskie do włosów.

Kuszą mnie te nowości YR, ale nie wiem czy je kupię.

Mam nadzieję złapać miniaturki tych nowych perfum
Stary 2015-04-05, 00:08   #1865
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

W takim razie baaaardzo źle idziesz moim tokiem rozumowania Napisałam przed chwilą długi post, ale skasowałam, bo jakoś nie chce mi się więcej rozwodzić nad tym co jest mądrzejsze - kura, czy jajko. Bo i kura i jajko ma swoje racje, tylko i kura i jajko powinny się nawzajem szanować, a szacunku nie zauważyłam ani u kuraka ani u jajca. Kurtyna. Dobranoc.
Stary 2015-04-05, 14:06   #1866
0aanitaa0
Raczkowanie

Dziewczynki orientujecie się może czy jest możliwość powąchania nowej naturelle w stacjonarce?
0aanitaa0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 14:15   #1867
vessa
Raczkowanie

Niespodzianka w kwietniu w sklepie internetowym to balsam RICHE CREME 50 ml (za 129 zł) , w ubiegłym miesiącu prezent do wyboru
vessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-05, 16:34   #1868
afrodyta77
Raczkowanie

Dziewczyny proszę was o pomoc. Szukam bardzo, ale to bardzo podobnego zapachu do Iris Noir. Zostało mi go odrobinkę, a jest już niedostępny i szukam odpowiednika tego zapachu. Może któraś zna coś i może mi polecić?

afrodyta77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 16:56   #1869
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez afrodyta77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę was o pomoc. Szukam bardzo, ale to bardzo podobnego zapachu do Iris Noir. Zostało mi go odrobinkę, a jest już niedostępny i szukam odpowiednika tego zapachu. Może któraś zna coś i może mi polecić?
pisze z tel wiec odezwij sie na moj prive- mam jeszcze Iris Noir, ale nie uzywam bo sa za ciezkie dla mnie, wiec moge Ci wyslac
PS wieczorem odpowiem o co mi chodzilo z tym nie/oszczedzaniem,
Anita u mnie w stacjo nie bylo jeszcze nowych Naturelle. W weekend 10-12 prowadze wyjazd w DE, wiec tam sprawdze (Niemcy na bank maja, bo zawsze maja szybciej nowosci niz my).
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 18:47   #1870
thugmisses
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Sama na tusz i podkład wydaje ok 400 zł bo tyle kosztuje Guerlain czy Chanel i niestety prócz marki za jakość też się płaci i nikt mi nie wmówi, że YR, Bourjois czy L'Oreal nie odbiega jakością. I nie mam zamiaru się chwalić bo to nie jest dla mnie tak łatwe jak wydanie 5 zł ale jak widzę rozmowy na temat kto ile i na co wydaje to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zapewne tą pannę również stać na torebkę LV za 3.5 koła. I tłumaczenie sobie, że zapewne rodzice dają też mnie rozsmiesza... Niech każdy patrzy do swojej kieszeni i interesuje się sobą.
Ja też się zgadzam.
Stary 2015-04-05, 19:31   #1871
FleurDeCerisier
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 0aanitaa0 Pokaż wiadomość
Dziewczynki orientujecie się może czy jest możliwość powąchania nowej naturelle w stacjonarce?
U mnie mają (Gdańsk), pachnie bardzo ładnie i długo się utrzymuje
FleurDeCerisier jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-05, 19:57   #1872
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Ja podejrzewam, że chyba bardziej chodziło o to, że ktoś kto nie pracuje z kosmetykami w pracy, tylko ma je na użytek wyłącznie osobisty, ciągle rozrzuca kasę i ma np. 5 napoczętych i górnopółkowych tuszy do rzęs (z których cały czas korzysta) i tak samo innych rzeczy i nie zna umiaru, bo wszedł np. do Sephory, Douglasa i miał zachciewajkę.
Dokładnie o to mi chodziło, ale ok - nie ma co wywlekać kto ile kupuje, bo to bez sensu, każdy niech dba o swoje finanse. Poza tym od niedawna jestem członkinią Prowansalskiego Klubu Piękna i promuję markę L'Occitane, więc wiem jak naprawdę dużo panie potrafią wydać, co nie znaczy, że którejkolwiek mam to za złe, absolutnie Cieszy mnie ich radość z zakupów, tym bardziej, że ja nie ich mąż czy tam chłopak, żebym musiała cierpieć nad nieprzewidzianymi wydatkami:p
W temacie- nowe Naturelle zbierają prawie same pozytywne recenzje na zagranicznych stronach, więc zapowiada się coś ciekawego. Osmantus to ostatnio modny składnik, zauważyłam, że wiele firm kosmetycznych z niego korzysta.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 20:20   #1873
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0aanitaa0 Pokaż wiadomość
już są
Stary 2015-04-05, 20:32   #1874
nurazuki
Zadomowienie

Dostalam jakies probki przy ostatniej wizycie, no i zakupy, rolon pod oczy, piling nawilzajacy i podklad z krokoszem, tyle ze Pani sie sieknela i zamiast mi zarabatowac podklad zrabatowala piling ...

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
nurazuki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 21:18   #1875
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
Dokładnie o to mi chodziło, ale ok - nie ma co wywlekać kto ile kupuje, bo to bez sensu, każdy niech dba o swoje finanse. Poza tym od niedawna jestem członkinią Prowansalskiego Klubu Piękna i promuję markę L'Occitane, więc wiem jak naprawdę dużo panie potrafią wydać, co nie znaczy, że którejkolwiek mam to za złe, absolutnie Cieszy mnie ich radość z zakupów, tym bardziej, że ja nie ich mąż czy tam chłopak, żebym musiała cierpieć nad nieprzewidzianymi wydatkami:p
W temacie- nowe Naturelle zbierają prawie same pozytywne recenzje na zagranicznych stronach, więc zapowiada się coś ciekawego. Osmantus to ostatnio modny składnik, zauważyłam, że wiele firm kosmetycznych z niego korzysta.
Ale ja odnosiłam się do pierwszego postu- ktoś napisał, że gdzieś przeczytał, że jakaś laska wydała 600 zł na tusz i podkład ... i zabrzmiało to mniej więcej stylu "O Boże jak można... " I te komentarze, że jak można i że w życiu nie wydałaby 600 zł na 2 kosmetyki kolorowe. A kogo to obchodzi, że nie wydałaby tyle? Jak kogoś stać to kupuje i nawet tego nie odczuje. Chodziło mi tylko o to, że ktoś komentuje czyjeś wydatki z wiadomego powodu... Po prostu nie lubię dyskusji na temat wydawania nie swojej kasy. Dla mnie to po prostu buractwo i tyle. Podejrzewam, że jakby tą komentującą było stać tyle wydać lekką ręką to nie byłoby tej dyskusji... I proszę mi nie pisać tekstów, że skąd wiem kogo na co stać i na co wydaje kasę. To się rozumie samo przez się. Jeżeli mnie nie stać to siedzę cicho a nie krytykuję, żeby sobie poprawić humor. Wybaczcie ale taka jest prawda. I to, że ktoś jest bogaty nie musi się z tym kryć tylko po to, żeby innych nie kłuło w oczy...
Stary 2015-04-05, 21:28   #1876
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Prawda jest też taka, że ten którego stać RÓWNIEŻ nie powinien wypominać i kazać zamknąć gębę temu kto jest biedniejszy, bo to też ogromne buractwo, a to wolny kraj i jeden może mówić, że mu się podoba, inny że się nie podoba . Obie strony mają jakiś tam % racji i skończcie już tę naprawdę jałową dyskusję. Wróćmy do tematu głównego, czyli YR

I żeby nie było - biedna, czy biedniejsza nie jestem, ale również nie lubię jak ktoś kto nie ma 100% racji na siłę stara się rozpocząć bezsensowną kłótnię...

Edytowane przez Xandrine_Marie
Czas edycji: 2015-04-06 o 12:06
Stary 2015-04-05, 22:15   #1877
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Prawda jest też taka, że ten którego stać RÓWNIEŻ nie powinien wypominać i kazać zamknąć gębę temu kto jest biedniejszy, bo to też ogromne buractwo, a to wolny kraj i jeden może mówić, że mu się podoba, inny że się nie podoba . Obie strony mają jakiś tam % racji i skończcie już tę naprawdę jałową dyskusję. Wróćmy do tematu głównego, czyli YR

I żeby nie było - biedna, czy biedniejsza nie jestem, ale również nie lubię jak ktoś kto nie ma 100% racji na siłę stara się rozpocząć bezsensowną kłótnię...
Nie mam zamiaru się kłócić . Wyraziłam tylko opinie na wątku, który nic nie ma wspólnego z dyskutowaniem na temat wydawania kasy a mój ostatni post tyczył się tylko wytłumaczenia, że w sumie nie chodziło mi o to czy ktoś się zajmuje wizażem czy nie. Po prostu wchodzę na wątek YR i jak czytam takie teksty to mnie rozwala. Działa to w obydwie strony... Taka panna, która smaruje się la prairie za 470 zł może napisać, że ona by się nigdy nie wymalowała podkładem z YR który można kupić na promocji za 25 zł bo to zwykłe g*** i też czułybyście się urażone krytyką tam jak ja się poczułam czytając o tym, że kupuję tak drogie kosmetyki jak ta panna. Możesz napisać, że Ci się nie podoba sukienka bo ma brzydki kolor i to jest argument. O nic innego mi nie chodzi.

Edytowane przez UNIKALNA1983
Czas edycji: 2015-04-05 o 22:17
Stary 2015-04-05, 22:56   #1878
anekania
Zakorzenienie

Ja myślę, że może warto wrócić do tematu przewodniego wątku czyli YR
Stary 2015-04-06, 07:30   #1879
Felicitaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Ja myślę, że może warto wrócić do tematu przewodniego wątku czyli YR
Hej w Lany Poniedziałek
A więc idąc powyższym tropem mailowym... nowy kod, ale niestety od cen katalogowych -50%:

Kod promocyjny: PAQUE ( -50.00 %z)

Rabat liczony jest od cen katalogowych i nie obejmuje produktów oznaczonych Zielonym punktem, Zestawów dla Ciebie oraz produktów stanowiących Ofertę specjalną. Produkty te nie wliczają się również do wartości zamówienia od której promocja jest aktywna. Oferty promocyjne nie łączą się. Z promocji można skorzystać tylko raz.

Lepszy dalej działający SS chyba
Felicitaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 07:49   #1880
emilinka
Rozeznanie

Piszcie offtopy na szaro, Wasze dyskusje na temat wydatków nic nie wnoszą do tematu.
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 07:56   #1881
anieleczka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
Piszcie offtopy na szaro, Wasze dyskusje na temat wydatków nic nie wnoszą do tematu.
A powie mi ktoś jak w aplikacji pisać innym kolorem? nie widzę takiej opcji
anieleczka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 08:05   #1882
c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Felicitaz Pokaż wiadomość
Kod promocyjny: PAQUE ( -50.00 %z)

Lepszy dalej działający SS chyba
Niekoniecznie- jeśli w koszyku będą w większości rzeczy bez cen promocyjnych, wtedy lepiej wychodzi - 50 %

Ten kod działa 48 godzin

Edytowane przez c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477
Czas edycji: 2015-04-06 o 08:39
c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 08:40   #1883
AniaKW
Zadomowienie

Zgadzam się z Emilinką, możecie OT ciągnąć na szaro? Dawno temu kilka stów miesięcznie lekką ręką szło na kosmetyki, teraz zupełnie inaczej na to patrzę, z większą pokorą do pieniędzy, ale co, kto lubi.

Przygotowuję się do zamówienia szamponów itp., bo mam na wykończeniu i nie wiem, czy czekać do maja... bo w e-sklepie prezenty takie sobie (torby nie potrzebuję) i chińskiej kosmetyczki ze stacjonarki nie chcę. Jest obecnie jakaś korzystna oferta wysyłkowa?

Z 3 szuflad kosmetyków YR, została mi jedna. Chcę dojść do stanu absolutnego minimum.
Stary 2015-04-06, 09:17   #1884
thugmisses
Rozeznanie

Pierwszy raz posmarowałam się kremem wygładzającym zmarszczki na dzień Serum Végétal (próbką) i musiałam go zmyć - okropnie tłusty, źle się wchłania i daje uczucie zapchania. Nie polubiliśmy się - dobrze, że nie brałam jako gratis
Stary 2015-04-06, 09:56   #1885
czarna_90
Raczkowanie

Wiecie co jest teraz prezentem niespodzianka?
czarna_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 09:59   #1886
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez thugmisses Pokaż wiadomość
Pierwszy raz posmarowałam się kremem wygładzającym zmarszczki na dzień Serum Végétal (próbką) i musiałam go zmyć - okropnie tłusty, źle się wchłania i daje uczucie zapchania. Nie polubiliśmy się - dobrze, że nie brałam jako gratis
Nakładałam próbkę na noc mam aż 10 ml do wymęczenia i zły nie jest, ale na dzień wolę lżejsze.

Muszę kupić parę rzeczy, ale chyba poczekam na następny miesiąc. Kończy mi się płukanka a kocham ją całym sercem
Stary 2015-04-06, 11:13   #1887
Felicitaz
Raczkowanie

Smile Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVII

Cytat:
Napisane przez czarna_90 Pokaż wiadomość
Wiecie co jest teraz prezentem niespodzianka?
ten kremik:
http://www.yves-rocher.pl/krem_inten...dzien_i_na_noc
Felicitaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 12:00   #1888
katniewojt
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy orientujecie się jaką cenę ma gąbka-jajo do makijażu? I czy ma Zielony Punkt?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 12:05   #1889
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

O, faktycznie, ostatniej wypowiedzi nie wyszarzyłam, także kajam się i wyszarzam
Stary 2015-04-06, 12:47   #1890
goldika
Zakorzenienie

podpowiecie mi jak najkorzystniej zdobyc tusz Sexy Pulp? ze 4szt
wydaje mi sie czy czasami bywa w promo za ok 28zl?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości