|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1893 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
cienko, nie?
Patrzcie, a mowili w innym watku, ze po podstawowce i gimnazjum to najwieksze mozgowce sa. Smialysmy sie. I co? I wyszlo, ze owszem, pomyslunek maja lepszy niz te bidy po studiach co kredyty biora na mieszkania.
#1895 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie na osiedlu jest takie ładnie zlokalizowane mieszkanie niezamieszkane - są nawet naklejone takie taśmy jak to po eksmisji. Indywidualne wejście, okna na dwie strony budynku, nie wiem czy nie z 80m będzie miało ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2014-11-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a w przyszłym roku się zgłoszę do SzP żeby mi darczyńca kupił samochód, bo to jednak trochę od centrum jest ![]() co prawda mogłabym jeździć autem tżta, ale mi się nie podoba. więc rozumiecie same, chciałabym jakiś nowszy model żeby godnie żyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | ||
Zakorzenienie
|
Patrzcie, co znalazłam na fb
Cytat:
Cytat:
czy mi się wydaje, czy linkowałyście takie przypadki ![]()
'Cause for all we know we might be dead by tomorrow. Edytowane przez a34 Czas edycji: 2014-11-28 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Crazy turtle lady
|
"Pani Jadwiga (78 l.) wraz z mężem Panem Zygmuntem (81 l.) tworzą szczęśliwą, kochającą się rodzinę. W tym roku obchodzić będą 40 rocznicę ślubu.
W trudnej sytuacji materialnej rodzina jest od 10 lat, kiedy to Pan Zygmunt bardzo podupadł na zdrowiu i przestał pracować. Pan Zygmunt choruje na rozedmę płuc, astmę oskrzelową i serce. Rodzina na co dzień boryka się z problemami finansowymi, zdrowotnymi jak i z trudnym dostępem do lekarza, sklepu czy urzędu, które znajdują się 15 km od miejsca zamieszkania. Małżonkowie nie mają samochodu a autobusy kursują rzadko, więc trzeba polegać na pomocy sąsiadów. Utrzymują się z renty pana Zygmunta oraz zasiłku pielęgnacyjnego pani Jadwigi. Łączny dochód rodziny to 1580 zł, zaś po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania i leków na życie pozostaje 182,5 zł na jednego członka rodziny." Ciekawe co na to osoby "aktywnie poszukujące pracy od 20xx...." |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
mozna pobierac tylko jedno swiadczenie, to jesli chodzi o pana zygmunta
![]() |
#1906 |
nyan nyan ^^
|
Z fejsa:
ABC: Madzia O-wicz, Klaudia Markocka (i inne osoby) - a jak odniesiecie się do tego? 1. "Pani Elżbieta (44) i jej maż Karol (46) mieszkają z córką Anną (22), jej córeczką Zuzia (2), synem Mariuszem (19) i ciężarną partnerką Mariusza- Justyną (17). Państwo są dumni ze swoich dzieci, że potrafiły ułożyć sobie życie". Dumni , że ułożyli sobie życie? Jak ułożyli? Jakie ich dzieci mają/będą mieć warunki do rozwoju? 19 letni chłopak płodzi dziecko z nieletnią i sprowadza ją do domu ... Pliz. 2. "Pani Kasia (23) i pan Adam (28) wychowują córki: Wiktorię (4) i Sandrę (2). Pani Kasia jest w ciąży. Trudna sytuacja rodziny trwa od 3 lat" . Trudna sytuacja od 3 lat, dwuletnia Sandra i kolejna ciąża- no bomba. Czy logicznym jest rodzenie kolejnych dzieci w tej sytuacji? 3. ''Pan Robert (39 l.) i Pani Beata (40 l.) wychowują sześcioro cudownych dzieci: Annę (16 l.), Michała (13 l.), Karolinę (10 l.), Mariusza (6 l.), Kasię (5 l.) i Paulinkę (2 l.). Rodzina znajduje się w trudnej sytuacji od 8 lat, kiedy to Pani Beata, z powodu likwidacji zakładu, straciła pracę. Rok później kobieta urodziła czwarte dziecko, następnie kolejną dwójkę. '' Trudna sytuacja od 8 lat i następna 4 dzieci? No proszę, przecież to aż śmieszne. Na takie rodziny trzeba by założyć osobny temat.28 min. temu · Lubię to! YZX Błagam..moderacja..nie pozwólmy aby na tej stronie w taki sposób oceniano rodziny.. No cóż, nawet największe kwiatki nie robią na niektórych wrażenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że wiecie, że od paru dni można taniej kupić gry na Xboxa
![]() ![]()
#1908 |
Konto usunięte
|
zerknęłam na fejsa szlachetnej paczki i znalazłam komentarz w stylu "gdzie można się zgłosić do paczki" czy jakoś tak. weszłam na profil tej pani, zobaczyłam zdjęcia. mam ochotę do niej jechać z miotaczem ognia tak mi ciśnienie podniosła.
więcej nie napiszę, bo nie wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Przejście z renty na emeryturę zazwyczaj jest korzystne finansowo, ten pan już 10 lat temu mógł być na emeryturze (skoro na nią nie poszedł widocznie nie miał do niej prawa? raczej korzystniejsze jest pobieranie emerytury i zarabianie dodatkowo)
Gdyby ta pani pracowała też by miała jakieś świadczenie. edit:doczytałam, że czasami renta jest wyższa niż emerytura, co za kraj ![]()
![]() Edytowane przez eibhlin87 Czas edycji: 2014-11-28 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam o swiadczeniach a poza tym nie bede gdybac ani sie czepiac, bo nie wiem dlaczego w tej akurat rodzinie jest tak a nie inaczej. Ale tak na zdrowy rozum. Mieszkaja w jakiejs dziurze zabitej dechami (gdzie nawet dzis autobusy malo co jezdza,to jak to musialo wygladac x lat temu) pani pewnie nie miala jak podjac pracy w mlodosci a tearz chyba tez nie uda jej sie tymi autobusami widmami dojezdzac do jakiejs pracy w miescie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-11-28 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Konto usunięte
|
<3 fenkju
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Ze tak sie wprosze
![]() Zgadzam sie ze wszystkim co tutaj piszecie(o dziwo wczesniej tak na to nie patrzylam ![]() Przesada jest tylko dla mnie nazywanie dzieci bachorami itd... O ile pan X i pani Y zasluzyli na to co maja(a raczej czego nie maja ![]() Co do prosb o kompuer czy play station no to coz sie dziwic, czasy w ktorych zyjemy i brak wychowania robia swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Konto usunięte
|
jezu kobieto przestań XD slabo mi sie robi jak widze te obrończynie uciśnionych. serio.
słowo bachor z drzewa nie spadło, to pejoratywne określenie niefajnych dzieci. a jak widzę 12 latke która na fejsa wkleja browary i inne "śmieszne zdjęcia" to jak ją mam nazywać? "rumiana pociecha" ? "pomazaniec boży" ? "gwiazdka z nieba" ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, łyżka miodu w beczce dziegciu
![]() ja donoszę, że nasza pani została już dzisiaj częściowo obdarowana - przekazałam wolontariuszce zakupione przez jedną z wizażanek krzesła oraz mikołajkową paczkę z owocami, słodyczami i kawą. pani była bardzo wzruszona, popłakała się ze szczęścia, a wszystko co dostała oceniła jako "cudowne" bardzo Wam dziękuję za linki w sygnaturkach, dzięki temu wokół pani Edwardy skupionych jest już 27 osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Drabineczka ale chyba nie znasz wszystkich dzieci ze SZP i nie masz ich w znajomych na fejsie,zeby tak uogolniac
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Mnie tez stosunkowo szybko ocenilas jak widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
nyan nyan ^^
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49133197]dziewczyny, łyżka miodu w beczce dziegciu
![]() ja donoszę, że nasza pani została już dzisiaj częściowo obdarowana - przekazałam wolontariuszce zakupione przez jedną z wizażanek krzesła oraz mikołajkową paczkę z owocami, słodyczami i kawą. pani była bardzo wzruszona, popłakała się ze szczęścia, a wszystko co dostała oceniła jako "cudowne" bardzo Wam dziękuję za linki w sygnaturkach, dzięki temu wokół pani Edwardy skupionych jest już 27 osób ![]() Super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Konto usunięte
|
Ktos ci za to placi ze przychodzisz tutaj bronic tych ludzi czy co?;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
No, zgarniam za to niezla kase
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.