|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Bao zdrowia dla Kubusia i oby mała nie zalapala.
Asiulek a jakie robisz , z czego ? Moje chyba tez cos sie przestawiaja na czas letni bo wstają szybciej Moj mały je chyba wszystkie owoce i warzywa , za to młody ma wybrane np marcefki nie zje , a groszek jak mu sie do buzi dostanie to ma odruch wymiotny , brokuly je , pomidory i ogórki , ziemniaki tylko w postaci pierogow i kluski śląskie itdU nas słońce świeci , ale jeszcze nie wiem czy zimno czy ciepło .
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
A ja to tak kombinuję sobie sama. Nic konkretnego. Mam zamiar zrobić z piersi kurczaka (bo najszybciej), do tego boczek, pieczarki, papryka, cebulka i oliwki.
U nas wczoraj słońce świeciło, a piździło jak za cara... ten wiatr jest masakryczny, a dziś jeszcze śnieg prosto w oczy będzie walił
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-03-19 o 09:49 |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie ze z tym jedzeniem nie jestem sama. Oliwka w przedszkolu tez zbytnio sama nie je. Zawsze znajdzie jelenia który ja nakarmi. A jak nie znajdzie to nie ma problemu bo ona jeść nie musi.
Ona nie ma ulubionych potraw, jedzenie traktuje jako konieczność. Jedynie z podawaniem lekarstwem nie mamy problemu. Jak powiem ze to lekarstwo to połknie wszystko. Przy dwójce karmienie to masakra. Na początku było tak ze godzinę karmiłam Natasze, potem godzinę karmiłam Oliwke i na koniec godzinę sie doilam.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-03-19 o 10:20 |
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak samo z lekarstwami, zawsze woła jeszcze
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku Pop czym ty ja karmisz
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
P0P
Monka chodziło mi o to że starszy jak był mały to też nie chciał zjeść i nie było tak że miała jeść sam i w końcu zjadł ,nie on nie zjadł ,on calutki dzień potrafił nie jeść i się nie upomniał Mój warzywa uwielbia ale tylko w surowej ,nie pokrojonej postaci wczoraj zjadł: całą paprykę, ogórka ,pęczek rzodkiewek i banana więc samymi warzywami się wyżywi chleba nie lubi,ziemniaków też nie ,mięso lubi ale zależy bo nie raz nie chce i mówi że kości są za zupami nie przepada ,lubi kluchy,pierogi ,kopytka
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie minęła kolejna histeria. A poszło o to, że ja połozyłam posciel na podłodze, żeby ją schować. Podniosłam łóżko, żeby schować pościel a ona uparła się, że mam jeszcze nie chować. Więc tłumaczę, że łózko trzeba zawsze robić, jak już się nie śpi, jak już się przebierzemy z piżamki. i tak bla, bla, bla... a ona dalej swoje. Więc już przestalam się patyczkować i zaczęłam chować pościel. No iwpadła w szał, chciala w nerwach wsio wyciągać. ja nie zwracałam uwagi. zamknelam łózko i usiadlam. Ona chciała koniecznie je znów otworzyc. A, że nie dawała rady (bo ja siedzialam) to wydawala takie okrzyki jakby ją ktoś obdzierał ze skóry, czerwona jak indor sie robiła, cała opluta... i tak z 15 minut./ Próbowałam ją odstawiac w miejsce gdzie chcę jej zrobić "karnego jeżyk" ale żadna siła jej tam nie utrzymała. na koniec juz nie mogła odechu zlapać, zapowietrzała się. Uspokoila się to jeszcze przez 5 minut mówila jakby się jąkała. Z tych nerwów i wysiłu. No i oczywiście mi nerwy tez pusciły, miałam ochote ją za okno wyrzucić ale nie dawałam znać po sobie. na koniec się przytuliła i powiedziala "nie gniewaj się, juz nie będę"- yhm... do następnego razu. Kurcze nie wiem o co chodzi, juz dlugo nie robila takich scen, dało się jej wszytko wytłumaczyć a teraz byle ☠☠☠☠☠☠☠a i lament nie z tej ziemi... minie jej to??
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-03-19 o 10:33 |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Juz poprawilam
.
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak samo jak Lenka tak i Wercia jak dla mnie to anioły i aboslutnie wam nie wierzę w te hieterie
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie karmię
latem zje czereśnie i śliwki prosto z drzewa i maliny z krzaczka... , za to mięso prawie zawsze zje, lubi ziemniaki, makaron, kluski śląskie, kasze... Zje płatki typu owsiane żytnie itp na mleku z dodatkami... Kiedy zima się skończy? My wszyscy zakatarzeni
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
no i niestety, nie uchroniłam Izy
katar ma i pokasłuje od flegmy dałam jej syrop prawoślazowy, sól do noska i odciągamy, później tż nasivin kupi. Mam nadzieję, ze sie nic nie rozwinie![]() Małemu inhalacje pomagają z soli, katar już mu nie cieknie, zgęstniał, oczy ma już normalne nie takie zapuchnięte i czerwone jak w ostatnich 2 dniach, więc jemu przechodzi.
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to skurczy jakichkolwiek brak i całej reszty też. Igor najchętniej je, jak ktoś je - podbierać komuś z talerza lubi, ale sam z siebie, to już mniej. Schaboszczaki owszem Ot jego ulubione menu.Za to owoce zje wszystkie, jeśli nie są zbytnie kwaśne. Prócz kiwi- kiwi zje nawet kwaśne. Więc je kiwi, jabłka, jagody, banany, brzoskwinie, truskawki, maliny, śliwki... wszystko z owoców. Pewnie porzeczek by nie jadł, ale przetestuję latem. Piękna pogoda za oknem, aż oczy same się zamykają... jak mi się nic nie chce.... ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Przyniosę do domu noworodka, a Igor mu sprzeda na dzień dobry katar... no ale wyjścia nie ma. Wracajcie szybko do zdrówka Lind - ja się wczuwam w zakatarzenie. Sama lepsza nie jestem. Mam ładny zielony, głęboko skryty katar. Za to jak dmuchnę.... oooo Panie Aż dziwne, że Kalina w trakcie nie wyskoczy
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieje, że minie. Najgorzej jak przyjdzie i powie że już będzie grzeczna z takimi oczkami zapłakanymi, to mi się też chcę ryczeć bo sobie myślę skąd to się bierze, ale jak dorosły tak dziecko ma jakieś trudniejsze chwile, chole.ra wie. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
zdrówka dla Izy i Kubusia, czyli szczepienie musi być przełożone? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
ile śniegu... |
|||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - było pewne ze Iza sie zarazi. W takiej małej przestrzeni nie masz szans na całkowita izolację. Oby tylko na tym sie zakończyło.
Gdy odebralam Natszke ze szpitala to byłam przeziebiona i przy niej chodziłam w masce. Na szczęście nie zachorowała. Takie małe leżące dziecko jeszcze jest szansa na odizolowanie ale jak sie ma dwoje mobilnych to nie ma szans aby jedno od rugiego sie nie zarazilo.
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pościelą tez nie ma problemu bo zaścielam łóżko i schodzimy na dół ![]() Asiulek przejdzie jej na pewno mojemu z kolei sie poprzestawiało ,jak przedtem chciał zostawać u kogoś tak teraz coś nie bardzo,teraz go zawoziłam do babci to zostawiłam go z podkówką |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Bao zdrówka dla Izy i Kubusia
Evi- Zosia dostaje kinder jajko codziennie, czasami 2 dziennie. Ja kupuje i babcia też. Jak widze że dostała od babci to swoje chowam. Czekolady nie je, najważniejsze są zabawki. Bardzo lubi bawić się małymi laleczkami z jajka. W kuchni mamy stos tej czekolady, bo nikt jej nie je. Moja Zosia prakycznie wszystko zje. Oczywiście na pierwszym miejscu mięsko, kiełbasa, bardzo lubi wątróbke, golonke. Ostatnio jakoś nie chce jeśc nic zielonego, tzn sałaty i pekińskiej. Owoce zje wszystkie prócz kiwi. Bardzo lubi pomidory, ogórki, rzodkiewke, papryke. Pamiętam jak nie chciała jeść papryki to przekonałam ją że fajnie chrupie jak chipsy Nawet platki z mlekiem zaczęła jeść. Zosia z jedzeniem to zupełna przeciwnośc mnie. Ja wątróbki, golonki i innych mięs wogóle nie jadam, jedyne co to kurczaka. Kiełbasy też nie. Za to bardzo lubie sery a Zosia nie.
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mamy autami na xboxie jeździ to mam pełen luz.
Megi idz rodzic bo to też niedobrze tak z rozwarciem i bez tego czopa łazić, bo już takiej bariery tam nie ma ![]() Ja obiad dwudaniowy zrobiony już pierwsze danie za nami, za chwilę drugie. Coś ostatnio o 11 jemy pierwsze danie zamiast drugiego śniadania No i ciasto marchewkowe wkońcu zrobilam, stoi w lodówce i czeka na tz![]() U mnie śnieg pada i pada, kiepski będzie ten pierwszy dzień wiosny. Chyba sama Marzanne zrobię i puszczę rzeką żeby już ta zima poszła sobie. Evi byłam u lekarki dostałam żelazo na receptę Tardyferon. Podobno najlepszy, bo nie ma się perypeti żołądkowych i szybko podnosi żelazo, a co ważne to tylko jedna tabletka dziennie, a nie jak teraz biorę 6
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle sniegu u mnie nasypało, rano z domu nie mogłam wyjść.
a miała być wiosna
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że przejdzie, już miała kilka takich okresów, na szczęście trwały krotko.
Bo u niej to jest tak- jak jest grzeczna to jest, a jak coś przyjdzie to tak z tydzień potrafi dzień w dzień kilka razy dziennie dawać popisy. Teraz jest właśnie ten okres tylko jest cos nie po jej mysli i masakra się robi...
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ananasa tez jadlam przy małym , następnego dnia na porodowce wyladowalam
i akurat następnego dnia był poród.Dajcie jakieś fotki , bo aż mi sie wierzyć niechce ze tyle śniegu u was Madzia i co daje radę w ta grę , a młody gra ? Ja to sie dalej zbieram do kupna i sama nie wiem , ale chłopaki raczej lubią takie gadżety . |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis obiad na szybko. Kotlety z piersi z kurczaka z pieczarkami i warzywa na patelnie z mrożonek
nie przepracowałam się
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zepsuł pms jej sie odbija , piszesz ze tydzień to akurat jak okres trwa . Teorie wynalazlam
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale hmmm... coś w tym jest
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Monka ma swoją gre Sonic&sega takie wyścigi dla dzieci. Tz mu wgrał to też na komputer bo jak się uprze to nie możemy tv pooglądać
![]() Asia ja dzisiaj podobny obiad. Ja robilam mięsko w paski na patelnie do tego cukinia papryka, kilka pieczarek, pomidor , cebulka, i ryż z woreczka, doprawiam solą , sosem sojowym i cury, troche wody żeby się poddusiło, a teraz mam brzuch tak wielki
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Monka- dla Ciebie
ale z tego co wiem to u nas jest wyjątkowo mało śniegu Widok z okna na przedszkole
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
madzia- uwielbiam takie żarcie
Ja niestety zrezygnowałam z szaszłyków bo w leclercu były strasznie drogie papryki, do tego przynajmniej dwie podwójne piersi, boczek, oliwki- za drogo by mnie wyniosło wiec szybka zmiana planów ![]() Ja pokroiłam pierś, dodałam 2 łyżki majonezu, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, podsmażoną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami. I to smażę jak kotlety. bardzo dobre. Są różne wersje tego...
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze małą zapodam jak już zgrywam
Gra w twistera (fajnie uczy się przy tym stron- lewa, prawa- ja kręce zegarem i mówię "prawa/lewa noga na zielony, lewa/prawa ręka na czerwony" itp.)i takie tam...ostatnie to przebieranki jak robiłam porządki w rzeczach na wiosnę i lato, dlatego wsio z innej parafii
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-03-23 o 12:09 |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ale ciagle sypie więc jeszcze możemy mieć sporo śniegu... Nienawidzę już tej zimy.
Wkurza mnie mechanik!!! Taki chwalony i niedrogi ale zapracowany niestety A jutro nie mam jak na korki jechać chyba przełożę Asiulek nie mam pojęcia kiedy wpadniemy, może umów się z Jagodą i wy wpadnijcie do mnie Ona ma auto a Ty wiesz gdzieU mnie dziś mielone (z ukrytą w środku startą marchewką) z ziemniakami i buraczkami...
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spałuję go ![]() Co do spotkania to poczekamy przecież. Co do pogrubionego to... nie wiem czy nadal wiem ciężko z moja orientacją niestety...
|
|
#1920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczepienie jest w przyszłą środę, jeśli małej przejdzie i nic sie nie rozwinie to pójdę, ale powiem kiedy miała katar, ile minęło, a jak nie, to będę musiała przełożyćCytat:
mały non stop ją chce całować w rączkę, nóżkę, buziaczka, ukochać itd. itp. pewnie mu sie ukradkiem nie raz udało jak mnie obok nie było...ale mimo wszystko zarazki w powietrzu w dom są, mimo wietrzenia. Jemu ładnie przechodzi, mała ma delikatny ten katarek, oby tak pozostało![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

, brokuly je , pomidory i ogórki , ziemniaki tylko w postaci pierogow i kluski śląskie itd
.

chleba nie lubi,ziemniaków też nie ,mięso lubi ale zależy bo nie raz nie chce i mówi że kości są
za zupami nie przepada ,lubi kluchy,pierogi ,kopytka

katar ma i pokasłuje od flegmy

Aż dziwne, że Kalina w trakcie nie wyskoczy
szczepienie jest w przyszłą środę, jeśli małej przejdzie i nic sie nie rozwinie to pójdę, ale powiem kiedy miała katar, ile minęło, a jak nie, to będę musiała przełożyć