Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 10:44   #1891
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wychodzilyscie za mąż i na stołach były winietki to wy ustaliliście gdzie kto siedzi?
Tak. Choć u mnie troche sie pomieszalo (dalismy liste kelnerom i oni stawiali winietki) i np jeden chlopak siedzial kolo swojej bylej a oni sie nawzajem z calego serca nienawidzili ale i tak było spoko Wg mnie pomocne a jak jest bardzo dużo gości to pomocne tez sa takie tablice przy wejsciu z rozpiską stołów gdzie kto siedzi (u mnie druhny mowily gdzie kto ma sie kierowac bo byly tak jakby 3 mniejsze salki zamiast jednej ogromnej.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:44   #1892
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ta biała

Dziewczynki, szybkie pytanie o promo w Tesco (to od jutra):
Po ile będzie Enfamil 3?

Gazetki nie jestem w stanie znaleźć
ja gazetkę mam na klatce, zaraz Emilkę dam do łóżeczka i skoczę na dół, przy okazji z piesławem, może się w*sra bo Kamil był przed szkołą całe 3 min
Stary 2014-10-01, 10:45   #1893
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Ja tez mialam winietki,nie wyobrazam sobie wesela inaczej,ostatnio bylam na takim bez karteczek i masakra,musielismy ludzi prosi zeby przesuneli sie o jedno krzeslko zeby teść mogl obok tesciowej siedzieć

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-10-01 o 10:56
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:45   #1894
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobiłaś mi dzień, co jak dalej napiszę, wcale nie było łatwe

Zdrówka - strasznie francowata sprawa - miałam, nie polecam

Wiesz co, trudno wyczuć - zależy od pogody... a musisz kupić już? Bo jeśli tak, to bym zaryzykowała - październik, listopad i kawałek grudnia, jeśli będzie jak w zeszłym roku, to spokojnie mógłby pochodzić. Jeśli nie musisz już, to w ogóle bym się wstrzymała i poczekała co się będzie działo

Co nie
Ale mnie nie oszuka i tak wiem, ze chodzi mu głównie o

Można, ja ubieram Ale fakt, że Jaśka "męskości" nikt nigdy nie kwestionował

Fajnie wczoraj było - kupiłam sobie ☠☠☠i.. nie drogą kurtkę - za to i tak z księżycowej ceny zbite (bo w TKMaxx), ale bardzo ładna jest, no i gatunkowo świetna Musze ją sobie na spokojnie jeszcze w domu pooglądać i może ze mną zostanie. Nie kupiłam natomiast spodni - znowu jestem między rozmiarami - więc do pracy będę chodziła w ciążowych
Autka też nie zamówiliśmy, bo negocjacje się nie powiodły... no nic, w Wieliczce 2 tysiące taniej... chyba się karniemy

A cukinia nie dobra? Jaśko szama aż miło

Ja daję w sumie 3 razy - rano i na noc butlę, na drugie śniadanie kasze na mleku. 2 i 3 nie mieszałam, ale rano dawałam 3, a na noc 2, aż mi się puszka nie skończyła. Nic złego się rano nie działo, wiec teraz dostaje tylko 3.

Trochę nietomna jestem, więc dopytam - gdzie takie promo i od kiedy?

No to już piszę, dlaczego nietomna, otóż Jaśko zafundował nam wizytę na ostrym dyżurze w środku nocy. Nic złego się nie zapowiadało - cały dzień ok, wieczorem butlę wszamał i około północy zbudził nas mega kaszel i wieeeelkie
Umyliśmy, przebraliśmy - po drodze kolejne - i ponieważ jego łóżeczko nie nadawało się do użycia, zabraliśmy do nas. Pól godziny i kolejny paw, na pół naszego łóżka i to taki, że Młody zaczął się krztusić...
Więc... karetka, ostry dyżur (na Brochowie, wiec moja trauma wróciła), pobieranie krwi - wyprowadzone totalnie z równowagi, niewyspane dziecko... czekanie na wyniki...
O 4 puścili nas do domu - wyniki ok, temp. brak, biegunki brak - poić, obserwować, gdyby coś się działo wracać... przyczyna nieznana, jak to pani doktor powiedział "wszystko jest możliwe"...
Spalam dzisiaj 3,5 godziny, bo Żuk obudził się 6.30 na mleko
Wypił, zagryzł bułą, połaził trochę i padł... a ja z nerwów zamiast położyć się z nim i odespać, klepię do Was
biedny Żuk mam nadzieje że będzie już teraz tylko lepiej ;* może coś mu stanęło na żołądku ? tak jak ostatnio mojej Lenie wędlina... i też zwracała nieźle ale na szczęście w nocy mieliśmy spokój i już następnego dnia było wszystko oki
Stary 2014-10-01, 10:45   #1895
Zakorzenienie

Rusałko wielkie brawa dla Jasia za piękne postępy!
Stary 2014-10-01, 10:47   #1896
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Vea 44,99zl

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-10-01 o 10:50
Stary 2014-10-01, 10:47   #1897
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie to ma znaczenie, bo po pierwsze chce miec wplyw na to, kto siedzi kolo nas (nie chce np miec t w zasiegu wzroku ) po drugie jesli bym sie zdecydowala na winietki to przed sala napewno bylaby rozpiska gdzie kto siedzi, ewentualnie bylaby osoba ktora by gosci mogla pokierowac[COLOR="Silver"]
My jako para młoda mieliśmy osobny stolik przy którym siedzieli nasi rodzice, babcie i świadkowie z parami, a po obiedzie rodzice i babcie się przenieśli, a do nas przyszli młodzi
U brata TŻ były winietki, ale okropne rozmieszczenie - stoły połączone w literkę L, obok młodych siedzieli świadkowie, rodzice gdzieś na szarym końcu Z jednej strony "młodzież" (czytaj dorośli ludzie po 26 lat + dzieci po 6 lat ), z drugiej strony wymieszani dorośli - wujkowie, ciocie. Nikt z nikim nie rozmawiał.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 10:54   #1898
Aaamelkaa
Zakorzenienie

www.iulotka.pl/tesco
Trzecia gazetka - katalog

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Vea od dzisiaj w rosku enfamil 3 jest za, 45,89
Mi pokazuje ze 2,ale pewnie dlatego ze my przed roczkiem

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-10-01, 10:59   #1899
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

zdrowka

i jak sie czuje teraz? lepiej?

my je kupilimy, sa super
jako kapciuszki i osłonki do wozka, oraz pierwsze proby w chodzeniu
moj wielkostopy ma rozm. 22

musze sie pochwalić

Jasko od kilku dni wstaje (na srodku podlogi) bez podparcia na kilka sekund, probuje tez zrobic jakies kroczki, i na pupe ciagle upada
oczywiscie wszystko musi zrobic sam i jak chesz mu pomoc to sie tylko denerwuje
wspina sie na łóżko i nawet czasem pieknie z niego schodzi
co chwile kombinuje co tu spsocic
z krzesłem lub czymkolwiek innym nadajacym sie do pchania zasuwa jak szalony
poza ty coraz wiecej gada po swojemu i ciagle sie usmiecha.
aa i sie buntuje jak czegokolwiek mu zabronie jest podkowka i płacz

przepraszam ze taki blog, ale taka dumna z niego jestem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

aa mam prosbe

padła mi suszarka do wlosow, potrzebuje czegos nowego. chce zeby miała jonizację, chłodne powietrze i duza moc, macie cos godnego polecenia?
dla Jasia

ja się wlasnie trochę stresuje że coś jest z Leną nie tak niecały miesiąc roczek a moje dziecko nie stoi samo nawet przy łózku tzn sama nie staje co mnie martwi a dzisiaj idziemy do lekarza bo wciąż ma ten katar to będę z babką gadać bo mnie to okropnie martwi
Stary 2014-10-01, 11:01   #1900
tassia
Zakorzenienie

Ale pospalam. Właśnie wstalismy. Maciuch dziś obudził się o 7 i padł o 8 a wstał 10minut temu. Najlepsze ze o 8 poszlam się kąpać i myślę sobie: może pospi jeszcze 20minut wiec się zdrzemne. I polozylam się z ręcznikiem na mokrych włosach. Po 3godzinach moja fryzura może startować w jakimś fryzjerskim konkursie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:02   #1901
angelikada
Wtajemniczenie

wrzuci ktoś fote tych chusteczek z tesco co tak polecacie ?? :pro si:
Stary 2014-10-01, 11:02   #1902
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Tak długo mnie nie było, że pochwale się Mają
Nie chodzi, ale sama wstaje w łóżeczku, przy meblach i trzymając się ich przesuwa się. Raczkuje jak oszalała po całym domu. Ostatnio stała się złośnicą i jak coś jej nie pasuje, to przechyla się do tyłu i uderza plecami - jak ma poduszkę za sobą to ok, gorzej jak siedzi na podłodze, czy opiera się o ścianę Mówi super "daj!" i "nie"(ostatnio jak byliśmy u moich rodziców i rozbierałam ją do kąpieli mówię do niej "spodnie w dół - pieniądze na stół!" a Mai wyrwało się "nie mam!" śmialiśmy się z TŻ do upadłego ), pokazuje jaki ma brzuszek duży, ile ma zmartwień na głowie, puka się w głowę (jak coś ktoś źle zrobi, lub ona), tuli misie i je całuje co chwilę, załatwia się na nocniczku, je sama, naśladuje zegar "tik-tak", psa, kota, krowę, małpkę i świnkę (świnka wychodzi jej najlepiej ), reaguje na zakazy, samodzielnie ogląda książeczki i próbuje po swojemu opowiadać, pyskuje po swojemu To tyle co do chwalenia się

Aaa i jeszcze robi jedną dziwną rzecz - w trakcie raczkowania zatrzymuje się i pluje na podłogę aż zrobi się mokra plama, przechodzi dalej i znów to samo

Mama foka
Stary 2014-10-01, 11:05   #1903
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak wychodzilyscie za mąż i na stołach były winietki to wy ustaliliście gdzie kto siedzi?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja chciałam winietki, ale połowa gości się oburzyła, że jak będą poustawiane miejsca gdzie mają siedzieć, to oni nie przyjdą W sumie nie wyszło najgorszej - były dwa duże stoły, przy jednym siedziała moja rodzina, przy drugim rodzina TŻ, a i tak wszyscy się razem bawili - jak już są po %% to nie ma znaczenia gdzie siedzisz, po obiedzie każdy się przemieszcza
Byłam też na dwóch weselach gdzie były winietki i goście mieli miny nietęgie - po pierwsze - znajdź swoje nazwisko na winietce, gdy wesele jest na 100 gości, druga sprawa - nie zawsze będzie Ci odpowiadać towarzystwo. Ja źle wspominam wesele brata TŻ - naokoło siedzieli ludzie od strony panny młodej, w ogóle nie dało się z nimi porozmawiać + pili do upadłego i wlewali alkohol do wina kiedy inni tańczyli
dlatego ja miałam listy przed wejściem na sale gdzie jest który stolik i gdzie kto siedzi i wiedziałam mniej więcej kto z kim chce siedzieć i było ok

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja miałam winietki i to był strzał w 10! goście zadowoleni i ja usadzałam z P.
dla mnie to samo!
Stary 2014-10-01, 11:05   #1904
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dla Jasia

ja się wlasnie trochę stresuje że coś jest z Leną nie tak niecały miesiąc roczek a moje dziecko nie stoi samo nawet przy łózku tzn sama nie staje co mnie martwi a dzisiaj idziemy do lekarza bo wciąż ma ten katar to będę z babką gadać bo mnie to okropnie martwi
Nie martw się - każde dziecko jest inne. Maja miała w niedzielę roczek i w łóżeczku wstała dzień po swoich urodzinach, mimo że kilka dni wcześniej zaczęła wstawać przy meblach i na dużym łóżku. I na pierwsze kroki przyjdzie czas Ale jak masz być spokojniejsza, to jasne, że warto zapytać lekarza

Mama foka
Stary 2014-10-01, 11:06   #1905
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tak. Choć u mnie troche sie pomieszalo (dalismy liste kelnerom i oni stawiali winietki) i np jeden chlopak siedzial kolo swojej bylej a oni sie nawzajem z calego serca nienawidzili ale i tak było spoko Wg mnie pomocne a jak jest bardzo dużo gości to pomocne tez sa takie tablice przy wejsciu z rozpiską stołów gdzie kto siedzi (u mnie druhny mowily gdzie kto ma sie kierowac bo byly tak jakby 3 mniejsze salki zamiast jednej ogromnej.
masakra dlatego ja byłam dzień przed i sama wszystko stawiałam na stoły
Stary 2014-10-01, 11:06   #1906
ja-ika
Zakorzenienie

No niestety sprzątaczka zabrała gazetki
ale widziałam tą gazetkę http://tesco.okazjum.pl/gazetka/gaze...0-2014,9072/1/
Stary 2014-10-01, 11:06   #1907
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie wiem jakie motyl wrzucała, ale chyba bardziej śniegowce ??

Ja chce takie kupić.

http://www.decathlon.es/zapatillas-a...d_8278587.html
tak motyl sniegowce zapomnialam ze to Hiszpania

fajne buciki :

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:08   #1908
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jaika kapsułki chyba trochę drogie są jednak
mi tam z tego tchibosa tlko jede rodzaj kawy na 5 smakowal wiec nie wiem czy sie opalca ;D

mok tz ma w domu zwykly przelewowy ekspres i kawa wychodzi przeboska, no tlyko wiadomo mleka nie spieni

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Ja chciałam winietki, ale połowa gości się oburzyła, że jak będą poustawiane miejsca gdzie mają siedzieć, to oni nie przyjdą W sumie nie wyszło najgorszej - były dwa duże stoły, przy jednym siedziała moja rodzina, przy drugim rodzina TŻ, a i tak wszyscy się razem bawili - jak już są po %% to nie ma znaczenia gdzie siedzisz, po obiedzie każdy się przemieszcza
Byłam też na dwóch weselach gdzie były winietki i goście mieli miny nietęgie - po pierwsze - znajdź swoje nazwisko na winietce, gdy wesele jest na 100 gości, druga sprawa - nie zawsze będzie Ci odpowiadać towarzystwo. Ja źle wspominam wesele brata TŻ - naokoło siedzieli ludzie od strony panny młodej, w ogóle nie dało się z nimi porozmawiać + pili do upadłego i wlewali alkohol do wina kiedy inni tańczyli
bez urazy ale troche burackie zachowanie
to twoj slub , ja bym powiedziala by nie przychodizli

Aleksander
Stary 2014-10-01, 11:10   #1909
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mi tam z tego tchibosa tlko jede rodzaj kawy na 5 smakowal wiec nie wiem czy sie opalca ;D

mok tz ma w domu zwykly przelewowy ekspres i kawa wychodzi przeboska, no tlyko wiadomo mleka nie spieni

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Sa tez ekspresy z ta rurka do robienia piany z mleka

Myslalam ze tylko ja to pomyslalam

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:11
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 11:12   #1910
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Lola to akurat było wesele brata TŻ i byli to goście od strony panny młodej - chłopcy w wieku 19-22 lat - zachowywali się jakby pierwszy raz alkohol pili W sumie widziałam tych ludzi pierwszy i ostatni raz na oczy właśnie na tym weselu.

Aaa chodzi Ci o akcję z winietkami - dobrze rozumiem?
Akurat tak powiedziała moja matka chrzestna, także...

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:14
Stary 2014-10-01, 11:14   #1911
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Lola to akurat było wesele brata TŻ i byli to goście od strony panny młodej - chłopcy w wieku 19-22 lat - zachowywali się jakby pierwszy raz alkohol pili W sumie widziałam tych ludzi pierwszy i ostatni raz na oczy właśnie na tym weselu.
tu chodzilo o to ze Twoja rodzina mowila ze jak beda winietki to nie przyjda na slub

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:15   #1912
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
tu chodzilo o to ze Twoja rodzina mowila ze jak beda winietki to nie przyjda na slub
Tak, tak już ogarnęłam - odpisałam wyżej o kogo głównie chodziło.

Mama foka
Stary 2014-10-01, 11:16   #1913
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Sa tez ekspresy z ta rurka do robienia piany z mleka

Myslalam ze tylko ja to pomyslalam

a to widzisz nie orientowalam sie w przelewowych, bo nie mam zamiaru kupwoac ale fajnie wiedziec

Aleksander

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 11:17   #1914
butterfly20
Zakorzenienie

jak to możliwe,że tyle popisałyście?:P chyba przez pogodę?

Vea współczuję nocki

Tuśki jeszcze nikt nie wziął za chłopca, ale pewnie dlatego,że jej wiążę lub spinam włosy.

ok nadrabiam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:21   #1915
Zakorzenienie

agusia pięknie Ci Maja ruszyła z postępami

A co do tych winietek to ja byłam przez ostatnie 3-4 lata na jakis ja wiem, z 10 albo i wiecej weselach i tylko na jednym (typowym wiejskim, gdzie cala wies gotowala i robila je w remizie) nie było winietek. Takze nie sadze zeby teraz sie ktos obrazal, bo nawet jesli to sie komus nie podoba to taka jest moda. I naprawde jest wtedy luzno i bez spiny i nikt sobie zebow nie wybije bo ktos kogos podsiadl (zanim wodka nawet zostanie podana ). Ogolnie wszystko zalezy kogo zapraszasz, ile bedzie gosci etc bo czasem to obejdzie sie bez tego, a czasem naprawde ciezko zsynchronizowac ludzi.
Stary 2014-10-01, 11:22   #1916
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

agusia rozumiem,
nieładnie powiedziala tym bardziej tak wazna osoba i tym brdziej ze winietki wg mnie dosc blaha sprawa jak na odwolanie przybycia na wesle...

Aleksander
Stary 2014-10-01, 11:22   #1917
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chyba kupię na zimę buty z decahtlonu dla Korna, ocieplane, miękka podeszwa jak w attipasach.
ja kupię te śniegowce tak do latania po śniegu,ale dopiero jak będzie śnieg. bo tak to chcę kupić z Bartka, ale one są bardziej zamszowe i elegantsze, to po śniegu się nie nadadzą.

Cytat:
nie wiem jakie motyl wrzucała, ale chyba bardziej śniegowce ??

Ja chce takie kupić.

http://www.decathlon.es/zapatillas-a...d_8278587.html
no to takie na naszą polską zimę raczej nie dadzą rady. ale u Was to inaczej

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

zdrowka

i jak sie czuje teraz? lepiej?

my je kupilimy, sa super
jako kapciuszki i osłonki do wozka, oraz pierwsze proby w chodzeniu
moj wielkostopy ma rozm. 22

musze sie pochwalić

Jasko od kilku dni wstaje (na srodku podlogi) bez podparcia na kilka sekund, probuje tez zrobic jakies kroczki, i na pupe ciagle upada
oczywiscie wszystko musi zrobic sam i jak chesz mu pomoc to sie tylko denerwuje
wspina sie na łóżko i nawet czasem pieknie z niego schodzi
co chwile kombinuje co tu spsocic
z krzesłem lub czymkolwiek innym nadajacym sie do pchania zasuwa jak szalony
poza ty coraz wiecej gada po swojemu i ciagle sie usmiecha.
aa i sie buntuje jak czegokolwiek mu zabronie jest podkowka i płacz

przepraszam ze taki blog, ale taka dumna z niego jestem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

aa mam prosbe

padła mi suszarka do wlosow, potrzebuje czegos nowego. chce zeby miała jonizację, chłodne powietrze i duza moc, macie cos godnego polecenia?
brawa Jaśku!!!!!

Cytat:
Dziękuję Ci baaardzo
Skoczek już zakupiony - prababacia się pospieszyła Wiesz co, Janek widział krowę u znajomych jakiś miesiąc temu i zainteresowany był bardzo - ogryzał jej rogi, pchał, wspinał się. Skakanie pewnie kiedyś też zatrybi

Jeździk chyba odłożymy na wiosnę - po domu niespecjalnie jest metraż na jazdy, a na dworze co raz brzydziej będzie, więc chyba nie do końca chcę, żeby mi się w błocie taplał

Brawa wielkie do Jasia

Mam Phillipsa Salon Dry Control - taką biało-srebrną- ma trzy temperatury (w tym chłodne), dodatkowy zimny nawiew, dwie prędkości wiania, można włączyć jonizowanie, dyfuzor i szczelinę.
Mam ją dwa lata i kocham miłością wielką
ja też i polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 11:22   #1918
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jak to możliwe,że tyle popisałyście?:P chyba przez pogodę?

Vea współczuję nocki

Tuśki jeszcze nikt nie wziął za chłopca, ale pewnie dlatego,że jej wiążę lub spinam włosy.

ok nadrabiam
Tusia to ma takie włoski że Pola to może w zerówce takie będzie miała

Pogoda jest fajna, pochmurnie ale ciepło. My juz zaliczylysmy spacer, bylysmy na hustawkach, a ja jak glupia siedzialam na takiej jakby miekiej macie co wykladaja place zabaw i wracalam do domu z całą mokrą dupą jakbym sie zlała w gacie

W ogole mam przez tydzien spokoj z obiadami bo moja siostra bedzie kucharzyc na jachcie w grecji przez tydzien i trenuje obiady u mnie w mieszkaniu i pozniej ja je zjadam
Stary 2014-10-01, 11:28   #1919
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
my mieliśmy okrągłe stoły i zrobiliśmy tablicę z planem stołów- był nr stolika i napisane na liście kto tam powinien siedzieć, ale już konkretnego miejsca nie narzucaliśmy

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

a z kolei na weselu mojego brata było ciekawie stoły były podłużne, chcieliśmy zrobić winietki,ale jak zrobiliśmy burzę mózgów to się okazało,że rodzina szwagierki jest taka skłócona,że ciężko nam wymyślić jak ich usadzić. z drigoej strony mój brat bywał z nimi na weselach i mówił,że jak nie ma winietek to oni się jak głupi najpierw rzucają do stołów i rezerwują sobie miejsca, a dopiero potem zajmują się Parą Młodą. W końcu wymyśliliśmy tylko taki podział,że na stołach były kartki "Rodzina Panny Młodej" i "Rodzina Pana Młodego". tamci się sami pousadzali, a nasza rodzina nie ucierpiała,że ktoś im się niemal ładował na kolana

Stary 2014-10-01, 11:33   #1920
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że pierwsze buciki nie mogą być używane, bo kształtuje się stopa.
Ale to nie chodzi o pierwsze buciki tylko wszystkie buciki dopoki stopa sie nie uksztaltuje. Wiec pewnie do ktoregos tam roku zycia.
Moze natala wie?

Cytat:

A od kiedy? Od już? Coś mi dzisiaj szukanie nie idzie

Pytanie o Odkrywczy Domek:
macie taki czy taki... czy w ogóle jakiś inny?

Mocno myślimy nad prezentami dla Jaska - czytaj cała rodzina kazała powybierać
Na pewno dostanie skoczka-krowę, Teściowa chciała autko-jeździk, ale wydaje mi się, że za wcześnie - Żuk auta kocha, ale na pupie nie usiedzi
Zastanawiamy się więc nad jakimś fajnym autem, albo takim bardziej interaktywnym traktorem albo arką - z tej serii genialny jest statek piracki, ale Janek chyba jeszcze za mały... Widzieliśmy też fajną kostkę edukacyjną - każdy bok z czymś innym... oj, dużo tego jest... pytanie co go zainteresuje

Ten pierwszy i jest cudowny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
może jakieś ząbki wychodzą i dlatego

od jutra
Dziewczyny pisały o tym pierwszym odkrywczym domku, ale ten drugi też super, nie widziałam jeszcze takiego
Co do prezentów, to też mnie wszyscy pytają co kupić
Ta kostka jest fajna
http://allegro.pl/29-21-cm-ogromna-e...580634850.html
Kiedyś Samba dawała zdjęcie autobusu zabawki i pisała, że świetny, ale nie mogę znaleźć

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny opłaca się kupić ekspres na kapsułki? Jeśli tak to jaki? Kawę piję 2x dziennie, czasami mój małżon też i Kamil piłby czekoladę, bo się napalił także dziennie ok 4 kapsułek by schodziło
Nie opłaca się
Ja miałam i oddalam znajomym.
Jesteś ograniczona do jednego rodzaju kawy
A w przeciągu roku wydasz tyle kasy ze lepiej kupić ekspres profesjonalny za ponad tysiąc złotych

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości