|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
A zabezpieczssz sie hormonalnie? To moze vyc przyczyna.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to pytanie do mnie?nie, nie zabezpieczam się hormonalnie |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Do ciebie. Aha. No to nie wiem. Zadbaj o skuteczne zabezpieczenie w kazdym razie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pływam dwa razy w tygodniu, ćwiczę na orbitreku codziennie, nic mięśniowo mi nie dolega. @ mam bez opóźnień, jak zawsze. |
||
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed kuracją używałam albo CS albo Rimmel Stay Matte albo Manhattan Powder Matt Make up teraz te typowe kryjące stosuję tylko punktowo. Także jak widać wykańczam zapasy, a to jeszcze i tak nie wszystko wymieniłam A od poniedziałku promocja w Rossie to znowu się obkupię
|
||
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
promocja ?! na co?!
|
#1928 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, gdzieś widziałam post o balsamach do ust. Osobiście polecam pomadkę Blistex MEDPLUS. Kupiłam ją w aptece za 10zł i jest świetna. Bardzo dobrze nawilża, a po użyciu na ustach czuć lekkie rozgrzewanie
Jest też Blistex CLASSIC, ale nie sprawdza się tak dobrze- jest za to baaardzo słodka
|
|
|
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Promocja w Rossie? O nie 😋 Znowu coś mnie skusi 😋 |
|
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
moja skóra robi się coraz bardziej sucha..tak jakby trochę piecze.
z chodzeniem do toalety to jest jakaś masakra.. nie wiem czy to samo minie? miałyście tak?
|
#1931 |
|
BAN stały
|
ja sama poprosilam o tanszy zamiennik izoteku bo powiedzialam ze nie chce zbankrutowac
sama wizyta u dermatologa to koszt 100 zł, do tego badania przed każdą wizyta 20 zł, a miesieczny wydatek na lek to roznie, teraz biore 40 mg wiec wiadomo ze place troche wiecej...
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę tak tanich badań ... w Warszawie przebitka jest solidna, za cztery badania ostatnio zapłaciłam 100zł -.-
U mnie kuracja jakoś leci, wczoraj wykupiłam kolejne leki, kremy i maści, póki co mam spuchnięte usta, przy dolnej wardze mam coś dziwnego pod skórą i przez to wyglądam trochę jak po nieudanym powiększaniu ust, ale spoko Czerwona wciąż jestem, zwłaszcza po demakijażu. Nie mam już suchej skóry na twarzy. Do ust jak zwykle polecam masełka Nivei, jestem im wierna i zużywam na potęgę. Nie znoszę Carmexu, według mnie daje odwrotny efekt.
|
|
|
|
#1933 |
|
Przyczajenie
|
Dzień 31/4omg
Byłam we wtorek u dermatologa. Leku mam na dwa miesiące i znowu trzeba będzie powtórzyć badania. Dawka 40 mg podtrzymana Teraz nie wyglądam najlepiej, a nawet dużo gorzej niż przed braniem Izoteku. Może pryszczy nie ma dużo ale są naprawdę spoooorych rozmiarów |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Podobno to ma być ostatnia tego typu promocja w Rossmannie.U mnie sam lipidogram robiony prywatnie kosztuje 45 zł. A jak dodać jeszcze morfologię to wyjdzie pewnie ponad 60, więc naprawdę 20 zł to bardzo tanio... |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Wizaż czytam już od ładnych paru lat, ale dopiero teraz zarejestrowałem się, głównie dla Izoteku. Przewertowałem większość tego tematu i chyba będę jednym z nielicznych chłopaków, którzy biorą Izotek i się tu udzielają, także witam serdecznie. ![]() Problem z trądzikiem mam od gimnazjum, ale każdy zawsze powtarzał, że po okresie dojrzewania to minie. Niestety, przeliczyłem się. Brałem przez 8 miesięcy Tetralysal, dzięki któremu moja twarz i plecy wyglądały lepiej, ale tylko podczas kuracji, po jej skończeniu wszystko powróciło. Wraz z dermatologiem zdecydowaliśmy się na wprowadzenie Izoteku. Podchodzę do tego dość sceptycznie, bo niecałe 2 lata temu moja siostra też miała kurację tym i nie pomogło jej na tyle, na ile oczekiwała, więc to sprawka genów. Właśnie zażyłem pierwsze 40mg (ważę 75kg) i zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie pozytywnie tutaj i będziemy się wzajemnie wspierać. Przepraszam za takie długie powitanie, ale często mam wenę do pisanie. ![]() Kilka postów wyżej była dyskusja na temat cen badań, to może przedstawię swój mały kosztorys: -wizyty u dermatologa- 100zł/wizyta -badania krwi (ALT, morfologia, cholesterol i trójglicerydy)- 27 zł -Izotek 20mg/30 kapsułek - 80 zł, Super-pharm Toruń. Pozdrawiam. |
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
promocja potrwa do 19.11. Nie zaznaczam na szaro bo pisze tu z telefonu![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Oby udało Ci się dzięki tej kuracji osiągnąć wymarzone efekty tak by trądzik okazal sie tylko wspomnieniem ![]() Bardzo niska cena Izoteku ciekawe czy w kazdym Superpharm w Polsce jest tak tanio. To byla jakas promocja? |
||
|
|
|
#1940 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
hej,hej
![]() no nie jest tanio, bo ja za 60 kapsułęk zapłaciłam 87zł na kolejnej wizycie zwróć uwagę, żeby na jednej recepcie wypisała, bo tak Ci będzie taniej
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy w tej samej aptece i masz rację, to nie jest dobra cena bo ja wzięłam opakowanie 60 sztuk i zapłaciłam 109 zł, czyli niestety za małe się przepłaca..O dobrej cenie to ktoś wczoraj pisał tutaj, niecałe 9 dych za 60 sztuk, ale w Toruniu takiego miejsca nie znalazłam W innej aptece rekordzista farmaceuta policzył sobie 169 za 60 sztuk gdy szukałam najtańszej apteki , tak więc trzeba uważać. Dam znać jak trafię na tańsze źródło![]() A gdzie krew badałeś? Cytat:
Dziękuję za dobre wieści, muszę zrobić sobie listę zakupówEdytowane przez laisla Czas edycji: 2014-11-07 o 23:28 |
||
|
|
|
#1943 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Badania robiłem w Citomedzie na Curie-Skłodowskiej/Równinnej Edytowane przez CzarasN Czas edycji: 2014-11-08 o 13:55 |
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Następnym razem może poproś..i tak trzeba kupić później kolejne 30 czy 60 sztuk. Ja nawet byłabym za opcją 90 lub 120 sztuk bo i tak kurację kończę we wrześniu dopiero więc trzeba będzie za kieszeń się trzymać jeszcze trochę czasu
Ale mam najniższą dawkę, więc 60 wystarcza mi na 2 miesiące.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-11-07 o 23:44 |
|
|
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszy tekst, jaki usłyszałam od poprzedniego dermatologa, zanim go bezzwłocznie zmieniłam - "Ma pani łojotokowe zapalenie skóry, ma pani dzieci? Nie? Po dzieciach na pewno pani przejdzie."
Ceny w Gdańsku za Aknenormin są zabójcze, wczoraj po poszukiwaniach od rana ostatecznie moje konto zeszczuplało o 150 zł (60 kapsułek 20mg). A farmaceutki są jakieś niekompetentne, dzwonię do apteki i pytam o cenę(wyraźnie zaznaczyłam dawkę i ilość), kobieta mówi że 75zł, pomijam fakt, że wydało mi się to podejrzanie tanie, skoro w sieci dr max jest za 220 zł, specjalnie pojechałam na drugi koniec miasta, żeby usłyszeć, że to cena za 30 sztuk ![]() Cała kolorówka w Rossie? I jeszcze magiczne słowa - "ostatnia tego rodzaju promocja", czyli jestem zgubiona gdy tylko się znajdę w pobliżu któregoś Rossmana, a u mnie praktycznie jeden na drugim |
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówię też o tych -40%, które były bodajże przed wakacjami, jeśli się nie mylę.A u mnie mija 52 dzień i dopiero teraz zauważam, że robi się bardziej uciążliwie...Skóra już dokucza suchością, jest napięta, ale nadal nie mogę powiedzieć, żebym się łuszczyła. Pryszczy na twarzy prawie brak, ale długo się męczyłam z czerwonym śladem po pryszczu, który rozdrapałam Nie róbcie tego... Czoło gładkie, a jak zaczynałam, było całe obsypane, a już nie wspomnę jak się świeciło. Mam też obolały nos w środku (nadal nie kupiłam żadnego sprayu nawilżającego, bo zapominałam) i wyskoczyła mi brzydka wysypka na dłoni, chropowata w dotyku. Włosy na szczęście nadal w porządku, ale były o wiele lepsze podczas pierwszego miesiąca, jakoś tak wyjątkowo korzystnie wyglądały No ale nie wypadają, a to najważniejsze. Niedługo powinnam mieć okres, więc jestem ciekawa, czy dostanę w terminie. W przyszłym tygodniu do lekarza, nie mogę się doczekać stania od 5.30 pod przychodnią Ciekawa jestem, jak cholesterol i czy dostanę dawkę 40 mg.
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
Drogo zapłaciłeś za ten izotek. Ja zapłaciłam niewiele więcej bo 95zł za 60kapsułek 20mg. I to też w Toruniu. W mieście gdzie mieszkam chcieli 150zł za taką ilość
To się nazywa przebitka. ![]() Edit: W dodatku cena mnie bardzo mile zaskoczyła bo jakieś półtora miesiąca temu kupując w tej samej aptece zapłaciłam 110zł. Edytowane przez Kasandra117 Czas edycji: 2014-11-08 o 19:27 |
|
|
|
#1948 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj mija mój 23 dni z izo. Włosy przestały już tak bardzo wypadać |
|
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

Zamówiłam taki mini nawilżacz na usb/baterie, koszt jest niewielki a zawsze można spróbować
).
A od poniedziałku promocja w Rossie to znowu się obkupię

Nie róbcie tego... Czoło gładkie, a jak zaczynałam, było całe obsypane, a już nie wspomnę jak się świeciło.