![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
czytalam gdzies artykuł, ze kremy pod oczy to pic na wode. mam ale nie uzywam, smaruje sie tym co do twarzy i jeszcze nie oslepłam póki co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pod warunkiem, że to nie coś agresywnego jak pisze Agnyska, np. z kwasami etc.
![]() |
#1893 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1896 | |
BAN stały
|
Cytat:
Skora pod oczami jest znacznie delikatniejsza, niz na przyklad na policzkach czy czole. Kremy do twarzy sa zazwyczaj "napakowane" silniej dzialajacymi skladnikami, moga znacznie przeciazyc okolice oczu doprowadzajac np. do sincow, czy opuchniecia. Oczywiscie nie za pierwszym razem, ale po takim dluzszym czasie nakladania np. kremu do skory suchej, ktorego konsystencja jest bardzo gesta i bogata, to roznie sie to moze skonczyc. Poza tym wystarczy chyba porownac nawilzajacy krem pod oczy z kremem z tej samej serii do twarzy, sa zupelnie inne i to moim zdaniem pic na wode nie jest. Raz na jakis czas mozna sobie pozwolic, ale na stale z kremu pod oczy bym nie zrezygnowala, bo jak juz sie cos stanie to potem powrot do kremu moze nie wystarczyc. Dlatego na dlugo tego zakupu nie odkladaj, ale to tylko moja rada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pozwolę się wciąć (tak ni z gruszk,i ni z pietruszki) w Waszą rozmowę o astmie. 3-letnia siostra mojego byłego TŻ-ta miała zdiagnozowaną astmę, przy czym jej stan zdrowia był o tyle tragiczny, że dziewczynka miała poważną wadę serca i każdy kolejny atak był realnym zagrożeniem dla jej życia. Rodzice byli świetnie sytuowani, stąd Mała leczona była głównie za granicą (Wiedeń, Boston, Waszyngton itd.), efekty były tak naprawdę żadne, a dziecko praktycznie cało swoje krótkie życie spędziło w szpitalach. Przypadkiem wpadł mi kiedyś w ręce artykuł o astmie u dzieci, w którym przedstawiono wyniki badań polskiej lekarki, która odkryła, że astma wywoływana jest przez parazyty i bardzo, bardzo wysoki odsetek dzieci ze zdiagnozowaną astmą był po prostu 'zarobaczony'. Podstawą leczenia było odrobaczanie dzieci, jednakże wg ściśle określonej metody, dzięki czemu organizm pozbywał się etapami określonych grup pasożytów, co zapobiegało ich nawrotom. Niestety, ta metoda spotkała się z dużym oporem środowiska medycznego w PL i zwyczajnie wyśmiana - w myśl powiedzenia, najciemniej zawsze pod latarnią. Ponieważ Mała była już praktycznie w krytycznym stanie, stwierdziliśmy, że nie mamy nic do stracenia. Ponieważ nie było już czasu na wieloetapowe odrobaczanie, wytępiliśmy dziadostwo w ciągu tygodnia bardzo drastyczną, ale 100% skuteczną metoda, której podawać nie będę, bo raz, ze pewnie wylądowalibyśmy za to oboje za kratkami
![]()
#1899 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swojego czasu słuchałam w radiu audycji-spotkania z dr M. Noszczyk. Usłyszałam, że krem pod oczy ma jedno zadanie - nie uczulać, nie podrażniać. (Z wyjątkiem tych "specjalnych", co to mają usuwać sińce, opuchnięcia pod oczami, itp.) Z tego powodu ma zwykle mniej tych wszystkich aktywnych składników pielęgnacyjnych, niż krem do twarzy. I jeśli krem do twarzy nie podrażnia nam skóry pod oczami, to nawet lepiej go tam używać, bo będzie mocniej działał.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-11-14 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Princessko - już nie
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Jesli nie masz uczulenia to mozesz. Ponoc nigdzie nie sprzedaje sie tyle kremów pod oczy co w Polsce. Podział kemów na twarz i pod oczy to tylko wymysł marketingowców. Mimo,ze jestem kosmetyczka z wykształcenia,to nie jest moja teoria, ale się sprawdza. Chodzi w tym wszystkim o to ,ze najczęściej uczulaja subst. zapachowe w kremach, a nie subst. odzywiające.Ja uzywam jednego kremu,i to najcześciej polskiego producenta. Są normy, które reguluja poziom substancji aktywnych w kremach. Inna może byc tylko baza, bardziej "szlachetna".Nie jestem guru w tej dziedzinie,więc nie musicie mnie słuchać!
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2008-11-14 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Co do uczuleń - do tej pory zrobił mi to jeden krem - Kozie Mleko z Ziaji. O dziwo - inne kremy z tej firmy - nie. Ale przestałam ich używać, bo nie robią kompletnie nic - w tej sytuacji 7 czy 8 zł wydane na nie, to dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto.
Ogólnie to mnie kusi ten nowy roll-on z Garniera pod oczy . Ale mam opory - bo obiecałam sobie, że nie kupię już nic z L'Oreala i Garniera właśnie, z racji tego, że testują na zwierzakach. Więc summa summarum - chyba go sobie daruję, i zostanę przy okładach z łyżek trzymanych w zamrażalniku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Zebrała się Specgrupa Dla Zdezorientowania Madzika
![]() Wiadomo, jak krem ma gęstą, "tępą" konsystencję, to rozsmarowywanie go na skórze pod oczami może zrobić więcej szkody, niż pożytku. Ale nie wszystkie są takie. Kilka razy w życiu podebrałam Mamie krem pod oczy Clinique, bodaj All About Eyes. Po każdej aplikacji łzy ciekły mi z oczu ciurkiem. ![]() ![]()
#1906 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() Madzik wiesz wiecej czy mniej po konsuktacjach ![]()
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nic nie wiem ![]() ![]() ![]() A na serio - poszuka jutro jakiegoś dobrego kremu nawilżającego albo na naczyńka. Nie powinien wtedy za bardzo zaszkodzić ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-11-14 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Laiya , moglabys napisać ( na PW co by juz nie zamiecac watku ) Jak to dokladnie wyglada ?
Bylabym wdzieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
BAN stały
|
![]()
Madziczko, bardzo dobre są kremy pod oczy z Flos-leku. Dostępne tylko w aptekach, ale kosztują niemal grosze... I są naprawdę świetne. Ja ich używam od roku i powiem Ci, ze jestem bardzo zadowolony.
Kiedyś przerzuciłem się na Vichy Homme pod oczy taki sztyft, ale mimo że był 7 razy droższy od flosa to gorszy. EDIT: choć oczywiście może twoja skóra tak dobrze nie zareaguje na niego jak moja. ja zawsze biorę wersję ze świetlikiem (jest jeszcze chyba aloes, rumianek i coś tam jeszcze) Zawsze 10 zł to nie kilkadziesiąt Edytowane przez a8tpk Czas edycji: 2008-11-14 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
[quote=madziczka;9721288Og ólnie to mnie kusi ten nowy roll-on z Garniera pod oczy . Ale mam opory - bo obiecałam sobie, że nie kupię już nic z L'Oreala i Garniera właśnie, z racji tego, że testują na zwierzakach. Więc summa summarum - chyba go sobie daruję, i zostanę przy okładach z łyżek trzymanych w zamrażalniku
![]() ...Albo torebki herbaty!Nie dajmy sie zwariować!!! Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2008-11-14 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kremy osobiście zakupiłam mamie na Truskawie i dostałam przyzwolenie na testy. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | ||
BAN stały
|
Tak, jeszcze wczoraj widzialam, ze szukasz, ale dopiero dzis mam w co odlac. Tylko spoznilam sie z oferta
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
BAN stały
|
Nie ma za co
![]() Jutro mam wesele i tak sie zastanawiam "Czym pachniec?" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Sabb, dużo zdrowia i sił dla Was ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.