Wątek o sklepie ASOS.COM część 4 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 23:09   #1891
tolas
Rozeznanie

Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4

ja już od kilku godzin czekam aż się jakiś nowy pojawi bo sporo mi się w koszyku nazbierało... ostatnio coś nie mogę trafić żaden mi nie działa niestety
Stary 2011-02-26, 23:28   #1892
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie - marzy mi się maxi dress - czy macie jakąś z asos? W sumie przy moim niskim wzroście pasują mi raczej krótkie sukienki ale jednak chciałabym zamówić ..
A co konkretnie chcesz wiedzieć ? I dlaczego przy niskim wzroście krótkie sukienki ? przecież maxi właśnie wydłużają optycznie nogi i cała sylwetke
<><><><><><><><><><><><>< ><><><><><><><><><><><><> <><><><><><><><><><>
Już raz o to pytałam ale nikt mi nie odpowiedział,;nie wiecie może co to za buty ? Ciągle sie pojawiają w stylizacjach ale w dziale shoes ich nie widzę, moze kiedyś był do kupienia ale ja zazwyczaj nie patrze na ichniejsze obuwie

Albo może widział ktoś podobne ?
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 23:57   #1893
joasia8706
Raczkowanie

GG do joasia8706

Spróbujcie te:
10ADEF5FCF29

INCORRECTF21SWS

F370D27F4417
joasia8706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 00:12   #1894
tolas
Rozeznanie

niestety nie działają
Stary 2011-02-27, 00:54   #1895
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tolas Pokaż wiadomość
niestety nie działają
Warto zalozyc nowe konto i sprobowac kodu jeszcze raz

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 01:08   #1896
tolas
Rozeznanie

ehhh założyłam na męża ale i tak nie idzie.... zabije mnie jak się obudzi i się dowie
Stary 2011-02-27, 09:58   #1897
cynnamon
Zadomowienie

mi też nie działa żaden kod a przydałby się taki -20%

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:24   #1898
olala74
Przyczajenie

GG do olala74

Witam wszystkch
Jesem tu nowa ,postanowilam zapytac Was poniewaz moje przygoda z asos dopiero sie zaczyna
Spodobała mi sie ramoneska skorzana z firmy asos ksztowaly normalne 700zł ale w okresie zimowym była promocja i i kosztowały około 400zł.kilka dni temu jedna znalazłam na aukcji po 400zł postanowilam zamowic ale Pani poinformwałą mnie ze jest to seria petite czyli dla osob niskich.Normalnie nosze rozm 38/40 czyli około 12 angielska w tym wypadku jednak musialam zamowic rozmXl i mam pewne obawy.Mierze około 168cm ale mam dlugie rece boje sie ze beda za krotkie.Prosze o porade czy miałyscie doswiadczenie z seria petite i czy trzeba zamawiac wtedy rozmiar wiecej jesli nie jest sie szczegolnie niskim? Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie
olala74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:26   #1899
Tity
Zakorzenienie

Miałam się zgłosić do zamówienia, ale już sobie sama poradziłam, bo doczytałam, że przesyłka zwykła jest za darmo

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-02-27 o 11:00
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:35   #1900
olala74
Przyczajenie

GG do olala74

Witam
Probuje napisac pos ale jakos nie porafie sie tu odnalezc pisze posty ale ich nie ma

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Mam do Was wielka prosbe
Spodobała mi sie kurteczka skorzana z Asos sa po 700zł na allegro,znalazłam jedna okazje cenowa 400zł jednak Pani u ktorej chcialam zamowic poinformowała mnie ze jest to wersja Petite czyl idla niskich Czy macie moze jakes doswiadczenie z seria petite? nie jestem niskie bo mierze 168cm wiec sredni wzros ,postanowilam zamowic rozmiar wiekrza niz nosze a nosze europejska 38/40 L angielska 12.Zamowiłam xl czyli wiekrza i nie wiem czy dobrze zrobiłam
Prosze bardzo o Wasze wrazenia i doswiadczenia.Pozdrawiam Serdecznie

Edytowane przez olala74
Czas edycji: 2011-02-27 o 10:39
olala74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:48   #1901
effa_j
Wtajemniczenie

hej
czy ktos ma moze doswiadczenie z zegrkami z asos? kusi mnie http://www.asos.com/Asos/Asos-Leathe...t=-1&clr=Camel
albo
http://www.asos.com/Asos/Asos-Chrono...=-1&clr=Silver
jesli ktos cos wie na ich temat to bede wdzieczna za info
effa_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 10:57   #1902
aajm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ja mam Mysle, ze w tym akurat modelu rozmiarowka jest wyjatkowo typowa. Asosowe buty na obcasie mam wszystkie UK 4, a z innych sklepow przewaznie nosze UK 5. Te troche mnie cisna (wzielam rozmiar 4/37), podejrzewam ze ze wzgledu na migdalowy przod. Bede zamawiala rozmiar wieksze, gdyz martwie sie o moje paluchy

dzięki, wezmę moje uk6 w takim razie tak mi się podobają, a jeszcze mi przecenili! a alberty tez są boskie ;D
aajm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 15:16   #1903
Dione
Zakorzenienie

no to do dzisiaj ta darmowa wysyłka czy nie Na stronie nic nie piszą więc może nie
Stary 2011-02-27, 16:21   #1904
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
no to do dzisiaj ta darmowa wysyłka czy nie Na stronie nic nie piszą więc może nie
nigdy nie wiadomo
Na to pytanie Asos odpowiada standardowo:

Unfortunately I am unable to advise on a day when this will end but as this is for a limited time only I would suggest ordering soon
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 16:53   #1905
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość

Albo może widział ktoś podobne ?
ciężko było ... ale ... tada :
http://www.asos.com/Asos/Asos-Halle-...spx?iid=918766
czy to te??

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-02-27 o 16:55
mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:24   #1906
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
ciężko było ... ale ... tada :
http://www.asos.com/Asos/Asos-Halle-...spx?iid=918766
czy to te??
To tee !! dzięki Ci dobra kobieto !!
Szkoda że wcześniej sie nimi nie zainteresowałam, -jakoś w ogóle nie ogladałam nawet butów na asosie- ale trudno będę sie się czaić na ebay'u a jak znam nazwe to zawsze łatwiej
Stary 2011-02-27, 19:02   #1907
astonishinglotta
Raczkowanie

hej dziewczyny, mam pytanie do tych, które płacą za pomoca paypola. otóz dzisiaj jak się logowałam na pp wyskoczył mi komunikat ze przekroczyłam jakąś kwotę i dlatego potrzebują moich dodatkowych danych (łącznie z skanem dowodu i potwiedzonym adresem zamieszkania)
któraś z was tak miała?
astonishinglotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:06   #1908
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astonishinglotta Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam pytanie do tych, które płacą za pomoca paypola. otóz dzisiaj jak się logowałam na pp wyskoczył mi komunikat ze przekroczyłam jakąś kwotę i dlatego potrzebują moich dodatkowych danych (łącznie z skanem dowodu i potwiedzonym adresem zamieszkania)
któraś z was tak miała?
nic mi nie wiadomo na ten temat ale ja bym nikomu skanu dowodu nie wysyłała;

Edytowane przez mal00nie
Czas edycji: 2011-02-27 o 19:13
Stary 2011-02-27, 19:17   #1909
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
któraś z was tak miała?
Owszem jak sie przekroczy jakąś kwotę trzeba poddać sie weryfikacji ale wtedy chodzi o kartę ,wtedy obciążają karte na 6 zł (któe potem zwracają) a ty im piszesz kod https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/we...itCurrency=PLN nie słyszłąm nic o żadnym skanie dowodu, jak dla mnie to podejrzane Może do nich napisz do nich meila
Stary 2011-02-27, 20:17   #1910
astonishinglotta
Raczkowanie

na pewno do nich napisze, ale jeszcze wkleje dokładnie co mam na stronie głównej w paypalu... (tym bardziej że data też jest podejzana...

"Firma PayPal nieustannie pracuje nad zapewnieniem bezpieczeństwa, regularnie monitorując konta w swoim systemie. Sprawdziliśmy ostatnio Twoje konto i potrzebujemy dodatkowych informacji, które umożliwią nam świadczenie bezpiecznych usług. Zależy nam na jak najszybszym przywróceniu normalnego statusu konta. Przepraszamy za niedogodności.

26 lutego 2011: Na Twoje konto PayPal wpłynęły w tym roku kalendarzowym płatności w łącznej kwocie przekraczającej 1500 euro. Przepisy Unii Europejskiej dotyczące zapobiegania praniu brudnych pieniędzy wymagają od nas gromadzenia pewnych informacji o klientach otrzymujących w roku kalendarzowym płatności w łącznej kwocie przekraczającej 2500 euro. Więcej informacji na temat wymaganych czynności można znaleźć w Centrum rozstrzygania.

Wymagane informacje należy dostarczyć do dnia 01-01-1970. Prosimy o szybką reakcję. Jeśli termin nie zostanie dotrzymany, firma PayPal jest prawnie zobowiązana ograniczyć dostęp do Twojego konta. Po nałożeniu przez serwis PayPal ograniczeń konta środki mogą zostać zablokowane, dopóki nie potwierdzimy tożsamości użytkownika, zgodnie z warunkami Umowy z użytkownikiem.

(Identyfikator sprawy dla tej przyczyny to PP-001-230-087-021).

Jak przywrócić normalny status konta?
Rozwiązywanie problemów tego typu zwykle jest łatwe. W większości przypadków wystarczy podać kilka dodatkowych informacji o koncie lub ostatnich transakcjach.

Aby pomóc w rozwiązaniu problemu, przejdź do Centrum rozstrzygania.

Zapoznamy się z przekazanymi przez Ciebie informacjami i wyślemy Ci wiadomość e-mail, jeśli będziemy potrzebować więcej danych.

Po uzupełnieniu wszystkich pozycji na liście kontrolnej sprawa zostanie zbadana przez jednego z naszych specjalistów ds. kont. Wyniki kontroli zostaną przesłane pocztą e-mail."
Stary 2011-02-27, 21:12   #1911
the_kasias
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem co robić ;(

pod koniec stycznia złożyłam zamówienie z asosa, pieniądze z konta pobrane były nastepnego dnia, a tu już prawie marzec a paczki nie ma!

już raz nawet pytałam was to mówiłyście żeby czekać, bo czasami dłużej to trwa, ale tymczasem niektóre z was dostały zamówienia złożone dużo później ode mnie... wysłałam do asosa maila jakies 2tyg temu ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. co robić?
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 21:17   #1912
tolas
Rozeznanie

ja ostatnio (tak chyba ok. 13go lutego) do nich napisałam o zamówienie z 21go stycznia, poprosili żebym poczekala jeszcze parę dni więc po kilku dniach znowu napisałam... po trzech mailach oddali kasę za zaginioną sukienkę... szkoda bo na nią polowałam ale co zrobić, dobrze że chociaż kasę oddali

kodu dalej nie ma.... ja to mam pecha, pełny koszyk a ja już dobę czekam na kod
Stary 2011-02-27, 21:34   #1913
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość

pod koniec stycznia złożyłam zamówienie z asosa, pieniądze z konta pobrane były nastepnego dnia, a tu już prawie marzec a paczki nie ma!

już raz nawet pytałam was to mówiłyście żeby czekać, bo czasami dłużej to trwa, ale tymczasem niektóre z was dostały zamówienia złożone dużo później ode mnie... wysłałam do asosa maila jakies 2tyg temu ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. co robić?
Ja miałam teraz taka sytuację ze paczka nie dotarła/zagineła... napisałam maila przez formularz z ich str. int. dostałam odp ze mam poczekać jeszcze 9 dni... po tych 9 dniach napisałam ze paczka nie doszła... to mi odpisali ze w przecągu 10 dni zpstaną oddane mi pieniądze na karte. I tyle... na azie czekam na zwrot kasy... zobaczymy
Myśle że coś źle do nich napisałaś... nie odpowiedni formularz, albo nie zrozumieli bo twój angielski był niezrozumiały. Na moje maile zawsze odpisują.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez tolas Pokaż wiadomość
ja ostatnio (tak chyba ok. 13go lutego) do nich napisałam o zamówienie z 21go stycznia, poprosili żebym poczekala jeszcze parę dni więc po kilku dniach znowu napisałam... po trzech mailach oddali kasę za zaginioną sukienkę... szkoda bo na nią polowałam ale co zrobić, dobrze że chociaż kasę oddali

kodu dalej nie ma.... ja to mam pecha, pełny koszyk a ja już dobę czekam na kod
No to miałas taką syt. jak ja ... tylko ja czekam az 1 dzien na kase
A tak na marginesie... nei wiecie do kiedy jest ta przecena Asosowych butów, torebek itd tylko w ten weekend???Hmmm... bo nie wiem czy zamawiać dziś czy moze jutro, jak sie może trafi jakiś kod ??
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 21:43   #1914
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość

to dość dziwne że nie odpisali
ja zawsze piszę na care@asos.com podaję numer zamówienia w tytule oraz .... przyczynę np missing items albo return and refund itp
1) meil z automatu odpisuje
2) coś odpisują zawsze na 2 dzień

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A tak na marginesie... nei wiecie do kiedy jest ta przecena Asosowych butów, torebek itd tylko w ten weekend???Hmmm... bo nie wiem czy zamawiać dziś czy moze jutro, jak sie może trafi jakiś kod ??
pewnie jak będzie kod to skończy się promocja na buty i torebki a może tak już zostanie nie wiemy

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
.....
tę treść którą podałaś to znalazłam na internecie - jest więcej takich przypadków link
Stary 2011-02-27, 22:47   #1915
astonishinglotta
Raczkowanie

Cytat:
tę treść którą podałaś to znalazłam na internecie - jest więcej takich przypadków link
dzięki wielkie i tak będę do nich pisać...
Stary 2011-02-28, 10:26   #1916
zogurt
Raczkowanie

Potrzebuję pilnie kodu niestety te które podałyście już nie działają..
Stary 2011-02-28, 10:28   #1917
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zogurt Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnie kodu niestety te które podałyście już nie działają..
nie ma chyba narazie żadnego ale wysyłka nadal za free, wiec tyle dobrego
Stary 2011-02-28, 11:17   #1918
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
któraś z was tak miała?
Mi rok temu zablokowali paypala, bo przekroczyłam roczny limit coś ok. £1,900.00 GBP, ale skończyło się na weryfikacji telefonu, który podałam podczas rejestracji, zadzwonili do mnie, wstukałam jakiś kod podany przez nich, nie podawałam danych z dowodu, karty płatniczej czy kredytowej...
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 14:41   #1919
aajm
Raczkowanie

hej dziewczyny, czy któraś ma może ten płaszcz? jak wypada rozmiarówka? noszę zazwyczaj 12 ale mam spory biust i nie wiem jaki wziąć rozmiar ;|

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1148935
aajm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 14:50   #1920
Iskierka23kHGJ84
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie do was, dostałam dzisiaj moje zamówienie z ASOS niestety dostałam inną rzecz niż zamawiałam. Chciałabym im ją zwrócić i chciałabym żeby wysłali mi tą sukinekę którą zamówiłam, czy na formularzu zwrotu mam zaznaczyć exchange i jako powód incorrect item? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Iskierka23kHGJ84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości