Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-15, 18:35   #1921
dziobun
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Dzięki Dziewczyny za rady co do przeziębienia 😙
Ja się nie oszczędzam... może nie zapierniczam jak mrówka, ale piekę, stoję w kuchni i nawet na długim spacerze byłam. Jestem jedyną osobą w rodzinie, która nie ma wymówki na robotę, bo reszta chore plecy, gorączka itp. A ja sobie niestrategicznie wymyśliłam, że powiemy dopiero w niedzielę 😅 dobrze, że oprócz drapiącego gardła nieźle się czuję 🙄

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 19:01   #1922
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Car00lina jak najszybciej wylecz ten kaszel.bo ja lezalam z dziewczyna ktorej wody poszly wlasnie od silnego kaszlu Takie rzeczy dzieja sie bardzo rzadko ale jednak sie dzieja Ja w tej ciazy czulam sie bardzo dobrze.tzn mialam miesiac plamienia ale ogolnie ok. W 14tyg zlapalam rota od syna.on zrobil moze ze 4 luzne kupy a mnie jak zlapalo to trafilam do szpitala odwodniona po czym oderwaly mi sie blony plodowe w jednej czesci i dostalam silnego krwawienia. Od silnych wymiotow...nie mozliwe a jednak. Leze- musza sie przykleic bo daszek spada maluchowi na glowe (wiecie jak jest w namiocie na wakacjach jak boki sie poluzuja pada deszcz i takie nieprzyjemne uczucie spadania tego namiotu.no wiec tak ma moj maluch- ja to zawsze znajde porownania) nie chce w zadnym wypadku nikogo straszyc ale jestesmy teraz w takim stanie ze musimy o siebie dbac podwojnie. Mowia ze ciaza to nie choroba.ze babki w polu robily.ale tez nikt nie powie juz ile w tym polu razy poronily. Wiec dbajmy o siebie ile w lezie bo wiele z nas nie wie jak zareaguje organizm.w 90%ciaze znosi sie rewelacyjnie a te 10%dziewczyn trafia na patologie i nie jestesmy tego w stanie zalozyc czy problemu nie bedzie u nas.a supermenami na pewno nie jestesmy- supermamami jak najbardziej tylko dbajmy o siebie jak najwiecej i odpoczywajmy bo na jesien juz bedziemy urobione po pachy hehehe

Za końcówkę należy ci się ... dobry soczek
Teksty o matkach robiących w polu denerwują mnie wybitnie, bo słucham ich często niestety.

Ja dzisiaj wybrałam się z synem z koszyczkiem. Pierwszy raz wstałam od środy i się zmęczyłam

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 19:08   #1923
whenee
Zakorzenienie

Co do tego meczacego kaszlu w nocy to u mnie zazwyczaj powoduje taki właśnie męczący kaszel spływająca wydzielina z nosa po tylniej ścianie gardła, która chce się dostać do oskrzeli które właśnie odruchem kaszlu się bronią. Nic nie pomagało 2 tyg aż w końcu wzięłam antybiotyk. Straszyć nie chce ale myślę że mogą pomóc jakieś inhalacje z rumiankiem, solą morską. Płukać gardło szałwia. Ew. może rozgrzać na.patelni sól wsypac do ściereczki przykładać na zatoki, czoło. Prawda taka że ciężko się pozbyć dziadostwa a nic nie można wziąc. Można też kupić sól morska i płukać nos i zatoki. Mój ginekolog mi powiedział że w ciąży zwiększa się wydzielanie wydzielin wszelkich więc i takich z nosa, taka uroda w ciąży. Ja już się boję co będzie jak wszystko zacznie pylic bo te wszystkie alerteki, zyrteki też zabronione. Wizyta u alergologa albo u okulisty mnie czeka bo normalnie radzilam sobie zwykłymi przeciwalergicznymi lekami a tu of kors nic nie można. Może wy macie jakieś doświadczenia z alergią w ciąży,

Ja wspieram się na wyżyny możliwości i zrobiłam wafla, karpatke i szarlotkę wczoraj. Dzisiaj sałatki i jeszcze muszę ugotować na wieczór barszcz, ogarnąć ostatecznie chałupę i święta. Dobrze że mam pomocnika męża który po moich podbojach kulinarnych sprzata.

Jutro sprzedamy niusa u rodziców tż.
Stary 2017-04-15, 19:38   #1924
Nadezhda
Zadomowienie

My niusa jutro sprzedajemy obu babciom

Zrobiłam 2 sałatki gyros- w sensie w dwóch misjach.

I 113 muffinek. Do tego 15 rozdalam sąsiadom a 10 zjadł mój maz i brat który nas przyjechał odwiedzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170415_192553.jpg (75,9 KB, 68 załadowań)

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 20:52   #1925
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Co do tego meczacego kaszlu w nocy to u mnie zazwyczaj powoduje taki właśnie męczący kaszel spływająca wydzielina z nosa po tylniej ścianie gardła, która chce się dostać do oskrzeli które właśnie odruchem kaszlu się bronią. Nic nie pomagało 2 tyg aż w końcu wzięłam antybiotyk. Straszyć nie chce ale myślę że mogą pomóc jakieś inhalacje z rumiankiem, solą morską. Płukać gardło szałwia. Ew. może rozgrzać na.patelni sól wsypac do ściereczki przykładać na zatoki, czoło. Prawda taka że ciężko się pozbyć dziadostwa a nic nie można wziąc. Można też kupić sól morska i płukać nos i zatoki. Mój ginekolog mi powiedział że w ciąży zwiększa się wydzielanie wydzielin wszelkich więc i takich z nosa, taka uroda w ciąży. Ja już się boję co będzie jak wszystko zacznie pylic bo te wszystkie alerteki, zyrteki też zabronione. Wizyta u alergologa albo u okulisty mnie czeka bo normalnie radzilam sobie zwykłymi przeciwalergicznymi lekami a tu of kors nic nie można. Może wy macie jakieś doświadczenia z alergią w ciąży,

Ja wspieram się na wyżyny możliwości i zrobiłam wafla, karpatke i szarlotkę wczoraj. Dzisiaj sałatki i jeszcze muszę ugotować na wieczór barszcz, ogarnąć ostatecznie chałupę i święta. Dobrze że mam pomocnika męża który po moich podbojach kulinarnych sprzata.

Jutro sprzedamy niusa u rodziców tż.
Na alergie dostalam encorton, ale... to bylo w koncowce 3 trymestru, wzielam tylko kilka tabletek i przeszlo. Z tego co wiem ten lek tez wplywa na rozwoj pecherzykow plucnych dziecka. Jest tez na wskazanie lekarza. Terax pytalam jak sobie alergia radzic - jesli sie nie da bez lekow, to ponownie encorton. Ale mam jakies obawy zeby go brac. Zobaczymy.
Stary 2017-04-15, 20:54   #1926
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Na alergie dostalam encorton, ale... to bylo w koncowce 3 trymestru, wzielam tylko kilka tabletek i przeszlo. Z tego co wiem ten lek tez wplywa na rozwoj pecherzykow plucnych dziecka. Jest tez na wskazanie lekarza. Terax pytalam jak sobie alergia radzic - jesli sie nie da bez lekow, to ponownie encorton. Ale mam jakies obawy zeby go brac. Zobaczymy.
Spokojnie, encorton to steryd ale osobom z problemami immunologicznymi przepisuje sie go aby utrzymac ciaze. Zazywa sie go conajmniej do 10tc, wiec na poczatku ciazy tez jest bezpieczny.

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 20:57   #1927
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Spokojnie, encorton to steryd ale osobom z problemami immunologicznymi przepisuje sie go aby utrzymac ciaze. Zazywa sie go conajmniej do 10tc, wiec na poczatku ciazy tez jest bezpieczny.

Kanapedia co byśmy bez ciebie zrobiły
Stary 2017-04-15, 21:06   #1928
dziobun
Zadomowienie

Ja też jestem alergikiem. Zazwyczaj kropiłam się avamysem do nosa i alergocromem do oczu i jakoś dawałam radę bez tabletek, bo mam złe doświadczenia z tabletkami z dzieciństwa. Niedługo wyprowadzam się na wieś... liczę na jakieś cudowne ozdrowienie, bo bycie alergikiem bez leków wśród kwitnących drzew i traw to szczyt koszmaru.

Stary 2017-04-15, 21:30   #1929
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Kanapedia co byśmy bez ciebie zrobiły
Eh no nałykałam się troche tych wszystkich paskudztw.

Stary 2017-04-15, 21:50   #1930
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
oooo... ja właśnie się chciałam zapytać o wasze libido, jak tam? Bo u mnie tragedia w ogóle nie mam ochoty na przytulanki, a mąż już widzę, że fochy strzela ja podejrzewam, że u mnie to jest przez te mdłości, ale w sumie to nie jest usprawiedliwienie
Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Ja bym mogła codziennie a mąż nie chce
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A ja mam ochotę na przytulanki ale nie mogę. Wiec post przymusowy.
Powiem Wam ze ja miałam celibat przez prawie rok Najpierw do konca 6 miesiąca zakaz od lekarza a potem juz TZ miał opory. Po porodzie długo dochodziłam do siebie. Najgorsze to ze moje libido cały czas było wysokie i naprawdę sie męczyłam

Cytat:
Napisane przez car00lina Pokaż wiadomość
Mi w pierwszej ciąży tak leciała non stop. Pierwszy raz jak siedzieliśmy ze znajomymi i jadlam pizze.. i mi nagle kap kap na kawałek. Wystraszyłam się pojechaliśmy na IP i odesłali na ginekologie, tam zbadali ciśnienie itp było ok, kazali wydmuchac nos, jakby wtedy leciało to chcieli 'przypalic', ale że nie to wróciłam do domu. Od tamtej pory leciało często jak z kranu i do tej pory nie znamy konkretnej przyczyny. Jedyne to, że krew była ciut rzadsza niż powinna. Aha i zauważyłam, że pyralgina powodowała, że ciekło mi z nosa, wiec po porodzie gdy zapomniałam o tym i dali mi tabletkę, zalalam się krwią tam z dołu, bo przeciekalo aż przez szwy. Czyli rozrzedzala ta krew jak cholera.. więc dawali mi później co innego.
Mi nigdy przed ciążą krew z nosa nie leciała a jak byłam w 1 ciąży to na okraglo kapało mi z nosa albo nawet leciało ciurkiem.

W ciazy zwiększa sie objętość krwi i czasem zbyt kruche naczynia krwionośne nie wytrzymują. Mi zalecali picie dużo wody, bo odwodnienie sprzyja krwawieniom.

Cytat:
Spokojnie, encorton to steryd ale osobom z problemami immunologicznymi przepisuje sie go aby utrzymac ciaze.
Dają na utrzymanie ciazy ale podobno rozwala cały organizm. Moja lekarka powiedziała ze nigdy by mi tego nie przepisała mimo ze jestem po 3 poronieniach.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-15, 21:56   #1931
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość

Mi nigdy przed ciążą krew z nosa nie leciała a jak byłam w 1 ciąży to na okraglo kapało mi z nosa albo nawet leciało ciurkiem.

W ciazy zwiększa sie objętość krwi i czasem zbyt kruche naczynia krwionośne nie wytrzymują. Mi zalecali picie dużo wody, bo odwodnienie sprzyja krwawieniom.

Dają na utrzymanie ciazy ale podobno rozwala cały organizm. Moja lekarka powiedziała ze nigdy by mi tego nie przepisała mimo ze jestem po 3 poronieniach.
Ja przy ostatnim przeziębieniu z moimi zatokami wylądowałam u laryngologa nomen omen żona moje gina hehe dała mi maść nawilżająca do nosa rinopanteina ma niby nawilżać i wzmacniać naczynka w nosie.
Stary 2017-04-15, 22:21   #1932
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze ja miałam celibat przez prawie rok Najpierw do konca 6 miesiąca zakaz od lekarza a potem juz TZ miał opory. Po porodzie długo dochodziłam do siebie. Najgorsze to ze moje libido cały czas było wysokie i naprawdę sie męczyłam

Jeśli masz odpowieni poziom przeciwciał allo-mlr to słusznie lekarka zrobiła, ze nie przepisała Ci sterydu. Daje sie go tylko w uzasadnionych przypadkach, ja akurat pod steryd sie nie kwalifikowałam (tzn.mnie i tak by nie pomógł donosić ciąży) i musialam zdecydowac sie na bardziej inwazyjne metody. Moj organizm jakos sobie radzi 😉

Encorton daje sie tez malym dzieciom podczas zapalenia krtani, kiedy wystepują w nocy ataki duszącego kaszlu (bardzo niebezpieczne!), rozne są jego zastosowania 😊

Stary 2017-04-15, 22:38   #1933
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo mi przykro... u nas tez nie jest wesolo, moj dziadziu umiera na nowotwor. Bardzo cierpi. Drugiego prawnuczka raczej nie doczeka... Ciezko bez emocji podejsc do cierpienia i straty bliskich...

Zmieniajac temat dziele sie tez dobrymi wiadomosciami. Moj maluszek na wczorajszej wizycie byl na tyle duzy, ze udalo sie zrobic usg genetyczne 😊 w stosunku do om jest prawie tydzien do przodu i termin przesuwa mi sie z 5.11 na 29.10 😉 najwazniejsze, ze wszystko jest w porzadku. Nosek widoczny, przeziernosc karkowa minimalna (0,5mm), nozki, raczki, paluszki - wszystko bylo widac 😊 oby tak dalej.... nastepna wizyta 4.05 😊

Super, że wszystko ok !

Dziś powiedzieliśmy Babci i rodzenstwu rodzeństwo w szoku, Babcia przeszczesliwa więc jest super

Daliście mi do jesienią z tymi krwawienia i z nosa i wydzielinami. Od końca przeziebienia nie mogę pozbyć się kataru a dodatkowo czasem pojawia się krew. Zastanawiałam się od czego to, a tu gotowa odpowiedź

Dziewczyny, życzę Wam spokojnych, rodzinnych świąt, samych pozytywnych reakcji na cudowne nowiny, braku mdłości co byście mogly podejść pysznego jedzonka ! Smacznego jajka!
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 09:34   #1934
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość

Na alergię można brać leki w ciąży, od 2 trymestru Ale nie sterydowe tylko antyhistaminowe. Trzeba przejść się do alergologa i on coś dobierze Najpewniej będzie to zyrtec
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 10:28   #1935
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ale miałam noc. O 5 obudził mnie potworny ból brzucha, skurcz w dole ale taki ze nie mogłam wstać. Łzy same leciały z bólu a ja sie zwijałem. I trzymał godzinę. Byłam przekonana ze są chwile poronie bo tak to wyglądało. Po godzinie puścił. Narazie nie boli, krew sie nie pojawiła. Leżę. Ale coś czuje ze na święta coś sie wydarzy

Biedactwo.. trzymaj się :-*

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam kciuki za, Wasze malenstwa i Wesołych Świąt życzę
Wesołych Świąt!

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Kana super 😍
Wszystkim dziewczynom życzę wesołych, ZDROWYCH i spokojnych świąt!

Podpowiedzcie trochę, co na przeziębienie? Rozkręca mi się gardło, kaszel i zaczynam kichać 😣 na razie gotuję napar z imbiru i zaopatrzyłam się w sok z malin, ale jak trzeba będzie leków to co? Tabletki na gardło? Paracetamol?

Jezu, mnie dzisiaj obudził katar i ból gardła

Słyszałam że nie można pić takich rozgrzewających rzeczy jak sok z malin, imbir itd na początku ciąży..

Stary 2017-04-16, 10:52   #1936
dziobun
Zadomowienie

Madziuniusia aha... piję imbir i sok z malin co 2h od wczoraj 🙄 ale niby napar z imbiru można na mdłości nawet pić, więc pewnie ile osób tyle opinii.
Powiedzieliśmy rodzicom i siostrze ze szwagrem. Były łzy i gratulacje a 5minut później nad domem zakołowało 6 bocianów no czary jakieś 😄

Stary 2017-04-16, 14:59   #1937
ila1000
Rozeznanie

Spokojnych świąt dziewczyny
ila1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 16:34   #1938
car00lina
Zakorzenienie

Wesołych Świąt
Pojadlyście?

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 17:13   #1939
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wesołych Świąt
Pojadlyście?

Mnie to wszystko boli.. rano standardowo zjadłam żurek, później poprawiłam zurkiem a teraz nastawialam ziemniaczki i warzywka do grillowanej karkówki.

Stary 2017-04-16, 17:38   #1940
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Madziuniusia aha... piję imbir i sok z malin co 2h od wczoraj 🙄 ale niby napar z imbiru można na mdłości nawet pić, więc pewnie ile osób tyle opinii.
Powiedzieliśmy rodzicom i siostrze ze szwagrem. Były łzy i gratulacje a 5minut później nad domem zakołowało 6 bocianów no czary jakieś 😄

My też powiedzieliśmy u rodziców tż. Of kors gratulacje , a później siostra też przez godzinę wymyślała imiona, a który miesiac, a kiedy zrobione no ch### mnie tam strzelał normalnie. A pokaż czy coś czuć, przytulać się chciała, pitoliła oj Wiktor Wiktor tatusiem. No w końcu opier### że szopkę robi i się podnieca bardziej niż ja całą sytuacją. Ale finał finałów jest co powie na niusa pierwsza wnuczka z hameryki i koniecznie trzeba nagrać reakcje i sprawdzanie czy jest już na skypie. Po prostu szopka to mało powiedziane.
Stary 2017-04-16, 17:52   #1941
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
My też powiedzieliśmy u rodziców tż. Of kors gratulacje , a później siostra też przez godzinę wymyślała imiona, a który miesiac, a kiedy zrobione no ch### mnie tam strzelał normalnie. A pokaż czy coś czuć, przytulać się chciała, pitoliła oj Wiktor Wiktor tatusiem. No w końcu opier### że szopkę robi i się podnieca bardziej niż ja całą sytuacją. Ale finał finałów jest co powie na niusa pierwsza wnuczka z hameryki i koniecznie trzeba nagrać reakcje i sprawdzanie czy jest już na skypie. Po prostu szopka to mało powiedziane.
Współczuję, wkur jest takie zachowanie, szopki i każdy najmądrzejszy. W sumie z podobnego powodu nie powiedziałam jeszcze mojej mamie, chociaż się za to zabieram. Pewnie zrobi scenę, a ja nie chcę sobie psuć humoru. Moi rodzice i mój tz są na wojennej ścieżce przez co mama pewnie będzie zrozpaczona że marnuje sobie życie z nim i kolejnym dzieckiem, takie jej zdanie.

Stary 2017-04-16, 19:04   #1942
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję, wkur jest takie zachowanie, szopki i każdy najmądrzejszy. W sumie z podobnego powodu nie powiedziałam jeszcze mojej mamie, chociaż się za to zabieram. Pewnie zrobi scenę, a ja nie chcę sobie psuć humoru. Moi rodzice i mój tz są na wojennej ścieżce przez co mama pewnie będzie zrozpaczona że marnuje sobie życie z nim i kolejnym dzieckiem, takie jej zdanie.

Oj no pamiętam jak pisałaś o całej sytuacji. No i jak tu się cieszyć jak ci ktoś spierniczy humor głupim gadaniem. Ehhh....
Stary 2017-04-16, 19:21   #1943
PPPatinka
Rozeznanie

Ja w sumie jadlam dzis od 6;00 ciagle cos zuje ale kurcze od 2 dni mnie mdłości męczą a do tej pory zadnych objawów nie bylo👿
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-16, 19:43   #1944
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Ja w sumie jadlam dzis od 6;00 ciagle cos zuje ale kurcze od 2 dni mnie mdłości męczą a do tej pory zadnych objawów nie bylo👿
To mi wczoraj mdłości ustały, zjadłam więcej w końcu, a dzisiaj to już jem co chwilę

Stary 2017-04-16, 20:02   #1945
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Wesołych Świąt
Pojadlyście?

Ja coś tam pojadłam, czuję się strasznie pełna ;/ ale już wróciliśmy do domu, junior zasypia, wiec zaraz się kładę na kanapie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-17, 06:24   #1946
Madziuniusia
Zakorzenienie

Ale miałam noc.. tak mnie głowa bolała, jakby mi ją ktoś w imadło wkręcal.. probowalam przespać, próbowałam zimne okłady, nic nie pomagało, w końcu po północy, po kilku godzinach męki zdecydowalam się na wzięcie paracetamolu.. mój Tż oczywiście już fisiuje że wzięłam ten paracetamol, zamartwia się bardzo

Stary 2017-04-17, 06:30   #1947
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Ale miałam noc.. tak mnie głowa bolała, jakby mi ją ktoś w imadło wkręcal.. probowalam przespać, próbowałam zimne okłady, nic nie pomagało, w końcu po północy, po kilku godzinach męki zdecydowalam się na wzięcie paracetamolu.. mój Tż oczywiście już fisiuje że wzięłam ten paracetamol, zamartwia się bardzo

Biedna! Wiem co czujesz, tez miewam straszne migreny, do tego dochodza wymioty, dreszcze i dretwienie karku. Lekarz powiedzial, ze jak tylko mnie lapie bol glowy to moge wziac 4 apapy. Gdyby tylko to bylo mozliwe, hehe, bo wymioty utrudniaja branie jakichkolwiek lekow 😜

Stary 2017-04-17, 08:14   #1948
eemmaa
Zadomowienie

U mnie średnie święta. Wczorajsze świąteczne śniadanie wylądowało w wc i resztę dnia chodziłam zmulona. Dziś obudziłam się z bólem głowy (mdłości standard) więc czuję że lepiej nie będzie. Coraz bliżej końca 1 trymestru więc mam wielką nadzieję że niedługo to się skończy 😜

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Madziuniusia współczuję bólu głowy. Niestety wiem co to znaczy. Paracetamol jest bezpieczny tylko nie każdemu pomaga (na mnie nie działa kompletnie).
Stary 2017-04-17, 11:30   #1949
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
U mnie średnie święta. Wczorajsze świąteczne śniadanie wylądowało w wc i resztę dnia chodziłam zmulona. Dziś obudziłam się z bólem głowy (mdłości standard) więc czuję że lepiej nie będzie. Coraz bliżej końca 1 trymestru więc mam wielką nadzieję że niedługo to się skończy 😜

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Madziuniusia współczuję bólu głowy. Niestety wiem co to znaczy. Paracetamol jest bezpieczny tylko nie każdemu pomaga (na mnie nie działa kompletnie).
A pyralgine próbowałaś? Może ona lepiej zadziała w razie czego.

Stary 2017-04-17, 11:33   #1950
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
A pyralgine próbowałaś? Może ona lepiej zadziała w razie czego.

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Biedna! Wiem co czujesz, tez miewam straszne migreny, do tego dochodza wymioty, dreszcze i dretwienie karku. Lekarz powiedzial, ze jak tylko mnie lapie bol glowy to moge wziac 4 apapy. Gdyby tylko to bylo mozliwe, hehe, bo wymioty utrudniaja branie jakichkolwiek lekow 😜

Dzięki girls, wiem że nie jestem odosobnionym przypadkiem, ale ja tak rzadko choruje, że aż zła jestem. Pyralgine?? Gdzie tego szukać w UK? :-D niee zostanę przy paracetamolu, na ból głowy w nocy pomógł bo ustąpiło.. mam nadzieję że poradzę sobie już bez brania. Ogólnie pięknie mnie rozklada..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości