|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
![]() W każdymbądź razie ja się nie wcinam, tylko mówię, co sama się dowiedziałam ![]() A anty anty nie biorę od jakichś 2lat.. Poza tym chcę schudnąc jeszcze jakieś 13kg, nie wiem czy to się uda i w jakim czasie, ale jak miną 3 m-ce to i tak odstawię nie gwałtownie a delikatnie te tabletki, by nie rzucić się na jedzenie, będę brała raz na 2-3 dni, w miarę przyzwyczajania się do całkowitego odstawienia ![]()
![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Witam Kochane Meridianki
![]() Jaka u was tutaj awantura ![]() Co wy się tak denerwujecie:P Ja już nie jem meridii...z 2 tygodnie albo 3 nie pamietam nawet:P Ale jak na razie nogi spadają i brzuszek też ![]() Miałam w pasie 75 cm a mam 69 ![]() Ogólnie jeśli chodzi o rozmiary to miałam... 112 na 80 na 97 Teraz po schudnięciu mam ... 90 na 69 na 90 ![]() Myślę że nie jest źle ![]() No pocieszcie mnie coś:P Może nie powinnam się już tutaj wypowidać bo już nie biorę tabletek...ale... jednak jakoś się przyzwyczaiłam do tego forum ![]() Po drugie kiedyś brałam więc mogę się co nieco wypowiedzieć lub doradzić:P Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
a ja bylam u dwoch lekarzy i u internisty i od zywienia i obydwaj powiedzieli ze pol roku z tymze miesiac lub dwa z tych ostatnich miesiecy to organizm trzeba powoli odzwyczajac od leku
![]() aleeee pal licho :P bylam u tesciowej..wskoczylam na wage mimo ze sie czulam jak balon dzisiaj i mi pokazalo 3kg mniej :d tiriiiimiri :d bez jakiegos wysilku fizycznego..takze dorzuce do tego ruchu wiecej i pojdzie ladniej ![]() aaa i dzisiaj grilujemy takze rybcia na grila i bedzie jedzonko pyszne ![]() ![]()
![]() |
#1864 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem, dlaczego miałabym robić antyreklamę czegokolwiek w ramach reklamy innego produktu. Przez wiele lat miałam problemy z wagą i doprowadziły mnie one właśnie do LEKARZA! A ten właśnie lekarz do tego cudownego specyfiku. Jednak szkoda, że wiele z was nie zdaje sobie sprawy z tego, że to że dostaniecie coś od lekarza nie świadczy o tym, że jest to zdrowe i bezpieczne. Składniki jakie są w tym "leku" przepisywane są osobom z otyłością tzw olbrzymią. Wątpię żeby którakolwiek z was była takim przypadkiem. Zastanówcie się jak to możliwe, że nic właściwie nie musicie robić a waga spada wam w dół. Gdyby było to tak proste to żadne modelki by się nie głodziły, a gwiazdy hollywood nie miały ciągłych diet i prywatnych trenerów. Wystarczyłaby cudowna tabletka przez 3 miesiące raz do roku. Prawda jest taka, że bez diety i wysiłku fizycznego nic się nie da zrobić z wagą. Wszystko inne to półśrodki doprowadzające do tragedii. Żadnych tabletek antykoncepcyjnych nie przyjmowałam i nie przyjmuję, do tego nie piłam wówczas ani grama alkoholu i nigdy nie miałam styczności z żadnymi narkotykami. Wynik moich badań spowodowany był wyłączni działaniem tego specyfiku na mój organizm. Widać, że już jesteście mocno nakręcone na ten "lek" i przez ten "lek", bo pierwsze co robicie to atak. Żadnego zastanowienia się i zero klasy. Szkoda dziewczyny, szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chwila chwila bezpieczeństwo swoją drogą, a pisanie, że lek jest nielegalny to co innego.. Jaki lek, który zmienia nasze przyzwyczajenia, ciało, skórę, powoduje jakieś uszkodzenia wewnętrzne lub coś innego jest zdrowy? Żaden!. Poza tym z tego, co zdążyłam zaobserwować to wszystkie dziewczyny są na diecie i pilnują tego co jedzą, większość też się rusza, mniej lub bardziej. Żadna nie czeka na cud, obżerając się pizzą i hamburgerami przed tv. Żaden lek nie pozostaje bez odzewu w organizmie, nawet głupia aspiryna może mieć skutki uboczne. Poza tym lek nie jest przepisywany tylko osobom z otyłością olbrzymią, a dziewczyny tutaj mają do zrzucenia nawet 20 kg lub więcej. To Ty oceniłaś wszystkie dziewczyny, które starają się zrzucić kg zarzucając im (nam) brak klasy. Każda wie na co się porywa, wie, jakie mogą być konsekwencje. Nie każda musi po zakończeniu kuracji mieć problemy zdrowotne.
![]() |
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
To wasza sprawa co robicie ze swoim zdrowiem.
Biorąc meridie możecie równie dobrze zacząć się odchudzać na amfetaminie, tylko odrobinę jest mocniejsza. Jak któraś z was nie ma bariery językowej to niech sobie znajdzie w internecie raporty amerykańskich organizacji konsumenckich. Poczytajcie o 44 zgonach od 97 roku i 400 powikłaniami od stosowania tego cudownego środka. Zażywając ten lek nawet nie można prowadzić samochodu ani obsługiwać maszyn bo, cytuje : może upośledzać zdolność oceny i sytuacji lub sprawność ruchową. Nie wspomnę o działaniach niepożądanych, bo aż szkoda pisać. I tak nie zwrócicie na to uwagi. Odpowiedni to może być specyfik dla osób, które mają 40 kg do zrzucenia, a nie 20. Nie oceniłam wszystkich, ale te które od razu mnie zaatakowały w momencie gdy ja chciałam jedynie ostrzec kogoś, kto równie naiwnie jak ja kiedyś zaufał lekowi. Jednak macie rację, to tylko i wyłącznie wasza sprawa. Życzę powodzenia w walce z kilogramami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą że wiele osób nie powinno przyjmować tych tabletek ale 20 kg nadwaga to już jak dla mnie bardzo dużo ja miałam 10 kiloa jednak lekarz mi je przepisał.Stosowałam wiele diet przepisywanych przez dietetyków i nic z tego. Także myślę że pod okiem lekarza i własną inteligencją i rozsądnością można uniknąć szkód,choć wiadomo nie wszystko jest zależne od nas. Modelki nie mogą stosować meridi bo są szczupłe a chcą być chude,albo są chude i chcą być bardziej chude...A to nie jest lek dla chudzielców tylko dla otyłych. Otyłość jest na świecie i będzie ponieważ jest dużo zastrzeżeń do brania tego leku. Lekarz już w ostateczności je przepisuje...To jest moje zdanie...ale dzięki za swoją notkę ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nikt cie nie zaatakowal ale takich bzdur jak w 1 poscie sie nie pisze, bo lek jest legalny, nie ma takich substancji jak podalas, nie jest sprowadzany nielegalnie z tajnych zrodel i nie dziala jak amfa! Dziewczyno, to ze ty mialas probelmy zdrowotne nie znaczy, ze kazda to czeka. I nie musisz nikogo tu uswiadamiac czy ostrzegac, bo kazda czytala ulotke, kazda czytala raporty lekarzy, czy fora ze skutkami ubocznymi. A jesli chodzi o prowadzenie auta to moja droga jest wiele takich lekow ktore spowalniaja reakcje lub zaburzaja widzena (np. zwykle ziolowe tabletki uspokajajace- do kupienia BEZ recepty), co nie oznacza, ze kazdy nagle bedzie mial po leku te wlasnie objawy. Nalezy swoj organizm obserwowac. Ja nie pije alkoholu, nie biore tabletek antykoncepcyjnych, nie prowadze auta. Ale czy to ma mnie ustrzec przed komplikacjami? To nie jest powiedziane, moze sie cos stac mimo tego, a moze byc dobrze. Tego nikt nie wie. Nie napisalas skad mialas tabletki, jak dlugo je bralas, ile schudlas, czy sie badalas i bylas pod stala kontrola lekarza, czy cwiczylas i bylas na diecie, ile mialas nadwagi, nic nie napisalas, a oburzasz sie ze ktos Cie atakuje. Poza tym to nie jest lek ktory jest cudem na otylosc i z rozmiaru XXL kazdy moze w 2 m-ce wrocic do rozmiaru S. Ten lek ma nauczyc zmianiac nawyki zywieniowe, na zawsze a nie na chwile trwania kuracji. Tu nie chodzi o to by schudnac ile sie chce, pozniej przytyc i za kazdym razem wracac po ten specyfik, bo takie cos to rzeczywiscie moze poczynic bardzo zle zmiany w organizmie. Ja wlasnie tak ten lek traktuje- wspomagajaco, do diety, do cwiczen. Chce sie nauczyc racjonalnie i zdrowo odzywiac, zrezygnowac na zawsze z pewnych rzeczy i nie czuc zalu, gdy odmowie sobie kawy z mlekiem i ciasta.
![]() |
![]() |
#1869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
44 zgony w ciagu tylu lat na cala liczbe pacjentow nie jest to duzo. Juz wiecej osob umiera z powodu gastric bypass i zdecydowanie wiecej niz 400 ma powiklania. Porownujac z 29 zgonami w ciagu roku czy pol po meizitangu (o ile dobrze pamietam to chyba byly to jedynie zgony w polsce) to naprawde nie sa straszne dane. Wiesz ile osob umiera od pieprzonej aspiryny? To ze Ty tak zareagowalas bo mialas meridie z lewego zrodla a lekarz to chyba zdobyl tytul lekarza po wydrukowaniu sobie dyplomu nie znaczy ze dziewczyny tak beda miec. Zas z tytulu zaburzen koncentracji itp. to rozumiem ze wszystkie leki typu prozac, hydroxizina (podawana przy alergii) diphergan czy nawet cholerny persen albo depirm powinny byc zakazane czy cus? Poza tym organizacja KONSUMENCKA nie jest dla mnie wyznacznikiem co jest dobre a co zle. Ja wiem ze leki sie sprzedaje co tworzy z nich produkt, ale to chyba by mnie przekonalo gdyby to jakas organizacja obrony praw pacjenta sie zbulwersowala.
![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
a w ogole ..Elfinka..bralas Ty kiedykolwiek amfe ze wiesz jak dziala i porownujesz do meridii?? watpie wiec nie wymyslaj
![]() w ogoleee..czuje sie zignorowana....eeee...3kg schudlam :P i teraz powinny nastapic pochwaly jakies czy cos :P:P
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję determinacji ![]() Ponosiłabym Cię na rękach ze szczęścia ale nie mam jak:P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
Candy gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
No proszę, litości
![]() Gdy zaczęłam "odchudzać" sie na tym ważyłam 78 kg. Schudłam około 8, zaczęły się powikłania i cała jazda z lekarzami. Potem jak wyszła w miarę z tego, miałam problemy hormonalne, zaczęłam brać tabletki anty w celu wyregulowania okresu. Od momentu gdy ostawiłam przez 2 miesiące przytyłam właśnie do 87 kg, czyli 17 kg! Nie wiem czy od odstawienia, czy od tabletek anty, tylko stwierdzam fakt. Prawda jest taka, że teraz, gdy sobie rzeczywiście pozwoliłam na trochę grzeszków już teraz po prawdziwej diecie, 2 lat po jej zakończeniu to przez 2 miesiące przytyłam 5 kg, a nie 17! Jestem bardzo ciekawa jak wiele z was ma wskaźnik BMI bliski 30, bo właśnie od takiego wskaźnika lek jest zalecany. Mimo tego, wszystkie zagraniczne portale odradzają jego stosowanie, jako najbardziej niebezpiecznego środka, jaki istnieje na rynku. Poza tym, ja nie podaje siebie za przykład świetnego stosowania tego specyfiku. Wręcz przeciwnie, mówię wam, jak bardzo naiwne było moje podejście i jak dałam się nabrać a mogło skończyć się to tragicznie ! Co do pytania odnośnie brania amfy to tak się niefortunnie składa, że wiem dużo za dużo na temat narkotyków niż chciałabym wiedzieć. Nie z testów na własnym organizmie, ale to już moja sprawa skąd i dlaczego. Podajecie za przykład meizitang, a żadna z was nie zwróciła uwagi, że oba te leki mają taki sam skład. Różnią się stężeniem, meizitang ma 25mg sibutraminy meridia odpowiednio 5, 10 i 15 mg. A dalej nie jest to lek dla osób z nadwagą poniżej 25 kg !! Jeżeli wiecie o wszystkich skutkach ubocznych stosowania tego środka to tylko pogratulować...nie powiem czego. Nie zachwalajcie jednak tego środka wszem i wobec, bo możecie zrobić komuś krzywdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
nie zachwalamy go wszem i wobec tylko tu.Ty mialas z nim zle doswiadczenia i o tym napisalas my mamy dobre i poki tak jest to o tym piszemy i tyle w temacie i nie ma co go drazyc.
wiadomo ze jezeli ktoras by sie zle czula to by tego nie brala.a chyba lekarze przepisujacy ten lek sa na tyle wyedukowani ze wiedza co i jak..jakby nie patrzec sa madrzejsi od co niektorych bo wkoncu sie troche uczyli i maja kilkunastoletnia praktyke i jezeli lek jest dostepny LEGALNIE w aptekach to chyba nie moze byc smiertelnym zagrozeniem..a jak sie nasluchalam ze niektore biora po 2 tabletki to co sie dziwic ze nie wytrzymuje serce czy co innego. Jak zaczynalam brac mialam BMI 30.1 teraz mam 27. Tez uwazam ze dziewczyny wazace ok 60-70 kg nie powinny tego brac bo te 5,10 kg mozna zrzucic cwiczeniami,ale co jak cwiczenia i diety zawodza przy wyzszych nadwagach? ja mam spowolniony metabolizm bo nie jem miesa i jem nieregularnie to fakt,moja wina..miesa nie zaczne jesc ale regularnosc staram sie wdrazyc w zycie,wiem ze meridia to nie jest cudowny srodek na super figure i wiem kiedy trzeba przestac go brac bo juz ja bralam ,poza tym moje wyksztalcenie dalo mi tyle ze znam swoje cialo na tyle ze wiem kiedy cos jest nie tak takze ja sie o siebie nie martwie ![]() ![]() ![]() ale fakt..jak ktos ma 63 kg i chce 5 kg schudnac i bierze M to dla mnie to szczyt glupoty. Oczywiste ze takie leki kupuje sie w aptekach a nie z niewiadomych zrodel bo tam to niewiadomo co jest ![]()
![]() |
#1876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Grunt to akceptacja siebie ![]() Ale powiem ci ze masz dobre podejście do samej siebie ![]() Też takie mam ![]() Śmiać się z własnej otyłości bądź nadwagi ![]() Mnie to pomaga choć teraz już nawet w miarę szczupła jestem:P Ale bardzo silna uniosłam koleżankę ważacą 80 kilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
no ja mam dystans do siebie bo co ja plakac bede ze przytylam? a czyja to wina? no moja:Ppoza tym ja mam wysoka samooceneee..nie wiem skad sie to bierze ale mnie zdolowac sie nie da
![]() no teraz to troche sobie pozartowalam aleee mam dystans i co mi to da ze sie bede uzalac na d soba w tej kwestii ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że Szpieguś może mieć rację, skombinowałaś sobie Meridię z czarnego rynku i po prostu nie trafiłaś na placebo, a z dużą pewnością na mieszankę farmaceutyczną, która zrobiła Ci takie spustoszenie w organizmie o jakim piszesz. Poza tym Twoja waga nie klasyfikowała się do brania Meridii, więc po 1 lekarz Ci jej nie mógł zapisać, a po 2 jak możesz oceniać jej działanie gdy Twoja waga była zbyt niska by lek się prawidłowo w niej rozłożył? A ten lek, podobnie jak większość, rozkłada się na każdy kg naszego ciała. Więc wniosek jest prosty; słowa osoby, która nie spełniała wskazań do brania leku nie mogą być wiarygodne, bo każda Twoja komórka miała go za dużo w sobie, a wtedy dziwnym by wręcz było gdybyś nie miała powikłań. Więc proszę, nie praw nam tu kazań, bo niestety nie jesteś wiarygodna ![]()
![]() |
![]() |
#1881 | ||
Zakorzenienie
|
Meizitang taki sam sklad jak meridia i zawiera 25mg substancji czynnej?
Widze ze naprawde nie wiesz nic na temat tego o czym piszesz. Gdy meizitang trafil na nasz rynek w dodatku czarny rynek zaznacze, byl "ziolowym lekiem na otylosc" w dawce 10 i 15 mg. Byl sprzedawany w internecie, sklepach zielarskich i na bazarkach. Ludzie po nim umierali i mocno chorowali. Czemu? To bys wiedziala gdybys nie odwolywala sie do jakis organizacji konsumenckich tylko do chociazby profesjonalnych pism. Wlasnie chyba w tym albo zeszlym roku w poradniku aptekarskim bylo o podrabianiu lekow i roznicach miedzy skladnikiem czynnym w oryginalnym leku a podrobce. Meizitang zawieral wlasnie "podrobiona" "sibutramine" (bo sibutramina nazwac tego nie mozna skoro jest podrobione)w dodatku skladnik czynny byl masakrycznie zanieczyszczony. Zas jesli chodzi o moje BMI wara Ci od niego ![]() ![]() Pragne jeszcze tylko dodac ze od poczatku posiadanie w naszym kraju meizitangu w domowej apteczce i sprzedaz go byla nielegalna. EOT z mojej strony
![]() |
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
|
Najlepiej powiedziec, ze Pani wszystkowiedzaca gratuluje nam glupoty.. oj przepraszam gratuluje nam nie powie czego..
Ehh.. po prostu szkoda slow. Przykro mi jesli mialas problemy ze zrowiem, cialem i ucierpialas wiecej niz skorzystalas na meridii, ale co na to teraz poradzisz? Sama bralas, nikt nie zmuszal-przestrzegasz nas w nie najgrzeczniejszy sposob ale ok doceniam, choc z 2 str. prawdziwa glupota jest brac tak silny lek nie wiedzac nic o nim lub wiedzac totalne bzdury :| Moje BMI w chwili rozpoczecia wynosilo 29,9, teraz wynosi 28,03, a wskazania do brania zaczynaja sie od 27. Poza tym my nie ufamy slepo lekowi-i tyle na temat z mojej strony Troche dystansu, kultury, szacunku i wsparcia- to sie nam wszystkim przyda ![]() Tereskaa podpisuje sie pod Twoimi slowami ![]() Candy gratuluje kociaku ![]() ![]()
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech, a moich po wyżej już 10 nikt nawet nie zauważył poza mną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
nooo Linus..teraz to mnie nerwancja wziela :P co nie pogratulowal:P pogratulowal no..byleby za szybko nie zlazily
![]() aaaa Tereska..Ty tam cicho bo twixy wcinasz po kryjomu:P:P nie no oczywiscieeeeeee gratuluje wszystkim pieknie traconych kilogramow ![]() i gratuluuuuje kupowania lekow na bazarkach :P....w sumie to ja bym nawet herbaty na "bazarku" nie kupila nie wiedzac co w niej jest a co dopiero leku takiego ![]() ![]()
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
Tereskaa no wczoraj mialam spodniczke taka biala w groszki ktorej dosc dlugo nie moglam wcisnac;p ale do spodni to jeszcze troszke w brzuszku i boczkach musi zejsc;/ ale dziekuje bardzo
![]() ![]() Candy dziekuje ![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
cho na gg to Ci powiem :P:P nie no bralam 2 opakowania a wrocilo mi tylko i wylacznie z mojej winy bo sie za malo ruszalam..co ja gadam..zaleglam na kanapie i jadlam i koniec:P:P
aaa mnie glowa boliiiii
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
Witam Was moje Drogie Panie!
![]() Dziś wzięłam 7 tabletkę M15 i czuję się świetnie! Ostatnio ważyłam się w piatek (ważyłam około 2 kg mniej) i postanowiłam, że będę ważyła się co tydzień, ale czuje po sobie, że jest mnie trochę mniej. Może nie jest to oszałamiająca różnica, ale jest ![]() Najbardziej cieszę się z tego, że w końcu zaczęłam normalnie się odżywiać, jem 5 posiłków dziennie (około 3 razy mniejsze porcje niż przed dietą!), co 2 godziny, bo mój żołądek regularnie się tego domaga ![]() ![]() Pozdrowionka dla Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
a ile wazysz?? wiem ze pytanie ktorego kobiety nie lubia no ale ;0 ostatnio sie poprzewijalo dziewczyn co to maja 5 kg do zrzucenia a sie faszeruja meridia ;0
![]() |
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
trafilam co nie zmienia faktu ze slepa jakas jestem i wczesniej nie doczytalam wagi :Pboooz na oko mi sie rzuca chyba heheh :P
Tereskaaa.. co tam ? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.