|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
Cytat:
mój TŻ powiedział, że w środku jest bardzo sucho, a ja pewnie przez to nie mogę dojść żadne oliwki, dłuższe gry wstępne nie pomagają
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Panienki, czy bolała którąś z was łydka? Coś jak skurcz?
Zastanawiam się czy to przez tabletki, czy może przez to, że przez ostatnie 3 dni wiekszosc czasu spędzałam z nogą na nogę, właśnie tak, ze kolano wbijało mi się dokładnie w to miejsce, które mnie teraz boli... |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym ten ból przypisała jednak uciskowi przez kolano. Przez takie siedzenie może ulec zaburzeniu krążenie w nogach.
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak do tej pory nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych, ale teraz czuje jak zaczynają pobolewać mnie piersi... Mam ciągłe plamienia, ale to normalne
Boli mnie też żołądek, ale to z powodu stresów w szkole, bo cierpię na nerwice żołądkową, więc nie wiązałam tego z tabsami... ale jak narazie poza tymi dwoma objawami nic nie mam I mam nadzieję, ze nie będę mieć
|
|
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam to samo - zreszta mam to nadal a juz jestem 2tyg od zaprzestania... Ale tak jak mowie... kiedys nogi mnie nie bolały nawet po dlugich dystansach, a odkad zaczelam brac jaz po malym spacerze rwaly mnie lydki i stopy... dretwialy i mrowily.. nawet balam sie o ta cala zakrzepice, ale mam nadzieje, ze to nic takiego i to sie skonczy, tak jak wszystkie objawy niepozadane:/
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
biotre YAZ od tyg i nie mam problemu z suchością, jestem zadowolona, ale to dopiero tydzień
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
A powie mi ktoś czy to jest normalne przy pierwszych opakowaniach, że ja własnie na odwrót. Nie suchość a mega wilgotność pochwy! :O Może i na plus i może wiąże się z wysokim libido
Ale no jednak czasami to trochę krępujące Wie ktoś czy to normalne?
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, ale trochę się zdziwiłam, bo jeszcze na żadnym forum nie spotkałam się z taką sytuacja. Większość dziewczyn narzeka na suchość pochwy i po prostu dziwie się jak mój organizm działa na tą tabletkę. Jakby od razu był gotowy do działania, bo wiedział, że teraz to mi nic nie grozi
Czasami mnie to bawi
|
|
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
super:d ja Ci zazdroszczę:p
|
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Przyczajenie
|
hey
Pojawil sie u mnie problem i jestem ciekawa czy komus to tez sie przydazylo....otóż jestem w polowie 2 blistra i mam okropne problemy z brzuchem boli mnie od mniej wiecej polowy 1 blistra, wlasnie wrocilam z badan tzw. proby watrobowej...czekam na wyniki...moj brzuch wyglada jakbym byla w 5 miesiacu ciazy...moja mama jest lekarzem ale o innej specjalizacji i twierdzi ze moze to byc przez te tabletki (wczesniej bralam przez rok mercilon ale nie mialam problemow) w sumie zawsza mialam troszke brzuszka ale nie az tak tymbardziej ze jest on wypukly i twardy nie da sie go nawet wciagnac;( jezeli ktoras miala podobny problem to prosze niech mi napisze co i jak? bo moze przyzyna nie musza byc tabsy... (w ciazy napewno nie jestem) pozdrawiam |
|
|
|
#1934 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam mały problem że suchość pochwy to już zauważyłam ja biorę 16tabl pierwszego op. dziaiaj pojawił mi się śluz jak przy owulacji(zawsze przy owulacji mialam tez małe krwawienie) i teraz mam to samo i wczoraj się kochaliśmy a dzisiaj ten śluz wystraszyłam sie bo zawsze sucho a teraz mokro i to jak przy owulacji. Przeciez nie mogę miec owulacji biorąc tabletki! w dodatku mam bół w podbrzuszu jak przy okresie. Teraz sie boję po wczorajszej nocy zeby nie bylo niespodzianki, zebym nie byla ta jedna ze stu
jestem załamana. Czy któraś tak miewa.Cieszyłąm sie bo generalnie b.dobrze znosiłam tabletki i biorę regularnie o tej samej porze. dodam ze 16 zien to właśnie dzien owulacji Edytowane przez atroffika Czas edycji: 2009-05-12 o 12:54 |
|
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
<przybij piątkę>
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do Yaz to jestem na drugim opakowaniu i tak jak pisałam, okres pojawił się na 3 białej tabletce - trwał 4,5 dnia ( był taki mniejszy) + 2 dniowe lekkie plamienie i teraz już bez jakichkolwiek skutków ubocznych ![]() a co do libido od początku na bardzo wysokim poziomie i mój TŻ też twierdzi że jestem niewyżyta ( tak jak już któreś koleżance jej TŻ też to wypominał )
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, ja biore yaz ze wzgledu na problemy hormonalne (zbyt wysoki poziom androgenow) co powoduje dosc powazne zmiany tradzikowe na mojej twarzy, a mam 25 lat
nie wiem czemu zostal przepisany mi akurat ten lek zwazywszy na fakt ze w Polsce jest od niedawna i nie wiem czy ktorys ze skladnikow yazu jest antyandrogenem...moje pytanie jest takie: ze wzgledu na to ze mam od niedawna faceta tabletki te przydadza mi sie w celach antykoncepcyjnych rowniez ale biore jeszcze takie leki jak sylimarol na watrobe, selen oraz omege 3...czy one nie beda obnizac efektu antykoncepcyjnego? przegladalam liste lekow ktore moga obnizac skutecznosc antkow i moich suplementow diety w nich nie znalazlam, ale wole dopytac.
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
sylimarol nie a co do dwoch pozostalych smiem twierdzic ze rowniez nic sie nie dzieje ale tego nie jestem pewna na 100 %
|
|
|
|
#1940 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Biorę tabletki od tygodnia i co mnie niepokoi- okres się nie kończy. Normalnie po 4-5 dniach miałam spokój a teraz już tydzień trwa. I jeszcze małe pytanie- po ilu tabletkach zauważyłyście "powiększenie się" piersi? Bo to, można powiedzieć, najbardziej mnie interesuje bo niestety w tej kwestii natura o mnie chyba zapomniała :/ Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1942 |
|
Przyczajenie
|
Czytałam nie raz. Wspomninają o plamieniach, krótszych krwawieniach... Czy przedłużenie się krwawienia mam też zaliczyć do normy? Wątek dość długi jest, także miłoby było, gdyby ktoś mnie uświadomił zanim dojdę do określonego postu;]
|
|
|
|
#1943 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ile trwały/trwają wasze plamienia, jako skutki uboczne? Wzięłam dzisiaj 5 tabletkę z 3 blistra i wciąż mam plamienia...
|
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
olunia969 dzieki za informacje
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale do tego doszedł zwiększony apetyt libido i zaparcia
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
na zaparcia dobrze pić czerwoną herbate i jesc Bratek w tabl, pomaga rowniez na cere
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, i jak tam sytuacja u Ciebie? Ja robię test jutro. Chociaż sama zastanawiam się czy to ma sens, bo do miesiączki jeszcze daleko... Chociaż z drugiej strony, jeśli te objawy co mam, to rzeczywiście ciąża, to test też powinien coś wykazać...
|
#1949 |
|
Przyczajenie
|
Zaparcia mogą być spowodowane yaz'em? Kończę 2 bilster,a od kilku dni mam z tym problem, a tak dobrze yaz się przyjął, że nawet o tym nie pomyślałam. Ciekawe...
|
|
|
|
#1950 |
|
Przyczajenie
|
ehh.. właśnie wzięłam trzecią białą tabletkę z trzeciego opakowania. juz sie martwię bo okres zawsze dostawałam przy pierwszej albo przy drugiej.... i co więcej zawsze wczesniej dosc mocno odczuwalny byl ból brzucha po wiczeniach na wf'ie.. a po wczorajszym wfie nic.. w sumie jest jeszcze czas żeby dosta okres ale ja juz panikuje ... ;/
Edytowane przez martuskaa0496 Czas edycji: 2009-05-13 o 06:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

mój TŻ powiedział, że w środku jest bardzo sucho, a ja pewnie przez to nie mogę dojść
żadne oliwki, dłuższe gry wstępne nie pomagają 

jestem załamana. Czy któraś tak miewa.
i teraz już bez jakichkolwiek skutków ubocznych

libido