![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Karolina super rolety!
Camelitos zazdroszczę deszczu.U nas na szczęście w sobotę ma być 21 stopni,oby się sprawdzilo. Monya co u Ciebie???? Ja cały dzień w domu,ale umeczona tą spiekota |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Z rolet jestem bardzo zadowolona. Dziekuje. Oj maz jeszcze w pracy 🙁 nawet ich nie widział i pewnie dzis za dnia juz nie zobaczy... Wczoraj wrocil o 21 dzis pewnie to samo... mam naprawde dosc tej pracy a on tym bardziej.
Dziewczyny wczoraj pisaliście o spuchniętych nogach. Ja dzis ubrałam prześwitujące rajstopy i swoich kostek nie poznałam w lustrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę tym co maja deszcz. U mnie upał, skwar i w ogóle duszno. I tak tu na wsi jest w miarę chłodno przynajmniej w domu. My dziś po dużej imprezie wiec tylko po łebkach przeczytałam co u Was. Ale od jutra to już się obawiam nudy, wprawdzie zaczynamy remont ale po pierwsze ja w nim nic nie pomogę a po drugie to taki remont ze wcale nie ma pośpiechu żeby przed porodem zdążyć. Do wyprawki zaczęłam tez już na luzie podchodzić- cześć rzeczy mam już wybrane tylko będę szukać w dobrych cenach, resztę tez jakoś poradzę, wcale nie muszę wszystkiego przed porodem kupić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Wtajemniczenie
|
U nas dopiero od 20 burza i deszcz, wcześniej 30stopni i cały dzień na mieście, ale w cieniu
![]() ![]() nogi mi jeszcze nie puchną, choć mam taką tendencję, ale zauważyłam popękane naczyńka na łydkach ![]() ![]() W temacie wyprawki to na spokojnie ( i ja to piszę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kminię, jak upchać te zakupy, żeby nie wyjść na stratne. ![]()
![]() |
![]() |
#1926 |
Rozeznanie
|
SANDAM świetna sprawa z tym mieszkaniem
![]() ![]() POLA gratuluję rocznicy, fajnie że trasem spędziliście czas ![]() ZUA nie przejmuj się takimi komentarzami, zawsze znajdzie się jakiś zgryźliwy wujek, a Ty sama wiesz ile warty jest Twój mąż i jak się dla Was stara ![]() ELAA piękne łóżeczko ![]() ![]() Oviejta gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki żeby mały się obrócił ![]() mam za 3 tygodnie... Ane3ka śliczna córcia ![]() NORKA nie jest łatwo z tą wyprawką, ja też myślę czy nie kupić nowego wózka , teraz mam na uwadze Mytrax sygnature flex , ma dodatkową amortyzację, bo nie wiem w jakim stanie będzie gondola od koleżanki... U nas też upały, wyszłam z psem a tu strasznie się błyska i właśnie wracam, za to chłodniej... majówka aktywnie, bo malowanie i sprzątanie, ale grill też był ![]() Zawiozłam wyjaśnienie do ZUSu o nieobecności, podobno nie powinno być problemów i losowo byli mnie odwiedzić, zobaczymy... Po USG III trymestru wszystko ok, Malutka waży już 1739g i jest dokładnie na 50 centylu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Zadomowienie
|
Ja teraz mam powrót energii jak juz słońca brak i powietrze chłodniejsze wchodzi do mieszkania 😌.
Co do wyprawki tez teraz tylko zamierzam kupić niezbędne rzeczy na tak pierwszy mc, a resztę po porodzie tj. Maty, zabawki, gryzaczki itp. Pewnie tez w odwiedzinach cos mały dostanie od rodzinki i przyjaciół ![]() Od czwartku w lidlu kolejne ciuszki dla niemowlaków, ale tez bluzki , spodnie leginsy ciążowe i biustonosze do karmienia ![]() ![]() Jutro trzymajcie kciuki rano mam badania, powtórzenie toksoplazmozy bo nie przeszłam i do tego stały zestaw morfologii , moczu , crp, glukozy i elektrolitów. Jeszcze widzę, ze mi zaznaczyła na krzepliwość krwi tych nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Norka bedziesz mieć wyprawkę idealna!
Cambria gratki ! Co do męża,to.nie wiem,narazie ma jeszcze zwolnienie na 2 tyg,ma mieć rtg.i.wtedy zobaczą,jak się goi.Ponadto,ma płytkę włożoną,więc operactjnie będą mu.wyjmowac,jeszcze rehabilitacja tal,jak widzisz zejdzie.Mam nadzieję,że conajmniej do porodu.Gdzieś czytalam,że z rehabilitacja to.nawet pół roku.On narazie do pracy się nie nadaje. Dobrze,że jest w domu,psychicznie.lepiej się czuję,bo nie jestem sama. Aaska szczegółowe.masz te badania!Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A łóżeczko proszę link https://mamaania.com.pl/Biale-Lozecz...IA-120-60.html Mąż trochę pracował kiedyś ze stolarką, mówi że wykonane nieźle. Trochę kiepskie do złożenia, ale prezentuje się super, solidnie. Jakbyś chciała, mogę Ci zrobić jutro więcej zdjęć z bliska itd byś sobie oceniła. My jesteśmy zadowoleni bardzo. Szczerze polecam! ![]() Cytat:
![]() Czekamy na wiesci jak zareaguje ZUS, ale na pewno będzie dobrze! Kciuki! ![]() Cytat:
![]() U nas po grillu, ale niestety w domku, a grill u siostry na balkonie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-03 o 20:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
Elaaa O żeby tak u mnie się ochłodziło, niby jutro ma być coś chłodniej o kilka stopni , ale już deszczu tu nie było praktycznie od świąt wielkanocnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1931 | |||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle tak czytam Wasze wieści z wizyt i już się nie mogę doczekać naszego USG III trym. Jeszcze tydzień z okładem... A ostatnio robiliśmy kolejne podejście do imienia. Moja któraś tam z kolei propozycja (Wawrzyniec ![]() W dodatku pytam się Tż - a może masz takie imiona męskie, które zawsze Ci się podobały albo przyjemnie Ci się kojarzą? A on na to: Zygfryd i Ragnar. Padłam. Mogłam jednak na serio Żelisława w tym układzie proponować. W ramach kompromisu wysunęłam "Floriana" - spełnia mężowe kryteria, ale ma w pracy jakiegoś Florka i coś mu nie pasi. Zaczęło nam się podobać wspólnie "Wit", ale potem się zorientowaliśmy, że to część "Ziemowita", w związku z czym, gdybyśmy chcieli być konsekwentni, trzecie dziecko musiałoby się nazywać "T" ![]() Mam takie obawy, pewnie dziwaczne, że jak nazwiemy go tak, że nie będę w 100% pewna, to też nie będę go w pełni kochać, że to imię będzie barierą, jakiś dystans wytworzy. Masakra jakaś siedzi w mojej głowie, eh... W każdym razie stanęło na tej dwójce. No jakoś to dziecko będziemy musieli nazwać, więc pewnie relacji cdn. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eluś, dziękuję za link do łóżeczka! Zaczęłam oglądać i zdałam sobie sprawę, że mogę wydać na łóżeczko więcej niż zamierzałam, hyhy. Te są już porządniejsze, widać to, tylko nie podoba mi się w tych tapczanikach ta poprzeczka. Wolałabym, żeby była do połowy, a nie tak po całości, bo jak dziecko będzie schodzić, to może sobie nóżki obdrapać czy zaklinować się. ![]()
![]() |
![]() |
#1933 |
Zadomowienie
|
ovejita, Kocie, aneczka, cambria, gratuluję zdrowych i takich dużych już maluszków
![]() ovejita, nie martw się proszę! Skoro lekarz mówi, że jest dobrze, to po co się zamartwiać ![]()
![]() |
#1934 |
Zadomowienie
|
A u mnie dziś znów kolej na bezsenna noc. Od 23 próbuje zasnąć i co, 2 kilkuminutowe drzemki i jest prawie druga a ja dalej czytam. Za gorąco, pełny brzuch od przejedzenia i mam wrażenie ze nigdy nie zasnę ehhh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Cambria gratuluję zdrowego bąbla
![]() Odowska rozumiem tą potrzebę 100% pewności co do imienia. Przyjdzie taki moment, że oczy Wam się zaświecą razem na jakieś imię, może nawet dopiero przed samym porodem, kto wie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ależ oczywiście jak widzisz to jako minus nie ma dyskusji ![]() Odowska ja też czytałam Twój post z uśmiechem! ![]() ![]() U mnie dziś rozbiegany trochę dzień pewnie, mam nadzieję że choć upał nie taki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-04 o 06:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() Ja tez bujaczki/lezaczki, maty i kolderki zostawiam na potem. Bo wiadomo, cos mozna zawsze dostac! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale na bank znajdziecie cos odpowiedniego dla Waszego synka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
Ale jestem zła, pojechałam na glukoze . A w laboratorium mają majówkę i jest zamknięte :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
W moim mieście są 2 drugie było otwarte od 7.30 A ja byłam zła i głodna więc pojechałam do piekarni po ciastko i do domu
![]() |
![]() |
#1941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odowska a Gniewko lub Mieszko? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Odowska mi Ervin sie podoba! Z imionami to jest tak ze jak pierwszy raz usłyszysz to moze Ci sie nie podobać ale im więcej słyszysz i kojarzysz z dobrymi wspomnieniami to zaczyna Ci sie podobać. A W Twoim przypadku to bardzo mzoliwe dlatego ze macie taki zasób imion niestosowanych ze nie możecie miec do nich wcześniejszych uprzedzeń.
Nasze imię zupełnie mi sie nie podobało jak Tz zaproponował. Wcale nie brałam go pod uwagę. Az zaczal ciagle o nim wspominać dla zabawy i mnie przekonywać ze mu sie ono bardzo podoba i z czasem sie do niego wlasnie tak przekonałam. Teraz jestem pewna ze imię jest trafione w 10 i takie bedzie. Co do sosu vinaigrette proporcje: 1 łyżeczka ostrej musztardy (u mnie zawsze ostra dijon) Pol szalotki pokrojonej w bardzo malutka kosteczkę 1 łyżka octu winnego (moze byc biały lub czerwony, nawet jabłkowy) 3 łyżki oleju (zwykłego, oliwa z oliwek zmienia smak i mi juz az tak nie smakuje) Pieprz i sol Wymieszać wszystko trzepaczką w misce i dodać sałate. I gotowe. Pycha!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O dzięki za przepis! Nie wpadłabym na to, żeby dodawać szalotkę! Co do oleju się zgadzam - oliwa też ma dla mnie zbyt dominujący smak, jak na ten sos. I właśnie się zorientowałam, że od lat robimy całkiem niekanoniczny vinaigrette, bo z sokiem z cytryny zamiast octu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
Dziś pochmurno i koło 20 stopni jak dobrze, oby tak już dziś zostało <3
Odowska Co do imion też uważam, że do każdego można się przekonać po czasie jak mamy coraz więcej pozytywnych skojarzeń. Erwin bardzo ładne imię. Często też jak się maleństwo urodzi to rodzicom przychodzi na myśl jakieś imię. Dużo też u mnie było sytuacji, że rodzice wymyślili imię, a po urodzeniu tak jakoś im do tego maluszka nie pasowało, że zmienili na inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Hej, dziewczęta!
![]() W końcu was nadrobiłam ![]() ![]() Ovejita, Ane3kaa - gratulacje z udanych wizyt! Ovejita, nie martw się tak tą szyjką, chyba musisz trochę zaufać lekarzowi. A z drugiej strony - nie zgadzam się z tym, że po 30 tc to już nie ma się co martwić. Przecież chyba dopiero w 32 czy 33 tc. płuca są wykształcone na tyle, żeby można było odetchnąć z ulgą. Ale to wciąż wcześniak! Tak czy inaczej nie zamartwiaj się na zapas, ale też nie przeforsuj się gdzieś tam. Ane3kaa - ale fajne zdjęcie! Że też wam się udało zdobyć takie ujęcie! ![]() Odo, piękne imiona, choć ja jestem niechętna germańskim, nieszczególnie mi się podobają, ale już słowiańskie, dwuczłonowe, jak najbardziej. Ziemowit, Gniewomir - dla mnie są super! Pola, jak tam z mężem? Jak przebiega rekonwalescencja? Zaczął rehabilitację? Norka, mam taką znajomą, co też tak rozkminia z wyprawką i 8 miechów spędziła na czytaniu, porównywaniu itd. Podziwiam, ale nie zazdroszczę, ja bym kociokwiku dostała. Ja podobnie jak niektóre z nas wyluzowałam już i przestałam się tak zamartwiać. Tobie też tego życzę, no bo tu przepłacisz, tam gdzieś zaoszczędzisz, ale to nie są grube miliony, więc jeśli ma cię to kosztować tyle nerwów i stresu, to po co? Sandam, ale idziecie jak burza! Powiedz tż-towi, że jeszcze drzewo musi pod waszym (nowym) blokiem zasadzić ![]() A tak w ogóle to nam się zapowiada kolejny upalny dzień. Ja już nie daję rady - w zeszłym roku dałabym się pokroić za takie temperatury, w tym modlę o jakieś deszcze... Wczoraj pojechaliśmy jeszcze nad jezioro, na obiad i spacer, i mimo że to była już 17, to tak mnie słońce przypiekło, że całą noc głowa mi pękała. Tak samo na majówce - gotowałam się we własnym sosie i mimo że się nie pocę, to jest mi wciąż strasznie duszno i ciężko złapać oddech. Chyba kończę z moimi codziennymi wielokilometrowymi spacerami, a na zakupy już tylko autem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybraliśmy z dziećmi zaraz po połówkowym, żyje mi się spokojniej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Summer narazie nie rozpoczął rehabilitacji,chodzi w ortezie,za 2 tyg na rtg i będzie decyzja,co dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Zadomowienie
|
Ja pospalam do 9, no nie dziwne jak od 3, ale jest trochę chłodniej uff. Co do imion to zazdroszczę tym co maja wybrane, u nas nic a nic nie przychodzi nam do głowy. Fakt ze już przestaliśmy rozkminiac. Zwracamy się do małego imieniem postaci z bajki( dokładniej pewnego kota) i to nam przylgnęło i nawet zdrabniamy haha. A imię chcemy krótkie, z możliwością zdrabniania i nie z top 10 ostatnich lat ale np druga dziesiątka może już być. Było dyskutowane Julian, Tymon, Marcel- ale jak to zdrabniać, ale ciagle to nie to.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.