|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
ciesze sie, że dostarczyłam Wam usmiechu z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
jeszcze w sprawie chrapania/mówienia przez sen - kiedyś po imprezie nocowałam u koleżanki. Skończyłyśmy jeszcze pić piwko, ale zrobiłam się taka senna, że zasnełam na niepościelonej kanapie na siedząco w ubraniu. Moja koleżanka przyszła po jakiejś pół godzinie i zaczęła mnie przesówać, żeby mi pościelić, i ja wtedy podobno zaczęłam gadać po chińsku, jakieś "ping pang ciąg". Mówi, że mieli z jej Tż-etem taki ubaw, że specjalnie mnie ciągnęli za język, żebym dalej coś gadała. Oczywiście kompletnie tego nie pamiętam. No i chińskiego nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Piękną i Bestię też oglądałam namiętnie ![]() Cytat:
![]() Niech słoneczko dopisze. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Gorska_Kozica Czas edycji: 2011-05-27 o 08:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kozica właśnie widzę jak mnie czytasz ![]() aaaaaa mam piosenkę na pierwszy taniec z mojej ulubionej bajki - i nie są to Gumisie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-m0k6I8xNGg&feature=fvst - mój wczorajszy post w linku masz muzykę do naszej bajki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-05-27 o 09:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta mam do Was pytanie. Jesteśmy na etapie poszukiwania fotografa i mamy problem a raczej nie wiemy czy to jest problem czy nie. Mianowicie chodzi o ceny jakie życzą sobie za zdjęcia. Orientujecie się jakie są ceny za sam reportaż (3 godziny przed uroczystością do końca oczepin) bez pleneru?
My nie mamy pojęcia ile mogą sobie zaśpiewać i ostatnio widziałam u jednego fotografa w cenniku, że za reportaż bierze około 2000-2200 zł, natomiast za plener w granicach 600-1000 zł. Czy to drogo? Co do spania, to mój TŻ miał przez pewien okres kilka przygód. Raz zbudził mnie jego krzyk i jak zaczęłam się jego pytać co się stało, to on tylko się na mnie popatrzył i odwrócił się do mnie plecami i dalej spał... innym razem obudził mnie jego śmiech. Patrzę a on przez sen się śmieje i tak dobre kilka minut leżał i się rycholił z niewiadomo czego. Nie miałam sumienia go budzić bo bardzo radośnie wyglądał. Oczywiście rano nic takiego nie pamiętał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czytam, tylko w pracy mamy YT zablokowany ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
Właśnie napisała do mnie fotograf, którego poleciła mi Paulinka i ma zajęty termin na 30 czerwca, buuu ! jestem troche zawiedziona, ale cóż muszę szukać dalej .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Wtajemniczenie
|
Jagodzia dopero teraz zobaczyłam fotki bo mnie nie było 2 dni :/ powiem Ci, że szkoda że nie masz zdjęcia z halką dla porówniania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki oczywiscie wszystko poszło ok .
jagacia powiem Ci że to trochę drogo. Ja płace 2500 z plenerem ale mam od przygotowań u fryzjera czyli na jakieś 6godzin przed ślubem do tortu. A co jeszcze ta oferta obejmuje? Ilość zdjęć wywołanych jaki format czy w albumie jakie inne dodatki. Ja za tą cenę mam 100zdjęć 18na ileś nie pamiętam teraz dokładnie we włoskim albumie, najlepsze ujęcia po obróbce na płycie, 40minutową prezentację z podkładem muzycznym i galerię internetowa. I plener innego dnia w wybranych miejscach
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-05-27 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także rodziców mamy totalnie pod tym kątem luzackich ![]() Dzisiaj całą noc męczyły mnie koszmary, że mój kochany narzeczony zginął, że moja przyjaciółka zmarła i że jakiś koleś zabijał wszystkie dziewczyny i malutkie dzieci na jakimś evencie... i pół snu ukrywałam sie między grobami na cmentarzu. Jejku jak rano wstałam zaczęłam płakać jak bóbr... ale babcia mi zawsze mówiła, że jak się śni, że ktoś umrze to ten ktoś będzie żył bardzo długo. Ale i tak okropne to było!!!!! Mykam do kuchni. Zupka ogórkowa i placki ziemniaczane w panach mam.
![]() |
#1904 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z nocowaniem, no cóż, miałam problemy z moim pierwszym chłopakiem - wtedy nie było opcji, żebym w ogóle gdzieś się włóczyła, a jak On raz przyjechał do nas na wakacje na działkę, to musieliśmy spać w 2 osobnych pokojach. Natomiast do TŻta po prostu się wprowadziłam, a Rodziców wtedy nie było, bo właśnie przeszli na emeryturę i całe lato byli na działce... Więc jak wrócili, to mieli niespodziankę, że córeczka już nie mieszka z Nimi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jagata, trudno powiedzieć, bo fotografów jest mnóstwo i każdy liczy sobie inaczej. My mamy za 2150 reportaż z całego dnia plus plener innego, ale z tego, co się orientuję, to nie jest wysoka cena.. Teraz dobrzy fotografowie ok. 3000 chyba biorą. Wszystko zależy od tego, jak bardzo podobają Ci się zdjęcia, no i jaki masz budżet. gosza, fantastycznych masz Rodziców ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-27 o 10:42 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam dziś głupie ślubne sny. Tzn bardziej weselne. Wszystkie sceny miały miejsce na mojej sali. Pierwsza w piątek przed weselem pojechałam na salę patrzę a tam jakoś mało stołów mało miejsc. Liczę wyszło mi 35. Mówię babce że to mało. A ona do mnie że wystarczy i tak nikt więcej nie przyjdzie. A ja że 73osoby potwierdziły. No dobra powiedziała że dostawi. Druga scena to już był dzień wesela. Siedzę z TŻ przy stole na krzesłach były nałożone pomarańczowe pokrowce i jakieś dwie babki zaczęły je ściągać i się w nie ubierać. Ktoś tam im zwrócił uwagę to przestały. Nagle zaczęła grać orkiestra więc ja wstałam i poszłam z nimi pogadać bo nie ustaliłam repertuaru. A ubrana byłam w taka pomarańczową satynową sukienkę. Ale nie powiem podobałam się sobie
![]() ![]()
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sen miałaś masakryczny... Mi się tak kiedyś sniło, to przez 2 dni chodziłam jak struta, jakby to było na jawie... Ehhh te sny. Co nam się w tych glowach plącze ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Chatko cieszę się bardzo, że tak pozytywnie odebrałaś moje blogowe wypocinki. Będę się starała, aby było dużo potrzebnych informacji, usystematyzowanych w jednym miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Wtajemniczenie
|
kicia - my nie chcemy pleneru, gdyż nie chcemy robić tego w dniu ślubu a umawianie się w innym terminie to w naszym przypadku byłoby związane ze specjalnym przyjazdem do domu (co nam się w ogóle nie opłaca).
Dlatego też patrzyliśmy za samym reportażem. W ofercie fotografa są: przygotowania (od 3 godz. przed ślubem), błogosławieństwo, ceremonia, wesele do końca oczepin. Jeśli chodzi o zdjęcia, to mamy dostać 100 szt w najlepszej rozdzielczości i poddane autorskiej edycji plus 150 zdjęć poddanych podstawowej edycji oraz płytkę z minimum 250 zdjęciami (gdzie zazwyczaj na płycie jest około 450-500 zdjęć) - to wszystko w wersji elektronicznej. Dodatkowo ma udostępnić miejsce na swoim serwerze dla naszej prywatnej galerii, która będzie dostępna przez 12 miesięcy. Aha, i za sam fakt, że ślub w maju, to powinniśmy dostać zniżkę w wysokości 10% ![]() Jeśli chodzi o tort, to u nas zazwyczaj podaje się go na koniec oczepin, chociaż ja jestem zwolenniczką pomysłu, aby tort podać wcześniej tj. tak gdzieś koło godziny 21-22. |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja raz w życiu miałam 'proroczy' sen. Byłam kiedyś z rodzicami na wakacjach nad morzem. No i pewnej nocy śnił mi się baaardzo dziwny sen. Mianowicie taki, że znajdowałam się w dużym, białym pomieszczeniu. cały czas się śmiałam, podchodziłam do wszystkich członków mojej rodziny, do przyjaciół i zadawałam im pytanie "wiesz dlaczego Pan Bóg stworzył kartofle?" ( ![]() A że rodzice codziennie po śniadaniu chodzili kupować gazetę, kupili ją i tym razem. więc czasem otwierałam i ją czytałam. Tata przyniósł gazetę do pokoju, a ja otworzyłam wyrywkowo na jakiejś stronie i......... zamurowało mnie. Patrzę a na stronie obok innych wiadomości znajdowała się ramka z tekstem "PRZYSŁOWIE DNIA" a tam..... "Pan Bóg po to stworzył kartofle, by biedny człowiek mógł je ze skóry obedrzeć". ![]() Do teraz się śmieję, że "przewidziałam" przysłowie dnia o kartoflach ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Hm ja to ja w sumie nie wiem czy to drogo czy tanio. Bo w sumie każdy fotograf ceni się inaczej. Zależy też jakiego sprzętu używa jakie szkoły skończył czy wykonuje pracę sam czy z kimś. Ja przy wyborze bardzie kierowałam się ich pracami niż ceną bo zdjęcia to coś co zostanie już na zawsze
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-05-27 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do sukni to tak.Trochę się namierzyłąm ich w swoim życiu ![]() Dlatego sama mam teraz taki problem z wyborem TEJ... Dzisiaj robię przegląd kosciolow.Ciagle nie wybralam.Chcialabym zeby byl wyjatkowy. A jutro wieczorem jedziemy do Arkadii cos tam jeszcze podpisywac ![]() ![]() Laseczki gdzie jedziecie na podroz poslubna? Górska Kozica blog jest wyjątkowy dużo przydatnych wskazowek ![]()
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
o 16 ide na mierzenie skukien!!!
![]() ![]() ![]() będe wybierać, przebierać!!! idę z mama, bo przyjaciółka nie da rady, mam nadzieje, że nie bedzie spięcia w salonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Marzy nam się rejsik statkiem do Norwegii. Fiordy, góry ... Zobaczymy jak będziemy stali z kasą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam się marzy Korfu albo Madera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się widzi obrączka dla PMki z jednym brylancikiem, a dla mojego TŻ zwykła, i całe złote. Takie najzwyklejsze na świecie ![]() jagodzia jedź śmiało, suknie się szybko nie sprzedają, zwłaszcza te używane, więc jak dodatkowo zmierzysz jeszcze jakąś inną to ci nie zaszkodzi, a przynajmniej będziesz miała porównanie. Mój chrapie jak leży na plecach i wtedy zatykam mu nos, ![]() ![]() ![]() magdzias tak, to jest suknia neny ![]() nena ty to się masz fajnie z tymi wolnymi piątkami. Mi się wydawało, że to marzenie tylko, żeby mieć 4 dni robocze i 3 dni wolnego,a tu proszę, są takie szczęściary jak ty ![]() też bym tak chciała jagata zawsze wiadomo, że za sam reportaż drożej wychodzi niż gdybyś wzięła i reportaż i plener razem. Taki chwyt marketingowy. Ale powiem ci, że jeden fotograf, co się miałam decydować to za sam reportaż chciał 1900 zł, ale ja się zdecydowałam na taką babeczkę co bierze 2400 zł i w tym jest mini sesja plenerowa w dniu ślubu (oczywiście reportaż do oczepin jest od przygotowań, bo miała jeszcze jakiś pakiet reportażowy, ale parę godzin, ale to już w ogóle sie nie opłacało), bo my plener to bierzemy u kogoś innego, bo niestety, ale termin naszego ślubu ten fotograf miał już zajęty to zaproponował nam plener przynajmniej. A my mamy sąsiada co robi remont po nocach. Bo my w bloku mieszkamy, co był dopiero zasiedlany, ale bez przesady. Już na tyle dużo ludzi mieszka w bloku, że remonty po nocach to przesada. Obudziliśmy się raz po 3:00 i słychac takie szorowanie po ścianach. Pewnie papierem ściernym równał ściany. Wiecie, to jest jak z kapającą wodą z kranu w nocy. Jak się raz usłyszy to się nie da zasnąć i tak było z tym szuraniem. I mój TŻ w nocy do niego przez okno wołał, żeby robił ten remont, ale od 7:00, a nie po nocach, a on, że sorry, nie wiedział, że się tak niesie odgłos, ale że on pracuje i nie ma kiedy remontu robić ![]() A podróż poślubna to nam się marzy jakaś do ciepłych krajów, ale czy zaraz po weselu, to nie wiem. Musimy jakoś rozplanować urlop, bo TŻ ma trochę głupio to ustalane. Wcześniej nie wykupimy sobie podróży, bo kasy brak. Zobaczymy ile się uzbiera z wesela. Pierwsze co to chcemy oddać kasę z wesela rodzicom (chociaż wiadomo, że wesele się nie zwraca nigdy) , żeby ich nie obciążać tak za bardzo, a potem jak cos zostanie to jakaś podróż. A jak nie wypali po ślubie to trochę później sobie odbijemy ![]()
06.07.2004r razem ![]() 01.01.2010r zaręczyny ![]() 23.06.2012r Żonka ![]() Edytowane przez Magdzia0108 Czas edycji: 2011-05-27 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
Co do podróży poślubnej chcieliśmy tunezję ale po ostatnich wydarzeniach trochę strach. Na pewno byśmy chcieli jakieś ciepłe kraje. Tylko że za pewne taka prawdziwa podróż będzie rok po ślubie bo może nie być kasy zaraz po. Ale być może pojedziemy do Paryża
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my tak jak pisałam, najpierw na krótko, max. tydzień gdzieś w Europę, żeby lot trwał nie dłużej niz 2h, a potem w sierpniu - to niespodzianka na razie, bo rodzice fundują, ale oczywiście wiedzą, gdzie już byliśmy i gdzie chcemy jechać (ciepłe kraje...o tak ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- vesna84 - a czy wybierasz się może do Wings Bridal?, bo jeszcze jak nie byłam "narzeczoną" to ilekroć tamtedy przechodziłam (a mój Tż ma mieszkanie w okolicy) zawsze mnie jakaś suknia stamtąd zauroczyła. I jeszcze na filipa taki mały salonik zawsze przyciągał moje spojrzenie, eh.... ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- wiesz, to na razie tak tylko mam. Wszystko zależy od dobrej woli patrona u którego aktualnie jestem. Zdarzaja się tacy, że np. o 13 puszczają ale każą codziennie być, albo tacy że codziennie do 16, ale piątki wolne (i ak jest chyba lepiej). A taki piątek, to ja już zawsze wiem jak wykorzystać Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-05-27 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() my byśmy chcieli na Karaiby lub Seszele jest przecudnie najpiękniejsze miejca na ziemi ale sporo kosztują 8tys. od osoby więc sporo ![]() ![]() a tak na od razu po ślubie też myślę o maderze ![]() ![]()
![]() |
#1920 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.