Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-01, 15:57   #1861
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Powiedział ze chciał sie zareczyc, ale nie wiem czy to był zart [COLOR="Silver"]
o kurde...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:02   #1862
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
TZ i tak wisial 30 minut na telefonach zeby gdziekolwiek się umówić. Zrobił to od razu bo ja powiedziałam ze sama nic nie załatwię jak nie ochlonę, a dalej sie denerwuję i mam ochotę płakać. Ja na byle co ryczę teraz a co dopiero w takiej sytuacji
A tż w domu czekał na mnie z kwiatami, pięknym bukietem róż. Myślał, że wrócę szczęśliwa, z informacją czy chlopak czy dziewczyna. A ja po wizycie poszłam sie przejsc bo musialam ochlonać, nie odbierałam od niego telefonów bo nie chciałam o tym rozmawiać przez komórkę. Wpadłam do domu, tz wiedzial juz ze cos nie tak, tylko mu powiedziałam, ze z dzieckiem wszystko okey no i na pytanie co ze mną, ja w płacz. Potem jak zobaczyłam te kwiaty to już w ogole Powiedział ze chciał sie zareczyc, ale nie wiem czy to był zart
Raczej by nie żartował w takiej sytuacji. Musiał się wystraszyć, w końcu wróciłaś w kiepskim stanie...

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny . Ja już na zwolnieniu juz dobry tydzień. Cały czas was podczytuje ,ale nie mam kiedy napisać walczę w domu. Ogólnie to pranie ,sprzątanie, ogródek, trawa do skoszenia itp. Wczoraj byłam na połówkowych 20t4d. Ogólnie chłopak zdrowy 400 g tylko jedna nerke ma w górnych granicach normy powiększona. Będziemy ją obserwować. Nie stresuje się tym zbytnio, gin powiedział że zdarzają się takie rzeczy, a ja mu ufam bezgranicznie. Wczoraj weszłam na wagę plus 3kg. Kolejna wizyta będzie 4 sierpnia i wtedy zrobimy 4D.
Super dobrze że się nie martwisz, macie to pod kontrolą
Stary 2016-07-01, 16:05   #1863
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny . Ja już na zwolnieniu juz dobry tydzień. Cały czas was podczytuje ,ale nie mam kiedy napisać walczę w domu. Ogólnie to pranie ,sprzątanie, ogródek, trawa do skoszenia itp. Wczoraj byłam na połówkowych 20t4d. Ogólnie chłopak zdrowy 400 g tylko jedna nerke ma w górnych granicach normy powiększona. Będziemy ją obserwować. Nie stresuje się tym zbytnio, gin powiedział że zdarzają się takie rzeczy, a ja mu ufam bezgranicznie. Wczoraj weszłam na wagę plus 3kg. Kolejna wizyta będzie 4 sierpnia i wtedy zrobimy 4D.
Witamy kolejnego chłopca!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:10   #1864
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz powiedział, ze wg niego szyjka wygląda dobrze, widział gorsze.
Nie kazał Ci na cito powtórzyć cytologii ?

Moja gin, do której chodziłam od początku, całą ciążę itd, prywatnie, robiła mi raz cyto. Akurat byliśmy tydzień w pl więc chciałam to załatwić. Po 2 tyg, kiedy już byliśmy w De dzwoni tel, że mają bardzo złą wiadomość bo jest podejrzenie wirusa HPV. Ja w płacz histeryczny, tż nie mógł się ze mną dogadać!
Pipa zamiast powiedzieć " Jest podejrzenie więc pędź Pani czym prędzej powtórzyć cyto!" to kazała mi kupić sobie witaminę A i za przyjść na cytologię jak będę znowu w polsce.
Poszłam tutaj do gina, mówię jak sprawa wygląda a ten w śmiech, mówi że po pierwsze badanie się powtarza a nie straszy bezpodstawnie pacjentkę, a po drugie jak ona wit A chciała raka leczyć ? i tak się skończyło moje chorowanie

Głowa do góry! |U Ciebie to też na pewno głupia pomyłka! Albo zakłamany wynik tą infekcją. Swoją drogą, przecież przy infekcji zawsze cytologia wychodzi gorzej

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no dobra, to tera ja

juz po...
wyniki wszystkiie prawidlowe, ufff mam foteczki, babka powiedziala, ze bardzo ladna buzka, ze taka regularna, duze usteczka, normalnie tak sie podniecala ze az mi glupio byla bo powiedziala jeszcze ze w mame taki ladny i ze ma dlugie nogi tez w mame
no i bedzie drugi synus na 100% chlopak, mam nawet fotki siusiulka takze poprosze o niebieskosc na pierwszej stronie
powiem wam ze na poczatku chcialam chlopca, potem chyba dziewczynke i tak mowilam, ze co by nie bylo to troche bede "zalowac" ze to nie to drugie ale jak sie dowiedzialam ze bedzie drugi synus mamusi to sie naprawde, tak szczerze ucieszylam
aaa gratki!! imię macie ? Bo inspiracji szukam
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:14   #1865
Listopadowaa
Zakorzenienie

Tak czytam ze kolposkopie wykonują ginekolodzy, widzę ze chyba ten u ktorego jestem zapisana na polowkowe tez, zadzwonię w poniedziałek i sie dowiem, moze przełożę to wszystko na szybszy termin załatwię dwie sprawy od razu.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

blue nie powtórzył cyto jedynie zbadał na samolocie i jak pisałam jego zdaniem wygląda wszystko dobrze. Na wynikach było napisane zeby sie zgłosić na kolposkopie i dał mi skierowanie.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:15   #1866
Panna Izabela
Zakorzenienie

A tak a propo jedzenia to teściowa mnie wkurzyła. Jakiś czas temu zapraszała nas na pierogi z jagodami tj parowańce. Zjadłabym mega ale ja lubię tylko swieże a nie odgrzewane. Nie pojechaliśmy i tż jej powiedział, żeby dali znać jak świeże będą, bo nie lubimy odgrzewanych. To co zrobiła? Napisała, żebyśmy przyjechali bo babcia właśnie zrobiła świeże. Szkoda tylko, że tż jeszcze w pracy a my mamy do nich kawałek. To napisała, że odgrzeją w mikrofalówce. Kurde, za młoda jest żeby sklerozę mieć, smaka mi narobiła a i tak sobie nie zjem i chodzę zła. Jeszcze obiecałam sobie obchodzenie pierwszych piątków w ciąży i zapomniałam, że to dzisiaj. Nie przygotowałam się psychicznie i jedzeniowo i będzie mi burczało w brzuchu pół mszy, no ale trudno, za głupotę się płaci.

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Nooo fakt.....muszę zacząć to przed L4 może chociaż na jakąś marną torebkę z zary nazbieram

ale sama boi się kradzieży bo liczy ile ma gum do rzucia i zapisuje na opakowaniu

jeszcze tylko godzina i weekend ale muszę się uczyć na niedziele na egzamin
Boi się bo sama po sobie widzi, że ludzie kradną
Cytat:
o ja pierdo....DOSTAŁAM PREMIĘ OD SZEFA ZA NIC !!!!!!!!!!!!!!!!
Gratuluję i Tobie i tż!!!
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj coś młody kopać nie chce.
Rano tylko raz mnie kopnął jak jadłam śniadanie i od tamtej pory cisza.
Macie sposoby na pobudzenie?
Wczoraj wystarczyło, że chwilę poleżałam i się budzil
Położne w szpitalu kazały pić słodkie soki albo zjeść batonika. Możesz się też położyć tak prawie na brzuchu, u mnie działa.
Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
A ja miałam dziś wizytę i widziałam 100% dowód "męskości" maleństwa W nagrodę za to kupiłam pierwszy ciuszek - taki o:

http://www.smyk.com/cool-club-kaftan...cy-115262.html
Gratuluję!

Cytat:
Ja po wizycie i to chyba najgorsza wizyta jaką miałam do tej pory. Z dzieckiem dobrze ale cała wizyta skupiła sie na mojej cytologi bo są zle wyniki Mam skierowanie na kolposkopie Tż mnie dzisiaj próbował rejestrować bo ja chodzę i ryczę. Dopiero na 9 sierpnia i to jeszcze jest najszybszy termin bez kolejki bo jestem w ciąży
Przykro mi. Mam nadzieję, że albo to błąd, jak nie to że coś z tym zrobią jak najszybciej!

Cytat:
no dobra, to tera ja

juz po...
wyniki wszystkiie prawidlowe, ufff mam foteczki, babka powiedziala, ze bardzo ladna buzka, ze taka regularna, duze usteczka, normalnie tak sie podniecala ze az mi glupio byla bo powiedziala jeszcze ze w mame taki ladny i ze ma dlugie nogi tez w mame
no i bedzie drugi synus na 100% chlopak, mam nawet fotki siusiulka takze poprosze o niebieskosc na pierwszej stronie
powiem wam ze na poczatku chcialam chlopca, potem chyba dziewczynke i tak mowilam, ze co by nie bylo to troche bede "zalowac" ze to nie to drugie ale jak sie dowiedzialam ze bedzie drugi synus mamusi to sie naprawde, tak szczerze ucieszylam
Gratuluję!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:15   #1867
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ja część zakupów planuję w aptece internetowej gemini, na lekach całkiem spora różnica, mają też grube pieluchy tetrowe i akcesoria dla dzieci w całkiem dobrych cenach
No właśnie stamtąd zamawiałam

Listopadowa jak masz/miałaś dużo infekcji to taki wynik może pojawić się właśnie od tego. Trzeba koniecznie wyjaśnić, ale zobaczysz że będzie dobrze

Pstryczku gratuluję chłopaczka
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 16:16   #1868
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dostałam info o koleżanki ze w tesco wyprzedaże dziecięcych ciuszków sporo. Idę na odstresowanie z tezetem na spacer, moze cos kupimy. Dzisiaj to mi pozwoli wszystko kupować.
Nastawiłam się na chlopca ale jak powiedział ze dziewczynka tez sie ciesze
Stary 2016-07-01, 16:29   #1869
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość

no a ja akurat od zawsze przyzwyczajona, że rodzice w pracy. Odkąd dziadkowie się wyprowadzili, no to klucz na szyję i heja. Najgorzej było jak kiedyś wracając do domu przewróciłam się i złamałam rękę. Nie mogłam sobie drzwi otworzyć (tylko jedną ręką umiałam, akurat tą złamaną)i siedziałam zimą na podwórku czekając na rodziców... Na szczęście w porę mnie oświeciło i robiłam rundkę po sąsiadach szukając kogoś kto mi otworzy drzwi.
O kurczę okropna sytuacja brrr😓

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Sorki ale nienawidzę, jak piszę jedno a ktoś sobie dopowiada
Nie napisałam, że mamy rozmawiać tylko o dzieciach. To by było niezdrowe. Ale 3 strony o samych chipsach to moim zdaniem przesada. No ale skoro większości to pasuje to się dopasuje najwyżej nie będę nadrabiać tylko pisać na bieżąco, bo nie mam czasu ani sił siedzieć cały dzień na wizażu.

Oj tam ja zwykle siadam do forum dwa razy dziennie, muszę sporo czasu poświęcić żeby przeczytać wszystko, i wiadomo że pojawiają się tematy "z dupy" które mnie nie zawsze interesują.
Akurat wczoraj wyjątkowo miałam czas i mega ubaw mogąc powspominać różne pierdoły z dzieciństwa, zależy co kto lubi 😉 jest nas w końcu prawie 40, wystarczy że każda dorzuci 3 grosze i robi się czasem 100 postów....

Cytat:
o ja pierdo....DOSTAŁAM PREMIĘ OD SZEFA ZA NIC !!!!!!!!!!!!!!!!
Eeee, ludzki pan 😁 będzie na nowy przyodziewek 😁

Cytat:
Ja po wizycie i to chyba najgorsza wizyta jaką miałam do tej pory. Z dzieckiem dobrze ale cała wizyta skupiła sie na mojej cytologi bo są zle wyniki Mam skierowanie na kolposkopie Tż mnie dzisiaj próbował rejestrować bo ja chodzę i ryczę. Dopiero na 9 sierpnia i to jeszcze jest najszybszy termin bez kolejki bo jestem w ciąży
Ale masz jakąś nadżerkę albo coś?? Ja bym teraz powtórzyła cytologię, bardzo możliwe że to błąd labu, mnie ostatnio zrobili zupełnie inne badanie krwi niż na skierowaniu bo pielęgniarka źle wpisała kod do kompa😏
I na spokojnie po cytologii jak coś będzie źle to umów się na kolposkopię jak najszybciej. Nie denerwuj się na zapas!

Cytat:
no dobra, to tera ja

juz po...
Gratulacje! ☺
Ja z początku byłam odrobinę rozczarowana że druga córka, ale teraz bardzo się cieszę, chyba bardziej niż z chłopca 😜

Kurde zjedliśmy dziś obiad w takim barze ala mlecznym, ja naleśniki ze szpinakiem, były dobre, ale dużo bo 3 takie dosyć tłuste, no i teraz tak mi z paszczy jedzie czosnkiem że wstyd normalnie... I wątroba mnie trochę bolała, teraz przeszło. Pazerność nie popłaca 😒

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 16:49   #1870
pstryczek84
Zakorzenienie

Puffa-u mnie mlody dzis tez ciut ponad 400g wazyl :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-07-01, 16:53   #1871
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Tak czytam ze kolposkopie wykonują ginekolodzy, widzę ze chyba ten u ktorego jestem zapisana na polowkowe tez, zadzwonię w poniedziałek i sie dowiem, moze przełożę to wszystko na szybszy termin załatwię dwie sprawy od razu.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

blue nie powtórzył cyto jedynie zbadał na samolocie i jak pisałam jego zdaniem wygląda wszystko dobrze. Na wynikach było napisane zeby sie zgłosić na kolposkopie i dał mi skierowanie.

Ja miałam grupę III cyto ale mowil ze to pewnie zniekształcenie przez infekcje. Dostałam globulki, jak infekcja była mniejsza to zrobił mi drugie cyto i wszystko było ok, tez dziwne ze drugi raz Ci nie zrobił
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 17:01   #1872
puffa25
Rozeznanie

Pstryczek gratulacje 😊😊
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 17:01   #1873
doooti
Zadomowienie

Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Mój ginekolog to jakos jak przekazuje mi informacje to nawet jakby to było cos złego to chyba bym nie zczaila.. Bardzo podchodzi do wszystkiego spokojnie, to tez ostatnio ta cytologia jakos mega sie nie przejęłam. Ostatnio jak czytałam u Was o tym położeniu łożyska etc to postanowiłam go zapytać na wizycie czy łożysko jest dobrze umiejscowione a on do mnie "juz jest lepiej " a TZ "to było złe??!" :P

Jejku... jutro idę na tą 18-tkę i to już nie takie łatwe jak wesele. Teraz podobno coraz częściej robi się 18-tki tematyczne więc jutro lecę na Hawaaajeee bo to 18-tka łączona, z 50 os. młodych plus trochę rodzinki jejku.. kiedy to było.. czuję się taka stara.. ale znalazłam kieckę na hawaje, TŻ jakieś kwiaty do włosów mi właśnie dorwał więc będzie zabawa ciekawe swoją drogą jak dziadkowie się przebiorą

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-07-01 o 17:06
Stary 2016-07-01, 17:14   #1874
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Mój ginekolog to jakos jak przekazuje mi informacje to nawet jakby to było cos złego to chyba bym nie zczaila.. Bardzo podchodzi do wszystkiego spokojnie, to tez ostatnio ta cytologia jakos mega sie nie przejęłam. Ostatnio jak czytałam u Was o tym położeniu łożyska etc to postanowiłam go zapytać na wizycie czy łożysko jest dobrze umiejscowione a on do mnie "juz jest lepiej " a TZ "to było złe??!" :P
A było źle?
Lekarz powinien informować o wszelkich nieprawidłowościach, nawet jeżeli to nie jest coś złego, albo są to tylko podejrzenia do weryfikacji.
Mam nadżerkę na szyjce już kilka lat, a dowiedziałam się o niej, jak przypadkowo w przychodni trafiłam do innego ginekologa - poprzedni cap wpisał to w kartę i nawet mnie nie poinformował, bo wyniki cytologii miałam prawidłowe. Najwidoczniej uznał że nie ma sensu mi o tym mówić
Stary 2016-07-01, 17:26   #1875
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
A było źle?
Lekarz powinien informować o wszelkich nieprawidłowościach, nawet jeżeli to nie jest coś złego, albo są to tylko podejrzenia do weryfikacji.
Mam nadżerkę na szyjce już kilka lat, a dowiedziałam się o niej, jak przypadkowo w przychodni trafiłam do innego ginekologa - poprzedni cap wpisał to w kartę i nawet mnie nie poinformował, bo wyniki cytologii miałam prawidłowe. Najwidoczniej uznał że nie ma sensu mi o tym mówić
Źle nie było, aczkolwiek mówił że łożysko zawsze w tych tygodniach się kształtuje i nigdy nie jest prawidłowe od początku, podnosi się stopniowo do góry, etc. Tak więc skoro nie pytałam to nie mówił. Co do nadżerki to też myślałam że mam, bo tak mi powiedziała ginekolog co mi potwierdzała ciążę, ale mój lekarz prowadzący powiedział że bez przesady wszystko nazywać nadżerką i to jest eskopia, czyli coś jak nadżerka co się pojawia tylko na okres ciąży. Ale jak miałaś przed ciążą to zapewne nadżerka.

A co do cytologii to nie dostajesz wyniku na kartce? Ja u różnych ginekologów byłam to zawsze na papierze mam wynik.

Myślę że lekarz mniej więcej powinien znać granicę co powinien powiedzieć pacjentowi a co nie. Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży on widział że nie jest tak jak być powinno.. i co miał powiedzieć pacjentce która się właśnie od niego dowiedziała kilka sekund temu że jest w ciąży i popłakała się ze szczęścia że ta ciąża to chyba na straty? No nie.. Co prawda są tacy lekarze, mi powiedział na wizycie że jeszcze poczekamy na to jak się rozwinie zarodek bo póki co trochę jest mały jak na ten wiek ciąży i że spotkamy się za 2 tygodnie. No i już było po robocie. Sama nie wiem czy wolałabym aby wtedy mi powiedział że nic z tego, czy może widział już wiele i dzieci też swoim tempie rosną - trudno było na etapie 5 tygodnia ciąży stwierdzić czy pójdzie to w dobrą, czy złą stronę.

Wiem też że ma rewelacyjne opinie i nie pozwoliłby na niepowiedzenie o czymś pacjentowi. Widać że czasami daje czas aby poobserwować coś, a dopiero potem stresuje pacjenta Jak miałam teraz krwiaka to powiedział mi wprost że daje mi 50% szans.. mogę poronić a mogę utrzymać ;/ i nie było zmiłuj w tym przypadku..

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-07-01 o 17:34
Stary 2016-07-01, 17:55   #1876
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Źle nie było, aczkolwiek mówił że łożysko zawsze w tych tygodniach się kształtuje i nigdy nie jest prawidłowe od początku, podnosi się stopniowo do góry, etc. Tak więc skoro nie pytałam to nie mówił. Co do nadżerki to też myślałam że mam, bo tak mi powiedziała ginekolog co mi potwierdzała ciążę, ale mój lekarz prowadzący powiedział że bez przesady wszystko nazywać nadżerką i to jest eskopia, czyli coś jak nadżerka co się pojawia tylko na okres ciąży. Ale jak miałaś przed ciążą to zapewne nadżerka.

A co do cytologii to nie dostajesz wyniku na kartce? Ja u różnych ginekologów byłam to zawsze na papierze mam wynik
No i widzisz, taka informacja do mnie trafia.

W publicznej przychodni w moim ośrodku jest tak, że żadnych wyników ze skierowania nie dostajesz do ręki, tylko trafiają prosto do kartoteki. Nawet głupia morfologia czy mocz.

A jeżeli chodzi o nadżerkę, to kiedyś chciałam iść po receptę, ale mój ginekolog był wtedy na urlopie, więc wpisali mnie do innego. Siedzę przy biurku, on przegląda kartę i gada mi że mam nadżerkę. A ja zdziwko jaką nadżerkę. "No ma pani nadżerkę, w karcie jest wpisane, doktor pani nie powiedział?" No nie, nie powiedział Miałam ją zdiagnozowaną grubo kilka lat przed ciążą. Co prawda cytologię miałam robioną zawsze co pół roku, także lekarz tego pilnował, ale i tak byłam wściekła że nic na ten temat nie wiem.

Teraz leczę się prywatnie, na pierwszej wizycie nowa gin od razu się do tego przyczepiła, ale w ciąży i tak nic z nadżerką nie zrobię...

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Myślę że lekarz mniej więcej powinien znać granicę co powinien powiedzieć pacjentowi a co nie. Wydaje mi się że w poprzedniej ciąży on widział że nie jest tak jak być powinno.. i co miał powiedzieć pacjentce która się właśnie od niego dowiedziała kilka sekund temu że jest w ciąży i popłakała się ze szczęścia że ta ciąża to chyba na straty? No nie.. Co prawda są tacy lekarze, mi powiedział na wizycie że jeszcze poczekamy na to jak się rozwinie zarodek bo póki co trochę jest mały jak na ten wiek ciąży i że spotkamy się za 2 tygodnie. No i już było po robocie. Sama nie wiem czy wolałabym aby wtedy mi powiedział że nic z tego, czy może widział już wiele i dzieci też swoim tempie rosną - trudno było na etapie 5 tygodnia ciąży stwierdzić czy pójdzie to w dobrą, czy złą stronę.

Wiem też że ma rewelacyjne opinie i nie pozwoliłby na niepowiedzenie o czymś pacjentowi. Widać że czasami daje czas aby poobserwować coś, a dopiero potem stresuje pacjenta Jak miałam teraz krwiaka to powiedział mi wprost że daje mi 50% szans.. mogę poronić a mogę utrzymać ;/ i nie było zmiłuj w tym przypadku..
Różnie z tym jest. Część lekarzy potrafi nie na żarty wystraszyć, zwłaszcza w przypadku ciężarnych trzeba ostrożnie dobierać słowa.
Chociażby tutaj na forum można znaleźć historie typu: lekarz sugeruje wprost, że ciąża się nie rozwija i trzeba będzie czekać na poronienie, widzimy się za dwa tyg. A potem okazuje się, że wszystko jest w porządku.

U mnie zarodek był mniejszy niż wynikałoby z terminu om i tętno też było stosunkowo słabe, ale jeszcze w granicach normy. Wiedziałam o tym wszystkim, zostałam uspokojona, że to nie jest jakaś znaczna anomalia. Denerwowałam się jak diabli, ale przygotowałam się psychiczne na niepowodzenie.

Jak trafiłam do szpitala z bólami we wczesnej ciąży, lekarka od razu przygotowując mnie do usg powiedziała, że to piąty tydzień i że nie będzie jeszcze tętna. Byłam spokojna. Gdyby nagle w trakcie usg powiedziała "brak tętna", natychmiast zaczęłabym panikować. Sposób przekazywania informacji ma ogromne znaczenie

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-07-01 o 18:03
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 18:21   #1877
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
No właśnie stamtąd zamawiałam

Listopadowa jak masz/miałaś dużo infekcji to taki wynik może pojawić się właśnie od tego. Trzeba koniecznie wyjaśnić, ale zobaczysz że będzie dobrze

Pstryczku gratuluję chłopaczka
mam nadzieje
Stary 2016-07-01, 18:22   #1878
pstryczek84
Zakorzenienie

Blue- u nas bedzie jednomyslnie Wojtus juz przy Kubie bralismy to imie pod uwage tak wiec skoro teraz nadarzyla sie okazja to trza ja wykorzystac :-P

Mietowka- mozesz mi na pierwszej stronie wpisac na niebiesko Wojtusia?

Stary 2016-07-01, 18:24   #1879
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam grupę III cyto ale mowil ze to pewnie zniekształcenie przez infekcje. Dostałam globulki, jak infekcja była mniejsza to zrobił mi drugie cyto i wszystko było ok, tez dziwne ze drugi raz Ci nie zrobił
no w sumie mogl zrobić. Teraz nie bede leciec do niego skoro sam od siebie tego nie zrobił, gdybym miala gdzie iść prywatnie to bym sie nie zastanawiała. Muszą nieźle oszczędzać, pewnie stad nie zrobił mi drugiej cyto. Nawet skierowania na mocz i morfologie nie dostałam, robilam tylko raz w 7 tc Mialam am z nim o tym pogadac ale ta cała sprawa z cyto przyćmiła mi umysł.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-07-01 o 18:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 18:25   #1880
bluesberry
Zakorzenienie

PSTRYCZEK super! My dalej pomysłu nie mamy, dobrze że do listopada jeszcze trochę czasu
Stary 2016-07-01, 18:32   #1881
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Blue- u nas bedzie jednomyslnie Wojtus juz przy Kubie bralismy to imie pod uwage tak wiec skoro teraz nadarzyla sie okazja to trza ja wykorzystac :-P

Zmienione

Listopadowaa mam nadzieję że wyniki okażą się jednak dobre

Dziewczyny gratki za wizyty
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 18:34   #1882
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekuje! jak ladnie teraz wyglada :-D pasuje mi :-D

Stary 2016-07-01, 18:36   #1883
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

czyli obie bedziemy miec Wojtka

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-01, 18:38   #1884
pstryczek84
Zakorzenienie

Si :-D juz niemoge sie doczekac jak bede go zacalowywac dzien I noc :-D

Stary 2016-07-01, 18:48   #1885
doooti
Zadomowienie

Cytat:

U mnie byłby Wojtus jakby był chłopiec ale zostawię to imie na pózniej
Stary 2016-07-01, 20:12   #1886
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
nie marw się na zapas
wiem, że to się łatwo mówi osobie z boku ale Twoje infekcje mogły miec wpływ na wynik. Trzymam kciuki żeby nastepne badanie wyszło jak najlepiej
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 20:36   #1887
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
My też mocno zastanawiamy się nad Wojtkiem, ale w grę wchodzi też Jaś
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 20:45   #1888
domek_z_piernika
Zadomowienie

Pstryczek, gratuluję udanej wizyty niech się Wojtuś chowa

Listopadowaa, wiem że to łatwo powiedzieć, ale staraj się nie martwić na zapas. Gdyby było chyba aż tak tragicznie to by zadzwonili, nie? Szkoda, że tyle trzeba czekać na kolejne badania, no ale zobaczysz, będzie dobrze

A ja dzisiaj zrobiłam pierwsze zamówienie w Gemini i zaczęłam od.... Katarku jako że sama mam ostatnio katar i już mnie głowa boli od smarkania to stwierdziłam, że zamówię i przetestuję zanim zapodam młodej
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 20:50   #1889
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
My też mocno zastanawiamy się nad Wojtkiem, ale w grę wchodzi też Jaś
U nas będzie właśnie Jaś
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-01, 20:58   #1890
bluesberry
Zakorzenienie

Mi chodzi po głowie Dominik, Emil, Leon, Tymon ale tz nic nie pasuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości