|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
tyle co bolder. Ale prowadzi się lżej, on jest jakoś dziwnie wyważony bo wydaje się taki leciutki a jak macałam roan maritę (ten sam kształt cena około 1200) to już całkiem inaczej się jechało. Nie wiem od czego to zależy. a jeżeli chodzi o amortyzację to ten inglesiny nie można porównywac do boldera czy tych innych nowoczesnych wóziów bo inglesina tak pięknie się kołysze, że głowa mała No te nowe wózie są robione na innej zasadzie i nie ma mowy o takim kołysaniuDziękuję za radę co do kolorków
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki.
Ale ja miałam dzisiaj leniwą niedziele. Nic nie robiłam tylko gadałam i gadałam. mINĄŁ KOLEJNY DZIEŃ JAK CZEKAM ZA RUCHAMI MOJEGO MALEŃSTWA I ICH NIE CZUJE. Tak sobie pomyślałam dzisiaj , ze za tydzień będę już całkiem innym miejscu, Inni ludzie, ez rodziców, psa, znajomych. Boje się masakrycznie. Dzisiaj rano zadzwonił do mnie brat, który mieszka z ojcem mojej dzidzi bo Andy zrobił impreze (pożegnanie z wolnością) i miałam go opieprzyć. Ja go nwet nie mogłam zrozumieć tak belkotał, masakra. Mam nazdieje, ze jak tam będę to nie będzie imprezował. Boje się laski. Tam naarzie nawet polskiej telewizji nie bedę miała. Zeby z netu kożystać do będę chodziła do biblioteki. Pewnie będę strasznie samotna. Masakra. I nie będę mogła się do mojego pieska przytulic. Chyba zaczynam panikowac.
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak patrze na te piecioraczki, to az mi trudno uwiezyc, ze mam takie juz bobo w brzuszku..... wow. to niesamowite !
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarq nei będzie łatwo, napewno ale ja wiem, że dasz radę, masz w sobie dużo siły i wszystko będzie dobrze
Ja będę trzymać kciuki i wiem że wszystko tam Ci się ułoży. A zawsze bedziesz mogła sobie tu z nami poklepać, może już nie tak często ale my tu zawsze będziemy na Ciebie z utęsknieniem czekały ![]() Ja też jakoś nie moge wyobrazić sobie, że mój Tymcio już tak wygląda, że już jest taki dzieciowy
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ja dzisiaj po dosc ciezkim jak dla mnie dniu....W sumie troszke odespałam noc wczesniejsza ale i tak czuje sie padnieta... ![]() Obudził mnie dzisiaj tel...strasznie sie wkurzyłam...kto tu nie spi tak z rana...a tu<byłam w szoku>moj tata mowi zebym wstawala bo juz godz 10 a najlepsze bylo to ze jak wyszlam z pokoju spotkalam sie z nim w kuchni Normalnie uwielbiam tego człowieka....Kasiuniu zycze jutro powodzenia w piciu tej blee..glukozki...Z mila chcecia bym Ci potowarzyszyla ale niestety nie bede miala czasu... DorbarQ nie dziwie sie,ze sie martwisz ale staraj sie podejsc do tego z lekkim dystansem i pamietaj,ze jakby cos sie dzialo to zawsze masz gdzie wrócic...I nie nastawiaj sie na zle bo moze sie okazac całkiem inaczej i ja trzymam kciuki aby tak było...A jezeli chodzi o ruchy to juz nie długo...Ja do dzisiaj mam dni takie ze praktycznie malec nie wykazuje objawow zycia....jedynie sie lekko porusza...Witam nowa mamusie ![]() Jutro ide do lekarza takze byc moze sie dowiem kto mieszka w moim brzuszku Mam nadzieje ze bedzie mi dane w koncu sie dowiedziec....Trzymajcie kciuki za dziewczynke plisssssssss........... ![]() Oj i czeka nas jutro jeszcze zakup farby i zamowienie łóżka... no i co najgorsze zalatwienie wojska mojemu facetowi.... ![]() Znacie moze jakies latwe sposoby na odroczenie słuzby wojskowej??? ![]() Aha i jeszcze apropo scian...mam pytanie....jak myslicie...czerwone łózkoz czerwona sciana w tle to jest głóupi pomysł???Nie bedzie sie to za bardzo zlewało?? Bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic...Wiadomo ze odcien sciany bedzie troche inny niz to łózko ale czy to dobry pomysł... |
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonko, Judi dziękuje za słowa otuchy. Szkoda, że będę miała tak ograniczony kontakt z Wami KObietki.
Leonko a nie chcesz już tak jak mówiłaś wczoraj, czy przedwczoraj, że na scianach paski czerwone? Bo tak było by fajnie, że np sniany jakby ecry a paski pod sufitem czerwone i to łózko czerwone. Było by super. Aha dobrym sposobem na odroczenie służby jest jakby był jedynym żywicielem rodziny
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
leonko Kochana nie wiem czy to nie za dużo będzie. Ale to takie moje zdanie
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zmykam Kobietki. Miłych snów. papatki
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
a bo zrobilam sobie wakacje wiosenne i pisałam tak z doskoku, ale już wrócilismy do swojego domku.
Na połowkowym Jasio ważył 350g a Maks 450g ! Znów jakiegos kolosa pocznę ![]() LeoNa u nas tez koło czerwonej sciany stoi łóżeczko, tyle ze nie czerwone, ale ja bym sie tym nie przejmowała. Zlewac sie nie będzie bo bedzie w nim kolorowa posciel - element odcinajacy uwagę. Judi, a czemu odradził wam boldera? Wy o wózkach a my musimy w tym tyg spacerówkę parasolke kupić. Chcę bebe confort viva plus. |
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu własnie tez tak mysle ze to nie bedzie jakis problem...A jezeli chodzi o te dodatki to tak myslalam ze 2 sciany zrobie kremowe jedna czerwona i na tej czerwonej cos dodalabym kremowego
No zobaczymy musze sie porozumiec z moim facetem...A maluchowi nie bedzie przeszkadzala taka czerwona sciana hmm...jak tak to pozostaje przy pierwszej wersjiDobranoc kochane dziewczynki trzymajcie sie cieplutko...Słodkich i przede wszystkim spokojnych snow.
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kruszynka znowu zaczęła brykać.Teraz czuję ją prawie codziennie i dość mocno mnie skopie zawsze.
Kasiulka ja jutro też idę na tą glukozę tyle że dostanę 50g ale i tak cytrynka idzie ze mną co z pawiem nie będę żyć.Musze jutro kupić krem na rozstepy(znowu) bo nowy mi się skończył(tylko 150ml).Dzis sie drapię jak bezdomny chyba 6 razy sie smarowałam kremem.Matko jeszcze trochę to okolice pępka i biust to do krwi rozdrapię.
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7145845]
Judi, a czemu odradził wam boldera? Wy o wózkach a my musimy w tym tyg spacerówkę parasolke kupić. Chcę bebe confort viva plus.[/quote] Ela wiesz co powiedział gość ze psują się hamulce i amortyzacja-ta linka co idzie przez środek sprężyny, że koła w 4 kołowce się nei sprawdzają, bo się rozchodzą. Kochane życzę dobrej nocki, buziole
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym kupiła do takiego wózka szarą najbardziej pasuje wygląda jak z kompletu |
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
dorbar musisz być dobrej myśli a jak ci tam będzie źle to poprostu spakujesz sie i przyjedziesz do domu
A on niema możliwości przyjechać do ciebie ??????no bo chyba jemu byłoby łatwiej przyjechać niż tobie zważywszy na stan To chłopak powinien odwiedzić dziewczyne a szczególnie w ciąży podobno mu zależy na tobie tak tylko pytam czy niema innej możliwości ? a ja ruchy czuje mniejwięcej od 17 t. i są coraz mocniejsze i niewiem kiedy ta moja dzidzia śpi bo ciągle się kręci i kopie a ty dorbar w którym już jesteś tyg. nie czujesz nawet że coś ci się tam przewraca a jak leżysz na plecach nie zauważasz małych górek wyciskanych przez twojądzidzie ja zanim poczułam kopniaczki czułam dużo wcześniej w środku że ono tam jest i nawet pojawiały się góreczki |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek. jestem już w pracy, trochę pada a ja bez parasolki
![]() przede mną już śniadanie ![]() wczoraj przebiłyśmy sobie z Igą pionę stukałam do niej w tym samym momencie co ona nie wiem, która bardziej się wystarszyła ![]() ![]() ale skubana ma siłę
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko, koniecznie napisz jak bylo u lekarza i kto plywa w brzuszku!!!
Co do kanapy i scian...ja preferuje zestawienia kontrastowe, jak kanapa czerwpna, to sciana jasna, np. kremowa...ale to wszytsko zalezy od wielkosci pokoju i gustu mieszkanca ![]() Ja do lekarza ide jutro, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze, od dzieciatka po szyjke macicy, po planuje 2 podroze i wolalabym by nie bylo przeszkod
|
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Leonka - mnie się najbardziej podoba pomysł z czerwoną kanapą i kremowymi ścianami. Nie wiem jak duży masz pokój, ale jednak ciemny kolor optycznie go pomniejszy. Za to dałabym dużo czerwonych dodatków
. A myślałaś o ścianach w szarym kolorze? Ale takim szarym bardzo jasnym - u mnie w mieszkaniu takie połączenie się sprawdziło (mam bordowe meble kuchenne i jasno szare ściany).Agnes - ja raczej będę kupowała ciuszki na Allegro, więc w kwestii sklepów pewnie niewiele ci doradzę. Fajny sklep jest przy ul. Miodowej - mają m.in. body i kaftaniki firmy Sofija (czytałam o tej firmie na innych forach - wygląda na to, że ciuszki są dobrej jakości). Ofertę tego sklepu i ceny możesz obejrzeć na Allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4167328 Anisia, Judi, Kasiulka - zakupy super ![]() Wklejam kilka fotek z sobotniego spaceru, pogoda była przepiękna
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leonko czekamy na wieści od lekarza, ojej jaka ja jstem ciekawa co pływa u Ciebie Chyba nie będzie tak jak u dobrarka ze dzidziol obróci się do was dupą i koniec hihi mój mały to nie miał wstydu w ogóle jjuż w 17 tygodniu pokazał tak klejnoty, że nie mogłobyć pomyłki Świntuszek
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki.
Jak wasze samopoczucie w ten ponury dzień. Jak się obudziłam i usłyszałam, ze pada to się załamałam bo miałam do miasta jechać, a w taki dzień to mi się nie chce. Byłam na spacerku z pieskiem i jestem już po śniadanku. Ja nie mam dzisiaj zbyt dobrego humory, ponieważ im jest bliżej tego mojego wyjazdu, tym większe czuje obawy. Kristi75 ja jestem w 21/22 tygodniu i powiem Ci, ze czasami może czułam coś nieokreślonego co nie wiem co to jest, ale to było bardzo delikatne i rzadko się zdarza. Wydaje mi się, że powinnam już dobrze czuć maleństwo. A jeśli chodzi o jakieś góreczki to nic takiego nie zauważyłam. Już tak myśle, że może mam zbyt grubą tkanke tłuszczową i nie czuje ruchów mojej dzidzi, albo ona jest za słaba. Nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o to czy ojcec dziecka może przyjechać, to powiem Ci, że on miał przyjechać 9 lutego i nie przyjechał, potem pod koniec lutego i tak jakoś przekładał to. Niby nadal ma problemy z paszportem (bo kiedyś niby zgubił i podobno dlatego tak długo trwa wyrobienie nowego, ale czy to jest prawad to ja nie wiem). Ja postanowiłam tam pojechać bo chce zobaczyć na miejscu jak on się ustosunkowuje do tego, ze dziecko będzie i czy jest w stanie być ojcem oraz partnerem. No i tam będzie mi łatwiej o ustalenie ojcostwa. Mam dzisiaj taki dzień, w którym bym to najchętniej olała i nie jechała, ale pewnie później bym żałowała. Jeżeli tam mi będzie źle to w czerwcu chyba wróce do Polski. Leonko mam nadzieje, że dowiesz się o płeć i czekam na relacje. Mam dzisiaj też doła troszke, ponieważ mama mi powiedziała, że jak na 5 miesiąc to jestem za gruba i nabita. Usłyszałam też od kogoś innego, że spuchłam strasznie. Boje się jak będę wyglądała na końcówce i że później nie wróce do swojej wagi. Mnie mj brzuszek i cycki swędziały bardzo mocno jeden dzień. W sumie jak narazie nie czuje aż takiego swedzenia.
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Dorbar - zabawne, że obie boimy sie wyjazdu: ja do Polski a Ty-tutaj.Ciekawe w które rejony Anglii jedziesz.Mam nadzieje, że obydwie przekonamy sie o tym, że kobiety mają tendencje to patrzenia przez ciemne okulary a zapominają, że różowe są znacznie lepsze, zwłaszcza w naszym stanie.Mój mąz zawsze sie dziwi, że ja martwię sie na zapas a potem okazuje sie, w wiekszosci przypadków, że nie było potrzeby.Więc życzę Tobie i sobie aby tym razem tez tak było.
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten piękny wiosenny dzień
Dziewczyny - dowiadowałyście się o szkoły rodzenia u Was? Ja jeszcze nie wiem , czy pójdę, ale już szukałam u siebie - 20 godz.- 300 zł. Spotkania raz w tygodniu po 2 godz. Na razie wymysliłam sobie - że będę chodzić wybiórczo na zajęcia, które będą mnie najbardziej interesować - za godz. płaci się 20 zł. Ela pisała, że na połówkowym jej mały ważył 450g. A mój aż 480g - a widziałyście mój brak brzucha.... No to gdzie się mieści mój syn? Może ze mna jest coś nie tak ![]()
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Ale się zdyszałam. A tylko uprzątnęłam kuchnie. O raju....
Mam dyletanckie pytanie... Co to jest spacerówka parasolka? |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
wymienili mi już meble
![]() rozglądamy się za nowym domem, może coś się trafi fajnego mieszkamy w segmencie, a marzy nam się wolnostojący ![]() Basulko, z tego co czytałam kiedyś to w zasadzie brzuch rośnie po to, aby oszczędzić nasze narządy wewnętrzne. u kobiet z małymi brzuchami nacisk na flaczory jest o wiele większy i mogą być różne niemiłe problemy. po 30 czy którymś tam tygodniu muszą chodzić często na usg na sprawdzanie ilości wód. czytałam to na jakimś forum. ale jak Twoja mama nie miała problemów, to Ty też nie powinnaś
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() załączam link zebyć zobacyzła hehehttp://www.allegro.pl/item335006837_...pacerowka.html a ja już po baseniku, odpocznę chwilkę i biorę się za porządki bo dzisiaj siostrzenice do nas przychodzą spać-dzieci dzisiaj mają jakieś ezaminy a reszta ma dwa dni wolnego, heh. ah wiecie co-doszły w końcu te pasy ciążowe, ale super gatunkow i tak sie naciągają, super
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Musze się podszkolić w sprawach dziecięcych
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest głupie, że się boje bo wiem, ze musze tam pojechać by spróbować bo jak bym tego nie zrobiła to bym żałowała, ale no nie potrafie się wyzbyć obaw. Ale chyba to normlane. Musze być odpowiedzialna nie tylko za soebie, ale również i przede wszystkim za moje maleństwo. Może to się Wam wyda głupie, ale też boje sie tego, ze nie będę miała z kim tam pogadac. Nie chodzi mi o faceta, ale o koleżanki. Tutaj mam tyle znjaomych, a ja uwielbiam dużo gadać. Nie powiem mam problemy z jezykiem. Jak tak byłam to już lepiej mi szło, ale od końcówki grudnia nie używałam angieslkoego zbytnio i boje się, ze znowu będę miała problemy by się pzrełamać. Aha i wiecie co chciałabym już przygotowywac gniazdko dla mojego maleństwa i wiedzieć już gdzie będę rodziłą. Chyba przez to jeszcze mam też duże obawy. Ale masakra pogoda.
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Jestem, żyję i więcej nie chcę tego brrrr Humor mi się przez to zepsuł. Dziewczyny cieszę się, że ciuszki Wam się podobają ![]() Leoncia siedzimy i czekamy z niecierpliwością na wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że Pani doktor dopatrzy się płci, jestem niesamowicie ciekawa Dorbarku całkowicie Cię rozumiem. Trzymaj się dzielnie, podziwiam Cię ja bym się chyba nie zdobyła na odwagę, żeby pojechać do ojca dziecka, ale taka moja natura. Jestem panikarą i widziałabym wszystko w ciemnych barwach. Dziewczyny, aż dziw że u Was paskudnie... u mnie jest piękna pogoda 18 stopni na plusie, słoneczko świeci, ptaszki śpiewają i wiosna w pełni, tylko mi się humor po tej glukozie zlasował. Mam nadzieję, że zaraz mi przejdzie
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar a długo się spotykaliście z tym Andym? dobrze się znacie ?
myślę, że warto na samym początku ustalić wasze oczekiwania - co ta twoja wizyta ma dać, dokładnie na co ma dać wam odpowiedź. no i takie sprawy "przyziemne" jak kasa - czy to on cię tam utrzymuje, czy masz jakieś pieniadze ze sobą, czy oczekujesz by towarzyszył ci u lekarza - w ogóle będzie wiedział dokąd masz tam się udać na wizytę jeśli zajdzie potrzeba ? w każdym bądź razie powodzenia ci życzę i trzymam kciuki |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka urodziła jejuś... ale się wzruszyłam, na naszej klasie jest zdjęcie jej dzidzi
kiedy ja się doczekam takiego dzidziusia, jeszcze tyle czasu... smęcę - wiem tak mi się humor popsuł po tych badaniach, że słów brak.
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuski
Ostatnio rozmawialam z moja kuzynka i powiedziala mi ze jak sie pczuje pierwsze ruchy to oznacza ze jest juz polowa ciazy za nami, czy to prawda ? wiecie cos o tym ? nie chce mi sie w to wierzyc, poniewaz ja pierwsze ruchy poczulam okolo 15tyg, to oznacza ze kolo 30 powinnam urodzic tak ? jezeli wiecie cos na ten temat prosze napiszcie co o tym myslicie i sadzicie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

jest równie w miarę lekki, a może jeszcze lżejszy ?
tyle co bolder. Ale prowadzi się lżej, on jest jakoś dziwnie wyważony bo wydaje się taki leciutki a jak macałam roan maritę (ten sam kształt cena około 1200) to już całkiem inaczej się jechało. Nie wiem od czego to zależy.

aby tak było...A jezeli chodzi o ruchy to juz nie długo...Ja do dzisiaj mam dni takie ze praktycznie malec nie wykazuje objawow zycia....jedynie sie lekko porusza...
Mam nadzieje ze bedzie mi dane w koncu sie dowiedziec....Trzymajcie kciuki za dziewczynke 

trzymajcie sie cieplutko...Słodkich i przede wszystkim spokojnych snow.

kiedy ja się doczekam takiego dzidziusia, jeszcze tyle czasu...