![]() |
#1891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dziś co godzinę - dwie pobudka i na zmianę - jeść i tulić, jesteśmy 2 zombie...
A chrzciny...nam wyszło 32 dorosłych i 5 dzieci...no ale chrzestnego wzięliśmy kuzyna z takiej części familii, gdzie "jak jego to i tamtego też" i się pozbierało. Ale nie narzekam, z nimi zawsze jest super zabawa, Wojtula wspaniale przyjęli do rodziny, więc myślę, że to będzie przyjemność się z nimi spotkać. No i w końcu zaklepaliśmy salę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mona,może faktycznie szykują się zęby, choć nic tam nie widzisz. Oby to nie było po szczepieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
U nas chrzeatna 16 osób plus my. W tym od męża 4, reszta moja
![]()
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na chrzcinach było 45 osób ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też kiepsko. Pobudka 2 i 3 i od 3 już chyba non stop z cyckiem w buzi ![]() I jeszcze miałam koszmar- byłam u stomatologa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jest weekend, ściągam mleko i używam męża lapotopa ![]() Fajna mufka ale ja tak jak Martunia wiem, że mi skórzane rękawiczki z porządnym ociepleniem mi wystarczą, sprawdzone na spacerze przy -8, (przy niższej temp też są dobre ale już z synkiem nie spacerowałam). Mąż mi się tu Natką zachwyca i mówi "o popatrz ona umie to" " o umie tamto!". A ja to wszystko wiem. Po prostu on cały tydzień się z nią nie bawił bo ja siedziałam z dziećmi po 11 godzin przez cały tydzień. Czułam się jak samotna matka a jeszcze do tego wizaż mi się na telefonie zepsuł. A tak serio to wielki ukłon w stronę samotnych matek! Jak one dają radę tak non- stop same z dziećmi i domem?? Mąż dziś zasugerował mi, żebym sobie z domu wyszła ![]() ![]() Mój starszak jeszcze śpi! To się nie zdarza. W kwestii alergii- miałam jeden taki tragiczny dzień, że musiałam zjeść pół czekolady.Świat mi się walił na głowę. U Natalki na szczęście zaostrzenia objawów nie odnotowałam. Iwonia, Anulus u Natalki w zgięciach to wygląda inaczej. Jakby pomalowane ciemno różowym cieniem plus suche placki poza zgięciami, które raz są intensywnie różowe a raz bledną. Ja mam przekłute tylko uszy. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Kocie- świetnie, że jesteś już zdrowa. No i duże chrzciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
A mi się wczoraj (bo dziś nie miało kiedy) śniło że rodzice mi powiedzieli że nie jestem córką mojej mamy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Kocie! No właśnie, super że się goisz ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-19 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja myślałam, że u nas dużo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Kocie, duża impreza
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że wracasz do zdrowia! Mona, ja kiedyś tak kombinowałam, że jestem adoptowana, bo moja mama nie ma za bardzo zdjęć w ciąży, a moje zaczynają się jak miałam ok. Pół roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dziecko śpi, cycuś chce mi eksplodować, a nie chce mi sie laktatora uruchamiać.
Mi się śniło , że zwiedzałam jakeś muzeum i przewodnikiem była pani Alina Pawłowa... no i jak odkryłam, ze jest rosjanką, to sie cieszyłam jak głupia. A później próbowałam wrócic na kolację w hotelu, tylko tak, żeby zgubić emigrantów z Afryki. No ewidentnie coś mi w mózgu nie styka. U nas było 14 ludków na chrzcie i jedno dziecko. I to juz dla mnie był tłum, bo cięzko ze wszystkimi pogadać. ALe było super i jeszcze raz bym to chetnie przeżyła ![]() Idę po kawę. Komuu, komuu...
![]() |
#1902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Też właśnie piję kawkę, stary śpi, my zaraz jedziemy do nowej galerii handlowej w Poznaniu (tak mi się chce...
![]() ![]() Wychodzi mi życie przez kilka lat z kotami- mówię wczoraj do męża: "jak Marysi ta wysypka nie zejdzie, to pójdę z nią do weterynarza" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Miłego weekendu kobiety
![]() My u mojej mamy. Wczoraj przyjechaliśmy do mojego chrzestnego na imieniny i w sumie wyszło tak że tylko mąż poszedł a ja zostałam z dziećmi w domu bo Zuzia kaszle a kuzynki dzieci od sierpnia co chwilę chore więc wolałam nie iść tam z naszymi zarazkami. Na szczęście dostałam jedzenie na wynos ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zadomowienie
|
dołączam się do kawki 😃
Iwonia priv Dziewczyny nosidlowe...czy Wasze maluchy też tak namiętnie ssaja, jedzą wręcz żrą szelki w nosidle? już wiem że muszę kupić pady z ciumkatkami bo miałam taaaaka plamę na szelce po 15min noszenia
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po kawce, Ala zapada właśnie w pierwszą drzemke ciumkajac cyca
Wczoraj padł temat odstawiania od piersi. Osobiście planuje karmic do 18stki 😊. A tak serio to jeszcze zupełnie nie myślę o zakończeniu przygody z kp. Karmienie w ogóle mi nie ciąży, nie przeszkadza mi ze jestem "uwiazana". To dla mnie sama przyjemność. Z rozszerzeniem diety o więcej posiłków ociagam się jak mogę, bo to by oznaczalo mniej cyckolenia. Wciąż jedzonko podaje tylko raz dziennie. Chciałabym karmic tak długo aby uniknąć podawania jakiegokolwiek mm. Moje minimum to rok ale jeśli Ala będzie chciała ciumkac dłużej to proszę bardzo, bufet będzie stał dla niej otworem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martunia nom co rusz cos wychodzi... Roses czym? Mascia od grzybka, bepanthenem, tormentalum, mimiegzemą, kremem specjalnym z emolium, emotopikiem, lipikarem... Pewnie powiecie znow ze duzo tego ale uwierzcie czlowiek czepia sie wszystkiego zeby pomoc skoro lekarzom srednio to wychodzi ![]() Asiaczek tez wlasnie nie wiedzialam czy nawilzac czy osuszac probowalam jedno i drugie ale nie pomaga. Anulus dzieki widze egzema i AZS to chyba rodzenstwo i pewnie wspolwystepują bo identyczne czynniki zaostrzaja objawy. Zabcia nie probowalam kapac w mleku. Rose jak odpale kompa podlinkuje. Kocie cudnie ze juz ok z Tobą. Wspolczuje dobrych doradcow miec blisko. Do nas sie na szczescie nie pchaja zbyt czesto wola zebysmy my jezdzili. A ze tez czesto nie jezdzimy to mam spokoj. ![]() Ola mowisz ze przy zabkowaniu? Oby... Nie slyszalam. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- To mi sie nacytowalo... ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Jakbym o sobie czytala... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, a moze faktycznie pare dni sprobuj jedna mascià działać. Rozumiem, ze szukasz wyjścia ale takie smarowanie wszystkim naraz moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Trzeba być cierpliwym
![]() Oby sie udało znaleźć to co pomaga.
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Od trzech dni testujemy doidy i Alusiak całkiem fajnie sobie radzi z piciem z otwartego kubeczka. Pierwszego dnia zalana była po skarpetki, wczoraj już tylko bodziak wiec widzę postęp 😁 Ale to efekt tego ze ona koniecznie chce SAMA wiec trzymamy razem ten kubeczek. W każdym razie kuma czacze o co chodzi z takim piciem i jak się za to zabrać
Także mamy w miarę opanowana opcje picia z doidy w domu i z treningowego lovi w przypadku jakiegoś wyjscia. Jak Ala trochę podrosnie to spróbuje zamienić treningowy na jakiś bidon ze slomka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Fab namowilaś mnie-mialam kupowac tylko bidon
![]() I teraz rozumiem problem koloru... czerwony? Fuksa? Lawenda?jagoda?mieta? ![]()
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Ech, zaliczyłam właśnie płacz i histerię, bo mi się coś w laktatorze pokichało i ciągnąć nie chciał...chyba ulało mi się frustracją i zmęczeniem z całego tygodnia, dobrze, że mąż jak zwykle na posterunku - utulił, wysłał tulić malucha i grzebał mi przy sprzęcie. Koniec końców sama zamontowałam poprawnie membranę i ruszył, ale popłakać sobie zdążyłam.
Chrzciny dopiero 23.04.2017, ale na tej sali nam bardzo zależało, więc już zaklepaliśmy. Tak samo w kościele - koniecznie chcieliśmy tego dnia, a że na nasza sytuacja trochę zakręcona i wymagała zbajerowania proboszcza to poszliśmy już zaklepać. Iwonia, co do maści nie poradzę, ale kąpać albo przemywać swoim mlekiem nie zaszkodzi na pewno. Jestem niemal na 100% przekonana, że wygoiłam się tak szybko, bo myśląc, że nie będę mogła dawać Wojtulowi swojego mleka, jedną butelkę wsmarowałam w twarz. W końcu potraktowałam zmiany od zewnątrz przeciwciałami wytworzonymi przez mój własny organizm. Smoczyca chciała dziś przyjechać, ale nie bardzo jeszcze mogę gdzieś uciec a nie czuję się dość komfortowo, żeby z nią siedzieć. Mąż zabierze małego i do niej na trochę pojadą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zadomowienie
|
Iwonia, kilka takich historii przeczytałam na necie a czy to faktycznie to? Żyję taka nadzieja
![]() A my dziś imprezujemy u mojej mamy na 60 stce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O ile można się w ogóle zachwycać kolorem kubka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za kazde wsparcie... Na prawde czym to moje dzieciatko sobie zasluzylo zeby nie miec normalnych problemow typu co najwyzej daj mi zabawke a ma drapanie krostki plamy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam jakiś kryzys. Mieszkam z teściami ( my na górze mamy jakby swoje mieszkanie,tylko wspólne wejście). Gdyby nie Mateo to chyba byśmy nie rozmawiali. Teściowa jest ok ale kurcze jak pracowałam, ona w ogóle wieczorem nie przychodziła pogadać. Spoko, ja w sumie też rzadko do niej chodziłam. Później jak poszłam na zwolnienie pod koniec ciąży to nie widywałam teściów po kilka dni,bo jeśli ja nie zeszłam to oni też nie przychodzili. Jak byłam z synkiem w szpitalu tydzień po porodzie to teściowa zadzwoniła chyba tylko dlatego, że z płaczem powiedziałam mężowi, że ich wsparcie też mi jest potrzebne. Teraz teściowa przychodzi tylko wtedy gdy słyszy, że Mateusz nie śpi. Nie wiem,może ja przesadzam. Nie zależy mi na przyjacielskich relacjach, ale mieszkam u nich w domu i tym bardziej jest mi nieswojo, że praktycznie tylko z mężem gadam. Ehh tak źle i tak niedobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
mamy drugi ząbek na dole
![]() Dziś, po prawie dwóch latach spania na materacu, będzie stało łóżko w sypialni ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Asiaczek- a może oni po prostu nie chcą się narzucać?? W rodzinie męża mam taki przypadek- obie jego siostry z rodzinami mieszkają u moich teściów. No i oni do nich przychodzą a te obie siostry uważają, że mają dość swoich rodziców, że się wtrącają i one chcą spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Asiaczek dla mnie byloby to spoko. Ale to ja.
![]() Konternacja brawo za zabale i wyrko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
Teściowa to jest taka osoba która przeprasza za wszystko, chyba nawet za to, że żyje, więc może i nie chce się narzucać. Ale mnie to boli. Czuję się jak obca osoba w ich domu . do tego można powiedzieć, że z mężem we troje prowadzą biznes. "Obrady" toczą się na dole, teść zawsze woła męża, a ja zostaję pominięta, choć nie ma przeciwwskazań żebym chociaż posłuchała, w końcu później może nie wrócę do pracy i będę im pomagać Należę do osób, które gdy czują się nie potrzebne to się nie pchają na siłę i koło się zamyka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jak wyłączyć wersję mobilną wizażu na komórce i przejść na wersję klasyczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.