|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
A potem się dziwią ze młodzi ludzie uciekają od kościoła ![]() Jak robia tak pod górkę to czemu się dziwić ![]() Nikt nie cyca ? ![]() Ja właśnie robie mleko dla mojej bo już steka i lada moment będzie syrena ![]() A ja wczoraj dostałam @ ![]()
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
My cycamy pierwsza pobudka od 21
![]()
#1863 |
Zadomowienie
|
U nas w nocy dalej 3 pobudki, ale nie przeszkadza mi to bardzo, bo zapodaje malemu szybkiego cyca i spimy dalej. Dzis znow pobudka o 5 :O na szczescie tz zabawil troche Arturka i po pol h dalej kima
![]() Co do chrztu to mam nadz, ze zdazymy z tlumaczeniem z norweskiego na polski aktu urodzenia, bo ksiadz powiedzial, ze to do chrztu.niezbedne... W Lubelskiem nie ma ani jednego tlumacza przysieglego, wiec moze sie uda jakos online to zrobic... A na polski akt tez trzeba troche poczekac, eh eh. Dzis wielka wyprawa, bo wkladamy synka w samochod i jedziemy na shopping, tzn ja bede kupowac, a tz krazyc z Artusiem wozkiem po okolicy ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- W ogole to wczoraj maly wpatrywal sie w nowa karuzelke tak rozemocjonowany, ze wygladalo to megakomicznie. Wierzgal wszystkimi konczynami, podnosil tulow, niemal podskakiwal calym cialkiem jak wegorz, a przy tym strzelal pelne zdumienia miny. Chyba za duzo bylo tych emocji, bo po paru minutach zaczal mocno plakac. Paula, napisalas o tym okresie i az mnie zaczal bolec brzuch jak na miesiaczke. Mam jednak nadzieje, ze to nie to ;- Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
#1864 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój w dzień śpi łącznie ok. 3h. Cytat:
U nas wczorajszy dzień bardzo fajny ![]() ![]() Nocka standardowo ok i Młody przywitał dzisiejszy dzień wielką kupą ![]()
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Elena w dzień dokarmiany a w nocy sam cyc 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Dziewczyny a mam jeszcze pytanie czy Wy ze swoimi maluchami jeździcie już np. do galerii gdzie przewija się dość sporo ludzi??? Bo zastanawiam się czy to jeszcze nie za wcześnie na taki wypad? |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Raczkowanie
|
Moj juz odwiedził chyba wszystkie możliwe sklepy i budowlane i spożywcze i ubraniowe. Zazwyczaj na zakupach spi, albo podziwia wszystkie światełka i wystawy. Jedynie przeszkadza mu dzwiek jak informacja woła jakiegoś pracownika :p
Marta a próbowałaś kapać sie z Zosia ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My na razie unikaliśmy zakupów z małym i jak dotąd się udało. U nas fajna nocka po okropnym wczorajszym dniu. Zasnął o 20, obudził się przed 2, trzasnął kupcię, zjadł i spał do 5. U nas w łóżku trochę pojadł, pokręcił się , przysnął. I wstaliśmy o 7.30. I znów kupa. Z tym że taka wędrująca na plecy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Mój Patryś był tylko w Biedronce 😉 jakies 10 minut...matka polapala co trzeba i do kasy 😉 w sumie to my żadnego z dzieci nie zabieramy na zakupy...nigdzie...albo ja jadę albo M...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
My byliśmy już 2 razy w galerii ale przesłał w wózku zakupy i jakoś się udało
![]()
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosiabyla w sklepie z wozkami i w rosmanie ze mna ;-) co skończyło sie syrena
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze masz czas ![]()
![]() |
#1873 |
Zadomowienie
|
Hej ja już kawkę wyciągam a tz śpi pierwszy dzień wolnego ma niech sobie odespi, mała też śpi ale kupa nas obudziła o 8 myślałam że już skończyła ale dokonczyla na przewijaku i mojej koszuli 😛 wczoraj znów obudziła się o 24 i pierwszy raz chyba od 2 miesięcy nie chciała zasnąć ale ja się zawinelam i poszłam spać a tata walczył 😂 po naprawie pralki i tak nie był śpiący 😂 Agaciorek mojej teściowej udało się załatwić akt urodzenia w dwa dni i już do nas leci 😀 więc może spróbuj chociaż zapytaj bo co urząd to inaczej powodzenia!
#1874 |
Raczkowanie
|
Marta, najwygodniej to pod prysznicem bo bierzesz ja na ręce i wchodzisz :p ale jak nie masz to mozesz spokojnie usiąść z nia w wannie, jak bedzie Cie czuła to powinna byc spokojna, ale co dzieć to inna reakcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Agaciorek dobze pamiętam, że Ty zamawiałaś tą sukienkę z all? Jak tak o pochal się czy warta uwagi czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() A ze chrztem to mam nadzieję, że chrzestni nie będą mieli problemu je uzyskać, chociaz moj brat ożemieć, o w mojej rodzinnej parafii ksiądz jest świrnięty ![]() ![]() Agata, a nie doczytałam dlaczego dokarmiasz małego? Cytat:
![]() Co do zakupów to jeździ ze mną wszędzie i na zakupach ciuchowych też był, ale chodzę z nim w tygodniu jak jest mało ludzi, tylko czasami gra głosna muzyka w sklepach to szybko się ulatniam. A tak spożywcze czy rossmann to był już milion razy ![]() dzisiaj kończymy 2 miesiace ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Agaciorek - Lola dobrze Ci napisała z tym aktem urodzenia. Mój tż dostał od ręki i tak samo pesel. 😊 teraz już się nie czeka tak długo jak kiedyś.
A z drugiej strony co za ksiądz, żeby takie problemy robić. Vivien kotek cudny. Zdjęcie to cud miód i orzeszki 😙 Marcia jak widać nasze córy łączy nie tylko ta sama sukienka, ale też niechęć do kąpieli. Małe brudaski haha 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Wykalacka jakie znowu kartki ze spowiedzi? Lilka była dopiero 1 raz w sklepie w zeszłym tygodniu... w takim małym osiedlowym tesco jak wracałam ze spacerku. Jak bym chciała jechać do galerii to na pewno wzięłabym wózek i w gondoli budę na maksa zapuściła, żeby ją światła nie drażniły i nikt na nią nie kichał ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Przed mszą musisz dać jeszcze karteczkę, którą spowiednik Ci podbija - rodzice i chrzestni
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zadomowienie
|
Ten pomysł ze wspólną kąpielą chyba warty uwagi 😀 któraś wiem że pisała coś na ten temat i pomogło wspólne prysznicowanie 😀
#1879 |
Zakorzenienie
|
Paumyd spróbuję tego prysznica, boję się żeby mi się nie zeslizgnela z rąk jak będę drugą ręką się polewąc :P
Szczerze.. ja nie wiem ile u nas jest karmień w nocy. zasypia po 22. budzi się po ok 5 godzinach. Wtedy biorę ją do łóżka i zasypiam niestety ale nie opłaca mi sie jej odkładać bo odłożona czy nie od tej pory się co 1-2h budzi i tak do 8 rano...
#1880 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Dzisiaj znowu niania Pole na sapcer wziela i znowu mam troche czasu ale musze poprac i poprasowac i obiad zrobic bo jutro jedziemy na 2 dni do omich rodzicow. Zakupilam trampoline 3m srednicy to Pola chyba sie wyszaleje ![]() ![]() W niedziele tescie pryjezdzaja bo nie widzieli Lilki od 2 miesiecy (a ma 2.5 wiec w sumie niewiele ja widzieli ![]() Zajrze do Was pozniej jak sie troche odrobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Marcia właśnie dobrze dziewczyny mówią, wykap się z Zosia, u mojej kumpeli właśnie to pomogło, mały od tamtej pory się nie drze. Pocwiczone idę pod prysznic zanim tz wróci że spaceru. Wczorajsze popołudnie porażka. J ma zapalenie spojówek i jest straszna maruda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||||
Zakorzenienie
|
Figa dzięki, zapisałam przepisy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie jeżdżę, może za jakieś 3 miesiące, jak z Tusią.
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Wykalacka- po pierwsze czas...Patryk samego cyca je bardzo długo...a jak wiesz mam jeszcze starsza dwójkę i dom do ogarnięcia...wiec cyc a potem butla i wszyscy są zadowoleni...no i drugie- nie wiem co jest bo jem normalnie, wypijam co najmniej 4,5 litra dziennie a mleka jakoś nie mam specjalnie dużo...jak było wczoraj te ponad 5 godzin przerwy w cycaniu bo spal to pojadł sobie dość szybko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
My na zakupy chodzimy o 2 tyg a ma już prawie 12 t
![]() ![]() Ja zazdroszcze trampoliny ![]() MARCIAR wykąp się Zosia tez o tym słyszałam jak ? Załóż kostium dla komfortu woda do wanny i chociaż ma minute no chyba a ze masz prysznic ![]()
#1885 |
Raczkowanie
|
Ale mam dola dzisiaj
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
To zaangażuj do kąpieli tż, on bedzie Was polewał. Taka rodzinna kąpiel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tym mlekiem to wiesz, posłuże się wypowiedzią Motyla, popyt - podaż. Niektóre ssaki jeszcze nie potrafią efektywnie ssać i im schodzi, jak mojej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Kolejne 2 dziadki sie dosiedli. Co ja jestem :-D
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pije niczego poza wodą. Za kawa nigdy nie przepadałam a herbata jak jest ciepło to może dla mnie nie istnieć...u mnie duzo wody ze względu na to ze po tym zastrzyku to jestem wiecznie głodna. ..wiec jakos trzeba organizm oszukać co by dnia w lodówce nie spędzić 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna dziewczyna to siadają co sie dziwisz? ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.