Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 15:17   #1921
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

No ja jakoś nie mam tak zbytnio apetytu.
Po takim obiedzie jaki zjadłam to już się ledwo ruszam, hihi.
Gołąbek całkiem spory
Stary 2009-03-11, 16:13   #1922
Trooskaffka
Raczkowanie

Rrrrr..

woda z cytryna

Sniadanie: owsianka z 6 lyzek platkow owsianych gorskich, 2 lyzki otrebow, 250ml mleka, 1/2 banana, 1/2 lyzeczki miodu..

II Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem..

III Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem..

Obiad: 30g kaszy gryczanej, rybka duszona na patelni, marchewka tarta z jablkiem i sokiem z cytryny

Podwieczorek: serek homo nat z 3 lyzeczkami zarodkow pszennych.. chyba nigdy mi sie nie znudzi..

Kolacja tak z godz przed snem: 2 jajka na miekko..

Prosze o ocene..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 16:29   #1923
ewelina*
Rozeznanie

Moje Rrrrr

Śniadanie: 5łyżek płatków owsianych, plaster twarogu chudego,1/4 szkl.mleka(2%), 2 łyżeczki dżemu(nisko słodzony-czy można go dodawać do owsianki np co 2 dzień?)
serek homo nat.(150g), mała pomarańcz, zielona herbata( czy to nie za dużo? może z czegoś zrezygnować?)

W szkole: 2 kromki razowca(bez drożdży i mąki pszennej)2 plastry polędwicy drobiowej, plastry pomidora.

Obiad: Pierś z kurczaka, sałatka(pekińska,pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewka, 2 łyżki jogurtu nat. i przyprawy)

Podwieczorek:
serek homo. nat. z 2 łyżkami pestek słonecznika,pół łyżeczki siemienia(czy t onie za duzo tłuszczów?), marchewka

Kolacja: serek wiejski(200g) z pół łyżeczki cynamonu, marchewka

W drugiej połowie dnia dużo piję chebraty (ziolonej na przemian z czerowną).

Zgóry dziękuje za sprawdzenie i rady

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:14   #1924
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

U.

1. owianka z 3 łyżek płatków i 1/2 szklanki mleka, jabłko
2. podwójny słonecznikowy smyrnięty jogurtem nat. z plastrem sopockiej, o,5l zielonej herbaty
3. 4 naleśniki ciemne (średnica chyba z 25cm) jeden z chudym serem i brzoskwinią z puszki 3 z puszką tuńczyka i jajkiem (przeogromniaste były)
4. twarożek domowy

oprócz dużo zielonej.
Stary 2009-03-11, 17:35   #1925
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trooskaffka Pokaż wiadomość
Rrrrr..

woda z cytryna

Sniadanie: owsianka z 6 lyzek platkow owsianych gorskich, 2 lyzki otrebow, 250ml mleka, 1/2 banana, 1/2 lyzeczki miodu.. -bardzo ładnie

II Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem. - ok.

III Sniadanie: kromka chleba zytniego z wedlina, pomidorem, ogorkiem.. - ok

Obiad: 30g kaszy gryczanej, rybka duszona na patelni, marchewka tarta z jablkiem i sokiem z cytryny - super

Podwieczorek: serek homo nat z 3 lyzeczkami zarodkow pszennych.. chyba nigdy mi sie nie znudzi.. - tu również ok

Kolacja tak z godz przed snem: 2 jajka na miekko. - ok.

Prosze o ocene..
Bardzo ładnie.

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Moje Rrrrr

Śniadanie: 5łyżek płatków owsianych, plaster twarogu chudego,1/4 szkl.mleka(2%), 2 łyżeczki dżemu(nisko słodzony-czy można go dodawać do owsianki np co 2 dzień?)
serek homo nat.(150g), mała pomarańcz, zielona herbata( czy to nie za dużo? może z czegoś zrezygnować?)- ok ,śniadanie powinno być duże

W szkole: 2 kromki razowca(bez drożdży i mąki pszennej)2 plastry polędwicy drobiowej, plastry pomidora.- ok

Obiad: Pierś z kurczaka, sałatka(pekińska,pomidor, ogórek kwaszony, rzodkiewka, 2 łyżki jogurtu nat. i przyprawy)- a gdzie ww??

Podwieczorek:
serek homo. nat. z 2 łyżkami pestek słonecznika,pół łyżeczki siemienia(czy t onie za duzo tłuszczów?), marchewka - 2 łyżki pestek i trochę siemienia to nie jest w cale dużo, spokojnie mogłas dac więcej, ale podwieczorek jak najbardziej ok

Kolacja: serek wiejski(200g) z pół łyżeczki cynamonu, marchewka - ok

W drugiej połowie dnia dużo piję chebraty (ziolonej na przemian z czerowną).

Zgóry dziękuje za sprawdzenie i rady
j.w

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
U.

2. podwójny słonecznikowy smyrnięty jogurtem nat. z plastrem sopockiej, o,5l zielonej herbaty
3. 4 naleśniki ciemne (średnica chyba z 25cm) jeden z chudym serem i brzoskwinią z puszki 3 z puszką tuńczyka i jajkiem (przeogromniaste były)
4. twarożek domowy

oprócz dużo zielonej.
Coraz mniej, widze że już nawet nie dajesz masła na kanapki
Stary 2009-03-11, 17:46   #1926
Trooskaffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie.
Staram sie.. i powiem ze zaczynam widziec efekty.. dziekuje bardzo za
ocenke..

Juz nie moge sie doczekac az wejde na wage i zmierze sie.. ale to dopiero za ok 1,5 tygodnia bo nie mam wagi na studiach.. A wazycie sie rano czy wieczorem..??

Stary 2009-03-11, 17:49   #1927
ewelina*
Rozeznanie

Cytat:
ocenke..

Juz nie moge sie doczekac az wejde na wage i zmierze sie.. ale to dopiero za ok 1,5 tygodnia bo nie mam wagi na studiach.. A wazycie sie rano czy wieczorem..??
Rano oczywiście po porannej toalecie.

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:49   #1928
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
niewazne kiedy kto sie wazy, wazne zeby wazyc sie zawsze o tej samej porze dnia, wtedy bedzie to miarodajne
Stary 2009-03-11, 18:02   #1929
Trooskaffka
Raczkowanie

Talking Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Rano oczywiście po porannej toalecie.
he.. ja tez wole rano wtedy mniej sie wazy.. I jakos tak lepiej sie czuje jak widze ze nie jest to kg wiecej niz wieczorem jak jest jedzonko w zoladku..

Stary 2009-03-11, 18:10   #1930
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
U.

4. twarożek domowy

oprócz dużo zielonej.
i jak zwykle mało, mało. byłaś u lekarza? co z tarczycą?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:19   #1931
ch0c0
Raczkowanie

r :
śn. pół homo naturalnego , utarte średnie jabłko , płatki owsiane i trochę fitness ( no nie mogę z nich zrezygnować ) , posypka kakao
śn II . grahamka posmarowana serkiem białym i dzemem bez cukru
jabłko
o. rybka smażona na oliwie z oliwek , brokuły i marchewka wyjedzone z mieszanki warzyw na patelnie , pół pomidora i łyżka naturalnego
k. planuje jajecznice na maśle z pomidorkiem i plastrem szynki z indyka . może być ?
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:48   #1932
alazif
Raczkowanie

GG do alazif

R ..

Śniadanie 8.00 - ze 3 łyżki owsianki na wodzie (nie lubię mleka) z wieśniakiem i jabłkiem starym.Czemu tak mało ? Bo to połączenie jest OKROPNE wolę owsiankę z jabłkiem i miodem a serek osobno,pozniej.

IIśniadanie11.00- 2 kromki żytniego słonecznikowego z polędwicą
Obiad17.00- Filet z kurczaka pojedynczy usmazony na malej ilosci oleju z ziolami, pol woreczka kaszy jęczmiennej, miseczka kapusty kiszonej

Kolacja 20.00- Serek homo naturalny z plasterkiem polędwicy i rzodkiewką

A czym jest mobilizacja,hm?

cel-50.
obecnie-54
alazif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:50   #1933
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

moje U:
śniadanie: owsianka: 3 łyżki owsianych, 50 gramów musli crunch tropikalnych, zalane mlekiem ( jezu, jakie to słodkie było ), kawa z mlekiem i cynamonem

II: grahamka 100 gramów z masłem, dwoma sporymi plastrami pieczeni indyczej i sałatą, jabłko

obiad: kasza gryczana, kawałki mięska w jakimś dobrym sosie, kapusta biała
w międzyczasie : kawa z mlekiem, zielona herbata

podwieczorek: fistaszki, wieśniak z cynamonem i cukrem waniliowym

kolacja ( bedzie): dwie kromki grahama z masełkiem, szynką indyczą , sałatą i pomidorem, herbaty pewnie ( liczba mnoga , bo zawsze mnie suszy).

175, 83/62/89
Stary 2009-03-11, 19:23   #1934
stesy
Przyczajenie

U

1Ś: Kroma długa żytniego z serkiem wiejskim, cynamonem i bananem
herbata winter time

2Ś Jabłko, graepfruit, kawa z mlekiem
zielona orientalna

O: Zupa pomidorowa z ryżem + jakieś mięsko z zupy trochę.

P: Kawa z mlekiem, pasek białej, jabłko

K: Będzie: coś z serkiem homo i masłem orzechowym Sante, bo wlasnie kupilam i cynamonem pewnie.

http://www.rysuj.pl/index.php?option...1287&Itemid=85
stesy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:01   #1935
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
moje U: a witamyy
śniadanie: owsianka: 3 łyżki owsianych, 50 gramów musli crunch tropikalnych, zalane mlekiem ( jezu, jakie to słodkie było ), kawa z mlekiem i cynamonem mniam! musli z sante? ja najbardziej lubię te z kokosem albo bananowo-czekoladowe i na pewno nie było takie słodkie, po prostu odzwyczaiłaś się od cukru- sama tak miałam

II: grahamka 100 gramów z masłem, dwoma sporymi plastrami pieczeni indyczej i sałatą, jabłko łuhuuu! jak miło widzieć masło mam nadzieję, że szynki było naprawdę sporo

obiad: kasza gryczana, kawałki mięska w jakimś dobrym sosie, kapusta biała łaadnie! sos na śmietanie? jeśli tak, to jeszcze ładniej

podwieczorek: fistaszki, wieśniak z cynamonem i cukrem waniliowym pycha!

kolacja ( bedzie): dwie kromki grahama z masełkiem, szynką indyczą , sałatą i pomidorem, herbaty pewnie ( liczba mnoga , bo zawsze mnie suszy). no, widzę pieczywo na wieczór, nawet nie wiesz, jak się cieszę wcinaj na zdrowie, Martynko
j.w. !!

moje dzisiejsze Peeeee (nabawiłam się zapalenia spojówek ):

Iśn: jakieś 200g płatków (gold flakes, snow flakes, chocapic, cheerios, kangus, granola orzechowa) zalane butlą maślanki straciatella z wkrojonym bananem, więcej niż garścią rodzynek, moreli i żurawiny; 3 bit intenssimo

IIśn: 1. wieloziarnista ciabatta 140g z masłem, śmietankowym serkiem topionym, salami, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś malinowy, bananiak
2. ogromniasta drożdżówa z makiem, bakaliami i lukreeeem (dużo wszystkiego, ale mam wtyki w cukierni ), kaszka smakija o smaku mlecznej czekolady, kawa choco latte orzechowe

paczka pianek jojo

o: tłusty rosół z furą makaronu, marchewy i mięcha + koperek; 2 ogromne kotlety mielone smażone, a później zapieczone z plastrami żółtego sera na wierzchu, fura keczupu, puree z ziemniaków, masła i śmietany, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, ogórki konserwowe; nektar ananasowy
d: kawał sernika królewskiego, dużo kruchych ciastek z marmoladą, 2 rurki z kremem; kakao na mleku 3,2%

p: 2 domowe hot dogi (buła, surówka z majonezem, parówa, smażona cebulka, keczup, musztarda); chyba z 12 pierogów greckich z ciasta francuskiego z fetą , butla leon a truskawkowego

k: 3 wielkie kromy chleba ze słonecznikiem: jedna z masłem, pieczonym pasztetem, ogórkiem i keczupem, druga z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem, trzecia z masłem, kiełbasą jałowcową i chrzanem; micha sałatki (pierś z kurczaka, kukurydza, fasola, pomidor, papryka, pieczarki, ogrom sosu majonezowo-czosnkowego); herbata z cytryną i cukrem

teraz: deser profiterolles (czyli moje ukochane kulki ptysiowe z nadzieniem budyniowym zatopione w gęstym sosie czekoladowym) z bitą śmietaną i sosem toffi; kubek mleka z miodem
i mam ochotę na chałwę (znowu ), więc pewnie wpadnie jeszcze.
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:06   #1936
Ska
Zadomowienie

Cytat:
moje U:
śniadanie: owsianka: 3 łyżki owsianych, 50 gramów musli crunch tropikalnych, zalane mlekiem ( jezu, jakie to słodkie było ), kawa z mlekiem i cynamonem

II: grahamka 100 gramów z masłem, dwoma sporymi plastrami pieczeni indyczej i sałatą, jabłko

obiad: kasza gryczana, kawałki mięska w jakimś dobrym sosie, kapusta biała

podwieczorek: fistaszki, wieśniak z cynamonem i cukrem waniliowym

kolacja ( bedzie): dwie kromki grahama z masełkiem, szynką indyczą , sałatą i pomidorem, herbaty pewnie ( liczba mnoga , bo zawsze mnie suszy).
widzę, że od moich ostatnich wejść i przeglądania Twoich jadłospisów dużo się zmieniło i jesz dużo więcej - jak przystało na U
@ wrócił?

to moje U na dzisiaj:
Ś: 3 kromki razowca z pieczonym boczkiem, pomidorem i szczypiorkiem. kilka małych ogórków kiszonych
II Ś: kawałek sernika 6x8 cm (?)
O: szklanka makaronu razowego z sosem: cebula, kapusta, marchewka, mięso mielone wp, pomidory
PW: 1/3 kabanosa, dwa plastry boczku, 3 ogórki kiszone, parę łyżek sałatki: czerwona kapusta, por, jabłko, majonez, jogurt
K: 2 kawałki wątróbki z cebulką, porcja sałatki z PW
Stary 2009-03-11, 20:08   #1937
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
j.w. !!

Iśn: jakieś 200g płatków (gold flakes, snow flakes, chocapic, cheerios, kangus, granola orzechowa) zalane butlą maślanki straciatella z wkrojonym bananem, więcej niż garścią rodzynek, moreli i żurawiny; 3 bit intenssimo - MNIAMMMUŚNIEEE

IIśn: 1. wieloziarnista ciabatta 140g z masłem, śmietankowym serkiem topionym, salami, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś malinowy, bananiak U MNIE NIE MA CZEGOŚ TAKIE JAK WIELOZIARNISTA CIABATTA
2. ogromniasta drożdżówa z makiem, bakaliami i lukreeeem (dużo wszystkiego, ale mam wtyki w cukierni ), kaszka smakija o smaku mlecznej czekolady, kawa choco latte orzechowe

paczka pianek jojo

o: tłusty rosół z furą makaronu, marchewy i mięcha + koperek; 2 ogromne kotlety mielone smażone, a później zapieczone z plastrami żółtego sera na wierzchu, fura keczupu, puree z ziemniaków, masła i śmietany, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, ogórki konserwowe; nektar ananasowy
d: kawał sernika królewskiego, dużo kruchych ciastek z marmoladą, 2 rurki z kremem; kakao na mleku 3,2% OO SERNIK, UWIELBIAM SERNIK

p: 2 domowe hot dogi (buła, surówka z majonezem, parówa, smażona cebulka, keczup, musztarda); chyba z 12 pierogów greckich z ciasta francuskiego z fetą , butla leon a truskawkowego TE PIEROGI TO Z LIDDLA MOŻE? DOBRE ? OO, DAWNO NIE PIŁAM LEONA

k: 3 wielkie kromy chleba ze słonecznikiem: jedna z masłem, pieczonym pasztetem, ogórkiem i keczupem, druga z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem, trzecia z masłem, kiełbasą jałowcową i chrzanem; micha sałatki (pierś z kurczaka, kukurydza, fasola, pomidor, papryka, pieczarki, ogrom sosu majonezowo-czosnkowego); herbata z cytryną i cukrem MNIAM

teraz: deser profiterolles (czyli moje ukochane kulki ptysiowe z nadzieniem budyniowym zatopione w gęstym sosie czekoladowym) z bitą śmietaną i sosem toffi; kubek mleka z miodem CHCIAŁABYM KIEDYŚ SPRÓBOWAĆ TYCH KULEK
ślicznie jak zwykle, Kasiuuu

Ska- nie , okresu nie ma, ale jak widać , staram się

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-03-11 o 20:20
Stary 2009-03-11, 20:30   #1938
vana
Raczkowanie

GG do vana

Martynka, tak, te pierogi z lidla! w opakowaniu jest 1kg, a po dzisiejszym podwieczorku nie ma już ponad pół paczki... spróbowałabym też te ze szpinakiem, ale mama kupiła tylko te, łeh. chyba trzeba będzie poczekać na następny tydzień kuchni greckiej, cóż. w każdym razie bardzo lubię ten sklep, mają mnóstwo smacznych rzeczy i witaj w gronie sernikowych pożeraczy a profitrolki można kupić nawet w biedronce, są też z campiny i bakomy. polecam, niebo w gęęęębie
i dziękuję za ocenę
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:39   #1939
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Martynka, tak, te pierogi z lidla! w opakowaniu jest 1kg, a po dzisiejszym podwieczorku nie ma już ponad pół paczki... spróbowałabym też te ze szpinakiem, ale mama kupiła tylko te, łeh. chyba trzeba będzie poczekać na następny tydzień kuchni greckiej, cóż. w każdym razie bardzo lubię ten sklep, mają mnóstwo smacznych rzeczy i witaj w gronie sernikowych pożeraczy a profitrolki można kupić nawet w biedronce, są też z campiny i bakomy. polecam, niebo w gęęęębie
i dziękuję za ocenę
ocenianie ciebie i jak zwykle czytanie to wielka przyjemność
zdrowiej szybko !

175, 83/62/89
Stary 2009-03-11, 20:52   #1940
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
j.w. !!

Iśn: jakieś 200g płatków (gold flakes, snow flakes, chocapic, cheerios, kangus, granola orzechowa) zalane butlą maślanki straciatella z wkrojonym bananem, więcej niż garścią rodzynek, moreli i żurawiny; 3 bit intenssimo

IIśn: 1. wieloziarnista ciabatta 140g z masłem, śmietankowym serkiem topionym, salami, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś malinowy, bananiak

paczka pianek jojo

d: kawał sernika królewskiego, dużo kruchych ciastek z marmoladą, 2 rurki z kremem; kakao na mleku 3,2%

p: 2 domowe hot dogi (buła, surówka z majonezem, parówa, smażona cebulka, keczup, musztarda); chyba z 12 pierogów greckich z ciasta francuskiego z fetą , butla leon a truskawkowego

k: 3 wielkie kromy chleba ze słonecznikiem: jedna z masłem, pieczonym pasztetem, ogórkiem i keczupem, druga z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem, trzecia z masłem, kiełbasą jałowcową i chrzanem; micha sałatki (pierś z kurczaka, kukurydza, fasola, pomidor, papryka, pieczarki, ogrom sosu majonezowo-czosnkowego); herbata z cytryną i cukrem

teraz: deser profiterolles (czyli moje ukochane kulki ptysiowe z nadzieniem budyniowym zatopione w gęstym sosie czekoladowym) z bitą śmietaną i sosem toffi; kubek mleka z miodem
wow podziwiam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 21:37   #1941
cytrusekxD
Zadomowienie

No to moze teraz moje UW: (dzisiaj troche nieudane)
sniadanie: bulka grahamka(40g) z szynka konserwowa i ketchupem(wiem, ze malo, ale bylam po pobraniu krwi i bylo mi tak niedobrze ze wiecej nie moglam)
IIsniadanie: jablko
obiad: 1 ziemniak, kawalek rumsztyku z cebula, chochelka zupy szczawiowej
podwieczorek: serek wiejski wymieszany z:2 lyzkami platkow owsianych, jablkiem, cynamonem, kilkoma orzechami i rodzynkami
kolacja: 2 kromki razowca(z chleba mini), jedna z szynka, druga z pasztetowa, makrela w galarecie

I jak?
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 21:44   #1942
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
ocenke..

W takim razie gratuluje efektów i trzymam kciuki za dalsze sukcesy, a ważyć się to najlepiej jest rano.

Cytat:
Napisane przez stesy Pokaż wiadomość
U

1Ś: Kroma długa żytniego z serkiem wiejskim, cynamonem i bananem
herbata winter time

2Ś Jabłko, graepfruit, kawa z mlekiem
zielona orientalna

O: Zupa pomidorowa z ryżem + jakieś mięsko z zupy trochę.

P: Kawa z mlekiem, pasek białej, jabłko

K: Będzie: coś z serkiem homo i masłem orzechowym Sante, bo wlasnie kupilam i cynamonem pewnie.
Cos tak mało jak na U

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
widzę, że od moich ostatnich wejść i przeglądania Twoich jadłospisów dużo się zmieniło i jesz dużo więcej - jak przystało na U
@ wrócił?

to moje U na dzisiaj:
Ś: 3 kromki razowca z pieczonym boczkiem, pomidorem i szczypiorkiem. kilka małych ogórków kiszonych
II Ś: kawałek sernika 6x8 cm (?)
O: szklanka makaronu razowego z sosem: cebula, kapusta, marchewka, mięso mielone wp, pomidory
PW: 1/3 kabanosa, dwa plastry boczku, 3 ogórki kiszone, parę łyżek sałatki: czerwona kapusta, por, jabłko, majonez, jogurt
K: 2 kawałki wątróbki z cebulką, porcja sałatki z PW
Widać że lubisz mięsko fajny jadłospis, różnorodny, są warzywa, słodkości, owocków trochę mało, no ale i tak ładnie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
No to moze teraz moje UW: (dzisiaj troche nieudane)
sniadanie: bulka grahamka(40g) z szynka konserwowa i ketchupem(wiem, ze malo, ale bylam po pobraniu krwi i bylo mi tak niedobrze ze wiecej nie moglam)
IIsniadanie: jablko
obiad: 1 ziemniak, kawalek rumsztyku z cebula, chochelka zupy szczawiowej
podwieczorek: serek wiejski wymieszany z:2 lyzkami platkow owsianych, jablkiem, cynamonem, kilkoma orzechami i rodzynkami
kolacja: 2 kromki razowca(z chleba mini), jedna z szynka, druga z pasztetowa, makrela w galarecie

I jak?
Wszytsko mini, małe i ogółem bardziej pod R niż U, będę szczera , nie widzę żebys cokolwiek zwiększała
Stary 2009-03-11, 21:54   #1943
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Wszytsko mini, małe i ogółem bardziej pod R niż U, będę szczera , nie widzę żebys cokolwiek zwiększała
Wiesz bo dzisiaj mialam taki dzien.Wysiedzialam sie u lekarzy, bylam na terapii i szczerze Ci powiem nie mialam kiedy zjesc.Jutro bardziej sie postaram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 22:32   #1944
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Wiesz bo dzisiaj mialam taki dzien.Wysiedzialam sie u lekarzy, bylam na terapii i szczerze Ci powiem nie mialam kiedy zjesc.Jutro bardziej sie postaram
coś się usprawiedliwiasz, powiedzmy sobie wprost: po prostu się boisz, nie chcesz tego, spójrz prawdzie w oczy, nie ma czegoś takiego 'nie miałam kiedy zjeść'.
wyłożyłam karty na stół, już ci pisałam: tak zrobiły dziewczyny w moim przypadku, płakałam ale pomogło, naprawdę. pomyśl czy chcesz sobie dalej marnować życiem kręcić całe swoje życie wokół jedzenia . nie zwiększasz, nic nie polepszasz.

175, 83/62/89
Stary 2009-03-12, 08:10   #1945
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
coś się usprawiedliwiasz, powiedzmy sobie wprost: po prostu się boisz, nie chcesz tego, spójrz prawdzie w oczy, nie ma czegoś takiego 'nie miałam kiedy zjeść'.
wyłożyłam karty na stół, już ci pisałam: tak zrobiły dziewczyny w moim przypadku, płakałam ale pomogło, naprawdę. pomyśl czy chcesz sobie dalej marnować życiem kręcić całe swoje życie wokół jedzenia . nie zwiększasz, nic nie polepszasz.
Ok, macie racje.Obiadow i IIsniadan nie mam jak zwiekszyc, ale pozostale 3 posilki postaram bardziej urozmaicic.Boje sie dodawac kcal, bo po pierwsze nie wiem jak, a podrugie boje sie przytycia
Stary 2009-03-12, 12:40   #1946
effa79
Zadomowienie

Hej.
Dziewczyny kompletnie nie znam sie na liczeniu kalorii i nie mam zamiaru ich liczyc, ale chcialabym wiedziec, ile mniej wiecej tego wychodzi przy takim moim jadlospisie jak wczoraj

sn: owsianka (1/3 szkl platkow) ze slonecznikiem i polowa kostki twarogu
p: dwa zawijance - salata lodowa + serek topiony + jajko + kielki + papryka
o: dwa nalesniki razowe z warzywami i miesem mielonym + fasolka szparagowa
p: jablko i kalarepa (w miedzyczasie trzy gryzy kielbaski wedzonej)
k: rybka wedzona (tej rybki jakie 120 g) + mix salatowy z pomidorem, rzodkiewka i papryka spryskany cytrynka

Aha produkty wszystkie bez cukru, nabial odtluszczony, mielone drobiowe.

To moze jeszcze dzisiejszy

sn: trzy placuszki na otrebach owsianych i mace orkiszowej graham z jablkiem zjedzone z kostka twarogu mieszanego z lyzeczka dzemu slodzonego fruktoza
p; dwa zawijance - salata lodowa, ser zolty, serek topiony, mix salataowy, rzodkiewka, ogorek, papryka
o: talerz zupy na miesie mielonym drobiowym z soczewica, fasola, pieczarkami, cebulka, pomidami w puszce
p: jakies 15 orzeszkow ziemnych
k: omlet z dwoch jajek z pomidorem i mozzarella i lososiem salatkowym

tak samo - bez cukru, na odtluszczonym nabiale wszystko

Z gory dzieki bardzo za pomoc

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 15:13   #1947
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

co do wczorajszego. Gorzkakawa, nie byłam u lekarza ;[
racja, nie smaruję, ale o tym lepiej nie tu..

U.
śniadanie:
3 łyżki owsianych, 1/2 szklanki mleka 2%, jabłko, z 75g twarożku domowego.
II śniadanie:
podwójny słonecznikowiec z twarożkiem domowym ok75g., 0,5l zielonej herbaty.
obiad: (b a r d z o duży, obiady zawsze mam b. duże)
dwa wielkie, wielkie gołąby z ryżem br. i jakimś mięsem(pewnie tłuszcz był bo mamine) jabłko, z 200g winogrona fioletowego.
kolacja:
twarożek domowy
Stary 2009-03-12, 15:47   #1948
deniaW
Raczkowanie

Dziękuje funky87 za ocenę. Oto kolejny jadłospis
R:
Śn: dwie kromki razowca posmarowane serkiem bieluchem z jajkiem i paroma plasterkami ogórka
II śn: serek homo z garścią mixu orzechów ( laskowe, migdały, ziemne, nerkowce) i 2 morele suszone, jabłko
Obiad: pierś kurczaka z sałatą, cebulą, pomidorem i brązowym ryżem
Podwieczorek: kefir
Kolacja: wieśniak z ogórkiem
deniaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 16:08   #1949
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez deniaW Pokaż wiadomość
Dziękuje funky87 za ocenę. Oto kolejny jadłospis
R:
Śn: dwie kromki razowca posmarowane serkiem bieluchem z jajkiem i paroma plasterkami ogórka - ładnie, ładnie Bieluch co prawda dość tłusty jest, ale na śniadanie może być. Byle nie za często ;p
II śn: serek homo z garścią mixu orzechów ( laskowe, migdały, ziemne, nerkowce) i 2 morele suszone, jabłko - Supeer. Uwielbiam wymieszane orzechy, zwłaszcza w mieszance studenckiej.
Obiad: pierś kurczaka z sałatą, cebulą, pomidorem i brązowym ryżem - tu też bardzo ładnie.
Podwieczorek: kefir - sam kefir? trochę ubogo Kefir to ww, to może lepiej zamienić to z II śniadaniem? I wtedy jakiegos owocka, bo nie widze żadnych.
Kolacja: wieśniak z ogórkiem - o, musze spróbować takiej mieszanki Extra.
Baardzo mi się podoba. Tylko może właśnie w pierwszej połowie dnia jakiegoś owoca zjesz ? Np grejpfruty sa bardzo dobre przy odchudzaniu

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

i ja podam moje R, tez bym poprosiła o ocenę
7:45 - grahamka z 2 plastrami szynki z indyka, plastrem żółtego sera FIT gouda (na jeden plaster ok 2,5 g tłuszczu) i czerwoną papryką; do tego ok 150g jogurtu naturalnego Activia z łyżką otrębów i małą mandarynką
11:30 - razowiec z białym chudym serem, marchewka do pochrupania, bo uwielbiam
14:30 - gołąbek wegetariański w sosie pomidorowym (gołąbek był kupny z ryżem, pieczarkami, marchewką i czymś tam jeszcze, sos na jogurcie naturalnym)
ok 17:30 będzie serek homo naturalny z orzechem włoskim i słonecznikiem
a o 19.30 - tuńczyk w sosie własnym (150g) z pomidorem i ogórkiem kiszonym

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 16:19   #1950
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
j.w. !!

Iśn: jakieś 200g płatków (gold flakes, snow flakes, chocapic, cheerios, kangus, granola orzechowa) zalane butlą maślanki straciatella z wkrojonym bananem, więcej niż garścią rodzynek, moreli i żurawiny; 3 bit intenssimo mniam śniadanko

IIśn: 1. wieloziarnista ciabatta 140g z masłem, śmietankowym serkiem topionym, salami, żółtym serem, sałatą, papryką konserwową i sosem do hamburgerów; kubuś malinowy, bananiak zapomniałam o kubusiach
2. ogromniasta drożdżówa z makiem, bakaliami i lukreeeem (dużo wszystkiego, ale mam wtyki w cukierni ), kaszka smakija o smaku mlecznej czekolady, kawa choco latte orzechowe nie ma to jak wtyki z cukierence uwielbiam drożdżówki z makiem

paczka pianek jojo przysmak mojego dzieciństwa

o: tłusty rosół z furą makaronu, marchewy i mięcha + koperek; 2 ogromne kotlety mielone smażone, a później zapieczone z plastrami żółtego sera na wierzchu, fura keczupu, puree z ziemniaków, masła i śmietany, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, ogórki konserwowe; nektar ananasowy konkretny obiadek na czele z kotletem
d: kawał sernika królewskiego, dużo kruchych ciastek z marmoladą, 2 rurki z kremem; kakao na mleku 3,2% i teraz mam smaka na kruche ciasta

p: 2 domowe hot dogi (buła, surówka z majonezem, parówa, smażona cebulka, keczup, musztarda); chyba z 12 pierogów greckich z ciasta francuskiego z fetą , butla leon a truskawkowego pyszne są te pierogi, z Lidla lubie jeszcze te knedle ze śliwkami

k: 3 wielkie kromy chleba ze słonecznikiem: jedna z masłem, pieczonym pasztetem, ogórkiem i keczupem, druga z masłem, żółtym serem, pomidorem, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorkiem, trzecia z masłem, kiełbasą jałowcową i chrzanem; micha sałatki (pierś z kurczaka, kukurydza, fasola, pomidor, papryka, pieczarki, ogrom sosu majonezowo-czosnkowego); herbata z cytryną i cukrem sosik to podstawa sałatek

teraz: deser profiterolles (czyli moje ukochane kulki ptysiowe z nadzieniem budyniowym zatopione w gęstym sosie czekoladowym) z bitą śmietaną i sosem toffi; kubek mleka z miodem a tu pierwsze widzę takie cudo ale jak jest sos toffi i budyń to musiało byc smaczne
i mam ochotę na chałwę (znowu ), więc pewnie wpadnie jeszcze. chałwaaa

Super smaczny jadłospis
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości