Rimini zbiorczy - wakacje, obozy - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 22:26   #1891
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy

a ja założę spodnie dresowe 3/4 i jakis zwykły t-shirt, do tego jakaś bluza bo w nocy jest naprawde zimno...w zeszłym roku ubrałam się tak na 30-godzinną podróż autokarem do Turcji i było ok < spodnie to jednak nie to samo co legginsy więc nie trzeba się martwić że np tunika się podwinie i widać Ci cały tyłek >
Dominikaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 21:57   #1892
Roxaneee
Raczkowanie

ja ubieram legginsy i tunikę ale zastanawiam się też czy nie jechać w szortach bo wyjeżdżamy o 15 a legginsy ewentualnie do podręcznego wziąć?
i biorę oczywiście kocyk+poduszka

aa właśnie... czy w czasie podróży nocą też są postoje ?
Roxaneee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 08:36   #1893
domusska
Raczkowanie

GG do domusska

średnio co 3-4 godz są, i w nocy, i w ciągu dnia. Tylko te w nocy krótkie, nad ranem jest dłuższy na ogarnięcie się, ale my w sumie już rano dojedziemy do hotelu. ;d
domusska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 17:06   #1894
czech17
Przyczajenie

Mam pytanie z związku z kartą obozową czy musze tam wszystko wypełnić bo jest coś tam takiego jak ostatnie szczepienia i muszę zrobić kopie książeczki zdrowia w której nie mam zapisanych ostatnich szczepień więc wymyśle jakieś daty i najwyżej wpisze chyba tych kart jakoś szczegółowo nie sprawdzają...?
czech17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 17:21   #1895
Roxaneee
Raczkowanie

w moim przypadku na karcie wypełniała to pielęgniarka :P
Stary 2010-07-23, 18:42   #1896
dumle
Przyczajenie

cześć, jedzie ktoś sam na obóz do rimini oczywiście w terminie 24.07-03.08? z best harctura, mam nadzieje że będzie szybka odpowiedź bo jutro wyjazd a jednak lepiej bym się czuła jakbym kogoś 'znała' ;p

xoxo
dumle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 19:33   #1897
anuscha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czech17 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z związku z kartą obozową czy musze tam wszystko wypełnić bo jest coś tam takiego jak ostatnie szczepienia i muszę zrobić kopie książeczki zdrowia w której nie mam zapisanych ostatnich szczepień więc wymyśle jakieś daty i najwyżej wpisze chyba tych kart jakoś szczegółowo nie sprawdzają...?
nie sprawdzają tak szczegółowo, u mnie sprawdzali tylko czy jest podpis uczestnika i rodzica pod regulaminem (na ostatniej stronie).
anuscha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 07:10   #1898
Roxaneee
Raczkowanie

a ja już dzisiaj o 15 jadę <333 tak długo czekałam ;P
czytałam pogodę w Rimini... i nie za bardzo ;cc ale na pewno ich pogoda się nie sprawdzi i będzie ok i gorąco ;d
Stary 2010-07-24, 18:43   #1899
Annegret
Raczkowanie

dziewczyny wiecie moze jak wyglada sprawa z dojazdem z riccione do rimini wieczorami(do klubow)? sa darmowe? a jesli nie, to w jakiej cenie?
Annegret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 20:09   #1900
Have_fun
Raczkowanie

A z harctura ktoś jedzie? Termin od 28 lipca do 7 sierpnia?
http://www.harctur.turystyka.net/offer_285_2852.html
ja sie chyba zdecyduje. piszcie na priv jakby co
Have_fun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 18:19   #1901
soulleafix
Raczkowanie

Dziewczyny, mam bardzo ważne pytanie. Mianowicie, chciałam pojechać na obóz z biura Primatour w Kielcach, ale na internecie naczytałam się bardzo dużo złych opinii na temat tego biura. Byłabym Wam ogromnie wdzięczna, gdyby któraś z Was, która była stamtąd na obozie mi przybliżyła, jak było. I ogólnie, jakie wrażenia. Nie chcę pakować się w oszukańcze biuro, a innych dobrych ofert nie widzę : <. Z góry bardzo dziękuję ; *.
soulleafix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 18:41   #1902
MissEwelina
Raczkowanie

GG do MissEwelina

Cytat:
Napisane przez soulleafix Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam bardzo ważne pytanie. Mianowicie, chciałam pojechać na obóz z biura Primatour w Kielcach, ale na internecie naczytałam się bardzo dużo złych opinii na temat tego biura. Byłabym Wam ogromnie wdzięczna, gdyby któraś z Was, która była stamtąd na obozie mi przybliżyła, jak było. I ogólnie, jakie wrażenia. Nie chcę pakować się w oszukańcze biuro, a innych dobrych ofert nie widzę : <. Z góry bardzo dziękuję ; *.
Ja właśnie jadę w tym roku do Rimini z PrimaTour i też z Kielc . O biurze wiem tyle że opiekunowie bardzo pilnują, ale to zależy na jakich chyba trafisz, bo na takie obozy to głównie jako opiekunowie jadą młodzi ludzie. A tak to to ludzie na ogół zadowoleni wracają. A w a jakim terminie byś jechała?
MissEwelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-25, 18:52   #1903
soulleafix
Raczkowanie

Zastanawiam się właśnie nad Rimini i Krynicą Morską ;>. Mogłabyś mi podać link do Twojego obozu i datę, w jakiej jedziesz : ) ?
soulleafix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 10:20   #1904
MissEwelina
Raczkowanie

GG do MissEwelina

http://www.primatour.pl/s,226,Wlochy...alia_2010.html

02.08 - 13.08.2010

A ile masz lat?
MissEwelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 18:46   #1905
ZonaKontrastu
Raczkowanie

GG do ZonaKontrastu

Cześć, dziewczyny!
Ja dziś wróciłam z Rimini i byłam z biura Arion z Krakowa, polączonego wlasnie z Prima Tourem. I muszę przyznać, że mi się podobało, choc nie bylo tyle luzu co np. z biura Okej Travel - polecam.
Jezeli ktos mialby jakies pytania to piszcie. ;p
ZonaKontrastu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 23:02   #1906
Dominikaaaaaa
Raczkowanie

a jakie buty bierzecie na tamtejsze imprezy?
Dominikaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 16:30   #1907
yourenightmare
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MissEwelina Pokaż wiadomość
Cześć wychodzi na to ze jedziemy z tego samego biura i w to samo miejsce trez jade od 2 sierpnia do tego hotelu i z tego biura do rimini : ) wreszcie znalazłam kogoś kto tez jedzie na ten samo obóz wiesz co napisz do mnie na gg to pogadamy : 12197021
yourenightmare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 19:47   #1908
yourenightmare
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez grina Pokaż wiadomość
wczoraj wrocilam z rimini do domu :P jeśli ktoś ma jakieś pytania to pisać. Byłam w hotelu stella d'italia
hej , no to opowiedz jak tam w tym hotelu czy fajne pokoje i czy w łazienkach mają zamki ? haha bo jak kiedyś byłam to ni było i kazdy wchodził sobie . a i czy faktycznie wszedzie daleko do tych dyskotek i do centrum czy dosyć fajna dzielnica . : D

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anuscha Pokaż wiadomość
kolejki do dyskotek raczej nie są duże, zależy o której przychodzisz, ale zazwyczaj nie ma prawie wcale.
wychowawcy są w klubie albo stoją przed, ale niezbyt zwracają uwagę na to co robimy.
alkohol jest drogi w klubach, więc u nas wszyscy zaopatrywali się w alkohol na mieście, gdzie ceny są spoko
oficjalnie nie można samemu wieczorem chodzic na plaze i rzeczywiscie jak ktos Cie nakryje to nie masz za wesoło, ale nie są zamykane. Podobno nawet ktos dostal mandat, ale ostatniego wieczoru od nas jakies 40 osob sie bawilo na plazy i nic sie nie stalo. wiec to zalezy od szczescia.

a jesli chodzi o ceny wejsc do klubow to karnet do Carnaby (3 wejscia) kosztuje 20 euro i do kazdego wejscia masz jedenk drink za free, a pojedyncze wejscie 8 euro. Do Altromondo pojedyncze wejscie 10 euro, chyba nie ma karnetow.

a i ja mam pytanko do osob, które już były w tym roku w Rimini w Carnaby i/lub Altromondo. Kojarzycie może jakieś tytuły piosenek, które leciały w tych klubach? Bo strasznie mi zależy (najbardziej na tych z Carnaby), a prawie nic juz nie pamietam. Kojarze tylko taką niemiecką "Hey, das geht ab". a była taka np. co miałą na końcu " ...to Africa" albo taka "disco pogo ega ega je", znacie może ich tytuły?
ja wiem chyba o jakie disco pogo ci chodzi , to jest niemiecka nutka < 3
FRAUENARZT & MANNY MARC - DISCO POGO świetny utwór
yourenightmare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 20:28   #1909
ierojustyn
Przyczajenie

No ej ludzie z jaworzyny ! kto byl w hotelu Marinella i może cos WRESZCEI o nim powiedziec ?!
ierojustyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 22:25   #1910
Balonowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ierojustyn Pokaż wiadomość
No ej ludzie z jaworzyny ! kto byl w hotelu Marinella i może cos WRESZCEI o nim powiedziec ?!
ja byłam i dzisiaj wróciłam. Hotel sam w sobie nie jest taki zły tylko irytujący był brak brodzika w łazience i woda rozlewała się wszędzie podczas mycia się oraz to, że nie zawsze dostawaliśmy papier toaletowy a było nas 6 w pokoju. Jedzenie jest nawet dobre tylko pod koniec ten makaron większości już zbrzydł.
Balonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 07:08   #1911
czekolada95
Przyczajenie

GG do czekolada95

Napewno nikt nie jedzie z selvy 29-9?
szlak no zawsze mi się tak zdarza.
haha wyjazd za 4h nie mogę się doczekać !
pozdrawiam i życzę udanej zabawy !
czekolada95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 14:45   #1912
olaa95
Przyczajenie

Może któraś z Was jedzie z Szarpie Travel do Włoch 7-17 ? ; D Szukam i szukam, a nie znalazłam do tej pory osoby, która by się tam wybierała.
olaa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 17:24   #1913
ZonaKontrastu
Raczkowanie

GG do ZonaKontrastu

Cytat:
Napisane przez yourenightmare Pokaż wiadomość
hej , no to opowiedz jak tam w tym hotelu czy fajne pokoje i czy w łazienkach mają zamki ? haha bo jak kiedyś byłam to ni było i kazdy wchodził sobie . a i czy faktycznie wszedzie daleko do tych dyskotek i do centrum czy dosyć fajna dzielnica . : D
To tak - zamków w łazienkach nie ma. Kluczy tez nie ma. Łazienki sa ogólnodostępne xD
Do dyskotek mega daleko, bo sa 3 dzielnice dalej - jedna dzielnica to jakieś 3 kilometry. My do Blow upa na przykład jechaliśmy autobusem jakieś 20 minut.
A dzielnica całkiem fajna. Pod Stella d'italia prawie codziennie są jakieś imprezy - a to wybieg modeli, a to kabaret, a to dansing. Taki ciekawy sposób spędzenia czasu wolnego. xD
Z plaży widać taki wysoki budynek, dosyć daleko - polecam tam się wybrać pewnego wieczoru, jest trochę ciekawiej niż na Viserbie. ;p
A jeżeli chodzi o lokalizacje - jeżeli przejdziesz przez główną ulice i pójdziesz jakieś 5 metrów w prawo trafisz do najlepszej lodziarni w mieście. ;D
Pozdrawiam, ;p
ZonaKontrastu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 23:18   #1914
landrynkowa
Raczkowanie

GG do landrynkowa

coś na temat hotelu Buenos Aires*** ?
landrynkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 00:08   #1915
anuscha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez landrynkowa Pokaż wiadomość
coś na temat hotelu Buenos Aires*** ?
byłam w Buenos Aires i na temat tego hotelu pisalam juz troche 2 strony wczesniej (ostatni post na str.62) jak masz jakies konkretne pytania to chetnie odpowiem.
Stary 2010-08-03, 08:19   #1916
landrynkowa
Raczkowanie

GG do landrynkowa

Cytat:
Napisane przez anuscha Pokaż wiadomość
byłam w Buenos Aires i na temat tego hotelu pisalam juz troche 2 strony wczesniej (ostatni post na str.62) jak masz jakies konkretne pytania to chetnie odpowiem.
tak, wiem. zaraz po napisaniu tamtego posta znalazlam tamte informacje o hotelu

to chcialabym jeszcze dowiedzieć się o lazienkach w pokojach.. czy są "normalne" czy, tak jak w niektórych hotelach w Rimini, prysznic to jedynie sluchawka?
szkoda, że do Carnaby trzeba będzie podjechać.. a generalnie w pobliżu hotelu są jakieś ciekawe miejsca gdzie jest dużo ludzi, dużo sklepów, itp?
i jeszcze jedno - czytalam gdzieś w tym wątku, że nie można pójść sobie na plażę w nocy - czy to prawda?

a może ktoś byl z biura podróży SCANTOUR?
landrynkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 10:40   #1917
anuscha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez landrynkowa Pokaż wiadomość
to chcialabym jeszcze dowiedzieć się o lazienkach w pokojach.. czy są "normalne" czy, tak jak w niektórych hotelach w Rimini, prysznic to jedynie sluchawka?
szkoda, że do Carnaby trzeba będzie podjechać.. a generalnie w pobliżu hotelu są jakieś ciekawe miejsca gdzie jest dużo ludzi, dużo sklepów, itp?
i jeszcze jedno - czytalam gdzieś w tym wątku, że nie można pójść sobie na plażę w nocy - czy to prawda?

a może ktoś byl z biura podróży SCANTOUR?
no właśnie łazienki są jedynie ze słuchawką od prysznica. ale mi to tak bardzo nie przeszkadzało. A to że do Carnaby trzeba podjechać dla mnie było akurat dobre, ponieważ po 5 godzinach zabawy byłam ostro zmęczona i moje stopy w obcasach też, więc 5 minut siedzenia w busie było dla mnie wybawieniem. Tak, hotel jest położony w Miramare, czyli takiej dzielnicy typowo turystycznej, na każdym kroku masz tam sklepiki, pizzerie, lodziarnie. A wieczorem jest mnóstwo ludzi i na prawdę fajna atmosfera. Tak, chodzenie na plażę w nocy jest zabronione, co nie znaczy, że nikt nie chodził.
Ja akurat byłam z BUT-a.
Stary 2010-08-04, 09:50   #1918
paulinaj9
Przyczajenie

mam pytania:
- ile braliscie kasy i czy starczyło?
- takie troche głupie czy były takie same kontakty jak u nas czy trzeba kupić przejściówki?
paulinaj9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 11:11   #1919
Roxaneee
Raczkowanie

dzisiaj wróciłam, było boskoooo<33333 pogoda jedynie średnia była ... często padało ale było ciepło.
Miałam 160 euro i zostało mi aż 7 ... ale z tego 35 na Mirabilandie(<33 polecam) i 20 na prywatna plaże i leżaki ;d
A jeśli chodzi o kontakty to też się bałam, ale było ok wszystkie wtyczki wchodziły bez problemu ;D
JA JUŻ TĘSKNIĘ ZA RIMINI I TĄ ATMOSFERĄ ;((
Stary 2010-08-04, 13:39   #1920
paulinaj9
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedz a w jakim hotelu byłas?
paulinaj9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości