|
|
#1891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Cytat:
Nie jest zalotna, ani nie przybiera zachęcajacych póz, jednak chodzi po domu i głośno płacze Nie mam pojęcia, co jej odbiło i dlaczego akurat teraz Mam nadzieję, ze to "fanaberie kocie", ponieważ ostatnio kilka razy, jak było jej bardzo gorąco, pozwoliliśmy jej poleżeć na zimnej klatce schodowej i teraz domaga się wypuszczenia z mieszkania.Jeśli dowiedziałaś się czegokolwiek od weterynarza, napisz proszę. W necie doszukałam się czegoś takiego: Cytat:
|
||
|
|
|
#1892 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze z Twojego punktu widzenia kot powinien mieszkac w domu gdzie nie malych "niebezpiecznych" dzieci, a niestety kazde dziecko jest ciekawskie i rozne rzeczy przychodza mu do glowy, szczegolnie na poczatku, gdy nie jest jeszcze przystosowane do nowej sytuacji. Ale to tylko kwestia czasu. Male dziecko w domu nie oznacza ze jest to nieodpowiednie miejsce dla kotka. A jesli chodzi o alergie, to juz stwierdza testy alergiczne, na ktorych bardzo mi zalezy, dlatego tak szybko chce je zrobic. Zgodze sie z Toba w jednym: maly kociak ma wieksze szanse na adopcje. Ale byc moze okaze sie ona niepotrzebna, wiec poki co nie szukam mu jeszcze nowego domu. Tymbardziej, ze decyzja o wzieciu malego kociaczka byla przemyslana i tak na prawde nikt z domownikow nie chce go oddawac, bo wszyscy bardzo go kochamy ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego dnia wszystkim zakoconym
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goi sie powoli , myslalm ze bez lekarza sie nie obejdzie bo strasznie napuchniete wszystko bylo reka to dobre trzy dni ruszac nie moglam , podhaczylam niechcacy i okazalo sie ze ropa mi sie zbierala przy tych najglebszych dziurach od klów wszystko dobrze wyczyscilam, zalalam porzadnie woda utleniona i juz jest dobrze a moja kicia ma wstret do wychodzenia na balkon od tamtej pory, boi sie i jezeli juz sie odwazy to tylko siedzi przy wejsciu na balkon szkoda mi jej bo w koncu jest praktycznie tylko domowym kotem i to jej jedyna rozrywka i miejsce na zlapanie swiezego powietrza za to znalazla sobie inna rozrywke i meczy szczurka non stop staje przy klatce i lapa pach
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Dwa kotki u mnie się niepogodziły i jednego musiałam odnieść spowrotem do brata
Jesć niechciała, bała się mojego starego kota i kryła się.
|
|
|
|
#1896 | |
|
Raróg
|
Kattarina, nie byłam jeszcze u weterynarza
Do tego, co wkleiłaś dodam jeszcze, że czasem te komórki obrastają torbielą, robi się cysta, która działa podobnie jak jajnik, jest wykrywalna w badaniu USG i można ją wtedy wyciąć ![]() Napisz, co Twój wet na to @guśka, zgadzam się z Twoim podejściem, fajnie kiedy dziecko wychowuje się ze zwierzakiem, oczywiście pod czujnym okiem rodzica Czytałam o tym niedawno cały artykuł w miesięczniku "Dziecko" (z lipca, może jeszcze jest do kupienia). Edit: tu mozna ten artykuł przeczytać: http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,71305,3386769.html .@guśka, nie zawsze trzeba oddawać zwierzaka, spytaj lekarza o odczulenie i napisz w ogóle, jak było i jak wyniki ![]() Behemoth666, no niestety tak to bywa, czasem koty potrzebują miesięcy, nim się zaprzyjaźnią Ale nie jest to niemożliwe, jak pisała Kattarina Wiem, że w skrajnych przypadkach niektórzy sięgają po krople Bacha i to podobno działa Makadamia, znalazłam na dysku zdjęcie z wymiarami drapaka i potrzebnymi materiałami. Jak chcesz, mogę wysłać Ci na maila, bo tak na forum niezbyt mogę, to nie moje Dodam tylko od siebie, że jak będziesz owijać słupki sznurkiem sizalowym, to zainwestuj w naprawdę gruby i mocny, inne kot szybko zdrapie i poniszczy ![]() A teraz o RC Intense Hairball, już mogę powiedzieć, że naprawdę jestem zadowolona z zakupu Dzień po tym, jak ją dostała, zwymiotowała trochę kłaków, pewnie jej zalegały w środku, a teraz jest już ok ![]() Z innej beczki, wyciągnęłam dziś pałki z szafy i ćwiczę w domu trzymanie rytmu, kot oczywiście patrzył na mnie jak na idiotkę, a potem dostał głupawki
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-07-11 o 14:05 |
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierze, ze tak jest w waszym przypadku. p.s dwa tygodnie temu, ciekawski syn znajomych "wyprawil ich 1.5 rocznego chomiczka na druga strone teczy" ![]() Cytat:
![]() Kattarino, Lauro co z futerkami ![]() ![]() ?Pozdrawiam Kociary i Futrzaki
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weterynarze "w terenie". Znalazłam gabinet czynny od 18-19 i mam nadzieję, że się do niego dostaniemy. Tutaj jeżeli nie ma stanu tragicznego- wszyscy przychodzą na umówione wizyty i trudno "wbić" się bez kolejki. Lusia teraz śpi, po nocnym "koncercie" na pewno jest wyczerpana Po "wycieczce" do swojego weta- od drzwi którego odbiłyśmy się z jękiem zaspokoiła potrzebę "włóczykijowania" i jest naprawdę bbbb. spokojna.Mam nadzieję, że z rujką, to fałszywy alarm i marudziła tak, żeby sobie połazikować poza domem
|
|
|
|
|
#1899 | ||||
|
Raczkowanie
|
KamaO dzięki że nas tak rozpieszczasz futrzanymi zdjątkami
Żmijka kolejna dawka energii dla ciebie, kici i Twojej rodziny.. moee masz strasznie mądrego kota Zreszta..na tym wątku nikt nie śmiałby twierdzić że koty nie są inteligentne..no chyba ze ktos zaryzykuje ??od razu Ps-foto supersweet-moja kociambra ma identyczny drapak Cytat:
Cytat:
becia suupersłodziuchne foty a to środkowe to już w ogóle..ten jęzorek..normalnie bym ją pożarła.Wymiziaj ją ode mnieCytat:
@guśka witamy w gronie kociar nie denerwuj się tak na Leo$, nie miała złych intencji..na moje to źle, kiedy dziecko męczy zwierzę.Ale z drugiej strony zwierzak sobie nie da- jak bedzie mu cos nie pasowało to ucieknie lub udrapie.Wychowywanie dzieci ze zwierzątkami to według mnie dobra metoda, mały uczy się szacunku do żywych zwierzat, poznaje ich zwyczaje i nawyki.Z drugiej strony trzeba mieć oko na zachowanie dziecka - żeby kotkowi nie stała się żadna krzywda, lub żeby dziecko nie chodziło pogryzione i podrapane.Rozpieszczaj nas jak najczesciej kolejnymi fotami i powodzenia, jesli chodzi o alergię.Mam nadzieje ze to nie na to choroba i bedziesz mogła zatrzymac kociątko.Cytat:
Buzia kociary,pomiziajcie Wasze futra od cioci Kasi
|
||||
|
|
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
@guśka nawet jeśli twój synek okaże się uczulony na kota, zwłaszcza jeśli nie ma zbyt nasilonych objawów, nie rezygnuj z kociaka...kontakt z nim może odczulić...mój mąż jest na to dowodem...jeszcze niedawno wchodził do mieszkania gdzie był kot reagował katarem łzawieniem itepe...dość często bywał u znajomej, która ma persa i w pewnym momencie przestał reagować na niego alergicznie, co pozwoliło nam zatrzymać znajducha...głaszcze go, szczotkuje (kłaków w powietrzu na pierzyne wystarczy), całuje i nic
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
No to ja się przyłączam i oto moja Rozalisia...
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec , że na tym środkowym zdjątku Nusia nie ma języka na wierzchu Ona po prostu nie ma na "wardze" futerka i tak to smiesznie wygląda jakby miala ciągle jęzor wywalony Cytat:
Cudna kocia Witam w gronie kociar i głaski dla Rozalisi ![]() Dla reszty kociaków i Kociar też przytulaski
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze jedno zdjęcie mojej kitki - wojowniczki
|
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
becia_leszno dziękuję
P.S. Niektóre z Was piszą, że nie mogą mieć kotków bo mają psy, a ja mam pieska i to pieska z charakterkiem, bo Akite i jakoś się dogaduje z moją kicią, razem sobie teraz w Lato mieszkają na dworze Ale może dogadują się tylko dlatego, bo Goro (mój piesek) od szczeniaczka był przyzwyczajony do Rozalii, więc może to jest powód ich 'przyjaźni' Zamieszczam jeszcze kilka fotek kici i piesia
|
|
|
|
#1905 |
|
Przyczajenie
|
Laura 2112: Ciesze sie ze podzielasz moje zdanie, dziekuje za ten artykul, w 100% sie z nim zgadzam
![]() Leo$: zabawa dziecka z kotkiem jest jak najbardziej pod moim okiem, jednak nie jestem w stanie kontrolowac ich co do sekundy, a uwierz, wystarczy sekunda aby maly wywinal jakis numer - na szczescie moj 3,5 letni synek jest juz na tyle madry, ze zrozumial ze tak nie wolno robic... biedny chomiczek... sama mam kolezanke, ktorej 2letnie dziecko widzac ich male kotki nie moze powstrzymac sie od duszacego ich przytulania... sousa: jak bede miala jakies nowe fajne fotki to na pewno wrzuce makadamia:wow... nie wiedzialam ze mozna sie odczulic... moj Mateuszek juz od 1,5 roku mial podejrzenia o alergie, ktora objawiala sie przewleklym zapaleniem oskrzeli, bral leki przeciwalergiczne i inhalatory, jednak juz jakies pol roku nic mu nie dolegalo - a to na prawde sukces. Zawsze jednak byly to tylko podejrzenia, bo testy alergiczne mozna robic dopiero po ukonczeniu 3lat. Ale odkad mamy kicie ma katar i kicha - szczegolnie gdy przebywa z nim w jednym pokoju lub sie z nim bawi, a po dotknieciu kotka a nastepnie buzki pojawiaja mu sie czerwone plamy na twarzy, ktore w ciagu 5 minut znikaja.. Bylam z nim dzisiaj u lekarza rodzinnego, dostalismy skierowanie do poradni alergologicznej, jednak sa strasznie dlugie terminy oczekiwania na wizyte, cudem udalo mi sie wkrecic na 9 sierpnia, bo ktos zrezygnowal... A to dopiero poradnia, do testow wiec jeszcze sporo czasu. Sama nie wiem co mam robic... Jak na razie, poki nie ma powaznych dolegliwosci, kotek zostaje. A doktorka powiedziala mi ze teraz jest strasznie ciezki okres dla alergikow, wiec wlasciwie nie wiadomo co jest powodem tych objawow. Dzieki wszystkim za mile slowa, dobranoc kociakowe "mamusie"
|
|
|
|
#1906 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
futrzastym i właścicielom niech słodkie misie przysnia dzis sie |
|||
|
|
|
#1907 | |
|
Raróg
|
Kattarina, może to faktycznie fałszywy alarm, dobrze by było...
Kici już przeszło, gada dalej, ale to norma, zawsze znajdzie się coś, co trzeba panciom pilnie opowiedzieć ![]() @guśka, dużo zdrowia synkowi, alergia potrafi nieźle uprzykrzyć życie... Też byłam kiedyś alergiczką, lato to był dla mnie koszmar, a od kilku lat przeszło wszystko samo, mam nadzieję, że nie wróci ![]() Amberlinka - cudny zwierzyniec!
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Alergia powraca po latach nawet leczona
może tylko zostać uśpiona nie da się całkowicie wyleczyć
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Co robicie?
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozmawiam na gg z TŻ bo przyszła właśnie piłeczka z kocimiętki z animalii i Nuśka szaleje po mieszkaniu Początkowo nawet nie chciała powąchać a teraz biega jak wariatka hehe wieczorem zrobię test na kocie rodziców - na Leosiu Szkoda, że tego nie widzę - lubię jak Nusia jest taka rozbrykana - Tygrysek moj kochany
|
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś rano ledwo co się obudziłam Tazinka do mnie do łóżka się wpakował i zaczął się tulić Potem wskoczył na biurko, gdzie stała wczorajsza szklanka z rurka do picia. A on, wielbiciel rurek wziął w pyszczek, ukradł i uciekł na podłogę. Zadowolony jak nic potem z nią szalał A jeszcze nalałam sobie wodę do szklanki, wychodzę z pokoju i jak wróciłam to Taź urządził sobie kąpiel w szklance Biurko i kot mokre Ale jaką radochę miał ![]() I nowe, dzisiejsze fotki ![]() Aha, na tych zdjęciach gdzie jest szklanka nie za bardzo widać co i jak czarny (prawie) kot to wszystko się zlewa i wychodzi jedna wielka plama
Edytowane przez szi Czas edycji: 2006-08-09 o 16:24 |
|
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc . Wrocilam
![]() Koty mi wybaczyly szybciej niz sie spodziewalam . Tam u rodzicow TZ tez sa koty ,wychodzace ,Ramzes i Pusia. Mimo tego ,ze drapiezne bestie ,tez sa pieszczochami wtedy kiedy trzeba ![]() Zdjecie z dzis rana , wystarczy wyjsc do lazienki a tu Sugar rozklada sie na poduszce
|
#1913 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow jaki super LEW , piekna rodzinka Cytat:
![]() Cytat:
i ze gada Cytat:
Cytat:
)Izunia, Behemoth - fajne pozy ![]() Zmijko - co z KOTKIEM ???? P.S. Nie moglam sie powstrzymac - wklejam slodkie kociatka mojego przyjaciela zonki, musze Wam pokazac te kochane pieszczochy
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2006-07-13 o 06:32 |
|||||
|
|
|
#1914 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Kociary
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, świetne zdjęcia Cytat:
Cytat:
, wklejaj ile się da Cytat:
Cytat:
Wczoraj udało nam się dopaść weterynarza, w jego domu (ze względu na okres urlopowy, gabinety otwarte są tylko 1 raz w tygodniu )Okazało się, że Lusia miała urojoną ruję Po 30 minutowych wyjaśnieniach i zapewnieniach o nieszkodliwości- pozwoliłam na zastrzyk hormonalny. Wet wytłumaczył mi, że to jedyne wyjście w takiej sytuacji, ponieważ jeśli objawy "rui" się nasilały (a to miało miejsce w przypadku Luśki), to nie wiadomo jak długo jeszcze by to trwało- skoro nie mogłoby się , pod żadnym pozorem, zakończyć ciążą. Dawka hormonów nie była duża, bo zaczęły działać dopiero po 12h i nawet teraz(po 24h) Lusia nie jest jeszcze zupełnie "normalna". Z tego, co zrozumiałam, to nie była typowa kocia antykoncepcja (niedopuszczająca do rozpoczęcia rui), tylko hormon "dający sygnał" mózgowi, że już koniec rui. W poniedziałek idziemy na kontrolę, tym razem do gabinetu i tym razem "pomęczę" weta dalszymi pytaniami. Wypaliłam wczoraj, że ten "syndrom trzeciego jajnika", to bajka wymyślona przez weterynarzy, żeby usprawiedliwić skutki niedbałego wykonania zbiegu sterylizacji- na co ten wet (bez obrażania się)odpowiedział, że może niekoniecznie to jest "niedbalstwo", a niemożliwości zagwarantowania, że wykonało się ten, wymagający dużej precyzji zabieg, w 100% perfekcyjnie. No i z kotami, to tak do końca nigdy nie wiadomo....
|
|||||||||
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
gdybym miała kotka kochałabym go za to, że jest
![]() ![]() ale niestety, istnieje wielka przeszkada, żebym mogła stać się kocią mamą: RODZICe ![]() ![]() Caaaaaalutki czas błaga ich o kotka, mówie że wszystko kupywałabym ze swoich: jedzonko (ale nie kitkety czy łiskasy tylko porządzne jedzonko, zdrowe dla mojego pupilka), zabaweczki, kuwete, żwirek, drapak, legowisko, różne smakołyki, smyczke, szelki i całą reszte kociego wyposażenia... ale nie![]() ![]() ![]() są utrudnienia z których i ja sobie zdaje sprawe. Małe mieszkanie (pokój z 18letnim bratem) i fakt, że kiedyś mieliśmy kociaka. Zwał sie Kocisław Ale w lato (więc miał około 7-8m-cy) gdy rodzinka jadła obiad kot siedział w pokoju... przy otwartym oknie(zapomnieliśmy zamknąć) po obiedzie zobaczyliśmy, że... Kocisław leży pod oknem na betonie... martwy ![]() Rodzice ttwierdzą, że kotka nie będzie bo: * małe mieszkanie, kociak bedzie sie męczył ![]() * będzie rozrabiał ( a jakie maleństwo NIE rozrabia )* będzie sie nudził w czasie gdy będe w szkole (se przez te 6-7h poradzi nie?) * pewnie znowu wyskoczy przez okno ![]() * w roku szkolnym nie bede dla niego mieć czasu... * wydatki (powiedziałam że byłyby z moich kieszonkowych )itp. itd. i jak mam ich przekonać ![]() Pozdrawiam wszystkie Kocie Mamy i ich dzieci. Wymiziajcie je ode mnie
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
* kot nie potrzebuje wielkiej powierzchni * napewno będzie rozrabiał, ale nie zeżre butów * kot się nie nudzi jak jest sam...najcześciej śpi * nie wszyskie koty wyskakują przez okna * koty nie wymagają tyle uwagi co psy, nie trzeba ich wyprowadzać wystarczy im trochę pieszczot - to koty decydują kiedy chcą naszej troski i uwagi * wydatki niestety są i to na początku spore (wyposażenie hmm, tym bym się najmniej przejmowała, jedynie dobra kuweta) odrobaczanie,szczepienia, sterylizacja, potem tylko żwirek i dobra karma
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Wizażanki dziękuję za komplementy dla moich zwierzaczków
szi moja Rozala też uwielbia wkładać łapki do szklanek z wodą Jeszcze lubi siedzieć w umywalce i czekać aż z kranu skapnie jej jakaś kropelka, jaką ma przy tym radochę
|
|
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Madzia14 może tak, jak Kocisława przynieś do domu kotka i powiedz, że uratowałaś go od śmierci, bo grupka chłopców rzucała w niego kamieniami
Małe kłamstewko, ale Twoi rodzice może, gdy spojrzą w jego oczka zmiękną i kotek będzie Twój Tylko robił to co ma robić do kuwety Jedyny problem to obdrapane kanapy Ale to kropla w morzu życzę powodzenia |
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz do słupa, a słup jak kocia d***![]() Cytat:
) podrzucił jakiegoś małego kocurka a my w tym czasie będziemy w domu, będe miała czyste sumienie ... Bede miała te 200zł, to na szczepienia, sterylizacje i odrabaczenia powinno starczyć nie a że mój tata złota rączka to poprosze żeby mi jakiś drapak zbudował ( http://animalia.pl/produkt.php?kat=52&id=3927 > coś takiego a w budce urządze legowisko: 2w1 ) no i zostanie tylko kuweta, żwirek i żarełko...jak myślicie: może sie udać?? ![]() Cytat:
Przejrzeliby mnie![]() A tak w ogóle to wszystkie te wasze kociaki cód, miód, orzeszki i kocimietka ![]() PS. Jaką polecacie dobrą karmę (ale z tych troszq tańszych) dla kociaków i na ile ona mniej więcej starczy dla małego kotka?
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|||
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Leo$ boooskie kociaki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

goi sie powoli , myslalm ze bez lekarza sie nie obejdzie bo strasznie napuchniete wszystko bylo

Po "wycieczce" do swojego weta- od drzwi którego odbiłyśmy się z jękiem

Cudna kocia 

, świetne zdjęcia