Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-23, 16:03   #1861
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem tak zmęczona jakbym cały dzien ogródek przekopywała... ogarnęłam trochę dom, zrobiłam z teściową zakupy i posprzątałyśmy kościół bo nasza kolej była. Mam jeszcze do mycia podłogi ale nie chce mi się.
Miałam w planach jechać z młodym na dni nysy na chwilę ale nie mam już siły.
Beaciorq poważne zakupy za wami

Tak czytałam i sobie pomyslałam co by było gdyby poproszono ludzi z naszej ulicy o posprzątanie kosciola... juz widze te tłumy sprzątające...

Ale wiem, ze w innym kościele i u nas sie kiedys to praktykowało

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość

Super kolorek

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 16:26   #1862
moniska139
Zadomowienie

U nas sprzątają po 2 kobiety i ksiądz co tydzień w niedzielę czyta z imienia i nazwiska. To już nie da się nie iść.
Tż tez wybrał szary wózek, musimy iść zamówić do sklepu ale to bliżej lipca aby gwarancja nie przepadała teraz.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 16:26   #1863
martulka0991
Zadomowienie

Beaciorq, wozek super ja musze do swojego dokupic torbe, ale nie wiem gdzie mam szukac... :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 16:26   #1864
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Czuje jakbym sie rozpadala , ledwo chodze ledwo dycham .. jak ja dam rade tak jeszcze dwa miesiace ?;(
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 16:27   #1865
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
U nas sprzątają po 2 kobiety i ksiądz co tydzień w niedzielę czyta z imienia i nazwiska. To już nie da się nie iść.
Tż tez wybrał szary wózek, musimy iść zamówić do sklepu ale to bliżej lipca aby gwarancja nie przepadała teraz.
Pierwsza truskawka z własnej uprawy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432394794087.jpg (30,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-05-23, 16:31   #1866
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Wow! Serio?!
A co z osobami, ktore do kosciola nie chodzą ?!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Beaciorq, wozek super ja musze do swojego dokupic torbe, ale nie wiem gdzie mam szukac... :-P

Mi tez brakuje torby :P
Za każdym razem jak przejeżdzam obok tego sklepu to mowie "następnym razem" :P

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Czuje jakbym sie rozpadala , ledwo chodze ledwo dycham .. jak ja dam rade tak jeszcze dwa miesiace ?;(

Tez ostatnio tak miałam
Julia mi sie tak ułożyła chyba, ze naciskało na wszystko co możliwe, schylic sie nie szło... Tragedia!
Co nie zmienia faktu, ze coraz cześciej tak bedzie :P

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:

Ślinotok

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-23, 16:39   #1867
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
W mojen rodzinnej parafii tez tak bylo, wyczytywal osoby sprzatajace, pozniej prosil o sprzatanie kolejne 4rodziny z danej ulicy. I tak szla kolejka... A 4rodziny dlatego ze niekazdy wlasnie przychodzil wiec i tak wychodzilo po 2,3osoby. Czasami bylo tak ze nikt nie przyszedl... A przed komunia, biezmowaniem, sprzataja rodzice tych dzieci... A tu nie wiem jak jest bo nie chodze do kosciola :-P

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Ja dzis sie kladlam i jakies dziwne cos mi wyszlo na brzuchu, wiec siadlam i sie odchylilam do tylu ja patrze, macam a to kregoslup malucha :-D ja dzis poodkurzalam i tak mnie brzuch rozbolal ze sie polozylam i co wstane to to samo... Ciezko mi jakos, obolala jestem... Tez czasami mysle jak ja dam rade jeszcze tyle czasu...
Stary 2015-05-23, 16:47   #1868
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
W mojen rodzinnej parafii tez tak bylo, wyczytywal osoby sprzatajace, pozniej prosil o sprzatanie kolejne 4rodziny z danej ulicy. I tak szla kolejka... A 4rodziny dlatego ze niekazdy wlasnie przychodzil wiec i tak wychodzilo po 2,3osoby. Czasami bylo tak ze nikt nie przyszedl... A przed komunia, biezmowaniem, sprzataja rodzice tych dzieci... A tu nie wiem jak jest bo nie chodze do kosciola :-P

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Ja dzis sie kladlam i jakies dziwne cos mi wyszlo na brzuchu, wiec siadlam i sie odchylilam do tylu ja patrze, macam a to kregoslup malucha :-D ja dzis poodkurzalam i tak mnie brzuch rozbolal ze sie polozylam i co wstane to to samo... Ciezko mi jakos, obolala jestem... Tez czasami mysle jak ja dam rade jeszcze tyle czasu...

Jacie ale abstrakcja
Serio, u nas by cała ulice poprosili o sprzątanie to watpię, ze ktoś by sie zjawił...

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-23, 16:47   #1869
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Tez ostatnio tak miałam
Julia mi sie tak ułożyła chyba, ze naciskało na wszystko co możliwe, schylic sie nie szło... Tragedia!
Co nie zmienia faktu, ze coraz cześciej tak bedzie :P
U mnie to nawet nie o to chodzi , mnie caly czas boli , a to kregoslup a to brzuch mi sie spina , a to oddechu zlapac nie moge, a to jakas rwa kulszowa czy inne chole..rstwo . Czuje sie jak kaleka , dzisiaj to sie poplakalam z tego wszystkiego bo nie dalam rady zalozyc sama butow ;(
Stary 2015-05-23, 16:51   #1870
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
U mnie to nawet nie o to chodzi , mnie caly czas boli , a to kregoslup a to brzuch mi sie spina , a to oddechu zlapac nie moge, a to jakas rwa kulszowa czy inne chole..rstwo . Czuje sie jak kaleka , dzisiaj to sie poplakalam z tego wszystkiego bo nie dalam rady zalozyc sama butow ;(

To pomysl co ja czułam jak mi lekarz kazał bezwzględnie leżeć...
Bo bolało (i w sumie dalej mnie boli) cholernie... A bezuch mi sie spina przy przejściu z salonu do łazienki... No spa, luteina, magnez... A tu poprawy jak nie było tak nie ma. Jeszcze co mi sie w ciazy nasiliło to okropny bol w jajnikach, kiedys zabolało tak strasznie, ze nie szło sie wyprostować czy wstac z lozka raz na jakis czas a teraz praktycznie co chwile sie to dzieje... (Dziewczyny po CC beda wiedziec co to za bol, porównywalny z bólem po operacji jak sie z lozka podnieść nie da).
Niestety, uroki ciazy kochana, damy rade

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-23 o 16:55
Stary 2015-05-23, 17:00   #1871
moniska139
Zadomowienie

Ja beczałam wlasnie podczas mycia podłóg... bo zabawki musialam pozbierać a tż siedzi i patrzy. Jaki on jest czasem głupi to aż w głowie się nie mieści. Rano trzepał ubrania robocze do kabiny i ten piach zostawił. Jak wypomniałam mu ze ciężko mi było to sprzątać to powiedział, że po co to ruszałam. Tesciowie moi bardzo dbają o porządek a tż ze szwagrem to jak podmienieni.
Już dawno nie miałam tak beznadziejnego dnia
Stary 2015-05-23, 17:05   #1872
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja beczałam wlasnie podczas mycia podłóg... bo zabawki musialam pozbierać a tż siedzi i patrzy. Jaki on jest czasem głupi to aż w głowie się nie mieści. Rano trzepał ubrania robocze do kabiny i ten piach zostawił. Jak wypomniałam mu ze ciężko mi było to sprzątać to powiedział, że po co to ruszałam. Tesciowie moi bardzo dbają o porządek a tż ze szwagrem to jak podmienieni.
Już dawno nie miałam tak beznadziejnego dnia
Ja sie z moim nie cyckam , jak siedzi w domu ma robić wszystko za mnie . A ja leze i staram sie nie slyszec jego kwekania ..
Stary 2015-05-23, 17:15   #1873
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie z moim nie cyckam , jak siedzi w domu ma robić wszystko za mnie . A ja leze i staram sie nie slyszec jego kwekania ..
A ja głupia go tak nauczyłam kiedyś jak nie mieszkaliśmy razem to więcej pomagał. Aż sobie pomyślałam, że do szpitala na 3 dni mogłabym na wakacje iść
Stary 2015-05-23, 18:03   #1874
beaciorq
Zadomowienie

Wzielam kolor taki jak byl na wystawie no jakos balam sie tak w ciemno zamawiać ja jestem zawsze nie zdecydowana i potem tygodniami przezywam taki zakup haha
Cytat:
a ja mam jeszcze 3 i tez ledwo daje rade a jak ide po miescie to wszystkie babcie mnie wyprzedzaja
Cytat:
ale fajnie :-P

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
A ja głupia go tak nauczyłam kiedyś jak nie mieszkaliśmy razem to więcej pomagał. Aż sobie pomyślałam, że do szpitala na 3 dni mogłabym na wakacje iść
Ja tez mojego przyzwyczailam na początku ze ja robie wszystko a on tylko odkurza ale w ciazy zmienił sie bardzo i duzo pomaga ale ile sie musze naprosic zeby wanne umyl ale do umycia kibelka i gotowania go chyba nigdy nie namowie ale moze to i lepiej bo jeszcze by nas otruł :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 18:12   #1875
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
no smakowicie wygląda u mnie na niedzielę się dwie sztuki szykują także jutro pojem

Dziewczyny ja też czuję się jak kaleka gdyby nie ten ból w kroku, promieniujący na pupsko to byłoby całkiem dobrze a tak jak się narobię w dzień i położę na chwilę to ciężko mi wstać, a jak wstaję to łzy mi lecą same
Stary 2015-05-23, 19:16   #1876
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no smakowicie wygląda u mnie na niedzielę się dwie sztuki szykują także jutro pojem

Dziewczyny ja też czuję się jak kaleka gdyby nie ten ból w kroku, promieniujący na pupsko to byłoby całkiem dobrze a tak jak się narobię w dzień i położę na chwilę to ciężko mi wstać, a jak wstaję to łzy mi lecą same
Współczuję wam tych dolegliwości
ja jedynie narzekam na ból w dole brzucha, promieniujący na krocze przy zmianach pozycji w łóżku, a w ciągu dnia tego nie mam, tylko jak leże i chce się obrócić.
Stary 2015-05-23, 19:29   #1877
natalia1011
Zadomowienie

Ja mam taki podly humor dzisiaj, ze nawet Wam tu nie chcialam marudzic, caly dzien jakas placzka mnie opetala i do tego denerwuje mnie doslownie wszystko.

Beaciorqu wozek sliczny, tez chcemy szary, tylko wlasnie ja bym chciala zapinany kosz, bo nie raz widzialam jak jakas mamusia wracala z zakupami i jej sie wysypywaly z kosza.

Co do znieczulicy to masakra, ja codziennie jezdIlam do i z pracy autobusem miejskim, i wlasciwie w ostatnim miesiacu gdzie brzuch juz znacznie widoczny byl tylko dwa razy ktos mi ustąpił miejsca, a tak to kazdy odwracal glowe w druga stronę

Poza tym niech ten dzien sie juz konczy, pliss.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 19:43   #1878
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Współczuję wam tych dolegliwości
ja jedynie narzekam na ból w dole brzucha, promieniujący na krocze przy zmianach pozycji w łóżku, a w ciągu dnia tego nie mam, tylko jak leże i chce się obrócić.
no właśnie u mnie najgorzej jest w nocy,ciężko zmienić pozycję i budzę się kilka razy i nie śpię ... Ech ale już bliżej jak dalej
Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Ja mam taki podly humor dzisiaj, ze nawet Wam tu nie chcialam marudzic, caly dzien jakas placzka mnie opetala i do tego denerwuje mnie doslownie wszystko.

Beaciorqu wozek sliczny, tez chcemy szary, tylko wlasnie ja bym chciala zapinany kosz, bo nie raz widzialam jak jakas mamusia wracala z zakupami i jej sie wysypywaly z kosza.

Co do znieczulicy to masakra, ja codziennie jezdIlam do i z pracy autobusem miejskim, i wlasciwie w ostatnim miesiacu gdzie brzuch juz znacznie widoczny byl tylko dwa razy ktos mi ustąpił miejsca, a tak to kazdy odwracal glowe w druga stronę

Oj bidulo oby jutro było lepiej
A co do ostatniej Twojej prośby,to już niedługo się skończy
Stary 2015-05-23, 19:49   #1879
roxana_lu
Zakorzenienie

Ta pogoda chyba na nas tak wpływa bo ja tez dzisiaj jestem "wypluta" ...
Kapiel i pod koc zmykam z ciepła herbata...

Dobrej nocki kochane

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-23, 20:37   #1880
Mirabelka_90
Zadomowienie

O to widzę, że jakaś epidemia podłego humoru. Ja chodziłam dziś i płakałam. O wszystko się czepiam. Aż mówię do TŻ chodź pojedziemy gdzieś bo mnie nosi i wszystko wk... Pojeździliśmy trochę po okolicy, wpadliśmy po kaktusy i humor trochę lepszy.
No ja też jak kaleka. Plecy bolą, w kroku też tak jakoś, no i brzuch w nocy. Żeby zmienić pozycję w nocy to się TŻ przytrzymuje... Całe szczęście mi pomaga w domu i to bardzo i jakiś dobry obaidek na jutro planuje.
Ja zmykam oglądać eurowizję. Śpijcie dobrze i jutro z lepszym nastrojem żebyśmy się obudziły
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 20:57   #1881
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Z mojego dobry chłop jest choć czasem kwęka ale wystarczy że uronie jedną łęzke i już mam go w garści . Jak chodzi do pracy to normalne że ja zajmuje sie domem ale jak ma wolne to ja leżę a on sprząta gotuje myje naczynia i ogarnia syna . No i ma taka fajna obsesje . Dla niego łazienka ma zawsze lśnić , każdą sobote poświęca na jej pucowanie i ''odrobaczanie''

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze 3 i tez ledwo daje rade a jak ide po miescie to wszystkie babcie mnie wyprzedzajaale fajnie :-P
Ja mówię że dwa bo za 8 tygodni ciąża bezie donoszona , jak przekrocze tę magiczną granicę 37 tygodnia to niech sie już dzieje wola nieba . Byle te dwa miesiece przetrwac
Stary 2015-05-23, 21:09   #1882
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość

te zapinane kosze sa wg mnie mniejsze. Ppza tym ja na duze zakupy z dzidzia chodzic nie bede no bo zacznie mi beczec i co ja zrobie tylko nerwow sie najem
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ta pogoda chyba na nas tak wpływa bo ja tez dzisiaj jestem "wypluta" ...
Kapiel i pod koc zmykam z ciepła herbata...

Dobrej nocki kochane

Cytat:
Z mojego dobry chłop jest choć czasem kwęka ale wystarczy że uronie jedną łęzke i już mam go w garści . Jak chodzi do pracy to normalne że ja zajmuje sie domem ale jak ma wolne to ja leżę a on sprząta gotuje myje naczynia i ogarnia syna . No i ma taka fajna obsesje . Dla niego łazienka ma zawsze lśnić , każdą sobote poświęca na jej pucowanie i ''odrobaczanie''
O raju zeby moj tak pucowal to byloby super:-P
Stary 2015-05-23, 21:40   #1883
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny, ja placzke mialam wczoraj a dzis czulam sie jakas wypompowana zmeczona a nic nie robila., przelezalam caly dzien z krotkimi drzemkami. Wlasnie dzwonila mama, zawiozla swoja najmlodsza siostre na porodowke... 10dni przed terminem... A mi az ciarki przeszly...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Ide spac, padam na twarz... Dobranoc
Stary 2015-05-24, 08:00   #1884
moniska139
Zadomowienie

U mnie pochmurno ale ciepło. Sniadanko zjedzone, tż młodego ogarnął a ja zabieram się za naukę.
Mój w domu malo pomaga, ale na podwórku jest też sporo pracy i ja mam tylko ogródek.
No i jak mnie nie wkurzy to będzie dobry dzień
Stary 2015-05-24, 08:04   #1885
MsLullaby
Zakorzenienie

co do tżtow to mi się trafił super egzemplarz, wszystko w domu zrobi. Od gotowania po mycie WC, nie mam na co narzekać. Tatą tez jest świetnym szkoda tylko że charaktery mamy skrajnie różne
Ja jeszcze leżę w łóżku, nie wiem co dziś będziemy robić :/

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:07   #1886
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie niedzielnie
Stary 2015-05-24, 08:12   #1887
belleza_ines
Wtajemniczenie

Hej Znów pogoda nie za fajna...:/

Chyba przez tą pogodę mamy taki humor nie bardzo, bo mnie wczoraj od samego rana wszystko wkurzało:/ nawet TŻ przez tel już słyszał, że jest coś nie tak, ale początkowo się wystraszył, że źle się czuję, cos mnie boli, ale w końcu stwierdził, że humor nie dopisuje nie jest, aż tak źle hehe

Mój mąż na szczęście i ugotować potrafi i posprzątać co prawda nie robi tego za często, ze względu na pracę, wraca zmęczony, ale nie powiem... jak ja wracałam później od niego to zawsze miałam ugotowane i podane do stołu
Aaa uwielbiam jak się weźmie w którąś wolną sobotę za sprzątanie tak wszystko wypucuje (łącznie z wc) że aż lśni, dociera tam ze szmatką, gdzie ja nie dotrę, i robi to bardzo dokładnie

Teraz zobaczymy jakim będzie tatą pierwsze dziecko, więc się okaże
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:33   #1888
beaciorq
Zadomowienie

Witam sie z rana u nas tez pogoda nie za fajna ale przynajmniej nie jest gorąco i to mi wystarczy dziś dostalam sniadanko do lozka bo nie za dobrze sie czuje, okropne mdłości

Dziewczyny jestem pewnw ze nasi tż beda wspanialymi tatusiami
Stary 2015-05-24, 08:34   #1889
natalia1011
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Jesli chodzi o TZ to mi tezbsie trafil bardzo dobry egzemplarz, sprząta, gotuje i dobry facet z niego. Mysle ze tatusiem tez bedzie super, ale to zobaczymy, bo to nasze pierwsze dziecko

Dalej mam sredni humor, cos w powietrzu fruwa ze mam ochote ciagle ryczec ;/ pozniej wyjde z pieskiem na spacer bo mnie to relaksuje, a na razie mysle o sniadaniu

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:59   #1890
fiona27
Zakorzenienie

Hej
Widzę na nastała jakaś "cisza wyborcza" na wątku, ale dobrze, bo nie ma nadrabiana zbyt dużo

Niespodziewajka, Lula, natalia dobrych macie mężów, że tak wszystko robią

Ja też dołączam do tych co mają duże wahania nastrojów i są jakieś takie do du...y . Takie mam nerwy na wszystko, że szok. Mojego męża nigdy nie ma w domu i nikt mnie w niczym nie wyręczy nawet na 5 min. Do tego synek jest bardzo absorbujący i ciągle muszę z nim coś robić. Fajnie by było, jak by ktoś go chociaż wieczorem wykąpał... Nie powiem, bo jak jest mąż to on dużo się nim zajmuje i wszędzie zabiera, ale on tak rzadko bywa w domu, że to wręcz święto, jak tata przyjeżdzie raz na 4-6 tyg i jest aż 2 dni !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości