mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 10:27   #1891
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

No tak dziewczyny, starsze kobiety mają się nie wiadomo za kogo, jak encyklopedie albo i lepiej. Moja teściowa też tych mądrych. Od urodzenia syna wtrącała się koszmarnie, pouczała, a jak robiłam po swojemu to twierdziła że nie umiem.
Wytrzymałam do 2.5 roku synka, potem oddzieliliśmy się od nich, kuchnia na górze i odetchnęła. Im dziecko było starsze tym gorzej, karmili go czym popadło, raz jak miał 8mcy dała mu zupe na kości miał takie bóle brzuszka że biegunki nie mogłam opanować, wrrr. Podawanie mu słodzonej herbaty najlepiej z czyjegoś kubka, nie umyte owoce itp itd. Przykładów mam na 10 stron. A jak ciągle interweniowałam to patrzyli jak na kosmitkę i uważali że nadwrażliwa jestem i przeczulona, nie wspomne o myciu rąk po korzystaniu z toalety:m dleje:, dla nich to jakaś abstrakcja była, eh. Zastanawiam się jakim cudem tyle dałam rade wybyć na dole we wspólnej kuchni.
To się rozpisałam
Dziewczyny mieszkajace z teściowymi, nie pozwólcie wtrącać się do dziecka nikomu, bo im tylko pozwolić to chca coraz więcej i więcej.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:32   #1892
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry, ja juz po śnaidaniu,rozmowach telefonicznych itd.teraz kawkę sobie zrobie i zagryzę muffinką

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
A co do magnezu to mi kilku lekarzy polecało własnie magne B6 (nie tylko w ciąży), a ostatnio też w aptece pytałam o jakis inny (co by był tanszy od Magne b6, ale równie skuteczny) i Pani powiedziała że niestety zaden inny nie jest tak dobrze wchłanialny, wiec pozostaję przy Magne
każdy farmaceuta też powie inaczej- mi powiedział,ze najlepiej się wchłania chelatowany magnez więc kiedys brałam chela-Mag B6 i wczoraj sprzatając znalazłam go ale i tak wole pić rozpuszczalny magnez z B6
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dzieci roznie rosna.Od znajomych chlopiec jest ogromny-mlodszy o pare miesiecy,a wyzszy o glowe,a od innych znajomych dziewczynka jest pol roku starsza i nizsza o pol glowy.Najwazniejsze jest dla mnie,ze w skali jest dokladnie po srodku,a nie jest za maly.
Strasznie tylko nie lubie,jak ktos porownuje dzieci,a ze za niski,za wysoki,nie robi tego,czy tamtego,a zeby jeszcze nie wychodza .Mam taka kolezanke,urodzila dziewczynke miesiac przede mna.Jak ona mi cisnienie podnosila,bo jej Vanesska jest oczywiscie najwspanialsza,najmadrzej sza...Wiadomo,ze dla matki najwazniejsze i najcudowniejsze jest jej dziecko,ale bez przesadyzmu!
chyba żaden rodzic nie lubi gdy jego dziecko jest porównywane-mnie to tez irytuje choc dziecka jeszcze nie urodziłam
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Potem ma sie niestety dużo nadrabiania, ale w inny sposób nic się nie zrobi poza tkwieniem przed kompem.
na szczęscie udało mi się androbic chyba godzinkę te pare stron co wczoraj napisałyście

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:41   #1893
glamourous
Zakorzenienie

Marejta wagi klamia wiec sie nie przejmuj, a juz zwlaszcza takie u lekarzy, u mojego tez zawsze z 3 kilo wiecej pokazuje niz moja domowa. po drugie nie wazysz sie na czczo wiec to nie jest miarodajne
trzeba byy wazyc na czczo po kupie o tej samej porze dnia mniej wiecej a takim czyms to sie nie przejmowac w ogole

a ja dopiero teraz sie zoreintowalam ze jeszcze sniadania nie zjadlam bo sie zagapilam- a dzis rano znow stwierdzilam ze wole 15 min dluzej pospac niz sniadanko w domu zjesc

a kolezanka ktora polecilam na swoje miejsce dostala ta prace
Stary 2011-07-29, 10:47   #1894
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
i te przeżyte przez nich 65 lat uprawnia do wtrącania się we wszystko i rządzenia wszystkimi, bo "sa strasi i mądrzejsi" ale nie zauważają że czasy też się zmieniają
No niestety często tak jest, ale nie wiadomo jak to z nami będzie

marejta też jestem podłamana wagą, bo kurde ostatnio to z dnia na dzień coś przybywa, a dopiero przelom 5 i 6 miesiąca

Z tą glukozą to dziwnie w Twojej przychodni. Jak dla mnie powinni wykonać to, co jest zlecone przez lekarza na skierowaniu, czyli całą krzywą cukrową.

Co do porównywania dzieci, to właśnie mamy takich znajomych, którzy na wszystkim znają się najlepiej i zawsze to co i jak oni robią jest najlepsze i nabardziej słuszne. Dotyczy to również dzieci
Stary 2011-07-29, 10:48   #1895
owieczka86
Zadomowienie

nikaa2 - gratuluje synka

dreamnes,Bahamadia,Tottie - sliczne ubranka

zmyslkobiety - trzymam kciuki za wizytę obyś poznała płeć maluszka

Chawa, ela - mnie moi "lokatorzy"z dołu (teściowie) też potrafią obudzić,jak się kłucą to strasznie krzycza i trzaskają drzwiami, albo teścio wyjdzie robic cos z samego rana na podwórko - np. ciąć drewno
ela- moja teściowa już teraz zaczyna mi mówić jak powinnam się zajmować maluszkiem po porodzie i obawiam się ze będzie gorzej.Już zaczęła gadać że za dużo rzeczy kupijemy dla synka,ale to nasz sprawa i nasze pienądze.Widze jak wtrąca się innym synowym w wychowanie dzieci,i robi podobne rzeczy do Twojej teściowej Na szczęście mamy kuchnię na górze więc nie muszę do nich schodzić Na razie teściowa nie zagląda często i mam nadzieję że po urodzeniu dziecka też tak zostanie. Ostatnio teścio jak przyszedł do nas na górę to coś marudził pod nosem dlaczego my zamykamy drzwi na klucz?? Mój TŻ coś tam mu odpowiedział i teścio walnoł focha.
Ciężko mieszka się blisko teściów... ehh

U mnie dziś pochmurno, ale akurat mnie to cieszy bo muszę iść po zwolnienie lekarske i do szefa zanieść
Na obiadek zostało mi trochę zupki z wczorajsza więc dziś nie będę się pocić przy kuchni
Jutro planuję grilla imieninowego dla rodzinki zrobić, ale zobaczymy jak z pogodą będzie
Uczulenie z oczek mi nie zeszło,spytam dzis doktor co mogę na to brać.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:50   #1896
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ela3010 to ja sie też dziwię, ze tak długo wytrzymałaś, normalnie masakra. Moja teściowa to też jest z tych mądralińskich - nawet jak popełni błąd to potrafi zwalić na innych. Do dziecka nie pozwolę sie wtrącać tak samo jak nie pozwoliłam wtrącać się jej w nasze życie.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
na szczęscie udało mi się androbic chyba godzinkę te pare stron co wczoraj napisałyście
Ja czasem jak mam za dużo nadrabiania to sobie odpuszczam - przyznaje sie bez bicia. A dziś mam kolejny dzień w którym nie wiem za co mam sie chwycić więc chyba nie będę robić nic

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Marejta wagi klamia wiec sie nie przejmuj, a juz zwlaszcza takie u lekarzy, u mojego tez zawsze z 3 kilo wiecej pokazuje niz moja domowa. po drugie nie wazysz sie na czczo wiec to nie jest miarodajne
trzeba byy wazyc na czczo po kupie o tej samej porze dnia mniej wiecej a takim czyms to sie nie przejmowac w ogole

a ja dopiero teraz sie zoreintowalam ze jeszcze sniadania nie zjadlam bo sie zagapilam- a dzis rano znow stwierdzilam ze wole 15 min dluzej pospac niz sniadanko w domu zjesc

a kolezanka ktora polecilam na swoje miejsce dostala ta prace
Dla mnie śniadanko to podstawa.
A co do ważenia to masz rację, powinno sie ważyć na czczo, po wypróżnieniu i na golasa. U lekarza to jest niemożliwe.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:50   #1897
elf27
Zadomowienie

A ja z rana wkurzona Normalnie brzuszek jest już tak duży, że nie mogę nawet bobra podgolić
Normalnie będę do gina szorować z pękniętym jeżem

A do porodu to nie wiem - chyba będę liczyć, żę mnie tam dogolą
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:53   #1898
glamourous
Zakorzenienie

Rojku a duzo ci przybylo? bo ja np tak mam ze jednego dnia waga wzrasta o kilo, nastepnego spada o pol kilo... w sumie to myslalam ze juz 3 kilo wzrosla a teraz ostatnie pare dni znow spadla i jakies 2.5 mam na plusie... zreszta sama nie wiem, w kazdym razie nawet szef mi dzis powiedzial ze brzuszek mi ostatnio urosl
Stary 2011-07-29, 10:53   #1899
kropeczka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro

Śliczne rzeczy
Czapka zimowa jest genialna!
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:55   #1900
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
A ja z rana wkurzona Normalnie brzuszek jest już tak duży, że nie mogę nawet bobra podgolić

to zacznij na slepo krem nakladac, sa szanse ze "na czuja " dasz rade

ja pamietam ze pod koniec to nawet nog nie moglam ogolic bo do przodu schylic sie niei moglam a jak bokami probowalam to mala mi noge wkladala miedzy zebra i kosc biodrowa i tez sie wygiac nie dalo...
Stary 2011-07-29, 11:01   #1901
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Rojku a duzo ci przybylo? bo ja np tak mam ze jednego dnia waga wzrasta o kilo, nastepnego spada o pol kilo... w sumie to myslalam ze juz 3 kilo wzrosla a teraz ostatnie pare dni znow spadla i jakies 2.5 mam na plusie... zreszta sama nie wiem, w kazdym razie nawet szef mi dzis powiedzial ze brzuszek mi ostatnio urosl

No dużo... planowałam mniej. Jest już 6kg na plusie
Stary 2011-07-29, 11:01   #1902
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
to zacznij na slepo krem nakladac, sa szanse ze "na czuja " dasz rade
Gorzej jak tylko włosy przerzedzi i zostaną takie wyleniałe, albo gdzie nie gdzie nietknięte kitki.

elf27 ja bym się owłosieniem nie przejmowała - w końcu to fizjologia, nie każda robi z tym porządek. Wiem, że sie z tym źle czujesz ale jak nie dasz rady i nie masz wyjścia alternatywnego no to trudno. A przed porodem jak będziesz chciała to Cię wygolą - bo ponoć to już nie należy do standardów.
Stary 2011-07-29, 11:05   #1903
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego ja byłam wczoraj an depilacji.fakt,skóra jest bardziej wrażliwsza niż pzred ciążą,ale dałam radęprzed porodem pójde jeszcze raz i będzie spokój.podobno w ciązy włosy tam wolniej rosną.
Cytat:
u mnie niestety jest tylko wzrost wagi-nie zauważyłam by waga któregos dnia spadła chocby o 200gporażka

Stary 2011-07-29, 11:06   #1904
ggoraa
Zadomowienie

Wpadam tylko aby sie przywitac
Ale napisalyscie duzo! Nie bylo mnie jeden dzien i tyle nadrabiania

Witam z rana . Wczoraj caly dzien spedzilismy na dzialce. Dzis tez pewnie bedzie dzien poza domem, wiec nadrobie was wieczorem. NArazie mykam jesc
Stary 2011-07-29, 11:13   #1905
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
dlatego ja byłam wczoraj an depilacji.fakt,skóra jest bardziej wrażliwsza niż pzred ciążą,ale dałam radęprzed porodem pójde jeszcze raz i będzie spokój.podobno w ciązy włosy tam wolniej rosną.

u mnie niestety jest tylko wzrost wagi-nie zauważyłam by waga któregos dnia spadła chocby o 200gporażka
Depilacja u kosmetyczki to fajna sprawa - też kiedyś chodziłam, ale teraz to dla mnie za bardzo kłopotliwe, bo w najbliższej okolicy nie ma gabinetu który by zajmował się depilacją bikini.

A co do tycia to ciąża jest takim okresem, ze niestety ta waga idzie w górę.
Stary 2011-07-29, 11:16   #1906
fatal21
Wtajemniczenie

Czesc!
Mam pytanko!Czy orientujecie się czy będę mogła skorzystać z jakiejkolwiek z tych atrakcji:
  • lot widokowy samolotem nad Ustroniem Morskim
  • 3 hydromasaże,
  • 3 seanse w ciepłej grocie solnej,
  • 3 odchudzające okłady z masy fango na wybraną część ciała.
Będę wtedy w 21tc.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:17   #1907
glamourous
Zakorzenienie

aaaale mnie dzis klienci w pracy denerwuja i spedytorzy buuu bym im po bombie wyslala

no dziewczynki ja wiem ze ciaza to jest taki okres kiedy sie tyje w oczach- i w pasie ale z drugiej strony czasem mi samej ciezko uwierzyc ze ten bebeszek taki okragly wielgachny to moj...z Sonia to chyba taki w 7 miesiacu mialm gdzies....
Stary 2011-07-29, 11:21   #1908
marli
Raczkowanie

witam znad miski rosołu

Cytat:
każdy farmaceuta też powie inaczej- mi powiedział,ze najlepiej się wchłania chelatowany magnez więc kiedys brałam chela-Mag B6 i wczoraj sprzatając znalazłam go ale i tak wole pić rozpuszczalny magnez z B6
Dygotka co do magnezu, czy innych specyfików aptecznych to wydaje mi się, że najlepszy jest ten który nam lekarz zalecił - w końcu po cos do nich chodzimy jeśli zalecił Ci rozpuszczalny, to taki powinnaś zażywać

Cytat:
Ja czasem jak mam za dużo nadrabiania to sobie odpuszczam - przyznaje sie bez bicia. A dziś mam kolejny dzień w którym nie wiem za co mam sie chwycić więc chyba nie będę robić nic

Dla mnie śniadanko to podstawa.
A co do ważenia to masz rację, powinno sie ważyć na czczo, po wypróżnieniu i na golasa. U lekarza to jest niemożliwe.
i słusznie jak za dużo na głowie to trzeba wrzucic na luz,

a co do wagi, to mi sie zdarza przytyć kilogram w ciągu doby - juz sama nie wiem smiać się czy płakać

Cytat:

hehe, typowe problemy brzuchatej
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:24   #1909
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam w słoneczny dzionek - szok
Przyszła dziś paczuszka dla Oliwii z sukieneczką jest super wg.mnie tak na 62-68 rozmiar fajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110729_002.jpg (68,7 KB, 15 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:25   #1910
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Czesc!
Mam pytanko!Czy orientujecie się czy będę mogła skorzystać z jakiejkolwiek z tych atrakcji:
  • 3 hydromasaże,
Będę wtedy w 21tc.
ja nie czuję się na odpowiedzialna za Twoją ciążę i nie powiem ci-najlepiej bedzie jak zadzwonisz lub pójdziesz do niego i zapytasz swojego ginekologa-tylko on może Ci powiedzieć czy nei ma przeciwskazań.

Chawa-ja od prawie 10 lat miałam cały czas ta samą wagę więc mimo,że wiem,że ciąża to czas kiedy się tyje to wcale nie jest mi z tym łatwo
i tak jak chyba Bahamadia napisała-ja mam wrażeniemże swojemu mężowi sie niekoniecznie podobam czuję się wielka,niezgrabna...ehhh. ..przewrócic się z boku na bok to już jest problem

mialam kupić ten mamail,ale zapomiałam,dobrze,że do środy jest ważna promocja to podjade i kupię-przyda się mazidło,.

marli-mi lekarz nie kazał brać póki co żadnych witamin-pewnie dopiero jak się wyniki pogorszą to zacznę,ale magnez biorę sama z siebie bo zawsze miałam skłonności do skurczy i to w dziwnych miesjcach-np kark,ramię...tym bardziej,że chodzę na ćwiczenia i wole nie ryzykować

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-29 o 11:31
Stary 2011-07-29, 11:31   #1911
marli
Raczkowanie

Dygotka na jakie ćwiczenia chodzisz i gdzie jeśli można wiedzieć?

Fatal myślę że powinnaś spytać lekarza...
Stary 2011-07-29, 11:37   #1912
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
no dziewczynki ja wiem ze ciaza to jest taki okres kiedy sie tyje w oczach- i w pasie ale z drugiej strony czasem mi samej ciezko uwierzyc ze ten bebeszek taki okragly wielgachny to moj...z Sonia to chyba taki w 7 miesiacu mialm gdzies....
Ale teraz to będziesz mieć dwa bobaki, a wtedy w brzuszku siedział jeden.

Cytat:
Dygotka co do magnezu, czy innych specyfików aptecznych to wydaje mi się, że najlepszy jest ten który nam lekarz zalecił - w końcu po cos do nich chodzimy jeśli zalecił Ci rozpuszczalny, to taki powinnaś zażywać
Nie do końca bym sie z tym zgodziła, bo przedstawiciele farmaceutyczni w jakimś celu odwiedzają lekarzy.

Cytat:
Chawa-ja od prawie 10 lat miałam cały czas ta samą wagę więc mimo,że wiem,że ciąża to czas kiedy się tyje to wcale nie jest mi z tym łatwo
i tak jak chyba Bahamadia napisała-ja mam wrażeniemże swojemu mężowi sie niekoniecznie podobam czuję się wielka,niezgrabna...ehhh. ..przewrócic się z boku na bok to już jest problem
Wiem, że można się z tym czuć źle, ale na to nic nie poradzimy. Trzeba przede wszystkim mieć to zakodowane, że to okres przejściowy.
Pomimo tego iż wiem że tżtowi bardziej podobają sie szczupłe kobiety to nie czuję sie nie atrakcyjne, sam zresztą kiedyś mnie ochrzanił ze nie powinnam teraz aż tak zwracać uwagę na wagę - w końcu nie jest ze mną tylko dlatego że wyglądam tak jak wyglądam.
Stary 2011-07-29, 11:40   #1913
truscafka
Zadomowienie

DZIEŃDOBEEEEREK!

Ja już po pierwszym etapie pracy 7 do 11, kolejny etap od 15 do 20 :/
Jak mnie dzisiaj wkurzyła klientka, to aż myślałam że mnie roznieeeeeeeeesieeeeeee!! !!!!!!! Może to te hormony........:pal a:

Cytat:
moja 4 letnia siostrzenica nosi 110
truscafka-a masz może rzut jak wyglada rozmieszczeni domu??
domyslam się,ze się cieszysz ja jestem na etapie wymyslanie kolorystyki w łazience i mebli do kuchni do domu....resztę mniej więcej wiem...

oczywiście że mam rzut rzut wrzucam w załączniku
od 1.sierpnia pan projektant zaczyna projektować mi ok 100m. dołu w tym salon, kuchnię, łazienki, hall z kl. schodową i przedsionek, jak będę miała wizualizację to podeślę może coś dziewczyny skorzytacie

Cytat:
Z tego co mi wiadomo to najlepiej przyswajalne jest Magne B6 w tabletkach

Ja tez nie biorę żadnych witamin tylko magnez, kwas foliowy no i teraz doszedł mi cordafen przeciw skurczom.

Ostatnio moją klientką była p. farmaceutka i też mówiła o Magne B6 że najbardziej przyswajalny...

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro

BOSKIE!!!!

Cytat:

z tego bobra
ja też sobie nie radzę, ale ostatnio w " amerykańskim ciachu " była taka scena jak tytułowe ciacho golił swojej wybrance - to był chyba taki etap gry wstępnej...

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Czesc!
  • 3 hydromasaże,
Będę wtedy w 21tc.
grota solna to nic innego jak siedzenie na leżaczku w specjalnej sali i relaks - nie wiem jak mam rozumieć słowo ciepła, bo już sauny odpadają..... to samej (zwykłej) groty solnej też na pewno pójdę podczas weekendu który planuję na koniec sierpnia

hydromasaż - poszłabym ale tylko delikatne na plecki i np nogi.... bo kwestię zwykłego jaccuzzi też różnie interpretują lekarze,

odchudzające okłady....., hmmm poprosiłabym o zamianę na maskę nawilżającą, albo detoksykującą/oczyszczającą skórę

lot, to kwestia wyboru - jedne kobiety podróżują samolotem w ciąży drugie nie bo boją się że np. nagłe spadki ciśnienia mogą zaszodzić dziecku

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:46   #1914
elf27
Zadomowienie

DYGOTKA a chodzisz na depilację samej linii bikini czy na zero?
Stary 2011-07-29, 11:53   #1915
basiula19
Zadomowienie

witam wszystkie

ja teżQ z tych obudzonych....sąsiad o 7:00 kosił trawe i po spaniu później jeszcze zasnełam chwile a teraz to głowa mi pęka

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 11:57   #1916
glamourous
Zakorzenienie

Truscafko zalozmy klub wkursywionych na klientow?

jeli chodzi o jaccuzi to problem chyba jest w temperaturze wody a nie w bombelkach pamietam jak chodzilam z SOnia w ciazy to sie zapisalam do silowni i tak mi sie chcialo skorzystac z sauny i jaccuzi- no ale sauna oczywiscie odpada, a do jaccuzi po konsultacji z lekarzem wkladalam chociaz nogi pomoczyc...calosc odradzal lekarz ze wzgledu na temp wody

oklady odchudzajace- zobacz czy nie maja ujedrniajacych/ nawilzajacych albo najlepiej pakietu dla ciezarnych
Stary 2011-07-29, 12:00   #1917
marli
Raczkowanie

Cytat:
Nie do końca bym sie z tym zgodziła, bo przedstawiciele farmaceutyczni w jakimś celu odwiedzają lekarzy.
masz racje, jednak ja mam zaufanie do mojego lekarza. A poza tym nie posiadam takiej wiedzy bym mogła sama sobie decydować co jest dla mnie lepsze w tym odmiennym stanie... więc posłucham specjalisty. Ponadto wydaje mi się, że gdyby mój lekarz (piszę teraz tylko o moim lekarzu) kierował leczeniem wedle zaleceń koncernów farmaceutycznych, to zalecił by mi pewnie jakieś "świetne" i drogie zestawy witamin, a On tymczasem stwierdził "że zestawy witamin dla ciężarnych to zwykły marketing.." więc jakoś Mu wierzę
Stary 2011-07-29, 12:01   #1918
dygotka8
Zakorzenienie

marli,ela-odpisałam Wam na pw

Stary 2011-07-29, 12:02   #1919
elf27
Zadomowienie

Mnie poprzednia lekarka zapisała witaminy mimo że wyniki krwi mam cały czas bardzo dobre.
Te witaminy są jak dla mnie koszmarnie drogie, dlatego biorę co 2 dzień jedną kapsułkę. W ogóle bym nie brała gdyby nie to, ze jadam mało ryb i mięsa w ciąży. A te witaminy to Matruelle.
Stary 2011-07-29, 12:09   #1920
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Truscafko zalozmy klub wkursywionych na klientow?

ch
chętnie, bo z dnia na dzień irytują mnie coraz bardziej no ale moze to wina mniejszej cierpliwości w ciąży

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Mnie poprzednia lekarka zapisała witaminy mimo że wyniki krwi mam cały czas bardzo dobre.
Te witaminy są jak dla mnie koszmarnie drogie, dlatego biorę co 2 dzień jedną kapsułkę. W ogóle bym nie brała gdyby nie to, ze jadam mało ryb i mięsa w ciąży. A te witaminy to Matruelle.
to ja wcinam dużo ryb , zawsze jadłam duzo ryb - a tez sie nasłuchałam różnych rzeczy o tym.... ze niby nie powinnam i bądź tu mądra....
teraz w ciaży jem smazone najczęściej dorsza, solę i wędzone -halibuta, makrelkę, malutko łososia i śledziki-koreczki

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości