![]() |
#1891 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Co do badań przywracających się nie wypowiem, bo nie wracałam i nie wracam w ciąży do pracy... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Co do usg, to ja chodzę prywatnie, więc pewnie musiałabym mu powiedzieć "Panie doktorze, chcę usg". No ale na następnej wizycie zrobimy, chcę wiedzieć co maleństwem czy jeszcze takie maleństwo czy rośnie ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Co do tych badań przywracających... to dobrze rozumiem, że po powrocie z L4 i potem macierzyńskiego trzeba robić badania ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Wtajemniczenie
|
Tak Zanet, jak nie ma Cię w pracy dłużej niż 30 dni, bo L4 bo macierzyński to musisz zrobic badania
![]() ![]()
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na jaki tydzień przypada Ci następna wizyta? Bo ja idę 10 października, tj. w 35t6d Cytat:
![]() Ja robiłam tak, że oplatałam małą lewą ręką i dłonią trzymałam pod paszką ( jej lewą) a kark na przedramieniu, reszta była w wodzie, wody niedużo, pieluszka na spodzie. Ta tetra szybko mnie zaczęła denerwować i w sumie przeszkadzać więc chyba już w 3-4 kąpieli nic nie kładłam na spód ![]() Cytat:
![]() Ja też nie mam siły i ochoty sprzątać, nic nie zrobiłam poza ubraniem jednej partii ciuszków, i tyle. Cytat:
![]() w szlafrokach nie chodzę w ogóle, mam jeden jakiś cienki i bardzo stary, więc ten wezmę. W szpitalu prawie nie uzywałam szlafroka. Cytat:
![]() Moja w nocy się tak wypycha, w ogóle w nocy szaleje ... Dobrze Ci idzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za Jasia ![]() Cytat:
![]() Jeszcze co do torby to wątpię czy wszystko mi sie zmieści w tej co pożyczyłam od teściowej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- 44 dni do terminu porodu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() coś mi się tu nie kalkuluje, bo tp mamy ten sam :P W ogóle jakoś tak mi się ułożyło, że będę mieć 3 wizyty z rzędu (co tydzień) heh 08.10 - usg, przepływy, myślę że gbs 14.10 - bo kończy mi się l4 21.10 - bo kiedyś się zapisałam na nfz a 2 tyg z hakiem później - TP ![]() Co do torby....myślałam, że pożyczę od rodziców najmniejszą jaką mają (to taka na wyjazd 2-dniowy), ale jak włożyłam do jednego kartonu wszystkie te podpaski, podkłady i inne rzeczy niezbędne ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-25 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie tez kupie wode i jakies przekaski- wrzuce do torby to juz bedzie z glowy
![]() u mnie do tp 38 dni.....
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-25 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja uwielbiam szlafroki i mam na stanie w domu trzy. Do szpitala mam nowy- przed kolano jakby z cienkiego polaru- w fakture minky. Wczoraj gadalam z kolezanka (ta ktora rodzila 34godz.). Rodzila tak dlugo bo polozna kazala jej pic wode- suma sumarum miala pecherz pelny. Rozwarcie na 10 cm- maly sie wypychal na zewnatrz ale ten pelen pecherz powodowal cofanie sie jego. I tak sie meczyla tyle godzin. Pozniej juz sil nie miala przec i postanowili o cc.
#1899 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam ostatnią @ 1 lutego i wg tego wychodzi 8 listopada. Fajnie, że mamy wizytę w tym samym tygodniu ciąży, porównamy sobie bobasy choć stawiam, że moja będzie większa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym przypadku to nie wiem, jak tylko jeden dzień i jak z wyliczaniem kasy za zwolnienie i macierzyński. Któraś z dziewczyn pisała, że dostała podwyżkę, tylko czy to się liczy? Ja mam w październiku podwyżkę, malutką bo 1% za staż pracy, ale zus wylicza za ostatni rok z zarobków, to odczuję to dopiero po powrocie z macierzyńskiego. I jeszcze jedno. Kiedyś pisałyście, ze budżetówka, to co rok podwyżka jakaś skromna, ale jest. U mnie nie było podwyżki od 6 lat, żadnej. Jedyne pieniądze, jakie dodatkowo dostałam, to właśnie to stażowe 1% za każdy rok po 5 roku pracy oraz kwoty wywalczone przez moją cudowną szefową, która co jakiś czas negocjuje ostro jakieś podwyżki dla dziewczyn pracujących u mnie w dziale, w związku z rozszerzaniem przez nas na własny koszt kwalifikacji i awansem na wyższe stanowisko. Musi też walczyć ze zwiazkami zawodowymi (u mie jest Solidarność), bo te niejednokrotnie próbowały blokować wypłatę premii. Zwyczajnie się już gubię w tych finansowych sprawach i strasznie złoszczę, jak słyszę, że w Sanepidzie jak pracuję, to mam tyyyyyyyle kasy.
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jakoś inaczej liczymy sobie dni ![]() moja w 32 tc miałam 1850g ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1902 |
Wtajemniczenie
|
popatrzyłam sobie na listę i patrząc po tp jestem jedną z ostatnich
![]() niektóre będą miały juz miesięczne bobasy, a ja dopiero będę na porodówce, zakładając, że wszystko pójdzie planowo no i będę miała w głowie Wasze porodowe historie ![]() ![]()
#1903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dużo piłam i miałam pełen pęcherz, trochę się posikałam przy parciu, to położna szybciutko założyła cewnik, sprawnie ściągnęła resztę i tyle, chwilkę to trwało.
![]() |
#1904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne , a nie mogla sie wysikac? mogli jej cewnik zalozyc przeciez ja mialam cewnik zalozony po porodzie, pamietam ze chwile po tym jak urodzilam to czulam takie parcie na pecherz ze myslalam ze zleje sie na lozko , malz pomogl mi wstac i poszlam do wc a tam ani kropla, no to zalozyla polozna cewnik i odrazu ulge poczulam na drugi dzien juz normalnie siku lecialo
![]() |
#1906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna...tyle się męczyć tylko przez pęcherz... czyli wychodzi na to, że nie pić w trakcie akcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu, ale cewnik mnie jakoś przeraża ![]() nigdy nie miałam założonego...i jakoś mnie to straszy ![]() no ale jak mus to mus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam znajomych w Urzędzie wojewódzkim i w UM i oni maja podwyżki inflacyjne co rok ale tez nie jest to jakaś zawrotna kwota ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeden dzień w tą czy w tamtą z terminem, to już nie ma znaczenia. TZ ma wolne to śpi, nawet śniadania nie zjadł, bo tęsknie spoglądał w kierunku kuchni i dawał mi sygnały, że bardzo chciałby, zebym mu leczo podgrzała i podała, ale jakoś nie wyraziłam entuzjazmu, więc zasnął głodny. Chyba sobie seriala włączę ![]() Ja jem owsianke, ale bardzo lubię i jem rano codziennie ![]()
![]() |
#1911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zakładanie takiego cewnika boli? Nigdy nie miałam zakładanego ![]()
![]() |
#1912 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Witam sie od razu z rana bo znowu mi dnia zabraknie tak jak wczoraj ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się wzięłam wczoraj za szycie. Kocyk Minky juz czeka na swojego właściciela ![]() ![]() Kostka ja tą kocyko-kołderkę przepikuję przez środek aby wszystko się kupy trzymało ![]() ![]() Silesianna ![]() Dziewczyny przeprszam ale zmykam... szkoda mi dnia ! Jakiegoś powera dostałam ![]() Miłego dnia i jesli dziś któraś wizytuje to trzymam ![]() Spróbuję zajrzeć później ![]() PS Ja wcale nie wchodzę na październikowy wątek... nie chcę się niepotrzebnie nakręcać i siać paniki ![]()
#1913 |
Raczkowanie
|
Żanet, podejrzewam, że będzie nam na tyle wszystko jedno, tzn. będziemy chciały się wysikać za wszelką cenę, nieważne przy pomocy czego/kogo, że nawet damy radę z cewnikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to mam obrotną szefową, która walczy o każdy pieniądz dla nas i dodatkowe zlecenia i bardzo fajne koleżanki w oddziale, więc bardzo chcę tam dalej pracować ![]() ![]()
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu trzeba... Cytat:
![]() A z drugiej strony jak nie podpisze tego aneksu teraz to on chyba musi czekac na mnie w mojej teczce osobowej az wroce, nie moga go wyrzucic po prostu..? Dobrze mysle? Nawet jezeli zmieni sie dyrektor (bo to nam grozi po wyborach) aneks musi na mnie czekac po macierzynskim..? Bo na dzien dzisiejszy i tak podwyzka nic mi nie zmienia bo macierzynskie jest przeciez liczone ze sredniej z 12 miesiecy.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1919 |
Rozeznanie
|
Rosalie gratki 9 miesiaca
Zanet super wiesci po wizycie ![]() Sweet cieszę sie ze Was wypuscili ![]() Sloneczko kolejny tydzien super ![]() Marta jak tam, co tam u Ciebie? Aleaaa fajnie sie wypchal tak slodko Ela kciuki za wizyte Paulinka zazdroszczę zdolnosci ja jakbym sie wzięła za szycie to pewnie krzywe ufo by wyszlo :P Ja dzis wstalam z miekkim brzuchem jeju jaka ulga oddychać normalnie ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-25 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
Paulina - dzieki, wlasnie mi sie wydawalo, ze te bebechy
beda fruwaly ![]() Cytat:
![]() Mam kolezanke ktora pracuje w Ka-im sanepidzie i zarabia marnie tzn. podobnie jak ja w budzetowce, tyle, ze maja premie kwartalne w regulaminie i one im wyrownuja troche te zarobki ale tak to bez szalu a to wojewodzki sanepid, od paru lat to wogole sie boja, ze im zlikwiduja laboratorium bo caly czas strasza, ze bede wynajmowac prywatne i taniej to wyjdzie... Wiec lekko nie jest.. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Bardziej myslalam zeby uderzyc do Radcy Prawnego, albo poprosic kadrowa zeby udala sie do naszych i ich zapytala...tylko to jej dobra wola... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-25 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.