|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
No tak dziewczyny, starsze kobiety mają się nie wiadomo za kogo, jak encyklopedie albo i lepiej. Moja teściowa też tych mądrych
. Od urodzenia syna wtrącała się koszmarnie, pouczała, a jak robiłam po swojemu to twierdziła że nie umiem. Wytrzymałam do 2.5 roku synka, potem oddzieliliśmy się od nich, kuchnia na górze i odetchnęła. Im dziecko było starsze tym gorzej, karmili go czym popadło, raz jak miał 8mcy dała mu zupe na kości miał takie bóle brzuszka że biegunki nie mogłam opanować, wrrr. Podawanie mu słodzonej herbaty najlepiej z czyjegoś kubka, nie umyte owoce itp itd. Przykładów mam na 10 stron. A jak ciągle interweniowałam to patrzyli jak na kosmitkę i uważali że nadwrażliwa jestem i przeczulona, nie wspomne o myciu rąk po korzystaniu z toalety ![]() :m dleje:, dla nich to jakaś abstrakcja była, eh. Zastanawiam się jakim cudem tyle dałam rade wybyć na dole we wspólnej kuchni.To się rozpisałam ![]() Dziewczyny mieszkajace z teściowymi, nie pozwólcie wtrącać się do dziecka nikomu, bo im tylko pozwolić to chca coraz więcej i więcej .
|
|
|
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, ja juz po śnaidaniu,rozmowach telefonicznych itd.teraz kawkę sobie zrobie i zagryzę muffinką
![]() Cytat:
ale i tak wole pić rozpuszczalny magnez z B6Cytat:
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Marejta wagi klamia
wiec sie nie przejmuj, a juz zwlaszcza takie u lekarzy, u mojego tez zawsze z 3 kilo wiecej pokazuje niz moja domowa. po drugie nie wazysz sie na czczo wiec to nie jest miarodajnetrzeba byy wazyc na czczo po kupie o tej samej porze dnia mniej wiecej a takim czyms to sie nie przejmowac w ogole a ja dopiero teraz sie zoreintowalam ze jeszcze sniadania nie zjadlam bo sie zagapilam- a dzis rano znow stwierdzilam ze wole 15 min dluzej pospac niz sniadanko w domu zjesc ![]() a kolezanka ktora polecilam na swoje miejsce dostala ta prace
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() marejta też jestem podłamana wagą, bo kurde ostatnio to z dnia na dzień coś przybywa, a dopiero przelom 5 i 6 miesiąca Z tą glukozą to dziwnie w Twojej przychodni. Jak dla mnie powinni wykonać to, co jest zlecone przez lekarza na skierowaniu, czyli całą krzywą cukrową. Co do porównywania dzieci, to właśnie mamy takich znajomych, którzy na wszystkim znają się najlepiej i zawsze to co i jak oni robią jest najlepsze i nabardziej słuszne. Dotyczy to również dzieci
|
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
nikaa2 - gratuluje synka
![]() dreamnes,Bahamadia,Tottie - sliczne ubranka ![]() zmyslkobiety - trzymam kciuki za wizytę obyś poznała płeć maluszka ![]() Chawa, ela - mnie moi "lokatorzy"z dołu (teściowie) też potrafią obudzić,jak się kłucą to strasznie krzycza i trzaskają drzwiami, albo teścio wyjdzie robic cos z samego rana na podwórko - np. ciąć drewno ela- moja teściowa już teraz zaczyna mi mówić jak powinnam się zajmować maluszkiem po porodzie i obawiam się ze będzie gorzej.Już zaczęła gadać że za dużo rzeczy kupijemy dla synka,ale to nasz sprawa i nasze pienądze.Widze jak wtrąca się innym synowym w wychowanie dzieci,i robi podobne rzeczy do Twojej teściowej Na szczęście mamy kuchnię na górze więc nie muszę do nich schodzić Na razie teściowa nie zagląda często i mam nadzieję że po urodzeniu dziecka też tak zostanie. Ostatnio teścio jak przyszedł do nas na górę to coś marudził pod nosem dlaczego my zamykamy drzwi na klucz?? Mój TŻ coś tam mu odpowiedział i teścio walnoł focha. Ciężko mieszka się blisko teściów... ehh U mnie dziś pochmurno, ale akurat mnie to cieszy bo muszę iść po zwolnienie lekarske i do szefa zanieść ![]() Na obiadek zostało mi trochę zupki z wczorajsza więc dziś nie będę się pocić przy kuchni ![]() Jutro planuję grilla imieninowego dla rodzinki zrobić, ale zobaczymy jak z pogodą będzie ![]() Uczulenie z oczek mi nie zeszło,spytam dzis doktor co mogę na to brać.
|
#1896 | ||
|
Zadomowienie
|
ela3010 to ja sie też dziwię, ze tak długo wytrzymałaś, normalnie masakra. Moja teściowa to też jest z tych mądralińskich - nawet jak popełni błąd to potrafi zwalić na innych. Do dziecka nie pozwolę sie wtrącać tak samo jak nie pozwoliłam wtrącać się jej w nasze życie.
Cytat:
Cytat:
A co do ważenia to masz rację, powinno sie ważyć na czczo, po wypróżnieniu i na golasa. U lekarza to jest niemożliwe. |
||
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
A ja z rana wkurzona
Normalnie brzuszek jest już tak duży, że nie mogę nawet bobra podgolić Normalnie będę do gina szorować z pękniętym jeżem A do porodu to nie wiem - chyba będę liczyć, żę mnie tam dogolą
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku a duzo ci przybylo? bo ja np tak mam ze jednego dnia waga wzrasta o kilo, nastepnego spada o pol kilo... w sumie to myslalam ze juz 3 kilo wzrosla a teraz ostatnie pare dni znow spadla i jakies 2.5 mam na plusie... zreszta sama nie wiem, w kazdym razie nawet szef mi dzis powiedzial ze brzuszek mi ostatnio urosl
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamietam ze pod koniec to nawet nog nie moglam ogolic bo do przodu schylic sie niei moglam a jak bokami probowalam to mala mi noge wkladala miedzy zebra i kosc biodrowa i tez sie wygiac nie dalo...
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dużo... planowałam mniej. Jest już 6kg na plusie
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
elf27 ja bym się owłosieniem nie przejmowała - w końcu to fizjologia, nie każda robi z tym porządek. Wiem, że sie z tym źle czujesz ale jak nie dasz rady i nie masz wyjścia alternatywnego no to trudno. A przed porodem jak będziesz chciała to Cię wygolą - bo ponoć to już nie należy do standardów. |
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed porodem pójde jeszcze raz i będzie spokój.podobno w ciązy włosy tam wolniej rosną.Cytat:
porażka
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko aby sie przywitac
![]() Ale napisalyscie duzo! Nie bylo mnie jeden dzien i tyle nadrabiania ![]() Witam z rana . Wczoraj caly dzien spedzilismy na dzialce. Dzis tez pewnie bedzie dzien poza domem, wiec nadrobie was wieczorem. NArazie mykam jesc
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tycia to ciąża jest takim okresem, ze niestety ta waga idzie w górę. |
|
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Mam pytanko!Czy orientujecie się czy będę mogła skorzystać z jakiejkolwiek z tych atrakcji:
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
aaaale mnie dzis klienci w pracy denerwuja i spedytorzy buuu bym im po bombie wyslala
![]() no dziewczynki ja wiem ze ciaza to jest taki okres kiedy sie tyje w oczach- i w pasie ale z drugiej strony czasem mi samej ciezko uwierzyc ze ten bebeszek taki okragly wielgachny to moj...z Sonia to chyba taki w 7 miesiacu mialm gdzies....
|
#1908 | |||
|
Raczkowanie
|
witam znad miski rosołu
![]() Cytat:
jeśli zalecił Ci rozpuszczalny, to taki powinnaś zażywaćCytat:
a co do wagi, to mi sie zdarza przytyć kilogram w ciągu doby - juz sama nie wiem smiać się czy płakać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Witam w słoneczny dzionek - szok
Przyszła dziś paczuszka dla Oliwii z sukieneczką jest super wg.mnie tak na 62-68 rozmiar fajnie
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chawa-ja od prawie 10 lat miałam cały czas ta samą wagę więc mimo,że wiem,że ciąża to czas kiedy się tyje to wcale nie jest mi z tym łatwo i tak jak chyba Bahamadia napisała-ja mam wrażeniemże swojemu mężowi sie niekoniecznie podobam czuję się wielka,niezgrabna...ehhh. ..przewrócic się z boku na bok to już jest problem![]() mialam kupić ten mamail,ale zapomiałam,dobrze,że do środy jest ważna promocja to podjade i kupię-przyda się mazidło,. marli-mi lekarz nie kazał brać póki co żadnych witamin-pewnie dopiero jak się wyniki pogorszą to zacznę,ale magnez biorę sama z siebie bo zawsze miałam skłonności do skurczy i to w dziwnych miesjcach-np kark,ramię...tym bardziej,że chodzę na ćwiczenia i wole nie ryzykować
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-29 o 11:31 |
|
|
|
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
Dygotka na jakie ćwiczenia chodzisz i gdzie jeśli można wiedzieć?
Fatal myślę że powinnaś spytać lekarza... |
|
|
|
#1912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomimo tego iż wiem że tżtowi bardziej podobają sie szczupłe kobiety to nie czuję sie nie atrakcyjne, sam zresztą kiedyś mnie ochrzanił ze nie powinnam teraz aż tak zwracać uwagę na wagę - w końcu nie jest ze mną tylko dlatego że wyglądam tak jak wyglądam. |
|||
|
|
|
#1913 | ||||
|
Zadomowienie
|
DZIEŃDOBEEEEREK!
Ja już po pierwszym etapie pracy 7 do 11, kolejny etap od 15 do 20 :/Jak mnie dzisiaj wkurzyła klientka, to aż myślałam że mnie roznieeeeeeeeesieeeeeee!! !!!!!!! Może to te hormony........ :pal a:![]() Cytat:
oczywiście że mam rzut rzut wrzucam w załączniku od 1.sierpnia pan projektant zaczyna projektować mi ok 100m. dołu w tym salon, kuchnię, łazienki, hall z kl. schodową i przedsionek, jak będę miała wizualizację to podeślę może coś dziewczyny skorzytacie ![]() Cytat:
Ostatnio moją klientką była p. farmaceutka i też mówiła o Magne B6 że najbardziej przyswajalny... BOSKIE!!!! Cytat:
ja też sobie nie radzę, ale ostatnio w " amerykańskim ciachu " była taka scena jak tytułowe ciacho golił swojej wybrance - to był chyba taki etap gry wstępnej... ![]() Cytat:
hydromasaż - poszłabym ale tylko delikatne na plecki i np nogi.... bo kwestię zwykłego jaccuzzi też różnie interpretują lekarze, odchudzające okłady....., hmmm poprosiłabym o zamianę na maskę nawilżającą, albo detoksykującą/oczyszczającą skórę lot, to kwestia wyboru - jedne kobiety podróżują samolotem w ciąży drugie nie bo boją się że np. nagłe spadki ciśnienia mogą zaszodzić dziecku
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
DYGOTKA a chodzisz na depilację samej linii bikini czy na zero?
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie
![]() ja teżQ z tych obudzonych....sąsiad o 7:00 kosił trawe i po spaniu później jeszcze zasnełam chwile a teraz to głowa mi pęka
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko zalozmy klub wkursywionych na klientow?
![]() jeli chodzi o jaccuzi to problem chyba jest w temperaturze wody a nie w bombelkach oklady odchudzajace- zobacz czy nie maja ujedrniajacych/ nawilzajacych albo najlepiej pakietu dla ciezarnych
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
marli,ela-odpisałam Wam na pw
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Mnie poprzednia lekarka zapisała witaminy mimo że wyniki krwi mam cały czas bardzo dobre.
Te witaminy są jak dla mnie koszmarnie drogie, dlatego biorę co 2 dzień jedną kapsułkę. W ogóle bym nie brała gdyby nie to, ze jadam mało ryb i mięsa w ciąży. A te witaminy to Matruelle. |
|
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
chętnie, bo z dnia na dzień irytują mnie coraz bardziej
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
teraz w ciaży jem smazone najczęściej dorsza, solę i wędzone -halibuta, makrelkę, malutko łososia i śledziki-koreczki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

. Od urodzenia syna wtrącała się koszmarnie, pouczała, a jak robiłam po swojemu to twierdziła że nie umiem. 
.

wiec sie nie przejmuj, a juz zwlaszcza takie u lekarzy, u mojego tez zawsze z 3 kilo wiecej pokazuje niz moja domowa. po drugie nie wazysz sie na czczo wiec to nie jest miarodajne

Normalnie brzuszek jest już tak duży, że nie mogę nawet bobra podgolić 

jeśli zalecił Ci rozpuszczalny, to taki powinnaś zażywać