|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Witajcie nowe straczki. Ja, wydaje mi się też niedawno dolaczylam. Byłam jeszcze przed pierwszą miesiączką po T i czułam się tutaj trochę nie na miejscu, jak wariatka, która po takiej stracie juz myśli o kolejnej ciąży. Wydawało mi się, że ten czas tak wolno płynie i na ciążę muszę jeszcze tak dluuuugo czekać... W tym momencie leci mi już 17 tydzień ciąży, nie ogarniam jak ten czas pędzi
U was też tak będzie, zanim się zorientujecie będziecie juz toczącymi się arbuzami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno to jedna z lepszych opcji. Ja na razie wyniki morfo mam bardzo dobre (a skończyłam właśnie 20tc) i lekarka powiedziała ze wystarczy b-complex wiec się wstrzymuje bo jednak cena powala... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do pierwszej siedziałam i porównywałam składy, czytałam o mthfr, trochę jestem nieprzekonana, ale zaryzykowałam i kupiłam ten produkt. Jednak te homocysteinę musze zbić. Jestem ciekawa jakie wyjdą mi wyniki, za miesiąc zrobię badania. |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam 1.5 dnia @ ot taka ciekawostka ;-) wybieram się do gina mojego mam nadzieję że przyjmie mnie,choć cały czas w pracy mało wolnego, padam na pysk eh kurcze ..
A u nas dziś pięknie, słoneczko świeci jest ślicznie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też dziś pięknie, normalnie wiosna.... 😊
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
U mnie paskudnie i prawie -5 😭Nigdy pogoda jakoś bardzo na mnie nie oddziaływała baaa nawet lubię zimę a teraz już mam dość... czas mi się strasznie dłuży chce już wiosnę 😩
|
|
|
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa a jesteś pewna ze to nie było jakieś krwawienie implantację ? Zrobiłaś ta betę z krwi ??
Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wy przy teście pappa miałyście też liczone "ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży"? Ja wczoraj miałam wizytę i pappa ogólnie ok ale to ryzyko przedwczesnego porodu wyszło bardzo wysokie 1:24....
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie miałam takiego ryzyka napewno tzn nie miałam wyliczonego nic takiego.Teraz na polowkowym mi tylko określała dojrzałość łożyska i tyle.
|
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
Tak dzisiaj sobie zdałam sprawę, że ostatnie miesiące żyłam w stresie i kolejne zapowiadają się podobnie. Z jednej strony przymierzam się do podjęcia za jakiś czas prób, robię przygotowania, badania,witaminy, a z drugiej jestem przerażona. Jak pomyślę o czekaniu na badania usg, niepewności, strachu to robi mi się słabo. I pomyślałam, że najbliższy rok taki właśnie będzie bo dopiero gdy urodzę i przytulę uwierzę, że jest dobrze.
Ja wyjątkowo na wiosnę nie czekam. W kwietniu miałam termin. I tak jak wydawałoby się temat po woli zamykałam, tak coraz częściej myślę o tym, że niedługo miałam rodzić. |
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Poluje na mojego gina, ale mam taki grafik że tylko siąść i płakać ! Nie robiłam bety, bo w sobotę test robiłam wyszedł negatyw, a w niedzielę dostałam ale 1.5 dnia tylko @ była.
Dziś zima, ale w końcu jeden dzień wolnego blogi czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Witam Was Dziewczyny. To chyba czas żebym powoli przeskoczyla i ja, z wątku o T do wątku starań.. Bo cos czuje, że przede mną długa droga.
Ale mam na samym wstępie już do Was "romans". Powiedzcie mi proszę, czy ktoras z Was robiła badania i ma takie mutacje jak ja : mthfr a1298c i PAI-1 4G? Chodzi mi o to co Wam mówią lekarze, jakie badania trzeba zrobić oraz co przyjmujecie przed i podczas starań? A moje największe pytanie to czy w przypadku tych mutacji jest duża szansa na zajście i urodzenie zdrowego dzieciatka? Wiem, że niby "połowa kobiet to ma" itp itd ale nie działa to na mnie.. Chcę zrobić wszystko żeby nie próbować znowu w ciemno i skończyć tak jak za 1 razem. W pierwsza ciąże zaszłam przy 1 staraniach, nigdy nie poronilam ale dziecko miało ZD i liczne wady.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
milk1020 tak jak pollyhana pisze na mthfr tylko zmieniona forma kwasu natomiast na PAI biore jeszcze zastrzyki z heparyny i acard.Kłuję się sama od 5 tyg ciąży i to nic złego raz dziennie dawka 0.4 i puki co d-dimery w normie wiec dawki nie mam zwiększonej a mamy dziś 22+3 i też według wszystkich badań i u mojego gin i w Poznaniu rośnie zdrowy Fabianek.Także jak widzisz te mutacje to nie koniec świata i można mieć zdrowe dzieciątko bo ja innej opcji nie biore pod uwage.Powodzonka w staraniach i oby szybko się udało.
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Milk zrób najpierw badania, a potem martw się tym tematem. Ja byłam przekonana, że mam mutacje mthfr, choroba mojego dziecko, wywiad w mojej rodzinie-wszystko pasowalo, a nie mam i niepotrzebnie się nakrecałam na zapas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
Cześć milk. Niestety, ale przy braku tych mutacji też można mieć chore dziecko (wiele takich na wątku o T) i odwrotnie, pomimo mutacji można mieć dziecko zdrowe...
Muszisz trafić na dobrego ginekologa, żeby dopasowal ci leki i trzymać się pozytywnego nastawienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Kochane za wszystkie odpowiedzi. Niestety mutacje mam już stwierdzona.
Mimo wszystko trochę mnie to przeraża. Te wszystkie leki, wyniki na bieżąco. Oprócz tego ten koszmarny strach po tym wszystkim co się stało w 1 ciąży.. Ale wiem że nie ma innej drogi. W środę mam hematologa ale nie wiem co to za lekarz, czy w ogóle podejmie temat. Potem nowy gin którego też za bardzo nie znam.. Mam na oku gina który pracuje tez w klinice niepłodności, w nim ostatnia nadzieja na to wszystko. Gratuluję Wam zdrowych dzieciaczkow. Ja wcześniej zupełnie nie mialam ciśnienia na dziecko a teraz po tym wszystkim niczego innego nie pragnę... Bardzo się tylko boje o to zeby bylo zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Milk ja też mam mutacje
mthfr hetero oraz pai homo.Biorę metylowany kwas foliowy na mthfr oraz acard z powodu pai. Te mutacje są bardzo, bardzo powszechne i nie ma się nimi co za bardzo zadręczać ![]() Ja zaraz po wyniku mutacji zbadałam poziom kwasu foliowego, witaminy b12 oraz homocysteiny. Witamina w normie, homocysteina na bardzo dobrym poziomie i tylko kwas nieznacznie podwyższony - na pewno w związku z kiepskim wchłanianiem przez mutacje. Ale spodziewałam się gorszych wyników!
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez będę robić badania, czekam tylko na wizytę u lekarza, może da mi skierowanie i nie będę musiała płacić. A jak nie da to trudno, zrobię prywatnie.
A co do tych witamin, to czy taki kompleks wystarczy? https://www.nastrazyzdrowia.pl/suple...mina-b-complex Czy cos jeszcze trzeba? Czy powinnam juz zacząć brać czy dopiero po wynikach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę z witamin pregna plus.Tam jest mieszanka wszystkich potrzebnych witamin.Takie mi zalecił gin i takie biore i mówię puki co wszystkie morfologie i inne badania krwi mam idealne.Powodzonka
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Milik ten kompleks wydaje się być ok
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, a ja idę do gina we wtorek
przyszły w końcu mi się uda i jak zwykle martwię się czy wszystko w porządku im będzie bliżej wizyty tym bardziej będę się bała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Milk1020 nie wiem nie zagłębialam się w to.Ufam swojemu lekarzowi w 100% i skoro takie mi kazał brać to biore.Kwas metylowany biore inny a co do tej toksyczności to mi genetyk tłumaczył że w przypadku mutacji zwykly kwas poprostu odklada sie w organizmie jednak nie jest przez organizm wykorzystywany dlatego.nie dociera do dzidziusia a dawka aby byla toksyczna to trzeba by kilka tabletek dziennie przez dlugi czas brac by mialo to zly wplyw na moj organizm.
|
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Ok dzięki za odp, rozumiem. Najważniejsze to mieć lekarza, któremu można właśnie całkowicie zaufać. Ja też mam nadzieję że na takiego trafię. Jutro mam hematologa, mam nadzieję że nie będę musiała się z nim kłócić zeby dal mi chociaż skierowanie na badania..
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram
wymiotuje dalej niż widzę, chyba grypa żołądkowa mnie łapie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
Karolkowa A jesteś pewna, że to nie ciąża??
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Milka1020 jak tam hematolog?
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam test przed samą @ i jedna krecha, ja w łóżku muszę się zebrać i wstać
jak ja nie lubię popołudniowych zmian ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Igni2017
No niestety klapa. To byla wizyta z Polmedu bo mam u nich pakiet. Wysłali mnie do jakiejś 90letniej,guchej staruszki która była bardzo miła, ale.. no niestety nie z tej epoki. Jak wróciła do domu to nie wiedziałam czy się śmiac czy płakać. Kabaret normalnie. Dzisiaj mam gina w końcu na kontrol po T i przedstawię mu wyniki. Ide do gościa pierwszy raz w życiu, wiec nie wiem czego się spodziewać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

podobno to jedna z lepszych opcji. Ja na razie wyniki morfo mam bardzo dobre (a skończyłam właśnie 20tc) i lekarka powiedziała ze wystarczy b-complex wiec się wstrzymuje bo jednak cena powala... 

wymiotuje dalej niż widzę, chyba grypa żołądkowa mnie łapie