|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1
Dzięki Dziewczyny za rady co do przeziębienia 😙
Ja się nie oszczędzam... może nie zapierniczam jak mrówka, ale piekę, stoję w kuchni i nawet na długim spacerze byłam. Jestem jedyną osobą w rodzinie, która nie ma wymówki na robotę, bo reszta chore plecy, gorączka itp. A ja sobie niestrategicznie wymyśliłam, że powiemy dopiero w niedzielę 😅 dobrze, że oprócz drapiącego gardła nieźle się czuję 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za końcówkę należy ci się ... dobry soczek ![]() Teksty o matkach robiących w polu denerwują mnie wybitnie, bo słucham ich często niestety. Ja dzisiaj wybrałam się z synem z koszyczkiem. Pierwszy raz wstałam od środy i się zmęczyłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego meczacego kaszlu w nocy to u mnie zazwyczaj powoduje taki właśnie męczący kaszel spływająca wydzielina z nosa po tylniej ścianie gardła, która chce się dostać do oskrzeli które właśnie odruchem kaszlu się bronią. Nic nie pomagało 2 tyg aż w końcu wzięłam antybiotyk. Straszyć nie chce ale myślę że mogą pomóc jakieś inhalacje z rumiankiem, solą morską. Płukać gardło szałwia. Ew. może rozgrzać na.patelni sól wsypac do ściereczki przykładać na zatoki, czoło. Prawda taka że ciężko się pozbyć dziadostwa a nic nie można wziąc. Można też kupić sól morska i płukać nos i zatoki. Mój ginekolog mi powiedział że w ciąży zwiększa się wydzielanie wydzielin wszelkich więc i takich z nosa, taka uroda w ciąży. Ja już się boję co będzie jak wszystko zacznie pylic bo te wszystkie alerteki, zyrteki też zabronione. Wizyta u alergologa albo u okulisty mnie czeka bo normalnie radzilam sobie zwykłymi przeciwalergicznymi lekami a tu of kors nic nie można. Może wy macie jakieś doświadczenia z alergią w ciąży,
Ja wspieram się na wyżyny możliwości i zrobiłam wafla, karpatke i szarlotkę wczoraj. Dzisiaj sałatki i jeszcze muszę ugotować na wieczór barszcz, ogarnąć ostatecznie chałupę i święta. Dobrze że mam pomocnika męża który po moich podbojach kulinarnych sprzata. Jutro sprzedamy niusa u rodziców tż.
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
My niusa jutro sprzedajemy obu babciom
![]() Zrobiłam 2 sałatki gyros- w sensie w dwóch misjach. I 113 muffinek. Do tego 15 rozdalam sąsiadom a 10 zjadł mój maz i brat który nas przyjechał odwiedzić
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co byśmy bez ciebie zrobiły
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem alergikiem. Zazwyczaj kropiłam się avamysem do nosa i alergocromem do oczu i jakoś dawałam radę bez tabletek, bo mam złe doświadczenia z tabletkami z dzieciństwa. Niedługo wyprowadzam się na wieś... liczę na jakieś cudowne ozdrowienie, bo bycie alergikiem bez leków wśród kwitnących drzew i traw to szczyt koszmaru.
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Eh no nałykałam się troche tych wszystkich paskudztw.
|
|
|
#1930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw do konca 6 miesiąca zakaz od lekarza a potem juz TZ miał opory. Po porodzie długo dochodziłam do siebie. Najgorsze to ze moje libido cały czas było wysokie i naprawdę sie męczyłam Cytat:
W ciazy zwiększa sie objętość krwi i czasem zbyt kruche naczynia krwionośne nie wytrzymują. Mi zalecali picie dużo wody, bo odwodnienie sprzyja krwawieniom. Dają na utrzymanie ciazy ale podobno rozwala cały organizm. Moja lekarka powiedziała ze nigdy by mi tego nie przepisała mimo ze jestem po 3 poronieniach. |
||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Encorton daje sie tez malym dzieciom podczas zapalenia krtani, kiedy wystepują w nocy ataki duszącego kaszlu (bardzo niebezpieczne!), rozne są jego zastosowania 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś powiedzieliśmy Babci i rodzenstwu rodzeństwo w szoku, Babcia przeszczesliwa więc jest super ![]() Daliście mi do jesienią z tymi krwawienia i z nosa i wydzielinami. Od końca przeziebienia nie mogę pozbyć się kataru a dodatkowo czasem pojawia się krew. Zastanawiałam się od czego to, a tu gotowa odpowiedź ![]() Dziewczyny, życzę Wam spokojnych, rodzinnych świąt, samych pozytywnych reakcji na cudowne nowiny, braku mdłości co byście mogly podejść pysznego jedzonka ! Smacznego jajka! |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na alergię można brać leki w ciąży, od 2 trymestru Ale nie sterydowe tylko antyhistaminowe. Trzeba przejść się do alergologa i on coś dobierze Najpewniej będzie to zyrtec
|
|
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słyszałam że nie można pić takich rozgrzewających rzeczy jak sok z malin, imbir itd na początku ciąży.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Madziuniusia aha... piję imbir i sok z malin co 2h od wczoraj 🙄 ale niby napar z imbiru można na mdłości nawet pić, więc pewnie ile osób tyle opinii.
Powiedzieliśmy rodzicom i siostrze ze szwagrem. Były łzy i gratulacje a 5minut później nad domem zakołowało 6 bocianów no czary jakieś 😄Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnych świąt dziewczyny
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt
Pojadlyście? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Ja w sumie jadlam dzis od 6;00 ciagle cos zuje ale kurcze od 2 dni mnie mdłości męczą a do tej pory zadnych objawów nie bylo👿
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja coś tam pojadłam, czuję się strasznie pełna ;/ ale już wróciliśmy do domu, junior zasypia, wiec zaraz się kładę na kanapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam noc.. tak mnie głowa bolała, jakby mi ją ktoś w imadło wkręcal.. probowalam przespać, próbowałam zimne okłady, nic nie pomagało, w końcu po północy, po kilku godzinach męki zdecydowalam się na wzięcie paracetamolu.. mój Tż oczywiście już fisiuje że wzięłam ten paracetamol, zamartwia się bardzo
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
U mnie średnie święta. Wczorajsze świąteczne śniadanie wylądowało w wc i resztę dnia chodziłam zmulona. Dziś obudziłam się z bólem głowy (mdłości standard) więc czuję że lepiej nie będzie. Coraz bliżej końca 1 trymestru więc mam wielką nadzieję że niedługo to się skończy 😜
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Madziuniusia współczuję bólu głowy. Niestety wiem co to znaczy. Paracetamol jest bezpieczny tylko nie każdemu pomaga (na mnie nie działa kompletnie).
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Takie rzeczy dzieja sie bardzo rzadko ale jednak sie dzieja

Najpierw do konca 6 miesiąca zakaz od lekarza a potem juz TZ miał opory. Po porodzie długo dochodziłam do siebie. Najgorsze to ze moje libido cały czas było wysokie i naprawdę sie męczyłam