|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Podoba mi sie, że można ją rozłożyć do różnych pozycji, nawet leżącej, jakby dziecko chciało zasnąć wygodnie. Najlepiej ocenić jak się już użytkuje, co wtedy jest praktyczne ![]() Ja narazie mogę opisać takie pierwsze wrażenia, a ten zestaw wywarł na mnie pozytywne wrażenia. Oglądaliśmy inne wózki i ten wygrał swoją lekkością, zwinnością, wyglądem. No ale każdy patrzy na co innego Każdemu co innego sie podoba i ma inne warunki życiowe. Ja do bloku chciałam mieć lekki wózek raczej i ten jest naprawdę leciutki. Wielkość pod kątem składania do auta nie robi dla mnie różnicy bo mamy kombiaki. No wiesz, każdy dobiera pod siebie Zobaczymy co mała powie na wózek i czy będzie chciała w nim jeździć, czy będzie płakać W każdym razie czuję się spokojnie, bo mam już niemalże wszystko pokupione, także mogę spokojnie spakować niedługo torbę do szpitala i oczekiwać na rozwiązanie i modlić się by dziecko było zdrowe.
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łydek złapały mnie w nocy 2x tylko, teraz już jest ok. Póki co
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo co najwyżej jak przegnę z aktywnością to czuję takie ciągnięcie na brzuchu, jakby skóra się rozciągała. Ale czy to skurcz czy po prostu efekt wysiłku, nie wiem. A tak to głównie kopniaki i rozpychania czuję, w nocy zazwyczaj mocniejsze i intensywniejsze.
|
|
|
|
|
#1864 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam Geratherm Non Contact ![]() Cytat:
Będę trzymać kciuki ![]() Ładny ten wózek Ale jaśniutki ![]() My mamy już w sumie od dawna kupiony Mama ma mi tylko uszyć ochraniacze na koła do domu, bo na panelach robią się straszne ślady i nie mogę domyć później :/ a nie mamy nigdzie dywanów Cytat:
Nie wiem od czego to zależy, ale myślę, że gdyby to było drugie dziecko to też czasem coś by kupiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do czoła kupiłam Geratherm Non Contact Cytat:
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dziś totalna niemoc ogarnęła
Jakos tak ciezko mi strasznie ostatnie dni, ani siedzieć ani leżeć. |
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś Mała pierwszy raz w nocy obudziła swoimi wariactwami w brzuchu
![]() Już od jakiegoś czasu odczuwam mocne ruchy, ale nigdy mnie nie obudziła. A dziś się tak wypychała...
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje Was caly czas ale jakos mi ciezko cos napisac.
I 9-10 mam pierwszy zjazd a zakaz lazenia wiec musze jakos to logistycznie ogarnac. I jak dwa dni moj dzieciak byl cicho tak dzis robi mi rozpierduszke w brzuchu. Az mam lzy w oczach tak mi wywala lokcie i inne czesci ciala. Ael wole to niz bezruch. |
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
Karmazynova piękne zdjęcie
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, najważniejsze, że się rusza... już dość strachu się najadłaś... A mi przyszła wylicytowana sukienka. Jestem zadowolona, bo fajnie tuszuje moje szerokie biodra. Jest trochę luzu pod pachami, ale na sesję będzie- nie zdążę jej zwężyć raczej, a na zdjęciach nie będzie tego wydać, bo najbardziej się rzuca w oczy jak podniosę ręce. Zresztą nie będę w niej przez całą sesję, tylko planuję na koniec się przebrać, bo jednak gorąca nie będzie... Także część planuję w ciepłym sweterku i dżinsach, a kilka w sukience ![]() Oby tylko wianek zdążył dotrzeć!
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek, ja pierwszy zjazd mam w sobotę, mam nadzieję, ze będę mogła jechać, wizyta jutro. Niezależnie co lekarz powie będę składała podanie o indywidualny tok studiów
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Ee dziewczyny. Nie było kierownika także nic nie załatwiliśmy. Zła byłam,ale mam wrażenie ze ta laborantka która mi mówiła ze kierowniczki nie ma,wiedziała o co chodzi. Nie wiem czy sobie już wmawiam czy oni wiedzą i siedzą cicho.
Siedzę teraz w poczekalni do endo i potem jadę kupić kilka rzeczy małemu. |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oglądałam jakiś Jedo w sklepie i mi się właśnie spacerowka wydała ciasna, ale to może inny model był. A Wy przez neta zamawialiscie czy w sklepie? Bardzo zaciekawiło mnie to, ze napisałaś, że jest lekki, powaznie? My też mamy spore bagażniki, więc luz ![]() A powiedz mi jak wygląda rozkładanie oparcia spacerowki? Kręci się takim sprzętem i ona opada? I przez środek oparcia jest tylko takie wzmocnienie, czy po calosci? Bo w większości wózków te oparcie ma tylko na środku takie wzmocnienie, czyli jak robisz pozycję polezaca, a dziecko lezy na boku oparcia, to ono się przechyla, da się to ręką sprawdzić, po prostu nacisnąć lekko, mogłabyś to dla mnie sprawdzic?? Fotelik braliscie razem z wózkiem czy jakiś inny? No i super, ze już ogarnelscie tak temat, teraz tylko czekać na pewno wszystko będzie ok ;* Cytat:
Chociaż wczoraj miałam trochę stracha, bo bardzo nisko ja czułam jak mi rączkami przebierała, dosłownie pod jajnikami jeszcze (jak były na swoim miejscu), bałam się ze zaraz rękę do mnie wystawi ;/ Cytat:
z takim niebieskim oświetleniem podczas mierzenia?Ogólnie mi się podoba, tylko to światło mogłoby nie być takie intensywne ale w sumie tak często się nie będzie tego uzywac oby ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mówi ze mam dziś przy okazji wizyty w Poznaniu skoczyć do rzecznika praw pacjenta ale nie jestem przekonana. niby chce wywalczyć swoją rację ale nie chce też żeby to za daleko zaszło,bo niepotrzebne mi takie atrakcje teraz a z drugiej strony wiem ze powinni zostać ukarani bo nie tylko ja dostałam nie swój wynik,ale les inny dostał mój i ma błędne przekonanie o chorobie.
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiliśmy na necie używany komplet wózek+spacerówka+fotelik+ akcesoria wszystkie. Praktycznie tylko na kołach (felgi) widać jakiekolwiek ślady zużycia, bo reszta jest w stanie idealnym. Tak, jest leciutki. Skoro ja w 8 mscu go targam spokojnie i zwinnie sobie manewruję to nie ma źle, potem będzie tylko lepiej. Oglądając inne wózki różne, różnych firm, to tak przyznaję, że ten jest leciutki. W końcu rama jest aluminiowa. Co do spacerówki to sprawdzę to o co pytasz dokładnie i mogę Ci wysłać zdjęcia i opinię, ale jak będę w domu u rodziców za jakiś czas, bo na razie wózek stoi u rodziców zapakowany w folie i czeka sobie spokojnie. Na mieszkaniu w bloku mamy mało miejsca żeby go trzymać teraz niestety ;/ także aby dokładnie potwierdzić, muszę jeszcze raz zerknąć i ponaciskać po bokach tak jak mówisz. |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
kalwinka ja mam zjazdy co dwa tyg i siostte w akademiku obok uczelni wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez ITS.
W sumie w donu tez musze wstawac do malej , dac jej obiad itp wiec lekki wysilek raczej nie powinnien mi zaszkodzic. Czy Was tez wkuywia ta reklama party? A co do przypasowania wozkow dzieciom to chyba raczej problemow bie bedzie ![]() Chociaz u nas w rodzinie dzieciakowi nie przypasowal fotelik samochodowy. Darl sie jak nir wien jak tylko go wsadzili. Zawiezlismy im swoj, inaczej wyprofilowany. Dziecko usmiechniete jezdzi bez problemu. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ogolnie ja bym nie odpuscila. Bo moze takich pomylej jest wiecej i oni sobie olewaja sprawe. Juz sam fakt ze ktos znowu przez falszywy wynik moze sie najesc strachu jest wystarczajaca motywacja. Ja mialam akcje w poprzedniej ciazy z laboratorium. Wyniki aspat i alat powychodzily mi dziesieciokrotnie wieksze niz norma. Szybka wizyta i gin decyzja o polozeniu na oddzial nastepnego dnia i rozwiazaniu ciazy. A to byl 22 tydzien. Caly wieczor i noc placzu i modlitw. Na drugi dzien wizyta u innej gin, zrobione badania w szpitalu. Aspat i alat w normie. |
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Andriuszka bardzo ładny wózek. No to masz juz całą wyprawkę
![]() Evcia tyle czasu nie widziłaś córeczki? Podziwiam, mnie po miesiącu już nosi Cytat:
Ale mnie senność ogarnęła akurat teraz jak czekam na zakupy z tesco, i zaplanowałam sobie całe popołudnie :/
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kiedy planujecie odwiedzić kolejny raz rodzicow? Mniej więcej ![]() Za godzinę mam fryzjera, bo taka kolejka, dobrze ze zadzwonilam jakoś nie mam humoru dzisiaj...Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanej wizyty u fryzjera życzę żeby Ci się humor poprawił
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne zdjęcia miłe widziane ![]() Dziękuję ;* Co tu taka cisza dzisiaj? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi paczka z wylicytowanymi ubrankami. Wklejam zdjęcia z aukcji bo stan ubranek jest praktycznie identyczny jak na zdjęciach. Moim zdaniem 5-10-15 i Smyk mają zawyżoną rozmiarówkę bo ich 68=62 innych firm.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Planujecie zakup leżaczka bujaczka?
Znajoma chce mi sprzedać za 100 zł używany Tiny Love (taki brązowy z melodyjkami i wibracjami ) i zastanawiam się czy to będzie dobry zakup widzę, że na allegro takie używane idą po ok 200 zł więc cena wydaje mi się dobra Sądzicie, że taki bujaczek to przydatna sprawa czy raczej gadżet? Andriuszka bardzo fajny wózek zazdroszczę szybko podjętej decyzji
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj po
Strasznie ciężko mi się oddycha dziś. Eh w ogóle przez to niewyspanie jakas taka jestem oklapla. Wrócę do domu to będę leżała i nicnierobila
|
#1886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obyśmy miały jak najmniej okazji do korzystania z niego Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powinna uratować sytuację w razie 'w' ![]() Ja dziś jakimś cudem ogarnęłam to co chciałam. Prania zrobiłam. Zostały tylko ręczniki Małej, śpiworek i prześcieradła, ale już miejsca nie miałam do wieszania, a nie chce mi się z tym na strych wychodzić. Odkurzyłam, obiad niedługo będzie. Przyszło wreszcie moje mydło! ![]() Ale chyba odpuszczę sobie krojenie, albo pokroję na większe kawałki, bo się łamie przy krojeniu jednak. No i gratis dostałam woreczek suszonej lawendy
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska jeśli chodzi o Jedo Fyn to ciężar jest kwestią stelaża. Andriuszka ma wersję alu z aluminiowym stelażem, który na pewno jest lżejszy niż standardowy
|
|
#1888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro sprawdzałaś ceny i używane są dużo droższe to myślę, że warto wziąć ![]() Cytat:
|
|
#1889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnie zajęcia jakoś w miare lekko przeszłam, bo TŻ ze mna pojechał i nawet woził mi obiadki. W porównaniu do ostatniego, 8 dni non stop po 10 godz, to było superowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony, to jak myślę o tym, że po porodzie to min 6-8 tygodni plus cholera wie ile więcej i jak to potem będzie, to...
|
|||
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

a co powiesz o spacerowce? Nie wydaje Ci się ciasna?
Podoba mi sie, że można ją rozłożyć do różnych pozycji, nawet leżącej, jakby dziecko chciało zasnąć wygodnie. Najlepiej ocenić jak się już użytkuje, co wtedy jest praktyczne 

bo co najwyżej jak przegnę z aktywnością to czuję takie ciągnięcie na brzuchu, jakby skóra się rozciągała. Ale czy to skurcz czy po prostu efekt wysiłku, nie wiem. A tak to głównie kopniaki i rozpychania czuję, w nocy zazwyczaj mocniejsze i intensywniejsze.

ala:

a z drugiej strony wiem ze powinni zostać ukarani bo nie tylko ja dostałam nie swój wynik,ale les inny dostał mój i ma błędne przekonanie o chorobie.

widzę, że na allegro takie używane idą po ok 200 zł więc cena wydaje mi się dobra