|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
No ja jakoś nie mam tak zbytnio apetytu.
Po takim obiedzie jaki zjadłam to już się ledwo ruszam, hihi. Gołąbek całkiem spory
|
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrr..
woda z cytryna Sniadanie: owsianka z 6 lyzek platkow owsianych gorskich, 2 lyzki otrebow, 250ml mleka, 1/2 banana, 1/2 lyzeczki miodu.. II Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem.. III Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem.. Obiad: 30g kaszy gryczanej, rybka duszona na patelni, marchewka tarta z jablkiem i sokiem z cytryny Podwieczorek: serek homo nat z 3 lyzeczkami zarodkow pszennych.. chyba nigdy mi sie nie znudzi.. ![]() Kolacja tak z godz przed snem: 2 jajka na miekko.. Prosze o ocene..
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
Moje Rrrrr
![]() Śniadanie: 5łyżek płatków owsianych, plaster twarogu chudego,1/4 szkl.mleka(2%), 2 łyżeczki dżemu(nisko słodzony-czy można go dodawać do owsianki np co 2 dzień?) serek homo nat.(150g), mała pomarańcz, zielona herbata( czy to nie za dużo? może z czegoś zrezygnować?) W szkole: 2 kromki razowca(bez drożdży i mąki pszennej)2 plastry polędwicy drobiowej, plastry pomidora. Obiad: Pierś z kurczaka, sałatka(pekińska,pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewka, 2 łyżki jogurtu nat. i przyprawy) Podwieczorek: serek homo. nat. z 2 łyżkami pestek słonecznika,pół łyżeczki siemienia(czy t onie za duzo tłuszczów?), marchewka Kolacja: serek wiejski(200g) z pół łyżeczki cynamonu, marchewka W drugiej połowie dnia dużo piję chebraty (ziolonej na przemian z czerowną). Zgóry dziękuje za sprawdzenie i rady
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
U.
1. owianka z 3 łyżek płatków i 1/2 szklanki mleka, jabłko 2. podwójny słonecznikowy smyrnięty jogurtem nat. z plastrem sopockiej, o,5l zielonej herbaty 3. 4 naleśniki ciemne (średnica chyba z 25cm) jeden z chudym serem i brzoskwinią z puszki 3 z puszką tuńczyka i jajkiem (przeogromniaste były) 4. twarożek domowy oprócz dużo zielonej.
|
#1925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Staram sie.. i powiem ze zaczynam widziec efekty..
dziekuje bardzo za ocenke.. Juz nie moge sie doczekac az wejde na wage i zmierze sie.. ale to dopiero za ok 1,5 tygodnia bo nie mam wagi na studiach.. A wazycie sie rano czy wieczorem..??
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po porannej toalecie.
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
he.. ja tez wole rano wtedy mniej sie wazy..
I jakos tak lepiej sie czuje jak widze ze nie jest to kg wiecej niz wieczorem jak jest jedzonko w zoladku..
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
r :
śn. pół homo naturalnego , utarte średnie jabłko , płatki owsiane i trochę fitness ( no nie mogę z nich zrezygnować ) , posypka kakao śn II . grahamka posmarowana serkiem białym i dzemem bez cukru jabłko o. rybka smażona na oliwie z oliwek , brokuły i marchewka wyjedzone z mieszanki warzyw na patelnie , pół pomidora i łyżka naturalnego k. planuje jajecznice na maśle z pomidorkiem i plastrem szynki z indyka . może być ? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
R ..
Śniadanie 8.00 - ze 3 łyżki owsianki na wodzie (nie lubię mleka) z wieśniakiem i jabłkiem starym.Czemu tak mało ? Bo to połączenie jest OKROPNE wolę owsiankę z jabłkiem i miodem a serek osobno,pozniej.IIśniadanie11.00- 2 kromki żytniego słonecznikowego z polędwicą Obiad17.00- Filet z kurczaka pojedynczy usmazony na malej ilosci oleju z ziolami, pol woreczka kaszy jęczmiennej, miseczka kapusty kiszonej Kolacja 20.00- Serek homo naturalny z plasterkiem polędwicy i rzodkiewką
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
moje U:
śniadanie: owsianka: 3 łyżki owsianych, 50 gramów musli crunch tropikalnych, zalane mlekiem ( jezu, jakie to słodkie było ), kawa z mlekiem i cynamonem II: grahamka 100 gramów z masłem, dwoma sporymi plastrami pieczeni indyczej i sałatą, jabłko obiad: kasza gryczana, kawałki mięska w jakimś dobrym sosie, kapusta biała w międzyczasie : kawa z mlekiem, zielona herbata podwieczorek: fistaszki, wieśniak z cynamonem i cukrem waniliowym kolacja ( bedzie): dwie kromki grahama z masełkiem, szynką indyczą , sałatą i pomidorem, herbaty pewnie ( liczba mnoga , bo zawsze mnie suszy).
|
#1934 |
|
Przyczajenie
|
U
1Ś: Kroma długa żytniego z serkiem wiejskim, cynamonem i bananem herbata winter time 2Ś Jabłko, graepfruit, kawa z mlekiem zielona orientalna O: Zupa pomidorowa z ryżem + jakieś mięsko z zupy trochę. P: Kawa z mlekiem, pasek białej, jabłko K: Będzie: coś z serkiem homo i masłem orzechowym Sante, bo wlasnie kupilam
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje dzisiejsze Peeeee (nabawiłam się zapalenia spojówek ):Iśn: jakieś 200g płatków (gold flakes, snow flakes, chocapic, cheerios, kangus, granola orzechowa) zalane butlą maślanki straciatella z wkrojonym bananem, więcej niż garścią rodzynek, moreli i żurawiny; 3 bit intenssimo IIśn: 1. wieloziarnista ciabatta 140g z masłem, śmietankowym serkiem topionym, salami, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś malinowy, bananiak 2. ogromniasta drożdżówa z makiem, bakaliami i lukreeeem (dużo wszystkiego, ale mam wtyki w cukierni ), kaszka smakija o smaku mlecznej czekolady, kawa choco latte orzechowepaczka pianek jojo ![]() o: tłusty rosół z furą makaronu, marchewy i mięcha + koperek; 2 ogromne kotlety mielone smażone, a później zapieczone z plastrami żółtego sera na wierzchu, fura keczupu, puree z ziemniaków, masła i śmietany, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, ogórki konserwowe; nektar ananasowy d: kawał sernika królewskiego, dużo kruchych ciastek z marmoladą, 2 rurki z kremem; kakao na mleku 3,2% p: 2 domowe hot dogi (buła, surówka z majonezem, parówa, smażona cebulka, keczup, musztarda); chyba z 12 pierogów greckich z ciasta francuskiego z fetą k: 3 wielkie kromy chleba ze słonecznikiem: jedna z masłem, pieczonym pasztetem, ogórkiem i keczupem, druga z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem, trzecia z masłem, kiełbasą jałowcową i chrzanem; micha sałatki (pierś z kurczaka, kukurydza, fasola, pomidor, papryka, pieczarki, ogrom sosu majonezowo-czosnkowego); herbata z cytryną i cukrem teraz: deser profiterolles (czyli moje ukochane kulki ptysiowe z nadzieniem budyniowym zatopione w gęstym sosie czekoladowym) z bitą śmietaną i sosem toffi; kubek mleka z miodem i mam ochotę na chałwę (znowu ), więc pewnie wpadnie jeszcze.
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
@ wrócił? to moje U na dzisiaj: Ś: 3 kromki razowca z pieczonym boczkiem, pomidorem i szczypiorkiem. kilka małych ogórków kiszonych II Ś: kawałek sernika 6x8 cm (?) O: szklanka makaronu razowego z sosem: cebula, kapusta, marchewka, mięso mielone wp, pomidory PW: 1/3 kabanosa, dwa plastry boczku, 3 ogórki kiszone, parę łyżek sałatki: czerwona kapusta, por, jabłko, majonez, jogurt K: 2 kawałki wątróbki z cebulką, porcja sałatki z PW
|
|
#1937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ska- nie , okresu nie ma, ale jak widać , staram się
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-03-11 o 20:20 |
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Martynka, tak, te pierogi z lidla!
spróbowałabym też te ze szpinakiem, ale mama kupiła tylko te, łeh. chyba trzeba będzie poczekać na następny tydzień kuchni greckiej, cóż. w każdym razie bardzo lubię ten sklep, mają mnóstwo smacznych rzeczy i witaj w gronie sernikowych pożeraczy a profitrolki można kupić nawet w biedronce, są też z campiny i bakomy. polecam, niebo w gęęęębie ![]() i dziękuję za ocenę ![]()
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdrowiej szybko !
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
No to moze teraz moje UW: (dzisiaj troche nieudane
)sniadanie: bulka grahamka(40g) z szynka konserwowa i ketchupem(wiem, ze malo, ale bylam po pobraniu krwi i bylo mi tak niedobrze ze wiecej nie moglam) IIsniadanie: jablko obiad: 1 ziemniak, kawalek rumsztyku z cebula, chochelka zupy szczawiowej podwieczorek: serek wiejski wymieszany z:2 lyzkami platkow owsianych, jablkiem, cynamonem, kilkoma orzechami i rodzynkami ![]() kolacja: 2 kromki razowca(z chleba mini), jedna z szynka, druga z pasztetowa, makrela w galarecie ![]() I jak?
|
#1942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za dalsze sukcesy, a ważyć się to najlepiej jest rano.Cytat:
![]() Cytat:
fajny jadłospis, różnorodny, są warzywa, słodkości, owocków trochę mało, no ale i tak ładnie ![]() Cytat:
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyłożyłam karty na stół, już ci pisałam: tak zrobiły dziewczyny w moim przypadku, płakałam ale pomogło, naprawdę. pomyśl czy chcesz sobie dalej marnować życiem kręcić całe swoje życie wokół jedzenia . nie zwiększasz, nic nie polepszasz.
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Dziewczyny kompletnie nie znam sie na liczeniu kalorii i nie mam zamiaru ich liczyc, ale chcialabym wiedziec, ile mniej wiecej tego wychodzi przy takim moim jadlospisie jak wczoraj sn: owsianka (1/3 szkl platkow) ze slonecznikiem i polowa kostki twarogu p: dwa zawijance - salata lodowa + serek topiony + jajko + kielki + papryka o: dwa nalesniki razowe z warzywami i miesem mielonym + fasolka szparagowa p: jablko i kalarepa (w miedzyczasie trzy gryzy kielbaski wedzonej) k: rybka wedzona (tej rybki jakie 120 g) + mix salatowy z pomidorem, rzodkiewka i papryka spryskany cytrynka Aha produkty wszystkie bez cukru, nabial odtluszczony, mielone drobiowe. To moze jeszcze dzisiejszy sn: trzy placuszki na otrebach owsianych i mace orkiszowej graham z jablkiem zjedzone z kostka twarogu mieszanego z lyzeczka dzemu slodzonego fruktoza p; dwa zawijance - salata lodowa, ser zolty, serek topiony, mix salataowy, rzodkiewka, ogorek, papryka o: talerz zupy na miesie mielonym drobiowym z soczewica, fasola, pieczarkami, cebulka, pomidami w puszce p: jakies 15 orzeszkow ziemnych k: omlet z dwoch jajek z pomidorem i mozzarella i lososiem salatkowym tak samo - bez cukru, na odtluszczonym nabiale wszystko Z gory dzieki bardzo za pomoc
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
co do wczorajszego. Gorzkakawa, nie byłam u lekarza ;[
racja, nie smaruję, ale o tym lepiej nie tu.. U. śniadanie: 3 łyżki owsianych, 1/2 szklanki mleka 2%, jabłko, z 75g twarożku domowego. II śniadanie: podwójny słonecznikowiec z twarożkiem domowym ok75g., 0,5l zielonej herbaty. obiad: (b a r d z o duży, obiady zawsze mam b. duże)dwa wielkie, wielkie gołąby z ryżem br. i jakimś mięsem(pewnie tłuszcz był bo mamine) jabłko, z 200g winogrona fioletowego. kolacja: twarożek domowy
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje funky87 za ocenę
. Oto kolejny jadłospis R: Śn: dwie kromki razowca posmarowane serkiem bieluchem z jajkiem i paroma plasterkami ogórka II śn: serek homo z garścią mixu orzechów ( laskowe, migdały, ziemne, nerkowce) i 2 morele suszone, jabłko Obiad: pierś kurczaka z sałatą, cebulą, pomidorem i brązowym ryżem Podwieczorek: kefir Kolacja: wieśniak z ogórkiem |
|
|
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? Np grejpfruty sa bardzo dobre przy odchudzaniu ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- i ja podam moje R, tez bym poprosiła o ocenę ![]() 7:45 - grahamka z 2 plastrami szynki z indyka, plastrem żółtego sera FIT gouda (na jeden plaster ok 2,5 g tłuszczu) i czerwoną papryką; do tego ok 150g jogurtu naturalnego Activia z łyżką otrębów i małą mandarynką 11:30 - razowiec z białym chudym serem, marchewka do pochrupania, bo uwielbiam ![]() 14:30 - gołąbek wegetariański w sosie pomidorowym (gołąbek był kupny z ryżem, pieczarkami, marchewką i czymś tam jeszcze, sos na jogurcie naturalnym) ok 17:30 będzie serek homo naturalny z orzechem włoskim i słonecznikiem a o 19.30 - tuńczyk w sosie własnym (150g) z pomidorem i ogórkiem kiszonym
|
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super smaczny jadłospis
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

) , posypka kakao
jeśli tak, to jeszcze ładniej 
):