Majówki 2016 - część trzecia - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-19, 06:52   #1891
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Mia 😘
Agassek miały być skromne chrzciny, a wyszły na 28 osób, mój mąż się rozszalal z zapraszaniem rodzinki swojej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Łooooooo, nieźle! U nas było 11 z nami

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, ale chyba zakupie. Moze na zmiane z camillia.

Oho, to zycze duzo sily u nas bylo nie cale 20os

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Mona a to moze wlasnie zebale? U nas cyrki zaczely sie w polowie sierpnia a dopiero na koniec wrzesnia wyszedl zabek
Nie wiem, nie sądzę, bo nie ma ani śladu z buzce, dziąsełka jasniutkie bez zmian. U nas jakoś tak się zbiegło że po szczepieniu na pneumo się cyrk zaczął
Stary 2016-11-19, 07:04   #1892
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dziś co godzinę - dwie pobudka i na zmianę - jeść i tulić, jesteśmy 2 zombie...

A chrzciny...nam wyszło 32 dorosłych i 5 dzieci...no ale chrzestnego wzięliśmy kuzyna z takiej części familii, gdzie "jak jego to i tamtego też" i się pozbierało. Ale nie narzekam, z nimi zawsze jest super zabawa, Wojtula wspaniale przyjęli do rodziny, więc myślę, że to będzie przyjemność się z nimi spotkać. No i w końcu zaklepaliśmy salę
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:24   #1893
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Dziś co godzinę - dwie pobudka i na zmianę - jeść i tulić, jesteśmy 2 zombie...

A chrzciny...nam wyszło 32 dorosłych i 5 dzieci...no ale chrzestnego wzięliśmy kuzyna z takiej części familii, gdzie "jak jego to i tamtego też" i się pozbierało. Ale nie narzekam, z nimi zawsze jest super zabawa, Wojtula wspaniale przyjęli do rodziny, więc myślę, że to będzie przyjemność się z nimi spotkać. No i w końcu zaklepaliśmy salę
A kiedy macie chrzciny?

Mona,może faktycznie szykują się zęby, choć nic tam nie widzisz. Oby to nie było po szczepieniu.

Stary 2016-11-19, 07:26   #1894
zabciajs
Zakorzenienie

U nas chrzeatna 16 osób plus my. W tym od męża 4, reszta moja Dzieci 4 plus Gabi.
Stary 2016-11-19, 07:31   #1895
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania, więc za chwilę znów 10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania.....ajm ded

Tak się tylko zastanawiam jak to będzie wyglądało jak będą zęby szły? W ogóle nie będzie spania?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Nina ma taki na rączce i na nóżce, ledwo widoczny
Też bym chciała karmić 10 minut. U nas max 2 minuty. Może w nocy ciut dłużej ale nie sprawdzam.

U nas na chrzcinach było 45 osób )))

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:31   #1896
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
U Majci też wyskoczyły takie suche placki na skórze, nie widać tego ale czuć . Wczesniej nie miałyśmy takich problemów. Wyczytałam że czasem tak się zdarzy przy ząbkowaniu, oby to to...
Aaa, nigdy o tym nie słyszałam, ale oby to było to u nas też ledwo widać, ale jest wyczuwalne

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania, więc za chwilę znów 10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania.....ajm ded

Tak się tylko zastanawiam jak to będzie wyglądało jak będą zęby szły? W ogóle nie będzie spania?
Miałam pytać jak nocka Dziewczyny dobrze mówią- to pewnie ząbki

U nas też kiepsko. Pobudka 2 i 3 i od 3 już chyba non stop z cyckiem w buzi

I jeszcze miałam koszmar- byłam u stomatologa

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:35   #1897
konsternacja
Zakorzenienie

dzień dobry

jest weekend, ściągam mleko i używam męża lapotopa

Fajna mufka ale ja tak jak Martunia wiem, że mi skórzane rękawiczki z porządnym ociepleniem mi wystarczą, sprawdzone na spacerze przy -8, (przy niższej temp też są dobre ale już z synkiem nie spacerowałam).

Mąż mi się tu Natką zachwyca i mówi "o popatrz ona umie to" " o umie tamto!". A ja to wszystko wiem. Po prostu on cały tydzień się z nią nie bawił bo ja siedziałam z dziećmi po 11 godzin przez cały tydzień. Czułam się jak samotna matka a jeszcze do tego wizaż mi się na telefonie zepsuł. A tak serio to wielki ukłon w stronę samotnych matek! Jak one dają radę tak non- stop same z dziećmi i domem??

Mąż dziś zasugerował mi, żebym sobie z domu wyszła kochany, skoczę do sklepu w ramach rozrywki między ściąganiami

Mój starszak jeszcze śpi! To się nie zdarza.

W kwestii alergii- miałam jeden taki tragiczny dzień, że musiałam zjeść pół czekolady.Świat mi się walił na głowę. U Natalki na szczęście zaostrzenia objawów nie odnotowałam. Iwonia, Anulus u Natalki w zgięciach to wygląda inaczej. Jakby pomalowane ciemno różowym cieniem plus suche placki poza zgięciami, które raz są intensywnie różowe a raz bledną.

Ja mam przekłute tylko uszy.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Kocie- świetnie, że jesteś już zdrowa. No i duże chrzciny
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:39   #1898
Monanka83
Zakorzenienie

A mi się wczoraj (bo dziś nie miało kiedy) śniło że rodzice mi powiedzieli że nie jestem córką mojej mamy i przybliżali mi różnice między nami i wszystko faktycznie to potwierdzalo najpierw mówiła że jej się zawsze coś nie zgadzało więc zrobiła kiedyś badania, a potem mówiła że w sumie rodziła tylko raz i tu miała największą zagwozdkę (a mam starszą siostrę )

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Kocie! No właśnie, super że się goisz

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-11-19 o 07:46
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 07:44   #1899
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Też bym chciała karmić 10 minut. U nas max 2 minuty. Może w nocy ciut dłużej ale nie sprawdzam.

U nas na chrzcinach było 45 osób )))

U nas to samo z czasem. Chłyp chłyp i pojedzona.

To ja myślałam, że u nas dużo
Stary 2016-11-19, 08:00   #1900
agassek
Zakorzenienie

Kocie, duża impreza u nas było 16 osób gdybyśmy mieli normalnego chrzestnego (nie żeby mój tata był nienormalny ) to byłoby +4

Dobrze, że wracasz do zdrowia!

Mona, ja kiedyś tak kombinowałam, że jestem adoptowana, bo moja mama nie ma za bardzo zdjęć w ciąży, a moje zaczynają się jak miałam ok. Pół roku

Stary 2016-11-19, 08:06   #1901
_itakinie_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dziecko śpi, cycuś chce mi eksplodować, a nie chce mi sie laktatora uruchamiać.

Mi się śniło , że zwiedzałam jakeś muzeum i przewodnikiem była pani Alina Pawłowa... no i jak odkryłam, ze jest rosjanką, to sie cieszyłam jak głupia. A później próbowałam wrócic na kolację w hotelu, tylko tak, żeby zgubić emigrantów z Afryki. No ewidentnie coś mi w mózgu nie styka.

U nas było 14 ludków na chrzcie i jedno dziecko. I to juz dla mnie był tłum, bo cięzko ze wszystkimi pogadać. ALe było super i jeszcze raz bym to chetnie przeżyła

Idę po kawę. Komuu, komuu...
Stary 2016-11-19, 08:07   #1902
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
U nas to samo z czasem. Chłyp chłyp i pojedzona.

To ja myślałam, że u nas dużo
może chce się pić a nie jeść

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 08:09   #1903
agassek
Zakorzenienie

Też właśnie piję kawkę, stary śpi, my zaraz jedziemy do nowej galerii handlowej w Poznaniu (tak mi się chce... ) spotkać się z koleżanką i jej córeczką

Wychodzi mi życie przez kilka lat z kotami- mówię wczoraj do męża: "jak Marysi ta wysypka nie zejdzie, to pójdę z nią do weterynarza"

Stary 2016-11-19, 08:31   #1904
martunia_199
Zakorzenienie

Miłego weekendu kobiety )

My u mojej mamy. Wczoraj przyjechaliśmy do mojego chrzestnego na imieniny i w sumie wyszło tak że tylko mąż poszedł a ja zostałam z dziećmi w domu bo Zuzia kaszle a kuzynki dzieci od sierpnia co chwilę chore więc wolałam nie iść tam z naszymi zarazkami. Na szczęście dostałam jedzenie na wynos ))) a dzisiaj wezmę Tymka i pójdziemy na kawkę a mąż zostanie z Zuzia w domu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 08:41   #1905
urshoola
Zadomowienie

dołączam się do kawki 😃

Iwonia priv

Dziewczyny nosidlowe...czy Wasze maluchy też tak namiętnie ssaja, jedzą wręcz żrą szelki w nosidle?
już wiem że muszę kupić pady z ciumkatkami bo miałam taaaaka plamę na szelce po 15min noszenia

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 09:15   #1906
fablous
Zakorzenienie

Ja juz po kawce, Ala zapada właśnie w pierwszą drzemke ciumkajac cyca

Wczoraj padł temat odstawiania od piersi. Osobiście planuje karmic do 18stki 😊. A tak serio to jeszcze zupełnie nie myślę o zakończeniu przygody z kp. Karmienie w ogóle mi nie ciąży, nie przeszkadza mi ze jestem "uwiazana". To dla mnie sama przyjemność. Z rozszerzeniem diety o więcej posiłków ociagam się jak mogę, bo to by oznaczalo mniej cyckolenia. Wciąż jedzonko podaje tylko raz dziennie. Chciałabym karmic tak długo aby uniknąć podawania jakiegokolwiek mm. Moje minimum to rok ale jeśli Ala będzie chciała ciumkac dłużej to proszę bardzo, bufet będzie stał dla niej otworem.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:19   #1907
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jeny jakbym czytała o nas. Tymusiowi też powychodzily suche plamki w różnych miejscach. Chyba nasze chłopaki mają podobna "chorobe"

Ja chyba odpuszczam zakup mufki. Rękawiczki stykna

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Czym to juz smarowalas?

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Mateusz też ma na nogach takie suche niewidoczne obszary.. Ehh przez te różne diagnozy nie wiem czy nawilżać to wszystko czy osuszać.

Oprócz zielonych kup u Igora nie pamiętam czy dzieciaki ze zmianami skórnymi mają kupki odbiegające od normy?

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Zimno na dworzu zaostrza i stres zaostrza u meza. Dokladnie takie cos ma Lenka suche miejsca, chropowate pod palcami i wg mojego lekarza to i ta sucha skora to typowe objawy egzemy. Mowil ze wlasnie nietolerancja czegos tez moze zaostrzac wtedy te zmniany robia sie bardziej czerwone. Smaruje ja cala, najpierw oliwka lub jakis inny naturalny olej do wody i potem balsam na cale cialo. staram sie zeby byl jak najbardziej naturalny bo chyba starczy jej tej chemi w kortyzonie.

Cytat:
Biedny Jogurtasek. A jakby go w mleczku kąpać? Daloby to coś?

W sumie po co mi mufka, jak pewnie spacer to bedzie 30min, bo tyle Gabi spi 30-35, nie zaleznie czy w domu czy w wozku, czy w ruchu czy w miejscu.

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Edit: viburcol (nie trafiam dzis w klawiature)

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

A byly pojedyncze? Rzuc mnie linkiem dobra kobieto

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Iwonia, ale nie smaruj wszystkim na raz bo wyjdzie jak z kapiela!!!!!!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Zdrowka Dag. Trzymam kciuki, zeby wizyta odbylA sie bez spiec

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Udalo mi sie nadrobic. Emi ma od kilku dni takiego marudera, ze szkoda gadac. Gdyby nie chusta to juz bym skakala z balkonu. Nie wiem czy to skok czy zeby, czy po prostu juz mnie nie lubi??? Leb mi peka. Marudzi i jojczy non stop. Nic jej sie nie podoba, rzuca zabawkami, robi tance wygibance przy cycku, nawet chwili nie potrafi zajac sie soba. Zmeczona juz jestem

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
No, nadrobiłam! Wieczorem padłam razem z młodym, wstawałam tylko na ściąganie.
Poszłam z tym półpaścem na kontrolę - jest miód malina, ładnie się wygoiło, dosłownie jak na psie Mogę jeszcze o 2-3 dni leki przedłużyć to będzie mniejsze ryzyko neuralgii, ale lekko sztywną twarz i bóle głowy to nawet do roku mogę mieć O absurdach przychodni to już się nie wypowiadam, po raz setny żałuję, że ani u mnie ani u męża w pracy nie ma takich cudów jak pakiety medyczne a opłacanie samemu średnio się opłaca.
Ja też z tych, których mama drażni ostatnio Wojtul coraz bardziej lubi sam się czymś zająć - na macie grasować albo na dywanie, byle mu zabawek porozkładać to będzie się przewalał od jednej do drugiej. Ale oczywiście mama woli go nosić, szkoda, że dziecko się rozgląda z mega znudzoną miną... Jak wszyscy muszą zjeść a on już nie zainteresowany zabawkami w łóżeczku to sadzamy go na moment w foteliku do karmienia. Fotelik za duży, ma podłożoną poduszkę, więc jemy w biegu, żeby jak najkrócej w nim był. Ma kółka więc co mama robi? Dawaj go w tym wozić! Oczywiście hurgot przy tym potworny, ale jak tłumaczę, że jeszcze nie powinien w tym siedzieć, tyle co do naszego jedzenia to max to jest foch... Tak jakby nie zauważała, że dziecko ciągle się uczy nowych rzeczy, robi się samodzielne i samo noszenie i ewentualnie machanie zabawkami to nie atrakcja...

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
U Majci też wyskoczyły takie suche placki na skórze, nie widać tego ale czuć . Wczesniej nie miałyśmy takich problemów. Wyczytałam że czasem tak się zdarzy przy ząbkowaniu, oby to to...

Martunia nom co rusz cos wychodzi...
Roses czym? Mascia od grzybka, bepanthenem, tormentalum, mimiegzemą, kremem specjalnym z emolium, emotopikiem, lipikarem... Pewnie powiecie znow ze duzo tego ale uwierzcie czlowiek czepia sie wszystkiego zeby pomoc skoro lekarzom srednio to wychodzi
Asiaczek tez wlasnie nie wiedzialam czy nawilzac czy osuszac probowalam jedno i drugie ale nie pomaga.
Anulus dzieki widze egzema i AZS to chyba rodzenstwo i pewnie wspolwystepują bo identyczne czynniki zaostrzaja objawy.
Zabcia nie probowalam kapac w mleku.
Rose jak odpale kompa podlinkuje.
Kocie cudnie ze juz ok z Tobą. Wspolczuje dobrych doradcow miec blisko. Do nas sie na szczescie nie pchaja zbyt czesto wola zebysmy my jezdzili. A ze tez czesto nie jezdzimy to mam spokoj.
Ola mowisz ze przy zabkowaniu? Oby... Nie slyszalam.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

To mi sie nacytowalo...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ja juz po kawce, Ala zapada właśnie w pierwszą drzemke ciumkajac cyca

Wczoraj padł temat odstawiania od piersi. Osobiście planuje karmic do 18stki . A tak serio to jeszcze zupełnie nie myślę o zakończeniu przygody z kp. Karmienie w ogóle mi nie ciąży, nie przeszkadza mi ze jestem "uwiazana". To dla mnie sama przyjemność. Z rozszerzeniem diety o więcej posiłków ociagam się jak mogę, bo to by oznaczalo mniej cyckolenia. Wciąż jedzonko podaje tylko raz dziennie. Chciałabym karmic tak długo aby uniknąć podawania jakiegokolwiek mm. Moje minimum to rok ale jeśli Ala będzie chciała ciumkac dłużej to proszę bardzo, bufet będzie stał dla niej otworem.

Jakbym o sobie czytala...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:23   #1908
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia, a moze faktycznie pare dni sprobuj jedna mascià działać. Rozumiem, ze szukasz wyjścia ale takie smarowanie wszystkim naraz moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Trzeba być cierpliwym
Oby sie udało znaleźć to co pomaga.
Stary 2016-11-19, 09:24   #1909
fablous
Zakorzenienie

Od trzech dni testujemy doidy i Alusiak całkiem fajnie sobie radzi z piciem z otwartego kubeczka. Pierwszego dnia zalana była po skarpetki, wczoraj już tylko bodziak wiec widzę postęp 😁 Ale to efekt tego ze ona koniecznie chce SAMA wiec trzymamy razem ten kubeczek. W każdym razie kuma czacze o co chodzi z takim piciem i jak się za to zabrać

Także mamy w miarę opanowana opcje picia z doidy w domu i z treningowego lovi w przypadku jakiegoś wyjscia. Jak Ala trochę podrosnie to spróbuje zamienić treningowy na jakiś bidon ze slomka.

Stary 2016-11-19, 09:29   #1910
zabciajs
Zakorzenienie

Fab namowilaś mnie-mialam kupowac tylko bidon

I teraz rozumiem problem koloru... czerwony? Fuksa? Lawenda?jagoda?mieta?
Stary 2016-11-19, 09:33   #1911
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ech, zaliczyłam właśnie płacz i histerię, bo mi się coś w laktatorze pokichało i ciągnąć nie chciał...chyba ulało mi się frustracją i zmęczeniem z całego tygodnia, dobrze, że mąż jak zwykle na posterunku - utulił, wysłał tulić malucha i grzebał mi przy sprzęcie. Koniec końców sama zamontowałam poprawnie membranę i ruszył, ale popłakać sobie zdążyłam.

Chrzciny dopiero 23.04.2017, ale na tej sali nam bardzo zależało, więc już zaklepaliśmy. Tak samo w kościele - koniecznie chcieliśmy tego dnia, a że na nasza sytuacja trochę zakręcona i wymagała zbajerowania proboszcza to poszliśmy już zaklepać.

Iwonia, co do maści nie poradzę, ale kąpać albo przemywać swoim mlekiem nie zaszkodzi na pewno. Jestem niemal na 100% przekonana, że wygoiłam się tak szybko, bo myśląc, że nie będę mogła dawać Wojtulowi swojego mleka, jedną butelkę wsmarowałam w twarz. W końcu potraktowałam zmiany od zewnątrz przeciwciałami wytworzonymi przez mój własny organizm.

Smoczyca chciała dziś przyjechać, ale nie bardzo jeszcze mogę gdzieś uciec a nie czuję się dość komfortowo, żeby z nią siedzieć. Mąż zabierze małego i do niej na trochę pojadą.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:35   #1912
ola0605
Zadomowienie

Iwonia, kilka takich historii przeczytałam na necie a czy to faktycznie to? Żyję taka nadzieja oby się nic poważniejszego nie rozwinęło.
A my dziś imprezujemy u mojej mamy na 60 stce a teraz matka idzie sprzątać miłego dnia !
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 09:40   #1913
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Martunia nom co rusz cos wychodzi...
Roses czym? Mascia od grzybka, bepanthenem, tormentalum, mimiegzemą, kremem specjalnym z emolium, emotopikiem, lipikarem... Pewnie powiecie znow ze duzo tego ale uwierzcie czlowiek czepia sie wszystkiego zeby pomoc skoro lekarzom srednio to wychodzi
Asiaczek tez wlasnie nie wiedzialam czy nawilzac czy osuszac probowalam jedno i drugie ale nie pomaga.
Anulus dzieki widze egzema i AZS to chyba rodzenstwo i pewnie wspolwystepują bo identyczne czynniki zaostrzaja objawy.
Zabcia nie probowalam kapac w mleku.
Rose jak odpale kompa podlinkuje.
Kocie cudnie ze juz ok z Tobą. Wspolczuje dobrych doradcow miec blisko. Do nas sie na szczescie nie pchaja zbyt czesto wola zebysmy my jezdzili. A ze tez czesto nie jezdzimy to mam spokoj.
Ola mowisz ze przy zabkowaniu? Oby... Nie slyszalam.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

To mi sie nacytowalo...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Jakbym o sobie czytala...
Czytam o tych waszych problemach skórnych i szkoda mi każdego maleństwa które się z tym zmaga! Ala ma chyba skórę nosorożca bo jeszcze nie zdarzyły nam się odparzenia czy inne podrażnienia, także połowy z tego co piszecie, tych nazw kremów itp nie rozumiem. Ale mocno dopinguję, żeby udało wam się z tym uporać

Cytat:
Fab namowilaś mnie-mialam kupowac tylko bidon

I teraz rozumiem problem koloru... czerwony? Fuksa? Lawenda?jagoda?mieta?
Mamy miętowy i jest uroczy
O ile można się w ogóle zachwycać kolorem kubka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 09:46   #1914
Iwonia27
Zakorzenienie

Dziekuje za kazde wsparcie... Na prawde czym to moje dzieciatko sobie zasluzylo zeby nie miec normalnych problemow typu co najwyzej daj mi zabawke a ma drapanie krostki plamy... jest mi źle...
Stary 2016-11-19, 10:00   #1915
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za kazde wsparcie... Na prawde czym to moje dzieciatko sobie zasluzylo zeby nie miec normalnych problemow typu co najwyzej daj mi zabawke a ma drapanie krostki plamy... jest mi źle...
Będzie dobrze Może niedługo to zniknie samoistnie. Jest bardzo dużo takich przypadków.

Też mam jakiś kryzys. Mieszkam z teściami ( my na górze mamy jakby swoje mieszkanie,tylko wspólne wejście). Gdyby nie Mateo to chyba byśmy nie rozmawiali. Teściowa jest ok ale kurcze jak pracowałam, ona w ogóle wieczorem nie przychodziła pogadać. Spoko, ja w sumie też rzadko do niej chodziłam. Później jak poszłam na zwolnienie pod koniec ciąży to nie widywałam teściów po kilka dni,bo jeśli ja nie zeszłam to oni też nie przychodzili. Jak byłam z synkiem w szpitalu tydzień po porodzie to teściowa zadzwoniła chyba tylko dlatego, że z płaczem powiedziałam mężowi, że ich wsparcie też mi jest potrzebne. Teraz teściowa przychodzi tylko wtedy gdy słyszy, że Mateusz nie śpi. Nie wiem,może ja przesadzam. Nie zależy mi na przyjacielskich relacjach, ale mieszkam u nich w domu i tym bardziej jest mi nieswojo, że praktycznie tylko z mężem gadam. Ehh tak źle i tak niedobrze

Stary 2016-11-19, 10:09   #1916
konsternacja
Zakorzenienie

mamy drugi ząbek na dole

Dziś, po prawie dwóch latach spania na materacu, będzie stało łóżko w sypialni mąż skręca. Byłoby wcześniej ale raz firma transportowa je rozwaliła i nawet nam już go nie dostarczyła. Trzeba było od nowa czekać na zamówienie. Jak skręci to pokaże Wam na fejsie. Mam ochotę jechać po jakieś poduchy, aby pasowały ale nie mam żadnego takiego sklepu w pobliżu..

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Asiaczek- a może oni po prostu nie chcą się narzucać??

W rodzinie męża mam taki przypadek- obie jego siostry z rodzinami mieszkają u moich teściów. No i oni do nich przychodzą a te obie siostry uważają, że mają dość swoich rodziców, że się wtrącają i one chcą spokoju.
Stary 2016-11-19, 10:12   #1917
Iwonia27
Zakorzenienie

Asiaczek dla mnie byloby to spoko. Ale to ja.
Konternacja brawo za zabale i wyrko
Stary 2016-11-19, 10:22   #1918
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Asiaczek dla mnie byloby to spoko. Ale to ja.
Konternacja brawo za zabale i wyrko
Dziękujemy
Stary 2016-11-19, 10:22   #1919
asiaczek
Zakorzenienie

Teściowa to jest taka osoba która przeprasza za wszystko, chyba nawet za to, że żyje, więc może i nie chce się narzucać. Ale mnie to boli. Czuję się jak obca osoba w ich domu . do tego można powiedzieć, że z mężem we troje prowadzą biznes. "Obrady" toczą się na dole, teść zawsze woła męża, a ja zostaję pominięta, choć nie ma przeciwwskazań żebym chociaż posłuchała, w końcu później może nie wrócę do pracy i będę im pomagać Należę do osób, które gdy czują się nie potrzebne to się nie pchają na siłę i koło się zamyka.

Stary 2016-11-19, 10:30   #1920
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Teściowa to jest taka osoba która przeprasza za wszystko, chyba nawet za to, że żyje, więc może i nie chce się narzucać. Ale mnie to boli. Czuję się jak obca osoba w ich domu . do tego można powiedzieć, że z mężem we troje prowadzą biznes. "Obrady" toczą się na dole, teść zawsze woła męża, a ja zostaję pominięta, choć nie ma przeciwwskazań żebym chociaż posłuchała, w końcu później może nie wrócę do pracy i będę im pomagać Należę do osób, które gdy czują się nie potrzebne to się nie pchają na siłę i koło się zamyka.

Skoro Tesciowa jest jaka jest to nie ma innej opcji niż taka abyś to Ty zaczęła przychodzić do niej z dzieckiem. Rozumiem, że w ciągu dnia jesteście we troje w domu a mężczyźni pracują. Skoro Tobie aktualna sytuacja przeszkadza to zrób coś aby ją zmienić na taką, która będzie Ci pasowała Teściowa raczej tego pierwszego kroku nie wykona skoro jest taka wycofana w życiu.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Jak wyłączyć wersję mobilną wizażu na komórce i przejść na wersję klasyczną ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości