|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
i to ladniutkie Ciekawe co sie stalo:-D mnie eugeniusz i rafal wkurza. Masakryczni sa :-P
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
![]() A my szukamy wózka od nowa ten Chicco artic który wstępnie wybraliśmy jest mega fajny ale ma jedną wadę... brak amortyzacji tz. coś tam ma ale strasznie sztywny i nie na spacery poza równym chodnikiem... Oglądaliśmy wózki Adamexu, Bebetto, Tako. Doradzicie coś? Chcemy model 2w1 lub 3w1 z bezpiecznym fotelikiem, zależy nam na sporej gondoli i spacerówce. Mamy windę więc nosić go nie będę. Cenowo tak max z 2/2.5tyś. Kupujemy z myślą o 2 dzieci
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My już nie śpimy. M dalej zoladek męczy. Wczoraj przeszlo po obiedzie do późnego popołudnia a wieczorem znów to samo...śniło mi się ze urodzilam i to prawie 3 tyg przed terminem 😉 ha tak chce 😉
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Ja zaczynam 31 tc+0 (wg niektórych kalkulatorów 32 tc)...
Dawno nic nie pisałam więc mały update: mamy już wózek i fotelik! Tak jak pisałam wcześniej- Recaro Citylife (z czerwonym motywem), a fotelik Privia w kolorze Shadow. Wózek szybko się składa, podobno jak na taki wózek jest lekki, zwrotny... Słabo się znam na wózkach, wyjdzie w praniu, jaka z niego maszyna W weekend byliśmy w Krk w Ikei-kupiliśmy też łóżeczko, materac itp., no i pare rzeczy do domu.
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupujac te mocowania do fotelika mozesz sobie fotelik kupic jaki chcesz - od Ciebie to zalezy np ten maxi cosi czy jak sie go pisze ja kupiłam rometto czy jakos tak ![]() za całość dalismy 1900zł. Cytat:
![]() : oklaski: poka wozeczek ![]() :brzyda l:Hej dziewczynki, witam sie z rana ![]() ten week był szalony, sesja za sesja, wczoraj do 1 obrabiałam zdjecia ![]() dzisiaj musze skonczyc i je wysłać ![]() Cos sie działo ciekawego jak mnie nie było ? ![]()
|
|
#1866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() aj, ciężki dzień się zapowiada, ranek paskudny, deszczowo i wietrznie, kilka stopni na plusie , na dodatek zapisałam się do swojego gina na wizytę- i okazało się, że przyjmuje dopiero od 9 grudnia, czyli w międzyczasie będę musiała pójść po zwolnienie do swojego lekarza rodzinnego, bo mi się kończy 4 grudnia, a gin tyle dni się już nie cofnie- mam nadzieję, że mi wystawi ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() jest dokładnie w moim stylu, nie cierpię tych z plastikowymi, okrągłymi gondolami, co teraz są w sklepach ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() dzielna z Ciebie dziewczyna
|
||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam fotek "na żywo", bo wózek już w paczce
ale wygląda jak w załączniku... Nie jest na pewno taki urokliwy-to po prostu wózek haha! Dla chłopca pasuje Wybierał go tż, a że pracuje w branży auto-moto, to nakręcił się na Recaro. Teraz żałuję, że wybrałam szary fotelik...czarny byłby praktyczniejszy...
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile zapłaciliście za fotelik? my chcemy kupić w następnym tygodniu. |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę Wam się przyznać, że jednak nie cieszą mnie te zakupy jakoś... zaczynam się naprawdę bać porodu...:banghead: ![]()
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później wstawię ale to w klubie -nie chce tu publicznie wstawiać )Cytat:
A fotelik śliczny jest !!!! Ja uwielbiam szare ![]() Dzisiaj jak tż wróci z pracy to zrobi mi zamówienie z Amazona 😀 Potrzebuje 3 lamp takich na stelażach z parasolami - będzie światło super do fot i bym chciała ze dwa nowe tła do sesji )Kurcze zaraz wyjdzie ze pół pokoju to będzie studio foto 😁😁😁 Ale powiem wam ze daje mi to radoche - bo kiedyś też lubiłam robić foto ale siostry mi mówiły ze ja nie umiem. Ze źle kadruje, obcinam głowy itp 😃 A teraz ludziom się podoba )Wczoraj chłopak był tak zadowolony atmosfera podczas sesji i fotkami ze zamiast 30 e które biorę za sesje wcisnal mi 50 e )))😃😃😃😃
|
|
#1871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.My jeszcze nic nie mamy dla małego, mąż już chciałby mieć wszystko w domu, żeby naprawdę poczuć, że już niedługo będzie z nami bejbik .
|
|
|
|
|
#1872 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ten czas leci U mnie dzisiaj też się zaczął 32 tydzień Cytat:
Przyłączam się do pytania może któraś nam streści weekend? ![]() Cytat:
(a pewnie zahaczysz w użytkowaniu o lato), a prać tak czy siak trzeba!![]() U nas weekend oczywiście minął w momencie. W sobotę pojechaliśmy na zakupy i zaopatrzyłam chłopaków w H&M Była przecena rajstop z zeszłej kolekcji na 5 zł dwupak Do tego złapałam leginsy ciążowe 60 den, też dwupak za 5 zł Chciałam jakieś fajne pajace dla malutkiej, ale nic mi nie wpadło w oko Przejrzałam nieco ciuszki, które dostałam w spadku i muszę dokładnie je posortować, bo widzę, że sporo jest letnich bluzeczek 56-62 chyba średnio się przydadzą ![]() Miłego dnia!! Ja idę dzisiaj do ginki tej z nfz i zobaczę co tam u mojej królewny
|
|||
|
|
|
#1873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, i to siostry się myliły. Może fotografia to Twoje powołanie? i radość i kasa- dwa w jednym ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
.Daj znać, jak po wizycie |
||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka oj temat wózka to temat rzeka
ale najpierw pomyśl czy chcesz taki z tą dużą gondolą czy zwykły jak Chicco...gondole jak dla mnie te duże odpadają dla kogoś kto mieszka w bloku ale Ty chyba w domku bo pamiętam jak wspominałaś że mał chaty nie wysadziłaś więc....szukaj 2w1 a fotelik dokupisz oddzielnie Maxi Cosi np Gdybym mieszkała w domku wybrałabym Rico Brano Eccco amortyzatory tam sa takie jak u aucie ok 1700 kosztuje plus fotelik 400 wizytę mam dziś no nareszcie ja mamusiaczku zaciskam kciuki za Twoją
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, poczytuję Was ale nic nie piszę bo prawie cały czas leżę w łóżku. Wróciły mi wymioty i nie daję rady nic zjeść, bo po chwili od razu wszystko zwracam. Wczoraj złapała mnie chyba kolka, co jakieś 10 minut czułam kłucie z lewej strony, wzięłam no spe ale nie pomogła, dopiero jak się położyłam to przestałam czuć te kłucia. Wieczorem jak wstałam i zaczęłam chodzić po mieszkaniu znowu wróciło - dzisiaj jest ok.
Tydzień temu miałam też III usg u Pani Dr Nocuń w Krk i wszystko z małą dobrze, akurat spała i nawet udało się ją uchwycić jak ziewa. Fajne uczucie jak Zuza kopała gałkę od usg bo chyba jej przeszkadzała ![]() Wieczorem mam wizytę, a w środę zaczynam 31 tydz... jak ten czas leci. O porodzie nic nie myślę i dzięki temu się nie denerwuję. Życzę Wam miłego dnia mimo tej okropnej pogody za oknem
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już wózki kupujecie
|
|
|
|
|
#1878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() Jedyna pociecha, że z córcią wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajomi taki kupili no ale nie będę papugowała -oni byli pierwsiJak dla mnie stelaż musi być czarny (biały szary porażka) Adamex też odpada ma wąziutkie cieniutkie koła no i trzeba na niego czekać jak na limuzynę Dzwoniłam w październiku do bobowózków to Pani poinf mnie, że zamów złożone do końca października będą realizowane pod koniec tego roku Natomiast zamówienia składane po 1 listopada - termin realizacji styczeń 2016!!! Dla mnie waga wózka jest też istotna. Co z tego, że mieszkam w domu jak i tak do samochodu sam wózek nie wjedzie. Amb86 ten mi się też bardzo podoba (czarny z czerwonym ![]() Reasumując poproszę wózek do 2tys, solidny -na tereny wiejskie, na czarnym stelażu, lekki, kolor czarny z czerwonymi dodatkami (nie mazgaje!!!), solidne koła, z prostą gondolą, czas oczekiwania max tydzień (bo później zmieni mi się koncepcja)...
|
|
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, bardzo często prany, nie wypłowiały) tyle, że nie nowy i nie taki ładny, ale szkoda wyrzucać i zawsze to zaoszczędzone pieniądze.
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od ręki kupiłam w sklepie 1900 z fotelikiem Cytat:
kiedy ja się zacznę stresować wizytami
|
|
#1883 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
A ten? Za 1400 , miałam baby design lupo i byłam zadowolona sprzedałam miesiąc temu i tez mnie czeka zakup wozka "rok po roku" |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taką dryndę
kolor popiel+ turkus http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ka....html....takie byle co na co nas akurat było wtedy stać...
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cos tam mam bo sporo po pierwszej córce, ale wszystko jeszcze w worach popakowane u rodzicow. Reszty narazie nie kupuje i wcale mi sie nie pali. Wszystko zostawiam na po swietach, teraz zyje swiatecznymi przygotowaniami ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- kaaasi, mamusiaczek, udanych wizyt!
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ATcQMwg8KBkwGQ |
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze malutka ok ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Gondola wyglada tez troche jak u Amb, tez nie lubie tych wielgusow okrągłych![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dzien dobry ![]() Alez jestem niewyspana! Oczywiscie z wlasnej winy bo poszlam spac bo polnocy. A moje dziecie ostatnio o 6:30 juz w pelni wyspane i gotowe do zabaw ![]() No ale nic to, pranie juz zrobione, obiad na dzis tez mam, spacer zaliczony, popijam wlasnie koktail z burakow i sie relaksuje ![]() Cieplo dzis w krk i co najwazniejsze nie ma smogu! |
||
|
|
|
#1888 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
Na dworze szaro, buro i ponuro i humor srednio dopisuje ![]() Ja tez mam dzis wizyte na ktorej dowiem sie czy ide do szpitala takze boje sie troszke. Udanych wizyt dziewczyny i milego dnia Amb fajny ten wozeczek My potrzebujemy jakiegos klasycznego bo tereny niezbyt na takie koleczka ale zakup odkladam poki moge. Myslalam, ze gondole mozna kupic osobno bo spacerowke chcialabym juz na skretnych kolach i okazuje sie ze jednak nie mozna i caly czas myslimy co i jak
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Traktuję ten zakup jak inwestycje. Z drugiej strony i tak nikt w rodzinie nie oferował nam wózka-ani do okupienia, ani w prezencie po swoim dziecku, więc wyjścia nie było ;(
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

ale nie w pierwszym miesiącu
a to jutro jeszcze zjadę zobaczyć pieluchy jak tak mówisz 

ten Chicco artic który wstępnie wybraliśmy jest mega fajny ale ma jedną wadę... brak amortyzacji
Ślub 

, na dodatek zapisałam się do swojego gina na wizytę- i okazało się, że przyjmuje dopiero od 9 grudnia, czyli w międzyczasie będę musiała pójść po zwolnienie do swojego lekarza rodzinnego, bo mi się kończy 4 grudnia, a gin tyle dni się już nie cofnie- mam nadzieję, że mi wystawi

Przejrzałam nieco ciuszki, które dostałam w spadku i muszę dokładnie je posortować, bo widzę, że sporo jest letnich bluzeczek 56-62
chyba średnio się przydadzą