![]() |
#1891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
a moja nadal spi od tej 18,obstawiam pobudke o 4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Wtajemniczenie
|
nie no.... spiocha od 19:05 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Raczkowanie
|
Hejka mamuśki. Nadrabiam, nadrabiam i nie mogę nadrobic. Julcia dziś skonczyła 5 miesięcy i z tej okazjii mamusia zabrała ją na szczepienie. Bylo ok, zero stresu tylko chichotanie do pani doktor.Waży 6900g,a długa na 69 cm. Co do glutenu to my zaczęłyśmy 2 tyg. temu od 80ml kaszy manny ze słoiczka hippa na noc,a obecnie manna jest po 150 rano na śniadanie truskawkowa i 150 na noc zwykła ( najedzona śpi bez pobudki od 19 do 7.30-8.00). Mała szczęśliwa, najedzona i nic jej nie jest. Zresztą normalne biszkopty wcina juz od miesiąca i też jest happy. Nawet lekarka stwierdziła że dobrze jest, bo ona ma dosyc mamusiek przewrażllliwionych i trzęsących się o każdy gram kaszki.A doktorka to babka , która mnie jeszcze leczyla od 6 roku zycia, a teraz mam 33 latka , to juz przezyła trochę, zresztą wszyscy znajomi leczą u niej swoje dzieciaki i kazdy zachwala, mimo że odradza stosowanie tych schematow zywienia obecnych.
Także jak zamiast 1 łyżki glutenu na początek dacie dwie lub trzy to się dziecku naprawde nic nie stanie . |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
kurde moze i z nerwow... teraz wlasciwie mysle ze moze to zebole... rzeczywiscie to tak jakby sie piesek drapał ![]() aaaaaa... idzie zwariowac :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Wtajemniczenie
|
Witam nadrobilam.ANIOLINA w gazetach typu "dziecko"wyczytalam te madrosci ze niby wtedy mama jest naj.DALIA trzymam kciuki zeby to byly zeby i nic wiecej.u Nas brak zeboli.
#1896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki za 5 m-cy, ładne przybieranie i super wzropst oraz fajna lekarke... ![]() ja się juz swojej boje, a nie znam zadnej dobrej, musze poszperac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiec jesli nie ma gorączki, nie płacze po zatkaniu ucha czy dotykaniu go a ma inne objawy ząbkowania to na 100% od ząbków! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufffffffffffffffffff ! a mozna jakos pomoc? slyszałam o tantum verde na dziąsła, zeby psiknąc.... sama nie wiem, bo zel to wciskam niemalze na sile , bo nie da się dotknąc :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Rozeznanie
|
dopiero usiadłam z herbatą. Helcia dała mi dziś w kość bo jej ząbki ida i jest maruda. Od 7 rano miała 4 drzemki max 30 min
![]() Kupiłam dzisiaj królika i poporcjowałam do zamrożenia. Będzie do zupek. Dzisiaj już była soczewica z pietrucha, marchewką i królikiem ale nie podeszła jej chyba chociaż była słodka. Jutro szczepienie ale mała ma leciutki katar i nie wiem czy zaszczepią. Szczepienie i tak już przekładane. Proszę o kciuki ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dalia ja smaruję Helci dziąsła Tantum Verde i widzę ze przynosi jej to ulgę. Bo troszkę znieczula i odkaża. A co do ucha to chyba nic nie można zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Wtajemniczenie
|
kciuki zacisniete
![]() my dzis marchewke z ziemniaczkiem i cukinia testowałysmy i posżło... jutro juz pełna porcja na obiadek ![]() ![]() zmykam dobranoc mamunie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zadomowienie
|
byliśmy u lekarza i wysypka najprawdopodobniej po dynii
![]() DALIA skoro nie boli to albo kieły, albo senność albo alergia (nasz na wszystkie 3 się drapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moja gwiazda dzisiaj marchewka z ziemniaczkiem i dynia no i dodałam kaszkę mannę i zjadła troszkę. A chciałam zapytać czy Wasze dzieci to już całe słoiczki jedzą bo ja to mam słoiczek na trzy razy ![]()
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Agulan moja starsza to do 10 mca sloiczek miala na 3 razy... Maly
![]() Chlopaki potrafia po 180 ml wciagnac A nasz pediatra tez ma podejscie zdroworozsadkowe- ze nie da sie kontrolowac wszystkiego co jemy i dajemy dzieciom, nie wiadomo czy warzywa czy mieso kupowane jako eko naprawde takie sa wiec zeby nie panikowac ![]()
#1904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zadomowienie
|
moja szwagierka pracuje w sklepie eko i mówi, że to wszystko nie jest wcale takie zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
Eko...to chyba tylko we własnym ogródku , chociaż pewnie i tak nie do końca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | ||
Zadomowienie
|
![]()
witam wieczorową pora
![]() malutka spi od 20ej z mała pobudka na dojedzenie ![]() byłysmy dzisiaj w przychodni z Małą i ja z sobą (od jakiegoś czasu drętwieja mi rece a szczególnie dlonie i palce - jest to dosc uciązliwe no i troche mnie to niepokoi) dosatałam skierowanie na rtg kregosłupa szyjnego, zobaczymy... ![]() Zapalenie cyca juz chyba przechodzi - nie miałam dzis gorączki, cyc mniej boli i zaczerwienienie tez jakby mniejsze - babcine okładanie kapustą naprawdę skuteczne ![]() Przy okazji zwazyłam Biane: 6820 g (w 12 dni przybrała 160g - chyba w normie, co?) Poprosiłam nasza pania doktor zeby zajrzała malej w paszczękę - stwierdziła ze dziąsła lekko rozpulchnione ale na zeba raczej jeszcze troche poczekamy - chyba wolalabym jak najdluzej - jak sobie pomysle jak mnie potem bedzie dla zabawy gryzła.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- no niestety na to wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Rozeznanie
|
Ej napiszcie mi z tą kupą
![]() ile wg Was bobas karmiony piersią moze nie robic kupy jak dostal kleik bo nie wiem czy go zaklastrowalam tym kleikiem ryzowym czy nie i czy mu dalej dawać ![]() a tak w ogóle to mnie tak naszło na wspominki i zrelektowałąm się że chciałabym być w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zadomowienie
|
![]()
dokładnie, moja i owszem chcialaby juz bardzo, ale sama jakos za chiny ludowe - nidyrydy
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- dobra mykam kimać moja królewna ostatnio sobie przestawiła pobudkę z 6:30 na 5:30 ![]() ![]() ![]() jak tak dalej pójdzie to do 1ego roku bedzie zasypiac przed 20:00 a wstawać wyspana po 21:00 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- aha! i nieprzerwanej nocki Wam i sobie życzę ![]()
#1911 |
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Nie śpimy od 5:20... Bo nunka ze świtem wstaje heh Coraz bardziej żałuję, że nie mamy rolet w oknach.. Ale nie chce mi się inwestować w cudze mieszkanie.. ![]() Aniolina doznałam szoku - dzidziula już wstała? Super! A nasza ćwiczy podnoszenie mocno do góry głowy i nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
Jestem bardzopozytywnie zaskoczona, po wczorajszym szczepieniu nie dzialo sie nic, ani marudzenia, ani goraczki odpukac nocka tez nie najgorsza ![]() Aniolina moja sonia tez tak szybko ruchowo sie rozwijala. W wieku 6 mcy sprawnie raczkowala, w siodmym zaczela wstawac w lozeczku i pote To doskonalila. Byl taki okres ze pol dnia potrafila wstawac a potem ostroznie siadac ( a nie leciec na pupe jak kloc). W 10 mcu stala bez podporu- no i od tej chwili ja caly czas czekalam az zacz ie chodzic.. Cwaniara raczkowala jak rakieta, chodzila przy meblach ale kroku naprzod samanie zrobila. Ruszyla dopiero dzien przed pierwszymi urodzinami- ale wtedy faktycZnie od razu dlugi dystans a nie glupich kilka kroczkow. Przyjecie na roczek juz cale na wlasnych nozkach szalala a ja sie cieszylam bo moglam jej wreszcie kiecke zalozyc ( jak dziecko raczkuje to sukienka jest przeklenstwem bo kolanamiprzydeptuje brzeg i sie przewraca) Mam zdjecia Soni w bodziakach ktore teraz chlopcy donaszaja ( i wlasnie z nich wyrastaja)- ona w nich stoi, siega po cos tam ze stolu itd A te kielbasy slaskie lezajak walki na kanapie ![]() Lekarz z sonia wtedy kazal zachecac do raczkowania, zabawki pokazywac,pilke turlac i nie dawac okazji do wstawania. Znaczy np nie trzymac w lozeczku w ciagu dnia- ale wiadomo jak dziecko sie nauczy czegos co mu sie podoba to trudno powstrzymac przed robieniem tego ( patrz plucie zupkami) ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Aaa Chawa moj grubasek Domis ma 26 cm w grubym udzie- a przypuszczam ze od twojego Berniego jest ogolnie lzejszy.... Jak sobie przypomne jakie oni mieli patykowate nozeczki jak sie urodzili i waga im spadla do 2 kilo. A teraz takie goloneczki konkretne ![]()
#1913 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() witam skowroneczki ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Typowo meskie- moj tata mowi wczoraj do mamy ze nie moze zmienic kranu bo - uwaga- za bardzo sie najadl
![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Oli moi chlopcy to samo- posadzeni zaraz sie skladaja w scyzoryk ![]() Coz kazde dziecko w swoim tempie, wiadomo sukcesy bardzo ciesza no ale coz przez to ze sa kielbaskami wcale ich nie kocham mniej... Przyjdzie nam na ten siad czy chodzenie poczekac dluzej- no trudno...
#1915 | |
Zadomowienie
|
jeden dzień jak nie miałam czasu na klepanie tutaj a wy odrazu 8 str
![]() ![]() ale chlopaki mają fajnie, przynajmniej takie same widoki ![]() moja ma jeszcze troszke podniesione...podlożony zwinięty ręcznik Cytat:
ładnie się robi więc pewnie na wizażu dużego ruchu nie będzie no...dzisiaj jadę do mamci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Kasia woooooooooooooooooooow za wstanie malej ![]() ja jak Glam mam w domu lezaca kielbase ![]() Zobaczcie jaki fajny blog kulinarny: http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/ ale nie dla dzieci tylko dla nas. Zamierzma z niego gotowac ![]() u nas noc w miare ok, jedno karmienie, Ale niestety od 5,30 nie spimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja z ciazy to pamietam glownie zgage ![]() Cytat:
no ona teraz o wszytsko probuje sie podciagac. Jakos supersprawnie nie raczkuje, tak nie do konca technicznie dobrze jeszcze, ale jak chce to przejdzie z jednego konca pokoju w drugi. Sonia tez sie tak o wszystko uderzala? a takie sukienki bombki to chyab jeszcxze przejda co nie? az wstawie fotke, jako ze publicznie to troszke ucieta ![]() notabene Kasia ma na nim koszulke, ktora nosil jej tatus jako dziecko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Wtajemniczenie
|
Witamy my ostatnio budzimy sie ok 7.pobudki 3 a od 3sen z cycem w ustach.mala w nocy i rano ma katar tzn slychac a nie widac.w ciagu dnia ok.zakraplam woda do nosa ale bez zmian.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.