przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 18:47   #1921
majkela12
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

samanthhha jajaj jaj ja wybierz mnie
Ale zgrzeszyłam teraz -miało być tylko jabłko- a wcięłam już płatki czekoladowe z mlekiem
Stary 2009-10-08, 19:19   #1922
Sweet Delights
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa Tak Was trochę czytam i faktycznie, Wy tu ciągle o jedzeniu więc i ja się pochwalę jaką mieszankę wciągnęłam na kolacyjkę: kiszona kapusta, kiszony ogórek, parówka z musztardą na zimno i szklanka kakao też na zimno. I mam dosyć. Na razie przynajmniej
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 19:21   #1923
zebra666
Zakorzenienie

Ja też już mówię dość, za niedługo się położe i prześpię reszte zachcianek hihi

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 19:35   #1924
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Wracam do Was po baaardzo długiej nieobecności. Nie wiem czy mnie jeszcze w ogóle pamiętacie? W każdym razie meldujemy się ponowanie, ja i Filip
no ta ja równeiż witam bo nie znam
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze sie uda bo juz ja nie wytrzymuje moze ktoras z was wie dlaczego moge miec takie krotkie cykle ??
kochana ja sie wogóle na tym nie znam nigdy nie miałam problemów takich.. nie martw sie wszystko bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Hej! No ja pamiętam oczywiście Kolejny chłopak na forum Wygrywamy
Sweet co się z Tobą działo? Wszystko ok? Pisz jak tam, co tam i w ogóle
Cytat:
Pumcia ja leżę Możesz wpaść i mi herbatkę zrobić
ty pewnie leżysz z pzrejedzenia bo znowu nie możesz sie ruszać

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli mnie dziś u góry pod cyckami jakby mięśnie: może żoładka? i plecy jak jasny gwint

Ta właśnie oglądam jak pozbawił w gabinecie dziewictwa
ja myśle że z jedzenia żołądek ci się rozszerzył hahaah i to takie odczucie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ehh to ja dzisiaj do was słabo z jedzeniem tylko jednego golabka na obiad zjadlam i to wszytsko i do tego zbytnio duzo w domu nie mam bedemusiala jakimis kanapkami sie posilic
ja dzisiaj pierogi tescioej cały dzień i cukierki z biedronki rozpuszczalne i ciastio z bananami a teraz tz poszedł po papierosy to mi kupi ciastka po drodze aaaaaaaaaa!!!!

Cytat:
Niby nic szczególnego, po prostu nie za dobrze znosze ciążę, fizycznie i psychicznie, na jakiś czas po prostu musiałam zrezygnowac z czytania o brzuszkach, pieluchach, fasolkach i tym wszstkim, drażniło mnie to i przeszkadzało. Unikałam wszystkiego co związane z dziećmi i ciążą, teraz przeszło mi trochę ale nadal mam psychozę, strasznie sie boję, że urodze chore lub niepełnosprawne dziecko, mimo, iż lekarz mówi, że jest w porządku. Staram się nie myśleć za dużo i nie czytać głupot. Ogólnie tyję tragicznie szybko pomimo, że nie opycham się. Mały jest ułożony na razie poprzecznie, po prawej stronie, na wątrobie co nie jest zbyt przyjemne. Poza tym kopie tak mocno, że w ciągu paru dni dosłownie zrobił mi zeberkę w tym miejscu na brzuchu. Nie umiem poradzić sobie z huśtawką nastrojów, potrafię cały dzień przepłakać bez powodu. Najgorsze cechy ze mnie wyłażą właśnie teraz. No i mam nadciśnienie indukowane ciążą co mnie strasznie martwi. Cieszę się na myśl o synku i nie mogę się doczekać, żeby był juz przy mnie, ale sam fakt bycia w ciąży i stan ogólnie mnie nie cieszy, wręcz przeciwnie. Chciałabym, żeby czas przyspieszył i jak najszybciej mieć zdrowego synka przy sobie...
tę bym tak zrobiła jak ty. kazdy ma czasami takie mysli... to chyba nieuniknione. mam troche tego co ty. tez płacze bez powodu i wkrecam sobie dziwne rzeczy

Cytat:
Mój za to zrobił bajzel w kuchni bo przyczepiał i fugował glazurę A ja jutro pół dnia będę sprzątać...

Głodna jestem. Ale już mnie mdli od wszystkiego. Ble...
Rzucam słodycze!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
taaaaaaa jaaasne...... chyba tylko na noc

Cytat:
Powiem Ci Zebrusiuniu że to zrobię!! :
Kto się przyłącza??
napewno nie ja.! ja kocham złodycze. umarłabym bez nich nawet bez ciąży!!
Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa Tak Was trochę czytam i faktycznie, Wy tu ciągle o jedzeniu więc i ja się pochwalę jaką mieszankę wciągnęłam na kolacyjkę: kiszona kapusta, kiszony ogórek, parówka z musztardą na zimno i szklanka kakao też na zimno. I mam dosyć. Na razie przynajmniej
o matko..... zaraz bym się ukłoniła w łazience po takiej mieszance.. dobra jestes hehehhd
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:11   #1925
sanderinka
Zakorzenienie

dzieki skarby za wsparcie ale i tak dol jest

Cytat:
Sanderinka wszystko będzie dobrze Trzymamy za Ciebie kciuki Niedługo dołączysz do nas jako ta zafasolkowana zobaczysz!
jestem za ale juz trace wiare

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
przpraszam ze sie wtrace. ale tez miałam torbiel. a duży jest?

5 cm wiec nie wiem czy duzy czy maly... a ze sie zapytam to ma jakis wplyw na @ bo mam wariacje juz 2 cykl

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Sanderinka, lekarz na pewno wie, co jest dla ciebie najlepsze i po wszystkim szybciutko zafasolkujesza swoją drogą, to uparta ta twoja torbiel, że nie dała się wyleczyć tabletkami.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Eniggma, mam nadzieję, że leżysz przed komputerem, bo jak nie, to będę musiała do ciebie wpaść

no jakas wredna po tabletkach to gorzej jest bo najpierw ze pecherzyki skonczylam tabletki i TORBIEL

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:22   #1926
zebra666
Zakorzenienie

Pierwsza śpiochyyyyy
Ja już kończe śniadanko i zaczynam mysleć co dziś popsrzątam żeby jutro było mniej hehe... Jupiłam drugi raz "Mam dziecko" i powiem Wam, zę fajna gazetka ostatnio był dodatek o ciąży, a dzisiaj mam o pierwsyzm roku życia dziecka i duzo fajnych rzeczy jest o ciąży i narodzinach a i przepisy na jedzonko dla najmłodszych chyba bede kupowala ta gazete i "M jak mama" nadal, a po ciazy dojdzie "Dziecko" i zostanie "Mam dziecko"- bez dodatku 3 zł kosztuje to jeszcze z tańszych a ciekawych

Wczoraj jak Tż wrócił z pracy wstałam i zjadłam z nim kapustę gotowaną z chlebkiem masakraaaaa

Stary 2009-10-09, 07:24   #1927
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
samanthhha jajaj jaj ja wybierz mnie
Ale zgrzeszyłam teraz -miało być tylko jabłko- a wcięłam już płatki czekoladowe z mlekiem
To od dziś nie jemy ja na pewno! Wstałam pełna motywacji
Oby wytrzymać 4 dni i już na się nie będzie chciało. W zamian za to można zjeść serek lub jabłko

Bo wiecie co ja na prawdę nie czuje potrzeby jedzenia TAKICH ilości słodyczy... A jem bo wszyscy jedzą w koło. Na ale inni nie tyją tak jak ja... Dam radę

Cytat:

Ło matko Stanowczo tu pasujesz

Wstała już ktooooraś???
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:26   #1928
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej wcale nie spiochy

Ja za chwilke ide zrobic dopiero sniadanko potem musze sie wykapac zrobic wloski paznokcie oj duzeo tego bo dzisiaj pierwsze na studia wiec trza sie jakos pokazac

ale tylko zkanapy wogole mi sie nie chce ruszyc...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:27   #1929
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza śpiochyyyyy
Ja już kończe śniadanko i zaczynam mysleć co dziś popsrzątam żeby jutro było mniej hehe... Jupiłam drugi raz "Mam dziecko" i powiem Wam, zę fajna gazetka ostatnio był dodatek o ciąży, a dzisiaj mam o pierwsyzm roku życia dziecka i duzo fajnych rzeczy jest o ciąży i narodzinach a i przepisy na jedzonko dla najmłodszych chyba bede kupowala ta gazete i "M jak mama" nadal, a po ciazy dojdzie "Dziecko" i zostanie "Mam dziecko"- bez dodatku 3 zł kosztuje to jeszcze z tańszych a ciekawych

Wczoraj jak Tż wrócił z pracy wstałam i zjadłam z nim kapustę gotowaną z chlebkiem masakraaaaa
Ooo wstała Łee kapusta Też mam trochę takich gazet Fajne są.

Też dziś będę sprzątać, żeby jutro od rana siedzieć i nic nie robić bo znowu mnie plecy rozbolą i nie pójdę na wesele A teraz już chce iść i potańcować

I mieszczę się w czarną sukienkę
Stary 2009-10-09, 07:48   #1930
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha na Twoim miejscu wogóle bym się nie przejmowała tyciem, bo nei tyjesz okropnie- mieścisz się nadal w tak szczupła kreacje... ja w moją ze ślubu już nie

Stary 2009-10-09, 07:53   #1931
Asiuulka89
Zakorzenienie

no wlasnie nie przejmuj sie po porodzie nawet nie bedziesz wiedziala a tak szybko zrzucisz ja praktycznie w zadne ciuchy z przed ciazy nie wchodze wiec najgorsze jest rano stanac przed szafa i w cos sie ubrac tym bardziej ze nie mam weny latac po sklepach... bo mi siepoprostu nie che

dobra ide zrobic sie nabostwo o 12jeszcze znajoma przychodzi na

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 07:59   #1932
samanthhha
Wtajemniczenie

Asiulka fajnie Ci - wyjdziesz do ludzi Ja dopiero jutro

Dziewczyny to nie jest tak, że ja się nie wiadomo jak przejmuje. Ale ja po prostu uważam, że takie odżywianie się jest nie zdrowe i zawsze można ważyć mniej o te trzy kilo Trzy kilo zachcianek

Idę do rodziców na dół bo słyszę, że są Zaraz mnie zdenerwują i wrócę
Stary 2009-10-09, 08:01   #1933
zebra666
Zakorzenienie

Ja czekam na łaskawy przyjazd siory- mówiła, ze wpadnie po ciuchy jakieś swoje o 9tej i nie ma jej... jak zawsze a ja musiałamw stać wcześniej żeby iśc na zakupy i z psem, bo ona an 9tą ma być... niecierpie spóźnialstwa... ja wole być przed czasem niż się spóźnić nooo

3kg mniej czy więcej:P szczerze mówiąc nie amrwti mnie to a również przed ciążą raczej patrzyłam na siebie jak wygladam i lubiłam szczupłość... aczkolwiek nie chudośc, bo jak byłam chuda to jakby ubrać jak chłopca an jedno by wyszło hehehe. A teraz mi to lata chce żeby brzusio rosnął:F

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-09 o 08:02
Stary 2009-10-09, 08:02   #1934
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra mam tak samo jak Ty
Stary 2009-10-09, 08:12   #1935
zebra666
Zakorzenienie

Po ciąży ma się taką diete żeby móc karmić piersią, ze naprawdę się chudnie nie wolno słodyczy, tłustego, smażonego... strączkowych... zobaczycie... znajoma 3 tygodnie temu urodziła i już dobzre wyglada a co będzie daleja dodam, ze była ogromna prze dporodem- dużo przytyła i dużo jadła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 08:22   #1936
samanthhha
Wtajemniczenie

No niby tak ale zobacz - nadchodzi dzień porodu, rodzisz dzidziusia i zaczynasz karmienie no i musisz rzucić te wszystkie smakołyki, które jadłaś będąc w ciąży - przychodzi to z łatwością? Tak z dnia na dzień zrezygnować ze słodkości? Dlatego ja wolę już wcześniej się odzwyczaić od czegoś co mi na serio nie jest potrzebne. Bo to nie organizm tego potrzebuje tylko moja psychika. A ją łatwo innymi rzeczami zaspokoić

To jest moje zdanie oczywiście, nie mam nic przeciwko zachciankom, żeby było jasne

Właśnie jem jabłucho

Mam problem z butami na wesele! Właśnie do mnie dotarło Bo mam same na obcasie i trampki a przecież nie założę już obcasów... a trampek to już w ogóle Muszę pokombinować..
Stary 2009-10-09, 08:26   #1937
zebra666
Zakorzenienie

Po porodzie bedziesz tak zaaferowana maluszkiem, że dla niego rzucisz wszytsko wierz mi:F znajoma kocha słodycze, i przed ciążą kochała... urodził się dzidziol to się cieszyła,że w ciąży nie odomawiała sobie tego co lubi, bo teraz długo już tego nie będzie mogła tknąć- ja mam podobne podejście... a jeszcze kumpela mówiła mi, że przy pierwszym dziecku nie jadła dużo a normalnie jak karmiła i się budziło, nie dawało spac w nocy itd. a teraz przy drugim stwierdziła, że w miare się najada i wtedy dzidziuś dostaje lepszy treściwszy pokarmi i jak tylko zje to śpi i tak w kółko Ja tak spróbuję, a i kolek nie ma...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-09 o 08:28
Stary 2009-10-09, 08:27   #1938
Sweet Delights
Zadomowienie

Znowu temat jedzonka Dzień dobry Ja tyję za szybko i nawet lekarz mi to powiedział, ale mam się nie przejmować bo to ponoć głównie dlatego, że przed ciążą sporo schudłam i teraz nadrabiam podwójnie. Łatwo mu powiedzieć, zwłaszcza, że to mi zadek rośnie do monstrualnych rozmiarów. Mam nadzieję, że uda mi się później przy karmieniu chociaż część zgubić. Martwiłam się, że może zaszkodzić dziecku albo mieć jakiś wpływ na jego rozwój czy zdrowie to, że tak szybko tyję, ale lekarz mnie uspokoił, że dziecku to nie robi różnicy i nie od wagi matki zależy ile będzie ważyć w chwili urodzenia. I coś w tym jest chyba, teraz urodziła moja nauczycielka z LO, sn córeczkę 4830 g i 62cm a babka była szczupłą kobietką, natomiast kilka lat temu moja ciotka na koniec ciąży ważyła grubo ponad 100 a urodziła zdrowego malucha który ważył 2700g. Oj czuję, że pewnie nie jedna z nas trafi na wątek o odchudzaniu za kilka miesięcy Ale chyba damy radę, co? Miłego dnia
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 08:32   #1939
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Delights pewnie, ze damy Ja widzę po znajomej, która w ciąży była wielgachna ... 3 tgodnie od porodu minęły i wyglada ładnie i zdrowo... druga znajoma synka niedawno urodziła i to jej drugie dziecko i mi pisała, ze najwięcej gubi się do 6tygodni, a powrót do figury sprzed ciąży to gzdzieś do pół roku najpóźniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 08:32   #1940
samanthhha
Wtajemniczenie

Różne kobiety, rożne ciąże, różne podejścia i tak na prawdę nie każda chudnie od biegania przy maluszku i od karmienia Wiem, bo kilka moich koleżanek urodziło i jakoś niektóre nie wyglądają tak jak przed... Mam nadzieję, że ja schudnę i będę ważyć mniej niż przed ciążą O CAŁY JEDEN KILOGRAM
Stary 2009-10-09, 08:37   #1941
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha Ty wygladasz na kogoś kto co zje od razu ... no wiesz wysra jak się to mówi Jak mój Tżet... A po drugie w dużej mierze i wiek ciężąrnej ma znaczenie- z wiekiem coraz trudniej zrzucić zbędne kg i ciało nie takie elastyczne a my młode;P piENkne damy rade... moja mama po ciąży szybko wróciła do siebie... A bieganie przy maluszku to te ż dużo daje, nie wysypiamy się, nie mamy czasu najeść się do syta i chudniemy... plus, że dzidziol wypija z nas nadwage

Stary 2009-10-09, 08:47   #1942
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Samanthhha Ty wygladasz na kogoś kto co zje od razu ... no wiesz wysra jak się to mówi Jak mój Tżet... A po drugie w dużej mierze i wiek ciężąrnej ma znaczenie- z wiekiem coraz trudniej zrzucić zbędne kg i ciało nie takie elastyczne a my młode;P piENkne damy rade... moja mama po ciąży szybko wróciła do siebie... A bieganie przy maluszku to te ż dużo daje, nie wysypiamy się, nie mamy czasu najeść się do syta i chudniemy... plus, że dzidziol wypija z nas nadwage
umarłam
Oj wczoraj wcale kupci nie było... eh zaparcia
Idę sobie kawkę strzele i biorę się za sprzątanie

No a z tym młodym ciałkiem to się zgadzam Zobaczymy jak ja będę wyglądać po porodzie a jak moja sąsiadka 30 - letnia, która też będzie rodzić pierwsze dziecko zaraz po mnie jakoś
Stary 2009-10-09, 08:51   #1943
zebra666
Zakorzenienie

Zresztą teraz są tw kremy na rozstępy i wiemy, że trzeba ciało nawilżać a dawniej to się o tym nie myślało i nasze mamy przeważnie mają rozstęp na rozstępie. Fajne będzies zmiała porównanie Ja się będę porównywałą z koleżąnką ma termin 2 dni po mnie, dużo więcej przytyła niż ja i jest starsza o pare lat...

Stary 2009-10-09, 08:52   #1944
Asiuulka89
Zakorzenienie

podobno po pordzie SN lepiej jest zrzucic nic po cesarce... moja bratowa miala cc i teraz hmmm no faktycznie nie moze zrzucic tylko ona tez nie karmila zbytnio ...

a ja mam wplanach zrzucenie jsszcze dodatkowo 10 kg z przed wagi w ciazy bo ja juz sobie dobrze wygladalamprzed moze wreszcie mi sieuda dobra teraz zabieram sie za paznokietki ahhh
Stary 2009-10-09, 08:59   #1945
zebra666
Zakorzenienie

No ta moja znajoma jest po cc ale karmi piersią i chudnie Nie wygląda jak przed ciążą ale napewno wróći do figurki sprzed... W 3 tygodnie naprawdę zmieniła się fizycznie bardzo na plus... z misia w kobietkę hehe

Stary 2009-10-09, 09:06   #1946
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja po karmieniu od razu przejdę na dietę białkową. Zebra przeglądałaś książkę? No ta moja sąsiadka rodzi po mnie, w 4 miesiącu już miała brzuch i to duży a mi dopiero pod koniec szóstego wyskoczył Mój Tż się zawsze z tego śmiał A wiecie jak to na wsi - ludzie gadają, nie? No i o mnie zaczęli jakiś tydzień temu bo dopiero sąsiad rozgadał, że w ciąży jestem [myślał, że w trzecim miesiącu] Jak chodzę do sklepu to mało tym babom gaaały nie wyskoczą tak się gapią A ja jestem zodiakalnym lwem więc lubię takie akcje i w sklepie dużej stoje przy lodówkach na przykład Niech się napatrzą plociuchy Nie lubię tych bab, które nie mają swojego życia tylko interesują się innymi Ale to się nigdy nie zmieni - uroki życia na wsi

Asiulka
10 kg to bez problemu zrzuciłabyś na tej diecie, którą ja stosowałam Już kiedyś pisałam, że mój brat schudł jakoś 14 kg, jego szef już 6 kg i połowa ludzi z pracy a i teraz brat cioteczny będzie się odchudzał Powinni mi za to prezenty kupować.. diamenty, brylanty Bo gdybym nie odkryła na wizażu tej diety to wszyscy na około byli by grubi buła ha ha
Stary 2009-10-09, 09:11   #1947
Asiuulka89
Zakorzenienie

Samanthhha to ja poprosze to diete plisssss:love :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 09:13   #1948
samanthhha
Wtajemniczenie

wyślij mi maila na pw to zaraz wyślę
Stary 2009-10-09, 09:14   #1949
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha nie przegladałam zostawiłam na mailu i pomyslałam, ze po porodzie tam zajrzę... choc nie wiem czy nie po karmieniu dopiero, bo już diete ma się podczas karmienia dzidziolka.
Diamenty:P tania nie jesteś

Stary 2009-10-09, 09:25   #1950
Asiuulka89
Zakorzenienie

ahh ale naszczescie jeszcze zostalo 4 miesiace pieknego obzerania sie potem praca praca i ijeszczeraz praca... ale czego sie nie zrobi dla swego malenstwa

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

hmm Samanthha ty mieszkasz na wsi a ja jak mieszkalam w glupim ostrowie ktory ma okolo 80 tys mieszkancow kazdy wiedzial o moim slubie i oczywiscie kazdy gadal ze slub przez to ze dziecko... kolejne ze zlapalam tzeta na dziecko... teraz jak spotykam w poznaniu osoby z ostrowa to nawet potrafia mi powiedziec w ltorym miesiacu jestem sa tacy obeznani ja porpostu tego nie naiwdze dlatego straszie sie ciesze ze chwilwoo mnieszkam w poznaniu i tutaj nikt o mnie nic nie mowi...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości