![]() |
#1891 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
Cytat:
Jak się czujesz rosniesz juz?
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Nanka czuję się okropnie, nikomu nie polecam tego etapu ciąży...
![]() ![]()
#1893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
niee a co to?
![]() Do mnie to chyba jeszcze tak na 100% nie dociera że jestem w ciazy mimo że mdłości ostro o tym przypominają ![]()
#1896 |
Raczkowanie
|
Simon to fajna strona do prowadzenie kalendarza ciąży (objawy, wizyty u lek, waga Twoja, dziecka, itp)
![]() ![]() Swoją drogą właśnie wróciłam od mojej nowej gin wyjaśniłam jak sytuacja wygląda iii.... okazało się że skoro miałam plamienia implantacyjne to nie możliwe żeby to była ciąża pozamaciczna! Jeśli chodzi o płyn poza macicą to każdy go ma co nieco(i nic w tym złego) Absolutnie mam unikać tego lekarza który kazał mi ponownie go odwiedzić w celu usunięcia;/ Z racji że mam tyło zgięcie zaleciła spać na brzuchu, czytać książki tak leżąc by sie mogła powoli odkształcać. Dowiedziałam się również że wit prenatalne warto brać ale od 12tg bo to chemia i lepiej zjeść chociaż jeden owoc dziennie. (mimo że na opakowaniach pisze "dla planujących ciążę i do 12tg") A teraz dobre wieści bąbelek ma już 1,1cm jest pięknie osadzony. Co dalej? Dowiem się 19.05 na wizycie, aczkolwiek jestem dobrej myśli. ![]()
#1897 |
Rozeznanie
|
Kostka super gratuluje
#1898 |
Raczkowanie
|
Kostka gratulacje i miłego czytania książek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udało się, drugi antybiotyk zadziałał, pozbyłam się wreszcie bakterii ![]() ![]() Kosta to cudownie, że wszystko jest wporządku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
Bedę się cieszyć tak na 100% za dwa tyg
![]() ![]()
#1901 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak ma być ciąża to będzie. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Kosta super, że się jednak wszystko w porządku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cicci my z M teraz z tego się śmiejemy i nadal zastanawiamy się jak to możliwe? kiedy to się stało?
![]() |
#1904 |
Raczkowanie
|
kosta, cieszą mnie pozytywne wieści! oby tak dalej
![]() mocno ściskam nasze świeżutkie ciężaróweczki ![]() pozostałe dziewczyny - mam nadzieję, że mocno działacie w kwestii dołączenia do zafasolkowanych koleżanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#1906 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, co u Was?
u mnie jak zwykle pęcherzyki robią co chcą. Dziś się okazało, że się spompowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
hej kobietki.
Jestem po drugiej prywatnej wizycie u specjalisty od nieplodnosci. Jechalam na monitoring ( z nastawieniem na potwierdzenie pcos) i okazalo sie ze jest piekny okraglutki dominujacy pecherzyk, w 12 dc mial 13mm, wiec w poniedzialek moze bedzie szansa inseminacje. Dzisiaj rano bylam na wizycie w poradni leczenia nieplodnosci (zapisalam sie tam 3 miesiace temu), pojechalam z pelna dokumentacja oczekujac ze w koncu NFZ nie zawiedzie i odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach pokieruja nas w dobra strone. wizyta trwala 10 minut, wielmozny doktorek nawet mnie nie zbadal, obejrzal papierki sugerujac ze skoro nasienie dobre i jest owulacja, a leczenie nie trwa dluzej niz rok to mam sie zglosic za 4 miesiace (tylko co mam robic pzrez ten czas, czekac na cud?) bo on nie ma podstaw do dzialania. sugerowal ze mozna zrobic jeszcze inseminacje ("ale jest nieskuteczna..") jakies badania hormonalne, a potem to juz tylko invitro... i po co on tam siedzi jak nawet mnie nigdzie nie pokierowal. Nie zdolowal mnie w ogole, przynajmniej przekonalam sie ze na nfz nie ma co liczyc i trzeba dzialac i sie nie poddawac. wiem ze IUI ma skutecznosc moze 5-20%, ale musze sprobowac chociaz raz zeby sie przekonac ze zrobilam wszystko przeddecyzja o in vitro
#1908 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Rozeznanie
|
Na czekan na @ dzisiaj miałam taki ból jajników ze myślałam ze nie dam rady chodzić masakrycznie uczucie
#1910 |
Rozeznanie
|
No skurczyly...nie przyxhodzilo mi do glowy inne slowko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Rozeznanie
|
Co do lekarzy to sie nie wypowiadam
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cicci miałam to samo na ostatniej wizycie było piękne endo i pęcherzyki przyszłam na kolejne usg a tu cisza i pusto
#1912 |
Zakorzenienie
|
witam, dziewczyny mam pytanie, dopiero od kilku m-cy poczyniliśmy z mężem starania o dziecko, dodam, że wcześniej przez długi czas brałam tabletki anty, na razie bez efektu, ale się nie załamuję, wiem, że to może potrwać. Byłam dzisiaj u gin na kontrolnym badaniu i wykryła mięśniaka 6mm u ujścia macicy. Powiedziala ze nie będziemy nic znim robić, bo jest za mały na zabieg, a poza tym jest umiejscowiony w takim miejscu, że ewentualny zabieg wykluczałby w przyszłości ciążę. Więc jej zdanie jest takie, starać się teraz intensywnie dalej o dziecko, i jeżeli się uda to super, że w ciąży może się powiększać mięśniak, i to wykluczałoby poród naturalny, ale ona nie widzi potrzeby nic z tym robić na razie. ....a jaj mam poważne wątpliwości...że nic nie robiąc mogę spowodować, że mięśniak się powiększy albo pojawią się kolejne, i wtedy dopiero będzie problem z zajściem w ciążę, a stracę kolejne miesiące, albo że jak już zajdę to trudno mi będzie utzrymać ciążę itp...Lekarka kazała mi zrobić teraz (powtórzyć ) badania (takie podstawowe - morfologia, ob, na toksoplazmoze, mocz ) i za pół roku przyjść skontrolować mięśniaka....doradźcie co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-05-10 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Rozeznanie
|
Ale tu cicho
Cześć dziewczyny ![]()
#1915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ty piszesz! o matko ![]() ![]()
![]() |
#1916 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
zastanawiam się, czy moje choroby mają wpływ na niezajście w ciążę ![]() 1) Chor. Hashimoto - od 10 lat się leczę, TSH ciągle mi skacze [rzadko jest w normie, zazwyczaj o 1,0 podwyższone] ale tarczyca nie jest w opłakanym stanie, codziennie przyjmuję Letrox 100 2) Brałam tabletki anty 1,5 roku 3) Tyłozgięcie macicy Jak myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zadomowienie
|
u mnie nerwówka, ciagle mysle czy jak pojade jutro na wizyte to jajko bedzie jeszcze przed owulacja i wystarczajaco duze zeby zrobic inseminacje... oznak owulacji brak... sluzu zero, wiec moze jeszcze mam czas do jutra
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. ![]() Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2014-05-11 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
jade na wizyte na 20.30 - okaze sie czy pecherzyk dojrzal i jest szansa na insemke czy pekl, dolegliwosci: ból w podbrzuszu jak na okres, klucie z prawej strony, temperatura podniesiona 36,9. Myslicie ze juz po owulacji? Dzialan nie bylo bo lekarz kazal sie wstrzymac zeby zachowac jak najlepsze parametry nasienia.
Dzisiaj dzwonila do mnie doktorka, z ktora zalatwialam histerolaparoskopie diagnostyczna, wpisala mnie na termin na 5.06 - teraz sie waham, boje sie i prosze was o pomoc w odpowiedzi na pytanie czy po takim zabiegu moga powstac zrosty, ktore utrudniaja zajscie w ciaze? Duzo sie mowi o dziewczynach, ktore zaraz po laparo zachodza w ciaze, a o powiklaniach malo, mam nadzieje ze ta metoda daje wiecej pozytku niz wyrzadza szkód.
#1920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.