|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Cytat:
Dowiedziałam się od jednego złotnika że jest tylko próba 999 i 925. Praktycznie nie ma próby 930 - i generalnie rzecz biorąc próba 925 i 930 to to samo. jeśli chodzi o drut zależy do czego chcesz - jak robić bigle no to 0,7 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
Przyczajenie
|
Dzieki;]
No i tak, miałam na myśli 925 i 930 tylko mi się coś ta 9 przekręciła na 6:P A drucik do bigli, zgadza się;] No i jeszcze jedno, szpilki srebrne mogą być tej samej grubości co bigle? czy lepiej jednak cieńsze? no i może to będzie głupie pytanie, ale srebro dobrze się wygina na loopiki itp? Bo do tej pory bawiłam się w kolczyki, ale nie srebrne:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście ,szpilki mogę być takiej samej grubości co bigle ![]() ![]() Jeśli już działasz na posrebrzanym drucie i teraz chcesz się przerzucić na srebro to może być ciężko. Mi się teraz świetnie pracuje na srebrze, ale początki były ciężkie. Srebro strasznie "sprężynuje" i nie tak łatwo się je wygina. Oczywiście mówię o probie 925. Bo 999 -miodzio - bardzo plastyczne i rewelacyjnie się na nim pracuje ![]() Właściwie do bigli można użyć też 0,8 drutu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() próbuje sobie skompletować swoje pierwsze biżuteryjne zamówienie. I wyszło mi 100zł ![]() Chyba musze z czegoś zrezygnować. I tak starałam się na poczatek wszystkon wybierać najtańsze... bo szkoda pieniedzy jeśli jednak by mnie nie wciągło... http://www.allegro.pl/item500179515_...zt_hskd7c.html ale w takich koralikach jestem normalnie zakochana :p mogłabym kupic wszystkie rozm i kolory :P i nie moge sie zdecydowac które sobie odpuścić. PS. Jak te szklane koraliki prezentują się ? I czy na początek takie narzędzia mi wystarczą: http://www.allegro.pl/item500661279_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item500661282_..._promocja.html myślałam że tak... ale przeczytałam kilkanaście stron i już nic nie wiem :P sorry że tak marudze... ale pomóżcie ![]()
![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
Szczypce bardzo dobre, koraliki też fajne jak na początek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że wystarczą Ci te szczypce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za pomoc
![]() A co do kwestii na co nawlekać... Czy to mi wystarczy... czy moze lepiej cos innego kupic http://www.allegro.pl/item503407573_..._5m_gs08a.html http://www.allegro.pl/item503346027_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item503346041_..._7mm_ps26.html drut wyczytałam ze najlepiej 0,7mm gumka jubilerska - postanowilam wziasc bo tylko 1zł ;p ale czy wogóle to wykorzystam ? no i jeszcze bigle: na sam początek mysle ze powinny byc ok no i duzy zapas :P http://www.allegro.pl/item500674157_..._promocja.html zastanawiam sie jeszcze nad zamknietymi, chociaz osobiscie nie przepadam http://www.allegro.pl/item496373381_..._promocja.html ost pytanie... czym sie róznią te zaciski ? do czego mozna wykorzystac jedne a do czego drugie ? A moze wystarczą tylko jedne ? http://www.allegro.pl/item502469976_...szt_me295.html http://www.allegro.pl/item502469949_..._promocja.html
![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Szczypce chyba jednak nie dobre... Te proste były z ząbkami, absolutnie nie kupuj ząbkowanych...
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
Hm... no ale tak się zastanawiam - jak bierzesz srebrny drut to czemu posrebrzane bigle
![]() ![]() Zaciski czym się różnią.. właściwie niczym :P Wyglądem.. no i te kuleczkowe zawsze możesz użyć jako kuleczki do przełożenia koralików, prawda ![]() ![]() ![]() Gumeczka jak najbardziej (mnie często proszono o rzeczy na gumkach)- może się przydać do zrobienia naszyjnika/bransolety. Ale po czasie lubi się wyciągnąć. A linkę jubilerską?? polecam wziąć troszeczkę ![]() Kamyczku, a faktycznie mają ząbki... nie zwróciłam uwagi na to... no to może być problematyczne..... jak dobrze,że napisałaś, bo bym dziewczynie nagadała i by straciła kasę przeze mnie ![]() A bierzesz od tego sprzedawcy szpilki?? to mogę odradzić ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2008-12-14 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
no tez czytałam ze schodzi... ale całe zakupy robie u tego sprzedawcy, wiec bez sensu byłoby kupować tylko szpilki u kogos innego i znów placic za przesyłke
![]() No chyba że wogóle wszystko kupić u kogoś innego ? Tak bigle bbiore posrebrzane bo są tanie... a na początek mysle ze takie mi wystarczą do nauki ![]() drut srebrny... a jaki mam wziąść ? ![]() KarmazynowyKamyk dzieki ;* Ale CostumeJewellery nie ma prostych, same ząbkowane ![]()
![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuj ząbkowanych, one zdzierają warstewkę srebra i kaleczą drut.
A u ElizaAkcesoria patrzyłaś? Mój pierwszy zestaw narzędzi był od niej. http://www.allegro.pl/item499833536_...bizuterii.html Choć akurat ząbkowanych nie używam. Może jednak kup u dwóch sprzedawców. A w świecie koralików patrzyłaś?
![]() |
#1932 |
Raczkowanie
|
Ohhh ... Już wiem czemu mi się tak bardzo drut kaleczy i sreberko zdziera- ZĄBKI !!!
Nowości 29.11.2008 rok Konstruktywne komentarze mile widziane ![]() --------------------------------------- --------------------------------------- "Uroda kobiety jest formą władzy" ... a bizuteria jej dopełnieniem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz z tego srebrnego drutu robić bigle - to jak najbardziej, ale jak chcesz się na nim uczyć to nie wiem.... może lepiej na sam początek brać trochę posrebrzanego? tak mi się wydaje, nie wiem - poradź się jeszcze kogoś. Bo nie czuję się w tej kwestii autorytetem, ja mam czasem pokręcone myślenie. Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2008-12-15 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
tak doskonale rozumiem o co ci chodzi
![]() Ale w końcu chyba całe zakupy zrobie u kogoś innego. Ewentualnie u dwóch osób. Ale chyba przed świętami już nie dam rady. Ostatnio wybranie rzeczy zajeło mi kilka godzin :P A teraz okazuje się ze znowu od nowa mam wszystkiego szukac :P A na głowie jeszcze porzadki świąteczne i prezenty ![]() Dzieki wszystkim za rady!! W razie wątpliwości jeszcze tu wróce ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Dziś przyszły do mnie szczypce i koraliki czyli praktycznie cały sprzęt już mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poniżej przedstawiam co skleciłam, takie totalnie proste ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1936 |
BAN stały
|
jeśli chodzi o to "jak trzymam" (
![]() kciukiem przytrzymuję od dołu - nie łapiąc za loopa, ale jak jakbym chciała jeszcze go wepchnąć - nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Nie możesz trzymać za sam dół... Nigdy nie myślałam o tym jak trzymam kolczyk podczas robienia loopa, aż do teraz... Musisz go chwycić w całości, przytrzymać całego kolczyka, żeby ci koraliki nie latały...
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak trzymalam u dolu za loopa palcem wskazujacym i kciukiem a u gory formowalam loopa to i tak mi latal caly kolczyk ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z góry i z dołu...
![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
BAN stały
|
ok, inaczej - masz drut, nawlekasz koraliki, ręką trzymasz na górze za drut, szczypcami zaginasz tuż przy koraliku o 90' - może tak Ci się uda?
robienie loopów tuż przy koraliku nie jest takie proste, mnie osobiście łatwiej się robi loopy owijane - może też spróbuj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Nie, ręką chwyć... Ja górę przytrzymuje pchając jakby palcem wskazującym i środkowym, a dół się opiera na dłoni. Reszta jak pisała nudziara, zagięcie o 90 stopni i loop...
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
BAN stały
|
Abra podawała kiedyś linka: http://www.fusionbeads.com/beadingfa...ues.php?bfid=8
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Przyczajenie
|
nie wyczytałam jeszcze wszystkiego bo dopiero doszłam do połowy, ale chciałam wam podziękować za ten wątek i wiele wspaniałych rad które tu serwujecie
![]() ja już wykonałam pierwsze zamówienie kierując się waszymi wskazówkami i zoba czymy w praktyce co z tego wyjdzie, pewnie okaże się ze czegoś brakuje albo czegoś jest za dużo, ale małymi kroczkami do przodu ![]() odezwę się niebawem tylko doczytam do końca albo jak zacznę część praktyczną która okaże się pewnie trudniejsza niż teoria ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! I chłopaki
![]() Chciałam podziękować założycielce tego wątku oraz wszystkim, ktorzy się na nim wypowiadają. Wasza wiedza, wskazówki i rady są bezcenne. Chciałam zająć się robieniem kolczyków i zupełnie nie wiedziałam od czego zacząć. Dzięki Wam wiem już co i jak, choć to dopiero kropla w morzu i jeszcze dużo czytania przede mną. Na razie moje prace są bardzo proste i w przeważającej części to "koralik na drucie". Oczywiście bardzo chętnie się nimi podzielę, zakładąjc nowy wątek, licząc na Waszą konstruktywną krytykę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Raczkowanie
|
mam pytanie:na co nadzic najlepiej korale, zwykłe ...najzwyklejsze takie niezapinane, długie, zakładane przez głowe np. drewniane... gumkę czy żyłkę? jak wy robicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.