|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Cytat:
trzymam kciuki - w końcu znajdziesz kogoś odpowiedniego! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
ajanno juz bylam na poczcie pytac
![]() ![]() ale ale dzis przyszło jakies awizo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Ja też trzymam, będzie dobrze!!
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
juleczko oj Ty to masz pecha
![]() Mam nadzieję, ze szybko kogoś znajdziecie ![]() A z tą pracą to nie sprawia mi ona tyle radości co kiedyś, mam coraz mniejszą ochotę tam chodzić, a wszystko za sprawą niezdrowej atmosfery, która się tam zaczęła robić. Ogólnie cały sklep, dział między działem i u nas na dziale między pracownikami również. Mamy sobie pomagać na wzajemn, a okazuje się, ze wcale tak nie jest i jeszcze niektóre osoby robią wręcz przeciwnie - jeden wielki bajzel się tam robi ![]() Szkoda, bo było fajnie. Swoją drogą to dyrektorka sklepu nic nie robi w kierunku poprwy atmosfery, a wręcz ją pogarsza ![]() ![]() Tylko sprawa wygląda tak, ze październik, listopad i grudzień to bardzo fajne miesiące sprzedażowe i fajne premie. W listopadzie jest inwentaryzacja i jeśli ona wypadnie tak dobrze jak ta poprzednia to każdy ma 400zł premii, a w grudniu paczki dla dzieci i bony na zakupy i kurczę nie wiem co mam zrobić ![]() Przetrzymać jeszcze te 3 miesiące i od nowego roku szukać czegoś ![]() CO myślicie ![]()
#1925 |
Wtajemniczenie
|
Juleczko może to i lepiej? gorzej, gdybyś dowiedziała się po 3 msc-ach, jak Mati już by się do niej bardzo przywiązał. polecam Ci stronę niania.pl - ja przez nią naszą super nianię znalazłam
![]() Minisia możesz przecież nienerwowo zacząć szukać już teraz. jak się trafi coś super - odejść, a jak nie - załapać się na te wszystkie bonusy ![]()
#1926 |
Zakorzenienie
|
nie znam dokładnie sytuacji ale skoro mowisz, ze sa premie i paczki to chyba zacisnęlaby zeby, po nowym roku poszukała czegos innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z praca, tak jak napisała ajanna, póki co pracuj, a w między czasie szukaj na spokojnie czegoś innego. ![]() Cytat:
![]() Ja śpiworka dla Maksia nie miałam w zeszłym roku i żadnego nie kupuję. ![]() Jesteśmy po szczepieniu. ![]() Waży nasze urwis równio 11kg, mierzy 78cm. ![]() Dostałam, oczywiście na własna prośbę, skierowanie do ortopedy, chcę , żeby obczaił Maksia pod kątem prawidłowego chodzenia, płaskostopia, itp.. muszę podzwonić po adresach, które doktor mi dał, ciekawe jakie są terminy... ![]() Mamy wciąż podawać Cebion Multi, 3 kropelki dziennie. ![]() Pędze na dyżur przy piecu, dzis Maksiu dostanie barszczyk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
tak tu siedzę i klikam, bo odkładam moment wzięcia się do pracy
![]() ![]()
#1929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9051320]Ja śpiworka dla Maksia nie miałam w zeszłym roku i żadnego nie kupuję. ![]() My też ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Xantia a czemu zostane w pracy bo sa bony jest niemoralne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Xantia nie ma sprawy - dobrze to napisałaś i tez mam takie zdanie, ze nic na siłę
![]() Na serio sama nie wiem co mam zrobić, bo z jednej strony wiem, że na tej pracy świat się nie kończy, a z drugiej to nie mam 100% pewności, że w następnej pracy sytuacja się nie powtórzy albo czy nie będzie jeszcze gorzej ![]() ![]()
#1932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tak, Xantia, teraz Maks miał tylko jedno kłucie, bo to była szczepienie odra-świnka-różyczka. ![]() ![]() A nasz pediatra mi powiedział, że NFZ rozważa czy szczepionki na ospę nie wprowadzić do obowiązkowego kalendarza szczepień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Kurcze, za szybko mi się kliknęło ![]() Dokończę wieczorem ![]()
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem, bo wg takiego myslenia teraz zachowuję się niemoralnie bo siedze w domu na wychowawczym a nie mam zamiaru wracac do tej pracy.
skoro paczki i bony są robione z kasy socjalnej czyli z jakiegos tam procenta mojej wypłaty ( nie wiem czy u wszystkich tak jest) to dlaczego mam nie odczekac i defakto zabrac czesc moich pieniedzy pod postacią paczki ? moze mamy inne rozumowanie ja nie widze w tym nic niemoralnego ![]() szukam jakiejs fajnej niedrogiej bluzy ocieplanej i nie ma nic fajowego ![]() ![]() we wtorek tesciowka przyjdzie do baka a ja lece po lumpkach, chciaz wydaje mi sie, ze lipa bedzie ... a ma któras ocieplane bezrekawniki moze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Kanciu, chciałam to samo napisać. Zresztą bony i paczki to jest pewnego rodzaju nagroda za pracę, którą pracownik wykonywał. Jeśli minisia pracowała tam od jakiegoś czasu to ma prawo do tych bonów bo samam sobie na nie zapracowała. No, chyba że chce wziąć zwolnienie lekarskie do grudnia
![]()
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
kurde dziewczyny ja juz z ta ospa nie moge
![]() ![]() ![]() minisiu ja bym zrobila tak jak pisze ajanna spokojnie szukala pracy bez przymusu, moze akurat cos fajniejszego sie trafi ... juleczko trzymam kciuki ![]()
#1937 |
Zakorzenienie
|
Kanciu, passion zgodzę się z wami - pracuję tam od kwietnia i w sumie te 3 miechy to chyba pójdzie jakoś przeżyć
![]() ![]() No tak jak pisałam - zostanę jeszcze, zobaczę jak się sprawy mają i jakby sytuacja się bardzo pogorszyła wtedy wrócę do tematu - w sumie 5 października idę na urlop, lecimy do tego Londynu, potem wrócę i obadam sprawę co i jak czy będę miała sily zaciskać te zęby czy nie ![]() Dziękuję za porady ![]()
#1938 |
Zadomowienie
|
Ja wyskoczyłam na miasto podczas gdy moja mama przypilnowała Matiego. Chciałam kupić sobie spodnie, ale niestety nic nie znalazłam
![]() A teraz tatuś poszedł z Matim na spacer a ja zrobię sobie kawusię i pogapię się w TV z kanapy ![]() ![]() ![]() minisiu, ja też bym jeszcze została i jeśli nic się nie poprawi to na spokojnie rozglądała się za inną pracą. A bonusy jak najbardziej ci się należą ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie śpiworków do wózków ![]() No i na razie nie dziękuję za kciuki w sprawie niani bo nie chcę zapeszyć ![]() Powiesiłam na osiedlu ogłoszenie i dałam do naszej wtorkowej gazety - mam nadzieję, że znajdę kogoś ![]()
#1939 |
Zakorzenienie
|
Z tymi paczkami i innymi to nie do końca tak jest jak piszecie. Nie każdemu SIĘ NALEŻY. Należało się za komuny
![]() ![]() I nie napisałam tego o Minisi, tylko w kontekście jej wypowiedzi. Żeby było jasne, ok? Ogólnie drażni mnie taka komunistyczna, roszczeniowa postawa. Należy mi się i już. Poza tym kupiłam dziś 0,5 l łódki i kukułki, własnie wrzuciłam je do środka i czekam aż sie rozpuszczą... ![]() ![]()
#1940 |
Zadomowienie
|
ech... moj tz poszedl pierwszy raz usypiac misia... ciekawe kiedy skapituluje. bo najpierw mis zasypial przy cycku a teraz jak juz cycka nie ma to w koncu tz moze sie popisac ....oho slychac juz syrene mojego synka ....no to 1....2....3 odliczanie czas zaczac....
![]() juleczko ja tez sie ostatnio tak czuje...zmeczona , stara i w ogole ...emerytka po 3 zawalach i wychowaniu 6 dzieci ....
#1941 |
Zakorzenienie
|
Xantio, nie gniewaj się ale uważam ,że nie masz racji pisząc że to jest komunistyczna postawa. powiedz mi, czy bardziej sprawiedliwe jest żeby paczkę czy tam bon dostała osoba, która pacuje w danej firmie prawie rok, czy osoba któa przyszła do pracy na początku grudnia, a w styczniu odejdzie (albo trochę później)?
Jesli jest w umowie zapiś, że coś tam się dostaje po przepracowaniu okreslonego czasu w firmie okresu to oczywiście nie ma co wymagać, że pracodawca "da, bo mi się nalezy". Ale skoro dziewczyna tam pracuje, wywiązuje się ze swoich obowiązków i takie jest prawo przyslugujące pracownikowi to dlaczego z tego nie skorzystać. A co do poniżania się to jest już inny temat. Jesli ktos czuje się poniżany to nie ma co się męczyć tylko dla własnego zdrowia psychicznego nalezy brać nogi za pas, ale prawda jest taka że większość luzi nie lubi swojej pracy a i tak ją wykonuje. Dlatego czasem lepiej poczekać, zrobić tak jak mówiła ajanna i przy okazji skorzystać z NALEŻNEJ (bo za wykonywanie swoich obowiązków) premii. Ale to tylko moja opinia.
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
passion oto własnie mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niania znów nam dostarczyła deputat. Dziś maliny, gruszki, jabłka, pomidory i ziemniaki... Idę gotować kompot, resztę spróbujemy jakoś zjeść. Chyba, że któraś się zlituje i powie mi jak się smaży konfitury, bo śliwek nadal pół wiadra ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie fajowe
![]() ajanna czy to są l'la relaxy ![]() http://www.allegro.pl/item437733798_...r_23_14cm.html http://www.allegro.pl/item438073930_...kamik_r_8.html http://www.allegro.pl/item436299780_...z_3_4_usa.html a to nie Twoja aukcja ![]() http://www.allegro.pl/item438308786_..._blizniat.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Wtajemniczenie
|
minisiu- uważam, że jeśli to nie będzie dla Ciebie duże poświęcenie pracować tam do końca roku to nie widzę przeszkód, tym bardziej, że prowizje od sprzedaży w grudniu są boskie
![]() ![]() xantia- nie ma szans na kukułcznkę już dzisiaj ![]() ![]() Konfitury: odrobina wody do metalowego garnka + śliwki /wypestkowane, ze skórą/ smażę, śmaże ,smażę aż wyprauje woda potem + cukier / z przepisu na 1kg sliwek 1/2 kg cukru- ale to dla mnie za dużo/ i smażę aż się rozpuści cukier + jeszcze trochę ... żeby było gęste, tak na oko ![]()
#1946 |
Rozeznanie
|
Passion, Kancia ja też sie z Wami zgadzam w 100 % i Minisiu zrobiłabym tak jak poradziła Ci Ajanna
![]() Izuniak uuu szkoda chyba nie mam co już pisać Ci na ten temat w tej sytuacji ![]() Minisiu śliczne te fotki Hani, jaka ona dorosła ![]() Olunek ja też nie kupuję śpiworka, w zeszłym roku nie mieliśmy więc w tym tym bardziej wydaje mi się zbędny. Tylko nowy kocyk muszę dokupić. Wydaje mi się, że nie musisz obowiązkowo składac wniosku do pracodawcy bo to jest Twoje prawo a nie obowiązek. Możesz ale nie musisz ![]() Juleczko ![]() Juleczko ty masz problem z niania a ja nadal nie mam wiadomości ze żłobka, fakt że w rezerwie mam teściówkę więc na lodzie nie zostanę ale jakoś nie mogę się przekonać i mnożę problemy. Nie miałabym oporów gdyby teściowa do nas chciała przychodzić pilnować małej, ale ona uparła się, że u niej. Przeraża mnie codzienne tachanie wózka, łóżeczka i całej reszty tych gratów ![]() ![]() Lea, Minisia super spotkanko a z Maksa i Hani dobrana para ![]() Ja dzisiaj dostałam telefon z pracy z info do jakiego wydziału wracam, no i ciężka przeprawa mnie czeka bo na rozlicznie kont idę. Ale twarda baba jezdem ![]() Jak skladałam papiery o powrót to mnie zaskoczyli bo musiałam od nowa CV i list motywacyjny pisać i wracałam na zasadzie rekrutacji na stanowisko jak ktoś z zewnątrz ![]() Fajnie, że popisałyście o tych mazakach z ikei to może kupię Oliwci bo właśnie pracuję nad TŻ żebyśmy pojechali w weekend, ale uparł się osiołek że na grzyby chce jechać ![]() ![]() ![]() edit: Xantia ja duszę śliwki na bardzo wolnym ogniu aż się odparują z wody (czyli tego soku który puszczą ![]() ![]()
#1947 |
Rozeznanie
|
melduję się, nadal chora, Tymek trochę lepiej niż ja, ale on nie chodzi do pracy i nie zdiera sobie chorego gardła przez 6 godzin dziennie i pewnie dlatego jemu przechodzi a mnie nie.
obiecuję w weekend nadrobić zaległości, bo przez chorobę i pracę na nic nie mam czasu. spojkojnej nocki ![]()
#1948 |
Rozeznanie
|
Kasiu_mw widzę Cie
![]()
#1949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1950 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam natchnienia na pisanie, ide coś łyknąć. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.