DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 11:48   #1861
Sahira
Rozeznanie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Dziewczyny, czy mogłybyście mi poradzić kompetentnego i przyjaznego ginekologa z Poznania, najlepiej takiego, który posiada wiedzę z zakresu onkologii (np. dodatkowa specjalizacja). Bardzo mi zależy, może o kimś słyszałyście. Mam na razie 2 nazwiska - dr Grzegorz Manyś i dr Magdalena Michalska. Wiece coś na ich temat, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 22:33   #1862
kirki
Raczkowanie

WARSZAWA

Polecam pani dr Grażynę Korolczuk. Przyjmuje w prywatnym gabinecie w Międzylesiu. Miła, sympatyczna, profesjonalna, wszystkie narzędzia i aparaturę potrzebną ma w gabinecie. Wizyta kosztuje na razie 100 zł (w tym i usg).

Ja mogę powiedzieć od tej strony, co ja u pani dr robiłam tzn. kontrola i zakładanie wkładki - wkładka umieszczona perfekcyjnie (potwierdzone u innego lekarza na usg), bezboleśnie (bez znieczulenia). A mam porównanie, bo poprzednio zakładałam wkładkę u kogo innego, nie dość że bolało, to jeszcze została założona źle.

Poza tym pani dr nie naciąg ana badania i wizyty. W gabinecie czysto i miło.
kirki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 14:19   #1863
madame paranoja
Zadomowienie

GDAŃSK
dr. Zbigniew Jankowski, Przychodnia VII Dwór w Oliwie.

Doktor słucha pacjentki, bada dokładnie, dobiera antykoncepcję indywidualnie, robi wywiad rodzinny, bada piersi, bada węzły chłonne i żadnego pytania nie pozostawia bez odpowiedzi.
A wszystko w ramach NFZ polecam, ja już wiem, że będzie moim lekarzem nr 1.

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 15:01   #1864
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dołączam się do zachwtów nad dr Agnieszką Hoffman.

Supermiła, superelikatna, cierpliwa, chętnie odpowiada na wszystkie pytania, wesoła babka, no nie mam słów po prostu! Szczerze polecam
Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja również dołączam się do zachwytów odnośnie dr Agnieszki Hoffman.
Jest tak miłą osobą, że po wejściu do gabinetu od razu zapomniałam o strachu. Jest bardzo delikatna - nic nie czułam przy badaniu. Na wszystkie moje pytania odpowiadała bardzo szczegółowo i doradzała w różnych kwestiach - rozmawiało się jak z przyjaciółką - bez skrępowania, mimo że to obca osoba. Mimo iż musiałam czekać ponad godzinkę na wizytę ( byłam prywatnie ) to i tak warto. Wyszłam uśmiechnięta i w końcu znalazłam swojego ginekologa Wszystkim szczerze polecam!!!

Dziewczyny, byłyście na Kuropatwy? Czy w przychodni?

Wiecie może jak to jest - jesli sie jest z innego miasto, to mozna sie w przychodni do ginekologa umówic? Jestem zarejestrowana w Krk...

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 15:35   #1865
blueania
Zakorzenienie

Szczerze polecam dr Oziemskiego z Kliniki Lux Med w Warszawie na ul.Chmielnej.
Jest bardzo sympatyczny,robi dokladny wywiad,przed dobraniem tabletek zlecil mi mase badan.Odpowiada na kazde pytanie,bada delikatnie i co najwazniejsze potrafi odstresowac mnie w tej chwili i jest naprawde mily.Oczywiscie w gabinecie jest bardzo czysto,przyjemnie,wszystk o jest jednorazowego uzytku.Naprawde dr Oziemski jest pierwszym ginekologem ktorego moge polecic.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 18:40   #1866
ineczka7
Zadomowienie

pisałam jakiś czas temu o tym, że wybieram się do pani doktor przyjmującej państwowo w Łodzi, właśnie wróciłam z wspomnianej wizyty i zaraz o niej napiszę, w innym temacie, bo zdecydowanie jej nie polecam.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 19:27   #1867
JustMe123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłyście na Kuropatwy? Czy w przychodni?

Wiecie może jak to jest - jesli sie jest z innego miasto, to mozna sie w przychodni do ginekologa umówic? Jestem zarejestrowana w Krk...
Witaj Pani dr Hoffman przyjmuje na Kłopotowskiego w Warszawskim Centrum Medycznym wt i pt 8:15-11:15. Według mnie nie ma znaczenia skąd jestes ważne zebys miała poświadczenie o ubezpieczeniu jesli studiujesz to musisz wziąźć od rodziców taki dokument. Jeśli chcesz sie umówic na wizyte prywatnie to nie ma znaczenia juz w ogóle czy jestes zarejestrowana. W moim przypadku było tak ze na pierwsza wizyte poszłąm prywatnie i o nic mnie nie pytali a potem juz na NFZ i tez nie... byc może to niedopatrzenie ze strony personelu ale tak było. Pozdarawiam
JustMe123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 22:19   #1868
MANOON
Raczkowanie

Unhappy Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
ja moge cos powiedziec na temat tego lekarza
w Lublinie odwiedzialm 9 ginekologow, ale dok Miturskiego nie opuszcze nigdy, nawet teraz latam do niego z Londynu
przecudowny lekarz z powolaniem, nigdy nie bagatelizuje wynikow czy naszych wlasnych obaw!
nie nasmiewa sie z niczego, moge mu naprawde powiedziec na temat roznych krepujacych rzeczy zarowno moich jak i mojego meza..
dodatkowo podoba mi sie to, ze jak cos przekracza jego kompetencje to nie siedzi i nie trzyma pacjentki u siebie latami i nie eksperymentuje tylko jest prawdziwy i kieruje taka osobe do szpitala, by jej pomoc szybciej!!
poza tym np w moim przypadku konsultuje swoje watpliwosci z innymi lekarzami- zakaznikami, chirurgami itd i wiem, ze jestem pod dobra opieka
jak potrzeba to uruchamia swoje znajomosci, zeby jeszcze ktos inny zbadal pacjentke, pomaga najlepiej jak umie
poza tym leczy najlepiej ze wszystkich, mialam sie szykowac na laparoskopie bo mialam torbiela wielkosci pomarancza, ale cudem zaleczyl ja lekami i wyschla, mialam 2 nadzerki i tak je wyleczyl ze nie ma sladu, polska lekarka w Londynie powiedziala, ze jeszcze w zyciu nie widziala, zeby farmakologicznie bez zadnych wypalanek udalo sie tak pieknie wyleczyc, u mnie nie ma po tym sladu

moge powiedziec, ze dok Miturskiemu zawdzieczam wszystko, po poronieniu zlecil mnostwo badan, skierowal do szpitala i nie bagatelizowal tak jak inni, ze przeciez jest tyle poronien i ze moze nastepnym razem sie uda
to czlowiek, ktory cierpi razem ze swoimi pacjentkami
cudowny lekarz!!!!!!!!!!!!!!
ja mam mieszane uczucia odnośnie tego lekarza. Wybrałam go w właśnie dzięki wam dziewczyny ale teraz zaczynam sie zastanawiać czy to dobry wybór. 1. przed zapisaniem mi tabletek zrobił mi tylko badanie ginekologiczne i piersi 2. przez następne pół roku wypisywał mi recepty bez żadnego badania. 3 gdy przyszłam do niego z powodu silnego bólu jajników utrzymuącego sie od miesiąca zbadał mnie ginekologicznie i powiedział że mam niewielką nadżerkę na ściance macicy i zapisał mi leki bagatelizująć totalnie mój ból jajników którego nie skomentował ani słowem. 4 w tym punkcie zaznaczam że moge nie miec racji ale dr. Miturski zapisał mi na ww nadżerkę leki na grzybice pochwy. nie wiem może działają również na moją dolegliwość ale w recepcie nie ma o tym słowa a grzybicy z tego co wiem nie mam. Dużo ostatnio sie nczytałam o skutkach przyjmowania żle dobranych hormonów i chyba sie zastanowie nad zmianą lekarza pomimo wielu zalet Doktora Miturskiego

Znacie może jakiś lekarzy w Lublinie przyjmujących państwowo którzy zlecają wszystkie badania potrzebne przy przyjmowaniu tabletek??

Wymianka kosmetykowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515253
MANOON jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 13:14   #1869
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka

Witajcię wizażanki, bardzo zachwalacie sobie panią DR Agnieszkę Hoffman z Warszawy. Chciałabym się zapytać ile kosztuje u niej wizyta prywatna na Kuropatwy (Mysiadło)? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 13:49   #1870
orisha
Zakorzenienie

Qrcze, mnie to wlasnie srednio pasuje i Kłopotowskiego rano i to Mysiadło, bo nie mam samochodu...

Chyba spróbuję do dr A. Wacławik, bo też widziałam o niej dobre opinie i przyjmuje do 20, czyli dam rade po pracy...
Jeśli juz będę po, to też dam znać jakie wrazenia...

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 19:17   #1871
lukrecja222
Zakorzenienie

ja też mam pytanie dot. dr Hoffman. Wybieram sie wybieram i wybrać nie mogę Ale po Nowym Roku juz pojde.
Czy w miejscu gdzie sie rozbiera, jest bidet? Czy są jednorazowe "fartuszki"?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 10:46   #1872
zuz_anna
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

Cytat:
Napisane przez zuz_anna Pokaż wiadomość
RADOM

Kogo mozecie polecic? Od niedawna mieszkam w Radomiu, wiec w ogole nie znam tutejszych lekarzy. Dobrze by bylo, jakbym podczas wizyty mogla zrobic usg ginekologiczne. Niestety, interesuje mnie tylko lekarz przyjmujacy prywatnie (brak ubezpieczenia).
Lekarza wybralam i polecam. Dr Leszek Czekanski. Poszlam prywatnie do Gravmed na Zeromskiego. Na wizyte czekalam 3 tygodnie. Na miejscu zrobilam usg ginekologiczne, zwykle usg, cytologie. Dostalam skierowanie na usg piersi, na ktore ide juz 17.12.

Lekarz mily i delikatny. Ciezko po pierwszej wizycie ocenic caloksztalt wiedzy i profesjonalizmu, ale wrazenie na mnie zrobil bardzo pozytywne.

Gabinet nowoczesny, nawet zrobiono zdjecie nadrzerki, ktore pozniej pokazal mi lekarz na monitorze. Usg tez ogladalam rownoczesnie z lekarzem na osobnym monitorze, wszystko mialam wytlumaczone co widac.

Sama klinika czysta i nowoczesna. Na parterze jest tylko winda i automat na buty szpitalne (te woreczki), na 1p. gabinety prywatne i zabiegowy. Wyzej sa sale operacyjne i pooperacyjne, ale tego nie widzialam.
Stary 2008-12-13, 12:16   #1873
2016070953
Konto usunięte

dr Ufnalewski, Kraków.
Alll Med.aleja Pokoju 29 a
wizyta 50 zl,od studentek 40 zl, USG pochwowe w ceniebadanie piersi take.
mily delkiatny rzeczowy pan doktor,wyczrpujacy wywiad,rozwila mojewszelkie watpliwosci.polecam goraco.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 14:30   #1874
patryssska
Raczkowanie

Stalowa Wola

Czy możecie polecić dobrego ginekologa ze Stalowej Woli POMIJAJĄC dr Marka Sarzyńskiego? Nie mam do niego żadnych uprzedzeń, jednakże jest on ojcem mojej koleżanki, byłaby to dość niezręczna sytuacja, zwłaszcza, że byłam parę razy u niego w domu.

Edytowane przez patryssska
Czas edycji: 2008-12-13 o 14:31
patryssska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 17:29   #1875
darietta
Zakorzenienie

Hej drogie kobietki czy możecie polecić mi ginekologa z Poznania ale kobietę i żeby przyjmowała na nfz

szukałam we wątku ale nic nie znalazłam sami faceci a będzie to moja pierwsza wizyta u ginekologa i wolałabym iść do kobiety mniejszy stres szukam takiej żebym mogła zrobić usg piersi i zwykłe ginekologiczne badanie

a może będziecie umiały określić co może mi dolegać od jakiegoś czasu czuje dziwne pieczenie-swędzenie w okolicach intymnych w wydzielinie z pochwy są grudki i przy odbycie jak sie podcieram na papierze widze kropelki krwi będę bardzo wdzięczna za pomoc
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 01:06   #1876
koxaine
Raczkowanie

darietta niestety z ginekologiem w Poznaniu nie pomogeę ale co do twoich dolegliwości objawy wskazują na grzybicę. Dopóki nie pójdziesz do lekarza kup sobie clotrimazolum (3zł bez recepty)

tutaj wiecej info: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=35245

pozdrawiam
koxaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 11:06   #1877
angelika987
Przyczajenie

Lublin/Nałęczów

mój ulubiony to dr.Jacek Tomaszewski pozdrawiam
angelika987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 00:31   #1878
suchciomarcelolot
Przyczajenie

hej a mozesz mi powiedziec jak jest na pierwszej na wizycie u gin?? planuje sie wybrac w zwiazku ze stala antykoncepcja, jakie sa koszty wizyty? jakie badania nalezy zrobic i ile kosztuja? i jak to jest gsy skoncza sie tabletki ? trzeba co mies chodzic po recepte ?
z gory dzieki za odp
pozdrawiam
suchciomarcelolot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 09:53   #1879
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez suchciomarcelolot Pokaż wiadomość
hej a mozesz mi powiedziec jak jest na pierwszej na wizycie u gin?? planuje sie wybrac w zwiazku ze stala antykoncepcja, jakie sa koszty wizyty? jakie badania nalezy zrobic i ile kosztuja? i jak to jest gsy skoncza sie tabletki ? trzeba co mies chodzic po recepte ?
z gory dzieki za odp
pozdrawiam
1. nie ten wątek
2. użyj wyszukiwarki, bo jest obszerny watek o pierwszej wizycie u ginekologa.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 15:24   #1880
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka

Cytat:
Napisane przez slodka_babeczka Pokaż wiadomość
Witajcię wizażanki, bardzo zachwalacie sobie panią DR Agnieszkę Hoffman z Warszawy. Chciałabym się zapytać ile kosztuje u niej wizyta prywatna na Kuropatwy (Mysiadło)? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Byłam na wizycie u Pani doktor Hoffman. Jest to bardzo ciepła osoba. Wszystko mi wytłumaczyła i przede wszystki była delikatna. Ja za wizyte zapłaciłam 130 zł ale byłam potwiedzić ciąże. Miałam badanie usg dopochwowe i oraz takie manualne(palcami).
Polecam jak najbardziej tą ginekolog.

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 19:10   #1881
karooolak
Przyczajenie

mam pytanie dot.gabinetu gin.na ul.klopotowskiego.jak sie idzie panstwowo do p.hoffman to jak to wyglada?czy mam oddzielne miejsce na przebranie,jakis fartuszek itp?czy na miejscu robi oprocz bad.ginekol.rowniez usg dopochw.i np.piersi?czy musze sie oddzielnie zapisywac na jedno i drugie?no i co z badaniami laborator.czy bad.hormon.sa peloplatne czy nie?dzieki!
karooolak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 20:03   #1882
aniolka
Zadomowienie

A możecie polecić jakąs dobrą Panią Ginekolog w Krakowie, która za wizytę bierze mniej niż 50zł?Jeestem studentką i chciaam pierwszy raz dobrać tabletki..więc rozumiecie,ze to dla mnie wazne

Moge byc nie kumata a chcialam zeby mi to ladnie ktos wytluamczyl
Wiem,ze juz duzo osob pisalo o Krk,ale w koncu zwariowalam...

Zna ktoś może dr Springwald?
Ja TYLKO jestem wirtualna.
Nic nie mam wspólnego z aniołem

Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.
aniolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 20:52   #1883
darietta
Zakorzenienie

a jak stosować tą maść clotrimazolum i można ją tak bez zaleceń doktora
Stary 2008-12-19, 23:14   #1884
aniolka
Zadomowienie

mam jeszcze jedno pytanie..

A ginekolog z Krakowa z NFZ? Bo po podliczeniu badan wizyt i recepty wyszło mi ponad 250zł:/ Błagam niech to będzie kobieta...
A chce badania,nie chce tabsów na oko:/
tym bardziej,ze dopiero zaczynam moje zycie erotyczne.Prezerwatywom nie ufam
Ja TYLKO jestem wirtualna.
Nic nie mam wspólnego z aniołem

Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.
aniolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 13:47   #1885
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

TORUŃ

dr Jacek Gbiorczyk

Naprawdę bardzo sympatyczny, wyluzowany, ale i fachowy. Przy badaniu dokładnie opisuje co właśnie robi, jest wyrozumiały ('lekki' stres przy mojej pierwszej wizycie ;-)). Polecam naprawdę
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 13:12   #1886
eskimoskapoznan
Przyczajenie

polecam doktor Michalską z Poznania. Jest bardzo konkretna, a przy tym życzliwa. Przyjmuj u siebie w gabinecie, na nfz też.
eskimoskapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 19:53   #1887
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
a jak stosować tą maść clotrimazolum i można ją tak bez zaleceń doktora
tak, można, jest bez recepty, ja mam ją zawsze w apteczce.

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-23, 09:53   #1888
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskimoskapoznan Pokaż wiadomość
polecam doktor Michalską z Poznania. Jest bardzo konkretna, a przy tym życzliwa. Przyjmuj u siebie w gabinecie, na nfz też.

a możesz dać jakieś namiary i gdzie przyjmuje ta Pani doktor
Stary 2008-12-25, 14:46   #1889
eskimoskapoznan
Przyczajenie

mogę dać Ci nr domowy, 061-8629552, przyjmuje u siebie prywatnie i na os. Chrobrego chyba na nfz. musiałabyś zadzwonić i się zapytać. Pozdrawiam
eskimoskapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:06   #1890
Klempa
Przyczajenie

Kraków
Dr Bogdan Czekajski
ul. Kobierzyńska 98, tel. (0 12) 264-25-91

Przez przypadek trafiłam do tego lekarza, ale jestem bardzo zadowolony. Doktor kompetentny, zainteresowany historią pacjentki, badanie USG wykonywane przez niego w gabinecie (dla mnie to jest naprawdę ważne). Badania wykonuje delikatnie, ma ciepłe ręce, tłumaczy co robi, na bieżąco informuje o jakichkolwiek zmianach i co one oznaczają, odpowiada na każde pytania. dla pacjentek jest zawsze dostępny, zlecając pacjentce badania np krwi, każe dzwonić do siebie na telefon prywatny i nie zdarzyło mi się żeby nie odebrał, czy był wtedy opryskliwy.
Wizyta jest nietania - z USG płacę 100 zł, ale dla własnego komfortu warto je wydać.
Klempa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości