Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 12:08   #1861
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Super bryka a co powiesz o spacerowce? Nie wydaje Ci się ciasna?

Nasza Mala jeszcze nie ma w czym jeździć ;/;/ może w tym tygodniu jeszcze raz pojedziemy obejrzec...
Spacerówka, uhmm, po założeniu podobała mi się. Czy ciasna? Uhmm, no nie wydaje się być ciasna, wręcz przeciwnie Podoba mi sie, że można ją rozłożyć do różnych pozycji, nawet leżącej, jakby dziecko chciało zasnąć wygodnie. Najlepiej ocenić jak się już użytkuje, co wtedy jest praktyczne
Ja narazie mogę opisać takie pierwsze wrażenia, a ten zestaw wywarł na mnie pozytywne wrażenia.

Oglądaliśmy inne wózki i ten wygrał swoją lekkością, zwinnością, wyglądem. No ale każdy patrzy na co innego Każdemu co innego sie podoba i ma inne warunki życiowe. Ja do bloku chciałam mieć lekki wózek raczej i ten jest naprawdę leciutki. Wielkość pod kątem składania do auta nie robi dla mnie różnicy bo mamy kombiaki. No wiesz, każdy dobiera pod siebie

Zobaczymy co mała powie na wózek i czy będzie chciała w nim jeździć, czy będzie płakać W każdym razie czuję się spokojnie, bo mam już niemalże wszystko pokupione, także mogę spokojnie spakować niedługo torbę do szpitala i oczekiwać na rozwiązanie i modlić się by dziecko było zdrowe.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:09   #1862
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Mówisz o skurczach macicy czy łydek? Jeśli o tych drugich, to mnie też łapią w nocy. Mam na nie sposób-zadzieram palce do góry i przechodzi:p
A skurczy macicy albo w ogóle nie mam, albo ich nie zauważam.

Karmazynowa- cudowne zdjęcie!
Myślałam o macicy.
Łydek złapały mnie w nocy 2x tylko, teraz już jest ok.
Póki co
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:10   #1863
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Jak to jest z tymi skurczami, że w nocy najbardziej, przynajmniej mi, dokuczają? Bo w ciągu dnia spoko, rzadko mnie złapie, a w nocy bywa, że budzi mnie skurcz. Czasem trochę zaboli, ale zwykle nie, po prostu jest to skurcz i przechodzi za chwilę. Może w ciągu dnia nie zauważam? Jak u Was jest?
Mujer ja chyba nie potrafie odróżnić skurczy bo co najwyżej jak przegnę z aktywnością to czuję takie ciągnięcie na brzuchu, jakby skóra się rozciągała. Ale czy to skurcz czy po prostu efekt wysiłku, nie wiem. A tak to głównie kopniaki i rozpychania czuję, w nocy zazwyczaj mocniejsze i intensywniejsze.
Stary 2015-09-28, 12:10   #1864
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Aniqa jakie cudne skarpetki

Aniqa a jaki ten termometr do czoła zamówiłaś? jakiej firmy? cały czas się przymierzam do zakupu i ciągle nie mogę się zdecydować który wybrać żeby wyniki były w miarę rzetelne.
Dziękuję

Zamówiłam Geratherm Non Contact i szklany też tej firmy zamówiłam

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziś wieczorem mam wizytę u ginekolog mojej z USG, więc denerwuje się od rana mnie nosi

Miałam Wam napisać o wózku który mi przyszedł. W toku remontów pooglądałam go dopiero w weekend. Boooski niezła bryczka, podoba mi się. Jedo fyn alu mogę polecić z pierwszego wrażenia! Jak to się super składa, jest taki leciutki! jakość wykonania mi się podoba, wszystko wygląda solidnie, ładnie, starannie wykończone. Duży kosz na zakupy, piękna gondola, wszystkie obicia można zdjąć i odświeżyć piorąc. Ma wygodną skórzaną rączkę, wygodny hamulec, koła skrętne, pełno akcesoriów.
Cóż, zobaczę jak się sprawdzi przy dziecku.
Ja mam ten jak załączam na obrazku: biało-siwy. Mieliśmy brać ciemniejszy, ale ten tak nam się spodobał, że ostatecznie wybór padł na niego. I fajnie, bo to białe to taka skórka jakby, więc super się będzie czyścić. A Wy już wózki macie pokupione?

Na tym etapie ciąży to jakoś tak dłuży mi się, trochę jestem zmęczona tymi ograniczeniami jakie stawia mi moje ciało.
Na pewno wszystko będzie dobrze Będę trzymać kciuki

Ładny ten wózek Ale jaśniutki
My mamy już w sumie od dawna kupiony Mama ma mi tylko uszyć ochraniacze na koła do domu, bo na panelach robią się straszne ślady i nie mogę domyć później :/ a nie mamy nigdzie dywanów

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Aniqa slodziutkie te skarpetki kurcze dlaczego moja mama tak nie rozpieszcza wnuka? Moze tylko o 1 tak sie dba? No nie wiem
Dziękuję Nie wiem od czego to zależy, ale myślę, że gdyby to było drugie dziecko to też czasem coś by kupiła

Cytat:
Też dziś tak spojrzałam na wagę i trochę osłabłam... Będzie między 8 i 10 na plus. I pewnie teraz ostro przytyję jeszcze. Choć kto wie, bo mam wieczną niestrawność, więc może mnie to uratuje Ale wątpię.
Prawdę mówiąc gorzej mój żołądek się miewa niż w I trymestrze. Chyba macica za bardzo go uciska i wiecznie mi się odbija albo <wybaczcie> ulewa :/
U mnie dziś równe 8 kg na plusie

Cytat:
Kurczę Ty zamawialas jeszcze później niż ja, a ja jeszcze nie mam tej paczki, zamówienie robiłam 23 ala:
Wchodzilam na monitorowanie przesyłki to dopiero pierwszy krok jest, napisali ze w mailu powiadomia o wysylce, a nic nie wysłali jeszcze, zaczynam się wkurzasz, kurde przesyłka na ponad 300 zł, ale wiadomo jak darmowa dostawa, to mają w du.pie ;/

Jako termometr do czoła wzielas?
Może nie mają czegoś na miejscu i czekają na dostawę? Nie wiem w sumie od czego to może zależeć

Do czoła kupiłam Geratherm Non Contact

Cytat:
Jak to jest z tymi skurczami, że w nocy najbardziej, przynajmniej mi, dokuczają? Bo w ciągu dnia spoko, rzadko mnie złapie, a w nocy bywa, że budzi mnie skurcz. Czasem trochę zaboli, ale zwykle nie, po prostu jest to skurcz i przechodzi za chwilę. Może w ciągu dnia nie zauważam? Jak u Was jest?
Chodzi Ci o skurcze brzucha? U mnie pojawiają się przez cały dzień, ale rzadziej niż wieczorem. Wieczorem są one dość często, czasem nawet bardzo częste...
Stary 2015-09-28, 12:12   #1865
dorosea
Rozeznanie

A mnie dziś totalna niemoc ogarnęła
Jakos tak ciezko mi strasznie ostatnie dni, ani siedzieć ani leżeć.
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:17   #1866
Ani_qa
Zakorzenienie

Mnie dziś Mała pierwszy raz w nocy obudziła swoimi wariactwami w brzuchu
Już od jakiegoś czasu odczuwam mocne ruchy, ale nigdy mnie nie obudziła. A dziś się tak wypychała...
Stary 2015-09-28, 12:18   #1867
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ładny ten wózek Ale jaśniutki
My mamy już w sumie od dawna kupiony Mama ma mi tylko uszyć ochraniacze na koła do domu, bo na panelach robią się straszne ślady i nie mogę domyć później :/ a nie mamy nigdzie dywanów
Ochranicze, świetny pomysł ! żeby w domu nie robić śladów. Swoją drogą, może zmałpuję pomysł
Stary 2015-09-28, 12:20   #1868
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ochranicze, świetny pomysł ! żeby w domu nie robić śladów. Swoją drogą, może zmałpuję pomysł
:d
Stary 2015-09-28, 12:27   #1869
czubasek20
Zakorzenienie

Podczytuje Was caly czas ale jakos mi ciezko cos napisac.

I 9-10 mam pierwszy zjazd a zakaz lazenia wiec musze jakos to logistycznie ogarnac.

I jak dwa dni moj dzieciak byl cicho tak dzis robi mi rozpierduszke w brzuchu. Az mam lzy w oczach tak mi wywala lokcie i inne czesci ciala. Ael wole to niz bezruch.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:32   #1870
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Karmazynova piękne zdjęcie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:40   #1871
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

I 9-10 mam pierwszy zjazd a zakaz lazenia wiec musze jakos to logistycznie ogarnac.

I jak dwa dni moj dzieciak byl cicho tak dzis robi mi rozpierduszke w brzuchu. Az mam lzy w oczach tak mi wywala lokcie i inne czesci ciala. Ael wole to niz bezruch.
U mnie na szczęście ruchy nie są jeszcze bolesne, ale bywają już mało przyjemne
Masz racje, najważniejsze, że się rusza... już dość strachu się najadłaś...

A mi przyszła wylicytowana sukienka. Jestem zadowolona, bo fajnie tuszuje moje szerokie biodra. Jest trochę luzu pod pachami, ale na sesję będzie- nie zdążę jej zwężyć raczej, a na zdjęciach nie będzie tego wydać, bo najbardziej się rzuca w oczy jak podniosę ręce.
Zresztą nie będę w niej przez całą sesję, tylko planuję na koniec się przebrać, bo jednak gorąca nie będzie...
Także część planuję w ciepłym sweterku i dżinsach, a kilka w sukience
Oby tylko wianek zdążył dotrzeć!
Stary 2015-09-28, 12:41   #1872
kalwinka
Zadomowienie

Czubasek, ja pierwszy zjazd mam w sobotę, mam nadzieję, ze będę mogła jechać, wizyta jutro. Niezależnie co lekarz powie będę składała podanie o indywidualny tok studiów
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:42   #1873
ogolnie
Zakorzenienie

Ee dziewczyny. Nie było kierownika także nic nie załatwiliśmy. Zła byłam,ale mam wrażenie ze ta laborantka która mi mówiła ze kierowniczki nie ma,wiedziała o co chodzi. Nie wiem czy sobie już wmawiam czy oni wiedzą i siedzą cicho.
Siedzę teraz w poczekalni do endo i potem jadę kupić kilka rzeczy małemu.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:43   #1874
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ee dziewczyny. Nie było kierownika także nic nie załatwiliśmy. Zła byłam,ale mam wrażenie ze ta laborantka która mi mówiła ze kierowniczki nie ma,wiedziała o co chodzi. Nie wiem czy sobie już wmawiam czy oni wiedzą i siedzą cicho.
Siedzę teraz w poczekalni do endo i potem jadę kupić kilka rzeczy małemu.
Właśnie myślałam o Was czy coś załatwiliście... ale kicha :/ Kiedy będziecie jechać jeszcze raz?
Stary 2015-09-28, 12:44   #1875
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Spacerówka, uhmm, po założeniu podobała mi się. Czy ciasna? Uhmm, no nie wydaje się być ciasna, wręcz przeciwnie Podoba mi sie, że można ją rozłożyć do różnych pozycji, nawet leżącej, jakby dziecko chciało zasnąć wygodnie. Najlepiej ocenić jak się już użytkuje, co wtedy jest praktyczne
Ja narazie mogę opisać takie pierwsze wrażenia, a ten zestaw wywarł na mnie pozytywne wrażenia.

Oglądaliśmy inne wózki i ten wygrał swoją lekkością, zwinnością, wyglądem. No ale każdy patrzy na co innego Każdemu co innego sie podoba i ma inne warunki życiowe. Ja do bloku chciałam mieć lekki wózek raczej i ten jest naprawdę leciutki. Wielkość pod kątem składania do auta nie robi dla mnie różnicy bo mamy kombiaki. No wiesz, każdy dobiera pod siebie

Zobaczymy co mała powie na wózek i czy będzie chciała w nim jeździć, czy będzie płakać W każdym razie czuję się spokojnie, bo mam już niemalże wszystko pokupione, także mogę spokojnie spakować niedługo torbę do szpitala i oczekiwać na rozwiązanie i modlić się by dziecko było zdrowe.
Wiadomo, że każdy na co innego patrzy, dlatego zapytałam o Twoją opinie
Ja oglądałam jakiś Jedo w sklepie i mi się właśnie spacerowka wydała ciasna, ale to może inny model był.

A Wy przez neta zamawialiscie czy w sklepie? Bardzo zaciekawiło mnie to, ze napisałaś, że jest lekki, powaznie?

My też mamy spore bagażniki, więc luz

A powiedz mi jak wygląda rozkładanie oparcia spacerowki? Kręci się takim sprzętem i ona opada? I przez środek oparcia jest tylko takie wzmocnienie, czy po calosci? Bo w większości wózków te oparcie ma tylko na środku takie wzmocnienie, czyli jak robisz pozycję polezaca, a dziecko lezy na boku oparcia, to ono się przechyla, da się to ręką sprawdzić, po prostu nacisnąć lekko, mogłabyś to dla mnie sprawdzic??

Fotelik braliscie razem z wózkiem czy jakiś inny?

No i super, ze już ogarnelscie tak temat, teraz tylko czekać na pewno wszystko będzie ok ;*
Cytat:
Myślałam o macicy.
Łydek złapały mnie w nocy 2x tylko, teraz już jest ok.
Póki co
Mujer ja też tak mam, odkąd piję magnez 2x1 to jest lepiej, bo dochodziło do tego, ze te skurcze zaczynały być bolesne, ale teraz też je mam, tyle ze trochę delikatniejsze, a w dzień raczej nie, oprócz ruchów nie czułam nic takiego, ale myślę, że to niż złego.

Chociaż wczoraj miałam trochę stracha, bo bardzo nisko ja czułam jak mi rączkami przebierała, dosłownie pod jajnikami jeszcze (jak były na swoim miejscu), bałam się ze zaraz rękę do mnie wystawi ;/

Cytat:

Może nie mają czegoś na miejscu i czekają na dostawę? Nie wiem w sumie od czego to może zależeć

Do czoła kupiłam Geratherm Non Contact

Chodzi Ci o skurcze brzucha? U mnie pojawiają się przez cały dzień, ale rzadziej niż wieczorem. Wieczorem są one dość często, czasem nawet bardzo częste...
A to taki sam jak ja mam z takim niebieskim oświetleniem podczas mierzenia?
Ogólnie mi się podoba, tylko to światło mogłoby nie być takie intensywne ale w sumie tak często się nie będzie tego uzywac oby

Cytat:

No jakoś musisz ogarnąć tą szkołę jeszcze, ale najważniejsze Wasze zdrowie, pamiętaj o tym ;*

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 12:50   #1876
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie myślałam o Was czy coś załatwiliście... ale kicha :/ Kiedy będziecie jechać jeszcze raz?
Jutro,ale pójdę sama bo TŻ rano do dentysty idzie. może i lepiej, boję się ze zrobi awanturę na cały powiat,a nie chce się dodatkowo denerwować.
TŻ mówi ze mam dziś przy okazji wizyty w Poznaniu skoczyć do rzecznika praw pacjenta ale nie jestem przekonana. niby chce wywalczyć swoją rację ale nie chce też żeby to za daleko zaszło,bo niepotrzebne mi takie atrakcje teraz a z drugiej strony wiem ze powinni zostać ukarani bo nie tylko ja dostałam nie swój wynik,ale les inny dostał mój i ma błędne przekonanie o chorobie.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 13:08   #1877
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomo, że każdy na co innego patrzy, dlatego zapytałam o Twoją opinie
Ja oglądałam jakiś Jedo w sklepie i mi się właśnie spacerowka wydała ciasna, ale to może inny model był.

A Wy przez neta zamawialiscie czy w sklepie? Bardzo zaciekawiło mnie to, ze napisałaś, że jest lekki, powaznie?

My też mamy spore bagażniki, więc luz

A powiedz mi jak wygląda rozkładanie oparcia spacerowki? Kręci się takim sprzętem i ona opada? I przez środek oparcia jest tylko takie wzmocnienie, czy po calosci? Bo w większości wózków te oparcie ma tylko na środku takie wzmocnienie, czyli jak robisz pozycję polezaca, a dziecko lezy na boku oparcia, to ono się przechyla, da się to ręką sprawdzić, po prostu nacisnąć lekko, mogłabyś to dla mnie sprawdzic??

Fotelik braliscie razem z wózkiem czy jakiś inny?

No i super, ze już ogarnelscie tak temat, teraz tylko czekać na pewno wszystko będzie ok ;*
Tak, pooglądaliśmy najpierw różne wózki, m.in. ten w różnych wersjach. Potem szukaliśmy takiego na necie. Głównie mąż wybierał, ja sie załapałam na wybór kolorystyki, bo szary mi sie spodobał a oferta była dobra cenowo.

Zamówiliśmy na necie używany komplet wózek+spacerówka+fotelik+ akcesoria wszystkie. Praktycznie tylko na kołach (felgi) widać jakiekolwiek ślady zużycia, bo reszta jest w stanie idealnym.

Tak, jest leciutki. Skoro ja w 8 mscu go targam spokojnie i zwinnie sobie manewruję to nie ma źle, potem będzie tylko lepiej. Oglądając inne wózki różne, różnych firm, to tak przyznaję, że ten jest leciutki. W końcu rama jest aluminiowa.

Co do spacerówki to sprawdzę to o co pytasz dokładnie i mogę Ci wysłać zdjęcia i opinię, ale jak będę w domu u rodziców za jakiś czas, bo na razie wózek stoi u rodziców zapakowany w folie i czeka sobie spokojnie. Na mieszkaniu w bloku mamy mało miejsca żeby go trzymać teraz niestety ;/ także aby dokładnie potwierdzić, muszę jeszcze raz zerknąć i ponaciskać po bokach tak jak mówisz.
Stary 2015-09-28, 13:31   #1878
czubasek20
Zakorzenienie

kalwinka ja mam zjazdy co dwa tyg i siostte w akademiku obok uczelni wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez ITS.
W sumie w donu tez musze wstawac do malej , dac jej obiad itp wiec lekki wysilek raczej nie powinnien mi zaszkodzic.

Czy Was tez wkuywia ta reklama party?

A co do przypasowania wozkow dzieciom to chyba raczej problemow bie bedzie
Chociaz u nas w rodzinie dzieciakowi nie przypasowal fotelik samochodowy. Darl sie jak nir wien jak tylko go wsadzili.
Zawiezlismy im swoj, inaczej wyprofilowany. Dziecko usmiechniete jezdzi bez problemu.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

ogolnie ja bym nie odpuscila. Bo moze takich pomylej jest wiecej i oni sobie olewaja sprawe. Juz sam fakt ze ktos znowu przez falszywy wynik moze sie najesc strachu jest wystarczajaca motywacja.

Ja mialam akcje w poprzedniej ciazy z laboratorium. Wyniki aspat i alat powychodzily mi dziesieciokrotnie wieksze niz norma. Szybka wizyta i gin decyzja o polozeniu na oddzial nastepnego dnia i rozwiazaniu ciazy. A to byl 22 tydzien. Caly wieczor i noc placzu i modlitw. Na drugi dzien wizyta u innej gin, zrobione badania w szpitalu. Aspat i alat w normie.

Stary 2015-09-28, 13:31   #1879
rudaska
Zakorzenienie

Andriuszka bardzo ładny wózek. No to masz juz całą wyprawkę
Evcia tyle czasu nie widziłaś córeczki? Podziwiam, mnie po miesiącu już nosi
Cytat:
U mnie na szczęście ruchy nie są jeszcze bolesne, ale bywają już mało przyjemne
Masz racje, najważniejsze, że się rusza... już dość strachu się najadłaś...

A mi przyszła wylicytowana sukienka. Jestem zadowolona, bo fajnie tuszuje moje szerokie biodra. Jest trochę luzu pod pachami, ale na sesję będzie- nie zdążę jej zwężyć raczej, a na zdjęciach nie będzie tego wydać, bo najbardziej się rzuca w oczy jak podniosę ręce.
Zresztą nie będę w niej przez całą sesję, tylko planuję na koniec się przebrać, bo jednak gorąca nie będzie...
Także część planuję w ciepłym sweterku i dżinsach, a kilka w sukience
Oby tylko wianek zdążył dotrzeć!
weź agrafkę w razie czego
Ale mnie senność ogarnęła akurat teraz jak czekam na zakupy z tesco, i zaplanowałam sobie całe popołudnie :/
Stary 2015-09-28, 13:35   #1880
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro,ale pójdę sama bo TŻ rano do dentysty idzie. może i lepiej, boję się ze zrobi awanturę na cały powiat,a nie chce się dodatkowo denerwować.
TŻ mówi ze mam dziś przy okazji wizyty w Poznaniu skoczyć do rzecznika praw pacjenta ale nie jestem przekonana. niby chce wywalczyć swoją rację ale nie chce też żeby to za daleko zaszło,bo niepotrzebne mi takie atrakcje teraz a z drugiej strony wiem ze powinni zostać ukarani bo nie tylko ja dostałam nie swój wynik,ale les inny dostał mój i ma błędne przekonanie o chorobie.
Nie odpuszczają, bo takie rzeczy jeszcze częściej mogą się zdarzać, co może odbijać się na zdrowiu innych ludzi ;/

Cytat:
Tak, pooglądaliśmy najpierw różne wózki, m.in. ten w różnych wersjach. Potem szukaliśmy takiego na necie. Głównie mąż wybierał, ja sie załapałam na wybór kolorystyki, bo szary mi sie spodobał a oferta była dobra cenowo.

Zamówiliśmy na necie używany komplet wózek+spacerówka+fotelik+ akcesoria wszystkie. Praktycznie tylko na kołach (felgi) widać jakiekolwiek ślady zużycia, bo reszta jest w stanie idealnym.

Tak, jest leciutki. Skoro ja w 8 mscu go targam spokojnie i zwinnie sobie manewruję to nie ma źle, potem będzie tylko lepiej. Oglądając inne wózki różne, różnych firm, to tak przyznaję, że ten jest leciutki. W końcu rama jest aluminiowa.

Co do spacerówki to sprawdzę to o co pytasz dokładnie i mogę Ci wysłać zdjęcia i opinię, ale jak będę w domu u rodziców za jakiś czas, bo na razie wózek stoi u rodziców zapakowany w folie i czeka sobie spokojnie. Na mieszkaniu w bloku mamy mało miejsca żeby go trzymać teraz niestety ;/ także aby dokładnie potwierdzić, muszę jeszcze raz zerknąć i ponaciskać po bokach tak jak mówisz.
Byłabym bardzo wdzięczna a kiedy planujecie odwiedzić kolejny raz rodzicow? Mniej więcej

Za godzinę mam fryzjera, bo taka kolejka, dobrze ze zadzwonilam jakoś nie mam humoru dzisiaj...

Stary 2015-09-28, 13:48   #1881
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Byłabym bardzo wdzięczna a kiedy planujecie odwiedzić kolejny raz rodzicow? Mniej więcej

Za godzinę mam fryzjera, bo taka kolejka, dobrze ze zadzwonilam jakoś nie mam humoru dzisiaj...
U rodziców będę jakoś po następnym weekendzie, po weselu weekendowym, odezwij się do mnie wtedy na priv, to odpowiem na wszystkie pytania i mogę porobić Ci foty z bliska tego wózka jakie będziesz chciała

Udanej wizyty u fryzjera życzę żeby Ci się humor poprawił
Stary 2015-09-28, 13:57   #1882
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
U rodziców będę jakoś po następnym weekendzie, po weselu weekendowym, odezwij się do mnie wtedy na priv, to odpowiem na wszystkie pytania i mogę porobić Ci foty z bliska tego wózka jakie będziesz chciała

Udanej wizyty u fryzjera życzę żeby Ci się humor poprawił
Czyli po 3 października jak co będziesz, tak? Jeśli do tego czasu nic sami nie zdecydujemy to się odezwę jasne zdjęcia miłe widziane

Dziękuję ;*

Co tu taka cisza dzisiaj?

Stary 2015-09-28, 13:58   #1883
kalusia87
Zakorzenienie

Przyszła mi paczka z wylicytowanymi ubrankami. Wklejam zdjęcia z aukcji bo stan ubranek jest praktycznie identyczny jak na zdjęciach. Moim zdaniem 5-10-15 i Smyk mają zawyżoną rozmiarówkę bo ich 68=62 innych firm.
Stary 2015-09-28, 13:59   #1884
agrita8
Raczkowanie

Planujecie zakup leżaczka bujaczka?

Znajoma chce mi sprzedać za 100 zł używany Tiny Love (taki brązowy z melodyjkami i wibracjami ) i zastanawiam się czy to będzie dobry zakup widzę, że na allegro takie używane idą po ok 200 zł więc cena wydaje mi się dobra
Sądzicie, że taki bujaczek to przydatna sprawa czy raczej gadżet?

Andriuszka bardzo fajny wózek zazdroszczę szybko podjętej decyzji
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 14:04   #1885
Fionka_31
Zakorzenienie

Mi wczoraj po Strasznie stwardnial brzuch. Nie od razu. Tak 10 min później i dlugo sie utrzymywalo. Pierwszy raz tak mialam. Strasznie nieprzyjemne uczucie. Chyba to nasz ostatni raz byl :/ Następny po 38 tyg.

Strasznie ciężko mi się oddycha dziś. Eh w ogóle przez to niewyspanie jakas taka jestem oklapla. Wrócę do domu to będę leżała i nicnierobila

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 14:05   #1886
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A to taki sam jak ja mam z takim niebieskim oświetleniem podczas mierzenia?
Ogólnie mi się podoba, tylko to światło mogłoby nie być takie intensywne ale w sumie tak często się nie będzie tego uzywac oby
Tak, dokładnie taki
Obyśmy miały jak najmniej okazji do korzystania z niego

Cytat:
Mam nadzieję, że jutro coś załatwisz... ja bym nie odpuściła, bo nie dość, że pomylili wynik albo w ogóle źle wykonali badanie to jeszcze dostarczyli Ci stresu..

Cytat:
Ja mialam akcje w poprzedniej ciazy z laboratorium. Wyniki aspat i alat powychodzily mi dziesieciokrotnie wieksze niz norma. Szybka wizyta i gin decyzja o polozeniu na oddzial nastepnego dnia i rozwiazaniu ciazy. A to byl 22 tydzien. Caly wieczor i noc placzu i modlitw. Na drugi dzien wizyta u innej gin, zrobione badania w szpitalu. Aspat i alat w normie.
Masakra!

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
weź agrafkę w razie czego
Ale mnie senność ogarnęła akurat teraz jak czekam na zakupy z tesco, i zaplanowałam sobie całe popołudnie :/
Właśnie też pomyślałam o agrafce Powinna uratować sytuację w razie 'w'

Ja dziś jakimś cudem ogarnęłam to co chciałam. Prania zrobiłam. Zostały tylko ręczniki Małej, śpiworek i prześcieradła, ale już miejsca nie miałam do wieszania, a nie chce mi się z tym na strych wychodzić.
Odkurzyłam, obiad niedługo będzie.

Przyszło wreszcie moje mydło! Wieczorem będę sprawdzać
Ale chyba odpuszczę sobie krojenie, albo pokroję na większe kawałki, bo się łamie przy krojeniu jednak.
No i gratis dostałam woreczek suszonej lawendy
Stary 2015-09-28, 14:06   #1887
kalusia87
Zakorzenienie

Sylwuska jeśli chodzi o Jedo Fyn to ciężar jest kwestią stelaża. Andriuszka ma wersję alu z aluminiowym stelażem, który na pewno jest lżejszy niż standardowy
Stary 2015-09-28, 14:08   #1888
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Przyszła mi paczka z wylicytowanymi ubrankami. Wklejam zdjęcia z aukcji bo stan ubranek jest praktycznie identyczny jak na zdjęciach. Moim zdaniem 5-10-15 i Smyk mają zawyżoną rozmiarówkę bo ich 68=62 innych firm.
Śliczne ubranka

Cytat:

Znajoma chce mi sprzedać za 100 zł używany Tiny Love (taki brązowy z melodyjkami i wibracjami ) i zastanawiam się czy to będzie dobry zakup widzę, że na allegro takie używane idą po ok 200 zł więc cena wydaje mi się dobra

Ja póki co nie planuję, bo może dostaniemy po porodzie od kogoś w prezencie. Jeśli nie to wtedy się rozglądniemy za jakimś.
Skoro sprawdzałaś ceny i używane są dużo droższe to myślę, że warto wziąć

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj po Strasznie stwardnial brzuch. Nie od razu. Tak 10 min później i dlugo sie utrzymywalo. Pierwszy raz tak mialam. Strasznie nieprzyjemne uczucie. Chyba to nasz ostatni raz byl :/ Następny po 38 tyg.

Strasznie ciężko mi się oddycha dziś. Eh w ogóle przez to niewyspanie jakas taka jestem oklapla. Wrócę do domu to będę leżała i nicnierobila
Współczuję :/ Może to faktycznie czas, żeby sobie odpuścić... Ja bym się pewnie przestraszyła i wolała poczekać, aż ciąża będzie donoszona.
Stary 2015-09-28, 14:13   #1889
mujer
Zadomowienie

Cytat:

A to wogle wybierasz się na zjazd?
Ja ostatnie zajęcia jakoś w miare lekko przeszłam, bo TŻ ze mna pojechał i nawet woził mi obiadki. W porównaniu do ostatniego, 8 dni non stop po 10 godz, to było superowo

Cytat:

Czytałam i zdania są podzielone. Koleżanka jedna mówiła, że kocha ten leżak, a druga z kolei, że nie używała prawie wcale... Więc nie wiem, ale ja chyba wezmę używkę od koleżanki jednak

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Hm też ostatnio coś brzuch mi jakby stwardniał i napęczniał. No i w sumie jakoś mało radochy ogólnie Z drugiej strony, to jak myślę o tym, że po porodzie to min 6-8 tygodni plus cholera wie ile więcej i jak to potem będzie, to...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 14:13   #1890
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

U nas bardzo sie sprawdzil. Ja bym brala bo to nieduza suma jak za uzywke.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości