|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Cytat:
U nas też kupa za kupą ale to przez antybiotyk
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kluchy wyszły pyszne. Faktycznie, różnie się na nie mówi 😉 Mi ciasto wyrabia maszyna do chleba więc dla mnie to żadna robota. Tylko trochę przyklejamy się do durszlaka- ale może za długo je gotowałam i dlatego. Bo pierwsza partia odeszła ładnie. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A no to tak. Jakby Ci brakło to ja zamawiam na amazonie ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- I muszę zapamiętac to oznacza Zołza bo ja też z tych 😇 ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Chodzi o ojca Kingi, tak? |
|||
|
|
|
#1893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem który to, bo akurat tego serialu nie oglądam ale też fajnie ![]() Ja kiedyś stałam w kolejce do okienka w banku i za mną stanął jeden z braci Cugowskich- ten czarny. Podjarałam się- nie powiem ale nie miałam odwagi żeby coś powiedzieć, chociaż dzień dobry Widać było że mu było spieszno, bo postał chwilę, porozglądał się i wyszedł. Ja potem patrzę na innych ludzi czy go ktoś poznał, a tam same niewzruszone emerytki nie podzielające mojej ekscytacji.Mój mąż zawsze ze mną ogląda Na Wspólnej ale niby tylko dlatego, że nie może przełączyć. A kiedyś go przyłapałam jak oglądał w sobotę przed południem powtórkę z całego tygodnia w którym był w pracy wieczorem ![]() Maria, szambonurek Ignaś robi zwykle 2 lub 3 kupale. Ty masz razy 2 więc faktycznie sporo ![]() Brawa dla Dorci, że pije w cyca ![]() Dziewczyny patrzcie w załącznik
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spotkania z Cugowskim zazdraszczam Uwielbiam go! I co się dziwić, że babcie nie wiedziały kto to... One mają swojego idola... w sutannie 😜 |
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
https://upload.wikimedia.org/wikiped...owski_2013.jpg
To był ten ![]() ] Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-02-01 o 11:39 |
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiż prawdziwy ten obrazek Ja kiedyś spotkalam pana Olbrychskiego tego by babki poznały Cytat:
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Zazdraszczam bo moja uwielbia tylko tych w sutannie 😜 |
||
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Tez mi sie wydaje ze to ojciec a nie wujek Majki... wuj byl brunetem
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona pamięta czasy kiedy ksiądz u nich na wiosce miał gospodarstwo i sam w nim pracował żeby mieć co jeść Lena pytanie mam do Ciebie pisalaś, ze pod choinkę dostalaś zestaw do hybryd. Mogę wiedzieć jaki i jak Ci się sprawuje? Chciałyśmy siostrzenicy na urodziny kupić a kompletnie się nie znam na tym![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
ona jest fanka to wie
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mój mąż jednak gapa
Faktycznie to był chyba jednak ojciec - pierwsza myśl się liczy ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Wiecie co, nie lubię spacerówki Odkąd w niej jeździmy, Marysia dużo później zasypia na spacerze, nawet jak jest już 4 godziny na "chodzie" Dzisiaj zrobiłam 3/4 naszej spacerowej trasy (ponad 40 minut) i dopiero zasnęła... Chce chyba żebym więcej łaziła, czyli schudła
|
|
|
|
#1901 |
|
Konto usunięte
|
Hahahah,wszystkie teraz rozmyślają czy ojciec to czy wuj?
U nas na wiosce też był kiedyś ksiądz który coś robił. Teraz jest lord który ma sprzątaczkę, ogrodników i nawet palacza, bo w piecu nie może sobie sam biedak rozpalać ![]() Moja mama na szczęście ma normalne podejście do księży, a na tego to nadaje nieźle. australia my dalej jeździmy w gondoli i też się tego zasypiania boję jak się przesiądziemy do spacerówki. Teraz nic nie widzi za bardzo i z nudów zasypia, potem może nie być tak pięknie ![]() Dzisiejsze blw to poracha. Panicz nawet nie tknął tego makaronu od wczoraj ani nie chciał go w formie rozgniecionej. Chyba nie polubił szpinaku. Gotuję zupkę. Za to kisielek jabłkowy pochłonął dzisiajw sekund pięć. |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś też ten makaron ze szpinakiem - skończyło się na karmieniu, bo królewna wolała zrobić bałagan niż wziąć i zjeść sama
Mi tak nie do końca smakowało, ale może to dlatego, że użyłam kwaśnej śmietany zamiast słodkiej
|
|
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wujek dla niej to ojciec Kingi. Ale czy ten z przychodni też jest lekarzem??😎 Bo wujek to na pewno. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
U nas to samo. Kuba patrzy jak zahipnotyzowany ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
U nas to samo. Kuba patrzy jak zahipnotyzowany ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- My już po bilansie. Kuba waży 11 kg i ma 77 cm wzrostu. Nie siedzi samodzielnie ale mówiła, żeby dać mu czas do 9 mca. Co do jedzenia... Jeśli nie bardzo chce jeść warzywa to najpierw przystawić na chwilę do piersi żeby zaspokoił pierwszy głód a potem spróbować warzyw. Mówi, że może być głodny i bardzo wkurzony ( chciałoby się powiedzieć, że jak Polak ale to Irlandczyk) i nie chce jeść warzyw bo wie, że mlekiem szybciej by się najadł. I jestem w szoku, że u mnie na zadupie tacy światowi ale babka mówiła, żeby dać mu kawałki czyli blw. Podobno niektóre dzieci po prostu nie lubią papek itp. A kawałki jedzą pięknie. Tak więc czekam teraz aż całkiem brzuszek wydobrzeje po tej jelitówce i będę dawała te kawałki. |
|||
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miś z tego Kubusia Marcelina dzisiaj przypomniala sobie o udawaniu kaszlu i przy obiedzie zakrztusiła się przez to na szczęście szybko zwróciła to co przeszkadzało a teraz bardzo ladnie wsuneła kisiel pomarańczowy i przegryzla waflem ryżowym
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Miszka, ładna waga Kubusia
a pielęgniarka widać na czasie i super. Ja teraz czekam na list kiedy ma bilans. Też sporo czytałam że część dzieci nie lubi papek, ale też nie lubi się brudzić i grudki dobrze takim dzieciom idą. Australia ja kiedyś oglądałam ten serial jak jeszcze w Polsce byłam, to zdecydowanie ojciec Majki. Super za pierwszą pobudkę o 5 może i ja się kiedyś doczekam ![]() My niedługo przesiadam się do spacerówki bo i tak już Gabi rzadko zasypia w wózku. Wolę żeby uczył się spać w domu żebym miała czas dla siebie. Caryca zdrowia, dobrze że przynajmniej masz to łóżko polowe. U nas noc bardzo spokojna niż ostatnie, może dlatego że rozbawił się z tatusiem i prawie godzinę się wyglupiali i Gabi non stop rechotal. Za to poszedł dopiero przed 22 spać i pobudki o 1 i 5, standardowo zaczol dzień o 8:30. Nie ważne dla mojego dziecka czy idzie spać o 20 czy później, czy w nocy lobuzuje czy nie, dzień zaczyna o 8:30. Zawsze powtarzam sobie że wstanę razem z mężem o 6:20, poćwiczyć zrobię coś dla siebie zanim Gabi wstanie, a kończy się że mąż wstaje daje buziaka i ja przytulam się do poduszki :/
|
#1906 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi nawet smakowało ale użyłam słodkiej śmietanki. Brakowało mi tylko soli. Cytat:
To w jego książce ta teoria,że dzieci wolą mleko od warzyw, bo wiedzą, że szybciej się nim nasycą.Sama nie wiem co sądzić o tej teorii Moje dziecko nie chce ani warzyw w formie kawałków ani papki, za to lubi wszystko co ma słodki lub kwaśny smak i jeszcze suche przekąski. Kuby waga imponująca!
|
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczko, jadła ze smakiem mówiąc przy tym to swoje "mniam mniam mniam"
Co prawda zjadła dwie-trzy sztuki makaronu, no ale zawsze to coś ![]() Ja Marysi porcję odłożyłam, resztę posoliłam i popieprzyłam
|
|
|
|
#1908 |
|
Konto usunięte
|
Czyli generalnie Marysia też pojadła, że ho ho
![]() Kurde, nie ma co czytać
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa slyszalam w radio, że Beyonce w ciąży i będą bliźniaki konkurencję naszej Lewandowskiej robi Kolorowych
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę spać, bo na 8 do Lidla trza zajechać u stoczyć walkę o bodziaki
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Australia powodzenia, rozpychaj się łokciami
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Caryca trzymaj się! To pewnie wirusowe.
Australia hahha nieźle mąż poprawia. Ja nie oglądam seriali tego typu. Wole takie które mają kilka sezonow i koniec. Maria brawo dla Dorci za powrót do cyca. U nas ostatnio też 3-4 kupy. Jeszcze panicz nie chce leżeć i na stojąco go ogarniam Ze sławnych osób to ostatnio widziałam Malaszynskiego. Pod teatrem raz paru aktorow widziałam jak sobie siedzieli w kawiarni. Raz babkę z tv regionalnej w pijalni czekolady, stolik obok siedziała. Z tv regionalnej to nawet często kogoś widzę. |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Podbutka o 5 :O.....masakra...Teraz usnela a ja zdarzyłam wymienić zdanie z tz....on poszedł sobie spać ja siedzę w kuchni i pije kawę. Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- W Krakowie powrót zimy...smog dalej...co raz więcej ludzi chodzi w maskach. Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
!
Tak zamierzam, dzięki!W nocy pobudka o 1 i o 5. O 2 znowu zaczęła kaszleć mega suchym kaszlem :/ Jak włączyłam nawilżacz powietrza, to już do tej pory był spokój. Dzisiaj spróbujemy się inhalować, ale nie wiem jak to będzie, bo moje dziecko nie lubi hałasów typu mikser, blender, odkurzacz, więc tego też pewnie nie polubi
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: !
Cytat:
Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie
![]() Ja od rana mam już 4 kupy przebrane na koncie. Wczoraj Dorcia to chyba 5-6 zrobiła, zastanawiam się czy to jest normalne, że aż tyle? Raz jeszcze puściła chyba bączka wodnistego i dupcia cala czerwona. W nocy Dorcia też straszne krzyki i płacze, trzymała się rączka za szczękę jak ktoś kogo boli ząb, dostawała czopki i spała 4 godziny i znowu krzyki. Wczoraj miałam robić pesto z awokado, ale się zepsuło, zrobiłam marchewkowe. Trochę ciężko było im jeść makaron, więc później dawałam na chrupkach kukurydzianych. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Australia jak tam, upolowałaś coś?
|
|
#1917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas nawilżacz idzie prawie non stop, a i tak wilgotność zawsze poniżej 40%. Czasem więcej jak pranie rozwieszę. Wczoraj dostałam info, że na przełomie lipca i sierpnia jest dwutygodniowy obóz harcerski nad morzem. Dzieci chcą jechać! Jak ja to przeżyję???
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
U nas pierwszego dnia też jest płacz przy inhalacji. Na Marcelinę działa podskakiwanie ja kolanach czyli ja od razu treninguję Cytat:
Cytat:
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą ciążą Beyonce nieźle, ale ona to pewnie będzie miała armię nianiek.
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Upolowałam co chciałam
I nawet wyszłam z tego bez szwanku! A sobie wygrzebałam przeceniony sweterek. Przy kasie okazało się, że towar nie istnieje, to mi pani skasowała go jako 2 Redbulle!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

Z tym hasłem do Australii o byciu demonem seksu to dobre, nie chce nic mówić, ale zaleciało lekką zazdrością. 
Napisałam mężowi, że ojciec Majki, a ten mnie poprawił, że to wujek! Widać kto u nas seriale ogląda... 

Faktycznie to był chyba jednak ojciec - pierwsza myśl się liczy
Odkąd w niej jeździmy, Marysia dużo później zasypia na spacerze, nawet jak jest już 4 godziny na "chodzie"
Dzisiaj zrobiłam 3/4 naszej spacerowej trasy (ponad 40 minut) i dopiero zasnęła... Chce chyba żebym więcej łaziła, czyli schudła 

Miś z tego Kubusia