Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 15:20   #1861
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Dziękuje wszystkim za pomoc w wybraniu kulek jednogłośnie wygrały pierwsze i takie zamawiamy
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:21   #1862
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zresztą ! Ja jestem użytkownikiem od paru dobrych lat.. i ostatnio coś gadałam z kuzynką o kosmetykach właśnie, a ta mi wyleciała z czym? Oczywiście, że z wizażem I praktycznie zaczęła pochwalną litanię pisać na temat wizażu, a ja jej tekstem, że ja tu jestem od hohoho i wizaż mam w jednym paluszku I sama przyznała, że jak trwoga to na wizaż
Kiedyś była wspólnota wśród znajomych kobiet a teraz cóż... jest wizaż i internety
Stary 2015-12-01, 15:22   #1863
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Pamiętacie dziewczyny jak rozmawiałyśmy o podziękowaniu tżtom za wsparcie w ciązy? Kinga, Ty chyba chcialas prawda?
Ja się własnie uryczałam cała, bo wpadłam na pomysł i piszę list: od Kuby do Taty, z podziękowaniem za całą ciążę, za to jak zareagował na wieść o fasolce i w ogóle w takim śmiesznym tonie piszę, że niby Kuba z brzucha mu list wysłał
I do tego kliknęłam te body: https://endo.pl/dla-niemowlaka/body-...owlaka,p-10906 i chcę wsadzić to głęboko w szufladę i ze szpitala napisać męzowi smsa jak już będzie Kuba, zeby otworzył prezent od synka
Tak się wzruszyłam przy tym, że to się w głowie nie mieści
rycze jak bobr. co narobilas
Stary 2015-12-01, 15:24   #1864
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziękuje wszystkim za pomoc w wybraniu kulek jednogłośnie wygrały pierwsze i takie zamawiamy
Zdecydowanie ladniejsze ) a z jakiej strony zamawiasz?

Dobra, napisalam tżtowi zeby mi kupil monster munchy i paprykowe prosto z pieca :p wszystko przez was :p od siebie dolozylam zachcianke na puszke pepsi :p w ogole z puszki jakos mi najbardziej ostatnio smakuje :p

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
rycze jak bobr. co narobilas
Myslalam,ze tylko ja taka miekka
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:24   #1865
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Nie no to już przeginka chociaż ja sama na smoka chętna byłam do 7-8 rż

MAM CHUSTĘ ten fioletowy kolor jest boooski
pieeeeknaaa:l ove:
Stary 2015-12-01, 15:26   #1866
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
http://cottonovelove.pl/ To znajoma mi na urodziny zamawia, tylko dostanę je dopiero jak wróci z Polski po świętach, ale grzecznie poczekam. Ja chciałam, żeby były na kabel nie na baterie i one są zawsze trochę droższe więc się cieszę , że sama za nie nie płacę
Stary 2015-12-01, 15:27   #1867
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Dobra, napisalam tżtowi zeby mi kupil monster munchy i paprykowe prosto z pieca :p wszystko przez was :p od siebie dolozylam zachcianke na puszke pepsi :p w ogole z puszki jakos mi najbardziej ostatnio smakuje :p

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Myslalam,ze tylko ja taka miekka
ta, ehe.

dzis chcialam zadzwonic do meza i mu powiedziec tak spontanicznie, ze go kocham i ze tesknie i w ogole ze ciesze sie, ze go mam. w momencie jak wzielam tel do reki, to on do mnie zadzwonil. ofc ja w placz, ten zdenerwowany, co sie dzieje...musialam najpierw sie uspokoic a potem wydukalam, ze nic sie nie dzieje, tzlko mnie wzruszyl, ze do mnie zadzwonil.
pewnie teraz mysli, ze jestem wariatka
Stary 2015-12-01, 15:28   #1868
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
dzis chcialam zadzwonic do meza i mu powiedziec tak spontanicznie, ze go kocham i ze tesknie i w ogole ze ciesze sie, ze go mam. w momencie jak wzielam tel do reki, to on do mnie zadzwonil. ofc ja w placz, ten zdenerwowany, co sie dzieje...musialam najpierw sie uspokoic a potem wydukalam, ze nic sie nie dzieje, tzlko mnie wzruszyl, ze do mnie zadzwonil.
fajna sytuacja, ciekawe co sobie pomyślał
Stary 2015-12-01, 15:29   #1869
86ewula
Rozeznanie

Nebula jaki mały brzuch ! Szok tez mam 33 tydzień. Dziś robiłam zdjęcie bo zawsze robie pierwszego każdego miesiąca i ja miesiąc temu miałam większy
Ruda śliczny brzuszek !
Lune też fajny brzusio. I wydaje się nisko.
Niepozorna piękna figurka. ! Bardzo zgrabny masz ten brzuszek !

Ja dziś byłam w szpitalu gdzie chce rodzić spytać co potrzeba. To trzeba zabrać tylko koszule, klapki ,bieliznę ,kosmetyki dla siebie. Dla dziecka wszystko zapewniają. Nawet pampersy , kremy ,chusteczki , ciuszki tylko na wyjście. Super. Spakuje się w małą torbę.

Kupiłam dziś wanienke w hurtowni dziecięcej. Zwykłą , białą z żyrafkami , tę mniejszą za 21 zł. Bratowa mi mówiła że z tej małej korzystała ponad rok. Było jej wygodnie ją samej nosić jak tę większą. My mamy małą łazienkę wiec też Wzięłam małą. Zobaczymy....

Kupiłam też te pampersy w selgrosie w promocji. Wzięłam 3 paczki. Został tylko krem na mróz i laktator. Wózek powinien być do odbioru na dniach i zostanie tylko czekać i cieszyć się świętami

Chwile odpoczęłam , zjadłam obiad i jadę dalej na shopping. Jakieś prezenty kupić. Nie mam pomysłu dla mamy. ... :/ tacie Kupiłam koszule i sweterek w reserved bo było u nas -40% na wszystko. A mamie nic .. ehhh najgorzej nie mieć pomysłu.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:32   #1870
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, napisalam tżtowi zeby mi kupil monster munchy i paprykowe prosto z pieca :p wszystko przez was :p od siebie dolozylam zachcianke na puszke pepsi :p

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:32   #1871
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Też bym pewnie kupiła sudocrem a do kąpieli J&J :P
i oliwkę Bambino

Nebula - pomyślał to co mój "bosze.. co ja z nią mam"
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:33   #1872
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
http://cottonovelove.pl/ To znajoma mi na urodziny zamawia, tylko dostanę je dopiero jak wróci z Polski po świętach, ale grzecznie poczekam. Ja chciałam, żeby były na kabel nie na baterie i one są zawsze trochę droższe więc się cieszę , że sama za nie nie płacę
A ile kul wzielas?
Bo moze tez sie skusze
I tez bym wolala na prad

Cytat:
ta, ehe.

Jak slodko tez mam takie akcje, w ogole sie nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Nebula jaki mały brzuch ! Szok tez mam 33 tydzień. Dziś robiłam zdjęcie bo zawsze robie pierwszego każdego miesiąca i ja miesiąc temu miałam większy
Ruda śliczny brzuszek !
Lune też fajny brzusio. I wydaje się nisko.
Niepozorna piękna figurka. ! Bardzo zgrabny masz ten brzuszek !

Ja dziś byłam w szpitalu gdzie chce rodzić spytać co potrzeba. To trzeba zabrać tylko koszule, klapki ,bieliznę ,kosmetyki dla siebie. Dla dziecka wszystko zapewniają. Nawet pampersy , kremy ,chusteczki , ciuszki tylko na wyjście. Super. Spakuje się w małą torbę.

Kupiłam dziś wanienke w hurtowni dziecięcej. Zwykłą , białą z żyrafkami , tę mniejszą za 21 zł. Bratowa mi mówiła że z tej małej korzystała ponad rok. Było jej wygodnie ją samej nosić jak tę większą. My mamy małą łazienkę wiec też Wzięłam małą. Zobaczymy....

Kupiłam też te pampersy w selgrosie w promocji. Wzięłam 3 paczki. Został tylko krem na mróz i laktator. Wózek powinien być do odbioru na dniach i zostanie tylko czekać i cieszyć się świętami

Chwile odpoczęłam , zjadłam obiad i jadę dalej na shopping. Jakieś prezenty kupić. Nie mam pomysłu dla mamy. ... :/ tacie Kupiłam koszule i sweterek w reserved bo było u nas -40% na wszystko. A mamie nic .. ehhh najgorzej nie mieć pomysłu.
Ale fajnie,ze nic do szpitala do dzidziusia nie potrzeba ja musze oprocz ubranek nawet pampki miec i chusteczki nawilzane
Ja tez wzielam mniejsza wanienke w myszke miki

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-12-01 o 15:34
Stary 2015-12-01, 15:37   #1873
lune1992
Zadomowienie

A ja wam powiem ze juz w sumie wszystko mam. Pozostało jeszcze klapki dla mnie do szpitala, jedna koszula i takie tam

Zauważyłam ze jak chce coś zamowic dla dziecka (często zbędne) to mąż kręci nosem że po co, że wymyślam już z nudów i pewnie wizaża sie naoglądałam że wy coś macie
W ogóle ta wyprawka nas mało kosztowała, dużo używanych rzeczy, jak wózek, łóżeczko, nosidełko, ubranka sh.
A jak ja mówiłam mężowi że może bym chciała suszarke taką nową z ruchomą szczotka żeby mieć po tym piękne włosy (180zł) to mi na drugi dzień zamówił. Na pocieszenie prostownice mi kupił przeciez niedawno
Woli dla mnie kupować niż dla dziecka
Może poprostu nie dociera do niego za bardzo że będzie ojcem.
A mi się chce podlizać bo widzi jak się mecze z brzucholem cały dzien sama w domu i nie chce żebym narzekała hehehe
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:40   #1874
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem ze juz w sumie wszystko mam. Pozostało jeszcze klapki dla mnie do szpitala, jedna koszula i takie tam

Zauważyłam ze jak chce coś zamowic dla dziecka (często zbędne) to mąż kręci nosem że po co, że wymyślam już z nudów i pewnie wizaża sie naoglądałam że wy coś macie
W ogóle ta wyprawka nas mało kosztowała, dużo używanych rzeczy, jak wózek, łóżeczko, nosidełko, ubranka sh.
A jak ja mówiłam mężowi że może bym chciała suszarke taką nową z ruchomą szczotka żeby mieć po tym piękne włosy (180zł) to mi na drugi dzień zamówił. Na pocieszenie prostownice mi kupił przeciez niedawno
A mi się chce podlizać bo widzi jak się mecze z brzucholem cały dzien sama w domu i nie chce żebym narzekała hehehe
Ale i tak super, że dba o Ciebie
matko, przypomniałaś mi o klapkach do szpitala! i kosmetykach do szpitala!
Stary 2015-12-01, 15:41   #1875
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kul wzielas?
Bo moze tez sie skusze
I tez bym wolala na prad
Na 20 kul, tylko te na prąd są tak jakby na kablu podwójnym, na baterie są na pojedynczym czyli wychodzą dłuższe. O na prąd są takie http://cottonovelove.pl/news/n/54/POMOC-INFO

Ja przeglądałam allegro i nie wiele było na prąd, oni mieli największy wybór kolorów i można swój stworzyć. Weszłam na ich stronę i patrzę, że dziś darmowa wysyłka to napisałam, znajomej że na warto z allegro bo szkoda płacić za wysyłkę zawsze to 15 zł zaoszczędzone.
Stary 2015-12-01, 15:42   #1876
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lune - może dlatego że dzidziusia jeszcze nie ma i może Cię porozpieszczać bez wyrzutów sumienia że nie będzie na pampersy później Mi mój też mówi - chcesz to bierz, ale to ja mam wyrzuty sumienia i zamiast dla siebie to idę na dział dziecięcy i tak to się kończy
Stary 2015-12-01, 15:44   #1877
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 20 kul, tylko te na prąd są tak jakby na kablu podwójnym, na baterie są na pojedynczym czyli wychodzą dłuższe. O na prąd są takie http://cottonovelove.pl/news/n/54/POMOC-INFO

Ja przeglądałam allegro i nie wiele było na prąd, oni mieli największy wybór kolorów i można swój stworzyć. Weszłam na ich stronę i patrzę, że dziś darmowa wysyłka to napisałam, znajomej że na warto z allegro bo szkoda płacić za wysyłkę zawsze to 15 zł zaoszczędzone.
dzięki
pewnie, że ta darmowa wysyłka to super sprawa skorzystałam z niej w sumie pierwszy raz w tym roku i nie żałuję, bo mega dużo na wysyłce przyoszczędziłam
o cotton balls pomyślę może już nie dziś, bo nie chce przegiąc z kasą
Cytat:
Lune - może dlatego że dzidziusia jeszcze nie ma i może Cię porozpieszczać bez wyrzutów sumienia że nie będzie na pampersy później Mi mój też mówi - chcesz to bierz, ale to ja mam wyrzuty sumienia i zamiast dla siebie to idę na dział dziecięcy i tak to się kończy
też tak mam
Stary 2015-12-01, 15:46   #1878
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też tak jest
Stary 2015-12-01, 15:46   #1879
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
no to jest motywacja
moja kumpela pierworódka też urodziła 20dni przed terminem, basen jej w tym pomógł

ja z kosmetyków też już mam wszystko
Jak to, przez chodzenie na basen urodziła przed terminem???

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:49   #1880
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
A ja pomyślałam, że skoro tak ma to mogę skorzystać, jak będzie mały to już na pewno będę wolała jemu coś kupić więc ostatni moment
Ja muszę mu coś ładnego na świeta kupić, chciałam zamówic na allegro ale zaraz spojrzy na konto i się wyda więc powiedział że wypłace kase i mnie zawiezie do sklepu. Mam w planach mu kupic szczoteczkę elektryczną bo mu się zepsuła a widziałam jak ostatnio w Auchanie na nią patrzył bo była promocja, chyba chciał wziąć ale go szybko zagadałam
Stary 2015-12-01, 15:50   #1881
86ewula
Rozeznanie

Lune myślę że prawidłowo że tak o ciebie dba. Dzidzisiowi nic nie zabraknie , większość to i tak nasze zachciewajki zakupowe niż faktycznie potrzeba .
U nas na odwrót. Na wszystko dla siebie mi szkoda. Powiedziałam żeby w tym roku on szalał z zakupami dla siebie. Kupił sobie kurtkę jesienną , zimową i buty takie jak zawsze chciał. ( Timberland ) ja sie zarzeklam że nową kurtkę , kozaki i pożądną torebkę kupie w przyszłym roku. A ubrać się na raz plus dziecko będzie nam ciężko wiec niech korzysta

Pokaże wam swój brzuszek. Musiałam przerobić foty bo robie je z myślą o foto książce niż wizażu wiec musiałam obciąć głowę ; P
25tc /29 tc / i dziś 33tc. .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448981384603.jpg (41,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448981395896.jpg (37,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448981403844.jpg (43,7 KB, 39 załadowań)
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:52   #1882
mojakaren
Zakorzenienie

lune w sumie u nas jest podobnie, wyprawka nie wyszła bardzo drogo, choć i tak przez zachcianki typu chusta, bujaczek, Szumiś itp. itd. trochę się uzbieralo. Mi np. nie zależało jakoś mega na nowym wózku, ale powiedziałam TZ, że bez dwóch zdań nosidełko będzie nowe i on to przyjął normalnie. Zaauważyłam, że własnie często boi się, że ja za bardzo wymyslam bo się internetów naczytałam, a jak usłyszy potwierdzenie u gina, położnej, rodziców itd. to w te pędy mi racje przyznaje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 15:55   #1883
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem siedziałam na Smyku i oglądałam ciuszki dla Olusia i pokazywałam TŻtowi te które mi się spodobały, a ten do mnie "Może byś czegoś dla siebie poszukała?"
Normalnie szok, pierwszy raz w życiu mi sam z siebie powiedział coś takiego, bo ja nigdy do oszczędnych osób nie należałam i zakupy to moja miłość, więc raczej zawsze musiał mnie hamować a tu proszę
Ale w sumie nie powiedział tego dlatego, że nie chce nic dla dziecka kupować tylko raczej dlatego, że faktycznie dla Młodego ciuszków już na razie mam dość. No ale jak się powstrzymać jak to wszystko takie piękne i słodkie?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-12-01, 15:56   #1884
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
lune w sumie u nas jest podobnie, wyprawka nie wyszła bardzo drogo, choć i tak przez zachcianki typu chusta, bujaczek, Szumiś itp. itd. trochę się uzbieralo. Mi np. nie zależało jakoś mega na nowym wózku, ale powiedziałam TZ, że bez dwóch zdań nosidełko będzie nowe i on to przyjął normalnie. Zaauważyłam, że własnie często boi się, że ja za bardzo wymyslam bo się internetów naczytałam, a jak usłyszy potwierdzenie u gina, położnej, rodziców itd. to w te pędy mi racje przyznaje
Ja miałam farta bo wózek w bdb stanie, piękny dostałąm za 70 zł a łóżeczko z materacem za 90 zł
Nie kupowałam szymusiów, chust itp.
Po porodzie sie zmieni, bedziemy raczej maluszkom kupować

Ewula ładnie rośniecie
Stary 2015-12-01, 15:59   #1885
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem siedziałam na Smyku i oglądałam ciuszki dla Olusia i pokazywałam TŻtowi te które mi się spodobały, a ten do mnie "Może byś czegoś dla siebie poszukała?"
Normalnie szok, pierwszy raz w życiu mi sam z siebie powiedział coś takiego, bo ja nigdy do oszczędnych osób nie należałam i zakupy to moja miłość, więc raczej zawsze musiał mnie hamować a tu proszę
Ale w sumie nie powiedział tego dlatego, że nie chce nic dla dziecka kupować tylko raczej dlatego, że faktycznie dla Młodego ciuszków już na razie mam dość. No ale jak się powstrzymać jak to wszystko takie piękne i słodkie?
Też jestem w szoku, jak mi coś wmusza dla mnie wlasnie tak jak z ta koszulą do karmienia z esotiq, gdyby nie tż to bym jej w życiu nie kupiła ciągle mam wyrzuty sumienia
ale co zrobić kiedy większą radochę sprawia mi teraz zamówienie czegoś dla dziecka niż dla siebie?
Stary 2015-12-01, 16:00   #1886
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pokaże wam swój brzuszek. Musiałam przerobić foty bo robie je z myślą o foto książce niż wizażu wiec musiałam obciąć głowę ; P
Stary 2015-12-01, 16:03   #1887
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Prostujemy zą
bki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 16:04   #1888
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Bartek.. Bartuś.. Bartosz.. Co myślicie spoko? Wpadł mi do głowy dzisiaj popołudniem
Stary 2015-12-01, 16:11   #1889
kinga1701
Zakorzenienie

ewula super rośniecie, z każdym zdjęciem brzuszek coraz większy
Też robisz fotoksiążkę, a powiedź robisz taką tylko z brzuszkiem czy już i później z dzidziusiem?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Bartek.. Bartuś.. Bartosz.. Co myślicie spoko? Wpadł mi do głowy dzisiaj popołudniem
Mi się Bartuś bardzo podoba, ale męża brat ma tak na imię i dla tego będzie Szymon.
Stary 2015-12-01, 16:14   #1890
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Mi się Bartuś bardzo podoba, ale męża brat ma tak na imię i dla tego będzie Szymon.
No u nas nie ma nikogo póki co z tym imieniem A w sumie Bartków znam wszystkich bardzo w porządku no i nie wiem. Tż ma też imię na B.. hmmm.. Ładniejsze od Mateusza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości