izotek - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 21:29   #1921
withi_as
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Chyba Izo ma też wplyw na okres, bo mi się spóźnił tydzień i już byłam lekko przerażona
to prawda, mój okres spóźnił się aż 8 dni - dodam że to była pierwsza miesiączka w trakcie kuracji, zobaczymy jak będzie z następnymi. Mam nadzieję że nie będzie już aż tak dużego rozregulowania
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:36   #1922
kennedy
Zakorzenienie

A zabezpieczssz sie hormonalnie? To moze vyc przyczyna.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:17   #1923
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
to prawda, mój okres spóźnił się aż 8 dni - dodam że to była pierwsza miesiączka w trakcie kuracji, zobaczymy jak będzie z następnymi. Mam nadzieję że nie będzie już aż tak dużego rozregulowania
u mnie też pierwszy okres podczas kuracji i ciekawe jak będzie dalej

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
A zabezpieczssz sie hormonalnie? To moze vyc przyczyna.
to pytanie do mnie?nie, nie zabezpieczam się hormonalnie
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:16   #1924
kennedy
Zakorzenienie

Do ciebie. Aha. No to nie wiem. Zadbaj o skuteczne zabezpieczenie w kazdym razie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 02:37   #1925
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Sama dopiero o tym pomyślałam, męczę się w klimie już ponad rok, ale dopiero teraz powiązałam wątki, zauważyłam że nigdzie indziej moja skóra nie jest w tak agonalnym stanie jak w pracy, największe zaczerwienienie i od razu też swędzi cała głowa, więc to na pewno od tego Zamówiłam taki mini nawilżacz na usb/baterie, koszt jest niewielki a zawsze można spróbować

(...)
Masz rację z klimą. Ja nawet po dłuższej wizycie w supermarkecie mam oczy jak królik i muszę zakroplić nawilżające krople, co dopiero siedzieć tak cały dzień, współczuję..Skóra na pewno się wysusza.

Cytat:
Napisane przez Kasia3481 Pokaż wiadomość
Dzięki, na pewno sprawdzę
Mam jeszcze kilka pytań, ponieważ to poczatek mojej przygody z Izotekiem. Pierwsze dotyczy wypadania włosów (czego się panicznie obawiam)- po jakim czasie to nastąpiło u Was? A drugie odnośnie aktywności fizycznej, bo w ulotce podkreślają aby jej unikać, ale fitness 3-4 razy w tygodniu to chyba nie aż takie przeciążenie? Macie jakieś doświadczenia? Za 2 tygodnie mam wizytę u dermatologa, więc wypytam jeszcze pewnie o wszystko, bo ostatnio byłam zbyt skupiona na dawkowaniu itd (w końcu dla mnie to moment przełomowy ).
U mnie włosy leciały dość mocno przez jakieś 2-3 tygodnie, teraz wcale nie wypadają, to znaczy pojedyncze oczywiście, normalnie. Biorę Silicę, dziewczyny tutaj polecały na wcześniejszych stronach.
Pływam dwa razy w tygodniu, ćwiczę na orbitreku codziennie, nic mięśniowo mi nie dolega. @ mam bez opóźnień, jak zawsze.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 06:25   #1926
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Też chodzę na NFZ, przynajmniej badania i wizyty za darmo, za to lek nieco droższy.

Do ust polecam maść oliwkową ziaji (naturalny opatrunek regenerujący) - kosztuje koło 5zł, jest wydajna i można nią smarować nie tylko usta, u mnie działa lepiej niż carmex czy neutrogena.
Ta maść z Ziaji jest dostępna w drogeriach, czy tylko w sklepie Ziaja?

Cytat:
Napisane przez wero_14 Pokaż wiadomość
Ja Cetaphilu używam do mycia buzi, a smaruje się dermoline krem lekki, taki poleciła mi derma i też widziałam dużo dobrych opinii o nim na wizażu, póki co większych problemów z suchością nie mam, więc jest ok.

Mam pytanie odnośnie makijażu - malujecie się normalnie czy na czas kuracji sobie odpuściłyście? Ja próbowałam, bo nie chce szkodzić mojej i tak już biednej buzi, ale nie potrafię wyjść bez makijażu, pomimo tego że po 2 godzinach i tak strasznie się świecę, a teraz dodatkowo widać przesuszenie :/ Dodam, że maluje się Vichy Dermablend, który jest dosyć ciężki.

Kiedy skóra przestała się Wam przetłuszczać? nie mogę się tego doczekać
Ja robię makijaż taki, jak przed kuracją praktycznie. Tzn nie stosuję już korektora tylko krem+podkład+puder. Wykańczam BB z Eveline, bo mi zostało z okresu letniego( na problemowe miejsca tj blizny i pryszcze na policzkach nakładam jeszcze Rimmel Stay Matte podkład i potem puder u mnie to jest teraz sypki Manhattan lub Stay Matte z Rimmela lub Clearface 2w1 z Manhattanu. Jeśli nie krem BB to wykańczam też Bourjois 123 i też odrobinę podkładu z Rimmela. Jakoś "odlubiłam się "z CS, strasznie wysusza mi skórę i leży już jakiś czas prawie cała butelka.
Przed kuracją używałam albo CS albo Rimmel Stay Matte albo Manhattan Powder Matt Make up teraz te typowe kryjące stosuję tylko punktowo.
Także jak widać wykańczam zapasy, a to jeszcze i tak nie wszystko wymieniłam A od poniedziałku promocja w Rossie to znowu się obkupię
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:52   #1927
arturowaaa
Raczkowanie

promocja ?! na co?!

30.10.2014r.
- pierwsza tabletka Izoteku
arturowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:24   #1928
Kasia3481
Przyczajenie

Dziewczyny, gdzieś widziałam post o balsamach do ust. Osobiście polecam pomadkę Blistex MEDPLUS. Kupiłam ją w aptece za 10zł i jest świetna. Bardzo dobrze nawilża, a po użyciu na ustach czuć lekkie rozgrzewanie Jest też Blistex CLASSIC, ale nie sprawdza się tak dobrze- jest za to baaardzo słodka
Kasia3481 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:59   #1929
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ta maść z Ziaji jest dostępna w drogeriach, czy tylko w sklepie Ziaja?

Ja robię makijaż taki, jak przed kuracją praktycznie. Tzn nie stosuję już korektora tylko krem+podkład+puder. Wykańczam BB z Eveline, bo mi zostało z okresu letniego( na problemowe miejsca tj blizny i pryszcze na policzkach nakładam jeszcze Rimmel Stay Matte podkład i potem puder u mnie to jest teraz sypki Manhattan lub Stay Matte z Rimmela lub Clearface 2w1 z Manhattanu. Jeśli nie krem BB to wykańczam też Bourjois 123 i też odrobinę podkładu z Rimmela. Jakoś "odlubiłam się "z CS, strasznie wysusza mi skórę i leży już jakiś czas prawie cała butelka.
Przed kuracją używałam albo CS albo Rimmel Stay Matte albo Manhattan Powder Matt Make up teraz te typowe kryjące stosuję tylko punktowo.
Także jak widać wykańczam zapasy, a to jeszcze i tak nie wszystko wymieniłam A od poniedziałku promocja w Rossie to znowu się obkupię
Nie jest z linii Ziaja med więc powinna być dostępna też w drogeriach, ja kupiłam w sklepie Ziaji.
Promocja w Rossie? O nie 😋 Znowu coś mnie skusi 😋
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 13:57   #1930
arturowaaa
Raczkowanie

moja skóra robi się coraz bardziej sucha..tak jakby trochę piecze.
z chodzeniem do toalety to jest jakaś masakra.. w dzień jeszcze jest ok, ale jak się położę to z 10 razy chodzę siku zanim zasnę
nie wiem czy to samo minie? miałyście tak?

30.10.2014r.
Stary 2014-11-06, 18:30   #1931
adri_
BAN stały

ja sama poprosilam o tanszy zamiennik izoteku bo powiedzialam ze nie chce zbankrutowac sama wizyta u dermatologa to koszt 100 zł, do tego badania przed każdą wizyta 20 zł, a miesieczny wydatek na lek to roznie, teraz biore 40 mg wiec wiadomo ze place troche wiecej...
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 18:41   #1932
withi_as
Zakorzenienie

Zazdroszczę tak tanich badań ... w Warszawie przebitka jest solidna, za cztery badania ostatnio zapłaciłam 100zł -.-

U mnie kuracja jakoś leci, wczoraj wykupiłam kolejne leki, kremy i maści, póki co mam spuchnięte usta, przy dolnej wardze mam coś dziwnego pod skórą i przez to wyglądam trochę jak po nieudanym powiększaniu ust, ale spoko Czerwona wciąż jestem, zwłaszcza po demakijażu. Nie mam już suchej skóry na twarzy. Do ust jak zwykle polecam masełka Nivei, jestem im wierna i zużywam na potęgę. Nie znoszę Carmexu, według mnie daje odwrotny efekt.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 18:54   #1933
PannaMB
Przyczajenie

Dzień 31/4omg
Byłam we wtorek u dermatologa. Leku mam na dwa miesiące i znowu trzeba będzie powtórzyć badania. Dawka 40 mg podtrzymana Teraz nie wyglądam najlepiej, a nawet dużo gorzej niż przed braniem Izoteku. Może pryszczy nie ma dużo ale są naprawdę spoooorych rozmiarów Mam nadzieje, że ten wysp nie będzie trwał długo ....
PannaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:03   #1934
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
ja sama poprosilam o tanszy zamiennik izoteku bo powiedzialam ze nie chce zbankrutowac sama wizyta u dermatologa to koszt 100 zł, do tego badania przed każdą wizyta 20 zł, a miesieczny wydatek na lek to roznie, teraz biore 40 mg wiec wiadomo ze place troche wiecej...
Mówisz o badaniach krwi za 2 dyszki? Jakie robisz w tak niskiej cenie? Dziewczyny wcześniej pisały o kwocie 4-5 dych za krew..100 za wizytę to także niewiele w porównaniu ze stawkami u nas (za okulistę ostatnio zapłaciłam 170)
Stary 2014-11-07, 01:20   #1935
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Sama dopiero o tym pomyślałam, męczę się w klimie już ponad rok, ale dopiero teraz powiązałam wątki, zauważyłam że nigdzie indziej moja skóra nie jest w tak agonalnym stanie jak w pracy, największe zaczerwienienie i od razu też swędzi cała głowa, więc to na pewno od tego Zamówiłam taki mini nawilżacz na usb/baterie, koszt jest niewielki a zawsze można spróbować

Taaak, klima to morderca. U mnie albo wzmaga przetłuszczanie tak, że mam śliski film na twarzy, albo wysusza na WIÓR. I co prawda nie mam jej już w pracy, ale za to mam ją w samochodzie. Jak zaczynałam brać izotek - pierwszy miesiąc - to pojechałam w trasę 350km w jedną stronę, w ciągu jednego dnia, i niewiele później ta sama trasa, w dwa dni. Efekt? Skóra mnie po prostu BOLAŁA, cokolwiek bym z nią nie robiła. Do tego była napuchnięta, a potem zaczęła po prostu pękać. A potem zrobił się na całej twarzy przesusz. Katastrofa. Jak nie brałam izoteku to długie podróże z klimą też mi robiły kuku. Na przykład trasa Kraków-Wiedeń-Kraków, w 1,5 dnia - niemal tak samo to odchorowałam.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:34   #1936
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arturowaaa Pokaż wiadomość
promocja ?! na co?!

Cytat:
Nie jest z linii Ziaja med więc powinna być dostępna też w drogeriach, ja kupiłam w sklepie Ziaji.
Promocja w Rossie? O nie 😋 Znowu coś mnie skusi 😋
Promocja w Rossie od 10.11 1+1 na kolorówkę, tj kup jeden kosmetyk do makijażu,a drugi tańszy lub w tej samej cenie dostaniesz za 1 gr (albo za darmo już nie pamiętam).Podobno to ma być ostatnia tego typu promocja w Rossmannie.
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mówisz o badaniach krwi za 2 dyszki? Jakie robisz w tak niskiej cenie? Dziewczyny wcześniej pisały o kwocie 4-5 dych za krew..100 za wizytę to także niewiele w porównaniu ze stawkami u nas (za okulistę ostatnio zapłaciłam 170)
U mnie sam lipidogram robiony prywatnie kosztuje 45 zł. A jak dodać jeszcze morfologię to wyjdzie pewnie ponad 60, więc naprawdę 20 zł to bardzo tanio...
Stary 2014-11-07, 17:25   #1937
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Promocja w Rossie od 10.11 1+1 na kolorówkę, tj kup jeden kosmetyk do makijażu,a drugi tańszy lub w tej samej cenie dostaniesz za 1 gr (albo za darmo już nie pamiętam).Podobno to ma być ostatnia tego typu promocja w Rossmannie.

U mnie sam lipidogram robiony prywatnie kosztuje 45 zł. A jak dodać jeszcze morfologię to wyjdzie pewnie ponad 60, więc naprawdę 20 zł to bardzo tanio...
Na całą kolorówkę czy wybrana oferta? Ciekawe czy można mieszać marki w ramach tych dwóch produktów. Muszę poszukać info
Stary 2014-11-07, 20:19   #1938
CzarasN
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Wizaż czytam już od ładnych paru lat, ale dopiero teraz zarejestrowałem się, głównie dla Izoteku.

Przewertowałem większość tego tematu i chyba będę jednym z nielicznych chłopaków, którzy biorą Izotek i się tu udzielają, także witam serdecznie.

Problem z trądzikiem mam od gimnazjum, ale każdy zawsze powtarzał, że po okresie dojrzewania to minie. Niestety, przeliczyłem się.
Brałem przez 8 miesięcy Tetralysal, dzięki któremu moja twarz i plecy wyglądały lepiej, ale tylko podczas kuracji, po jej skończeniu wszystko powróciło.
Wraz z dermatologiem zdecydowaliśmy się na wprowadzenie Izoteku. Podchodzę do tego dość sceptycznie, bo niecałe 2 lata temu moja siostra też miała kurację tym i nie pomogło jej na tyle, na ile oczekiwała, więc to sprawka genów.
Właśnie zażyłem pierwsze 40mg (ważę 75kg) i zobaczymy jak to będzie.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie pozytywnie tutaj i będziemy się wzajemnie wspierać.

Przepraszam za takie długie powitanie, ale często mam wenę do pisanie.

Kilka postów wyżej była dyskusja na temat cen badań, to może przedstawię swój mały kosztorys:
-wizyty u dermatologa- 100zł/wizyta
-badania krwi (ALT, morfologia, cholesterol i trójglicerydy)- 27 zł
-Izotek 20mg/30 kapsułek - 80 zł, Super-pharm Toruń.

Pozdrawiam.
CzarasN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:01   #1939
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Na całą kolorówkę czy wybrana oferta? Ciekawe czy można mieszać marki w ramach tych dwóch produktów. Muszę poszukać info
Teoretycznie na cala kolorowke. Na pewno obejmuje szafy a czy np podklady poza szafami typu Soraya to nie wiadomo. Mozna mieszac marki i rodzaj kosmetykow promocja potrwa do 19.11. Nie zaznaczam na szaro bo pisze tu z telefonu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez CzarasN Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Wizaż czytam już od ładnych paru lat, ale dopiero teraz zarejestrowałem się, głównie dla Izoteku.

Przewertowałem większość tego tematu i chyba będę jednym z nielicznych chłopaków, którzy biorą Izotek i się tu udzielają, także witam serdecznie.

Problem z trądzikiem mam od gimnazjum, ale każdy zawsze powtarzał, że po okresie dojrzewania to minie. Niestety, przeliczyłem się.
Brałem przez 8 miesięcy Tetralysal, dzięki któremu moja twarz i plecy wyglądały lepiej, ale tylko podczas kuracji, po jej skończeniu wszystko powróciło.
Wraz z dermatologiem zdecydowaliśmy się na wprowadzenie Izoteku. Podchodzę do tego dość sceptycznie, bo niecałe 2 lata temu moja siostra też miała kurację tym i nie pomogło jej na tyle, na ile oczekiwała, więc to sprawka genów.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie pozytywnie tutaj i będziemy się wzajemnie wspierać.

Kilka postów wyżej była dyskusja na temat cen badań, to może przedstawię swój mały kosztorys:

Pozdrawiam.
Witaj na wątku,fajnie,ze dolaczaja nowe osoby do tematu Oby udało Ci się dzięki tej kuracji osiągnąć wymarzone efekty tak by trądzik okazal sie tylko wspomnieniem
Bardzo niska cena Izoteku ciekawe czy w kazdym Superpharm w Polsce jest tak tanio. To byla jakas promocja?
Stary 2014-11-07, 22:17   #1940
CzarasN
Przyczajenie

Cytat:
Witaj na wątku,fajnie,ze dolaczaja nowe osoby do tematu Oby udało Ci się dzięki tej kuracji osiągnąć wymarzone efekty tak by trądzik okazal sie tylko wspomnieniem
Bardzo niska cena Izoteku ciekawe czy w kazdym Superpharm w Polsce jest tak tanio. To byla jakas promocja?
Niestety, to nie jest dobra cena. Zapłaciłem tyle za 30 kapsułek, bo tylko na tyle mam wystawioną receptę. A raczej mam 2 recepty po 30 kapsułek. Nie wiem dlaczego to tak rozbiła. Mam nadzieję, że przy kolejnej wizycie (mam się stawić za miesiąc wraz z badaniami) dostanę już opakowania po 60 kapsułek, wyjdzie pewnie taniej.
Stary 2014-11-07, 22:28   #1941
arturowaaa
Raczkowanie

hej,hej
no nie jest tanio, bo ja za 60 kapsułęk zapłaciłam 87zł
na kolejnej wizycie zwróć uwagę, żeby na jednej recepcie wypisała, bo tak Ci będzie taniej

30.10.2014r.
Stary 2014-11-07, 22:57   #1942
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Pozdrawiam.
No proszę, krajan się odezwał Kupiliśmy w tej samej aptece i masz rację, to nie jest dobra cena bo ja wzięłam opakowanie 60 sztuk i zapłaciłam 109 zł, czyli niestety za małe się przepłaca..O dobrej cenie to ktoś wczoraj pisał tutaj, niecałe 9 dych za 60 sztuk, ale w Toruniu takiego miejsca nie znalazłam Odpowiedniki Izoteku w Superpharmie wychodziły podobnie cenowo, więc i w ten sposób nie oszczędzimy W innej aptece rekordzista farmaceuta policzył sobie 169 za 60 sztuk gdy szukałam najtańszej apteki , tak więc trzeba uważać. Dam znać jak trafię na tańsze źródło
A gdzie krew badałeś?

Cytat:
Teoretycznie na cala kolorowke. Na pewno obejmuje szafy a czy np podklady poza szafami typu Soraya to nie wiadomo. Mozna mieszac marki i rodzaj kosmetykow promocja potrwa do 19.11. Nie zaznaczam na szaro bo pisze tu z telefonu
To ja pozwoliłam sobie zaznaczyć na szaro Dziękuję za dobre wieści, muszę zrobić sobie listę zakupów

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-11-07 o 23:28
Stary 2014-11-07, 23:09   #1943
CzarasN
Przyczajenie

Cytat:
No proszę, krajan się odezwał Kupiliśmy w tej samej aptece i masz rację, to nie jest dobra cena bo ja wzięłam opakowanie 60 sztuk i zapłaciłam 109 zł, czyli niestety za małe się przepłaca..O dobrej cenie to ktoś wczoraj pisał tutaj, niecałe 9 dych za 60 sztuk, ale w Toruniu takiego miejsca nie znalazłam Odpowiedniki Izoteku w Superpharmie wychodziły podobnie cenowo, więc i w ten sposób nie oszczędzimy W innej aptece rekordzista farmaceuta policzył sobie 169 za 60 sztuk gdy szukałam najtańszej apteki , tak więc trzeba uważać. Dam znać jak trafię na tańsze źródło
A gdzie krew badałeś?
Ja właśnie miałem zamiar też poszukać najtańszej apteki, ale stwierdziłem, że dopóki mam receptę na 30 kapsułek, to nie mam co się rozglądać. Ciekawe czy mogliby połączyć te 2 recepty na 30 kapsułek w jedną. No, ale już za późno, nieważne.

Badania robiłem w Citomedzie na Curie-Skłodowskiej/Równinnej

Edytowane przez CzarasN
Czas edycji: 2014-11-08 o 13:55
Stary 2014-11-07, 23:27   #1944
laisla
Zakorzenienie

Następnym razem może poproś..i tak trzeba kupić później kolejne 30 czy 60 sztuk. Ja nawet byłabym za opcją 90 lub 120 sztuk bo i tak kurację kończę we wrześniu dopiero więc trzeba będzie za kieszeń się trzymać jeszcze trochę czasu Ale mam najniższą dawkę, więc 60 wystarcza mi na 2 miesiące.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-11-07 o 23:44
Stary 2014-11-08, 11:46   #1945
Saphire_Blue
Raczkowanie

Najlepszy tekst, jaki usłyszałam od poprzedniego dermatologa, zanim go bezzwłocznie zmieniłam - "Ma pani łojotokowe zapalenie skóry, ma pani dzieci? Nie? Po dzieciach na pewno pani przejdzie." Tak tak, już widzę jak samo sobie przechodzi.

Ceny w Gdańsku za Aknenormin są zabójcze, wczoraj po poszukiwaniach od rana ostatecznie moje konto zeszczuplało o 150 zł (60 kapsułek 20mg). A farmaceutki są jakieś niekompetentne, dzwonię do apteki i pytam o cenę(wyraźnie zaznaczyłam dawkę i ilość), kobieta mówi że 75zł, pomijam fakt, że wydało mi się to podejrzanie tanie, skoro w sieci dr max jest za 220 zł, specjalnie pojechałam na drugi koniec miasta, żeby usłyszeć, że to cena za 30 sztuk no to mówię do kobiety, że następnym razem niech nie wprowadza ludzi w błąd, bo to duża różnica jednak. I zaczął się mój maraton po mieście

Cała kolorówka w Rossie? I jeszcze magiczne słowa - "ostatnia tego rodzaju promocja", czyli jestem zgubiona gdy tylko się znajdę w pobliżu któregoś Rossmana, a u mnie praktycznie jeden na drugim
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 13:43   #1946
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Cała kolorówka w Rossie? I jeszcze magiczne słowa - "ostatnia tego rodzaju promocja", czyli jestem zgubiona gdy tylko się znajdę w pobliżu któregoś Rossmana, a u mnie praktycznie jeden na drugim
E tam, co jakieś 3 miesiące średnio są takie duże promocje w Rossie Mówię też o tych -40%, które były bodajże przed wakacjami, jeśli się nie mylę.

A u mnie mija 52 dzień i dopiero teraz zauważam, że robi się bardziej uciążliwie...Skóra już dokucza suchością, jest napięta, ale nadal nie mogę powiedzieć, żebym się łuszczyła. Pryszczy na twarzy prawie brak, ale długo się męczyłam z czerwonym śladem po pryszczu, który rozdrapałam Nie róbcie tego... Czoło gładkie, a jak zaczynałam, było całe obsypane, a już nie wspomnę jak się świeciło.

Mam też obolały nos w środku (nadal nie kupiłam żadnego sprayu nawilżającego, bo zapominałam) i wyskoczyła mi brzydka wysypka na dłoni, chropowata w dotyku.

Włosy na szczęście nadal w porządku, ale były o wiele lepsze podczas pierwszego miesiąca, jakoś tak wyjątkowo korzystnie wyglądały No ale nie wypadają, a to najważniejsze.

Niedługo powinnam mieć okres, więc jestem ciekawa, czy dostanę w terminie. W przyszłym tygodniu do lekarza, nie mogę się doczekać stania od 5.30 pod przychodnią Ciekawa jestem, jak cholesterol i czy dostanę dawkę 40 mg.
Stary 2014-11-08, 19:25   #1947
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
Drogo zapłaciłeś za ten izotek. Ja zapłaciłam niewiele więcej bo 95zł za 60kapsułek 20mg. I to też w Toruniu. W mieście gdzie mieszkam chcieli 150zł za taką ilość To się nazywa przebitka.

Edit:
W dodatku cena mnie bardzo mile zaskoczyła bo jakieś półtora miesiąca temu kupując w tej samej aptece zapłaciłam 110zł.

Edytowane przez Kasandra117
Czas edycji: 2014-11-08 o 19:27
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 20:14   #1948
CzarasN
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kasandra117 Pokaż wiadomość
Drogo zapłaciłeś za ten izotek. Ja zapłaciłam niewiele więcej bo 95zł za 60kapsułek 20mg. I to też w Toruniu. W mieście gdzie mieszkam chcieli 150zł za taką ilość To się nazywa przebitka.

Edit:
W dodatku cena mnie bardzo mile zaskoczyła bo jakieś półtora miesiąca temu kupując w tej samej aptece zapłaciłam 110zł.
W jakiej dokładnie aptece w Toruniu kupiłaś za 95 zł?
Stary 2014-11-08, 20:47   #1949
Izet
Przyczajenie

Cytat:
Najlepszy tekst, jaki usłyszałam od poprzedniego dermatologa, zanim go bezzwłocznie zmieniłam - "Ma pani łojotokowe zapalenie skóry, ma pani dzieci? Nie? Po dzieciach na pewno pani przejdzie." Tak tak, już widzę jak samo sobie przechodzi.
Dobre! takiego specjalisty to ze świecą szukać Poród lekarstwem na wszystko.

Dzisiaj mija mój 23 dni z izo. Włosy przestały już tak bardzo wypadać. Cera znacznie lepsza, mniej czerwona (jeszcze tydzień temu czułam się jakbym miała silne poparzenie słoneczne), przestała się łuszczyć. Nie jest już taka rozpulchniona i chropowata. Tylko pory się dalej oczyszczają, śmiesznie to wygląda, bo "zawartość" jakby wystaje nad powierzchnie skóry i cały nos jest dalej taki chropowaty w dotyku. Jedyną nowością są lekkie bóle głowy, chociaż może to ta pogoda, bo leje od dwóch dni.
Izet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:24   #1950
Kasandra117
Raczkowanie

Cytat:
W jakiej dokładnie aptece w Toruniu kupiłaś za 95 zł?
Pasaż Zieleniec, apteka dr Max. Raz zapłaciłam 110zł,następnym razem już 95zł.
Zauważyłam,że nie zawsze w sieciówkach jest taka sama (albo chociaż zbliżona) cena. W innej aptece tej sieci chcieli 150zł.
Kasandra117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości